abd benim verdiðim destek seviyeye kadar indi. En fazla 4500 demiþtim, 4509 da durdu. Görüntüsü düþmeye devam edeceðim yönündeydi. Dün akþam 2 haber vardý, haberle düþtü ise 4500 den yukarý dönebilir. Habere baðlý düþmedi ise aþaðý devam edecek demektir.
Senetleri balon düþmesi lazým, ama para bolluðuda hala devam ettiðinden yükselmesi lazým gibi anormal bir durum var. Gerçek ekonomiside benzer, pandemiden çýkýþ süreci devam ediyor yükselmesi lazým ama yeni varyant tekrar durgunluða itebilir düþmesi lazým.
Bu sebeple karar vermek zor. Yükselecekmi düþecekmi.? Sanýrým abd nin bu döneminde tahminden çok dalgaya kýsa vade gün içi oynamak gerekir.
Bizde daha karmaþýk bir durum var. Genelde yönü içimizdeki batýlý yabancýlar belirlerken, arap sermayeside geldi ve baskýn çýktý. Bir gün batý sermayesi bir kaç gün arap sermayesi yönü belirliyor. Üzerine tayyipin siyasi kararlarý ile hýzlý iniþler yapýyoruz. Üzerine manipulatörlerin vade sonu ve trend dönüþü aðýr silkelemeleri. Reel ekonomiyi takan yok. Uzun vadede belirleyici olan reel ekonomi ama kýsa vadede hepimizi doðruyorlar, uzun vadeye çoðumuzun nefesi kalmýyor.
Ýyi gidiyorum nazar deydirmeyeyim de. Ýyi gitme olayýda zararý çýkardýk diye seviniyoruz.
Her neyse, tüm bu olumsuzluklar tecrübe oluyor. Pandemi baþýndan itibaren o kadar olumsuz olaya raðmen batmadým en azýndan ve geliþme kaydettim diye düþünüyorum. Sermayede yerinde duruyor. Artýk kâr elde etme zamaný. 2022 de zarara hiç düþmemem gerekiyor. Düþersem, 2 yýlda hiç bir tecrübe edinememiþim demektir.
.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri