Pek çok yerde gördüm Ukrayna-Rusya savaþýnda kimler kazandý kimler kaybetti görüþlerini.
Dünya medyasýnýn %85 i siyonist elinde veya kontrolunde. O sebeple bu tür yorumlarýn %80 den fazlasýnýn abd taraflý olacaðýný unutmayýn.
TR de ayný. Bizde %90 ý geçer herhalde.
Bence henüz ortada kazanan kaybeden diye net bir þey yok.
Fikir vermesi açýsýndan birþeyler yazmak zorunda hissettim kendimi.
ABD nin maddi kazancý kaybý ne.?
Kýsa vadede ABD nin maddi kaybý olmaz. Çünki kullandýðý parayý matbaada basýyor. Ukrayna için 2014 den beridir 30 küsür milyar dolar harcamýþ. Onlar için sýfýr maliyet demek. abd dolarý tüm dünyada geçerli ve kullanýlýyor. 1970 den beridir karþýlýksýz para basýyorlar. Bastýklarý paralarla hem orduyu CIA yý finanse ediyorlar, hemde kârlý dünya þirketlerini, arsalarýný, madenlerini satýn alýp(sýfýr maliyetle), halklarý kendi iþçileri haline getiriyorlar.
Sonuçta Ukraynaya trilyon dolar yardým yapsa, abd ye maliyeti SIFIR.
Kýsa vadede Maddi kaybý yok, peki maddi kazancý varmý.? abd nin para kazancýna ihtiyacý yok çünki matbaada karþýlýksýz istedikleri kadar basýyorlar. Diðer maddi kazançlarý ne olabilir. Ukrayna yönetimini elinde tutmak maddi bir kazançtýr. Bu iþ tehlikede veya abd planý dahilinde. Ukrayna daki savaþýn uzun sürmesi abd için maddi kazançtýr. Yýllarca süren bir savaþ, abd nin rakibi Rusya yý yýpratýr çünki Rus parasý, abd parasý gibi dünyada koþulsuz þartsýz geçerli deðil. abd savaþý uzatarak Rusyayý zayýflatmak istiyor olabilir.
Þu an Ukrayna'ya abd nin taþýdýðý gerilla gruplarý var. Suriye, Lübnan, Libyada yapýlanlar, Ukrayna dada yapýlmaya çalýþýlýyor. Dünyadan Paralý askerleri Ukrayna ya yýðýyorlar ve silahlandýrýyorlar. Hava araçlarýný düþüren bolca füze veriyorlar. Rus ordusu bu sebeple zorlanmaya baþladý. Sivil öldürmek istemiyorlar ama sivil yerlerden kendilerine füze ve bomba atýlýyor. SÝHA teknolojileride bizimki kadar geliþmiþ olmadýðýndan, sivil bölgelerde paralý askerleri bulup vurmayý sanýrým pek baþaramýyorlar. Biz o konuda uzmanlaþtýk. (tabi bu konu biraz muallak. Bizim rakipler zayýftý ve ellerindeki teknoloji SÝHA vurmaya yeterlimiydi ben net bilmiyorum. Ukraynada ise batý füze teknolojisi verilmeye baþlandý. Suriyede ve pkk da ne kadar vardý emin deðilim. ermenistana vermediler diye biliyorum.)
abd nin planý bu olabilir. Savaþý uzatabildiði kadar uzatýp, Ruslarý ekonomik çöküntüye sokmak. SSCB yede aynýsýný yapýp batýrdýlar. Ýçeriden ekonomik olarak on yýllarca yýprattýlar.(Bunu hangi bilgime dayanarak söylüyorum. TR nin geliþimine bakarak. Ayný ibrani-yahudi azýnlýk bizdede var, Rusya dada var, Ukrayna dada var. Bizim 1938 sonrasý geçirdiðimiz evreler net. SSCB kapalý kutuydu ama benzer evre geçirdikleri bence açýk.)
Rusya nýn maddi kazancý kaybý ne.?
2014 de abd darbesi ile Ukrayna yönetimi abd uþaklarýnýn eline geçti. Rusya Ukrayna yý geri almak istiyor. Ukrayna hem sýnýr komþusu, hemde ayný soydan geliyorlar. Ruslar ve Ukrayna lýlar Slav soyundan gelmeler. Ayný dili konuþuyorlar, ayný kültüre sahipler. Ukraynayý kaybetmek Ruslar için büyük kayýp olur. Sýnýrýna abd liler nükleer füzeleri ile yerleþmiþ olur. Þu an için Ukraynayý kazanamadýlar ve kaybetmedilerde. Tüm Ukraynayý almaya çalýþacaklardýr. Yarýsý ile yetinmeleri mantýksýz.
Ruslar savaþý kazanýrlarsa, savaþ daki maddi kayýplarýný Ukrayna dan çýkarýrlar. Ukrayna'ya petrol ve gaz satýyorlar. abd Irak'a savaþ açýp orayý harabeye çevirdiðinde, maddi kayýplarýný tazminat olarak Irak tan aldý, halada alýyor. Petrol gelirlerinin bir kýsmý abd ye akýyor. Iraka sahte delillerle girdiðini abd baþkanlarý söylediði halde tazminat alýyor. Halbuki Irak, abd den tazminat almalýydý. Böyle bir anormal durum var ve dünyadaki hiç bir ülke ses çýkarmýyor.
Rusya savaþý kaybederse. Büyük maddi kaybý olur çünki abd gibi karþýlýksýz para basamýyor. Ýthalatýný Ruble ile deðil USD ve AVRO ile yapýyor. Bu paralarý kazanmak zorunda. Rusya matbaada trilyon rubleler basýp gidip abd de Ford fabrikasýný satýn alamaz, Fransada Reno fabrikasýný satýn alamaz. "USD yada AVRO getir hemþerim" derler. Ama abd gidip Rusyadaki Lada fabrikasýný USD ile alabilir. Aldýda. Lada otomobil fabrikalarý þu an abd, fransýz, italyan ortaklý bir firmanýn elinde. Rusya nýn tüm özelleþtirilen dev kamu þirketleri, dýþarýdan getirilen USD ile, boris yeltsin döneminde ibrani-yahudi azýnlýkça satýn alýndý.
Türkiye'de ayný, þu an bildiðiniz tüm ünlü Türk markalarýný sayýn. Ya içimizdeki ibrani-yahudi kökenlilerin einde veya özal'dan sonra özellikle akp döneminde hepsi yabancýlarca satýn alýndý. ben bile bazen þaþýrýyorum, yaw bu marka Türk tü diyorum. Hepsi gitmiþ. yabancýlarýn iþçisi durumuna geldik ve abd liler matbaada bastýklarý ve adýna USD dedikleri kaðýtlarla bu iþi yaptýlar. 1950 den beridir abd lilerin kurdurduðu siyasi partilerce yönetiliyoruz. medyada ibrani-yahudi elinde-kontrolunde. Bu hale gelmemiz normal.
Sonuçta, Rusyanýn kýsa orta vadede kaybý, eðer savaþ uzarsa veya kaybederse büyük olur. Kazanýrsa kaybý olmaz. Orta uzun vadede kazancý büyük olur çünki Global çapta psikolojik üstünlüðü abd den devir alýr.
abd nin ise savaþ ne olursa olsun kýsa vadede kaybý olmaz. Savaþý kaybederse orta uzun vadede kaybý büyük olur.
Türkiye ise her hâlukârda kaybediyor, kaybedecek. Ankarada dünyanýn en büyük rezervli petrolünü bulsak yine kaybederiz. O gelir, bazý þirketlerce paylaþýlýp iç edilir. Ukrayna savaþý bize þimdilik enflasyon olarak yansýdý. Yaz aylarýnda ise turizm gelirleri azalmasý olarak yansýyacak. Ukraynaya ve Rusyaya ihracatýmýzda azaldý, azalacak. Þu an sebze mevede hafif fiyat düþüþü olduysa sebebi bu. tayyip ailesi Suriye, Azerbaycan ve Ukrayna savaþlarýnda servetlerine servet kattýlar, katýyorlar. tayyip aile sinin ürettiði silahlarý satýyorlar.
tayyip'in damadý bayraktar, ÝHA fabrikasýný akp döneminde devletden elde ettiði gelir ile kurdu. bayraktar'a devlet ÝHA þirketi TUSAÞ ýn teknolojisi aktarýldý ve yabancý ülkelere damat bayraktarýn ÝHA larýný satýyorlar. Halk kaybediyor, tayyip ailesi servetlerine servet katýyorlar. Yasal yolla. Bana göre deðil ama kanunlarýmýza göre yasal diyorlar.
Ülkeler için kýsa vade üç beþ 10 yýldýr. Uzun vade 50 yýl 100 yýl.
Son düzenleme : alicemal; 06-03-2022 saat: 12:46.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri