Bir üstteki yazýya eklemem gereken önemli bir kaç cümle var.
Ne demiþim, sadece pilotlar, polis, asker, doktor vb.. belli gruplarýn refah seviyesini korur, korumak içinde devlet eli ile diðer kalabalýklardan alýp, bu kesimlerin cebine koyarsan, uzun vadede gelir açýsýndan sýnýf farký yaratýrsýn.
Gelir açýsýndan oluþturduðun sýnýf farký, zamanla kültürel açýdan sýnýf farkýda doðrurur.
Nasýl doðurur.?
Geliri yüksek olanlar, ana okulundan itibaren iyi eðitim veren özel okullara gider. Ýyi hizmet alan belli semtlerde toplanýr. Ýyi eðitim aldýklarý ve devlette güçleri olduðu için, devletin haklarýný gasp etmesine izin vermezler. Geliri düþük olanlarsa, az para ile idare edebilecekleri kenar mahallelerde toplanmak zorunda kalýr. Merkez mahallelerde zaten parasý yetmez. Bodrum katta yaþayayým ama zengin semtinde yaþayayým diyenlerin çocuklarý, fakir kýyafetleri, parasýzlýklarý, okulda zengin çocuklarýnýn arasýnda maddi açýdan ezilmeleri, okulun istediði parayý verememesi, servise parasý yetmemesi, apartmanda istenen ek ödemeleri karþýlayamamasý, lüks arabasýnýn olmamasý gibi durumlarla karþýlaþýr ve yetiþkinler katlansada çocuklar hep ezilir kompleksli olur ve bu zamanla nefrete döner. Kenar mahallede yaþasa daha geç nefrete dönecekken, zengin semtinde sefil hayat sürmek, düþük gelirli için çok daha zordur. Kenar mahalle varoþlarýna toplanýp, din adamlarýnýn baskýsýna maruz kalan kitleler, devletten az hizmet alan kitleler, devletten en kötü eðitimi alan kitleler, farklý bir kültür oluþturup kendi içlerinde kenetlenir ve kapanýrlar.
Sonra bu sýnýflar birbirlerinden nefret etmeye baþlar ve ülken uzun vadede gübre tarlasýna döner. Diðer ülkelerin sömürüsüne açýk hale gelirsin, çünki ülkende ezilen ve diðer kesimlerden nefret etmeye baþlayan halký yönlendirip ayaklandýrmak kolaydýr. Ülke olarak Güçten düþersin ve herkesin saldýrýsýna açýk hale gelirsin. Çürüyen kültüründe düþman yabancýlarýn satýn alabileceði tonla, siyasetçi, devlet adamý, medya mensubu, tarikat lideri vb.. oluþur.
Allah aþkýna söyleyin. Bizim ülkemiz birebir anlatýlanlarýn aynýsýný yaþamadýmý.?
Tabi yaþý yeterli olan okumuþ yalamýþ ama, benim gibi süperman örümcek adam olmayanlarýnýza söylüyorum.
Tabi yazarak söylemeyin, gözlerinizle söyleyin ben anlarým.
Yazýyosunuz, sora bi sürünün üyesi çýkýyosunuz, yazdýklarýma katlanamýyosunuz, derken papaz oluyoruz.
Deðmez abicim ya.!!!
Hiç bir sürüye üye deðilim, her sürünün kötü taraflarýna vuruyorum.
Eðer bir sürüye üyeyseniz, yazdýklarýmý kaldýramazsýnýz.
Benim sürümde var,
adalet ve eþitlik sürüsü. Þimdilik tek tabancayým.
Daðdaki çoban, sokaktaki temizlikçi ile IBM de çalýþan mühendis veya devletin tepesindeki en tepe yöneticiyi veya koç holdingin CEO sunu, sahibini
EÞÝT görmüyorsanýz,
benim sürümden deðilsiniz.
Ýnsanlarý oturduklarý semt, aldýklarý eðitim, altlarýndaki araba, giydikleri elbise, yaptýklarý iþe göre ayýrýyorsanýz,
benim sürümden deðilsiniz. Ýnsanlarý, topluma faydalarý ve zararlarýna göre ayýrýyorum.
ÜRETÝM YAPAN FABRÝKA ÝÞÇÝSÝ, ÝNÞAATTA HARÇ KARAN ÝNÞAAT ÝÞÇÝSÝ, TARLASINDA SEBZE MEYVE YETÝÞTÝREN KÖYLÜ, halkýn sýrtýna yük devletin bakanýndan ÇOK daha deðerlidir.
Bu düþüncede deðilsen, eðip büküyorsan net deðilsen, benim sürümden deðilsin.
O sebeple klavyeniz deðil, gözleriniz konuþsun.
Baktýnýz, býçaðý alýp üzerime doðru koþmaya ramak kalmýþ. Hemen ekraný kapayýp derin nefes alýn ve bidahada benim yazdýðým konuya girmeyin.
Adamý sinir etmeyin.
Þunuda belirtmeliyim. Biz bunlarý birebir yaþadýk ama baþlangýcý ve devamýnda tamamen yahudilerin gözetimindeydik.
Yahudiler, 1938 den itibaren, kendi soylarýna mensup koç ailesi yada kullandýklarý ermeni soyundan gelen sabancý ailesi gibi ailelerin þirketlerini koruyup kollayarak baþladýlar. Robert kolej gibi ülke ele geçirmek amaçlý kurulmuþ misyoner okullarýnda (
örneði fetö okullarý), yahudi, Rum ve Ermeni çocuklarýný yetiþtirdiler, devlette, medyada üst kademelerde yer alsýnlar da ilerde iþimize yarasýnlar diye.
Bunun için önce hemen seçim sistemine geçirdiler, ilk seçimde devlette 400 yýlda yer edinmiþ Türk gibi görünen kripto yahudiler, para ve medyanýn yardýmý ile ilk seçimde kendi kurdurduklarý partiye seçim kazandýrdýlar. medya tamamen yahudiydi. Batýdan yahudi parasý bolca geldi ve ilk temelleri attý. Gelecekte de ne olduðunu anlamayalým diye eðitim sistemini baltaladýlar. Köy enstitülerini kapattýrýp tarikatlara para yaðdýrarak her yeri kuran kursu ve imam doldurmaya çalýþtýlar. Medya ile ülkenin gençlerinin kafalarýný zýrvalar ve uydurulmuþ tarih, uydurulmuþ dinle doldurup, bugünki kültürü yarattýlar.
Netçede, geldiðimiz yer burasý.
Her neyse artýk... bi kaç cümle diye girdik, destan yazdýk.

Yer Ýmleri