BIST de bugün yine dip çalýþmasý olacaktýr.
Hýzlý bir çýkýþ beklemiyorum, þartlar deðiþti. Kurumsal yabancý yatýrýmcýlar düþen doviz kurunu fýrsat bilip bir miktar BIST den ve ülkeden kaçacaklardýr. Ne kadar çýkacaklar bilemediðimden, BISTin buralarda oyalanma süresinide bilemem. Belki katar lýlar hâlâ buralardaysa, satýþlarý karþýlayýp yukarý çýkarýrlar. Tabi onlarda bu 4 günde temiz bir zopa yemiþ ve "lang biz nereye geldik, tayyip den biþeyler daha isteyelim az istemiþiz" diyor olabilirler.
Benim standard taktik devam ama 1800 altýna düþüþlerde Aralýk short al-sat a geçiyorum.
Yukarý aþaðý küçük dalgalarla bu civarlarda hazým çalýþmasý yaparýz. Sonra hafif yukarý döneriz ama ne zaman hangi gün döneriz bilmiyorum. Belki USD seviyesinin netleþmesi ve BIST den çýkmakta olan paranýn netleþmesi gerekiyordur, sonra çýkmaya baþlarýz.
Ekonomik veriler iyi. Gündelik zamlar vatandaþý mahfediyor ama BIST farklý. Asgari ücrete yapýlan zam dan bankalarda kazanacak, yeni gelen kur a dayalý sistemden bankalarda bolca kazanacak, hali ile bankalarýn bu çeyrek ve gelecek çeyrek kazançlarý iyi olacak. Ülkenin azýna bankalar etti(tabi temel sebep tayyib-akp nin çok kötü yönetimi - adam imam yaw, imamý aileni bu dünyada yönetsin diye seçtin.) ama yine onlara yarýyor herþey.
Bol þans demeye elim gitmiyor.
Þu tehlikede var. Yabancý FON lar büyük miktarlarda çýkmaya baþlarsa, çýkýþ oranýnda aþaðý inebiliriz. FON larýn kararýný bilmeme imkan yok. Sadece çýkmak isteyeceklerini bu sebeplede BISTin hýzlý çýkamayacaðýný tahmin edebilirim. Yerli ve milli KY lerdende çýkýp faize geçmek isteyen olacaktýr. USDnin hýzlý çýkýþý ülkede histeri yarattý, saðlýklý düþünme yeteneðimizi topluca kýsa süreli kaybettik. Faize geçmek seni enflasyonuna karþý korumuyor, sadece doviz artýþýna karþý koruyor. Doviz artarken borsadaysan, þu andada çýkmanýn anlamý yok. Ama rezil bir dört gün yaþadýk, kalmak istemeyebilirsin.
1850 geçilirse iþler normale döndü demektir.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri