Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,44 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 503,71 Mn 6,02 / 6,39
17,30 9.98% 29,48 Mn 16,41 / 17,30
85,95 9.98% 225,25 Mn 76,30 / 85,95
2,90 -9.94% 882,75 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 159,20 Mn 1.353,00 / 1.508,00
6,43 -9.56% 91,04 Mn 6,42 / 6,88
21,66 -8.84% 249,84 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,19 4.25% 21,18 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 8,58 Mr 317,75 / 322,25
12,99 8.89% 5,43 Mr 11,64 / 13,12
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
412,50 0.36% 4,10 Mr 407,00 / 416,25
18,40 -0.97% 466,71 Mn 18,28 / 18,66
77,85 -0.32% 2,93 Mr 77,40 / 78,50
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
747,00 0.13% 1,42 Mr 742,50 / 752,00
93,40 0.21% 214,62 Mn 92,75 / 94,05
115,70 -0.26% 96,66 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 114,76 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 108,60 Mn 10,71 / 10,82
81,80 0.49% 211,22 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 66/853 ÝlkÝlk ... 1656646566676876116166566 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 521 - 528 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST e gelirsem hazirandan beridir 5 ay geçti, endeks çok düþtü, arada çýktý.

Yukarý pozisyon aldýðým halde, 5 Ayda, pozisyonu satacak kadar hiç endiþelendimmi.?

Hayýr.

5 ayda Endiþelendiðim ve umudumu kaybettiðim bir yada 2 gün olmuþtur ama yinede pozisyon bozacak kadar kendimi kaybetmedim.

Bunun sebebi, temel analizle oynamam ve daha önemlisi uzun vadeci olmam.

Psikolojik olarak daðýlmýyorsunuz. Daha rahat oynayýp bu sayede olan biteni daha rahat deðerlendirebiliyorsunuz.

Bir kaç yýl VOB da oynamýþtým, gün içi al sat yapmýyordum ama hafta içinde bi kaç kez alýp satýyordum.

Aman aman korkuçtu.
    Psikolojik olarak enkaz haline geldim. Toplamda kaybetmedim ama kazandýmda diyemem, ufak tefek harçlýk çýkardým.

Ama psikolojik çöküntüye deðmezdi. Depresyon hapý yutacak kadar çökmüþtüm. Hap yutunca birden kaybetmeye baþladým ve VOB dan çýktým. Depresyon haplarý beynin çalýþma þeklini deðiþtirerek rahatlatýyor, beynimin çalýþma þeklini deðiþtirince kaybetmeye baþlamýþtým. Bunu sonradan anladým.

Aslýnda VOB daki piyasa ve banka resmi iþlemleri çok fazla olmasa, istisnai anlarda VOB dan bi kaç kontrat alýp tutabilirdim.
    Mesela hep derim 85 bine inecek gibi olursa hisse alým emri veririm diye. Öyle istisnai anlarda bi kaç kontrat alýp tutabilirim ama banka çok fazla resmi iþlem istiyor. Yýlda bi kaç kezde yeni bi resmi þeyler çýkarýyorlar. tamamen bankanýn BISTIN ve devletin çýkarý için, vatandaþý koruma amaçlý deðil.

Bu resmi iþlemler beni aþýrý rahatsýz ettiði içinde VOB a girmeyi hiç düþünmüyorum.

BIST de endiþelenmedim ve her düþtüðünde hisse artýrdým.

Umarým artýk meyvesini yeme zamaný gelmiþtir, çok bekledim sýktý artýk.

Ama göstere göstere çýkmasýda zor... Belki bi kaç düþüþ daha yapabilirler ama az biraz nakitim var yine hisse alýrým.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    tayyip, yazlarý denize girmek için gökova okluk koyundaki %10 cu turgut özal ýn yaptýrdýðý cumhurbaþkanlýðý yazlýðýný beðenmemiþ.

yenisini yaptýrýyor.
    Çok daha büyüðünü.

Çevresinede 4 metre yüksekliðinde duvar ördürüyor.

Duvar ne iþe yarar.?
    Halktan seni korur.

Peki darbe sýrasýnda genel kurmay baþkanýnýn boðazýna ipi saran kimdi.?
    Kendi seçtiði yardýmcýlarý.

tayyipi marmariste bulmaya çalýþan kimdi.? kendi seçtiði yardýmcýlarý, kendi getirdiði polisleri.?
    Rus elçi Karlov u öldüren kimdi? Arkasýndaki onu korumakla görevli polis.

tayyip, milletten korkma, kendinden kork.
    Son düzenleme : alicemal; 26-11-2018 saat: 13:55.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Evet aynen, büyükler topa girmiyor.!!!

tükkaný kapatýp bekleyelim o zaman. Alta inersede alýrým ha!!! korkun.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    USD, 6 TLnin üstündeyken, 100 bini yukarý kýrmak için zorluyorduk.

USD þu an 5.25 ama 92 binlerde ve yükselmeye niyeti yokmuþ gibi görünüyor.

Balinalar yani büyükler topa girmiyor.?

Niye girmiyorsun diye kýzamazsýn, sebebini araþtýrmamýz gerekiyor.

Balinalar neden çekiniyorlar.? Neyi bekliyorlar.?

Bunu bulmamýz gerekiyor.

Yaw zor iþ buda kardeþim, Türkiyenin en büyük fonlarýndan birinde yönetici olman lazým ki, neyin beklendiðini bilesin.
    Yada ekonomist olup sabah akþam ekonomi haberleri ile yatýp kalkman lazým.

Piyasa ile çok ilgilenen, akademisyen ekonomistlere bakýyorum. Bunlarýn en ünlüleri zaten balinalardan besleniyorlar, emir erleri.
    Bi tanesi geçen gün Türkiyede GDO kesinlikle yoktur diya yazý yazmýþ. Belliki GDO firmasýndan güzel para almýþ. abdurrahman yýldýrým denen zevzek.

Þimdi bunlarý okusan seni aðýla sürerler direk.

Aslýnda aðýlýn kolaylýðý ve rahatlýðýda insaný cezbediyor. Kesilene kadar mutlu mesut okeye dönersin.

Þimdiden yoruldum, siz bulun 72 dakka sonra gelip sorcam.
    Son düzenleme : alicemal; 28-11-2018 saat: 11:01.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýmdi kendimizi en büyük balina nýn yerine koymamýz lazýmki, neden topa girmedik anlayalým.

Buna empati deniyor. Kendini baþkasýnýn yerine koyma olayý.
    Empati ayný zamanda aklýn da bi parçasýdýr. Yüksek empati, akýllý olduðunuza dair iþaretlerden biridir. Akýllý insanýn en önemli özelliði ise, doðru ile yanlýþý ayýrd edebilmesidir.

Zeka baþka biþey onu karýþtýrmayýn. Çok çalýþýrsan, hafýzanda kuvvetli ise çok zeki olursun, çalýþtýkçada zekileþirsin. Yani zeka hayatýn boyu artýp azalabilir.
    Zeki insan demek, çok bilen, ayný zamanda sorun çözen insan demektir. Ýyi insan demek deðildir.
    Zeki biri melekte olabilir, þeytanda.

Demiri akýllý biri icad etmiþ ve tarla sürmekte kullanýyor, topluma faydalý bir icad yapmýþ. Sense çok zekisin, aldýn o demiri kýlýç ý icad ettin. Ýlk iþin komþularý kýlýçla doðrayýp, tarlalarýný gasp etmek oldu.

Akýl, ya vardýr ya yoktur, çalýþmayla yada karaciðer yiyip, kemik suyu içerek artýramazsýn.
    Akýl, evrildiðin maymundan miras gelir. Akýllý insan iyi insandýr. Kötünün zekisi olur, akýllýsý olmaz.

Kýsa bi evrim ve biyoloji dersinden sonra gelelim kendimizi balina yerine koymaya. Siz zorlamayýn, efsane benim, ben biraz zorlicam, baktým basur yapýyor hemen býrakýcam.

Ikýnmaya baþlayalým.
    Son düzenleme : alicemal; 28-11-2018 saat: 11:36.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bi kaç yazar okudum, okumaya devam ediyorum, balinalarýn son durumu hakkýnda her an bi analiz patlatabilirim. Aman dikkat.

Bu arada þu an mahfi eðilmez in ikinci yazýsýný okuyorum. Ülke analizi yapmýþ.

Kendisi bence siyonistlere hizmet eden su katýlmamýþ bir yahudidir.
    Siyonistler kim.?
    Bizim dinci kesimi yaratan, yetiþtiren, eðiten yahudi para sahipleri. Þimdi yetiþtirdikleri selefi-vahabi dinci kesimle kavgalýlar ama geçer merak etmeyin. dinci lerin burnunu duvara sürtmekle meþguller. yeterince sürtüp törpüleyince, dinci kesim karanlýk odada "emret abi" demeye devam edecek. En azýndan bunu umuyorlardýr.

mahfi eðilmeze gelirsem.

Yahudiler zeki ve akýllýdýr. Ama yarým akýllýdýr. Akýllý maymundan evrilmiþler ancak ortadoðuda, güneyden gelen aptal þempanzelerle çok fazla melezleþmiþler. Kafataslarýndan bu kolayca anlaþýlýyor.

Yahudiler de az da olsa akýl olduðundan, sömürdükleri kesimi öldürmezler. Aðýlda tuttuklarý bu kesimin tüm bakýmlarýný düzenli olarak yaparlar, verdikleri besinlere dikkat ederler, aþýlarýný zamanýnda yaptýrýrlar, gübrelerinide her sabah atýp, altlarýna temiz saman ve talaþ koyarlar.

Bu sayede sömürdükleri canlýlarý saðlýklý yaþatarak, ömür boyu faydalanýrlar. Ne zaman sana karþý kötü olurlar. Aðýldan çýkmak istediðinde. O zaman acýmadan seni kasapa teslim ederler.

Siyonistlerin kendi yarattýklarý ARAÇ olan gerici ve zararlý tarikatlar ise, yarým akýllý bile deðildir. Tam aptaldýr. Bunlar selefi ve vahabi tarikatlarý ve kollarýdýr. Kuranda yazmayan bi sürü þeyi hadislerle kabul edilir hale getirmiþlerdir.
    Siyonistlerin tarikatlarý kollama ve besleme sebepleri, ülkeleri bu tarikatlar aracýlýðý ile geri býrakmaktýr. Geri kalan, geliþemeyen ülkeyi kolay köle haline getirirsin.
    Ama akýlsýz tarikatlar, aðýldaki sürüye, yarým akýllý siyonist yahudiler gibi iyi bakmazlar. Hemen tüm kanýný emerler, sonrada ölen hayvaný kasaba teslim ederler. Sonrada kendileri ölürler çünki tüm yiyecekleri tüketmiþlerdir.

Bizde o durumdayýz. akp ile beraber siyonist güdümünden 2013 civarý çýktýk. siyonistler 2015 darbesi ile yeniden ülkeyi teslim almaya çalýþtýlar ama baþaramadýlar. Þu an duvara burun sürtme evresindeler. karanlýk odada "emret abi" durumuna getirmeye çalýþýyorlar. belki emret abi denmiþtir bilemiyorum.

Þu an ülkemizin durumu, aðýldaki tüm sürünün kanlarý hýzla emilme durumunda. Çünki yarým akýllý siyonist sürü sahiplerinin elinde deðiliz. Onlar bakýp besliyorlar, aþýlarýmýzý yapýyorlardý. Tüm hayat boyu onlara saðlýklý olarak hizmet edebiliyorduk, aðýldan çýkmak istemediðimiz sürece. Ama þimdi sürü sahibi farklý ve hýzla kanýmýz emiliyor.

Konu neydi ya.!!!!

Ha mahfi eðilmez.

Adamýn yazýlarýný okuyunca bunlar aklýma geldi. Son derece mantýklý akýllý þeyler yazmýþ. Siyonistlere hizmet ettiðini bilmesem, gidip sarýlacam. Dediðim gibi siyonistler seni kollar, eðitir, bakýmlarýný aþýlarýný yapar. mahfi beyde bunlarý yapýyor. Ama bitcoin reklamý yapanda mahfi eðilmez.

bitcoin ile, USD ortadan kalkýp internet parasýna geçildiðinde, abd projesi olan bitcoin aracýlýðý ile aðýlda kalmamýzý garanti altýna almaya çalýþýyorlar.
    Krizleri çýkaran ve kriz çýktýðý anda çok çok ucuza geleceði olan Türk þirketlerini satýn alanlarda iç ve dýþ yahudiler.

Her türlü sorunda kamu þirketlerini özelleþtirelim, madenleri ve kamu arazilerini özelleþtirelim. Diðer ülkelere arazi satýþýný serbest býrakalým diyende yahudiler.

80 yýldýr Türkiyenin kaymaðýný yiyen dev siyonist holdinglerimizle, Türkiyede teknoloji yaratmayýp dýþarýdan küresel yahudi firmalardan ithal ederek geliþmemizi yavaþlatanlarda yahudiler.

Sen, "ya tüm halka ait malý mülkü, en ucuz olduðu zamanlarda büyük para sahiplerine(çoðu yahudi) sattýk, aldðýmýz parayýda yine faiz olarak büyük para sahiplerine verdik, bu iþ yanlýþ." dediðinde, gazete ve TV lerde "komplo teorisi bunlar" diyenlerde yahudiler ve uþaklarý.

Kim komplo teorisi diyorsa, onlar ya yahudidir, yada yahudi beslemesi uþaklardýr. Bunu unutmayýn aman diyim.

Her neyse... bi yere baðlayabildimmi bilmiyorum.

Siyonistleri ve yahudileri ciðerlerine kadar bilmeseniz. Akýllý, süper iyi insanlar olduðunu düþünürsünüz. Hakkatende iyi ve akýllýdýrlar. Ama yarým akýllý. Uzun vadede bakmýþsýn, seni uyuþturmuþlar, düzenli olarak her gece gelip 300 sisi(cc) kanýný emiyorlar. hayat boyu hizmetkarlarý haline gelmiþsin de ruhun duymamýþ.

Þu an ülkemize bakarsanýz, tüm dev köklü holdingler yahudilerin. Hepside Atatürk ün ölümü ile kurulmuþ yada geliþmeye baþlamýþ. Þimdi sahibimiz olmuþlar. Ruhumuz duymamýþ ama yahudi sömürgesiyiz. 80 yýlda geliþmemize izin vermemiþler. Ne olduðunu anlamayalým diyede dini yaygýnlaþtýrmaya gayret göstermiþler, dinle kafamýzý doldurup cahil kalalým ve hayat boyu sömürgeleri olalým. Bunuda kolayca baþarmýþlar. Aynýsýný gözümüzün önünde Rusya da yaptýlar. Þimdi Ukraynada iþ üstündeler.

Her neyse...
    Balinalarýn derdini araþtýrýyordum... biraz daha inceleyeyim.

Yanlýz medya yorumcusu ekonomistlerde bayaðý bi korku hakim, orasý açýk. USD fýrlayacak diye bekliyorlar...
    Son düzenleme : alicemal; 28-11-2018 saat: 12:36. Sebep: bold
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Maalesef araþtýrmayý bitiremedim. Vakit ilerledi birazda borsadan kafayý kaldýrmam lazým.

Þu ana kadar ne farkettim.?

USD tekrar uçup kaçacak korkusu var.

USD seviyesi geliþimine grafikten baktým.

USD 2017 ye göre %40 artmýþ. 5,25 - 3,7 = 1,55 ==> %41
    USD 2016 ya göre %75 artmýþ. 5,25 - 3,0 = 2,25 ==> %75
    2013-2014 ise 2.0 TL civarý.

2013 den itibaren düzenli yükselmiþ. 2013 ün önemi ne. Sanayimiz gerileme dönemine mi girmiþ, ne olmuþ o yýl.???

2013, akp nin yahudilerle bozuþmaya baþladýðý dönem.

2012, Genel Kurmay Baþkanýnýn hapse atýldýðý dönem.

2013, Ordu fetullah uþaklarýnca yoldan çekilince, fetullah ile ayný yolda yürümekten, kim kime biat edecek gerginliðine geçildiði dönem.
    Ordu kumpaslarla hapse atýldýktan hemen sonra, birbirlerini yemeye baþladýlar. Kötlerin kalktýðý ve güç sarhoþluðuna boðulduðu dönem.
    Ordu hapse atýlmadan önce ortak hareket ediliyordu, kankaydýlar, parsel parsel kardeþtiler.

fetullah(CIA_ABD) la gerginlik baþlayýnca, ÝÇ ve DIÞ yahudilerle uþaklarý, dovizi gerçek olmasý gereken seviyeye çýkarmaya baþlamýþlar.
    Ondan önce suni olarak aþaðýda tutup, ülkeyi parça parça satýn alýyorlardý. Millet uyuþturulmuþ ve sahte bir bolluðun içine sokulmuþtu. yahudi medyasýda her gün milleti uyuþturmaya devam ediyordu.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Fransa'daki sarý yelek giymiþ olanlarýn ayaklanmasý.

Bir kaç gündür beni þaþýrtmýþlardý.
    Bugün okuduðum haberle ne kadar muhteþem biri olduðum yeniden ispatlandý ve gözlerim yaþardý.

Tamam yaþarmadý ama duygu seline gark oldum. Ayrýca midemin üst kýsmýndada bi zorlama oldu. Mide zorlamasý sabahki menemenden miydi? Düþünmedimde deðil. Fakat baþarýmý menemenle de gölgeleyemem. Baharatýný fazla kaçtý yanlýz.

BÝR TEORÝM VARDI.

Hiç bir halk, kendi kendine ayaklanmaz. Mutlaka arkasýnda maddi açýdan güçlü çýkar gruplarý vardýr.

Güçlü örgütçüler son 300 yýldýr genelde siyonist yahudiler çýkýyor.

Yazýmda örnek olarakta hep Fransýz ihtilalini veririm. Lisede bize ne öðretildi? Tarih kitaplarýnda ne yazar.?
    Fakirlikten ezilen fransýz halký ayaklandý, bastili filan bastý, krallýðý kesti.

Alakasý olmadýðýný delilleri ile anlattým. Okumadýysanýz geçmiþ olsun tekrar yazmayacaðým.

Þu anki sarý yelek ayaklanmasýný ise anlayamamýþtým.
    "Ya yoksa halk kendi kendine ayaklanabiliyormu" ya gelmek üzereydim.?

Ünlü "halk kendi kendine ayaklanmaz, arkasýnda maddi açýdan güçlü çýkar gruplarý vardýr" teorim den þüphe etmeye baþlamýþtým.

Tabi siz muhteþemliðim konusunda zerre þüpheye düþmediniz, bunun farkýndayým. Hatta Nauru ve Kongo'nun bazý bölgelerinde bana "umumbu" adýný takmýþlar. Yani "Efsanevi lezzetteki insan.".

Madalya takmak için çaðýrýyorlar.
    Aklýnýza lezzet kelimesi takýlmýþ olabilir. Muhteþem anlamýnda kullanmýþlar. TV de örneðide var. Þarký yarýþmasýnda, yarýþmacýnýn þarkýsý bittiðinde, jürideki 60 IQ lu sanatçý ne diyor. "çok lezzetliydi.". Türkçesi "efsane okudun, bidaha oku canikom."

Yemek içinde lezzetli kelimesi kullanýlýyor fakat, Nauru halký medenidir, hele Kongo halký moderndir. Eskiden bunlarda yamyamlýk varmýþ, aklýnýza hemen "seni yemek için çaðýrýyorlar" fikri gelmiþ olabilir. O zaman "yanýnda biber sosu da getir" derlermiydi.? Demezlerdi.?. ... Lan yoksa...

Her neyse.

Bu sarý yeleklilerin arkasýnda kimse yokmuþ gibi görünüyordu.
    Allahtan internet var. Tarihteki gibi, bir haberi sadece 1 kiþiden öðrenmiyorsunuz. O zaman hayatta gerçeði bilemezsiniz ve ülkeler çok kolaylýkla kandýrýlabilir.

Ýnternet sayesinde biraz araþtýrma ile pek çok bilgiye ulaþabiliyorsunuz. Tabi internet bilgileri %90 yalan dolan. Gerçeðini ayýklayabilecek tecrübeye sahip olmanýz gerekir. Bunun içinde çok yüklü bilgiye sahip olacaksýnýzki. Okuduðunuz bilgiyi, geçmiþ bilgilerinizle karþýlaþtýrýp, doðrulayabilesiniz.

Sarý yelekliler kendi kendilerine ayaklanmamýþ. %23 benzin zammý yüzünden ayaklanmýþ gibi görünüyorlar.
    halbuki üç beþ yýl önce benzin 120 USD ye kadar çýkmýþtý, þu an 60USD. O zaman ayaklanmadýnda þimdimi ayaklandýn.?

Bunu biliyordum ama ayaklanma sebebini bilmiyordum. Yakýt zammý, bu inatçýlýktaki bir ayaklanma için çok güçlü bir sebep deðildi.

Olaylar birbirine baðlý. Yine siyonistler. Son kozlarýný oynamaya çalýþýyorlar.

ABD ve avrupa kopuyor. Almanya, avrupayý almýþ kendine ve asyaya doðru çekiyor. ABD güç kaybediyor, dünya hakimiyeti çok yakýn zamanda kaybolacak.

Ýþin ilginç yaný, Macron un eþi, kendisinden epey yaþlý ve yahudi, kendisi de yahudilerce bu genç yaþta oraya getirildi. yahudilerin kuklasý haline gelen trump'a geçen hafta tüm dünyanýn gözü önünde çok kötü çaktý. trumpýn gözü þiþti. macron ve eþi yahudi, trump deðil. trump kiþisel olarak deðil ama iþ ortaklarý, damadý, bazý yöneticileri yahudi. Yahudi kucaðýnda... neyse annadýnýz. macron yahudi, trump deðil ama trump, macrondan daha fazla hizmet ediyor siyonistlere.

macron çaktý, ardýndan, macrona suikast timi yakalandý haberi ve sarý yelek ayaklanmalarý.

Bu ayaklanma, avrupayý tekrar kontrolu altýna alabilmek için yaptýrdýðý pek çok gizli hareketten biri... Þimdi detaya girmeyeyim, zamaným dar Nauru ya bilet almam lazým.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 66/853 ÝlkÝlk ... 1656646566676876116166566 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •