Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
3,63 10% 497,20 Mn 3,31 / 3,63
119,90 10% 1,15 Mr 110,30 / 119,90
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 970,54 Mn 47,32 / 53,90
2.157,00 9.99% 616,21 Mn 1.965,00 / 2.157,00
1.349,00 -9.95% 279,67 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 940,43 Mn 2,90 / 3,13
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
6,57 -7.59% 181,12 Mn 6,40 / 6,88
21,98 -7.49% 405,85 Mn 21,42 / 24,44
328,75 3.62% 33,56 Mr 317,75 / 335,00
3,16 3.27% 33,43 Mr 3,03 / 3,32
39,10 4.32% 14,25 Mr 37,14 / 39,22
15,05 4.22% 13,93 Mr 14,36 / 15,10
83,25 6.59% 13,03 Mr 77,40 / 83,85
19,23 3.5% 1,37 Mr 18,28 / 19,29
415,25 1.03% 8,11 Mr 407,00 / 417,50
196,40 2.29% 9,06 Mr 189,40 / 197,60
766,50 2.75% 4,22 Mr 742,50 / 770,50
95,65 2.63% 661,68 Mn 92,75 / 95,80
118,60 2.24% 303,15 Mn 114,90 / 119,20
415,25 1.03% 8,11 Mr 407,00 / 417,50
32,00 3.83% 244,14 Mn 30,62 / 32,08
10,93 2.15% 226,50 Mn 10,71 / 10,94
79,90 -1.84% 780,62 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 672/853 ÝlkÝlk ... 172572622662670671672673674682722772 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,369 - 5,376 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    2 Yukarda yazdýðým gibi, abd düþmediðinden bizim BIST çabuk toparladý.

Ancak Geçen haftadan beri uyardýðým gibi, artýk zirvelerdeyiz ve abd de zirvelerde olmalý. Full malla kafa rahat olarak oynama devri kapanmak üzere.

Artýk yýl sonuna kadar zihnimi düþmeye hazýrlasam iyi olur. Dikkat ediyorsanýz hemen düþeceðiz demiyorum. Zihnimi hazýrlamam lazým diyorum. Geçen haftada aynýsýný yazmýþtým.

Yýl sonu rallisi bitecek sonra diyorum. Ama yýl sonundan önce batý çakýlýrsa ve düþüþ trendine girerse bizde biraz etkileniriz. Onu akýlda tutmalý.

BIST deki düþmeler den kastým ciddi realizasyonlar. trend dönüþü deðil.

Trend dönüþü olsa olsa abd de olur. Biz hala ucuzuz.

Biraz karýþýk yazýyorum ama ortam karýþýk. abd olmasa biz netiz. Ucuzuz. Bunuda son 3 haftada 3-5 kere yazdým. Bizi karýþtýran(siyaseti saymazsak) abd borsasýnýn acaip bir balon yapmasý. siyonist ekonomi kanallarýda abd ile 7/24 bað kurunca ister istemez birebir etkileniyoruz. Son aylarda katar lýlar bu baðý koparmaya baþladýlar. katar gidince yine siyonistin kucaðýndayýz.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Hep kötü haberlerden gýna gelmiþti. Birde güzel haber vereyim.

e-devlete girdim, amacým N11 ve hepsiburada sitelerini þikayet etmekti. 10 satýn almamdan 3 tanesine fatura gelmiyor. Ýlla istemem gerekiyor. Bunu þikayet edecektim.

Gelirler genel müdürlüðü sayfasýna girdim ve þikayet edemedim. Bu ticaret siteleri ile ilgili çok fazla detay bilgi istiyorlardý, veremedim o sebeple þikayet edemedim. Bak konu bu deðildi ama buda güzel haber. Siteler ile aram bozulmamýþ oldu.

Neyse, e-devletde baktým bana devletimizden mesaj var. mesaja girdim.

"Müjde" diyor sayýn orman bakanýmýz canýmýz ciðerimiz. "Sayýn efsane keçi, sizin adýnýza 3 fidan dikeceðiz ne mutlu bize." anlamýna gelen þeyler yazmýþlar.

Ben tabi yemedim, nereden geçirecekler bu akp liler dedim içimden.

"detayý görmek için þuralarý týklayýn" diyor.

Oralarý týkladým, gelen sayfada "sertifikanýzý oluþturun" yazýyordu, oralarý týklamadým çünki týklasaydým büyük ihtimalle IBAN isteyeceklerdi.

Ne güzel deðilmi. Bu yaz ormanlarý müteahhitler yaktýlar ya. Yanan yerlere maden ocaklarý ve oteller kuracaklar ya.? Ha iþte yanan o aðaçlarýn yerine biz para vereceðiz ve BELKÝ yeni ormanlar dikecekler. Parayý ver gerisini onlar halledecek, arayýp sorma. Nasýl Somali için verdiðin para nereye gidiyor gerçekte bilemiyorsun...

Her neyse. Burada ana amaç...

Bak ya yine sinirlendim, böyle güzel bir olay bile beni sinirlendirdi... USD 12.50 olmuþ ona sevineyim o zaman.
    malý mülkü olmayan, bankada yüklü dövizi olmayanlarýn bayramýdýr bu günler ve aylar belki yýllar.

Hayýrlý olsun...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada BIST tekrar 1980 lerden düþtü.

Bu sefer çýkýþý kolay olmayacaktýr. Þu an malsýzým ve bu günü malsýz geçeceðim. Tekrar yükselip dönüyorum sinyali verirse, short bile düþünebilirim.

Bol þans.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Bu arada BIST tekrar 1980 lerden düþtü.

Bu sefer çýkýþý kolay olmayacaktýr. Þu an malsýzým ve bu günü malsýz geçeceðim. Tekrar yükselip dönüyorum sinyali verirse, short bile düþünebilirim.

Bol þans.
    Bu kez yanýldým.
    Yine çabuk toparladý.

USD bir ara 13.50 yi görmüþ. O ara düþtü demekki. Nerede ne oluyor, bugün yakalamak bayaðý zor.

Tekrar baþladým çok küçük kontratlarla düþerse long al kazancý görünce sat yöntemine. Düþüþlerden birini yakaladým, diðerini görmediðimden yakalayamadým.

Bol þans.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Anormal bir gün geçti. Böyle günlerin yorumu olmaz. Yazabileceðim bir þey yok.

Bankalar %3 düþmüþken, BIST endeks %1.6 çýktý.

Geçmiþtede yazmýþtým, katar'lýlar piyasa korelasyonlarýný(baðlarýný) deðiþtirdiler. Piyasamýz batýlýlarýn ve bluumberg gibi siyonist kanallarýn tam kontrolundeyken, þu an katarlýlarýn etkiside var. katar'lýlar 1 yýldýr endeks yükselirken mal çýkmýþlar. Çýkmayada devam ediyor olabilirler. Her ne kadar 3-4 haftadýr yabancý giriþi görünsede, o para katar a ait deðil.

Bugüne dair yorumum yok, bende hareketleri kaçýrdým, hangi sebeple ne oldu bocaladým. Gün sonu biraz kazandýðým için mutluyum. Düþtükten sonra çýkarsa biraz kazanýyorum. short oynayabilirim dedim ama cesaret edemedim, long iþlemlerden kazandým.

Yarýn ne olacak derseniz, bugünki batýlý yabancý ile katarlýlarýn kapýþmasý daha düþük dozda devam eder herhalde. BBVA nýn garan'ý 12.20 den alýrým garantisi varken garan hissesini 11.57 den veren hakkýnda ne söylenebilir.? BBVA fiyatýnýn %5.2 altýna satmýþ.

Yarýnda bankalar bu kadar düþebilirmi.? Mantýk aramamak gerekiyor. akp ne ise piyasamýzdaki batýlý yabancýlarda ayný. mantýksýzca 3 F/K lý ve geleceði iyi bankalarý aylarca satabiliyorlar. abd düþerse yarýnda satacaklardýr. Þu ana kadarki veri bu.

Bugün katarlýlar endeksi tutarken tonla mal yüklenmiþ olmalýlar. Tabi spek iþlemlerine bizzat kendi içlerine girip hiç þahit olmadýðýmdan tam tersi mal vermiþte olabilirler. Detay bilmiyorum.

Her neyse... Yarýn hakkýnda fikrim yok yanlýz ring de kimlerin olduðu ve davranýþ tarzlarý belli.
    abd düþerse batýlýlar banka satacak, katar banka hariç diðer tahtalarý alacak. Kim kazanýr? Bugün katar kazandý.
    abd yükselirse batýlýlar banka ve diðerlerini alacak, katar da tahtalarý yükseltirken mal çýkacak. Endeks iyi çýkacak.

katar sayesinde, gün içi tavan yapan usd yi takanda yok. Ýnanýlmaz günler yaþýyoruz.

abd tarafýna bakarsak, günlük grafikte hafif düþüþ var. Son yukarý dalganýn bitiþi yapýlýyor. Acaba dalga bitiþimi? Trend dönüþümü.?

Ýkiside olabilir.

Yýlsonu rallisi hikayesi olmasa trend dönüþü diyeceðim. Normaldede trend dönüþü olmasý gerekir. Ancak abd tonla engeli aþtýðýndan, dönüþ dediklerim tutmuyor. O sebeple ne olacak bilmiyorum.

Yarýn ayný taktiðe devam edeceðim eðer abd geceleyin çakýlmaz ise.

Bol þans.

hiç bir þey yazmamýþým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    tayyip, yeni ekonomi politikasýnýda açýklamýþ.

"doviz yükselecek, bu sayede ihracat artacak ithalat azalacak, ihracat artýncada daha çok fabrikalar kurulacak, daha çok iþçi çalýþacak." gibi bir þeyler. Ýþin özü dovizin yükselmesi. Doviz yükselince ülkede her þey düzelecek.

Ýmam eðitimi almýþ olan tayyip beyin yüce ekonomi bilgisi bu kadar.

Ege Cansen hocamýzýn hayalide daha hýzlý gerçekleþecek. Bangladeþ gibi olacaðýz, halkýn %40'ý laðým içindeki mahallelerde sefil hayatlar yaþayacaklar. Devletden beslenen %20 ise kral hayatý yaþayacaklar, metreslerine elmaslar ile süslenmiþ milyonlarca dolarlýk don alacaklar.

Ýmam eðitimi almýþ olan tayyip beyin YENÝ ekonomik yöntemine gerçekçi yaklaþalým.

Evet buda bir ekonomik yöntemdir. Ýhracat, ithalatý geçene kadar dovizi yükseltirsin, bu bir seçimdir. Düzgün yönetilen bir ülkede iþe yarar.

Tayyipin bu seçimi yapmasýnýn sebebi mecbur kalmasýdýr. Yýllarca dovizi yükselten siyonist bankalarla mücadele etti baþaramadý, o zaman bende böyle yaparým dedi. Kesinlikle mecburiyetten, özgür seçim deðil. Önce bunu cebe koyalým. 128 milyar dolarý dovizi bastýrmak için kullandýlar olmadý çünki piyasan siyonistlerin kontrolunde. Ýçerideki dýþ destekli bankalarý yenmeyi baþaramayýnca taktik deðiþtirdi. rakibi olan siyonist banka ve þirketlerin gücünü kullanayým dedi. Aikido yöntemine geçti ama aikido özde nedir nasýl yapýlýr hiç bir bilgisi yok. Dovizi yükseltsinler avantajýma kullanayým fikrini buldu. yada biri söyledi.

Dovizi artýrmakta bir seçimdir ve ülke bu yöntemlede adil þekilde kalkýnabilir. Ancak bunu Aikido hakkýnda hiç bir bilgisi olmayan tayyip yapamaz. 20 yýl ülkeyi yönetip ülkeyi ithalatçý hale getiren ve yolsuzluða batmýþ hale getiren akp yapamaz. Birincisi ekonomi bilgileri sýfýr, ikincisi ülkeyi düzeltme gibi bir istekleri amaçlarý yok. Kendi ceplerini doldurmaya çalýþýyorlar. Üst yönetim, bazý bakanlara, bazý belediye baþkanlarýna bakýn, hepsi köþe.

Doviz yükselirken basitçe olanlara bakalým.

Büyük ölçüde ithalata dayalý bir ülke olduðumuz için, doviz fiyatý artýnca ithal mallarýn fiyatý artýyor, içeridede yerli üretimler dahil her þeye anýnda zam yapýlýyor. Zaten petrol ve gaz ithalatçýsýyýz, bu girdilerde artýnca ilave herþeye zam geliyor çünki üretim girdisi bunlar. Elektriði bile önemli kýsmýný gaz ile üretiyorsun, elektriðe zam gelince, elektrikte üretim girdisi ve ilave zamlar yaðýyor.

Sonra devlet enflasyonunu gerçek olmayan bir rakam açýklýyorsun. Gerçek enflasyon %60 iken sen %20 açýklýyorsun. Enflasyona baðlý zam alanlar her yýl %40 gibi dev bir rakamla fakirleþiyorlar. Asgari ücretliler, sigortalý çalýþanlarýn %50 si. Baktýklarý insanlarda var. Emeklilerede resmi enflasyona göre zam geliyor ve onlarda hýzla fakirleþiyor. Sigortasýz çalýþan milyonlar ve baktýklarý insanlar var onlarda hýzla fakirleþiyor. Bu kalabalýklara satýþ yapan esnaf var ve geliri düþen kalabalýklara karþý yeterince zam yapamýyorlar onlarda hýzla fakirleþiyor veya batýyorlar. Birde iþsizler ordusu var, onlarda ailelerin gelirine ortak oluyorlar ve toplam aile geliri artmadan harcayan arttýðý için iþsiz gençlerin insanlarýn aileleride hýzla fakirleþiyor. Üniversite mezunlarýnýn bile %40 ý iþsiz 2021 verisi bu.

Doviz çok artýnca çok fazla yeni fabrikanýn kurulacaðý garantiside yok. 2 TL den 8 TL ye 4 kat artýrdýn kaç yeni fabrika kuruldu. Tersine iþsiz sayýn hýzla arttý, her 4 gencinden 1 tanesi iþsiz, iþi olanlarýn yarýsý asgari ücret veya daha azýný kazanýyor. yeni fabrika kurulmuyor çünki ülkende kanun yok kural yok adalet yok. Adam cebinden fabrika kurmuyor ancak devlet para verirse fabrika kuruyor. Tank fabrikasý kuruldu parasý fabrikasý devletten, geliri devletten beslenen adamýn birine. reno, ford kapasite artýrdý ilave fabrika kurdu parasý devletten. Alman volkswagen'e arsa verdin, 10 yýl vergi verme, çalýþanlarýn maaþýnýda 10 yýl ben ödeyeyim dedin gelmediler. fabrikayý kursa parçasýnýda ithal edecekti, vergi vermeyecekti, ülke kaynaðýný verecektin, faydasýndan çok zararý olacaktý, üstelik eski teknoloji. Fabrika kuranlara bakýyorsun hepsi devletten besleniyor. kanun olmayan yerde kimse kendi cebinden fabrika kurmuyor kurmaz. Doviz çýktýðý ile, halký fakirleþtirdiði ile kalýr.

Doviz çok artsa, yeni fabrikalar kurulsa, iþ bulanlarýn sayýsý artsa bile sen sahte düþük enflasyon açýkladýðýn için on milyonlarca insan her yýl fakirleþiyor. üzerine daha fazla hasta oluyorlar ve saðlýk harcamalarý artýyor. neden daha fazla hastalanýyorlar çünki gelirleri düþtü. Daha saðlýksýz koþullarda yaþýyorlar. Üzerine geliri düþen insanlara mal satmak isteyen üreticiler maliyetleri düþürmek için kanserojen, saðlýða zararlý çok ucuz ithal ürünler hammaddeler kullanýyorlar. Süt yerine abd den ithal kanserojen süt tozu kullanýyorlar. Þeker yerine çok daha ucuz kanserojen glukoz fruktoz vb. kullanýyorlar. Yoðurtda kaymak yerine jelatin kullanýyorlar. Raflarda bozulmasýn diye organik ürünlere kimyasal katký maddeleri ekliyorlar, hepsi kanserojen. Ucuz peynir satýyorlar içinde süt yok kimbilir ne var. Pastane ürünlerinde endüstriyel trans yað kullanýyorlar kanserojen. Ürünlerde gerçek madde olmayýnca gerçek madde kokusu ve tadý versin diye içine endüstriyel aroma ekliyorlar çkanserojen. Çilekli yoðurt yiyorsun, içinde çilek yok kanserojen çilek aromasý var. manavdaki domatese bile domates kokusu sýkýyorlar çünki domates GDO lu, uzun süre dayansýn diye genetiði deðiþtirilmiþ, domates gibi kokmuyor. Rahat satabilmek için domates kokusu aromasý sýkýyorlar. Et alýyorsun yarýsý kimyasal su. Bunun gibi tüm ürünlerin maliyetini ve satýþýný ucuzlaþtýrabilmek için besinlere endüstriyel katký maddeleri katýyorlar ve gençlikten itibaren hastalýktan obezlikten kurtulamýyorsun.

Çok uzattým. Dovizi yükseltmekte ekonomik bir yöntemdir ancak akp nin elinde halký daha hýzlý fakirleþtirmekten baþka bir iþe yaramayacaktýr.

Arabayý yerli yapacaðým diye 4 iþ adamýna 750 milyon TL verdi ve yapýlan arabanýn %70 i ithal. Bu kapasitedeki tayyip beyle hiç bir yöntem iþlemez.

.
    Son düzenleme : alicemal; 24-11-2021 saat: 10:46.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Fazla düþünmeden yukarýdaki yazýyý yazdým, aceleye geldi çünki BIST uçup kaçmaya baþladý.

Dün, abd düþtü diye banka satan gerizekalý obez beyinli batýlý yabancýlar, bugün tersine alýyorlar. Dün ülkemiz batýyormuydu, bugün ülkemiz kurtuldumu.? Bir günde ne deðiþtide dün büyük zararla(yabancý için kur farký) %3 sattýn bugün %2(þimdilik) alýyorsun.?

tayyip'in bu ülkeye kazandýrdýðý tek beceri bu. Bazý konularda ezberleri bozdu. bluumbergin ve 100 yýllýk siyonist medyanýn yaptýðý bazý siyonist þartlandýrmalarý alt üst etti.

"Yükselsin doviz kardeþim" diyor. bluumberg maymunlarýna bakýyorum þaþkýnlar. Öyle ezberlememiþlerdi.

Tabi ne siyasetçiye nede siyoniste birþey olmuyor. Olan devletten beslenemeyen 10 milyonlarca insana oluyor.

Her neyse yaw.

Benim bugünde taktik ayný. Yýlsonu þeysi devam ediyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Forumda gezerken deniz hocanýn topiðine bakýnca, noel'i unuttuðumu fark ettim.

Yarýn 25 aralýk noel. Bizdeki hristiyan þirketleri ve elemanlarý Ýsa'nýn doðumunu kutlayacaklar. Ocak ayý ilk haftasý dahil bunlar tatil havasýna giriyorlar, çoðunlukta soluðu daðlardaki eðlence merkezlerinde alýyorlar.

Bizim Piyasa açýsýndan önemi nedir.? Hristiyan þirketlere ait oyuncular piyasa odaklarýný kaybedecekler. Önceki yýllarda, noel ve sonrasý daha kenarda durduklarýný biliyoruz.

Yani batýlý yabancý etkinliði yarýndan itibaren BIST de azalacak. Tabi tahminen.

Bize faydasý veya zararý olurmu.?

Bu sene farklý. BIST kurulduðundan beri batýlý sermaye ve batýlý eðitim almýþ olanlarýn BIST de kurduklarý, yerleþtirdikleri yöntemler, baðlar bu sene katar lýlar tarafýndan paramparça edildi. Özellikle bu son aylarda batýlý yabancýlarý iyice silkelediler. Artýk BIST deki siyonistler özgürce herkesi ödüllendiremiyor veya cezalandýramýyorlar.

Dünde görüldüðü gibi son aylarda BISTi sýk sýk engelleyen batýlý yabancýlardý.

Kârlý olarak mal çýkabilmek için BISTi yükseltenler ise, kaðýt üzerinde müslüman olan katarlýlar. katar lýlar derken bunlar topu topu 7 kiþi(herhalde tüzel dir)

Eðer genelde olduðu gibi hristiyan batýlý yabancýlar kenara çekilirse, BIST katarlýlar tarafýndan kolayca yükseltilirmi.?

Küçükte olsa ihtimal dahilinde tabiki.
    Düne kadar hem abd hemde biz tepelerdeyiz, çok dikkatli oyna ve short pozisyon almaya zihnen kendini hazýrla diyordum. katar lýlar ise dansa devam ediyor ve benide çaðýrýyorlar. mecburen long dan ufak ufak kazanmaya devam edeceðim.

Taktik aynen devam.

Bol þans.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 672/853 ÝlkÝlk ... 172572622662670671672673674682722772 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •