Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 714/853 ÝlkÝlk ... 214614664704712713714715716724764814 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,705 - 5,712 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Evrenin yaþý ve çapýný bu iþin uzmanlarý çeþitli verilere dayanarak hesaplamýþlar.

Bunda bir açýk var. Evren diye her þeyemi diyoruz, yoksa gördüðümüz þeyemi.?

Her þeye diyorsak, yaþýný ve çapýný hesaplayamayýz. "Çap bu ise, ondan sonrasýnda ne var" sorusunun cevabý yok.?

Küçükken dünyayý düz sanýrdým ve dünyanýn sonunda denizlerin aþaðý boþluða döküldüðünü sanýrdým. Düþünebildiðim, görebildiðim kadarý ile sýnýrlýydý.

Baþka bir örnek vereyim.
    Vücudumuzu oluþturan her bir hücre aslýnda baðýmsýz bir canlýdýr. Doðar, görevlerini yapar ve ölür. Kanýmýzdaki bir alyuvar hücresini düþünün. Görevi diðer hücrelere oksijen taþýmaktýr. Hayatý boyunca kan damarlarý içinde dolanýr sonra orada ölür. Kemik iliðinden yenisi doðar.

Alyuvar hücresinin bildiði evren damarlarýn içidir. Damar dýþýna çýkýnca kýsa süre yaþayabilir. Bu kýsa süredede çevresini anlayamaz çünki algý organlarý çevreyi anlamaya uygun deðildir.

Þimdi kendinizi alyuvar yerine koyun. Onun damarý, sizin þu an gördüðünüz bildiðiniz evren. Onun haricinde bir þeyi anlamaya algýlamaya algý organlarýnýz yeterli deðil. Farkedemez anlayamazsýnýz.

Evren dediðimiz þey aslýnda bir kan damarýndan farklý olmamalý. Ýçinde olduðumuz evren sadece bir damar ve o damarýn dýþýnda da sonsuz bir evren olmalý. Algýlarýnýz, onun farkýnda olmaya yeterli deðil.

Neyse ki ben varým ve her þeyi ekstra algý organlarýmla anlayabiliyorum.

Evet viop'a ara verince espri yeteneðim geri geldi. Her an yeni espriler yardýrabilirim dikkatli olalým, çocuklarý uyaralým.

NOT: Üstteki bilgilerin temelini ve çok daha fazlasýný evreni insaný yapýmýzý herþeyi felsefi açýdan anlatacaðým bir kitap yazacaðým. O sebeple pek çok þeyi burada yazmýyorum. Umarým o kitabý yazarým yoksa aldýðým notlar ve bilgi boþa gidecek. Birde yazdýðým ekstra þeyler ya çok çabuk yayýlýyor yada ayný þeyleri baþkalarýda fark etmiþ ve yaymýþ oluyorlar.

Örneðin, insan elektrik yükündeki bilgiden ibarettir diye çok eskiden yazmýþtým. Þu an bilim adamlarý onu konuþuyorlar ve anlamýþlar. Ruslar labaratuvarda o elektriði(bilinç) baþka beden yada makineye aktarmaya yani ölümsüzlüðü yakalamaya çalýþýyorlar. Filan fýstýk.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    yýlmaz özdil'e yine çakmam lazým lütfen karýþmayýn. Eðer kendi kötünü düzeltmezsen, baþkasýnýn kötüsü hakkýnda söz söyleyemezsin dingil. Bak kýzdým yaw.

O sebeple kendi kötüm olarak gördüðüm özdil ve Ege Cansen e arada sýrada çakýyorum. altaylýyada çakýyorumda onda kalite çok düþük, özdil ve Ege hoca seviyesinde deðil, üç beþ katman aþaðýda.

Tabi onlarda beni okusa 100 tane açýðýmý bulurlar ve bana çakarlar. Okumadýklarý için tek taraflý çakabiliyorum.

Ýmdi özdil son yazýsýnda domino taþlarýný örnek gösterip, en baþtakini devirirsen en sondakine kadar herkes devrilir, zengini fakiri kurtulamaz diye özetlediði örnek vermiþ. Aslýnda özde Sarý Öküzü vermeyecektik fýkrasýndaki öðreti ile ayný.

Diyorki, "cahilin düþmesini görmemezlikten gelirsen, eðitimlide ayakta kalamaz."

özdil hakkýnda ne tesbit yapmýþtým. Aþýrý bilgili, ancak düþünemeyen ezber beyinli olduðundan o bilginin hamallýðýný yapýyor, o bilgiden doðru sonuçlar çýkaramýyor.

Evet özdil i okuyanlar adamýn tonla yazýsý olduðunu ve çok güzel doðru sonuçlar çýkardýðýný bilir.

Ezber beyinliler hakkýnda ne yazmýþtým.?

Ezberinde varsa doðru sonuçlarý ezberden söyler. özdil gibi Çok bilgili ise neredeyse herþeyin doðrusunu söyler. Çünki bilgi daðarcýðýnda o bilgi ve sonuçlar vardýr ve doðru olarak iþaretlenmiþtir. Kendisinin düþünerek çýkardýðý sonuç deðildir.

Düþünebilen Birine sadece tekerlek ve tahtalar verirsin. Adam araba yapar.
    Ezber beyinli Birinede arabanýn tüm parçalarýný verirsin, böyle birleþiyor diye þema verirsin, þöyle kullanýlýyor ve þu iþleri görüyor diye bilgide verirsin. Oda aynýlarýný yapar ve sana araba verir. Ýþte özdilde tüm bu parçalar ve þemalar var, ayrýca, uçak, otobüs, ev yapýmý þemalarý ve malzemeleride var.

Ezber beyinli ne zaman hata yapar demiþtim.? Ezberinde olmayan bir þeyle karþýlaþtýðý zaman. Ýlginç þekilde %100 oranýnda hatalý sonuç üretir. Kafadan atsa yada yazý tura atsa %50 þansý var. Ama doðruyu bulamaz.

Çok çok bilgili adamýn ezber beyinli olduðunu anlayamazsýn. Çok istisnai bir anda ezberinde olmayana yorum yapmasý gerektiðinde anlarsýn.

Adam kuantum fiziðini þakýr þakýr anlatýr, sonra 50 tane deri giysili üstü çýplak adam, Ýstanbulda sokakta bir kadýnýn üzerine iþedi dersin inanýr ve anlatýr. Ezber beyinlidir.

özdil bugünki yazýda Diyorki, "cahilin düþmesini görmemezlikten gelirsen, eðitimlide ayakta kalamaz."

Önceki yýllarda eðitimsiz cahil insanlarý "makarnacý, kömürcü" diye aþaðýlayan kimdi.? Önümüzdeki aylarda yine aþaðýlayacaksýn. Ne yaptýðýnýn farkýnda deðilsin.(özdil hakaretler ederken bense fakir eðitimsiz insanlarý eðitip kendi seviyemize çekmemiz taraftarý olduðumu hep yazmýþýmdýr. Pardon onlarý Ay'a sert iniþ için göndereceðiz, çocuklarýný kurtaracaðýz.)

O cahil kesimin cahil ve fakir kalmasýnýn sebebi ne.? Devletteki yolsuzluða batmýþ siyasetçiler ve o siyasetçiler vasýtasý ile devleti soyup, büyük kalabalýklarýn fakir dolayýsý ile eðitimsiz bilinçsiz kalmasýna sebep olan iþ adamlarý.

aydýn doðan bu iþ adamlarýndan biri ve sen akp karþýsýnda kurtuluþu aydýn doðanda buluyorsun. akp yi yaratanlar aydýn doðanýn içinde bulunan grup. akp ye karþý çýkmak için aydýn doðaný savunuyorsun. aydýn doðaný anlatmayayým çok uzun sürer. gazete sahibi olduktan sonra hýzla zenginleþtiðini bilin yeter. gazete geliri ile deðil o gazete ile devlete þantaj yapýp devletten faydalanmasý sebebi ile.

Olcak þey deil yaw.

Bu arada kontratýn yokmu, huzur var yaw.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Geçen yýl vakýfbank kadýn voleybol takýmý dünya þampiyonu oldu. Çok güzel sonuç ancak yabancý oyuncu sayýsýný gereksiz yere artýrdýlar, ona çok sinirliyim çaktýrmýyorum.

Yine SuperBike motorsiklet yarýþçýsý Toprak Razgatlýoðlu da dünya þampiyonu oldu. 6 kez üst üste dünya þampiyonu olan Ýngiliz Rea yý geçti. Toprak japon Yamaha fabrika takýmý için yarýþýyor ancak yarýþ kazandýðýnda Türk bayraðý çekiliyor.

Voleybol takýmýmýz karþýlaþmalarýný ve Topraðýn yarýþmalarýný seyrettim. Yayýnlanýrsa her yýl seyrediyorum. Futbol seyretmeyi ise býraktým çünki hem ülkeyi soyan, aldýðýndan çok dahz azýný bu ülkeye veren bir sektör, hemde akp döneminde her þeyi batýrdýklarý gibi onuda yer altýna soktular.

10 yýldan fazladýr futbol seyretmiyorum. 10 yýl sonra geçen yýl bir arkadaþýmýn zorlamasý ile bizim takýmýn avrupa maçýný seyrettim, 5 yedik. Arkadaþý odunla yumuþatacaktým odun bulamadým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    AKÝNONYA ÞATOSU
    Gönderi
    14,088
    Blog Entries
    1
    Bir kaç not düþeyim. Önemli olduðunu düþünüyorum.

Evren sonsuzluýðun içine geniþlemiyor. Yani evren olmadan önce boþluk vardý sonsuz idi veya boþluk vardý sonlu idi deðil.

Evren olmayan þeyin içine geniþliyor. Evet 3D içinde bunu algýlamak mümkün deðil.*

Ayrýca gözlemlediðimiz evren çok küçük bir kýsmý. Araþtýrmalar þu an 93 milyar ýþýk yýlýnda bir çap diyor ve her ölçümde artýyor. Gözlemlediðimiz ise 13.5 miyar ýþýk yýlý çapýnda. Yani gözlemledðimiz den yaklaþýk 50 tane daha var. Ve bazý teorik fizikçiler ise binlerce kat daha fazlasýný hesaplýyorlar.

WEBB teleskobu ölçüm yapmaya baþlayýnca biraz daha doðru sonuçlar bekleniyor. Hubble eski geriye kalan cosmic radyasyonu gördü. Webb ise kalan ýsýyý ölçecek/görecek. Arkasý güneþe bakacak ýsý kalkanlarý var. Ön taraf mutlak 0 kelvine en yakýn derece isteniyor ki ölçebilsin.

* Durmadan þiþen bir balonun yüzeyinde gezen karýnca belki en yaklaþabilecek örnek olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=w8zVapayxEQ
    Güzel bir video.

Psikolojik YAS süreci
    1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by secbul Yazýyý Oku
    Bir kaç not düþeyim. Önemli olduðunu düþünüyorum.

Evren sonsuzluýðun içine geniþlemiyor. Yani evren olmadan önce boþluk vardý sonsuz idi veya boþluk vardý sonlu idi deðil.

Evren olmayan þeyin içine geniþliyor. Evet 3D içinde bunu algýlamak mümkün deðil.*

Ayrýca gözlemlediðimiz evren çok küçük bir kýsmý. Araþtýrmalar þu an 93 milyar ýþýk yýlýnda bir çap diyor ve her ölçümde artýyor. Gözlemlediðimiz ise 13.5 miyar ýþýk yýlý çapýnda. Yani gözlemledðimiz den yaklaþýk 50 tane daha var. Ve bazý teorik fizikçiler ise binlerce kat daha fazlasýný hesaplýyorlar.

WEBB teleskobu ölçüm yapmaya baþlayýnca biraz daha doðru sonuçlar bekleniyor. Hubble eski geriye kalan cosmic radyasyonu gördü. Webb ise kalan ýsýyý ölçecek/görecek. Arkasý güneþe bakacak ýsý kalkanlarý var. Ön taraf mutlak 0 kelvine en yakýn derece isteniyor ki ölçebilsin.

* Durmadan þiþen bir balonun yüzeyinde gezen karýnca belki en yaklaþabilecek örnek olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=w8zVapayxEQ
    Güzel bir video.
    Boþluk diye bir þey yok. Boþluk dediðimiz þeyde atomlarla doludur. Aynen bizim ve gördüðümüz her þeyin atomlardan oluþmasý gibi. Boþluk dediðimiz þeyde evrene dahildir.
    Baþa döndüm. Evren diye her þeyemi diyoruz, yoksa gördüðümüz þeyemi.? En üstteki açýklamadan devam...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Çok korkunç iddialar var.

mRNA aþýsý hakkýnda. Ýddialar Ýspanyada baþlýyor ve dünyaya yayýlýyor.

Abartýlý kýsýmlarýna inanmakta güçlük çekiyorum ancak içinde vücuda toksik yani zararlý olan madde olan Grafen Oksit(Graphene Oxide) olduðuna inandým. Tabi inanana kadar yerli yabancý pek çok yazý okudum.

Þu ana kadar çevremde mRNA aþýsý olduktan sonra ölen 4 kiþiyi duydum. O sebeple iddialara önem veriyorum.

Ben sinovac olduðum için, sinovacý'da araþtýrdým içinde Grafen Oksit varmý diye. Batýlýlar var diyor, Çin sitelerinde ise bilgi bulamadým. tabi google çevirisi ile aradým, biþey bulmam zordu.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Kazakistanda yakýta zam geldi diye halk ayaklandý dendi. Buna kalabalýklar inandý.

Benim iddiam neydi.? Halk ayaklanmaz eðer arkasýnda ayaklanmasý için destekleyen para verenler yoksa.

Alýn içimizden örnek. Elektriðe aynen kazakistanda olduðu gibi hatta belki daha fazla zam yapýldý... kaç kiþi ayaklandý.? Kaç kiþi ayaklanalým diye düþündü.?

Alýn içinde yaþadýðýnýz örnek.

Elektrik faturalarýda gelmeye baþladý. komþuya 2 kat geldi, bana henüz gelmedi. Ayaklanýn bakalým.

Kazakistanda olana CIA demiþtim. Çinde Uygur azýnlýðý kullanarak sorun yaratanda CIA.
    Arap baharlarýný, kuzeyde yeþil devrimleri yaratan, Ukrayna yý Belarusu ayaklandýranda CIA(artý israilli ve batýlý gizli servisler.)
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada BIST epey düþmüþ.

Geçen hafta kenara çekildiðimi yazmýþtým. Kenarda durmaya devam edeceðim. O sebeple þu an rahatým.

Neden kenara çekildim. En önemlisi kazanacaðýma dair umudumu kaybettim sayýlýr.

Neden umudumu kaybettim.? Parça parça geçmiþ yazýlarýmda var.

BIST maalesef piyasa yapýcýlarýn zulmü altýnda.

Kalabalýklarý insafsýzca soyuyorlar. Bilgim ile buna karþý koyabilirim diye düþündüm ancak bilgim ve yeteneðim sadece batmama engel oldu.

Papaz olayýndan beri BIST düzelmedi. Her geçen yýl piyasa yapýcýlarýn soygunu arttý. Trend dönüþlerinde, viop geçiþlerinde silkelediler. Siyasi olaylarý önceden haber alýp tabanlar yaptýrdýlar sonra yükselttiler ve KY yi koruyan hiç bir mekanizma yok. piyasa yapýcýlarýn insafý altýndayýz. Hem bizi soyuyorlar hemde BIST de iþleyiþi saðlýyorlar diye maaþ alýyorlar.

Tüm gün ekonomi takip ediyorsun, 4 yýl ekonomi eðitimi almýþsýn, günde en az üç beþ saat haber analiz okuyorsun. Bu çabana karþý kazanýyorsun. Sonra viop geçiþinde bir silkeliyor son bir aylýk kazancýn gidiyor. Ýçeriden bilgi alýp 4 gün taban yapýyor, tüm kazancýn gidiyor. Papaz olayýndan beridir yediðim dayaklarýn haddi hesabý yok.

Papaz olayýnýn önemi neydi.? Yabancýlar çýkmaya baþladýlar. Yýllardýr ufak ufak çýkýyorlar ve BATILI paylarý %73 lerden %32 ye düþtü(sonradan gelen katar hariç.). Belli kurallara uyan batýlý yabancýlar satýp çýkýnca, BIST daha kýrýlgan hale geldi. Bu kýrýlgan durumdada KURALI OLMAYAN yeni güçlüler istedikleri her þeyi ÇOK KOLAYLIKLA yapabiliyorlar. Rakip kalmadý.

BIST yönetimi dersen Türkiyenin genel durumuna uygun davranýyor. Güçlünün yanýnda yer alýyor. Devre kesici denen komedinin arkasýna saklanmýþlar.

Hali ile bir müddet kenarda durayým dedim.

Aslýnda abd finans bilançolarýnýn kötü gelmesininde etkisi var. FED daha piyasadan parayý çekmeden FÝNANS bilançolarý kötü gelmeye baþlamýþsa, bu yýl sonuna doðru abd finans sisteminin hali ne olur bilmiyorum. Sonuçta belirsizlik var.

Her durumda kenarda durmak bana iyi gelecek. Belki bir kaç hafta belki bir kaç ay kenarda duracaðým.
    Yakýnda seçim görünmese, gayrýmenkul alým satým iþinede girebilirdim. Emlakçýlýk deðil, al geliþtir sat olayý. Bana uygun.

Bu arada abd finans kesimi bilançolarýna bakayým dedim, hala bakamadým. Bi incelesem iyi olacak, lazým olur. Kaç abd li finans devi kötü açýkladý, kaç dev iyi bilmekte fayda var.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 714/853 ÝlkÝlk ... 214614664704712713714715716724764814 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •