Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 723/853 ÝlkÝlk ... 223623673713721722723724725733773823 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,777 - 5,784 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Heves gelsin yazacaðým Batman. 1 yýl önce Cumartesi abimizede yazarým demiþtim ya.

---

Bir video var, Suriye savaþýndaki bizim askerleri gösterdiði söyleniyor.
    Bir zýrhlý araç var, içindede Türkçe konuþan askerler.Konuþmalara bakýnca bizimkiler dedim. Bende 16 ay asteðmen olarak askerlik yaptým, anýlarým canlandý.

Her kes baþka þey görecek ama ben, videoda bizim savaþa sürdüðümüz askerlerin ne kadar eðitimsiz olduklarýný gördüm. Ayrýca uzaktan kumandalý makineli tüfek sisteminin ne kadar iþe yaramaz yapýldýðýný gördüm. Resmen komedi gibi bir video. O zýrhlý aracýn içine o askerleri gönderenlerin çocuklarýný koyacaksýn. Ama rapor almýþlar engelli diye askerlik yapmamýþlar.

Zýrhlý aracýn üzerinde uzaktan kumandalý makineli tüfek var. Zýrhlý aracýn içinden bir bilgisayardan kontrol ediliyor ve askerler açýkta olmadýðýndan ölüm tehlikesi azalýyor.

Epey uzakta düþman olarak gösterilen(Gerçekte bizim deðil abd nin düþmanýydýlar ülkelerini soydurmadýklarý için. Eskiden bizimde düþmanýmýzdýlar pkk yý besledikleri için. Ecevit tehdit edince pkk yý ülkeden attýlar. Evet o oy vermediðiniz hýrsýz olmayan Ecevit, hem Kýbrýsý batýdan kurtardý, hemde pkk yý Suriyeden attýrdý. abd nin uþaðý deðildi.) askerler var. Binalarýn içindeler görünmüyorlar. Bizimkiler bilgisayar ekranýndan binalara ateþ edip onlarýn kaçmasýný bekliyorlar. Boþa mermi harcýyorlar aynen beþ para etmez öso paralý askerleri gibi.

Daha kötüsü bilgisayar ekraný ateþ edilmeye baþlandýðýnda öyle sarsýlýyorki hedef deðil gökyüzü ve toz toprak görünüyor. Beþ para etmez bir uzaktan kumandalý makineli tüfek sistemi yapmýþlar. Para tuzaðý resmen. O silah sistemi ile bu tür savaþta hiç bir þey vuramazsýn.

Derken karþýdan bir tanksavar füze atýlýyor ve bizim Zýrhlý aracýn içi çocuk parkýna dönüyor. Füze olduðunu ve kendilerine doðru geldiðini anlayýnca Zýrhlý araç içindekilerden bazýlarý bozuk Türkçe ile "kaç kaç" diye baðýrmaya baþlýyor. Þoför füzeye karþý ne yapacaðýný bilmiyor halbuki manevra yapacak zamaný var. füzeyi tanýmýyorlar bile, ateþlendiði anda füze olduðu anlaþýlmalý idi. Eðitimsizler. Araçta subay var ama erler sazý almýþ ellerine baðýrýyorlar, subayý takan yok. Belliki araç içinde geçici erler var. Cepheye savaþa sürülmüþler. Astsubay veya subay olsalar hem bu kadar bozuk Türkçeleri olmaz hemde mermi görünce tabanlarý yaðlamazlar. Zaten üç beþ saniye sonra düzgün Türkçesinden subay olduðu belli olan bir adam "sakin olun sakin olun" diyor ama kaç kaç seslerinden arada kayboluyor.

O "kaç kaç" diyen erlerde suç yok(ast subay deðillerse veya öso denen paralý askerler sürüsü deðilse ki öso elemaný olma ihtimalide var) Suç geçici erleri sýcak savaþ olan cepheye süren komutanlarda. Hem kendi savaþýn deðil, erlerin bok yoluna ölmek istememeleri doðal, hemde eðitmeden göndermiþsinki mermiyi görünce tabanlarý yaðlýyorlar. Hem de ne iþi var "kaç kaç" diyecek kadar boþ bir adamýn o kadar pahalý ekipmanýn içinde. Neresinden baksan hatalar sürüsü.

Link burda isteyen baksýn. Resmen utandým. Tek düzgün davranan subaydý ama o subayýnda o uzaktan kumandalý silah sistemini, o sistemi yapan patronlarýn münasip bir yerlerine sokmasý gerekirdi. Ýzin vermemiþlerdir.

Video kaydý Zýrhlý araç içinden yapýlmýþ. Video yayýnlandýðýna göre araç rakiplerin eline geçmiþ demektir, videoyu yayýnlamýþlar. O silah sistemi ile savaþýrsan, tabanca ile bile seni avlarlar. Hatta odunla gitsem bu zýrhlý aracý kaçýrýrdým, heleki o erlerle. Yazýk. Sadece silah baronlarý kazanýyor. Bizde silah üreten ÖZEL SEKTÖR, ya ibrani-yahudiler yada siyasi partilerin her dönem türeyen yandaþ firmalarýnýn elinde.

https://www.reddit.com/r/CombatFoota...tm_term=suuw6o

.
    Son düzenleme : alicemal; 20-02-2022 saat: 20:33.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ya erken seçim olacak, yada 2023 de normal seçim.

akp nin kaybedeceðini düþünüyorsanýz, seçim sonrasý için hisse senedi alýn derim. BIST 50 içinde F/K sý 8'in altýnda olan, katarlýlarýn aðýrlýkta olmadýðý ve akp ile yükseliþe geçmemiþ olan tahtalardan alýn derim. akp ile yükselenler akp ile düþebilirler. Siyasi koruma gidince, onlarda düþüþe geçiyorlar. Aslýnda bu yazdýðým(siyasetçi ile yükselen þirketler) korkunç bir þey ama normal bir þeymiþ gibi yazmak zorunda kalýyorum. Hem ceza yememek için hemde yazsam anlayacak kiþi sayýsý çok az ve onlarda zaten biliyorlar.

viop çuysanýz bu önerim geçerli deðil. BIST seçim sonrasý ikiye bile katlasa o tarihe kadar 50 kere batýrýrlar sizi BIST manipulatörleri.
    @NeAcaipDunya

3. Ya erken seçim olacak, yada 2023 de normal seçim.

Erken seçim için henüz erken.Ýktidarýn seçmeninin gözünden iyice düþmesi beklenecektir.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    AKÝNONYA ÞATOSU
    Gönderi
    14,096
    Blog Entries
    1

Bana kalýrsa xu100/graltýn grafiði bu þekilde elbet devam edecek.

Psikolojik YAS süreci
    1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme

Alýntý Originally Posted by secbul Yazýyý Oku

Bana kalýrsa xu100/graltýn grafiði bu þekilde elbet devam edecek.
    Emin misin secbul usta?Rusya problemi felan var.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    AKÝNONYA ÞATOSU
    Gönderi
    14,096
    Blog Entries
    1
     Alýntý Originally Posted by Econfin Yazýyý Oku
    Emin misin secbul usta?Rusya problemi felan var.
    Grafik tahminim oldukça uzun vade için. Rusya Ukrayna olmadan önce þu tahminim vardý.

10 Þubat 2021 (1 yýl önce) https://archive.vn/jiimW bu olunca

29 Kasým 2021 (3 ay önce ) https://archive.md/Al6pq önemli.

Psikolojik YAS süreci
    1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme

7.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku

Bir video var, Suriye savaþýndaki bizim askerleri gösterdiði söyleniyor.
    Bir zýrhlý araç var, içindede Türkçe konuþan askerler.Konuþmalara bakýnca bizimkiler dedim. Bende 16 ay asteðmen olarak askerlik yaptým, anýlarým canlandý.

Her kes baþka þey görecek ama ben, videoda bizim savaþa sürdüðümüz askerlerin ne kadar eðitimsiz olduklarýný gördüm. Ayrýca uzaktan kumandalý makineli tüfek sisteminin ne kadar iþe yaramaz yapýldýðýný gördüm. Resmen komedi gibi bir video. O zýrhlý aracýn içine o askerleri gönderenlerin çocuklarýný koyacaksýn. Ama rapor almýþlar engelli diye askerlik yapmamýþlar.

Zýrhlý aracýn üzerinde uzaktan kumandalý makineli tüfek var. Zýrhlý aracýn içinden bir bilgisayardan kontrol ediliyor ve askerler açýkta olmadýðýndan ölüm tehlikesi azalýyor.

Epey uzakta düþman olarak gösterilen(Gerçekte bizim deðil abd nin düþmanýydýlar ülkelerini soydurmadýklarý için. Eskiden bizimde düþmanýmýzdýlar pkk yý besledikleri için. Ecevit tehdit edince pkk yý ülkeden attýlar. Evet o oy vermediðiniz hýrsýz olmayan Ecevit, hem Kýbrýsý batýdan kurtardý, hemde pkk yý Suriyeden attýrdý. abd nin uþaðý deðildi.) askerler var. Binalarýn içindeler görünmüyorlar. Bizimkiler bilgisayar ekranýndan binalara ateþ edip onlarýn kaçmasýný bekliyorlar. Boþa mermi harcýyorlar aynen beþ para etmez öso paralý askerleri gibi.

Daha kötüsü bilgisayar ekraný ateþ edilmeye baþlandýðýnda öyle sarsýlýyorki hedef deðil gökyüzü ve toz toprak görünüyor. Beþ para etmez bir uzaktan kumandalý makineli tüfek sistemi yapmýþlar. Para tuzaðý resmen. O silah sistemi ile bu tür savaþta hiç bir þey vuramazsýn.

Derken karþýdan bir tanksavar füze atýlýyor ve bizim Zýrhlý aracýn içi çocuk parkýna dönüyor. Füze olduðunu ve kendilerine doðru geldiðini anlayýnca Zýrhlý araç içindekilerden bazýlarý bozuk Türkçe ile "kaç kaç" diye baðýrmaya baþlýyor. Þoför füzeye karþý ne yapacaðýný bilmiyor halbuki manevra yapacak zamaný var. füzeyi tanýmýyorlar bile, ateþlendiði anda füze olduðu anlaþýlmalý idi. Eðitimsizler. Araçta subay var ama erler sazý almýþ ellerine baðýrýyorlar, subayý takan yok. Belliki araç içinde geçici erler var. Cepheye savaþa sürülmüþler. Astsubay veya subay olsalar hem bu kadar bozuk Türkçeleri olmaz hemde mermi görünce tabanlarý yaðlamazlar. Zaten üç beþ saniye sonra düzgün Türkçesinden subay olduðu belli olan bir adam "sakin olun sakin olun" diyor ama kaç kaç seslerinden arada kayboluyor.

O "kaç kaç" diyen erlerde suç yok(ast subay deðillerse veya öso denen paralý askerler sürüsü deðilse ki öso elemaný olma ihtimalide var) Suç geçici erleri sýcak savaþ olan cepheye süren komutanlarda. Hem kendi savaþýn deðil, erlerin bok yoluna ölmek istememeleri doðal, hemde eðitmeden göndermiþsinki mermiyi görünce tabanlarý yaðlýyorlar. Hem de ne iþi var "kaç kaç" diyecek kadar boþ bir adamýn o kadar pahalý ekipmanýn içinde. Neresinden baksan hatalar sürüsü.

Link burda isteyen baksýn. Resmen utandým. Tek düzgün davranan subaydý ama o subayýnda o uzaktan kumandalý silah sistemini, o sistemi yapan patronlarýn münasip bir yerlerine sokmasý gerekirdi. Ýzin vermemiþlerdir.

Video kaydý Zýrhlý araç içinden yapýlmýþ. Video yayýnlandýðýna göre araç rakiplerin eline geçmiþ demektir, videoyu yayýnlamýþlar. O silah sistemi ile savaþýrsan, tabanca ile bile seni avlarlar. Hatta odunla gitsem bu zýrhlý aracý kaçýrýrdým, heleki o erlerle. Yazýk. Sadece silah baronlarý kazanýyor. Bizde silah üreten ÖZEL SEKTÖR, ya ibrani-yahudiler yada siyasi partilerin her dönem türeyen yandaþ firmalarýnýn elinde.

https://www.reddit.com/r/CombatFoota...tm_term=suuw6o

.
    1. Görülen sistem Sarp Uzaktan Komutalý Atýþ Sistemi STAMP daha genel ismiyle, Aselsan üretimi.

Muadilleri içinde dünyadaki en iyi sistemlerden biridir. Lazer ile mesafe ölçer, hareket ettiðinizde hedefte kalýr (stabilizasyon sistemi), mesafeyi ve önleme mesafesini (yanca) ölçer otomatik olarak iletir, termal görüþ sistemi vardýr.

Çok maksatlýdýr, araçlarýn üzerine, sabit tesis karakol gözetleme kuleleri üzerine monte edilebilir, asli ihtiyaçlarýn birden fazlasýný karþýlamak maksadýyla bu konseptte üretilmiþtir. Altay tankýnýn da þimdilik üst tarafýnda yer alacaktýr, ihtiyaçlara göre deðiþik modernizasyonlar, modifikasyonlara tabi tutulabilir.

2. Muhtemelen arýza yapmýþ, atýþ esnasýnda ilave yükseliþ verirken, artýkýla tersten düzeltme verisini iletemiyor, genel adý bu sistemin balistik tahrik tertibatý. Arýzalý olduðu için o þekilde kullanmaya devam ediyorlar (mecburen geçici süre) anlaþýlan.

3. Araç ya bir zýrhlý paletli ya da tekerlekli taktik araç, niþancýnýn gerisinde boþluk var, tam anlaþýlmýyor.

4. Yaptýklarý faaliyet doðru, cebri keþfin anlamýný google'dan araþtýrabilirsiniz.

5. Araç vurulmamýþ, saðdan kaçýrýyor tanksavar niþancýsý düþman.

6. Tepkiler normal, dünyanýn en iyileri en eðitimlileri de olsa ayný tepkiyi verir.

7. Reaksiyon zamaný yok, 1 sn den az zamanda roket gelip geçiyor, tepkiler sonrasýna, tekrar gelirse diye.

8. 'Kaç kaç' sürücüye manevra yap anlamý taþýyor, aracý hadi hep beraber terk edelim de kaçalým demek deðil.

9. Dolayýsýyla yazdýklarýnýzýn neresini düzelteceðimi þaþýrdým.

Gelelim hatalara, benim tespitlerime;

1. Ergenekon, Balyoz, Ýzmir Casusluk Kumpas Davalarýyla ordunun beyin takýmý ve geleceðin komutan adaylarý týrpanlanmýþ,

2. Yerlerine FETÖ cüler doldurulmuþ, neredeyse tuðgenerallerin tamamý, kurmaylarýn tamamý FETÖ den müteþekkil hale getirilmiþ, FETÖ ve FETÖ yle beraber yürüyenler tarafýndan,

3. 2011-2016 yýllarý arasýnda FETÖ cü olmayanlara muazzam baskýlar yapýlmýþ, soruþturmalar, davalar, sicil bozmalar, terfilerin önünü kesmeler, tskkulis, hangarýn sesi gibi, defalarca savcýlýða verilen ama nedense bir türlü bulunamayan sosyal medya hesap sahipleri marifetiyle itibar suikastleri yapýlmýþ, (bu arda herkes izlemiþ)

4. Atama, tayin, terfi, yurt dýþý geçici görev, sýnav ölçe deðerlendirme birimleri ve akademi gibi bütün kilit noktalarý iþgal edilmiþ,

5. Bizler veya rahmetli bir milletvekili basbas baðýrýp bunlarý haykýrýrken, taþþak geçilmiþ, Türkiye vesayetten kurtuluyor denmiþ, ülke baðýrsaklarýný temizliyor denmiþ,

6. FETÖ cü olmayanlar da baþlarýný kuma sokup görmezden gelmiþ, kimisi elini oðuþturmuþ, yeni düzende rol kapma savaþýna girmiþ,

7. 15 Temmuz olmuþ, 26.000 FETÖ cü darbeden atýlmýþ,

Yerine þýp diye 26.000 kiþi alýnmýþ, boyacý küpü ya, þipþak (?)

8. Ülke BOP tehlikesine karþý, önceden (17-20 Aralýk öncesinden, PKK ya Kuzey Iraktan yardýma adam gönderildiði dönemler, konvoylarý bizim ülkeden sirenler alkýþlarla geçerken) yapýlan stratejik hatalar nedeniyle Suriye'de PKK ya alan açýldýðýndan bu haliyle Suriye' ye girmiþ,

9. Okuldan mezun olanlar 3 ay sonra kendisini savaþýn ortasýnda bulmuþ,

10. Karþýsýnda IÞÝD i, ABD si, Fransa' sý, Rusya' sý, PKK' sý, Suriye' si, Ýran' ý, Çeçeni, dünyanýn dört yanýndan doluþmuþ paralý profesyonelleri,

11. Silah þirketleri Suriye' yi savaþ laboratuvarý ilan etmiþ, türünün son örneði tanksavar roketleri peydahlanmýþ heryerden,

12. Tanesi neredeyse eski bir tank fiyatýna çekirdek gibi atýlýrken, ve her biri dünyadaki en geliþmiþ tanký bile paramparça etmeye yetecek teknolojide, (Konkurs, Kornet, Çift Tandem Baþlýklýlar)

13. Bu durumda dahi, Suriye kuzeyinde ABD/AB/Ýsrail eliyle oluþturulmaya çalýþan, Yahudi ekurisi geleceðin sözde Kürdistan ýnýn temeli olacak, kuþaðý ortadan yarmýþ, batýsýndan denize ulaþmasýný engellemiþ,

14. Tam doðusundan bitirici darbeyi indirirken, ABD ve Rusya kendi aralarýnda anlaþmýþ, bölgeyi ikiye bölme fiili durumundaki defaktoyu kabul etmiþ, sýrf bizim hakimiyet alanýmýzý daraltmak için,

15. Gençler iyi dayanmýþlar yine, savaþmýþlar, helal olsun, emin olun bu olaydan aylar sonra da savaþmaya devam etmiþlerdir. Demek bir de eðitimli olsalarmýþ (?)

Yukarýda saydýklarým hata tabi, ama bu gençlerle ilgili deðil bu hatalar.

Gençlerin hatasý, sadece þu, cep telefonu. Tipik Z kuþaðý, kameraya çekiyorlar, bir de sosyal medyaya düþecek þekilde whatsapp vs ile arkadaþlarýna gönderiyorlar batýda görev yapan. Vurulsa ölürken TikTok çekecekler, o derece..

Saydýklarým nazarýnda mevzuyu yeniden deðerlendirmenizi tavsiye ederim, bir sürü þehit verdik orada ve boþa vermedik. Mevzunun en baþýnda en büyük stratejik hatayý yapanlara hesabýn iletilmesi lazým ortalýkta hiç bir þey olmamýþ gibi dolanýyorlar, taktikle eðitimle silahla sonradan bu tür stratejik hatalar giderilemez.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Achiles olaya beyaz gözlüklerle bakmýþ, ben kýrmýzý.

Eðer "yazdýklarýnýzýn neresini düzelteceðimi þaþýrdým." demeseydi , burada kesecektim ancak hafiften girmem gerekiyor.

O Silah sisteminin nasýl kullanýldýðýný biliyorum. Arýza da olabilir, silah araca iyi sabitlenmemiþ olabilir veya o araç için o silahýn geri tepmesi çok fazladýr, silahla araç uyumsuzdur. Arýza varsa yerin tamirhane cephede atýþ alaný deðil. Sonuçta o araçla o iþ, BENÝM STANDARDIMDA yanlýþ. Cebri keþif bir taným, o tanýma uygun iþ yapmak eðitim meselesi.

Yaw ayný þeyleri niye savunuyorum gereksiz. Sadece þunu söyleyeyim benim STANDARDIM FARKLI. Herkesin yaptýðý iþ standardý farklýdýr. Bununla keseyim.

"Ergenekon, Balyoz,.." la baþlayan paragraflar bence de doðru, o bölümlere katýlýyorum.

Zaten devamýnda Achile in yazdýklarý, o araçtaki benim yazdýðým olaylarý açýklýyor. Yani benle ayný fikirde ama ben yanlýþ yazmýþým gibi "düzelteyim" demiþ. O kýsým problemli.

Gerçeði görüp yazmak baþka þey, görürsen düzeltebilirsin. Duygusal davranýp savunayým dersen, hatayý düzeltemezsin ve o askerleri ölüme gönderirsin.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 723/853 ÝlkÝlk ... 223623673713721722723724725733773823 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •