Ben de mal yok. Elimi surmem. Dava tarihinden iki ay once alacam.SM-J730F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de mal yok. Elimi surmem. Dava tarihinden iki ay once alacam.SM-J730F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selamlar. Burada yazmýþ olduðum bilgi, yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Webster üstad nerede diye sormayýn, iþte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Ortada buluþun 27,5 cent olsun.
---
Sabah haberlerine baktým, ekstra bir durum varmý.? Neden bu satýþ diye.
Bizim cari açýðý, GERÇEK enflasyon altý gelen inþaat maliyetleri artýþýný kimse iplemez, asýl haber Çin haberi olabilir.
Ýkinci þehride karantinaya alýp kapamýþlar. Çin'in önemi malum dünyanýn tedarik ülkesi. Þehirler kapanýrsa yeni bir pandemi(Omicron varyantý) kaynaklý ekonomik problem zinciri baþlayabilir. Dünya satmazken bizim balinalar bunu görüp çok akýllý olduklarýndan satýyor olabilirler. Veya silkeleme-soygun yapýyorlardýr. Hangisini beðenirsek.
Aklýma yatan bir sebep henüz bulamadým, piyasa ekranlarýný kapatýp iþime bakayým. 3 kaldýraçla Nisan vade longlar duruyor. Düþmüþken takviye yapmama yusuf yusuf bey izin vermiyor.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Psikolojik YAS süreci
1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme
Dün akþam bankalara gelen satýþla endeks düþmüþtü. Anladýðým kadarý ile dün akþamki satýþý balinalar bugün silkeleme amaçlý kullandýlar.
Gün içi hareketler onu gösterdi.
Ýnanýlmaz þekilde BIST 30 hisselerinin tamamýna yakýný, yarým saat içinde yüksek yeþile, veya yüksek kýrmýzýya döndürülebiliyor.
BIST30 un tamamý, BIST100 dýþýndaki küçük bir tahta gibi yönlendiriliyor.
Tamamen oyuncak haldeyiz. BIST de güç savaþlarý kalmamýþ. Tek bir güçlü grup, endeksi nereye isterse oraya kolayca götürüyor. Bu grupta piyasa yapýcý 3 banka olsa gerek. Ýçlerinde katar lýlarda(QNB) var.
Yarýnki abd TÜFE verisi 16:30 da açýklanana kadar yukarý aþaðý oyalanýrýz diye düþünüyorum. Al-sat için uygun görünüyor.
@NeAcaipDunya
2020 ve 2021 Ocak aylarýnda, O yýla ait tahminlerimi yazmýþtým.
Bu senede yazayým. Önce geçen sene ne yazmýþým, ne tutmuþ.
BIST hisse: Enflasyon üzerinde kazandýracak. Þu an: 1500
Bu tahminim tutmuþ. 1500 den baþladýk, Aralýk 17 de 2400 ü gördük. Sonraki anormalliðe girmeyelim, ortalama alalým.
USDTRY: Alana Bu sene kazandýrmayacak. Yýl sonu 7.0 nin altýnda oluruz, eðer tayyip siyoniste biata devam ederse ki öyle görünüyor. Þu an 7.40
Bu tahminim tutmadý diyemem çünki "tayyip siyoniste biat etmeye devam ederse" diye not düþtüm. Siyonist faiz artýrýmý istiyordu, tayyip düþürdü. Bu tahminim için tuttu veya tutmadý demiyorum.
ONS altýn: Alana Bu sene kazandýrmayacak. Yukarý aþaðý yatay seyredecek. 2070 ve 1700 aralýðýnda dolanýp duracak büyük ihtimalle. Þu an 1940.
Bu tahminimde tuttu. 1680 ile 1940 aralýðýnda yukarý aþaðý dolaþtý.
Gelelim yeni yýla. 2022
Bu yýlýn tahmini çok daha zor. Kesin konuþamam. Erken seçim olabilir, olmayabilir. tayyip erdoðan ile bankalarýn kapýþmasý devam edebilir o zaman USD 18 leri geçer veya tayyip teslim olabilir o zaman USD 10 altýna düþer ve çok þey deðiþir.
Üstelik GERÇEK enflasyon %50 leri çok geçti ve 2022 de devletin açýkladýðý yontulmuþ enflasyon bile %50 leri bulabilir, bunun üzerinde hangi ürün kazandýrabilirki eðer milleti soymayacaksan.?
BIST hisse: Bu yýlbaþýnda 1930 civarýymýþ. Bu yýl sonu bunun üzerinde kapayacaðýz. Ama enflasyon üzeri kazandýrýrmý bilemiyorum. tayyip siyoniste teslim olursa kazandýrýr, olmazsa belki kazandýrýr çünki BIST deki katar faktörü var.
USDTRY: Bunuda üstte yazdýðým þartlardan dolayý bilemiyorum, tayyip teslim olacaksa farklý, olmayacaksa çok farklý çýkar.
ONS altýn: En kesin bu üründe konuþabilirim çünki tayyip in ruh haline baðlý deðil. Bu yýlbaþýnda 1830 civarýymýþ. Yýl sonu 2.300 - 2600 aralýðýnda kapatýrýz ama abd nin FED faiz olaylarýna baðlý olarak yýl içinde 1700 - 1750 aralýðýna düþme ihtimali yüksek.
@NeAcaipDunya
benim hulk senaryom,
bir akþam bist kapandýktan sonra
anlaþmaya gidildi haberi gelecek
normal mahkemeye çýkacaklarýný sanmýyorum
dolar bazlý hulk düþtügünde aklýma hep atýþmalarýnýz gelirdi ve acaba almýþmýdýr diye düþünürdüm
hulk almak þaçmalýk da belkide saçma þeyler para kazandýrýr
týpký 5 yýl önce coinleri saçma buldugumuz için almadýgýmýz gibi
Ýyi akþmalar Ali Cemal Bey,
Ons altýn için "Yýl sonu 2.300 - 2600 aralýðýnda kapatýrýz" demiþsiniz.
Zahmet olmazsa, bu konuda detaylý bir yorumunuzu alabilir miyim...
Þimdiden teþekkür ederim.
Bir söylenti dolaþýyor. Vücuda zararlý olan Grafen dioksit nano partikülleri, tüm covid aþýlarý içeriðinde varmýþ. Hatta TR dahil dünyada üretilen koruyucu aþý maskelerinde de varmýþ.
Ýddia eden bilim adamlarý çeþitli ülkelerden ve biyoloji kimya ile ilgili kiþilerde yaptýklarý araþtýrmalarla destekliyorlar.
Devletler ise kesinlikle yok diye yalanlýyorlar.
Birde aþýkoliklerle ilgili bir video var. gerçekmi yoksa kurgumu anlamadým.
Aþýkoliklerle röportaj. Ýskandinav TV si galiba. Benim gözlerim yaþardý.
https://twitter.com/i/status/1480645818910752768.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri