Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 500,99 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 979,09 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,00 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 420,80 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,24 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,48 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,00 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,13 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,62 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,74 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,62 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,61 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,51 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 696,96 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 331,86 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,62 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,42 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,14 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 843,96 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 70/853 ÝlkÝlk ... 2060686970717280120170570 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 553 - 560 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yaw iþimi hep aksatýyorum, bi kaç ekonomist yorumu okuyup, borsa ve haber ekranlarýný kapatayým dedim ama, okuduðum haber, millete nasýl geçirildiðinin haberi olunca, kafa gidiyor.

Ülkenin bu hale nasýl geldiðinine ÇOK MASUM gibi görünen bir örnek. Geçen aylarda yazdýðým köy sistemi bu masum örneðin, köydeki insanlarý nasýl zenginleþtirip fakirleþtirdiðini çok güzel anlatýyor. O yazýyý bi ara yeniden öne taþýyayým.

Haber ne.?

Pilotlara vergi indirimi geliyormuþ. Maaþlarýndan %70 oranýnda daha az vergi kesilecek. Bu ne demek, maaþý 10binse, artýk 12 bin filan alacak ama emkliliðinde yada saðlýk haklarýnda bir eksilme olmayacak. Devlet, pilot baþýna aldýðý 2bin TL den vaz geçiyor.
    Rakamlar, %70 vergi indirimi rakamý hariç tamamen uydurma. Pilot maaþlarýný bilmiyorum ve %70 indirimin, maaþlarýnda ne kadar artýþ yaptýðýnýda bilmiyorum. Fikir versin diye yazdým.

Þimdi bunun neresi soygun deðil mi.? Tamaamen masum ve faydalý bir uygulama... Üç beþ yýlda bir, hükümetler, yargý mensuplarýna, savcýlara hakimlere, avukatlara bu tür avantajlar saðlar. 10 yýlda bir polise doktora bu tür avantajlar saðlar, son hükümet imamlara bu tür avantajlar saðladý. Kimsede çýkýp NEDEN demedi. Çünki ülkeyi uzun vadede nasýl deðiþtireceðini görebilen biri, medyamýzda barýndýrýlmýyor. Sermaye uþaklarý hep TVlerde, gazetelerde.

Sýrf bu tür uygulamalarla bile uzun vadede bir ülke kaosa sürüklenir.

Þimdi gelelim merak ettiðiniz konuya.? Bu masum ve doðru uygulama nasýl bizim ülkeye zarar veriyor.

Görünen oki, pilotlarýmýz, son yýllarda yabancý ülkelere gittikleri için, pilot sýkýntýsý çekiyor olmalýyýz. Yoksa durup dururken neden devlet gelirinden vazgeçsin.?

Aslýnda devlet, gelirinden vazgeçtiði kadar, milletin diðer kýsmýnýn cebine elini daldýrýp alýyor. Devletin zararý olmuyor, giren hep çalýþana. Zamlarla, oran artýþlarýyla, yeni vergilerle, hizmetlere harcanan paralarýn kýsýlmasý ile, bizden alýyor devlet eksilen kadarýný.

Evet ana konuya bi türlü giremedim.

Önce þunu söyleyeyim. Saðlýklý bir devlette, pilot eksiðin var diye mevcut pilotlarý kaçýrmamak için maaþlarýna, diðer insanlarýn cebinden alýp zam yapmazsýn. Pegasus yapsa pilota zammý, zam miktarý halktan çýkmaz. Pegasus den çýkar. Ama devlet gelirden vazgeçmiþse, eksilen miktar hepimizden çýkar.

Doðru olan ne.? Saðlýklý iþleyen devlet ne yapar.

Pilot yetiþtirir.

Bir tek pilot luk alanýnda deðil. 5 yýllýk, 10 yýllýk planlarla, gelecekte sýkýntýsý çekilecek mesleklerde hemen bölüm açýlýr ve eleman yetiþtirilir.

Pekiii, ülkemiz rezil, bu duruma geldik. Önlem almayalýmmý.?

Alacaksýn, ama böyle önlem olmaz. Baþkasýnýn cebinden alýp, pilota yada avukata, savcýya, doktora, polise veremezsin.

Sadece belli meslek gruplarýný koruyup kollarsan, o zaman sýnýf farký yaratýrsýn. Bu fark, uzun vadede nefreti doðurur.

Neden siyasi parti taraftarlarý birbirlerinden nefret ediyor. Elinde pala ile adam kesmek için dolaþan hasta ruhlar var.
    Neden futbol kulübü taraftarlarý, mezhep taraftarlarý birbirlerinden nefret ediyor, her fýrsatta birbirine giriyor.?

Uzun vadede nefret doðursun.

Bir kesimin refahýný korurken, diðer kesimlerin cebinden alýrsan, ezilen büyük kalabalýklar yaratýrsýn ve sonuç bu olur. Bizim ülkemiz aynende bunun ürünü.

80 yýldýr Hükümetler, hep KÝÞÝSEL açýdan kendi iþine yarayacak gruplarla, kendi içinde bulunduklarý sýnýflarý koruyup kolladýlar.

Kendilerinden hesap sormasýnlar diye, yaptýklarýný görmezlikten gelsinler diye, polise, askere, müfettiþlere, sýk sýk zam yaptýlar, ek haklar verdiler.

Meclis avukat doktor vekillerle dolu, bu meslek gruplarýna sürekli devletten hak yonttular.

Vekiller iç içe olduklarý bankalara holdinglere uygun sürekli kanunlar çýkardýlar.

80 yýl içinde Büyük bir ezilen kitle yarattýlar.

Bu kitle devlet karþýlarýnda olduðu için, yanlarýndaymýþ gibi izlenim veren tarikatlara sýðýndýlar. Tarikatlar çýkar gruplarýdýr. Ne kadar büyük sürü oluþtururlarsa, cepleri o kadar çok dolar. Uluslararasý aldýklarý desteðide saymýyorum Ýçlerinde olduklarý ülkeyi geri býrakýp batýrsýnlar diye tarikatlarý besleyen baþta abd olmak üzere çok ülke var.

Uzun vadede ne oldu, ezilen bir %60 yarattýn. En çaresizleri %40 kadar grup, dinde aradý kurtuluþu.

Dýþ ülkelerinde itelemesiyle, fetö doðdu, akp doðdu, bi sürü tarikat doðdu ve güçlendi...

Netçe.:
    Pilotlardan alýnmayan vergi, sadece alýnmayan vergi deðil. Kalabalýk çalýþan üreten gruplardan para alýp, azýnlýk bir gruba verdin. Ezilen kesimler yaratýyorsun.

Mevcut durumdaki çözüm nedir.;

Önce üniversitelerde pilot yetiþtiren ilave sýnýflar veya devlet kanadý altýnda kurs aç. Bunlar tecrübe kazanana kadarda yurt dýþýndan az miktarda pilot transfer et. 10 yýllýk sözleþme yap. Bizim pilotlar 10 yýlda yetiþir, sora gönder getirdiklerini.

Aslýnda bu yazý, efsane bi yazý.

Eðitimli kesim(doktorlar, avukatlar, mühendisler, beyaz yakalýlar, medya mensuplarý, soradan görmeler), genelde eðitimsiz, makarnaya kömüre muhtaç hale gelmiþ olan %40 ý sürekli aþaðýlar. tepeden bakar.
    Onlarýn o hale gelmesinde kendilerinin katkýsý olmadýðýný düþünür. Devletten ilave haklar alýrken, hep hak ettiðini düþünür. Ne demiþtik, maymunsan beyin iþine gelen argümanlarý üretir. Peki senin cebine giren ilave para, diðer çalýþanlarýn-üretenlerin cebinden çýkýyor, onlar hak etmiyormuydu.?

Alýn size ispat eden yazýyý sundum.

Rica ederim.
    Son düzenleme : alicemal; 03-12-2018 saat: 13:14. Sebep: colored and tiny setup
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bir üstteki yazýya eklemem gereken önemli bir kaç cümle var.

Ne demiþim, sadece pilotlar, polis, asker, doktor vb.. belli gruplarýn refah seviyesini korur, korumak içinde devlet eli ile diðer kalabalýklardan alýp, bu kesimlerin cebine koyarsan, uzun vadede gelir açýsýndan sýnýf farký yaratýrsýn.

Gelir açýsýndan oluþturduðun sýnýf farký, zamanla kültürel açýdan sýnýf farkýda doðrurur.

Nasýl doðurur.?
    Geliri yüksek olanlar, ana okulundan itibaren iyi eðitim veren özel okullara gider. Ýyi hizmet alan belli semtlerde toplanýr. Ýyi eðitim aldýklarý ve devlette güçleri olduðu için, devletin haklarýný gasp etmesine izin vermezler. Geliri düþük olanlarsa, az para ile idare edebilecekleri kenar mahallelerde toplanmak zorunda kalýr. Merkez mahallelerde zaten parasý yetmez. Bodrum katta yaþayayým ama zengin semtinde yaþayayým diyenlerin çocuklarý, fakir kýyafetleri, parasýzlýklarý, okulda zengin çocuklarýnýn arasýnda maddi açýdan ezilmeleri, okulun istediði parayý verememesi, servise parasý yetmemesi, apartmanda istenen ek ödemeleri karþýlayamamasý, lüks arabasýnýn olmamasý gibi durumlarla karþýlaþýr ve yetiþkinler katlansada çocuklar hep ezilir kompleksli olur ve bu zamanla nefrete döner. Kenar mahallede yaþasa daha geç nefrete dönecekken, zengin semtinde sefil hayat sürmek, düþük gelirli için çok daha zordur. Kenar mahalle varoþlarýna toplanýp, din adamlarýnýn baskýsýna maruz kalan kitleler, devletten az hizmet alan kitleler, devletten en kötü eðitimi alan kitleler, farklý bir kültür oluþturup kendi içlerinde kenetlenir ve kapanýrlar.

Sonra bu sýnýflar birbirlerinden nefret etmeye baþlar ve ülken uzun vadede gübre tarlasýna döner. Diðer ülkelerin sömürüsüne açýk hale gelirsin, çünki ülkende ezilen ve diðer kesimlerden nefret etmeye baþlayan halký yönlendirip ayaklandýrmak kolaydýr. Ülke olarak Güçten düþersin ve herkesin saldýrýsýna açýk hale gelirsin. Çürüyen kültüründe düþman yabancýlarýn satýn alabileceði tonla, siyasetçi, devlet adamý, medya mensubu, tarikat lideri vb.. oluþur.

Allah aþkýna söyleyin. Bizim ülkemiz birebir anlatýlanlarýn aynýsýný yaþamadýmý.?

Tabi yaþý yeterli olan okumuþ yalamýþ ama, benim gibi süperman örümcek adam olmayanlarýnýza söylüyorum.

Tabi yazarak söylemeyin, gözlerinizle söyleyin ben anlarým.

Yazýyosunuz, sora bi sürünün üyesi çýkýyosunuz, yazdýklarýma katlanamýyosunuz, derken papaz oluyoruz.

Deðmez abicim ya.!!!

Hiç bir sürüye üye deðilim, her sürünün kötü taraflarýna vuruyorum. Eðer bir sürüye üyeyseniz, yazdýklarýmý kaldýramazsýnýz.

Benim sürümde var, adalet ve eþitlik sürüsü. Þimdilik tek tabancayým.

Daðdaki çoban, sokaktaki temizlikçi ile IBM de çalýþan mühendis veya devletin tepesindeki en tepe yöneticiyi veya koç holdingin CEO sunu, sahibini EÞÝT görmüyorsanýz, benim sürümden deðilsiniz.

Ýnsanlarý oturduklarý semt, aldýklarý eðitim, altlarýndaki araba, giydikleri elbise, yaptýklarý iþe göre ayýrýyorsanýz, benim sürümden deðilsiniz. Ýnsanlarý, topluma faydalarý ve zararlarýna göre ayýrýyorum.

ÜRETÝM YAPAN FABRÝKA ÝÞÇÝSÝ, ÝNÞAATTA HARÇ KARAN ÝNÞAAT ÝÞÇÝSÝ, TARLASINDA SEBZE MEYVE YETÝÞTÝREN KÖYLÜ, halkýn sýrtýna yük devletin bakanýndan ÇOK daha deðerlidir.

Bu düþüncede deðilsen, eðip büküyorsan net deðilsen, benim sürümden deðilsin.

O sebeple klavyeniz deðil, gözleriniz konuþsun.

Baktýnýz, býçaðý alýp üzerime doðru koþmaya ramak kalmýþ. Hemen ekraný kapayýp derin nefes alýn ve bidahada benim yazdýðým konuya girmeyin.

Adamý sinir etmeyin.

Þunuda belirtmeliyim. Biz bunlarý birebir yaþadýk ama baþlangýcý ve devamýnda tamamen yahudilerin gözetimindeydik.
    Yahudiler, 1938 den itibaren, kendi soylarýna mensup koç ailesi yada kullandýklarý ermeni soyundan gelen sabancý ailesi gibi ailelerin þirketlerini koruyup kollayarak baþladýlar. Robert kolej gibi ülke ele geçirmek amaçlý kurulmuþ misyoner okullarýnda (örneði fetö okullarý), yahudi, Rum ve Ermeni çocuklarýný yetiþtirdiler, devlette, medyada üst kademelerde yer alsýnlar da ilerde iþimize yarasýnlar diye.
    Bunun için önce hemen seçim sistemine geçirdiler, ilk seçimde devlette 400 yýlda yer edinmiþ Türk gibi görünen kripto yahudiler, para ve medyanýn yardýmý ile ilk seçimde kendi kurdurduklarý partiye seçim kazandýrdýlar. medya tamamen yahudiydi. Batýdan yahudi parasý bolca geldi ve ilk temelleri attý. Gelecekte de ne olduðunu anlamayalým diye eðitim sistemini baltaladýlar. Köy enstitülerini kapattýrýp tarikatlara para yaðdýrarak her yeri kuran kursu ve imam doldurmaya çalýþtýlar. Medya ile ülkenin gençlerinin kafalarýný zýrvalar ve uydurulmuþ tarih, uydurulmuþ dinle doldurup, bugünki kültürü yarattýlar.

Netçede, geldiðimiz yer burasý.

Her neyse artýk... bi kaç cümle diye girdik, destan yazdýk.
    Son düzenleme : alicemal; 03-12-2018 saat: 16:59. Sebep: colored and tiny setup
    @NeAcaipDunya

3.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Bir üstteki yazýya eklemem gereken önemli bir kaç cümle var.

Ne demiþim, sadece pilotlar, polis, asker, doktor vb.. belli gruplarýn refah seviyesini korur, korumak içinde devlet eli ile diðer kalabalýklardan alýp, bu kesimlerin cebine koyarsan, uzun vadede gelir açýsýndan sýnýf farký yaratýrsýn.

Gelir açýsýndan oluþturduðun sýnýf farký, zamanla kültürel açýdan sýnýf farkýda doðrurur.

Nasýl doðurur.?
    Geliri yüksek olanlar, ana okulundan itibaren iyi eðitim veren özel okullara gider. Ýyi hizmet alan belli semtlerde toplanýr. Ýyi eðitim aldýklarý ve devlette güçleri olduðu için, devletin haklarýný gasp etmesine izin vermezler. Geliri düþük olanlarsa, az para ile idare edebilecekleri kenar mahallelerde toplanmak zorunda kalýr. Merkez mahallelerde zaten parasý yetmez. Bodrum katta yaþayayým ama zengin semtinde yaþayayým diyenlerin çocuklarý, fakir kýyafetleri, parasýzlýklarý, okulda zengin çocuklarýnýn arasýnda maddi açýdan ezilmeleri, okulun istediði parayý verememesi, servise parasý yetmemesi, apartmanda istenen ek ödemeleri karþýlayamamasý, lüks arabasýnýn olmamasý gibi durumlarla karþýlaþýr ve yetiþkinler katlansada çocuklar hep ezilir kompleksli olur ve bu zamanla nefrete döner. Kenar mahallede yaþasa daha geç nefrete dönecekken, zengin semtinde sefil hayat sürmek, düþük gelirli için çok daha zordur. Kenar mahalle varoþlarýna toplanýp, din adamlarýnýn baskýsýna maruz kalan kitleler, devletten az hizmet alan kitleler, devletten en kötü eðitimi alan kitleler, farklý bir kültür oluþturup kendi içlerinde kenetlenir ve kapanýrlar.

Sonra bu sýnýflar birbirlerinden nefret etmeye baþlar ve ülken uzun vadede gübre tarlasýna döner. Diðer ülkelerin sömürüsüne açýk hale gelirsin, çünki ülkende ezilen ve diðer kesimlerden nefret etmeye baþlayan halký yönlendirip ayaklandýrmak kolaydýr. Ülke olarak Güçten düþersin ve herkesin saldýrýsýna açýk hale gelirsin. Çürüyen kültüründe düþman yabancýlarýn satýn alabileceði tonla, siyasetçi, devlet adamý, medya mensubu, tarikat lideri vb.. oluþur.

Allah aþkýna söyleyin. Bizim ülkemiz birebir anlatýlanlarýn aynýsýný yaþamadýmý.?

Tabi yaþý yeterli olan okumuþ yalamýþ ama, benim gibi süperman örümcek adam olmayanlarýnýza söylüyorum.

Tabi yazarak söylemeyin, gözlerinizle söyleyin ben anlarým.

Yazýyosunuz, sora bi sürünün üyesi çýkýyosunuz, yazdýklarýma katlanamýyosunuz, derken papaz oluyoruz.

Deðmez abicim ya.!!!

Hiç bir sürüye üye deðilim, her sürünün kötü taraflarýna vuruyorum. Eðer bir sürüye üyeyseniz, yazdýklarýmý kaldýramazsýnýz.

Benim sürümde var, adalet ve eþitlik sürüsü. Þimdilik tek tabancayým.

Daðdaki çoban, sokaktaki temizlikçi ile IBM de çalýþan mühendis veya devletin tepesindeki en tepe yöneticiyi veya koç holdingin CEO sunu, sahibini EÞÝT görmüyorsanýz, benim sürümden deðilsiniz.

Ýnsanlarý oturduklarý semt, aldýklarý eðitim, altlarýndaki araba, giydikleri elbise, yaptýklarý iþe göre ayýrýyorsanýz, benim sürümden deðilsiniz. Ýnsanlarý, topluma faydalarý ve zararlarýna göre ayýrýyorum.

ÜRETÝM YAPAN FABRÝKA ÝÞÇÝSÝ, ÝNÞAATTA HARÇ KARAN ÝNÞAAT ÝÞÇÝSÝ, TARLASINDA SEBZE MEYVE YETÝÞTÝREN KÖYLÜ, halkýn sýrtýna yük devletin bakanýndan ÇOK daha deðerlidir.

Bu düþüncede deðilsen, eðip büküyorsan net deðilsen, benim sürümden deðilsin.

O sebeple klavyeniz deðil, gözleriniz konuþsun.

Baktýnýz, býçaðý alýp üzerime doðru koþmaya ramak kalmýþ. Hemen ekraný kapayýp derin nefes alýn ve bidahada benim yazdýðým konuya girmeyin.

Adamý sinir etmeyin.

Þunuda belirtmeliyim. Biz bunlarý birebir yaþadýk ama baþlangýcý ve devamýnda tamamen yahudilerin gözetimindeydik.
    Yahudiler, 1938 den itibaren, kendi soylarýna mensup koç ailesi yada kullandýklarý ermeni soyundan gelen sabancý ailesi gibi ailelerin þirketlerini koruyup kollayarak baþladýlar. Robert kolej gibi ülke ele geçirmek amaçlý kurulmuþ misyoner okullarýnda (örneði fetö okullarý), yahudi, Rum ve Ermeni çocuklarýný yetiþtirdiler, devlette, medyada üst kademelerde yer alsýnlar da ilerde iþimize yarasýnlar diye.
    Bunun için önce hemen seçim sistemine geçirdiler, ilk seçimde devlette 400 yýlda yer edinmiþ Türk gibi görünen kripto yahudiler, para ve medyanýn yardýmý ile ilk seçimde kendi kurdurduklarý partiye seçim kazandýrdýlar. medya tamamen yahudiydi. Batýdan yahudi parasý bolca geldi ve ilk temelleri attý. Gelecekte de ne olduðunu anlamayalým diye eðitim sistemini baltaladýlar. Köy enstitülerini kapattýrýp tarikatlara para yaðdýrarak her yeri kuran kursu ve imam doldurmaya çalýþtýlar. Medya ile ülkenin gençlerinin kafalarýný zýrvalar ve uydurulmuþ tarih, uydurulmuþ dinle doldurup, bugünki kültürü yarattýlar.

Netçede, geldiðimiz yer burasý.

Her neyse artýk... bi kaç cümle diye girdik, destan yazdýk.
    Ali Cemal Manas Destaný tekmil veresice yazýlarýna, [emoji28]
    Bekliyorum Göttingen'de Tek tabanca [emoji41]

SM-C7000 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    2 gündür endekse pek bakmadým ancak pek iyi þeyler görünmüyor.

Dün enflasyon verisi açýklandý, hesapta ekonomi için çok iyi bir rakamdý, ancak borsada ne oldu.!

Enflasyon verisi ile alým için geleni yüksekte karþýladýlar. Onlara mal vererek kendi mallarýný azalttýlar.
    Bu davranýþ tarzý, yükseliþe inanmayanlarýn ve elinden mal çýkarmak isteyenlerin davranýþ tarzý.

"Gel gel" yapýp yýktýlar bi miktar malý üstlerine.
    Gelecek yýlýn ikinci yarýsýn dada iyi biþey beklemiyor olmalýlar.

Peki sebep baþka ne olabilir.?
    Yine bir suudi ataðý olabilirmi.?

yada 90bin - 100 bin aralýðýnda al satla para kazanmaya çalýþan birilerimi var.? Büyükler hala ortada yokmu.? Dünki yüksekte karþýlayýp mal verme olayý büyük çaplý bir operasyon deðildi. BIST de yüksek gelecek görmeyen orta büyüklükte oyuncular olabilir.

Yoksa hükümete yada BM ye baskýmý.? faizle ilgili biþeylermi demeye çalýþýyorlar ki.? Bunu hep yaparlar.
    belki devletten yani çalýþanýn cebinden biþeyler daha istemek amaçlý baskýdýr.? tatlý parayý kim istemez.
    Ýnþaatçýlar, bankacýlar, otomotivciler daha zora düþmeden, hükümet paralarý yaðdýrdý. Bizim cebimizden. Çalýþanýn, üretenin cebinden.

Ýkinci büyük düþüþü hala beklemiyorum ama ihtimali var. Ama yukarýda çýkmadýlar, bi 80 bin gösterebilirler...

Hazirandan beri planýmý sýk sýk yazdým, aralýða kadar senet sonra altýn.

2019 da, borsada ralliler beklemiyordum. Çünki ekonomi dandik, gizlenecek durumda deðil.

Hükümet her zora düþtüm diyen holdinge para yaðdýrdý, bankalar, inþaatçýlar, hava yollarý, otomobilciler...

yaðdýrdýðý para artan gelirden deðil, bizim cebimizden, gelen zamlar ortada. henüz tam hissedilmedi yavaþ yavaþ hissedilecek. Aðýr Cahil olanlar yine anlamayacak, kendi suçu yada kader sanacak ama pek çok kiþi cahilde olsa "yaw ne hale geldik diyecek".

Plan çýkmaza girdi.!!!

Þubatta borsaya yeniden girdik, brunson krizi benim portfoyu rezil etti.? Þeytan peþimde anlaþýlan. 2019 da çýksa o kriz olmazmýydý.???
    Yinede eksi bakiyede olmamam la avunsam iyi olacak galiba.!!!

Yarýn sabahtan, bugünki USD çýkýþýyla ilgili sebep arayayým...

sora saðlýklý düþüneyim...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    eyÖzgürlük uðramýþ, uðrama zamanýna bakýlýrsa, yine dolarlarý doldurmuþ çuvallara.
    Dolar yükselincede maalleye gelip naralanmýþ.
    Bu lezzetli delikanlýya ülke bilinci yükleyemedik, dolar yüklenmiþ, boþ yer kalmamýþ.

Neden lezzetli dedim, güzel þarký söylediði içinmi.? Hayýr. Fosses keçisi olduðu için.
    Kendisi ben keçiyim demiþti, bende acaba efsanevi dað keçisi lerinden birimi diye merak etmiþtim.

Artýk biliyoruz, Fransýz fosses keçisi çýktý.

Bu keçi ýrký çok kalitelidir, kavurmasý güzel olur. Süt keçisi deðildir, direk boðazlayýp, dilim dilim etleri ayýracaksýn. Gübresi fazladýr, çok talaþ gerekir. Uyumludur diðer Fosses keçileri ile kolay anlaþýr. Boynuzlarý uzun ve tehlikelidir. Yününden yorgan, boynusundan mangal desteði yapýlýr, iþkembesinden biþey yapýlmaz, kafasýndan ise teneke kutuda çorba olur. Ýzmir de çok yapar göçmenler, Fosses keçisine bayýlýrlar desem yeridir.

Þimdi USD hareketini inceleyelim. Doðalmý deðilmi.?
    Biþeyler bulduk, aramaya devam edelim.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Þu ana kadar, USD nin 5.20 lerden 5.45 lere çýkma sebebi olabilecek 2 açýklama okudum.

Birincisi çok saçma geldi ama bu seviyedeki bi ülkede olma ihtimali çok düþükte olsa var.
    Bazý yatýrýmcýlar, TL den çýkýp Güney Afrika Rand ýna geçmiþmiþ. sebep ne.? Altýn yükselecekmiþ, güney afrikada en büyük altýn üreticilerinden. Altýn fiyatlarýný takip ettiðimi biliyorsunuz. Altýn önümüzdeki yýllarda 2000 TL yi geçecek demiþtim. Sebeplerinide yazmýþtým, hatýrlatayýmmý bilmiyorum ama TEMEL sebep altýna dayalý yuan çýkaran Çin yüzünden. Karþýlýksýz basýlan paçavradan daha fazla deðeri olmayan USD nin hükümdarlýðýný kýrmak istiyor ve Rusyada destek veriyor. Bu sebeple 2000 TL yi geçecek. Ama yýllara yayýlacak, belkide hýzlý olur, ama bizdeki USD hareketini buna dayandýrmak zor.
    Bu sebebe dayalý hareket eden biri yavaþ yavaþ, düþtükçe altýna geçer, bir günde hurrraaaa diye saldýrmaz.

Ýkincisi ise biraz daha mantýklý.
    Akbank %30 bedelli açýklamýþ. Bu sabah açýklanmýþ gibi görünüyor ama USD hareketi önceki gün oldu. Bizde insider olayýnýn çok kuvvetli olduðunu ve hep cezasýz kaldýðýný biliyoruz. Tabiki önceden bilenler, Akbank böyle yaptýysa diðer bankalarda bedelli açýklayacaktýr, þimdiden önlem alalým demiþtir ve USD ye geçenler olmuþtur. Bu doðal. Sürünün bir kýsmýda hareketi farkedip, ne olduðunu bilmeden koþun laaa diye korku içinde lider hareketi yapanýn peþine takýlmýþtýr...

Bu mantýklý geliyor...

Hareket doðala benziyor...

USD yi etkileme potansiyeli var. Akbank en büyük bankalardan biri. Bedelli açýklamýþsa, diðerlerininde açýklayacaðýný beklemek normal. Bankalardaki insanlar kendi çaplarýnda önlem almak isteyeceklerdir.
    Neye karar vereceklerse, BIST de kýsa vadeli bi hareketi baþlatmalarý olasý. Normalde aþaðý olur hareket ancak bu çapta bir hareketin yönüne büyükler karar verir. Küçüklere býrakmazlar.

Aþaðýda olabilir, yada büyükler banka yapýlarý güçleniyor batma ihtimalleri kalmýyor diyerek yukarýda hareket yapabilirler.
    Aþaðý hareket daha mantýklý.

Ancak ne biliyoruz. Açýklama ne olursa olsun, büyükler hangi tarafa yönelmek iþlerine geliyorsa, daha çok kar ederiz yada daha az zarar ederiz diye düþünüyorlarsa, hareket o yöne olur ve TV lerdeki ekonomist denen beslemeler de açýklamalarý ile büyüklerin iþine yarayacak argümanlar üretmeye baþlarlar.

Araþtýrmaya devam edeyim... Baþka biþey çýkacakmý...

Bu arada abd, rusya restleþmeleri bayaðý bi ciddiye biniyor gibi görünüyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bi kaç sebep de habertürk sitesinde yazmýþlar.

"Bunlardan ilki Merkez Bankasý'nýn faiz indirimine erken baþlayacaðý haberleri diðeri ise petrol fiyatlarýndaki yükseliþ."
    MB nin faiz indirimine gideceði haberi, diðerinden daha ciddi. Bu USD hareketini açýklayabilir. MB ye baský yapmak birazda önlem almak amaçlý bi piyasa hareketi gelmiþ olabilir.

Petrol fiyatlarýndaki yükseliþ haberi, ciddiye alýnacak gibi deðil.

Diðer bir haber, yýlsonu sebebi ile fon lar pozisyon kapatýyor. Buda gerçekçi bi haber. Sebeplerden biri buysa, geçici etkisi olur.

Aslýnda aradýðým ne.? Niye hareketin sebebini arýyorum. Yukarý USD hareketi devam edecekmi, etmeyecekmi.? Bunu anlamak amaçlý.

Þu ana kadar devam edecek görüntüsü veren çok ciddi bir haber okumadým.

En ciddisi akbankýn bedellisi ve MBnin faiz indirebilme ihtimali.

Ýkiside USD de yukarý kalýcý bir harekete sebep olabilir. Karþýlýðýnda elinde odunla bekleyen MB var.

Pozisyonumu deðiþtirmeyeceðim. Ancak hararetli olarak düþünmeye devam edeceðim. karar deðiþtirirsem yazarim.
    6 aydýr karar deðiþtirmedim. Planýmda Aralýkta oturup yeni kararlar alacaðýmý belirtmiþtim.

Evet bu ay, pozisyonu ne yapacaðým ayý...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401

VOB tarafýnada bakayým dedim. Ýlave bi bilgi varmý.?
    5 sayfa kadar okudum yok.?

Yanlýz sevindiðim yazýlar gördüm.
    Benim yazdýðýma benzer, hükümet ve fetö hakkýnda bayaðý bi yazý var.

Yazdýklarýmdan dolayý stressteydim. Bir kaç fanatik sürü üyesi beni þikayet etmek amaçlý her gün açtýðým konuya giriyor.
    Þimdi kimi þikayet edeceklerini þaþýrmýþlardýr.

En azýndan hapse girsekte, hisse netten epey insanda benle beraber girecektir, borsa muhabbeti yaparýz. yanlýz kalmayýz.

Biraz rahatladým doðrusu..
    akp son dönemini yaþýyor, 4-5 sene sonra anavatan partisi gibi arkalarýnda yakýlmýþ yýkýlmýþ boþaltýlmýþ köyler býrakarak çekilecekler.

anavatan ýn yerine nasýl akp geldiyse, akp nin yerinede daha dinciler gelecektir.

Kurtuluþ yok. Ülke hýzla fakirleþiyor. Kalabalýklarýn emeði azýnlýk gruplarýn cebine doluyor ve maalesef yurt dýþýna çýkarýlýyor.
    En üzüldüðüm konu ise, aselsan, roketsan, havelsan, tusaþ(+tai+tei) gibi ileri teknoloji firmalarýmýzýn tarikatlarla doldurulmasý. Teknolojileri bu tarikat üyelerince maalesef içerde ve dýþarda baþka þirketlere aktarýlýyor. Ýçeriyi biliyorumda, dýþarýyý desteksiz ekledim. fetö, fetullahken bu firmalara girmiþti, o dönem abd ve israile mutlaka aktarmýþtýr. Þu an zaten kapý açýk kalmýþ durumda, her yere bilgi gidiyordur.

Gittikçe fakirleþen %60, her seferinde daha aptalca kararlar verecektir, maalesef yukarda anlattýðým gibi cebin hafifliyorsa, alacaðý kötü eðitimden dolayý çocuklarýnýnda beyni hafifliyor. Seçimlerini daha kötü yapýyorlar.

Avrupaya bakýn.
    Sömürgelerden gelen para azaldýkça, ortalýk karýþýyor. Aþýrý saðcý partiler daha çok oy alýyor. Fakirleþen halklar, radikallere yöneliyorlar.

Bu ülkenin tek kurtuluþu var.

Efsanevi dað keçisini baþa getireceksiniz.
    Taze ot ve yulafla besleyerek, beyin loplarýnýn hýzýný 40bin- rakamla 40bin- cigahertze çýkarmanýz gerekiyor.

Taze serin çavlan suyuyla, hergün ciðerlerine 1242 cc takviye yapmanýz gerekiyor.

O zaman ülkeyi kurtarabilirim oda belki. Canýmda hiç istemiyor söyliiiim.

Aslýnda neden-nasýl battýðýmýzý biliyorum. Nasýl kurtulacaðýmýzýda...
    Neden-nasýl battýðýný bilmezsen, çözümün ün doðruluðu þansa kalýr.
    Önce nasýl ve neden battýðýný bileceksin. Sora çözüm için uzman akil insanlar ekibini toplayacaksýn.
    Son düzenleme : alicemal; 05-12-2018 saat: 14:10. Sebep: colored and tiny setting
    @NeAcaipDunya

Sayfa 70/853 ÝlkÝlk ... 2060686970717280120170570 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •