Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,44 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 503,71 Mn 6,02 / 6,39
17,30 9.98% 29,48 Mn 16,41 / 17,30
85,95 9.98% 225,25 Mn 76,30 / 85,95
2,90 -9.94% 882,75 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 159,20 Mn 1.353,00 / 1.508,00
6,43 -9.56% 91,04 Mn 6,42 / 6,88
21,66 -8.84% 249,84 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,19 4.25% 21,18 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 8,58 Mr 317,75 / 322,25
12,99 8.89% 5,43 Mr 11,64 / 13,12
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
412,50 0.36% 4,10 Mr 407,00 / 416,25
18,40 -0.97% 466,71 Mn 18,28 / 18,66
77,85 -0.32% 2,93 Mr 77,40 / 78,50
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
747,00 0.13% 1,42 Mr 742,50 / 752,00
93,40 0.21% 214,62 Mn 92,75 / 94,05
115,70 -0.26% 96,66 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 114,76 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 108,60 Mn 10,71 / 10,82
81,80 0.49% 211,22 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 697/853 ÝlkÝlk ... 197597647687695696697698699707747797 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,569 - 5,576 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST de bugün yine dip çalýþmasý olacaktýr.

Hýzlý bir çýkýþ beklemiyorum, þartlar deðiþti. Kurumsal yabancý yatýrýmcýlar düþen doviz kurunu fýrsat bilip bir miktar BIST den ve ülkeden kaçacaklardýr. Ne kadar çýkacaklar bilemediðimden, BISTin buralarda oyalanma süresinide bilemem. Belki katar lýlar hâlâ buralardaysa, satýþlarý karþýlayýp yukarý çýkarýrlar. Tabi onlarda bu 4 günde temiz bir zopa yemiþ ve "lang biz nereye geldik, tayyip den biþeyler daha isteyelim az istemiþiz" diyor olabilirler.

Benim standard taktik devam ama 1800 altýna düþüþlerde Aralýk short al-sat a geçiyorum.

Yukarý aþaðý küçük dalgalarla bu civarlarda hazým çalýþmasý yaparýz. Sonra hafif yukarý döneriz ama ne zaman hangi gün döneriz bilmiyorum. Belki USD seviyesinin netleþmesi ve BIST den çýkmakta olan paranýn netleþmesi gerekiyordur, sonra çýkmaya baþlarýz.

Ekonomik veriler iyi. Gündelik zamlar vatandaþý mahfediyor ama BIST farklý. Asgari ücrete yapýlan zam dan bankalarda kazanacak, yeni gelen kur a dayalý sistemden bankalarda bolca kazanacak, hali ile bankalarýn bu çeyrek ve gelecek çeyrek kazançlarý iyi olacak. Ülkenin azýna bankalar etti(tabi temel sebep tayyib-akp nin çok kötü yönetimi - adam imam yaw, imamý aileni bu dünyada yönetsin diye seçtin.) ama yine onlara yarýyor herþey.

Bol þans demeye elim gitmiyor.

Þu tehlikede var. Yabancý FON lar büyük miktarlarda çýkmaya baþlarsa, çýkýþ oranýnda aþaðý inebiliriz. FON larýn kararýný bilmeme imkan yok. Sadece çýkmak isteyeceklerini bu sebeplede BISTin hýzlý çýkamayacaðýný tahmin edebilirim. Yerli ve milli KY lerdende çýkýp faize geçmek isteyen olacaktýr. USDnin hýzlý çýkýþý ülkede histeri yarattý, saðlýklý düþünme yeteneðimizi topluca kýsa süreli kaybettik. Faize geçmek seni enflasyonuna karþý korumuyor, sadece doviz artýþýna karþý koruyor. Doviz artarken borsadaysan, þu andada çýkmanýn anlamý yok. Ama rezil bir dört gün yaþadýk, kalmak istemeyebilirsin.

1850 geçilirse iþler normale döndü demektir.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

selamlar arkadaþlar,

bugün hacim yok bankalar yatayda

artýk piyasada benimki kadar düþen kagýt çok oldugu için 1 haftadýr al sat yapýyorum

tskb yi 1 kademe yukardan verip tekrar vakýf aldým %10 tskb duruyor

portföy degeri hep ayný ama kagýt adedi biraz çogaldý

aslýnda telekom,bim alýp tskb vakýfla 4 lü portföy yapacaktým

gene þu iþi beceremedik

vakýf uyuþturucu gibi oldu bende almadan duramýyorum

bol kazançlar

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Düþük hacimle kapadýk. Kapanýþ pazarteside devam edeceðim dedi.

---

USD en tepeden yaklaþýk %35 düþtü.

Her þeyin fiyatýnýn hemen düþmesini beklemeyin. Özellikle dayanýklý tüketim mallarý hemen düþemez. USD 18 ken aldýðýn tencereyi, arabayý, arsayý, dolar 1 günde %35 düþtü diye %35 fiyat kýrýp satamazsýn.

Züccaciyeciyeciyim, USD 18 ken 100 TL ye toptancýdan tencere aldým 150 ye satýþa koydum. USD %35 düþtü bende 150 ye satacaðým tencereyi %35 fiyat kýrýp 97,5 a satayým. Satamam. Bana 50 den yeni tencereler gelecekki fiyat kýrmaya baþlayayým.

Dayanýklý tüketim mallarýnda hemen indirim olmaz, aylara yayýlýr.

Ev araba arsada nasýl olur.?

Sadece çok balon yapmýþ yerlerde belki indirim olur oda 6ay 1 yýl sonra olur. Önce satmadan dayanýrlar. Sonra devlete gidip "zor durumdayýz, elimdeki siteyi 700 milyona al, oradan 70 kaat sana toka edeyim" derler. Devlet almayýnca mecburen fiyat kýrmaya baþlarlar. Balon olan yerler yabancýlarýn raðbet gösterdiði yerler.

Ancak 12 TL lik USD de yabancýlara bedava o sebeple yabancýlar ev almaya, araba firmalarý yurt dýþýna bolca araba satmaya devam edeceklerdir. Gayrýmenkul ve araba da indirim beklemeyin. Sadece fiyat artýþ hýzý düþer belki þanslýysak durur.

Yabancý ne zaman ev almayý býrakýr, ancak USD 3-4 TL ye filan düþecekki onada pahalý gelsin. Tabi bide devletten(halkýn sýrtýndan) beslenen sektörler var.

Geniþ konu. TV de "hadi fiyat düþürün" diye esip gürleyenler kendi koyunlarýna seslenen siyasiler ve yancýlarý.

Devlet yeni vergi resim ve harçlara %36 zam yaptý. Onunla düþürmeye baþlasýn, akabinde Yakýtý 7-8 TL ye düþürsün. Doðalgazý düþürsün, belediye hizmet fiyatlarýný düþürsün.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün Soner Yalçýn'ýn yazýsýný okuduktan sonra, bir kaç saat, 1945 Almanyasý sonrasý nazi elebaþlarýnýn baþlarýna gelenleri biraz araþtýrdým. Henüz baþýndayým. Güvenilir pek çok kaynak bulup, bilgilerini karþýlaþtýrmam gerekir.

Çok çok ilginç. Yanlýþ bilgi vermemek için araþtýrmamý bitirmem lazým. Bilgi bulamazsam yýllar sürebiliyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu yaz deðil önceki yaz yaklaþýk 1,5 yýl önce, 3,5 TL ye aldýðým yarým yaðlý çið süt bu hafta 9,6 TL oldu.

%170 arttý.

Sütte viop tarafýnda pek çok görüþ bildirildi. Mantýklý yaklaþan oldu, taraflý yaklaþan oldu, popülist yaklaþan oldu.

Zam konusunda epey eskiden, olayý detaylý anlatan detaylý bir yazý yazmýþtým.

Sen istediðin kadar zam yap, alanlarýnda ayný ölçüde geliri artmadýysa, zam yaptýðýn þeyin sana artýsý olmaz. Kazancýn artmaz.
    Sadece, o þeyi zamdan önce alabilen ama zamdan sonra ayný miktarda alamayanlarýn hayat kalitesi düþer.

Zammý yapan ORTA VADE de yine ayný parayý kazanýr. Ýlk zammý yaptýðýnda daha fazla kazanýyormuþ gibi görünür ama satýþlar yavaþ yavaþ düþmeye baþlar ve eski haline döner. Olan o ürünü alamayan kalabalýklara olur. Zammý yapanýn maddi durumu öncede aynýydý, sonrada ayný.

Bu her ürün için geçerli deðil ama çoðu ürün için geçerli olduðunu düþünüyorum. Bazý ürünlere zam yapsanýzda alan kiþiler deðiþir ama yine satýlýr.

Örneðin 40 yýl önce zeytinyaðý kullanan yoktu, en ucuz yaðlardandý. Sonra deðeri anlaþýldý, fiyatý katlana katlana gidiyor ama alanlar hala çok. Eskiden alt gelir gruplarýda alýrdý, þimdi sadece orta ve üst gelir gruplarý alabiliyorlar. Satýþý her zaman var. Böyle giderse ilerde sadece devleti soyan sektörler alabilecekler.

Çið Sütü alanlarsa eskiden dedelerimiz ninelerimiz alýrdý. Köyden gelmiþlerdi ve O sütün deðerini biliyorlardý. Sokaklarda pazarlarda satýlýrdý ve alýrlardý. Gelir durumlarý önemli deðildi. Þu anki bilgi çaðýnda ise bilinçli orta orta gelir grubu çið süte raðbet ediyor. Bilinçsiz orta gelir grubu TV de neyin reklamý çýkýyorsa, TV de "bunu alýrsanýz siz üstünsünüz" diyorlarsa, parasýna bakmadan onu alýyorlar. Kendilerini ayrýcalýklý hissediyorlar.

Yýllar önce yazdýðým gibi insanlarýn %80 i hipnoza yatkýn(yýlmaz özdil denen sömürgeci aydýn doðan hayranýda %80 rakamýný kullanmýþ. Ondan almadým, kendi araþtýrmam olduðunu hatýrlatayým. Yazýlarýmda geri giderseniz bir kaç kez %80 rakamýný görürsünüz. "Oranýmýz neydi" diye yazmýþtým bir kaç kez.). Tv ne derse sorgusuz kabul ediyorlar. TV hipnoz etkisi yaratýyor.

Bi dakka konudan sapýyorum.

Çið Sütü alan bilinçli orta gelir grubunun geliride son bir buçuk yýlda %170 arttýmý.?
    Artmadý ise o sütün satýþý azalacaktýr.

Ayda 10 LT alan 8 LT alacaktýr.

Daha kötü bir þey daha var. Aldýðým sütün tamamý ile yoðurt yapýp bir hafta yiyorum. Son bir kaç aydýr yoðurdun tadý kalmamýþtý. Kaymaðý ise yenemez hale gelmiþti. Ýneklerin mevsimlik beslenme þekli sebebi ile farklý dönemlerde sütün tadýnýn deðiþtiðini biliyorum. Bu öyle bir þey deðil. Tad deðiþmemiþti, tad kalmamýþtý. Aynen market yoðurtlarýna dönmüþtü.

Market yoðurduna sanýrým aroma sýkýyorlar. Ýlk açtýðýnda yoðurt tadý alýyorsun, 6 saat sonra tad mad kalmýyor. Kapaðý açýlýnca sýkýlan aroma gidiyor.

Bundan þu sonucu çýkardým. Zamdan önce aldýðým süt ile zamdan sonra aldýðým sütün kalitesi ayný deðil. Zaten sütün yaðýnýn çoðunu alýp ayrýca satýyorlardý, bize yarým yaðlý diye satýyorlardý. Ona razýyým ve zaten bilerek alýyoruz, ama sütü süt yapan içindeki kalsiyumu, proteini, mineralleri ne varsa alýyorlarsa bu ahlaksýzlýk, namussuzluk vs. vs.

Ben o sütü yeþillik olsun diye almýyorum, sana para kazandýrmak içinde almýyorum, saðlýðým için alýyorum. Sen bana haber vermeden içinden kalsiyum ve vitaminini alýrsan bir nevi cinayet iþliyorsun. Alanlarýn saðlýðý ile oynuyorsun.

Yine içindekini al ama etiketine yazki ben onu almayayým daha çok para verip diðerini alayým. Saðlýk söz konusu.

Bu ülkede ne doðruki.? Daha yeni BIST de kalabalýklarý soydular, hiç bir þey olmamýþ gibi geldi geçti. Soyulanlar soyulduðu ile kaldý. Ahlaksýzlýk her yerde.

TR deki en ünlü süt markasýnýn en küçük boy organik sütünü alýyorum filtre kahveye katýp içmek için. Üzerinde ORGANÝK yazýyor. Ýçindekilerde sadece süt yazýyor.
    Kutuyu açýp kahveme bir miktar katýyorum, kalaný dolaba koyuyorum. Bazen unutuyorum dolapta geçen sefer 10 gün kaldý dolapta. Açýk kutu. Açýnca 2 günde kullanýn bitirin diyor. 10 gün durdu, bir kaba döküp tadýna baktým, ayný. Ýlk gün tadý neyse 10 gün sonrada aynýydý. Yani o kutuda sadece süt yok. katký maddeleride var ve organik deðil.

Yazmam gerekenden epey uzaklaþtým.

Sonuçta demek istediðim þu. Zam yaptýðýnda, eðer müþterilerinin geliride ayný oranda artmamýþsa, o zam ORTA vadede iþine yaramaz. Satamadýðý için batan çok olur.

Kasabada köylüden alýp direk müþteriye uygun fiyattan satan bir bakkal vardý. Dükkanýný süt ayakta tutuyordu. Süt için gelenler baþka þeyde alýyordu. Süte üst üste zamlar gelince adam süt satamamaya baþladý ve 4 ay önce dükkana kilit vurdu. O adama sütünü veren köylüde süt fabrikasýna, perakende sattýðý fiyatýn yarý fiyatýna satmaya baþlamýþtýr.

Ben köylüyü suçlamýyorum, üreticinin baþýmýzýn üzerinde yeri var. Sorun üretici ve müþteride deðil, devlet yönetiminde, en tepede. Enflasyonun sebebi, sürekli zamlarýn sebebi ülkenin soygun yeri olmasý.

Defalarca yazdým.

Bu ülkenin tek problemi var, 1939 dan beridir tüm partilerin az yada çok yolsuzluða batmýþ olmasý. Siyasilerin ortaðý, ayný yatakta yatan medya, yolsuzluðu 100 yýlda normalleþtirdi.
    Diðer tüm problemlerin kaynaðý bu.

Nasýl oluyor konusunu açmam lazýmda hevesim yok.

Baþým belaya girmeden en basit nasýl anlatýrým.?

Ýþ bankasýndan anlatayým. Eðer Ýþ bankasýnýn tepesine çiftlik banký kuran tosun lakaplý HIRSIZI koyarsanýz. (yaw mecburiyetten zor bir örneðe girdim)
    Binlerce anne her gün eþi ile kavga eder, çünki tosun kendine daha çok para kalsýn diye maaþlarý düþürmüþtür çalýþanlarýn eþleri maddi sýkýntý çekmeye baþlamýþtýr, kavga dövüþ, kadýnlar bu bankada çalýþan elemanlarý eþ olarak seçmemeye baþlar, diðer banka çalýþanlarýna yönelir.
    Evlerdeki mutfak camlarý kýrýlýp her yerimizi kesmeye baþlar, çünki tosun kendi hýrsýzlýklarýnýn önünde engel olmasýn diye, tüm iþ bankasý ve iþtiraklerindeki yöneticileri deðiþtirir, hýrsýzlarý koyar. O hýrsýzlarda alt kademelere kendi hýrsýzlýklarýna engel olmasýn diye liyakatlý iþi bilen adamlarý çýkarýr kendi hýrsýzlarýný koyar. Ýþi bilmeyen kiþilerde fabrika üretimini bozar, kalite düþer, ürünlerin kalitesi düþer.
    Uzun vadede iþ bankasý rakiplerinin gerisinde kalýr, batmak üzereyken satýlýr sahibi deðiþir veya batar.
    (Bunu daha güzel anlatabilirdim ama yazý çok uzadý.)

Bunu Türkiyeye uyarlayýn.

40 yýl önce bizim gerimizde olan ülkeler bizi geldiler geçtiler. Japonya, Çin, G. Kore ve Avrupada pek çok ülkede bize yetiþti geçecek. Onlar bariz olmadýðýndan örnek vermiyorum, hata yapmayayým ama Asya ülkeleri çok bariz.

Türkiyenin hakkýný hiç bir yerde koruyamýyoruz, yunanlýlar 17 adamýzý iþgal etti ve Türk karasularýndan petrol çýkarýyor. maden haklarýmýzý verdik filan.

ÞU AN HASTA ADAM DURUMUNDAYIZ.
    Hipnoza yatkýn %80 içindeyseniz ülkenin uçtuðunu, kurtarýlabilir düþünebilirsiniz.

Bi dakka güzel baðlýyordum baþka yöne gittik.

Aynýsý apartman yönetimindede geçerli, eðer hýrsýzý apartman yöneticisi yaparsanýz, o apartmaný 5 yýlda bok götürür. O hýrsýz yardýmcýlarýnýda hýrsýzlardan seçer. Apartmandan üç beþ daire sahibinide yanýna çeker ve o apartman ayvayý yer.

Süt zammýndan girdik, nereden çýktýk.
    @NeAcaipDunya

6. sütü üretmek için...

-cins inek ( sütü yaðlý olan ve yediði yeme göre kârĺý oranda süt verebilen olmalý)
    - ciddi bir paraya kurulabilen çiftlik
    - yem karma, traktör + kepçe ve bunlarýn gider tamir masrafý
    - yakýt ve yakacak
    - çiftlik çalýþanlarý, tamir ekipleri, veteriner + pahalý ilaçlar
    - elektrik, su evet her hayvan için tonlarca su, giysi
    - ithal süt yemi + arpa + yonca + silaj + küspe + vitaminler + tuz ve mineraller
    -sütün saðým ekipmanlarý
    - krom muhafaza, depolama ekipmanlarý
    - sütün pazara sunulmasý için uygun ekipmanlý araç ve personel...

buradaki her bir kalem artýk sütün parasýyla normal bir anadolu çiftçisinin alacaðý þeyler olmaktan çýktý.

köylü hiç hesap yapmadan henüz sütü satýyorken içebildiðiniz kadar için

maliyet çok önemli ama bir o kadar yetersiz bir hesaplama..

altý ay önce 5 liraya süt satýp alabildiði hiçbir þeyi þu an 10 liraya sattýðý süt parasýyla alamýyor

tarým öldü. hadi komada. diriltmek çok zor.

þehirde üretmeden kaloriferli evlerde keyif çatan asgari ücretli memur ve diðer kesim her gün artan pahada ulaþabilecek.

alamayacak ama üretmek istemeyecek yine de..

tembel, gittikçe fakirleþen, aydýnlanamaz bir halimiz var.. biz bu lüks hayatý hak etmek için ne yaptýk?
    Son düzenleme : akresta; 26-12-2021 saat: 15:15.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    akresta Süt üreticisi ile ilgili yazdýklarýnla haklýsýn.

Süt önemli deðil ben fiyatýný detaylý bildiðim için sütü örnek verdim, anlattýðým çok baþka þeydi. Üretim maliyetleri çok arttý doðru ama ben baþka þey anlattým.

Sebep olarak halkýn suçlanmasý doðru deðil. Evet hýrsýz ahlaksýz bir hale tüm halk olarak geldik ama ben hýrsýz ahlaksýz olayým diye doðmadý bu kalabalýklar. Þartlar onlarý oraya getirdiki hepsini yýllardýr yazýyorum. Çok basit net örneklerle anlattým. Özellikle cafe deki insanlarýn kötüye dönüþümünü örnek verdiðim gerçek hikâyeyi anlatýrken ortalýk alkýþtan yýkýldý ve Kiribati devlet baþkanýnýn takdirlerine gark oldum.

Sormamýz gereken soru, bu halk bu hale neden geldi.?

Halk ile uðraþýrsak, hiç bir þeyi çözemeyiz. Onlarý bu hale kim getirdi.? Onu görüp sorunu halletmemiz gerekiyor.

Ama hipnoza yatkýn %80 içindeysek göremeyiz.

Medyada anlatýlan kliþe þeyleri savunuyorsanýz, hipnoza yatkýnsýnýzdýr. Yönlendirilmiþsinizdir. Eðitiminiz ne olursa olsun. Tabi bu çok yüzeysel bir yaklaþým. Diðer yaklaþým ise hep beraber toplanýrýz, toplu hipnoz yaparým. Veya toplu yerine otlu hipnoz yaparým. Otlu kaþarllý'da elimden gelir. Önce karnýmýzý doyururuz, sonra memleket meselelerini hallederiz.
    @NeAcaipDunya

8. Hocam süt özelinde genel bir þeyden bahsettiðini biliyorum. benim de amacým süt deðil. iþin özünde çalýþan toplumu çökertemezsiniz. ayaða kalkar. bilgi, gýda, teknoloji her alanda üretmeyen toplumlar sefalete mahkumdur. halkýn durumunu bu belirler. bu sefalet bizim için derinleþecektir.

ortadoðu insaný için þark kurnazý tabiri kullanýlýr. burada gemisini yürüten kaptandýr. eski köye yeni adet olmaz. Birileri mi halký bu hale getirdi yoksa halk mý kendi gibilerini istedi. þu an için tavuk mu yumurtadan yumurta mý tavuktan meselesi artýk.halk da masum deðil derim. halk dirilmedikçe, kimse onlar için kýlýný kýpýrdatmaz. liyakatsiz toplumlarýn kurtarýcýlarý yoktur. toplumun çarklarý iþini yapacak horoz üretemiyor.

bir gün bir yerde elbette...

Sayfa 697/853 ÝlkÝlk ... 197597647687695696697698699707747797 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •