Hepsini dýkladým ve secbul'u takdir ettim.
Umarým devamý gelir. Birde tahminlere temel ve-veya teknik sebep eklenirse süper olurdu.
---
Öðle öncesi pozisyonsuz olarak piyasa ekranlarýný kapadým. Yazdýðým gibi þu ana kadarda piyasa ekraný açmadým.
Bugün iþlem yapmamamýn sebebi, düþüþü kaçýrdým, yükseliþ içinde sebep yoktu. yani ne long nede short alabilecek durumdaydým. Zaten bugünki olayada hakim deðildim.
Ýmdi pazartesi ve salýya kadar duruma hakim olabilirsem, yeniden bir tarafa oynama cesaretim gelir.
abd düþüþü kaynaklý biz düþtük. Bu durumda abd nin düþüþ sebebini bulmamýz gerekiyor.
Sebep FED faizi ve-veya taperingmi.? Ýhtimal dahilinde, her gelen abd verisi FED faiz artýþýnýn daha öne alýnacaðý ve taperingin hýzlandýrýlacaðý yönünde ihtimalleri güçlendiriyor. Yeni haber deðil ancak baþka þeylerlede birleþince bir yerde satýþ olmasý gerekirdi. Ancak bu satýþý Asya nýn baþlatmýþ olmasý olayý biraz benim açýmdan sulandýrdý. Tabi diðer taraftan abd global dev finans kurumlarýnýn Asya dahil dünyanýn her yerinde þube ve iþtirakleri var. Satýþýda alýþýda dünyanýn her hangibir yerinden baþlatarak yapabilir.
Sebep pandemideki yeni dalgamý.? Yeni kapamalar filan var. Tek baþýna sebep olamayacaðýný düþünüyorum. Kapamalar Avrupada ve henüz yaygýn deðil. Yaygýn olup olmayacaðý belirsiz ki o kadar aþý ile yaygýnlaþmasý zor görünüyor. Tam kapamalarla ayný psikolojik ve ekonomik travmalarý yaþamak istemezler. Yinede kapama ihtimali borsalarý önceden olumsuz etkiler. Bizzat abd içindeki kapamalar bile abd hisse borsasýnýn yükseliþini engellememiþti, Avrupada bir kaç ülkenin alacaðý kararlar etkilermi.? Tek baþýna etkilemez ama tapering ve FED faiz artýrýmýnýn tehlike arz etmesi ile beraber düþününce, birikim olur ve biraz stres atma amaçlý satýþlar gelir. Tek sebep pandemi olsaydý "kalýcý düþüþ olmaz, Bir iki günlük kýsa düþüþ olur" derdim.
Sebep günlük grafikteki son dalganýn iniþimi. Teknik düzeltmemi.? Sebep bu ise S&P en fazla 4500 - 4560 aralýðýnda bir yerden yukarý dönmesi gerekir diye düþünüyorum. Kýsa-Orta vade Aðýrlýklý ortalamalar ve fibo deðerleri bu aralýkta.
Benim düþünceme göre hepsi birden. En fazla 4500'e kadar düþerek, hem pandemi korkusunun hemde FED faiz korkusunun gazýný alacak. Teknik düzeltmeyide yapmýþ olacak.
Uzun süredir long oynadýðým için, almak istediðim pozisyona uygun yorum yapmýþ olabilirim. O sebeple fazla dikkate almayýn.
Bende abd de dönüþ sinyali görmeden ciddi olarak kontrat almayacaðým. Biz katar ve BAE sebebi ile abd kadar düþmeyebiliriz. O sebeple BIST de dönüþ görüntüsü görürsem az miktar long la yine gün içi al sat þeklinde girebilirim. Geceye pozisyon býrakmamaya çalýþýrým.
Bol þans.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri