aselsan,türk silahlý kuvvetleri vakfý kurmuþ
sahibi vakýf
satabilecek yürekleri oldugunu sanmýyorum
aselsaný satmak vataný satmaktýr
yazýnýzýn altýna da imzamý atarým
aselsan,türk silahlý kuvvetleri vakfý kurmuþ
sahibi vakýf
satabilecek yürekleri oldugunu sanmýyorum
aselsaný satmak vataný satmaktýr
yazýnýzýn altýna da imzamý atarým
Öyle paragraf seçmece yok. Kalan paragraflarý satamam. Alan hepsine imzayý basacak.
---
S&P en fazla 4500 - 4560 aralýðýndan döner demiþtim. Þu an için 4560 da durdu. Asya seansý yeþile dönsede abd seansý ne yapacak henüz kesin deðil.
BIST spek leri dün beklediler. Göründüðü kadarý ile abd akþam ne yapacak, Powel ne söyleyecek onu görmek istediler. abd fazla düþmeyip, Avustralya ile baþlayan asya seansýndada alýþ gelince, bu sabah yeþil açtýlar.
abd yönü henüz kesinleþmiþ deðil. Akþam yine satabilirler. Dün gördüðüm kadarý ile, abd hisse borsasýný serbest düþüþle deðilde kontrollu olarak indiriyorlar. Aþýrý ani satýþada izin vermiyorlar, aþýrý alýþada izin vermiyorlar. Oranýn piyasa yapýcýsý ideal olan. Tamamen teknik ve temel'e uygun davranýyor. KY ler büyük oyuncular tarafýndan soyulmuyorlar. þanssýz, bilgisiz aþýrý aç gözlü olanlar kaybediyordur. Þu an temel görünüm abd hisse borsasýnýn inmesi için uygun. Ne kadar iner tahminimi yaptým en fazla 4500 - 4560 aralýðý dedim ama sadece tahmin. Tutmayabilir.
BIST'de ise bizzat KY yi korumasý gereken piyasa yapýcýlar KY kalabalýðýný söðüþlüyorlar. katar, piyasa yapýcý 3 bankadan qnb finansbank ýn sahibi. Ýþ bankasý maalesef ölçülü olsada bazý güçlü çýkar gruplarý ile ortak davranýp halký medenice soyuyor. akbank zaten para hýrsý gözünü bürümüþler tarafýndan kurulmuþ. Dünya batsýn ama o son TL benim olsun kafasý var.
Her neyse... Bu akþam 16:15 abd istihdam verisi var. Oda piyasalarda dalga yapma potansiyeline sahip.
Taktik devam. Düþünce long al, kazancý görünce kapa. Bugün short düþünmüyorum.
Bol þans.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
tayyip dün akþam, "seçime kadar faizi indireceðiz" demiþ. Buda demektirki 2023 e kadar düzenli faiz indirecek.
Faiz her indiðinde içerideki yerli ve yabancý bankalar USD yi artýrýyor. Buna ne kadar devam ederler, düzenli artýrýrlarmý, bir yerde dur derlermi bilmiyorum.
Faiz düzenli inerse, GERÇEK enflasyon %50 ve üzeri iken devlet bankalarýnýn ve belki özel bankalarýn faizi %10 ve altýnda olacak demektir. Ne kadar indirebilir bilemiyorum.
Bu ne demek?
Faiz iniþinden faydalanan kesim var, faydalanamayan daha büyük bir kesim var.
Doviz artýþýndan faydalanan kesim var, faydalanamayan daha büyük bir kesim var.
Faydalanan kesimler hýzla zenginleþecek, faydalanamayan daha büyük bir kalabalýk fakirleþecek. Çünki geliri az artarken herþeyin fiyatý çok artýyor.
"Faiz inince enflasyonda inecek" diyor. Bunu yýllardýr diyor. Hangi imam gurubunda öðrenmiþse yanlýþ öðrenmiþ. Onun anlayacaðý þekilde anlatayým "Ýmamda pamuk var diye osman abi ölmez, osman abi öleceði için imam yanýnda pamuk taþýr."
Yine anlamayacaðýný biliyorum.
USD yükseldikçe ithal mallarýn fiyatý artýyor. Ýthal mal miktarý TR de çok fazla yer tuttuðu için yerli üretim herþeyede zam geliyor. Enflasyon hýzla uçuyor. Sütçü Halil, kýzýnýn istediði ÝTHAL samsung cep telefonuna, karýsýnýn istediði ÝTHAL philips televizyona, kendi kullandýðý Traktörün ÝTHAL mazotuna her ay zam gelince, oda süte zam yapýyor. O ay süt üretiminin maliyeti artmamýþ olsa bile zam yapmak zorunda kalýyor.
Þimdi tayyipe akýl veren diðer imamlarýn mantýðý þu alsa gerek.
Faiz düþünce millet faize para koymayacak, gidip iþ yeri kuracak. Lang dingiller faiz 10 un altýna indiðinde her ay gördünüzki millet iþ kurmadý gitti ev aldý, araba aldý, USD aldý ve borsaya girdi. faizden kaçan para üretime girmedi.
Ýkincisi USD 3 TL den geldi 12 TL ye ve normal durumun dýþýnda yeni fabrikalar kurulmadý. Ýthalat biraz azaldý ve ihracat biraz arttý ama ülkenin bozuk yapýsý deðiþmedi. Mevcut fabrika ve üretimle o deðiþim yaþandý. Yerli halk fakirleþince yemeyi içmeyi harcamayý kesti, sende yerlinin yiyeceðini doviz yükseldiði için dýþarý sattýn. Bize ikinci üçüncü sýnýf kanserojen gýdayý satarken, kaliteyi dýþarý sattýn. Millet fakirleþti harcayacak parasý azaldý, firmalar içeri satamadýðýný dýþarý satmaya baþladýlar. Otomobilin %40 ý içerde satýlýrdý þimdi sadece %15 i içerde satýlabiliyor.
Ýhracatýnýn çoðu bu þekilde artýyor. Halk fakirleþince içeri satamadýðýný dýþarý satýyorsun. Bedelini halkýn %60 ý ödüyor. Saðlýklý deðil tersine korkunç bir ihracat baþarýsý.
2010 dan beridir bangladeþ olma yolunda gidiyoruz diyordum, hýzlanmaya baþladýk.
"Herkes ceset yýkamayý bilmeli" diyen bir imam tarafýndan yönetiliyoruz ve bu imam ýn öðrenme becerisi kapanmýþ. Ders almýyor.
Öyle bir niyeti olduðunuda sanmýyorum. Tek odaðý var zenginleþmek.
Her neyse yaw.
Adamlarýn düsturu ne.? Faiz haram. Lang dingil faiz haramsa niye herþeye zam yapýyorsun.? Temeli faizle ayný.
Faiz neden haram.?
100 TL veriyorsun 110 TL geri istiyorsun. Fazladan 10 TL yi hak edecek ne yaptýn ki istiyorsun.? Mantýðý bu. Verdiðinin fazlasý haram. Çünki hak etmedin.
O zaman zammýn mantýðý ne.?
Ayný yerden, ayný miktar petrolu alýp, ayný þekilde bana satýyorsun. Niye dün 4 TL iken bugün 8 TL. Bunu hak edecek ne yaptýn.?
Dün nüfus cüzdanýmý deðiþtirirken 10 TL alýyordun bugün neden 50 TL alýyorsun.? Niye zam yaptýn. Ayný cüzdan, ayný yerden ayný þekilde ayný adam veriyor. Neden zam yaptýn.?
Emlak vergisini neden artýrýyorsun.? Ayný belediye, ayný iþi yapýyor ve emlak vergisi dün 20 TL iken bugün neden 500 TL.?
Faiz ne kadar haramsa, ayný özellikteki ürüne zam da ayný derecede haram.
E diceksinki o zaman "ya ben petrole zam yaptým çünki bana satan zam yaptý." lang dingil, bankaya koyduðun 100Bin TL ye karþý daireyi alabiliyordum, 6 ay geçti þu an o daire 120bin tl. Adam hiç bir þeyi deðiþmeyen ayný eve zam yapmýþ. Fazladan yaptýðý 20 bin TL, faiz haram mantýðýna göre haram. O zaman ya banka bana 100Binime karþýlýk 120 bin verecek, o zaman ne zenginleþmiþ ne fakirleþmiþ olacaðým, yada evin sahibine zam yaptýrmayacaksýn, yasaklayacaksýn.
Her þeye bizzat sen zam yapýyorsan, o zam kadarda paranýn artmasýna izin vereceksin. Bu þekilde paraný artýrmýþ deðil korumuþ oluyorsun.
Daha yeni devlet ürün ve hizmetlerine %36 zam yapýldý. Neden ayný hizmete zam yaptýn. Haram.
Tabi bu kadarýný anlayacak beyin bunlarda yok. Zam ile faiz ayný temele sahiptir. Zam olduðu için faiz var. Faizi durdurmak istiyorsam zammý yasaklayacaksýn.
Tabi onun mantýðýna göre çözüm söylüyorum. Gerçek çözüm farklý. Adam olacaksýn, kendi halkýný soymayacaksýn, soyanlara izin vermeyeceksin. O zaman ne faiz kalýr ne zam kalýr. Sende tarihe iyi adam olarak geçersin.
Not: Paragraf seçme yok.
![]()
Son düzenleme : alicemal; 01-12-2021 saat: 11:30.
@NeAcaipDunya
BIST son haftalarýn yüksek ortalamasýnda bir hacimle günü bitirdi. Gün içi bir ara USD ye TCMB den atak geldiysede, biraz inen USD tekrar çýktý, imamýn ekonomi yöntemi ile içerdeki bankalarýn çýkardýðý USD yi indirmenin imkâný yok.
Ben nasýl uygun þekilde ve uygun kalitede uygun pozisyonda pamuk kullanamazsam, imamda ekonomiden anlayamaz. Taban tabana zýt iki dünya gerçeði. Benden imam olmaz, imamdan ekonomist olmaz.
USD satarak fiyatýný düþürebileceðini sanmak için hakkaten imam olmak gerekir. Üstelik geçen yýl 128 milyar dolar satmýþsýn ve düþürememiþsin, hiç bir þeyi deðiþtirmeden tekrar USD satarak fiyatýný düþürmek... her neyse yaw... kýsýr döngü oluyor.
Cebinde TCMB nin kaç USD var. IMF verdi katar ve BAE biraz getirdi, birazda yaz turizminden var. Tabi bunlarýn hepsi uçmuþturda az biþey kaldý diyelim. Onla USD yi düþürecekler. Býrak o kadar para ile 200 milyar USD den olsun, içerdeki bankalara raðmen USD yi düþüremezsin. Düþüremedin.
Neden emþerim.?
Sebebi basit ve aleni.
A ve B bankasý olsun. Normalde 4-5 dev banka var bu rezilliði yapan ama basit olsun diye ben 2 banka örneði vereyim.
A bankasýnda 100 birim USD var B bankasýnda 100 birim. Fiyatda 8 TL olsun.
Sabahtan baþlýyorlar 9 TL den A bankasý B bankasýna satýyor,
B bankasý 9 TL ye aldýðýný A bankasýna 10 TL ye satýyor,
sonra A bankasý 10 TL ye aldýðýný B bankasýna 11 TL ye satýyor.
B bankasýda 12 TL ye A bankasýna satýyor.
Gün sonu A bankasýnda yine 100 birim USD var B bankasýndada 100 Birim USD var ama fiyat oldu 12 TL.
Bizim bankalarýn yaptýðý bu. Ceplerinden kuruþ çýkmadan birbirlerine al sat ile fiyatý yükseltiyorlar. Amaç tayyip(T) e þantaj yapmak.
Sonra tayyip cebindeki 128 USD ile piyasaya giriyor.
A bankasý 12 TL ye aldýðý son partiyi 13 e satýþa çýkacakken T geliyor 11 TL den USD satýyorum diyor. A ve B bankalarý 11 TL den alýyorlar.
T bu kez 10 TL den satýyorum diyor. A ve B bankalarý 10 TL den alýyorlar.
T bu kez 9 TL den satýyorum diyor. A ve B bankalarý 9 TL den alýyorlar.
bu þekilde gidiyor.
T bütün parasý olan 128 USD sini bu þekilde bitiriyor. Tüm parasýný A ve B bankalarý alýyor. USD fiyatý olmuþ 8 TL.
T nin cebinde doviz kalmamýþ. Dovizi 12 den 8 e indirmeyi baþardým diye seviniyor "eeeeeyy abd" nutuklarý atýyor.
A ve B bankalarý yeniden ayný senaryoya baþlýyorlar. 10 TL ortalama maliyetle T den aldýklarý USDler ellerinde.
9 TL den A bankasý B bankasýna satýyor,
B bankasý 9 TL ye aldýðýný A bankasýna 10 TL ye satýyor,
sonra A bankasý 10 TL ye aldýðýný B bankasýna 11 TL ye satýyor.
T den aldýklarý dovizin maliyetini geçtiler. Ayrýca T den aldýklarý 128 milyar USD nin taþýma maliyetini var, onu satmalarý lazým.
Bu bankalar siyonist bankalar. Anlaþmalý iþlem yaptýklarý ispatlandý, hatta yerli bankalarda bunlarla anlaþmalý iþ yapýyor.
Medyamýzda siyonist kontrolunde.
siyonist medya reklama baþlýyor, 7/24 doviz uçtu kaçtý reklamý yapýyor. Yerli sürü dikkat kesiliyor. Her gün USD nin nasýl uçup kaçtýðýný TV den izliyorlar, bakýyorlar hakkatende doviz her gün çýkýyor. Halkda USD almaya baþlýyor. Almayana "enayi" demeye baþlýyorlar.
T nin elinde doviz kalmadý artýk satamýyor, yerine TV den asarým keserim muhabbeti yapýyor. Ama siyonistlerin 500 yýllýk tecrübeleri var, yüzlerce padiþah, kral, diktatör, baþkan devirmiþler, hepsinin sýrtýný yere getirmiþler(Atatürk ve birkaçý hariç) T kimki.?
siyonist medya eþliðinde A ve B bankalarý malý birbirlerine satýp yükseltirken, talep oluþturduklarý halka da doviz satmaya baþlýyorlar. Halka sattýklarý doviz ile 128 milyar USD yi eritiyorlar ve o yüktende kazançlý olarak kurtuluyorlar.
Tek kaybeden elinde malý mülkü USD si olmayan halk oluyor. T ve saz heyetide kaybetmiyor çünki sattýklarý kendi paralarý deðil. Halkýn parasý.
TR de olan budur.
tayyip'in bu kafa yapýsý ile bankalarý yenmesine imkân varmý.?
YOK.
O zaman çözüm ne bu namussuz bankalarý nasýl yeneceksin.?
Namuslu olarak. Önce sen namuslu olacaksýn emþerim... her neyse namus kýsmýný geçersek ki TR nin asýl ... bi dakka yaw, konuyu daðýtmayayým.
Bankalarýn yaptýðý açýk ve ortada ve SUÇ. kartel oluþturmuþ ortak iþlem yapýyorlar ve ispatlamasý çocuk oyuncaðý. Tüm iþlemleri devlet kontrolunde bir kaç basit yazýlýmla iþlemlri yakalarsýn, ayrýca digital takiplede haberleþmeleri ispatlarsýn. Bir kez yakalayýp ispatladýlar. Yine yapacaksýn.
Yakaladýktan sonrada bu bankalarý batýracak kadar aðýr cezalar vereceksin.
O zaman ülke krize girer. Zaten krizdeyiz. kriz dediðimiz eski dönemlerle þimdiyi karþýlaþtýrýrsak çok daha aðýr krizde olduðumuzu anlarsýnýz.
Bankalarý batýrmakla evet kýsa süreli bir þok olur ortalýk karýþýr ancak devamýnda bu türden bir olayý sittun sene yaþamazsýn ve çoluk çocukla müreffeh bir hayat sürersin.
tabi bunu tayyip veya baþka bir siyasi parti yapamaz ve yöntemde bu deðildir. Bu yöntem tayyipin sistemine uygun yöntem ama tayyip yapamaz. Hiç bir TCMB deki siyasi partide yapamaz.
Yapacak adam temiz dürüst kapasiteli elemanlardan kurulmuþ bir parti olacak. Önce bankalarla konuþulup hatalarý ve yapýlmasý gerekenler anlatýlacak. yapýlmasý gerekenler ne bankalara zarar vermeli nede bu halka zarar vermeli. 2 tarafýnda çýkarýna olmalý. Buna raðmen bankalar kabul etmedimi.? Nasýl olsa alýþmýþlar hükümetlere þantaj ile kolay paraya. O zaman medyadan da siyonistleri temizleyip durumu halka anlatýp, bankalarýn ve ortaklarýnýn TR de canlarýna okursun. Önce önlemini anlatýp halka olacaklarý anlatýrsýn ki panik olmasýn filan fýstýk iþte yaw...
Boþa yazdýk ta... Medeniyeti ve normal durumu biraz hatýrlayalým istedim... Anormal durumlar hayatýmýzýn parçasý olmuþ ve normalleþmiþ... bankalarda anormal, hükümetlerde... tek normalin ne olduðunu hatýrlayan benim sanýrsam. Keçi olmanýn yükünü taþýyorum.
.
Son düzenleme : alicemal; 01-12-2021 saat: 20:53.
@NeAcaipDunya
Bu arada epeydir ilk defa geçeye long girdim.
Az miktarda var ama yinede geceye pozisyonda girmezdim, neden bunu yaptým.?
Dün gece bayaðý bir çalýþýp mevcut tecrübem ve mesleki birikimimi kullanarak hem S&P hemde BIST için 2 teknik hesaplama yöntemi geliþtirdim. Bir müddet bunu deneyeceðim.
"Sen iþin kolayýna kaçmazsýn" dediniz. valla bende þaþýrdým. geliþtirdiðim 2 teknik yöntemi bir kaç aylýk geçmiþe uyarlayýnca %90 tuttu.
Bir deneyeceðim, bakalým ne olacak. Bu hesaplamaya göre hem S&P hemde BIST "al" da. O sebeple geceye az miktar long ile girdim. Bakalým ne olacak.?
Aslýnda ihtiyacýmda yok. Son 44 günde sermayeyi %131,2 artýrmýþým(biliyorum rallide viop da bu miktarý kazanmak az bile, önemli olan düþerkende çýkarkende düþerkende kazanabilmek.). Ayrýca bir teknik yönteme ihtiyacým yok ama sonuç beni þaþýrttý, denemeden yapamam.
Bol þans.
@NeAcaipDunya
abd düþüþe geçince benim al sinyali kayboldu. O sebeple longlarý az kazançla kapadým.
Ek: Powel konuþmuþ ve hisse borsasýný rahatsýz edecek þeyler söylemiþ. O sebeple S&P ufaktan düþüþe geçmiþ.
Teknik analizin, haberle baþlayan hareketlere karþý, kýsa vadede yapabileceði bir þey yok.
.
Son düzenleme : alicemal; 01-12-2021 saat: 22:17.
@NeAcaipDunya
Hazine ve Maliye Bakaný Lütfi Elvan'ý görevden almýþ. Ýyi etmiþ çünki Elvan da biraz zekâ kýrýntýsý vardý.
Yeni gelenin bakýþlarýna ve sözlerine bakýyorum. Eser yok. Yakýþaný yapmýþ.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri