vay be, bugünki yazýlarým olaðanüstü çýktý... yarýna kadar nefes alayým. Belki öbürgün.
Bizim buralar da hala bi sürü kuzey avrupalý turist görüyorum... lan amma ucuz hale gelmiþiz yuh.
vay be, bugünki yazýlarým olaðanüstü çýktý... yarýna kadar nefes alayým. Belki öbürgün.
Bizim buralar da hala bi sürü kuzey avrupalý turist görüyorum... lan amma ucuz hale gelmiþiz yuh.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
[emoji3]Ali Cemal düz mantýk yapalým,
2001 Krizi 21.000 3/1 7.000 e çakmýþ.
2008 " 60.000 3/1 20.000 "
2018 x 120.000 3/1 45.000
Ali Cemal güzel haberim var 45.000 altý yok gibi ,[emoji6]
SM-C7000 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eeeeey özgürlük,
Önceki krizlerdeki devlet baþkanlarý ile þimdiki imam arasýnda fark yokmu.? Ha fark yokmu.?
Önceden devlet vardý, þimdi tarikat evinde hep beraber tespih çeker gibiyiz.
Önceden krize girdikmi, kriz derdik.
Þimdi krizlerin babalarýna giriyoruz, 2 kiþi ekonomik sebeplerle kendini yaktý, ekonomik sebeple kendini yakan yok tarihimizde, karý kýz evden kovaladý diye yakar bizim maymun millet, evide yakar.
Ama devletin baþýndaki sunni imam "krize girmedik, misketlerimide vermem" diyor, býrak cahil halký, okumuþ yalamýþ muhalif akademisyenler bile "yaw sanki krize girmedik" diyecek kadar HÝPNOZ oluyorlar.
eeeeeey özgürlük,
hesap öyle yapýlmaz.
Ayný olaylar ayný sonuçlarý doðurmazlar eðer zemin farklý ise.
Bu sefer zeminde hipnozcu imam var. "Senin adýn eeeyözgürlük deðil" dese 3 günde seni inandýrýr. Böyle bir istisnai hatip var. Milletin %80 nini uyutmuþ durumda, %20 de ayýk bi kaç kiþi kaldýk, bi ara bende hipnozuna giriyordum, adam o kadar etkili, son nda temel analize odaklanarak hipnozun etkisine girmedim Teðet geçti.
Adam devlet yönetmiyor, çadýr yönetiyor. Tüm devletide kendine göre þekillendirdi. 2013 e kadar en büyük yardýmcýsý, CIA nýn yaratýp beslediði fetullah denen sunni selefi cani idi. Beraber orduyu hapse attýlar, sonra çadýr devleti olduk.
Zemin deðiþmiþ ise, yeniden analiz yapýlýr.
Mesela sen 100 metre havuzu 3 dakkada yüzüyorsun.
Doldur havuza su yerine çakýl, kaç dakkada 100 metreyi ayný havuda yüzersin.? 3 günde. Zemin farklý ama yüzücü ve yüzme iþlemi ayný.
Doldur havuza üç beþ timsah, 10 saniyede 100 metreyi yüzersin.
Zemine göre analiz farklý yapýlýr. Eskiden yarým devlettik, þimdi sýfýr devletiz. Hali ile ayný sonucu beklemek hata olur.
3/1 düþmesi ihtimali sýfýrmý, bu hükümetle hayýr. Hatta savaþ çýkarýp borsayýda sýfýrlayabilir. Bunlarýn hepsi olasý ihtimaller.
Zeminde imam harici asýl önemli deðiþiklik, bankalar, þirketler, önceden tamamen yabancýnýn elinde deðildi. Þimdi devlet bankalarý hariç bankalar nerdeyse tamamen yahudinin elinde, bi tek iþ bankasý ile 2 küçük banka kimin elinde belli deðil. Ýþ bankasý da yahudilerin emrinde gibi çalýþýyor.
Önceki krizler, devlete ayar vermek ve Türk þirketlerini ele geçirmek için bilinçli çýkarýlýp, yahudi medyasýncada abartýlýrdý, sabah akþam baðýrýrlardý. O zaman tüm medyamýz yahudi medyasýydý. Yabancýya çalýþýrlardý. Þimdi zaten tüm þirketlerimizi, bankalarýmýzý ele geçirdiler. Maden haklarýný aldýlar, ormanlara daldýlar.
Kriz çýkarýp o ülkeye girmek ve deðerli herþeyi talan etmek yahudi sistemlerinden biridir. Ýçerdeki medyadan büyük yardým alýrlar. Geçmiþte ABD de almanyada çok þirket ele geçirdiler. Batma noktasýna getirip sonra sahiplendiler ve þirketler dev oldu. Ford, wolksvagen vb...
Zemin çok çok farklý... Ülkemizde yahudilerin almadýðý kaç büyük ve deðerli þirket kaldýki, arsalarýmýzýn ne kadarý yahudi elinde...
imam hükümet, karanlýk odada YENÝDEN "emret abi" dedimi iþ biter...
yukarda 2012 - 2013 diye tarih verdiðim yazý var o tam olarak basitçe ve delili ile anlatýyor ne olduðunu.
Son düzenleme : alicemal; 29-11-2018 saat: 11:18. Sebep: side kick
@NeAcaipDunya
Yukardaki hafiften karýþýk yazýyý aþaðý alayým, düzelteyim.
USD seviyesi geliþimine grafikten baktým.
USD 2017 ye göre %40 artmýþ. 5,25 - 3,7 = 1,55 ==> %41
USD 2016 ya göre %75 artmýþ. 5,25 - 3,0 = 2,25 ==> %75
2013-2014 ise 2.0 TL civarý.
2013 den itibaren düzenli yükselmiþ. 2013 ün önemi ne. Sanayimiz gerileme dönemine mi girmiþ, ne olmuþ o yýl.???
2012, Genel Kurmay Baþkanýnýn, sunni akp ve sunni fetullah savcýlarý ile hapse atýldýðý dönem. Ordu'nun, fetullahla akp nin yolundan çekildiði dönem.
2013, En büyük engel ordu hapse atýlýnca, akp ve fetullah arasýnda güç kavgasý baþladý. akp nin, paylaþým kavgasý sebebi ile fetullahla(yahudilerle) bozuþmaya baþladýðý dönem. "Ne istedinizde vermedik" dediði dönem. fetullah ile ayný yolda yürümekten, kim kime biat edecek gerginliðine geçildiði dönem.
Ordu kumpaslarla hapse atýldýktan hemen sonra, birbirlerini yemeye baþladýlar. Kötlerin kalktýðý ve güç sarhoþluðuna boðulduðu dönem.
Ordu hapse atýlmadan önce ortak hareket ediliyordu, kankaydýlar, parsel parsel kardeþtiler.
fetullah(CIA_ABD) la gerginlik baþlayýnca, ÝÇ ve DIÞ yahudilerle uþaklarý, dovizi gerçek olmasý gereken seviyeye çýkarmaya baþlamýþlar.
Ondan önce suni olarak aþaðýda tutup, ülkeyi parça parça satýn alýyorlardý. Millet uyuþturulmuþ ve ucuz dövizle gelen dev ithalatla sahte bir bolluðun içine sokulmuþtu. yahudi medyasýda her gün milleti uyuþturmaya devam ediyordu.
Þimdi buradan krizi abd çýkardý demeyin. ABD sadece tetikledi.
Þöyle düþünün. Ýsviçre denen ülkede herkes yeterli zenginlik içinde, bolluk ve refah var. O ülkeye cebinde tonla para ile git, bazý gruplarý ayaklandýrmaya çalýþ. Orada 3 ayrý dil konuþuluyormuþ bu ne demek en az 3 ayrý etnik köken var. Azýnlýklar var. Ayaklandýrmaya çalýþ.? Gazete kur onunla ayaklandýrmaya çalýþ, para ile liderleri satýn al.?
Ýsviçrede Hangi azýnlýðý ayaklandýrabilirsin.? Peki Ýsveç de, japonyada, singapurda?
Ayaklandýramazsýn. Halk eziyet çekmiyor, açlýk çeken yok, herkes istedimi yeterli eðitimi alýyor. Toplu ayaklanma çýkaramazsýn.
Ama adaletin eþitliðin olmadýðý, azýnlýklarýn çoðunluðu soyduðu her ülkede ayaklanmayý kolaylýkla çýkarýrsýn. Milletin ezilen fakir kesimleri ayaklanmaya hazýrdýr.
Birde bizim gibi farklý köken ve inançlardan toplumlar bir ülke oluþturmuþsa, dahada kolay ayaklandýrýrsýn.
Kriz, 1950 den beri sýrtýmýzda olan siyasetçiler yüzünden her zaman çýkmaya hazýr. Soyulan büyük çoðunluk zaten ayaklanmaya hazýr. Bizde iþler çok kolay. Medyamýzda yahudi elindeydi.
ABD krizi sadece tetikledi ve medyasý "kriz vaaaar" diye meydanlarda bolca baðýrdý. Eðitimsiz cahil millete böyle yaygaracýlar þart, baðýran, kafasýna vuran olmazsa geç anlýyor.
Gerçekte 1950 den beri krizdeyiz... Kurtuluþ savaþýnda bu halk canýný verdi, bir ülke kurdu, aileler altýnlarýný baðýþladý.
1950 den beri halkýn malýný mülkünü topraðýný daðýný ormanýný denizini gölünü yaðmalaya yaðmalaya bitiremediler.
Bu sistemide 1938 den baþlayarak yahudiler kurdular. 1500 yýlýndan beri ülkemizde yahudi azýnlýk var. 1938 den sonra, batýdaki güçlü yahudilerin desteði ile bu noktaya getirecek taþlarý döþediler. O dönemde medyamýzda baskýn olanlar yahudiydi.
Son düzenleme : alicemal; 29-11-2018 saat: 11:11. Sebep: colored
@NeAcaipDunya
yaw empati kurdumda, ey özgürlüðün söylediði ikinci þelale ihtimali hiçte yabana atýlacak gibi deðil.
Bu empati rezil biþey. Kendi acýlarýný çektiðin gibi bide baþkalarýnýn acýsýný çekiyorsun.
Temel analize odaklanmalý o zaman yolunu bulursun.
Temel analizden kastým sadece þirket bilançolarý deðil, ayný zamanda ülke ve dünya bilançolarý. Borsayý etkileyecek her þeyi kapsar temel analiz, teknik analizide kapsar çünki teknik analistler ayný çizgilere bakýp sürü olarak hareket ediyor. Hali ile endeksi KISA vade deðiþtirme güçleri oluþuyor, onlar deðiþtirmese bile onlara tuzak kurmak için balinalar deðiþtiriyor. Sürü olmasalar dikkate almazdýn.? Tabi temel analistlerde sürü... Sürü deyince aþaðýlama olarak almayalým... Ben dahil Toplu hareket ediyoruz ve farkýnda olmamýza imkan yok, o anlamda.
Farkýna varabiliyorum çünki süpermen kim.? Benim tabiki.
Þu ikinci þelaleye odaklanayým.
Özellikle 2000 lerdeki çiller krizinde, birinci þelaleyi 3 gün önceden yakalamýþtým ama ikinci þelaleyi beklemediðimden malda yakalanmýþtým.
Hatta hiç unutmuyorum yapý kredi ile yakalanmýþtým. Ýlk defa ciddi zarar yazmýþtým. Kriz sorasý zararý fazlasýyla çýkardým. Ama olay ikinci þelaleyi anlayamamýþ olmamdý. Yeni yetmeler gibi epey sýzlanmýþtým. BÝZÝM Borsa tamamen en büyüklere çalýþan bi sistem, kalaný þans ve kumar.
Þansýnýzý, tek tek þirketlerin bilanço ve hedeflerini, gelmiþini geçmiþini detaylý inceleyip uzun vadeli senetlerini alarak artýrabilirsiniz. Balina deðilseniz, bence uzun vade kazanmanýn tek yolu bu. Bu tür kazananlarý biliyorum, ev geçindiriyorlar hatta yeni ev alanlar var. Tabi zor iþ olduðundan kimse yapmak istemiyor. Çizgiye bakýp "alayým satayým" demek kolay tam tembel iþi.
2000 lerdeki çiller krizinde, ikinci þelalenin ekonomik temeli yoktu, tamamen malda olanlarý dökmek ve balinalarýn yeni mallanma ortalamasýný düþürmek amaçlýydý.
Yaw týrstým þimdi, ey özgürlük dertsiz baþýma dert açtýn.
Ama bak ben temelli açýklama yaptým, seninki havadaydý, temel taþlarýný ben döþedim. Sebep yazdým.
Tabi çiller krizi sebepleri farklýydý. O sebeple krizi uzatmak ve derinleþtirmak amacýda, ikinci þelale sebeplerinden biri olabilir. O krizdeki amaç mevcut hükümete ayar vermek ve ülkenin kapýlarýný ardýna kadar açmak, ülke deðerli varlýklarýný bu kapýdan girip satýn almaktý. Yahudi medya nýn o krizlerde büyük görevi vardý.
Son düzenleme : alicemal; 29-11-2018 saat: 11:54. Sebep: colored and side kick
@NeAcaipDunya
2000 lerdeki çiller krizinde, ikinci þelalenin ekonomik temeli yoktu, tamamen malda olanlarý dökmek ve balinalarýn yeni mallanma ortalamasýný düþürmek amaçlýydý.
2000lerde Çiller iktidarda yoktu.
Yalanýn evrensel olduðu bir zamanda, gerçeði söylemek devrimci bir eylemdir.
kumralada, evet baktým yanlýþ aklýmda kalmýþ. Tabi konu ikinci þelale, çiller o yazýda önemsiz kýsýmdý ama yinede doðrusunu yazdýðýn için saðol.
çiller krizi 1994 deymiþ. O kadýnýn indiragandi ettiði mallar, bugün için devede kulak kaldý.
2000 krizinde Cumhurbaþkaný, belkide Cumhuriyet tarihimizdeki en temiz devlet adamý Necdet Sezer miþ. Tüm gazeteler ona saldýrýyordu. Kendi çapýmda bi kaç gazeteci ile kavga etmiþtim Necdet Sezeri korumak için. Bana küfür eden sanýrým bugün chp den sebeplenen tuncay özkan denen ... bozuntusuydu. Diðeri hurriyet yazarýydý... Artýk gazetecilere bulaþmýyorum. Biþey deðiþmiyor ve deðiþmezde.
Gazetelerin tamamý yahudi medyasýydý. Hükümettede koalisyon vardý yanlýþ hatýrlamýyorsam. Ecevit ve diðerleri.
Hükümet olur olmaz ilk yaptýklarý iþ devlet bankalarýný paylaþmaktý. Ecevit canlý cenazeden farksýzdý yinede ilaçla ayakta tutup, ismini sömüren bir çevre vardý. Yahudi karýsý, Eceviti siyasette sanýrým zorla tutan isimdi.
Kitap fýrlatýldý krizimiydi.? Sanýrým oydu.
Yoksa kasa fýrlatýldý krizimiydi.?
ak döneminde 2 kiþi kendini yaktý týk yok ama eskiden kasa ve kitap fýrlatýldý diye yahudi medya yaygarayý koparmýþtý. Þimdi sömürgeci parazit yahudi medyadan geriye 3 büyük kanal kaldý, bi sürü internet sitesi... þimdi din tüccarlarý tarafýndan okþanýyoruz. yahudi sömürüsünü arar hale geldik.
Bi sürü darbe ve kriz yaþadýk, tamamen sömürge olmamýzdan kaynaklanan ayar kriz ve darbeleriydi. Doðal deðildi. Ne hükümetler doðaldý, ne devlet nede krizler darbeler. Tamamen güdüm altýndaydýk, halada öyleyiz.
Son düzenleme : alicemal; 29-11-2018 saat: 18:07.
@NeAcaipDunya
Vay canýna, USD bayaðý düþmüþ.
Altýn alsammý.?
USD, 5.0 TL yi aþaðý zorlayýnca ikinci parti altýný alayým. Ons altýnýda düþüremediler gitti. Bi kaç kez denediler, her seferinde geri zýpladý. Çin ve Rusya etkisi olmalý. Ons altýn önümüzdeki yýllarda 2bin USD yi geçerse þaþýrmayýn. Ama USD/TL düþünce, ons altýnýn yükselmesi pek biþey kazandýrmýyor.
Sülalemize yeni katýlan Amerika pasaportlu Can bebeyede altýn takmam lazým.
Evet, kardeþim gitti torununu ABD de doðurttu. Sýrf abd kimliði için. Tercih meselesi tabiki. Ben olsam o parayý çocuðun kaliteli eðitimi için kullanýrdým. Ýyi eðitilmiþ gençleri tüm dünya kapýyor, kimliðine bakmýyor.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri