Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 666/853 ÝlkÝlk ... 166566616656664665666667668676716766 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,321 - 5,328 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün bizden daha pahalý olan EM ler(Emerging Market- Geliþmekte olan ülkeler) %1.7 yükselmiþler. Borsalar yemyeþil. abd yeþil.

Ama BIST de operasyon yaptýlar. Hemde en ucuz bankalar üzerinden. Bir dayak daha attýlar BIST oyuncularýna.

Dün iþleri bitmedi, bugünde devam etmek isteyeceklerdir. Ama þartlarý uygun deðil. abd nin düþeceðini hesaplýyorlardý herhalde. Dün akþam 17:30 abd hisse borsasýnýn açýlýþ saatini hedef almýþlardý. O saate kadar psikolojik yýpratma harekatý yaptýlar. O saate yaklaþýrken bir daha düþürdüler, ama sürpriz. abd borsasý yukarýda açtý. Düþmedide. abd endeksi eksi açsaydý, BIST de þelale görecektik büyük ihtimalle.

Bakalým bugün ne yapacaklar.

Ralli den sonra bunu yaptýklarý için fazla kýzmýyorum. Manipulasyon olmasý için bir kaç finans kurumunun aralarýnda anlaþýp bu hareketi yapmalarý gerekir. Yoksa spekülasyon diyeceðiz. BIST yönetimi manipulasyonu büyük oyuncular yapýnca sorun etmiyor. Küçük oyuncularýda yakalayýp parasýný almadan býrakýyor. Ýþlem yasaðý koyuyor. yasaklýlarda baþkalarý üzerinden oyuna devam ediyorlar. Çünki parasýný almadýn, çaldýðý kiþilere daðýtmadýn. Kaç para almýþ, kimden almýþ hepsi belli.

Elimde çok az kalan long kontratlarý bu sabah kapatýp, vir veya bir kaç gün kenarda durmayý planlýyorum. abd yüksek faiz verisi sonrasý oluþan kararsýzlýk ve belirsizlik ortadan kalksýn. Sonra long veya short girerim.

Bol þans.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün akþam BIST deki Katar'ý yazmýþtým. Son 1 yýldýr satýp çýkýyorlar.

akp nin seçimlerde kaybedeceðini düþünüyor olmalýlar. Son 1 yýldýr satýp çýkýyorlarsa, ülkedende çýkýyorlarsa, USD nin yükseliþinin ana sebeplerinden biride bu olabilir. Ayrýca akp li iþ adamalarý ve siyasetçilerinde yurtdýþýnda servetleri var. akp eski baþbakaný binali yýldýrýmýn 26 milyar dolarlýk serveti Hollandada görünüyor, tayyip ailesi abd de gökdelen yaptý, Ýngiliz man adasýnda paralarý çýktý, Ukrayna da fabrika açýyorlar.

Ýhalelerle servet yapan iþ adamlarýda ülkeden gitmeye baþlamýþlar. Ýþlerinide taþýyorlar.

Biri fransaya gidiyor, biri Ukraynaya, biri nereyeydi sanýrým Katar'a.

akp kazanamazda yeni siyasi partilerle sorun yaþarsak diye þimdiden hazýrlýk yapýyorlar.

Kuralýmýz neydi? "Üretmeden zenginleþiyorsan, kalabalýklar fakirleþiyordur, onlarýn cebinden alýyorsundur.".

akp den önce 7 milyon kiþi devlet yardýmýna muhtaçtý, þu an 20 milyon kiþi devlet yardýmý alýyor. 3 kat fakirleþmiþler. Ev sahibi oraný %73 dü, þu an %59. Evlerini arsalarýný tarlalarýný satmýþlar. Milyoner milyarder sayýmýzda üçe beþe katlandý. Üretim artmadýðý için hepsi bu fakirleþenlerin sýrtýndan çýktý.

Masa üzerinde hesaplama yöntemlerini deðiþtirip üretimi artmýþ gösterdiler gerçekte artmadý. Halkýn besini tarým hayvancýlýðý berbat ettiler üretim çakýldý, yerine otomobil beyaz eþya üretimi arttý. Onlarýn çoðunu da fakirleþen yerli halka satamýyorlar ihraç ediyorlar.

"Ülkeden çýkan akp ile ortak iþ yapan iþ adamlarýna sesleniyorum" Korkmayýn sorun yaþamazsýnýz. tek sorun yaþayan uzan ailesiydi, onlarda tayyip'in ayaðýna basmýþlardý.
    Son düzenleme : alicemal; 12-11-2021 saat: 09:30.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    TOGG yine karþýmýza çýktý. Süper delikanlý fatih altaylý dünki yazýsýnda TOGG fabrikasý ziyaretini anlatýyor.

%70 i ithal olan arabayý yerli diye kakalýyorlar, altaylý da buna aracýlýk ediyor. Süper milliyetçi ya kendisi. Ahmak ve beyinsiz olanýn(kendisi bana bu hakareti ettiðinden bende onun için kullanabilirim.) milliyetçiliðide böyle oluyor.

Örnek vermiþtim. Delinin birine düdük verip trafiði yönet derseniz, ne kadar iyi niyetli olursa olsun, ne kadar çabalarsa çabalasýn, o iþi beceremez batýrýr.

altaylýnýn durumu bu.

Yazýda arabanýn üretim maliyeti 40bin avro deniyor. Bugün bakýyorum herkes 40bin avro yu satýþ fiyatý olarak açýklamýþlar. Halbuki fabrikaya maliyeti 40bin avro deniyor eðer ben yanlýþ anlamadý isem. Üzerine %100 vergi, fabrika kârý, perakendeci kârý konacak satýlacak. 1 milyon TL yi geçer.

Ama devlet destek verirse ancak 40bin avroya satarlar. Kalaný bizim cebimizden çýkacak demektir. Hiç togg almasan bile parasýný ödeyeceksin. Geçmediðin yolun, geçmediðin köprünün, gitmediðin hastanenin, kullanmadýðýn doðalgazýn parasýný ödüyorsun, bunuda sen ödüyorsun-ödeyeceksin.

Fabrika kursunlar diye nakit parayý ve 10 milyonlarca TL lik arsayý biz verdik, altyapýsý bizden, prototip hazýrlasýnlar diye parayý biz verdik. Tahminimce TOGG üretecek olan iþ adamlarýnýn þu ana kadar kuruþ çýkmadý ceplerinden. Hepsi bizden. Hiç bir iþ adamý kendi parasýný bu iþe yatýrmaz.

Üzerine BÜYÜK ÝHTÝMALLE en az 10 yýl boyunca tüm vergileri ve çalýþanlarýn maaþlarýnýda biz vereceðiz. wolksvagen eski teknoloji fabrikasýný TR ye taþýsýn diye bu vaatleri vermiþtik.

O arabaya hiç binmeyecek olan 80 milyon kiþi o arabayý üreten ve binenlerin parasýný ödeyecek.

Arabanýn en az %90 ý yerli olabilirdi. Aynýsýný üretirdin hatta daha iyisini ve çok daha ucuza. Türkiyede o arabanýn %90 parçasýný çok iyi þekilde üreten fabrikalar var.

Tasarýmýný da yerliye yaptýrýrdýn çünki herkes, tutan arabanýn gövdesini kopyalayýp alýyor, ufak deðiþiklikler yapýp üzerine kendi markasýný basýyor.

TR de li ion pil üretiliyor, elektrik motoru üretiliyor, otonom yazýlýmlar üretiliyor, otomobil çeliði, lastiði, camý, boyasý, plastiði, kumaþý, parçalarý üretiliyor. Otonom yazýlýmlarý devlet þirketleri ÝHA lar için geliþtirdiler, otomobile uyarlayacaksýn. Zor biliyorum ama dünyada yazýlým konusunda en ileri ülkelerden biriyiz. Otomobilde tam otonom olan dünyada henüz yok. Eminim otonom yazýlým konusunda avrupa ve asya ile yarýþýrýz ve ileride geçeriz. Yeterki baþlayalým. Üniversiteler zaten üretiyorlar ama TR de en ilerisi savunma sanayii firmalarýnda. Tabi yanýlýyor da olabilirim belki özel sektörümüz arayý kapayýp geçmiþtir ben henüz bilmiyorum. Devlet firmalarý TUSAÞ, Havelsan ve Roketsan otonom konusunda çok çok ileriler. baykar da ileri ancak onlarýn yazýlýmýda tusaþ dan devþirme diye biliyorum. Vestel in Karayel ÝHA sý ise yazýlýmý dahil teknolojisinin israilden alýndýðýný düþünüyorum.

Bir tek pil konusunda biraz geri kalýrdýn. O eksi deðeride tamamýna yakýn parça yerli üretileceðinden arabayý ucuza satarak kapatýrdýn. Önce iç pazarý tutardýn. Pili geliþtirdikçe araba fiyatýnýda artýrýr dünyaya açýlýrdýn.

Daha öncede yazdým. Global markalarýn elektrikli otomobile girdiklerinde ilk iþleri pil(batarya) ve otonom yazýlýmlarýný üretmek. Kendileri üretiyorlar. Pil ve otonom yazýlým servisleri yoksa hemen o tür bir þirketi satýn alýyorlar.

Þirketi satýn alýyorlar ürünü deðil.

TOGG fabrikasý çalýþanlarýn sýrtýna yük olacak bir projeden baþka bir þey deðil. Binmeyeceðin arabanýn parasýný ödeyeceksin.

Hoþ þu an TR deki diðer araba fabrikalarýda ayný. Yerli üretmedikleri halde o kadar büyük teþvikler alýyorlarki, arabayý satýn almasanda parasýnýn bir kýsmý sürekli senin cebinden çýkýyor.
    Son düzenleme : alicemal; 12-11-2021 saat: 12:04.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu sabah yazdýðým gibi, elimde sabit tuttuðum longlarý öðle öncesi kapattým. Huzur varmýþ yaw. Çok rahat ettim bildiiniz gibi deðil.

abd de bizde çakýlmadýk. Tabi þu ana kadar. Bankalar dünki stresi bugünede taþýmýþlardý. Eðer abd bugün kýrmýzý olsaydý, bizdede bankalara vereceklerdi gibi görünüyor. Bu konuda yanýlýyor olabilirim. Bu dediðim planlý operasyona girer. Ama katar sermayesi geçen yýldan beridir çýkýyor, belkide banka satýp USD alýyorlardýr. USD de zýpladý.

Sadece satýþ þekli tahtadan çýkýyor gibi deðildi. Konunun uzmaný deðilim ama bir tahtada yüklü malým varsa ve çýkacaksam, yükseliþlerde yavaþ yavaþ vererek mal çýkardým. Toplu satýp panik yaptýrmazdým. Panik yaptýrarak satýyorsam, amacým silkelemedir. her neyse bu görüntü tartýþmaya açýk. Spek yada manipulatör olsaydým, veya onlarýn ekibinde olsaydým, görüntüden, arkada yataný bilirdim.

Bir sonraki seans açýlýþa kadar abd düþmezse, ufaktan long alýp satma iþine girebilirim. Yarýnda elimde sabit kontrat tutmayacaðým, alýp satacaðým.

Yarýn derken bir sonraki iþ günü.

Bol þans.
    @NeAcaipDunya

bir halt olacaðý yok.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Tarihi rakamý ayhan yayýnlamýþ.

10 TL dede durmaz devam eder. Çünki tayyipin davranýþlarýnda hiç bir deðiþiklik yok. Davranýþlar ayný, ayný kötü sonuçlarý alýyor ama kendi seçmenini yeni yeni masallarla kandýrmayýda baþarýyor. Adamýn oylarý çok yavaþ azalýyor.

O yahudi medya, akp den önceki hükümeti, biraz az para kazanan biri kasa attý diye veya cumhurbaþkaný ile tartýþma çýktý diye hemen devirdi. O zaman medya tamamen yahudinin elindeydi. aydýn doðan, turgay ciner, dinç bilgin, simaviler, karamehmetler vb...

abd nin desteklediði akp yi baþa getirdiler. Þu an akp nasýl kuruldu yazamýyorum ama akp giderse herkes yazacak öðreneceksiniz.

Yazýlacak ta bir faydasý olacakmý.?

Olmayacak.

Yeni nesil iyi eðitilmeden hiç bir þey olmaz. abd nin baþýmýza getirdiði %10 cu özal ailesi gitti akp geldi, akp gider halk makepe yi seçer. Yeni nesil çok iyi eðitilmeden olmaz. Yeni neslin kötü bilinçlendirilmiþ, yanlýþ yönlendirilmiþ ebeveynlerinide, çocuklarýna engel olmasýnlar diye halletmek lazým. Nasýl hallederiz çok güzel projelerim var. Keyfim yerine geldi yaw. hayali bile güzel.

Ne diyordum, para piyasalarýnda yön belirleyen yerli yabancý bankalar, yüksek dovizden kazanmayýda öðrenmiþtir. Onlarýda rahatsýz etmiyor gördüðüm kadarý ile.

Daha öncede yazdýðým gibi, bu devirden faydalanamayan kalabalýklar ayvayý yiyecek ki onlarýn önemli kýsmý akp mhp iyi parti gibi saðcý partilerin seçmeni.

Her süzme beyinli gibi diceksiniz ki, "oh olsun, ettiklerini buluyorlar. Artýk akýllarý baþlarýna gelir."

Yanlýþ... Toptan yanlýþ.

Komþunun kedileri var. Sokaktan aldý büyüttü yavrularý oldu filan. Çok insana alýþýk deðiller, kucaða gelmiyorlar, çok zor sevdiriyorlar.

Bazen komþu uzun yola gidiyor, kedilerine sabah akþam yemeði ben veriyorum. Benimde iþlerim oluyor, bazen yemeklerini geç veriyorum aç kalýyorlar.

Aç kaldýklarý anda bana daha çok baðlanýyorlar.(Bakýn burasý çok çok önemli bir yazýdýr çok iyi anlamak lazým. tarihi bir aný yaþýyorsunuz, hayýrlý olsun.) Hem kolayca sevdiriyorlar hemde kucaða geliyorlar. Ne kadar aç býrakýrsam, bana o kadar çok baðlanýyorlar. Onlarý açlýktan kurtardýðýmý sanýyorlar. Halbuki aç býrakan benim. Ev onlarýn, yemek onlarýn, benim görevim onlarýn evinde onlarýn yemeðini vermek. Ama vermeyince bana kýzacaklarý yerde baðlanýyorlar.

Neden.?

Çünki bunlar kedi, yani hayvanlar. Henüz ne dolap döndüðünü anlayacak kadar evrilmemiþler. Onlarý beslesin diye tutulan adamýn onlarý aç býraktýðýný anlayacak kadar beyinleri geliþmemiþ. Ýyi eðitilseler beyinleri geliþecek. Bilinçli olarak geri býrakýlmýþlar. Ýyi eðiten köy enstitüleri kapatýlmýþ yerine abd tarafýndan din eðitimine yönlendirilmiþiz. Bilimden uzaklaþmýþýz, uzaklaþýyoruz. Þu an teknolojimiz varsa, abd nin emri ile suudi arabistana ait tarikatlarýn öðrettiði din eðitimini almamýþ, bilim öðrenmiþ insanlarýn eseri.

Her zaman söylerim, kendinizi insan diye ayrý bir varlýk sanýyorsunuz ama deðilsiniz. Ben dahil herkes hayvan. Hayvan içgüdülerine sahibiz. Yanlýz %80 inimiz daha az evrilmiþ, %20 farklý maymundan geldiði için çok az daha fazla evrilmiþ. (Bu benim 3 farklý maymun grubundan evrilmiþiz teorim, dayanak benim. Ýster inan, ister inanma.)

Bu az evrilenleri evire çevire dövmekmi lazým.? Hayýr.
    "Niye evrilmiyon lan zibidi" mi demek lazým. Hayýr.

Bunlarý maalesef kötü liderler kullanýyorlar. Kalabalýklarýn malý mülkü emeði ile köþeyi dönüyorlar.
    Bunlara iyi lider lazým, Atatürk gibi, Gandhi gibi, tabi en iyisi efsane keçi.

Her neyse.

Daha az evrilmiþ olan %80, onlarý aç býrakýrsanýz size daha çok baðlanýyorlar. Hali ile akepe gidecek makepe gelecek. Veya USD 15 TL olsun sonra 10 TL ye düþsün. Bu az evrilenler yine akepe ye verecek. 10 TL ye düþürdü diye. akepe o dönem kalmamýþsa, bu sefer yine abd nin desteklediði makepe ye oy verecekler. Hoþ arkasýnda abd olmayan partide mecliste kalmadý. baykal dan beridir cehape liderleride abd den emir aldýðýndan eminim. Tonla delil de var.

BUNUN ÖNÜNE GEÇEMEZSÝN. Doða böyle.

Ancak sahiplenirsen geçersin ama cehape ye bakýyorum, sahiplenmek yerine "kömürcü, makarnacý" diye aþaðýlýyorlar. Ýnsan doðasýný, anlamamýþlar, anlamýyorlar, anlayamayacaklar.

Ben anlarým. Oylarý bana verin, hepinizi sýrayla anlamazsam keçi deðilim.

Kaç oyum vardý bakayým.! 10 oyum varmýþ. Ama bazýlarý vaz geçmiþtir.
    Doktorlarý, ilaç firmalarý ile bir olup halký soyuyorlar diye eleþtirdim. Doktor oylarýný kaybetmiþimdir.
    Esnafý, fatura kesmeyip halkýn kültürünü bozuyor diye eleþtirdim, esnaf oylarýný kaybetmiþimdir.
    Hemen 2 dönüm arsa veremediðim için kadýn oylarýný kaybettim. Onlarý 1 kutu fýstýklý çukulata ile geri kazanýrým.

Halbuki düzgün okusalar, "iyi insanlarda bu sistemde kötü olmak zorunda kalýyorlar, yoksa hayatta kalamayacaklar" diye defalarca yazmýþým. Örneklerle açýklamýþým. Kafe örneði vermiþim ki o örnekten sonra dünya liderleri arayýp tebrik ettiler. "Böyle örnek olmaz, gözyaþlarý içinde okuduk." dediler.

Ýyi insanlarsýnýz ama sistem sizi bozmuþ maymuna çevirmiþ. Ýnsana döndürmek benim için çok kolay. Önce odunla yumuþatýyorum... öhhö detaylarý boþ verin, önemli olan gelecek nesiller sizin gibi olmasýn...

Ýmdi oylar yaðsýn. Artýk eski oylarýda kaybetmemiþimdir herhalde. [emoji58]

.
    Son düzenleme : alicemal; 13-11-2021 saat: 09:43.
    @NeAcaipDunya

7.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku

Komþunun kedileri var. Sokaktan aldý büyüttü yavrularý oldu filan. Çok insana alýþýk deðiller, kucaða gelmiyorlar, çok zor sevdiriyorlar.

Bazen komþu uzun yola gidiyor, kedilerine sabah akþam yemeði ben veriyorum. Benimde iþlerim oluyor, bazen yemeklerini geç veriyorum aç kalýyorlar.

Aç kaldýklarý anda bana daha çok baðlanýyorlar] Hem kolayca sevdiriyorlar hemde kucaða geliyorlar. Ne kadar aç býrakýrsam, bana o kadar çok baðlanýyorlar. Onlarý açlýktan kurtardýðýmý sanýyorlar. Halbuki aç býrakan benim. Ev onlarýn, yemek onlarýn, benim görevim onlarýn evinde onlarýn yemeðini vermek. Ama vermeyince bana kýzacaklarý yerde baðlanýyorlar.

Neden.?

Çünki bunlar kedi, yani hayvanlar. Henüz ne dolap döndüðünü anlayacak kadar evrilmemiþler. Onlarý beslesin diye tutulan adamýn onlarý aç býraktýðýný anlayacak kadar beyinleri geliþmemiþ. Ýyi eðitilseler beyinleri geliþecek. Bilinçli olarak geri býrakýlmýþlar. Ýyi eðiten köy enstitüleri kapatýlmýþ yerine abd tarafýndan din eðitimine yönlendirilmiþiz. Bilimden uzaklaþmýþýz, uzaklaþýyoruz.

.

Çok iyi bi yazý olmuþ. Özellikle alýntý yaptýðým kedi olayýndaki deðerlendirme ve sonuca varma efsane. Alaným olmadýðý için daha önce yapýlmýþ mý bilemiyorum ama Adeta psikolojik veya sosyolojik bir kuramýn keþfini yapmýþsýnýz. Tebrik ederim.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    kelebekx saðol. Tüm yazýlar okunsa 10 tane nobellik tez çýkar.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 666/853 ÝlkÝlk ... 166566616656664665666667668676716766 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •