Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 720/853 ÝlkÝlk ... 220620670710718719720721722730770820 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,753 - 5,760 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by cumartesi71 Yazýyý Oku
    Marketteki ete kimyasal deðil sadece su katýyorlar,daha kýrmýzý daha canlý renk görünmesi için. Bu da iyi birþey deðil tabi ki.

BIST testere yapmaya devam ediyor. Uzun vadeci olmayan için bir trend yok, gün içi oynaklýklar yüksek. Testerenin dalgasýný yakalayan iyi kazanç elde edebilir. Ters pozisyonda kalsan bile bekleyince pozisyonun kara geçebiliyor. Ancak testerede tecrubesi olmayan veya dalgaya ters gitmeye baþlayan için artarak büyüyen kayýp olur.
    Evde dene bakalým ete su enjekte edebiliyormusun. Su ete girmez, girersede hemen çýkar. Öyle kesin yazmýþsýnki, sanki iþin içindesin.

Bense geçmiþte okuduðum bir olaya dayandýrýyorum.

Etin içinde o sývýnýn uzun süre kalmasý gerekir. Et hücrelerine tutunan býrakmayan sývý gerekir. Kimyasal olmamasýna imkan yok.

Çok eskiden okumuþtum, bazý veterinerler hollandadan Bradmix isimli bir sývý getiriyorlar. Kurbanlýk hayvanlar pazara çýkarýlmadan önce onlara bu sývýyý enjekte ediyorlar. hayvan hacim ve kilo olarak büyüyor. O sývý günlerce vücuttan atýlmýyor, hayvan satýlana kadar hacimli ve kilolu kalýyor.

Bradmix enjekte ediliyorsa, hem vücuduna kimyasal alýyorsun, hemde kazýk yiyorsun çünki et diye bu sývýya para ödüyorsun.
    Senin dediðin gibi su enjekte ediliyorsa yine kazýk yiyorsun çünki et yerine suyada para ödemiþ oluyorsun. Üstelik o su dýþarý çýkmasýn kalýcý olsun diye yine kimyasal karýþtýrmalarý gerekir diye düþünüyorum. Tutar tarafý yok.

Deneyimlerimi yazmýþtým. Eti tavaya koyuyorum, tava göl oluyor ve tavadaki sývý bildiðim su deðil. Daha koyu kývamlý bir þey. Su olma ihtimali bana göre yok.

Bu konu sudur diye geçiþtirilecek bir konu deðil. her durumda kazýk yiyorsun. Suç iþliyorlar yaw. ne kadarda kolay suçu kabul ediyorsunuz.
    Benim gibi bilinçli suç iþlememeye çalýþan birinin bu tür birþeyi kabul etmesine imkan yok. Cinayet bu yaw... Ýnanamýyorum bu kadar dönüþtüðünüze.
    þaka þaka inanýyorum ve sebeplerini biliyorum, 72 kere de yazdým.

.
    Son düzenleme : alicemal; 08-02-2022 saat: 12:58.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by narin Yazýyý Oku
    selamlar,

karne tatili bitti ve geri geldik

hacimsiz bistti yukarý aldýlalar hemde sanayilerle

bankalardaki citi takasýndaki artýþý herkesin gözüne sokmuþlardý ki

gene ayný oyun

hokus pokus

geçen yýl boþ kademelerle bir ara gene byle yukarý almýþlardý

herkes patlýyacak derken yukarý gitti ve düþmedi

bakalým yarýn da aynýsý olur mu

21,60 dan asesan var tabi ki zarar da var ama olsun

yakýnda bae ziyareti var bakalým görelim beklenti falan filan olur mu

zaten ya yazý geliyor

ya tura

fazla da düþünmeye gerek yok

bol kazançlar dilerim hepinize
    BIST de hala kenardayým ve kýsa vadede girmeye niyetim yok. Ancak %30 gibi bir düþüþ olursa girebilirim.

bae TR nin düþmaný. 3 almadan 1 vermez. tayyip de aldýðý bir'in reklamýný yapar, verdiði üçü gizler. Gelen biri siyasiler cebe indirir, giden üç bizden gider.

O sebeple umarým tayyip bae ile anlaþamaz. bae düþmanýmýz, talan için gelmiþtir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Defalarca yazdým, hemde aðýr yazdým. 2010'a kadarda aðýr yazdým(plato sitesiydi, bu sitede deðil.). Ülke bolluk içindeydi, herkes gýcýr arabalar ve elektronik alýyordu. Geliþmiyoruz geri gidiyoruz, 30 yýl geri gittik dedim, herkes güldü(müþtür). Ýþler çok iyiye gidiyormuþ gibi görünürken, taaa o günlerden bu günleri gördüm, yazdým. Bu günlerde de geleceði yazdým, yazýyorum.

Yýllardýr torunlarýnýz yaptýðýnýz siyasi seçimler sebebi ile mezarýnýza iþeyecekler dedim. Ayný hatalarý dedelerimiz yaptýlar ve bizi bu güne getirdiler.

Tüm þirketlerin, topraklarýn madenlerin yabancýlarýn elinde, her yýl milyarlarca dolarý þirket kazancý ve faiz olarak yurt dýþýna taþýyorlar. Senin çocuðun 67 yaþýna kadar köle gibi çalýþýp borçtan kurtulamayacak, emekliliðinde kalan hayatýndada sýkýntý içinde kýt kanaat geçinecek ama seni köle yapanlarýn çocuklarý hayatlarýný rahat ÝNSAN GÝBÝ yaþayacaklar.

Belki oy verirken kendinden zannettiðin için birine verdin. Belkide birine kýzdýðýn için, o kazanmasýn diye ötekine oy verdin.

Kýzgýnlýkla attýðýn oy, kýzdýðýn kiþiye deðil çocuklarýna torunlarýna zarar verdi. Ailene kazýk attýn terbiyesiz.

Pardon gaza geldim.
    @NeAcaipDunya

4. Demokrasinin acmazlarindan biri bu.

Birey olamamýþ birinden tercihlerini doðru yapmasýný bekleyemeyiz malesef. (Esasen o bireylerin içinden bütünüyle doðru tercih yapýlabilecek seçenekler de azdýr. Doðru kiþi / tercih onlara uyamaz, beklentiler farklýdýr. )

Peki boyle bir birey yetiþtirmek mümkün mu? Mümkün ama imkansýza yakýn. Eðitim sistemini yeni içerikle kurgulamanýz gerekir. Sistem neden izin versin ki buna... ya da neden yapsýn bunu?

Neden?

5.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Evde dene bakalým ete su enjekte edebiliyormusun. Su ete girmez, girersede hemen çýkar. Öyle kesin yazmýþsýnki, sanki iþin içindesin.

Bense geçmiþte okuduðum bir olaya dayandýrýyorum.

Etin içinde o sývýnýn uzun süre kalmasý gerekir. Et hücrelerine tutunan býrakmayan sývý gerekir. Kimyasal olmamasýna imkan yok.

Çok eskiden okumuþtum, bazý veterinerler hollandadan Bradmix isimli bir sývý getiriyorlar. Kurbanlýk hayvanlar pazara çýkarýlmadan önce onlara bu sývýyý enjekte ediyorlar. hayvan hacim ve kilo olarak büyüyor. O sývý günlerce vücuttan atýlmýyor, hayvan satýlana kadar hacimli ve kilolu kalýyor.

Bradmix enjekte ediliyorsa, hem vücuduna kimyasal alýyorsun, hemde kazýk yiyorsun çünki et diye bu sývýya para ödüyorsun.
    Senin dediðin gibi su enjekte ediliyorsa yine kazýk yiyorsun çünki et yerine suyada para ödemiþ oluyorsun. Üstelik o su dýþarý çýkmasýn kalýcý olsun diye yine kimyasal karýþtýrmalarý gerekir diye düþünüyorum. Tutar tarafý yok.

Deneyimlerimi yazmýþtým. Eti tavaya koyuyorum, tava göl oluyor ve tavadaki sývý bildiðim su deðil. Daha koyu kývamlý bir þey. Su olma ihtimali bana göre yok.

Bu konu sudur diye geçiþtirilecek bir konu deðil. her durumda kazýk yiyorsun. Suç iþliyorlar yaw. ne kadarda kolay suçu kabul ediyorsunuz.
    Benim gibi bilinçli suç iþlememeye çalýþan birinin bu tür birþeyi kabul etmesine imkan yok. Cinayet bu yaw... Ýnanamýyorum bu kadar dönüþtüðünüze.
    þaka þaka inanýyorum ve sebeplerini biliyorum, 72 kere de yazdým.

.
    Önceki ve sonraki kuþaðýn tamamý kasap.Hayvan canlýyken yapýlan enjeksiyonlar doðrudur,hatta bir ara Van'da 70 bin doz yakalamýþlardý. Ben market tezgahýnda iþlenmiþ etleri kastettim. Vücudun ve etin büyük bölümü sdan oluþmasýna raðmen, su katýlmasýný da savunmadým zaten, kolay bakteri üreyeceði ortam yaratýyor, elbetteki kazýklama yöntemi.

Bugün Bistte testere de yok,sütliman hava var.

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    BIST de hala kenardayým ve kýsa vadede girmeye niyetim yok. Ancak %30 gibi bir düþüþ olursa girebilirim.

bae TR nin düþmaný. 3 almadan 1 vermez. tayyip de aldýðý bir'in reklamýný yapar, verdiði üçü gizler. Gelen biri siyasiler cebe indirir, giden üç bizden gider.

O sebeple umarým tayyip bae ile anlaþamaz. bae düþmanýmýz, talan için gelmiþtir.
    sayýn alicemal,

yazdýklarýnýz kesinlikle dogru...

bea ve suud aþýrý radikal guruplara silah veren savaþ çýkaran ülkeler

bizdeki araplarýn da gelmelerindeki sebep olanlar tabii birde katar var

ülkenin demografik yapýsýný degiþtirdiler

bunlar ilerde oy kullanacak ve karþýlýgýnda devlette göreve alýnacak

yani ilerde bu insanlar devlet memuru olurken sen iþsiz çocugunun yüzüne nasýl bakacan

bea bunlarýn suudla aralarýný yapacak küsler ya

kamunun elindeki herþeyi özelleþtirenler

müþteri çýkmýþ bu fýrsatý kaçýrýr mý heyt be

satamazlar dedigim aselsaný aldým bakalým görecegiz

benim çalýþtýgým firmayý 17 yýl oldu bir günde kapattý

makinalarý hurdacýlara sattý fabrikayý alan binayý yýktý bekliyor öyle

cumhuriyetin binbir zorluklarla kurdugu ilk trafo fabrikasý yok

hokus pokus

yerli ve milli diyorlar ya az kaldý

hokus pokus

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    akresta'ya karþý veya ilave bir yazý yazamadým. Derin yazmýþ. Düþünüp katkýda bulunmam lazým. Uzun iþ. Aklýmda baþka konu var oraya gireceðim.

cumartesi abimiz "etlere su" konusunda açýklama yapmýþ.
    Demek sülale kasap. Kasap fiyatý ile büyük market fiyatý ayný deðil. Ayný sepete koyamayýz. tedarik farklý, saklama farklý, mesafeler farklý, müþteri yapýsý farklý, maliyetler ve hedef kitleler farklý, bilgi, bilgiye ulaþým ve altyapý farklý.
    Ben görüþümde ýsrarcýyým.

Narin çok acý bir gerçeði daha yazmýþ.

Neyse baþka konuya gireceðim unutmadan dalayým.

.
    Son düzenleme : alicemal; 10-02-2022 saat: 21:47.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Diðer konuya girme isteðim kalmadý. Gireceðim konu abd ile baðlantýlýydý.

10 yýl önce baþlamýþtým "abd 40 yýl içinde yok olacak" diye. 2050 de abd imparatorluðu diye bir þey kalmayacak. Ýngiltere gibi abd sayesinde ayakta duran ülkelerde küçülecekler, bazýlarý yok olacak.

Nasýl yok olacaðý konusundada epey yazmýþtým. abd nin nasýl ayakta durduðu konusunuda.

abd nin içine giremediði tek ülke Çin demiþtim. Rusya abd nin en büyük rakibi gibi görünsede Rusya nýn milli servetinden onlarca milyar dolar her yýl batýya akýyor demiþtim. boris yeltsin denen maþa döneminde Rusya nýn 287(galiba) milyar dolara ibrani-yahudi lerce satýn alýndýðýný yazmýþtým. Tüm özele satýlan kamu mallarý yahudilerce alýnmýþtý. Rusya da yahudi azýnlýk var demiþtim. Rusya bugün ayaktaysa petrol ve gaz sayesinde, petrol ve gazýn önemi azaldýðýnda Rusya diye bir dev kalmayacak demiþtim.

Geriye Çin kalýyor. Ne hammadde zengini, nede ordusu ile ayakta. Çalýþarak ve ülkeye yahudiyi fiziki olarak sokmayarak ayaktalar. yahudi parasý girdi ama yahudi azýnlýk ülkede oluþmadý. yahudi Medyasýný ülkeye sokmadýlar. Yahudi medyasý olmadýðý için yahudi medyasýnýn yönlendirdiði kalabalýklarda yok. Hali ile halk yönlendirilmediði için ülkeyi yabancýya satmadýlar, uþak olmadýlar bizim gibi.

Bu kýsa özetten sonra yine heveslendim yazmak için.

Yine hevesim kaçtý.

Olay ciddileþiyor.

Geçen gün Rusya ve Çin çok önemli açýklamalarda bulundular. Birlikte hareket edeceklerini beyan ettiler.

Ukrayna iþi kýzýþmaya baþlýyor. Ýþ büyüyor.

2 hafta önceki durum; Rusya Ukrayna 'yý iþgal edecek, abd ve batý sadece yaptýrým uygulayacak dý.

Þu anki durum ise; Rusya Ukrayna'ya girerse, abd ve batý daha ciddi karþýlýk verecek gibi. yaptýrýmlarla yetinmeyip fiziki olarak savaþa girme niyeti gösterirlerse, o zaman durum feci.

Ýþ ciddileþiyor.

Rusya 2 hafta önce iþgal etmiþ olsaydý, dünya için sorun yoktu. Þu an dünya içinde sorun oluþma aþamasýnda.

Gerçekte Rusya ile Çin de rakipler. Ama abd ve batýnýn hayvanca saldýrganlýðý konusunda iþbirliðine gitmek zorunda kaldýlar.
    abd hem Rusyanýn çevresindeki ülkeleri ayaklandýrýyor. Kendi adamlarýný baþa geçiriyor ki bizim yönlendirilen kalabalýklarýmýz bunu demokrasiye geçiþ filan gibi algýlýyorlar.

Diðer yanda abd, Çin'ide baský altýna aldý. Hem içerdeki Uygurlarýn bir kýsmýný ayaklandýrýp kullanmaya çalýþýyorlar. Hemde çevre ülkeleri ayaklandýrmaya çalýþýyorlar. Þu an Hong Kong, Taiwan ve Uygur azýnlýk bölgesi baþ roldeler. Bizde nasýl geri býrakýlmýþ, fakir kalmýþ bölgelerimizdeki insanlar ayaklandýrýlýyorsa, Çin dede Uygurlar CIA tarafýndan kullanýlýyorlar.

Hali ile Çin ve Rusya birlik olmak zorunda kaldýlar. OBEZ beyinliler ülkesi abd taktik hata yaptý. Önce birini sonra diðerini halletmeliydi. Ýkisine ayný anda çullandýlar.

Çin bu yýla kadar Rusya'ya açýk destek vermemiþti. Rusya batý dünyasý ile cebelleþtiðinde, Çin tarafsýz kalmayý tercih etmiþti. Bugün ise açýkþa Rus tarafýný tuttuklarýný beyan ettiler. Askeri olarak yeterince güçlendik diye düþünüyor olabilirler. Rusya, Çin hatta Kuzey Kore ve Ýran bile hipersonik füzeler konusunda abd den daha ileriler. Buna güveniyor olabilirler. Bu füzeleri savunma sistemleri ile durduramýyorsunuz. Tabi abd bu tür bir füzesi varsa gizliyor olabilir. Buda bir ihtimal.

Rusya nýn içeriði hakkýnda az çok birþeyler biliyorum da Çin yönetim kesimi hakkýnda çok az þey biliyorum. Özellikle yolsuzluða ne kadar bulaþmýþlar onu pek bilmiyorum. O konu çok önemli. Devletin yolsuzluða battýðý oranda kalkýnýrsýn veya batarsýn. Aslýnda bu bir gösterge, sebep deðil.

Her neyse, kýsa keseyim. Olaya daha fazla önem vermek gerekir. Þimdiden hazýrlanayým, savaþ baþlarsa hangi askeri birliðe teslim olacaðým konusunda. Gönüllü olacaðým yaw. Benim için eðlenceli olacak diye yazýyorum ama normal olarak kýzan çok olacak. Normal biri olsaydým bu kadar farklý bilgi yazamazdým bu tür konularda hoþ görünüze sýðýnacaðým. Arada bir farklý kiþi çýksýn.

Tuzla piyada okulunu, 1500 öðrenci içinde ilk 15 içinde tamamlayanlar, istedikleri yeri seçebiliyorlardý. 60. oldum. Ýlk 15 e girebilseydim, o dönem pkk nýn en aktif olduðu yer Mardin Kýzýltepeyi seçecektim. Savaþmayý sevdiðimden veya pkk dan nefret ettiðimden deðil. hayatýmý zenginleþtirmek için. Tabi bu size anormal görünecek. Zenginleþtirme deyince çoðunuzun aklýna Paris'i, Barcelona'yý, Los Angeles'i, Amsterdam'ý, Stockholm'u gezmek geliyordur.

Sýnav yöntemini deðiþtirdiler. Büyük ihtimalle torpilli birinin puanýný yükseltmek için öyle yaptýlar. 15. ci olacaktým, 60. oldum. Ýlk 15 e girenler kendi þehirlerini seçecek kadar normaldiler ama ben pkk ile savaþmayý seçecektim. Þimdi düþünüyorumda, komtana söylesem hemen gönderirlerdi. her neyse... Yani hayata bakýþým böyle,bir otelde elimde içki yýllarca pineklemektense, hayatýmý farklý maceralarla doldurmayý tercih ederim. Ömür kýsa.

.
    Son düzenleme : alicemal; 10-02-2022 saat: 22:18.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 720/853 ÝlkÝlk ... 220620670710718719720721722730770820 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •