Yaw týrstým þimdi, ey özgürlük dertsiz baþýma dert açtýn.
Benim olayým bu adamým farkýndalýðýný artýrarak dertsiz minimum dertli baþina tüy dikmek Kankimsin ,[emoji6]
SM-C7000 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yaw týrstým þimdi, ey özgürlük dertsiz baþýma dert açtýn.
Benim olayým bu adamým farkýndalýðýný artýrarak dertsiz minimum dertli baþina tüy dikmek Kankimsin ,[emoji6]
SM-C7000 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ýþler biraz karýþtý,
Ýkinci düþüþ olurmu ona kafa yormam gerekiyor. Dibin dibi hep oluyor dingil eyÖzgürlük hatýrlatmasa aklýma gelmeyecekti. Mutlu mesut yaþýyordum, cehaletin getirdiði keyif ve rahatlýða gark olmuþtum. Endeks yükselecek bende ufak ufakta olsa kebap yapacaðým.
Maalesef zibidinin biri geldi ve soðan doðradý. kumralada'nýn açýðýmý bulmasýna hiç girmiyorum bile. Açýðýnýn olmasý demek, acaba diðer yazdýklarýda sallamasyonmuydu.? Acaba adam bunamýþta iþkembedenmi atýyor.?
Tüm bunlar insanýn aklýna geliyor. Neyseki memlekette insan sayýsý azda, fazla uyanan olmaz. Hoþ dünyada da insan az. Tahminim üç beþ kiþi kaldýk. Ben ve Ýndus un Nepale bakan yamacýnda bi kaç kiþi.
Ýþin kötüsü bu sabah benim bilançoya bakayým dedim. exel sheet de takip ediyorum. Hata olduðunu fark ettim. 30 yýldýr matematikle boðuþuyorum ve böyle bir hata nasýl yaptým anlamadým. Kâr yüzdemde hata yok, onu farklý hesaplayýp net tutuyorum ama arþivsel aylýk K/Z hesabýnda hata var. Sanýrým ay deðiþtirirken yaptýðým copy paste lar arýza çýkardý. Formüllerde deðiþerek taþýnýyor, cell numaralarýný deðiþtiriyorum ama atladýklarým oldu demekki. Belki tablo deðilde liste þeklinde yapmalýydým, o daha kolaydý ve hatasýz çalýþýr. Ama çok yer tutar.
Bütün zorluklar üst üste geldi.
Neyseki dün bi hatun bana sýcak davrandýda keyfim bugün fazla bozulmadý. Niye sýcak davrandý 4 koldan araþtýrýyorum. Delimiydi.? Benmi akýllandým ki imkansýz. Biri baþýna silahmý dayamýþtý.? Bu mümkün. Belki þaþý ve saðýrdý, en yakýn ihtimal bu.
Neyse biraz haber okuyup, ikinci düþüþün ihtimalini bulmam lazým.
Nasýl bulayým. Önceki düþüþlerdeki zemin ile bugünki zemin arasýnda fark varmý onu incelemem gerekir.
Ýþ zor.
Siz yapýp bana bildirseniz olmazmý.?
Her neyse, zorlu bi gün beni bekliyor.![]()
![]()
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Haber okuyunca kafayý yememek elde deðil.
Önce hiç hesap kitap yapmadan, cebe para dolduralým furyasýndan pay almak için çok yüksek maaliyetli lüks binalar yapmýþlar.
Binalarý yapmak için, pahalý arsa almýþlar, arsa sahibini zengin etmiþler, pahalý çimento almýþlar çimento fabrikalarýna fazladan para aktarmýþlar, pahalý tuðla, demir, boya, pencere, kapý, seramik, mermer almýþlar, bu fabrikalara fazladan para aktarmýþlar. fazladan para alan fabrika sahipleri, bu paralarý depolamýþ faiz alýyor yada yurt dýþýna çýkarmýþ. Yeni fabrika kurulmadýðý açýk.
Bayaðý bi kalabalýk grubu bol para daðýtarak ihya etmiþler.
Þimdi 2milyon pahalý üretilmiþ daire var ve satýlamýyor.
Devlet denen hükümet, satýlamayan bu binalarýn yükünü, çalýþan maaþlý kesimin sýrtýna yüklemeye hazýrlanýyor.
Satýlamayan binalarý devlet kurumlarý alacaklar ve uzun vadede ucuza satýp eritmeye çalýþacaklar. 800 e satmasý gerekir, yapan inþaat firmasý öyle planlamýþ ve ancak öyle kazanç saðlýyacak ama devlet 600 e alýp belki 3 yýlda ancak 500 e satacak.
800 yerine 600 e aldýðý için, pahalý, hesapsýz kitapsýz üretim yapan inþaat firmasý zarar etmekten kurtulacak, kârda edemeyecek.
600 yerine 500 e satacaðý için devlet 100 zarar edecek, artý üstüne 3 yýlda satabilirse 3 yýllýk 600binin faizi zarar olarak yazacak onada asýl zarar burda %20 ortalama banka faizi olsa, basit faizle 1 yýlda 120bin zarar yazacak devlet 2 yýlda 240 bin.
100 binde ucuza satmýþtý, daire baþýna ortalama 340bin zarar edecek devlet. Cebinden daire baþýna 340bin çýkacak, toplamda yüzmilyonlarca dolar zarar edecek.
Peki devlet bu zararý nasýl çýkaracak. Bu zararý çýkarmasý gerekirki devlet olarak varlýðýný devam ettirebilsin, maaþlar ödensin benzinler kiralar telefon harcamalarý büro harcamalarý, ordu, SGk harcamalarý ödensin üste yatýrým harcamalarý filan.
Devlet, hazineden eksilen parayý yerine koymasý gerekir.?
Bunuda vergilere zam, ödenen maaþlarda reel indirim, yapýlacak hizmetlerde azaltma olarak göreceðiz.
Kuralýmýz neydi.? Üretim ayný kalýyorken, birinin cebine para giriyorsa, diðerlerinin cebinden çýkýyordur.
2 milyon Ýnþaat yapýlýrken, inþaat firmasý bir sürü yere pahalý, gereksiz, yüksek paralar ödemiþti, onlar ihya olmuþtu.
Devletin aracýlýðý ile bu para hepimizden çýkacak.
Daha az ve kalitesiz et alacaðýz, daha az arabamýzý kullanacaðýz, daha kalitesiz ama ucuz ürünlere yöneleceðiz, daha az çocuklarýmýza para vereceðiz, daha az doðalgaz yakacaðýz(hoþ bunuda döndürüp dolaþtýrýp bize geçiriyorlar ya), sonuçta hayat kalitemiz yine düþecek ve daha az yaþayacaðýz.
TV lerde ki besleme insan formatlarýda sizi masallarla uyutacak.
Kim uyumuyor... beeeeen tabiki.
rica ederim.
Bu haber okuma alýþkanlýðý benim sonumu getirecek. Kalp tekleyecek sora mevta.
Siyasetçi ve beslemelerinin öyle laflarýný görüyorumki, direk assan, aklý baþýnda kimse niye astýn demez. O laflarýn arkasýnda yatan gerçek öyle karanlýk ve iðrençki...
her neyse...
Son düzenleme : alicemal; 30-11-2018 saat: 11:53. Sebep: colored
@NeAcaipDunya
Dovizin bu kadar düþmesine raðmen, BIST de hacimli bir alýþýn olmamasý rahatsýz edici.
Doviz in düþmesi, gelecek yýl ortalarýnda, ülkenin durumunun, baz etkisininde yardýmý ile biraz rahatlayacaðýný gösterir.
Yinede balinalar yani büyükler alýþa geçmiyor. Günlük hacim hala ortalama yada altýnda. Endekste yükseliyor denemez.
Bu düþündürücü bi olay. Balinalar neden kenardan izliyoru açýklamak lazým.
Geçen günde ayný soruyu sormuþ ama yanýtý yazmamýþtým.?
Bi sürü ihtimal bulmuþtum ama yanýtý bu demek zor.
Önemsiz olabilecek ama dikkate deðer KÖTÜ beklentiler.
- FED in faiz artýrýmlarý sonucu bu ülkeden para çýkarmý.? Çýkmaz ama çýkar diye bunu kullanýyorlar.
- USD nin düþüþü, çýkmak isteyenler yabancýlar için bi fýrsatmý. Biraz daha uygun USD ile nispeten az zararla çýkabilirler.
- Suriye konusunda yeni bir kriz yaratýrmý bizim hükümet.?
Önemli sayýlabilecek kötü beklentiler.
- Ýnþaat firmalarý zorda, devlet inþaat firmalarýný kurtaracam diye devlet bankalarý ve hazineyi boþaltýyor. Bu iþ kötü bitecek gibi görünüyor. Acaba devlet bankalarý bilançolarý sahtemi.? 1 yýlý geçti devlet bankalarýnýn ve hazinenin piyasayý destekleme kanunlarý çýkalý.
- trump-abd yine ekonomik olarak saldýrýrmý?. yahudiler ve uþaklarý yeni doviz saldýrýsýna geçermi. ciddi ihtimal.
- Devlette para kalmadý, hemen nakite çevirebileceði HALKA AÝT satabileceði büyük bir þey de kalmadý, ama hala har vurup harman savuruyor, büyük bir krizle baþbaþa kalýrmýyýz.?
- Seçimlere kadar devlet para yaratýp aðýr borçlara girip para harcar ve TVleri yardýmýylada masal anlatýr ama ya seçim sonrasý.? hükümet bu yalan dolan sistemini daha ne kadar sürdürebilir? HALKIN HER ÞEYÝNÝ SATTI, Üstüne bi çok firma ve ülkeye HALKIN SIRTINDAN devlet garantileri vererek halkýn gelecek 30 yýlýný borçlandýrdý. Ne satacak önemli bi þeyin kaldý, nede senin gibi birine iþe yarar uygun faizli borç verecek biri.? Gelecek karanlýk. Ama büyük borsa þirketleri kâr etmeye devam edermi, netçede çalýþan 30 milyon kiþi soyuluyor, soyanlar içinde BIST dev þirketleride var.?
Karmaþýk iþler bunlar...
Yazýnca hakkaten ürktüm... hakkaten çengele asmýþ bizi bu hükümet... tabi 1950 den beri tüm hükümetlerin payý var. Ülkeyi bu hale getiren taþlarý onlarda döþedi. Þu an ise hýzlandýrýlmýþ bi yaðma var. Netçede nitelikli taþ döþeyiciler gitti, niteliksiz olanlarla baþbaþa býraktýlar.
@NeAcaipDunya
Peki ben ne yapacaðým.
Bi yanda bikaç veri var ki hissede kalmamý gerektirecek veriler bunlar.!
Diðer yanda hisseden kaçmamý gerektirecek karanlýk bir gelecek var.!
Önlem olarak bir parti altýn almýþtým.!!!
Ýkinci partiyide 1 hafta içinde alabilirim.
Altýn almak yeterli olurmu.?
Eðer BIST düþerse, ancak yüklü zararý engellemiþ olursun... Bunun içinmi borsadayým.? Zarar etmemek içinmi.? O zaman faize koy, sýrt üstü yat.!!!
Abicim canýmý sýktý bu eyözgürlük ya.!!!
En iyisi siyasetçilerin yaptýðýný yapayým.. eyözlük denen zibidiyi tahtalý köye gönderirsem sorun kalmamýþ olur.
"vatandaaaþ urun zibidiye... nerdeyse bulun. yakaladýðýnýz yerde kýrýn kafacýðýný."
"zarar edecek olanlar aþkýna urun, iyi bir dünya isteyenler uðruna urun, çocuklarýmýzýn torunlarýmýzýn geleceði için urun, komayýn."
"urun laaa zibidiye."
evet sorunu çözmek üzereyim, zibidi yi yakaladýkmý her þey yoluna girecek.!!!
Bak keyfim yerine geldi. Þimdi dünki kýzý düþüneyim ne halt yemeye bana sýcak davrandý. Yýlbaþý piyangosu alýrken görmüþ olabilir, "kesin bu hýyartoya çýkar" diye düþündüyse.!!! bak bu olabilir...
@NeAcaipDunya
Hisse den çýkýp 6 civarý dolar alan bayaðý insan var. Dolar o fiyatlarý görmeden borsa zor, 6 olunca eyvah düþüyor korkusuyla bizler dolarý satinca borsa biraz depresir hop borsaya atlarýz tam parayý bulduk derken hop dolar yukarý bayaðý gider borsa gum satarýz hisseleri biraz dolar alalim zarar çýksýn derken elimize verdiler þarký çalar , ve borsa cuf cuf yukarý tam gaz
" Yada birilerinin bir hesabý var bilmedigimiz "
Ýþin aslý insanlar dolardan huylandi hava kararsa dolar fiyatýna bakýyor kötü bir durum .
Ýþin sonunu yine manitaya baglamisin abi [emoji16][emoji16][emoji16]
Venus_V3_5580 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
macar güzel özetlemiþsin döngüyü.
Bu döngüyü kýrmam lazým, döngüyü kýrmak içinde eyözgürlükün kafasini kirmak lazim.tabi yanýnda eþi dostu arkadaþý varsa toptanmý girsek.
![]()
Neyse yaw..
Ekonomik sebep araþtýrýrken dikkat bozukluðum sebebi ile bi sürü alakasýz konu okudum.
CRISPR cas9 denen yöntemi okudum. Bu yöntemi en iyi kullanan 2 kiþi var nobel alabilirlermiþ. Bu yöntemle DNA sarmalýmýzýn anna koyuyorlar iyimi.? Çinde bir bilim adamý ismide He, sarmalýn anna koyarken yakalanmýþ. Çin hükümeti soruþturma baþlatmýþ ama kanunlarýnda sarmalla ilgili ceza olmadýðýndan biþey yapamamýþlar. Ýkiz bebe dünyaya getirmiþ ve sarmallarýný kendi düzenlemiþ.
Tabi bunu herkes yazýyor, onlarca yýldýr bu günlerin geleceðini biliyordukta, bizzat uygulamayý görünce insan heyecanlanýyor.
Ural Altay dil ailesinide arada araþtýrdým. Maalesef asya konusunda yeterli döküman yok. Olanlarý avrupalýlar hazýrlamýþ, %90 ý bizim devletin ekonomik verileri gibi isteðe göre uyarlanmýþ.
Avrupalýnýn tarih yazýlarýna güvenemezsin. Kendi iþlerine gelir þekilde tarihi yazmýþlar. Bizede okulda hep onlar öðretildi.
Hoþ benim Ural Altay dili ile fazla bi genetik baðýmda yok. Epey bi melezim. yinede beynim rahat durmuyor, yeni olan her þeyi okuyorum. Sorada bi kýsmý hatalý aklýmda kalýyor.
mesela çiller adýný yannýþ yerde kullanmýþým anýnda kumralada kafama çaktý... nasýl sýzý yaptý bilemezsiniz, kendime güvenimi kaybetmek üzereyim. kumralada yýda eyözgürlükün yanýna katýp berabermi tahtalý köye göndersek acaba.? Ya arkasý saðlamsa.??? Zor sorular bunlar.???
Baþka haber, ilk okul mezunu bi kadýn, ben savcýyým diye bi sürü kiþiyi dolandýrmýþ. Millet polis, savcý, avukat filan deyince nasýlda korkuyor yarabbim. Çok acý biþey. Aklýma teyze oðlu geldi, geçende Ýstanbulda kooperatif iþlerinin peþinde beraber koþturduk. Her kese "ben avukatým" diyor. Aslýnda emlakçý. Avukatým diyerek o kadar çok hatun gümlettiki sayýsýna þaþýrýrsýnýz. Tabi kim kimi gümletiyor oda ayrý tartýþma konusu. bendemi hakim filan olsam acaba diyede aklýma gelmiyor deðil.?
Neyse bi kaç sayfa kaldý onlarýda okuyup, borsa ekranlarýný bu günlük kapatacaðým. Kendi iþime bakacaðým... tabi bu sýzý ile bakabilirsem...![]()
Son düzenleme : alicemal; 30-11-2018 saat: 15:14.
@NeAcaipDunya
Bulunsun. Arada hatýrlamak lazým. Kiþi baþýna bankalara olan borcumuz. 2002 yýlý ve 2018 yýlý.
2002 6.605 000.000 TL / 70.000.000 kiþi = 94 TL
2018 541.000.000.000 TL / 80.000.000 kiþi = 6.762 TL
Kiþi baþý borcumuz, 16 yýlda 71 kat artmýþ.
Üstüne halkýn þirketlerini ve arazilerini sattýk, maden haklarýný sattýk. Üstüne 30 yýl geleceðimizi Yap Ýþlet Devret le borçlandýk, üstüne bu sürede 160 milyar dolar faiz ödedik.
Bunu geliþtik diye anlatýyorlar.
Bilinçsiz millet inanmasý normalde, chp li akademisyenlerinde inanmasý insaný çýldýrtýyor.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri