BIST e gelirsem hazirandan beridir 5 ay geçti, endeks çok düþtü, arada çýktý.
Yukarý pozisyon aldýðým halde, 5 Ayda, pozisyonu satacak kadar hiç endiþelendimmi.?
Hayýr.
5 ayda Endiþelendiðim ve umudumu kaybettiðim bir yada 2 gün olmuþtur ama yinede pozisyon bozacak kadar kendimi kaybetmedim.
Bunun sebebi, temel analizle oynamam ve daha önemlisi uzun vadeci olmam.
Psikolojik olarak daðýlmýyorsunuz. Daha rahat oynayýp bu sayede olan biteni daha rahat deðerlendirebiliyorsunuz.
Bir kaç yýl VOB da oynamýþtým, gün içi al sat yapmýyordum ama hafta içinde bi kaç kez alýp satýyordum.
Aman aman korkuçtu.
Psikolojik olarak enkaz haline geldim. Toplamda kaybetmedim ama kazandýmda diyemem, ufak tefek harçlýk çýkardým.
Ama psikolojik çöküntüye deðmezdi. Depresyon hapý yutacak kadar çökmüþtüm. Hap yutunca birden kaybetmeye baþladým ve VOB dan çýktým. Depresyon haplarý beynin çalýþma þeklini deðiþtirerek rahatlatýyor, beynimin çalýþma þeklini deðiþtirince kaybetmeye baþlamýþtým. Bunu sonradan anladým.
Aslýnda VOB daki piyasa ve banka resmi iþlemleri çok fazla olmasa, istisnai anlarda VOB dan bi kaç kontrat alýp tutabilirdim.
Mesela hep derim 85 bine inecek gibi olursa hisse alým emri veririm diye. Öyle istisnai anlarda bi kaç kontrat alýp tutabilirim ama banka çok fazla resmi iþlem istiyor. Yýlda bi kaç kezde yeni bi resmi þeyler çýkarýyorlar. tamamen bankanýn BISTIN ve devletin çýkarý için, vatandaþý koruma amaçlý deðil.
Bu resmi iþlemler beni aþýrý rahatsýz ettiði içinde VOB a girmeyi hiç düþünmüyorum.
BIST de endiþelenmedim ve her düþtüðünde hisse artýrdým.
Umarým artýk meyvesini yeme zamaný gelmiþtir, çok bekledim sýktý artýk.
Ama göstere göstere çýkmasýda zor... Belki bi kaç düþüþ daha yapabilirler ama az biraz nakitim var yine hisse alýrým.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri