Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,44 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 503,71 Mn 6,02 / 6,39
17,30 9.98% 29,48 Mn 16,41 / 17,30
85,95 9.98% 225,25 Mn 76,30 / 85,95
2,90 -9.94% 882,75 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 159,20 Mn 1.353,00 / 1.508,00
6,43 -9.56% 91,04 Mn 6,42 / 6,88
21,66 -8.84% 249,84 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,19 4.25% 21,18 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 8,58 Mr 317,75 / 322,25
12,99 8.89% 5,43 Mr 11,64 / 13,12
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
412,50 0.36% 4,10 Mr 407,00 / 416,25
18,40 -0.97% 466,71 Mn 18,28 / 18,66
77,85 -0.32% 2,93 Mr 77,40 / 78,50
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
747,00 0.13% 1,42 Mr 742,50 / 752,00
93,40 0.21% 214,62 Mn 92,75 / 94,05
115,70 -0.26% 96,66 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 114,76 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 108,60 Mn 10,71 / 10,82
81,80 0.49% 211,22 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 69/853 ÝlkÝlk ... 1959676869707179119169569 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 545 - 552 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1. Takma kafana Alicemal, sehven oldu de, geç. Hem zamanýn ruhuna da uygun
    Yalanýn evrensel olduðu bir zamanda, gerçeði söylemek devrimci bir eylemdir.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by kumralada Yazýyý Oku
    Takma kafana Alicemal, sehven oldu de, geç. Hem zamanýn ruhuna da uygun
    Yoook öyle ...

Açýðý adamýn anlýna çak, sora çekil kenara. Adam maðdur durumda debelensin dursun, sen ejder meyveni yudumla.

Bunlar not ediliyor. Nooot ediliyor.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yaw aklýma geldi. USD 6,5 TL yi geçince elektrik ve doðalgaza % kaç zam gelmiþti.?

Ben %70 hatýrlýyorum ama kumralada bu civarda diye alenen söyleyemiyorum.

Hadi %40 zam yaptýlar diyelim... Peki USD 5.25 TL ye düþünce, düþen kadar zam geri alýndýmý.???

Alýnmadý. (Alýnmadý diye hatýrlýyorum ama bu kumralada yokmu kumralada... çok maadur durumdayým.)

O zaman niye millete laf ediyorlar kýsmýna hiç girmiyorum. Karþýmda adam yok ki.

Sadece geri alýnmayan bu zamlarýn nerelere gittiðini yazmam lazým. Baþka zamlarda yolda. cep tel vergilerinede 100 küsür zam hazýrladýlar.

USD düþünce, USD yükseldi diye yapýlan anormal zamlar, Geri alýnmadý. Bu paralar milletin cebinden çýkýyor, peki nereye giriyor.???

Bir kýsmý OTV indirimi olarak otomobil fabrikalarýnýn cebine girdi. OTV kadar indirim yapmadýlar. 1 hafta ciddi indirim yapýp, sonra göstermelik tek uyduruk model indirimi ile kaldýlar ama asýl satýlan modeller yine 7TL USD fiyatlarýndaki fiyat listelerinden satýlýyor. Yani devletin otomobil fabrikalarýndan almadýðý OTV tutarlarý, fabrikalarýn cebine giriyor.

Geri alýnmayan enerji zamlarý olarakta bizden çýkýyor.

Ýnþaat firmalarýnýn elinde kalan milyonlarca lüks konut, devlet kurumunca satýn alýnacak. Bu iþten devletin edeceði zarar =>
    Geri alýnmayan enerji zamlarý olarak bizden çýkacak.

Bu 2 basit örnek, devletin çalýþandan alýp zengine para aktarmasýna çok güzel bir örnek, hemde güncel.

Enerji kullanan zengindende bu para çýkýyor ama onar fazlasý ile geri alýyor. Nasýl alýyor. Üstte anlattýk ya???
    OTV indirimini ceplerine attýlar. Teþvikleri ceplerine atýyorlar. Kulis yapýp kendi firmalarýna tonla ek avantaj alýyorlar mesela 5 kat izinli yere 40 kat izin çýkartýyorlar 35 kat cebe giriyor ben yapamam çünki 5 katým bile yok, halkýn %90 ý yapamaz, bankada milyonlarý var %25 faiz alýp cebe ilave milyonlar atýyor, senin bankada %25 faiz aldýðýn milyonlarýn varmý? YOK. Konuþma o zaman otur...

Çok kýzdým bildiiniz gibi deðil.

sony channel de kapanmýþ... Hangi diziyi seyretsem 3 hafta dayanmýyor, kanalý seyrederim kanal mefta, bi cafe ye otururum ertesi gün giderim kapýda zincir...

TR de oturduðumdan buranýnda batmasý an meselasi, os sebeple beni acilen Argentina vatandaþý yapsanýz iyi olur, yada slovenya, belki india ama önce gidip denemem lazým, pakistan olsa nasýl olur.?
    Her neyse ya.!!!
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Kýsa bir haber turu yapalým.

hükümet, putinden vizeleri kaldýr Pasaportla girelim demiþ. Bu ne iþe yarayacakki? Gürcistan, Ukrayna, Moldova, KKTC bu ülkelerle pasaportuda kaldýrdýn, 90 günlüðüne geçmek için sadece TC kimliði yetiyor. Ne iþine yaradý.?
    Zaten Putin de kaldýrmaz. Bizim hükümet, sýnýrlarý harab ederek Suriye ve Türkiyeye dünyanýn tüm kafa kesen teröristlerini doldurdu. Bunlarý Putin istermi? Zaten abd emri selefi-sunni-vahabi suusi arabistan parasý ile ayaklandýrdýrýlan çeçen gruplarla uðraþýyor.

Deniz kenarýnda bazý yerler var çok alçak. Mesela Ýzmir-Ayvalýk yanýndaki Altýnova. bazý evler denize karýþmak üzere, denizler her yýl üç beþ santim yükseliyor. 80 yýl içinde bi 63 cm daha yükselecekmiþ. Bana kalýrsa santim deðil metrelerce yükselecek ve 80 yýl sürmeyecek en fazla 40 yýl.
    Demem oki, deniz kenarýnda ev yada arsa alacaksanýz bi daha düþünün. Tavsiyem en az 10 metre denizden yüksek olsun. Kayalýk bölge olsun, ayrýca arsa çevreside alçak olmasýn yoksa ada gibi kalýrsýn denizin ortasýnda. Þu an evin varsada hemen sat, kooooþ.

Büyük þehirlerde, kendi evinin sokaðýna park eden arabalardan park parasý alýnacak deniyor. Sonra tüm þehirlere yayýlýr. Ama þu ana kadar pek yazýlmadý. Evinin dükkanýnýn önüne park edeceksin, hop. Belediye görevlisi fatura cihazýný eline almýþ cýzzz diye 5 TL yi yapýþtýracak. Park parasý. Ya olurmu öyle þey demeyin. Lüks Ýnþaatçýlara para lazým zarar ediyorlar, otomobil fabrikalarýnýn satýþý düþtü ama kârý azalmadýðý halde onlarada para yaðdýrýyoruz, devlet bankalarýnýn kasasý boþaldý, yandaþa kredi veremez hale geldiler çünki verilen kredi geri dönmüyor zarar hanesine yazýlýyor, onlarada para lazým.
    Ya sokaðýmda evimin önüne park etmiþim býrak, ne park parasý diyeceklere hatýrlatýrým. Sokak aydýnlatmasý ücreti diye biþey bilmezdik. Olurmu öyle þey derdik ama oldu. Sokaklardaki direklerde harcanan elektriðin parasýný elektrik faturalarýmýza yansýtýyorlar. Kanalizasyon ödemesi de yoktu ama oda çok önceden baþladý. Yeni nesiller bunlarý bilmez. Saðlýða, eðitime, sokak aydýnlatmasýna, atýk suya para ödemezdik.
    Yakýnda aldýðýn nefese bile makbuz kesecekler. ethem sancaklara para lazým.

Bizim bazý TV ünlüsü doktorlar diyorki. "Þeker çok zararlý, meyvede þeker var, onu bile yemeyin. Hiç bir tatlý meyveyi yemeyin."
    Çüþþþþ.
    Bu doktorlar genelde yabancý doktorlarýn makalelerini okuyup bize satýyorlar. Kafadan atmýyorlar ama yabancý dediðinde insan. Ýnsanoðlu hata yapar, hele insanlýktan çýktýðýmýz paraya taptýðýmýz ve tekrar maymunluða geri döndüðümüz bu dönemde daha fazla hata yapar. Meyvenin sebzenin zarar verdiðine hayatta inanmam. Eðer organikse.
    Neden.?
    Biz memeli deðilmiyiz. Evet. Tüm memeli hayvanlara bakýn, faresinden filine kadar. Evrildiðimiz hominid maymunlara bakýn.
    Baktýnýzmý.? Ne yiyorlar. Meyve sebze. Meyve yemeyen memeli varmý.? Bulamazsa yiyemez ama ver bakalým yiyormu yemiyormu.? Þimdi milyonlarca yýldýr meyve sebze ot yiyen memelilerin vücudu, meyvedeki þekeri kaldýramaz diyen adama ben doktor demem.
    O kadar. Bu TV lerde görünen insanlara tapma durumu var. Bunu açýklamýþ olmam lazým, evrildiðimiz maymunlarýn aþýrý sürü baðlýlýðý özelliðinden kaynaklanýyor. Sürü liderine biat ederler. TV de bi þekilde sürü lideri illuzyonu yaratýyor ama nasýl. Birinin uðrþýp açýklamasý lazým. TV de her görüneni neden insandan daha öte bir varlýk gibi algýlýyor bu maymunlar sürüsü.? Bilemiyorum çünki sizden deðilim, süperim, efsaneyim.. Sizsiniz maymun. Kýþþþþ kýþþþþ la.

Þu, peþlerinde sürü olduðumuz en büyük 4 kulüp var. Borçtan batmak üzereler. Futbolcular o kulüplerde krallýklar yaþýyor her yýl milyonlarca avro alýyorlar, bazýlarýnýn yýl boyu topa ayaðý deðmiyor. Kulüp baþkanlarýnýn vezirden farký yok onlarda saray hayatý sürüyorlar, ayný þekilde federasyonda.?
    Peki hayatýmýzý kolaylaþtýracak ne üretiyorlar.? Aldýklarýnýn çok altýnda. Bunlarýn üretimi ancak maçlarý ve futbolcularý yurt dýþýna satarsýn, ayrýca yurt dýþýnda forma satarsýn para girer. Yurt içinde bunlarýn yaptýðý hiç bir þey üretim deðildir sadece para yer deðiþtirir. Ama yurt dýþýna satmýþsan, gelen para ile üretim yapma þansýn var. Yani bunlar halktan 10 alýyorlarsa 1 üretim yapýyorlar. Kalan 9 un 5 þini bizim cebimizden alýyorlardý, dördünüde borç yapýyorlardý.
    Nasýl cebimizden alýyorlardý.?
    Bunlara ödenen para reklamdan geliyor, sponsordan geliyor, az birazda forma ve bazende kiradan geliyor.
    Peki futbol camiasýna giden reklam paralarý geliri, nereden geliyor.? Firmalar reklam paralarýný ürüne zam olarak yansýtýyor, ülker gofreti 3 TL ye alacaðýna 3,5 TL ye alýyorsun bunun gibi. Her sattýklarý ürüne parça baþý %10, %20 reklam gideri sponsorluk gideri diye ekliyorlar.
    Uzamasýn diye kýsa keseyim, bu kulüplerin hovardalýðýnýn cezasýný yakýnda bize keserlerse þaþýrmayýn. Siyasinin biri halka mal olmuþ kulüpler diye bunlarýn borcunu devlete yani bize ödetir. Ama þaþýrmayýn. Lan nasýl halka mal olmuþ. Benim üste para verip oynadýðým futbolu yýlda 2 milyon avro alarak yarým yamalak oynuyorlar bide avrupada yenilip bizi sinir ediyorlar.
    Bu kulüpler satýlmalý, futbolcularýn ferrari paralarý bizim sýrtýmýza yýkýlmamalý. O zaman kulüpler har vurup harman savuramazlar, nitelikli hýrsýzlýk biter.
    @NeAcaipDunya

5. Ondan sonra niye dýþarýya beyin göçü var, aman gelsinler þu kadar para vereceðiz diyor her þeyi parayla halledeceðini sanan ebleh zihniyet. Gelsinler nasýlsa kaþýkla verdiðimizi kepçeyle alýrýz biz, bir de bu ebleh sürüsü ile yaþamak eziyeti iþin bonusu olsun.
    Biz niye örneðin elektriðe bu kadar para ödüyoruz, beleþtepedeki dolu, boþ veya inþaat halindeki betonlar 24 saat aydýnlatýlsýn da müdür kendini daha iyi hissetesin diye, dünya bize hayran kalsýn, dev aynalarýndaki yansýmalar hiç kaybolmasýn diye.
    Üzülme alicemal bak maðduriyeti oðrenmiþsin, sehveni de hayda hayda öðrenirsin. Ama iþte yine de bu ebleh sürüsü ile kuþatýlmak sana da acý veriyor.
    Yalanýn evrensel olduðu bir zamanda, gerçeði söylemek devrimci bir eylemdir.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    kumralada ile sora ilgilenicez, maadur duruma nasýl düþürdü, kaç kiþi göbeðini hoplatarak sefil durumuma güldü, hepsi bugün gibi aklýmda.
    Son yazýsýnda benim fikirlerimle paralel þeyler yazar gibi beni avutmaya çalýþmýþ gibi görünmüþ ama son cümlede "nasýl acý iyi geldimi" manasý çýkacak bi cümleyle yeniden beyin loplarýmý ezmiþ.
    Onunla iþimiz bitmedi eeeey ahali, kaçacak yeri yok...

Ama þu ara eyÖzgürlük ün yediði halt yüzünden kafam karýþýk.

Önceki büyük krizlerde olduðu gibi, Ýkinci büyük düþüþ gelecekmi.? Hoþ benim sadece 2000 krizi aklýmda. hayatýmdaki tek büyük kaybýmý o krizin ikinci þelalesinde vermiþtim. 11 eylül abd yýkýmýnda bile zarar etmedim. Sadece depresyon haplarý kullanmaya baþladýðýmda yaþadýðým kaybý saymýyorum, o durum kontrolum dýþýndaydý ve tecrübemle, oyun tarzýmla alakasý yoktu.

Evet, ikinci düþüþ gelecekmi.?
    Önce 2000 krizi rakamlarý ile karþýlaþtýrýp, sonra o günle bugün arasýnda zemin aynýmý farklýmý onu þeedicez.

...

Ben þeettim, sizde gidin bi kenarda þeedin, adamý sinir etmeyin.

Þaka þaka. Kýrk yýlda bi þaka yaparým ama güldürür, düþündürür.

Bi hatýrlatma, beynin çalýþma tarzý ile ilgili, çok önemli, aman yazýn bi kenara.

Þempanze, makak ve orangutan da. Beyin, önce haltý yer, sonra yediði haltý doðru göstermeye yarayacak argümanlar, destekler arar. Yaptýðýnýn farkýnda deðildir. Biri çýkýp yaptýðý þeyin hatalarýný yüzüne vurmazsa, doðrulamak için beyninin ürettiði argümanlara, bir zaman sonra kendisi de inanmaya baþlar. Bu size siyasilerden birkaçýný hatýrlattýmý?

Not ettinizmi. Bu cümle çok önemliydi, sabah akþam TVlerde ve çevrenizde bunun örneklerini görürsünüz.

Ýnsanlarýn %100 ünün beyni bu þekilde çalýþýr. Sadece %20 de yani orangutanlar da, belli zaman sora yaptýðý þeyi farketme durumu vardýr. Belli zaman soradan kastým, yaþý, yetiþme tarzý, melezleþme oranýna göre farklýlýklar gösterir.

Neyse ki ben doða üstüyümde, önceden yiyeceðim haltý size yazdým.

Pozisyonum yükseliþ bekliyor, yani az sonra yazacaðým analizde, yükseliþe uygun sebepler destekler yazacaðým. Þimdiden uyarýyorum. Benim suçum yok beyin böyle çalýþýyor ve ne yaptýðýmýn farkýnda olsamda, kontrolumde deðil. Süpermenlik de bi yere kadar.

Çok yazdým yoruldum.
    Biraz ara vereyim, beyinden dumanlar çýkmaya baþladý.
    Az sonra, 2001 krizi rakamlarýný günümüze uyarlayýp, rakamlar haricinde zemin yani o krizde ülkemizin içinde bulunduðu ekonomik, sosyal ve demografik þartlarý karþýlaþtýracaðýz.

Yuh ve çüþþþ. Bunlarý benmi yapacaðým, þimdiden yoruldum.!!!
    Son düzenleme : alicemal; 03-12-2018 saat: 12:01.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Önce rakamlarý verelim, bu kolay kýsmý.
    2001 de,
    ilk düþüþ : 19.400 civarýndan, 10.400 civarýna inmiþ.
    Sonra yükseliþ miktarý fibo da %50 ye denk gelecek kadar çýkmýþ. 14.700
    Sonra endekse göre fibo karþýlýðý %50 ye denk gelen, ikinci düþüþ 7.400.

Þu anki rakam karþýlýklarý.
    120.700 den 87.100 e düþüþ.
    Düþüþ miktarýnda %50 fibo çýkýþý olsa 103900 e gelmesi gerekir. Geldimi.? Gelmedi. 100.400 gördü. fibo %38 e denk geliyor.

103.900 den aþaðý endekse göre bi %50 gelirse, Ýnmesi gereken yer yaklaþýk 52000.
    Ýkinci seçenek, 100400 den %38 düþüþ gelirse.? Ýnmesi gereken yer yaklaþýk 62000.

Tabi bunlar sadece rakam baþka biþey deðil. Korkmaya gerek yok.

Temel analiz olmadan, yani ülke nin o zamanki ve bu zamanki durumunu karþýlaþtýrmadan, ayrýca þu anki durumun saðlamlýðýný baðýmsýz incelemeden, bu rakamlara bakýp korkmak yersiz.

Bakýn beyin çalýþýyor, pozisyonuma uygun argüman üretti, korkmayýn dedi, bende bizzat þahit oldum... aman ha yemeyin...

Tabi bu düþüþler çýkýþlar pat diye olmuyor, aylar sürüyor. Zaman geçince artýk düþmez, yada artýk çýkmaz falan demeyin. Endekse yön veren en Büyük oyuncularýn birinci önceliði kendi çýkarlarýdýr.

Kendini düþün, endeksi yönlendirmene, borsa yöneticileri izin verseydi, herþeyi kendi çýkarýna uygun yapmazmýydýn.? Kural, ahlak tanýrmýydýn.? Tanýmazdýn.

Bizim ülkedede ne devlette nede borsada vatandaþý koruyan kural ahlak olmadýðýndan, endekse yön verenlerde sonuna kadar kullanacaktýr bu hakkýný.
    Son düzenleme : alicemal; 03-12-2018 saat: 12:10.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada sanýrým banka ekim bilançolarý açýklandý. Onlarý detaylý incelemedim. Fazla umursamadým çünki bankalar her dönem vatandaþý soyacak bir kaç kalem üretiyorlar.

Mevcut sermaye yanýndaki hükümetlerle de batmazlar.

Enflasyon veriside açýklandý. Açýklayan kiþiyi terfi ettirecek bir veri. Böylede komik derecede rezil bir ülke olduk. Hükümetin istemediði yükseklikte açýklarsan kovulursun. Enflasyonun suçlusu açýklayan kiþi.

Devlet bi sürü zam yaptý geçtiðimiz aylarda, hepsi %24 enflasyona göreydi. Özel sektör USD 6,5 e göre tonla zam yaptý, enflasyon karþýlýðý %40 ý geçer.
    Þimdi enflasyon düþük gösterilmeye baþlandý, yýl sonu %16 filan çýkar, tüm maaþlý kesimlere %16 zam açýklanýr.

Sora hükümet TV ye çýkar, %16 da neymiþ, %4 de benden der. Millet ve hýrsýzlar hurrraaaaa diye alkýþ tutar... garibana zam %20 de kalýr. Ama karþýsýndaki enflasyon %40 dýr. %20 bir yýlda fakirleþir.
    Artýk dahada az et alacaktýr, eti az yaðlý deðil daha yaðlý ve kemikli alacaktýr, daha az ýsýnacak daha az arabasýna binecek daha ucuz dolayýsý ile kalitesiz saðlýða zararlý besin alýp çocuklarýna yedirecektir. Artýk herkesin kullanabildiði þeylerin bir kýsmý sadece zenginlere(Türkiyede çoðunluk HIRSIZLARA) özel olacaktýr. eskiden olduðu gibi.

Eskiden kredi kartý sadece sömürgecilere ve onlarla ticaret ve iþ yapanlara özeldi. Gençliðimde kredi kartý alabilmek için sahte bordro çýkarmýþtým. Kredi kartýn varsa yerin ayrýydý.

Sora yahudi garanti bankasý herkese kredi kartý daðýttý, baktý herkes borçlarýný týkýr týkýr ödüyor. Avrupadan daha ahlaklý çýkmýþtýk kredi kartý borcu ödemede. Sonrada diðer bankalar takip etti, halkýmýz hýrsýz çýkmamýþtý.

Þimdi durum deðiþti çünki 20 öncesi Türkiye ile þimdiki Türkiye ayný deðil. 1980 den önceki Türkiye ilede þimdiki Türkiye ayný deðil. Git gide yolsuzluk ahlaksýzlýk cenneti oluyoruz.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 69/853 ÝlkÝlk ... 1959676869707179119169569 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •