Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 688/853 ÝlkÝlk ... 188588638678686687688689690698738788 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,497 - 5,504 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Feb 2019
    Ýkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
    Hisse fiyatlari viopun altindaydi. Viop hisse short, spot hisse long gittiler. Panik olunca da kredililer basta hisse sat, viop poz kapa yapti. Bedava para olmamali.
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Tonla yazý okuduktan sonra nihayet olay kafamda netleþti.
    Anlattýðýmdan çok farklý deðil. Detay öðrendim sadece.

Düþmeye baþlama sebebi söylentiler. Taban olma sebebide aracý kurumlar.

Buna nasýl yetkileri olur anlayabilmiþ deðilim. Aracý kurum kendi adýna oynayamamalý. O zaman tüm müþterilerine ütebilir pozisyonda oluyor. Avantajlý oluyor.

Aracý kurumlarýn Cuma yediði haltý anlamak için türev araçlarýn iþleyiþ þeklini bilmemiz gerekiyor. O konuyla hiç ilgili olmadýðýmdan öðrenme gereði hissetmemiþtim. viop tarafýndan TyphoonTrader nikli arkadaþa rica ettim bana biraz anlattý, üzerine internette epey okudum, sonuçta yine az þey anladým. O sebeple anlatmam da zor.

arbitraj denen bir olay var. AYNI ürün farklý pazarlarda farklý fiyatlanmýþsa, ucuz olan yerden alýp pahalý yerde satmaya arbitraj deniyor.
    Yani perþembe pazarýnda hýyar 3 tl, öteki mahallenin Cuma pazarýnda ayný hýyar 5 TL ye satýlýyorsa. 3 TL olan yerden alýp 5 TL olan yerde satýyorsun. Riskli bir iþlem, sen aldýktan sonra Cuma pazarýndada fiyat deðiþebilir, hýyara talep bitebilir filan.
    Para piyasasý örneði verirsem. Ýstanbulda avro, kýsa süreliðine siyasi sebeplerle 1.13 USD oldu diyelim. Ama Londra piyasasýnda 1.25 USD.
    Oturduðun yerden, Ýstanbuldan alýp piyasa ekranýndan Londrada satýyorsun. farký cebe indiriyorsun. Üretmedenmi kazanýyorsun.? tartýþýlýr. Fiyat farklýlýðýný yani anormalliði gidermiþ oluyorsun. Hýyar her pazarda 4 TL haline geliyor. Peki hýyarý 4 TL yapmanýn yolu bumu.? Perþembe pazarýnda neden 3 TL de Cuma pazarýnda 5 TL.? Onun sebebini bulup düzeltsek olmazmý.? Olmaz o zaman ekran baþýnda siyonitler üretmeden malý götüremez. Sistem tamamen sistemi kuran ve kontrol edenlerin lehine iþliyor.

Arbitraj, hisse senetlerinde viop ve spot arasýndada yapýlabiliyor. Aracý kurumlar, %14-15 faizle TCMB den gecelik milyarlarca TL borç almýþlar, bunla hisse spot ve viop tarafýnda arbitraj yapmaya baþlamýþlar. Nasýl yapmýþlar ben okudum ama net anlamadým yanlýþ yazmayayým.

Ýþte milyarlarca liralýk arbitrajlarý, Cuma günü söylentiye dayalý satýþlarla bozulunca, zarar yazmaya baþlamýþlar o panikle satýþa geçmiþler. Sonra taban.

Anlamadýðým kýsým ise viop daki shortlarý hep bu lavuklar almýþlar. Aslýnda merak ediyordum BIST bu kadar bariz yükselirken, herkes long alýrken kim alýyor karþý bacak shortlarý ve ne düþünüyorlar diye. Meðerse bu dümbeleklermiþ. Cuma günü, ellerindeki dað gibi shortu long alarak kapatmalarý gerekir, yani Cuma günü dað gibi long almalarý gerekiyorken viop nasýl çakýldý anlamam zor.

Tamam spot sattýlar BIST30 düþtü ama bu lavuklar long almalý spot çakýlsada viop nasýl çakýlýr.? Benim için karýþýk bir durum. Nuri Sevigen bunu anlatmýþ, döngü oldu demiþ. Bunlarýn sattýðý longu yeni arbitrajcýlar short bacaðý ile aldý demiþ filan. O tabi iþin içinde biliyor anlýyor ben spot long, viop shortu anlamadý. Anlamam da gerekmiyor aslýnda. Zaten tam öðrensemde, kullanmayacaðým için unuturum.

---

Netçe; pazartesi günü bu aracý kurumlarýn henüz tamamlanmamýþ iþleri sebebi ile bir miktar daha satýþ olur sonra iþler düzelir diyorlar.

Cuma akþamý yazdýðým gibi, çakýlmanýn ekonomik karþýlýðý yoktu. katar lýlar yapsaydý benim için kötü olacaktý çünki toparlamazdý, yine siyonistlere kalýrdýk, onlarda 3-4 yýldýr papaz olayýndan beridir BIST in üzerine ölü topraðý serpmiþlerdi.

Yarýn katarlýlar ne yapacak bakalým.

Arbitraja sebep olan spot-viop farkýda ortadan kalkmýþ durumda. Aralýk vadede eksiye geçmiþ, Þubat vadede az bir fark kalmýþ.

Cuma günki ekonomik sebeplere dayanmayan çakýlma, ne kadar rezil bir borsada iþ yapmaya çalýþtýðýmýzýn çok açýk göstergesi.

Bu olay kiribati borsasýnda olsa, aracý kurumlarý kuyruklarýndan tavana asarlardý.

Bizim BIST yöneticileri Cuma günü ne yapýyorlardýr söyleyeyim. "lang amma hacim oluyor, yýl sonu milyonlarca gayme prim cepte olm. Kim yapýyorsa helal olsun. Keþke hergün böyle olsa." diyerek içeceklerini ekran baþýnda yudumluyorlardýr.
    SM-J730F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Selamlar. Burada yazmýþ olduðum bilgi, yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Webster üstad nerede diye sormayýn, iþte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    jmk99 haklýsýn.

---

Elimde Cumadan kalan az miktar long vardý. Az olduðu için margin call'a düþmemiþtim ancak bu sabah yine taban açarsa boþta nakit olsun diye benim bankanýn kredi faiz oranlarýna baktým.

Ýnanýlmaz.

Çeþitli kredi isimleri altýnda para veriyor, yýllýk faiz oraný %28 ile %35 arasýnda deðiþiyor.
    Tüm özel bankalar böyle ise korkunç bir soygun var demektir, çalýþan halk yine soyuluyor.

tayyip devlet bankalarýndan ve TCMB den %15 ile onmilyarlar veriyor ama gerçek hayatda devlet bankalarýna ulaþamayanlar 2 katý faizle karþý karþýya.

Devlet bankalarý ve TCMB den %15 le al, özel sektöre sat, aradaki farký cebe indir. Üretmeden kazan.

Kuralýmýz neydi.?

Üretmeden kazandýðýn para üretenlerden çýkar yani çalýþanlardan.

Devlet bankalarýnýn eksilen paralarý yerine çalýþanlarýn vergileri konulacak. Devletin hazine azaldýðý için yeni zamlarla veya bize yaptýklarý hizmeti azaltarak hazinedeki boþluðu halledecekler. Hali ile devlet bankalarýnýn verdiði faiz yine çalýþan halktan çýkacak.

Üzerine bu iþten bol para kazananlar, kolay kazandýklarý paralarý bolca harcayýp, 10 tane ev, ailedeki herkese birer araba alýp ekonomi düzgünmüþ gibi istatistikleri düzeltecekler ve fiyatlarý artýracaklar veya fiyatlarýn düþmesine engel olacaklar.

Vergilerle ezilen halk da artan fiyatlardan bir kazýk daha yiyecek. Hem vergisi artacak hem satýn aldýðý ürünlerin fiyatý artacak.

Herkes ceset yýkamayý bilecek diyen bir imam eðitimli adamý çocuklarýnýn torunlarýnýn geleceðini belirlesin diye seçtin, böyle oldu. Yaw adam "ahirete hazýrlama eðitimi" almýþ. Bu dünyayý yönetmek için eðitim almamýþ.

Her neyse, ayný þeyleri yazýp duruyoruz ve bu adam hala %30 civarý oy alabiliyor. Tabi bu %30 un önemi yok bu adam ayný kafa yapýsý ile %51 oy aldý.

her neyse...

BISt bugün %5 eksi ile açtý.
    Arbitraj arsýzý aracý kurumlarýn iþi bitince, büyükler alýþa geçecektir.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST alýþa geçti.

Üj bej kontrat long ilave edeyim dedim. Alamadým çünki benim banka kontrat teminatlarýný 2 katýna çýkarmýþ.
    Zaten yüksekti þimdi arþa çýkarmýþlar.

Üzerine zaten cep telden iþlemde yapamýyorum, hesabýma giremiyorum.

Kendi hatalarýnýn cezasýný bize çektiriyorlar. Belkide teminat artýrmalarý iyidir çünki böyle günlerde saçmalayabiliyorum.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Þu an endeks 2100 üzerinde tutundu. Normale girmiþ görünüyoruz.

Bir günde düþtük ama Cuma günki düþüþe geçmeden önceki seviyeyede hemen geleceðimizi sanmýyorum. Çünki belliki o yükseliþin bir kýsmýda aracý kurumlarýn yaptýðý bu hýrsýzlýk sebebi ileymiþ. Ayný þeyi en azýndan bu haftalarda yapmaya cesaret edemeyeceklerinden, endeks yavaþ yavaþ çýkacaktýr.

Tabi arada anormal baþka geliþmeler olmazsa. Ki olma ihtimali çok arttý. siyonistlerin 100 yýlda bize þartlandýrdýklarý korelasyonlar bozuldu. Piyasamýzada siyonistler hakim. Onlara karþý kürek çekiyor. Yardým etsinler diye çaðýrdýklarý araplarda hem hýrsýz ve katiller, hemde siyonistlerin uþaklarý. Yani siyonist uþaklarýný kendine siyonistlere karþý yardým etsin diye çaðýrdý.

tayyip'in suçu yok. Adam en baþýndan beridir ben buyum dedi.

Önce baykala teþekkür edin soros dan emri aldýktan sonra tayyip'i hapisten çýkarýp siyaset dünyasýna soktu. Sonrada sizi doðruyla yanlýþý göremeyecek kadar bilinçsiz hale getirenlere teþekkür edin. Yani bu ülkeyi batýran siyasi partilere oy atanlara diyorum. Hoþ tayyip olmasaydý tübbeli baþa geçecekti, olay buraya yine gelecekti. Kaçarý yoktu. Atatürk öldü(bence öldürdüler), bizi o yola soktular.

Ýmdi gelsin oylar bana.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Aralýk vade longlarý kapadým.
    Þubat vade çok çok az var. Onlar duracak.

Sabahtan düþüþü bekliyordum, ama akþama bu tabaný beklemiyordum o sebeple þu ana kadar ekran baþýndada deðildim.

Kenarda bekleyeceðim bu iþler durulana kadar. Rallide kazandýðýmýn tamamý gitti. Yine düþüþte doðru hamle yapamadým maalesef ancak bu düþüþ normal kurallar içinde deðildi. Bana göre aracý kurumlarýn suç iþlemesi. BIST de manipulatör büyüklere karþý KY yi koruyacak hiç bir þeyde yok. Sadece lafla manipulatörlere dikkat edin deniyor. O lafý söyleyenlerin görevi manipulatörleri bir daha iþlem yapamaz hale getirmek. Onlarý içeri atacaklarýna, türev piyasalarý bilmesi imkaný olmayan kalabalýklara dikkat edin diyorlar.

Her neyse artýk, 2 yýlda küçük dayaklarýn yanýnda, üçüncü büyük dayaðýda yedim.

Size bol þans.
    @NeAcaipDunya

Düþüþ bugün de devam etmiþ, yeni gördüm.

Geçmiþ olsun, kar ve zarar kardeþ.

Ama bu zarar deðil, hýrsýzlýk.

Uzaktan izliyorum ama benim bile midem bulanýyor artýk.

Artýk "Bol þans" cümlesinin içi boþ.

Çünkü þans yok.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by abigailcat Yazýyý Oku
    Düþüþ bugün de devam etmiþ, yeni gördüm.

Geçmiþ olsun, kar ve zarar kardeþ.

Ama bu zarar deðil, hýrsýzlýk.

Uzaktan izliyorum ama benim bile midem bulanýyor artýk.

Artýk "Bol þans" cümlesinin içi boþ.

Çünkü þans yok.
    Anladýðým kadarý ile bugün olan silkelemeydi. Yani manipulasyondu. Manipulasyonu yapandan baþka kimse bilemez inecekmi? Ýnecekse nereye kadar inecek. Gün içi hýzlý bir indirirsin, çoðunluðu döker yukarý dönersin. Açýk hýrsýzlýk. Devletin iþlettiði kurumsal bir yapýda bu tür þeyler olmamalý.

Cumayý anladýk. Oda olmamalýydý. Aracý kurumlara borsada oynama yetkisi vermiþsin. Olmamalý. taksi þoförüne 100 TL veriyorsun þuradan þuraya götür diyorsun. Þoför seni kendi tarlasýna götürüp kavun yüklüyor, evine götürüp oðlunu okula býrakýyor, sonra çok benzin yaktýk diye senden bin TL istiyor, yanýnda para yoksa arabadan indiriyor.

Ayný þey. Kontrol onda. Kurallarý kendisi koyuyor ve sana yardým edecek kurumlar zaten bizzat seni soyuyorlar.

Bugünki ise eðer silkeleme ise yine aracý kurumlarýn Cuma günki hareketinin devamý deðilse, buda manipulasyon. Açýk hýrsýzlýk. Silkelemeyi piyasa yapýcý 3 kurumun yaptýðýný düþünüyorum. Polis diye maaþ verdiðimiz adamlar bizi soyuyor.

Her neyse. Ýkidir zararý çýkarmýþtým, yine gitti. Hemde 2 günde.

Bugün neden long kapadým, kapamadan devam etseydim.!

Cuma günü düþüþ öncesi Çok büyük bir þanssýzlýk yaþadým o sebeple. O soðuk ayaz günün öðle sonrasý elimde sadece az miktar aralýk long vardý.

%30 kadarýný kapatýp þubat longa geçeyim dedim. O ara %5 artýdayýz þubat vade sanýrým %6 artýdaydý. Önce þubat longlarý %6 artý iken aldým. Ayný miktar Aralýk longu kapatacaðým. O anda garson kadýn geldi ve muhabbete daldýk. Cep telefonunu kapadým ve "Aralýk longu akþam kapatýrým, hem yükselmiþ olur" dedim. O ara nasýl yapmýþsam, artýk kadýndan nasýl etkilenmiþsem, yanlýþlýkla Þubat vadede almam gerekenin 2 katýný almýþým. 2 kez ayný emri girmiþim. Akþam fark ettim.

Akþam baktým BIST çakýlmýþ, Aralýk ve Þubat vadeler %10 ekside. Ben Þubat longu %6 artýdan hemde 2 kat fazla kontrat aldýðýmdan o akþam Þubat longdan %16 zarar yazdým üstelik fazla aldýðýmdan 2 kat geçti. Üstelik kapamadýðým Aralýk longlardan da yazdým.

Yinede kaldýraç çok düþük olduðundan call margine epey vardý ama bugünde taban olunca, üzerine aracý kurum karþýlýk teminatlarý çok artýrýnca benimki 3bin küsüre çýkarmýþtý, mecburen Aralýk vadeyi kapadým þubat kaldý. Aralýðý kapatýnca zararý realize etmiþ oldum.

Tamda çakýldýðý gün Þubata geçme kararý almýþým. Tamda hata yapýp 2 kat fazla alacaðým tutmuþ. Tamda þubat vadeye geçerken güzel garson kadýn gelmiþ ve muhabbet açmýþ. Bende Aralýk vadeyi akþam kapatayým demiþim.

Buna beceriksizlikmi þanssýzlýkmý denir.? Ralli yaklaþýk 2 aydýr sürüyor ve ben bu iþi bir kez yaptým. Ondada çakýlacaðý saati seçtim. 1 saat önce veya sonra çakýlsa, kadýnýn muhabbet açacaðý tutmasa yine kurtarýyorum. Bence þanssýzlýk.

Bugün sabahtan neden kapamadým da taban bekledim. Tamam o benim hatam. Ekonomik desteksiz düþtü ve toparlamýþtý diye bahanemde var ama bahane söylemeyeceðim. Bugünkide silkelemeydi büyük ihtimalle ve olmamasý gereken bir þeydi.

Her neyse yaw, buda girdi. En sinir olduðumda TV lerdeki aracý kurum ve ekonomist elemanlarýn körleri oynamalarý. Finans kurumlarý ve aracý kurumlarýn yanýnda olmalarý. Onlardan para kazanýyorlar çünki. beraber milyonlarca kalabalýðýn emeðini sömürüyorlar. KY yi koruyan kurum yok.

KY derneði kursan, 500 bin üye toplayýp güçlensen. Bu kezde sendikalar gibi olur. KY derneði yöneticileri 500 bin KY nin aidatlarýný yerler. Beleþ para ile zenginleþince, finans patronlarýnýn safýnda yer alýrlar. Aynen sendikalar gibi.

Düþeceði zaman "kimse bilemez her koyun kendi bacaðýndan asýlacak" demiþtim. Bu koyunu kötü kýrktýlar.

Ana para duruyor. Üçüncü kez baþtan baþlýyorum. Ders alacakda biþey yok. Çok az oynuyordum ve Cuma akþamki þanssýzlýk olmasa kaybým olmayacaktý.

Her neyse artýk size bol þans, beni þeytan adým adým takip ediyor.
    babadaðlý yine burada yine ne yazdýysak.? Atsada yazma derdinden kurtulsam. Kötü alýþkanlýk.
    Son düzenleme : alicemal; 20-12-2021 saat: 22:13.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Akþam sürprizi.

tayyip TL faizde parasý olanlara, faizi bozmasýnlar diye Kur yükseliþ oraný ile arasýndaki faiz farkýný ödeyecekmiþ. Kim fikir verdi ise.?

KISA VADE için zekice. Günü kurtarabilir. Tabi eðer bankalar USD yi artýrmaya devam etmezse. Artýrmaya devam ederse çarþý karýþýr. Bu iþin çok detayý var. Beleþ parayý gören çýkar gruplarý da atlayacaktýr.

USD ye talebi yaratan TR deki siyonit büyük bankalar ve ortaðý siyonist medya(muhalif partilerin medyasýda ayný, tabi gerçek sebebin tayyibin çok çok kötü yönetimi olduðunuda unutmamalý. Adam imam yaw. Ýyi yönetim olsa medya bi halt yiyemezdi.) idi. Medya USD ye talep yaratýyordu, bankalarda sunni olarak yükseltiyordu, medyanýn yarattýðý talep gelincede, dovize gerçek talep varmýþ o sebeple yükselmiþ gibi görünüyordu.

tayyip bu kararý Cuma akþamý alsa on binlerce viopçu ve senetçi, bugün BISTi silkeleyen bankalara yem olmayacaktý. Þans, kýsmet.

Þu an USD düþüyor. Bakalým sabah sömürgeci bankalar açýlýnca ne olacak. Yarýn gün kapanýþý belli olur.

Viop gece seansý tavanýna yaslanmýþ. Alýcý çok, Satýcý yok.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 688/853 ÝlkÝlk ... 188588638678686687688689690698738788 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •