Bugün bankacýlýk hacmi çok düþük olmuþ. BBVA seviyeyi belirlediðinden, o seviyenin altýnda satan olmuyor anlaþýlan.
illa bir çoban seviye belirleyecek ve o çoban batýlý olacak. Bak kýzdým, tesbit yapacaðým hoþ olmayacak.
Endeks bugünde inmedi. 1700 e yaklaþmadý bile. Yarýnda ineceðe benzemiyor. abd borsasýda ikili tepeyi yukarý geçti. Bende baktým, BIST pek inmiyor, aralýk vade trenine ortalama bi yerden long alarak atladým. Batý borsasý saðlam durduðundan bu akþama elimde çok az miktar long girdim. Sabahtan çakýlsa bile bana pek zararý olmaz.
Yanlýz her gün azar azar kazanmak büyük bir hýzla sermayeyi büyütüyor. En son 20 günde %68 kazandým diye yazmýþtým.? Þu an 35 günde %110 oldu. Bu taktik iyi, böyle devam edeceðim.
Þunuda hatýrlatmasam olmaz. Çok kazanýyorum sanmayýn burasý viop, hisse senedine benzemez. Eðer gevþerseniz, 1 yýlda kazandýðýnýzý 1 saatde elinizden alabilirler.
Pandemi de borsalar çakýldýðýnda tecrübesiz yakalandým ve büyük kaybetmiþtim. Aylar sonra BIST yükseliþe geçtiðinde ve birazda tecrübe kazanýp sepet yaptýðýmda 140 günde küçülen sermayeyi dörde katlayýp zararý çýkarmýþtým. Bunlarý yazmýþtým hatýrlayan varmýdýr bilmiyorum.
Sonra TCMB baþganý aðbal'ý tayyip Cuma akþamý dehleyince yine büyük kaybetmiþtim ve tekrar zarara inmiþtim.
Bu rallide o zararý çýkarýyorum, o sebeple büyük kazandýðýmý sanmayýn. Þu an zararým çok azaldý neredeyse bitti sayýlýr. Tabi enflasyonu hesaba dahil etmedim.
Dikkat etti iseniz 2 kez kaybetmiþim onlarda anormal durumlar. Yani piyasa da anormal dönemler olmasa þu an Avustralya sahilindeydim ve soros beni yelpazeliyor olurdu. Süperim yaw.
Bu ülkede anormal olmayan yýl olmadýðýndan, anormal þartlara uygun kendimi geliþtirmem gerekiyor. Ona çabalýyorum, bakalým baþarabilecekmiyim. Gün gün geliþimime þahit oluyorsunuz. uzun vadeci yatýrýmcýdan günlükçüye nasýl döndüm, dönmek zorunda býrakýldým, gün be gün þahit oldunuz.
Geçmiþi yad ettik, gerçeðe dönelim.
Batýda yýl sonu rallisi devam ediyor. Bizde eþlik ediyoruz. 1700 altýna inme ihtimali azaldý. Ben yinede ayný taktikle devam edeceðim, kazancý görünce kapatacaðým ve gün içi düþünce alacaðým. Þüpheli durumdalrda geceye mal ile girmeyeceðim.
Bu aralar tayyip bakanlarýn kabinesine çift dalabilir diye söylentiler var. BISTi etkilemez çünki hepsini toplasan, kýsa sürede 600 baz puan faiz yükselten aðbal etmezler. O sebeple piyasa, bakanlar kurulunu salam dilimler gibi dilimlesen, KALICI olumsuz tepki vermez. Satanlar amatörler ve amatörlerin elindekini ucuza almak için endeksi aþaðý çekip orada bekleyen spekler. Kalýcý etki olmaz. Bir aðbal deðiller.
Bol þans.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri