Originally Posted by
secbul
Evrenin baþka bir karadelikten oluþmuþ olabileceði teorisyenlerin uzun yýllardýr zaten tartýþtýðý konudur. Veya baþka evrenlerde vardýr ama bizim evrenimiz henüz o evrenin içine girmemiþtir girmek üzeredir gibi. Bunlar ve bunlar gibi teorileri tek çatýda barýndýran sicim teorisi þu ana kadar geliþtirilen ama matematiði tutarlý. Kuantum barýndýrabilen ama newton mekaniði de içerebilen ama adi üstünde teori olarak tek tutarlý açýklama
Bu teori 7 8 boyut lu evreden olduðumuzu iddaa eder iken bazý teorisyenlerin 12 hatta 13 boyut lü olabileceðimizi idda etmektedir. Tek bildigimiz sicim teorisinin þu an en mantýklý matematiði olan teori olduðu...
Tubitak'a sanýrým 15 yýl veya daha eski evrenimiz bir karadelikten geliyordur fikrimi göndermiþtim. Eðer karadelikten oluþtu fikrini daha önce gördüysen, bu fikirin benden yayýlmýþ olma ihtimali yok demektir.
Aslýnda ilgili çok kiþinin aklýna gelebilecek basit bir þey.
Newton Mekaniðini bilmiyorum ama sicim teorisi, benim çok iyi bildiðim felsefi yaklaþýmla da uyuþuyor.
Hatýrlamak için sicim teorisini yeniden okumam gerekti. Akþama yine unutmuþ olurum.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri