abd 10 yýllýklarý bugün epey yükselmiþ. Son aylarda bir kaç kez hýzlý yükseldi düþtü, tek baþýna korku sebebi deðil. Ýlk hýzlý yükseldiðinde dünyayý paniðe sevk etmiþti, sonrasýnda görmezlikten gelindi.
10 yýllýklara ilaveten eur/usd pariteside düþüþte. 1.14 ün altýna indi.
Ufaktan tapering fiyatlanýyor, belki FED faiz artýþýna hazýrlýk yapýlýyor.
Artýk elimde sabit long tutmam zor görünüyor. Ufaktan short düþünmeyede baþladým, kendimi zihnen hazýrlýyorum.
Bankalarýmýz ve bazý sanayi þirketlerimiz ucuzmu.? Ucuz. Ama bu ülkede ucuzluk yetmiyor, özellikle yabancýlar delirmiþ gibi gelecek sorunu da olmayan bedava hisseleri aylarca satabiliyorlar. Ýlaveten son 1 yýldýr katar sermayesi BIST den çýkmaya baþlamýþ. BISTi yükselterek mal çýkýyorlar gibi izlenim edindim. Ayný anda hem BIST hemde USD nin yükseliþine açýklama olabilir. Hisse satýp, USD alýp ülkeden çýkýyor olabilirler. akp nin gidici olduðunu düþünüyorlardýr, kýlýçdaroðlununda son konuþmasýnda "ben geliyorum, hata yapan devlet memurunu öttürürüm" demesinden korkmuþ olabilirler dicem ama siz de güldünüz.
Dikkatli olmaya baþlýyorum.
Aslýnda olumsuz görüntü hakkýnda detaylý bilgi vermeyi keseyim. Ýnandýrýcý olmasýn çünki BIST yükselmeye devam edecek düþüncem daha aðýrlýklý.
Bir veya bir kaç gün içinde BBVA nýn kararýnýn BISTe etkisini görürüz. Belki olumlu etki yapacak bankalar düzgün fiyatlanmaya baþlayacak. BIST yükselmeye devam edecek(abd de büyük olumsuz geliþme olmazsa) Yada BBVA hikayesi boþ çýkacak ve bankalar tekrar satýþ yiyecek.
Umarým bu günleri kazasýz atlatýrýz.
Bol þans.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri