Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 727/853 ÝlkÝlk ... 227627677717725726727728729737777827 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,809 - 5,816 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Pek çok yerde gördüm Ukrayna-Rusya savaþýnda kimler kazandý kimler kaybetti görüþlerini.
    Dünya medyasýnýn %85 i siyonist elinde veya kontrolunde. O sebeple bu tür yorumlarýn %80 den fazlasýnýn abd taraflý olacaðýný unutmayýn.
    TR de ayný. Bizde %90 ý geçer herhalde.

Bence henüz ortada kazanan kaybeden diye net bir þey yok.

Fikir vermesi açýsýndan birþeyler yazmak zorunda hissettim kendimi.

ABD nin maddi kazancý kaybý ne.?
    Kýsa vadede ABD nin maddi kaybý olmaz. Çünki kullandýðý parayý matbaada basýyor. Ukrayna için 2014 den beridir 30 küsür milyar dolar harcamýþ. Onlar için sýfýr maliyet demek. abd dolarý tüm dünyada geçerli ve kullanýlýyor. 1970 den beridir karþýlýksýz para basýyorlar. Bastýklarý paralarla hem orduyu CIA yý finanse ediyorlar, hemde kârlý dünya þirketlerini, arsalarýný, madenlerini satýn alýp(sýfýr maliyetle), halklarý kendi iþçileri haline getiriyorlar.

Sonuçta Ukraynaya trilyon dolar yardým yapsa, abd ye maliyeti SIFIR.
    Kýsa vadede Maddi kaybý yok, peki maddi kazancý varmý.? abd nin para kazancýna ihtiyacý yok çünki matbaada karþýlýksýz istedikleri kadar basýyorlar. Diðer maddi kazançlarý ne olabilir. Ukrayna yönetimini elinde tutmak maddi bir kazançtýr. Bu iþ tehlikede veya abd planý dahilinde. Ukrayna daki savaþýn uzun sürmesi abd için maddi kazançtýr. Yýllarca süren bir savaþ, abd nin rakibi Rusya yý yýpratýr çünki Rus parasý, abd parasý gibi dünyada koþulsuz þartsýz geçerli deðil. abd savaþý uzatarak Rusyayý zayýflatmak istiyor olabilir.

Þu an Ukrayna'ya abd nin taþýdýðý gerilla gruplarý var. Suriye, Lübnan, Libyada yapýlanlar, Ukrayna dada yapýlmaya çalýþýlýyor. Dünyadan Paralý askerleri Ukrayna ya yýðýyorlar ve silahlandýrýyorlar. Hava araçlarýný düþüren bolca füze veriyorlar. Rus ordusu bu sebeple zorlanmaya baþladý. Sivil öldürmek istemiyorlar ama sivil yerlerden kendilerine füze ve bomba atýlýyor. SÝHA teknolojileride bizimki kadar geliþmiþ olmadýðýndan, sivil bölgelerde paralý askerleri bulup vurmayý sanýrým pek baþaramýyorlar. Biz o konuda uzmanlaþtýk. (tabi bu konu biraz muallak. Bizim rakipler zayýftý ve ellerindeki teknoloji SÝHA vurmaya yeterlimiydi ben net bilmiyorum. Ukraynada ise batý füze teknolojisi verilmeye baþlandý. Suriyede ve pkk da ne kadar vardý emin deðilim. ermenistana vermediler diye biliyorum.)

abd nin planý bu olabilir. Savaþý uzatabildiði kadar uzatýp, Ruslarý ekonomik çöküntüye sokmak. SSCB yede aynýsýný yapýp batýrdýlar. Ýçeriden ekonomik olarak on yýllarca yýprattýlar.(Bunu hangi bilgime dayanarak söylüyorum. TR nin geliþimine bakarak. Ayný ibrani-yahudi azýnlýk bizdede var, Rusya dada var, Ukrayna dada var. Bizim 1938 sonrasý geçirdiðimiz evreler net. SSCB kapalý kutuydu ama benzer evre geçirdikleri bence açýk.)

Rusya nýn maddi kazancý kaybý ne.?
    2014 de abd darbesi ile Ukrayna yönetimi abd uþaklarýnýn eline geçti. Rusya Ukrayna yý geri almak istiyor. Ukrayna hem sýnýr komþusu, hemde ayný soydan geliyorlar. Ruslar ve Ukrayna lýlar Slav soyundan gelmeler. Ayný dili konuþuyorlar, ayný kültüre sahipler. Ukraynayý kaybetmek Ruslar için büyük kayýp olur. Sýnýrýna abd liler nükleer füzeleri ile yerleþmiþ olur. Þu an için Ukraynayý kazanamadýlar ve kaybetmedilerde. Tüm Ukraynayý almaya çalýþacaklardýr. Yarýsý ile yetinmeleri mantýksýz.

Ruslar savaþý kazanýrlarsa, savaþ daki maddi kayýplarýný Ukrayna dan çýkarýrlar. Ukrayna'ya petrol ve gaz satýyorlar. abd Irak'a savaþ açýp orayý harabeye çevirdiðinde, maddi kayýplarýný tazminat olarak Irak tan aldý, halada alýyor. Petrol gelirlerinin bir kýsmý abd ye akýyor. Iraka sahte delillerle girdiðini abd baþkanlarý söylediði halde tazminat alýyor. Halbuki Irak, abd den tazminat almalýydý. Böyle bir anormal durum var ve dünyadaki hiç bir ülke ses çýkarmýyor.

Rusya savaþý kaybederse. Büyük maddi kaybý olur çünki abd gibi karþýlýksýz para basamýyor. Ýthalatýný Ruble ile deðil USD ve AVRO ile yapýyor. Bu paralarý kazanmak zorunda. Rusya matbaada trilyon rubleler basýp gidip abd de Ford fabrikasýný satýn alamaz, Fransada Reno fabrikasýný satýn alamaz. "USD yada AVRO getir hemþerim" derler. Ama abd gidip Rusyadaki Lada fabrikasýný USD ile alabilir. Aldýda. Lada otomobil fabrikalarý þu an abd, fransýz, italyan ortaklý bir firmanýn elinde. Rusya nýn tüm özelleþtirilen dev kamu þirketleri, dýþarýdan getirilen USD ile, boris yeltsin döneminde ibrani-yahudi azýnlýkça satýn alýndý.

Türkiye'de ayný, þu an bildiðiniz tüm ünlü Türk markalarýný sayýn. Ya içimizdeki ibrani-yahudi kökenlilerin einde veya özal'dan sonra özellikle akp döneminde hepsi yabancýlarca satýn alýndý. ben bile bazen þaþýrýyorum, yaw bu marka Türk tü diyorum. Hepsi gitmiþ. yabancýlarýn iþçisi durumuna geldik ve abd liler matbaada bastýklarý ve adýna USD dedikleri kaðýtlarla bu iþi yaptýlar. 1950 den beridir abd lilerin kurdurduðu siyasi partilerce yönetiliyoruz. medyada ibrani-yahudi elinde-kontrolunde. Bu hale gelmemiz normal.

Sonuçta, Rusyanýn kýsa orta vadede kaybý, eðer savaþ uzarsa veya kaybederse büyük olur. Kazanýrsa kaybý olmaz. Orta uzun vadede kazancý büyük olur çünki Global çapta psikolojik üstünlüðü abd den devir alýr.

abd nin ise savaþ ne olursa olsun kýsa vadede kaybý olmaz. Savaþý kaybederse orta uzun vadede kaybý büyük olur.

Türkiye ise her hâlukârda kaybediyor, kaybedecek. Ankarada dünyanýn en büyük rezervli petrolünü bulsak yine kaybederiz. O gelir, bazý þirketlerce paylaþýlýp iç edilir. Ukrayna savaþý bize þimdilik enflasyon olarak yansýdý. Yaz aylarýnda ise turizm gelirleri azalmasý olarak yansýyacak. Ukraynaya ve Rusyaya ihracatýmýzda azaldý, azalacak. Þu an sebze mevede hafif fiyat düþüþü olduysa sebebi bu. tayyip ailesi Suriye, Azerbaycan ve Ukrayna savaþlarýnda servetlerine servet kattýlar, katýyorlar. tayyip aile sinin ürettiði silahlarý satýyorlar.
    tayyip'in damadý bayraktar, ÝHA fabrikasýný akp döneminde devletden elde ettiði gelir ile kurdu. bayraktar'a devlet ÝHA þirketi TUSAÞ ýn teknolojisi aktarýldý ve yabancý ülkelere damat bayraktarýn ÝHA larýný satýyorlar. Halk kaybediyor, tayyip ailesi servetlerine servet katýyorlar. Yasal yolla. Bana göre deðil ama kanunlarýmýza göre yasal diyorlar.

Ülkeler için kýsa vade üç beþ 10 yýldýr. Uzun vade 50 yýl 100 yýl.
    Son düzenleme : alicemal; 06-03-2022 saat: 12:46.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Geleceði 10 - 15 yýl önceden söyleyen efsane keçi, yine geleceði gördü.

Geldiler, yazmam lazým.

Buðusu üstünde delil. Ukrayna - Rusya savaþý.

Batý ambargo koydu. Koyduðu ambargolardan biri ne idi.?

Batýnýn kredi kartlarýný kullanamayacaksýn. Hangi kartlar bunlar.? visa, mastercart vb.

Peki Rusya bundan nasýl etkilenir.

Valla Rusya da yerel kartlar kullanýlýyormu bilmiyorum ama kullandýklarý savaþ teknolojileri hariç teknolojiye bakarsan, yerel kredi kartlarý kullanýlmýyordur. Onlarda TR gibi batýya sömürülüyorlar.

Çin'e bakýn. Yoðun kullanýlan Ödeme sistemleri Çin ürünü. Telefonla banka destekli ödeme, Alipay vb çok yaygýnmýþ.
    E-ticaret siteleri Çin ürünü. Alibaba siteleri Çinde en çok kullanýlan. Ayrýca diðer ülkelerdeki yerel e-ticaret sitelerini alýp dünyaya yerelmiþ gibi yayýlýyor. Bizdeki trendyol gerçekte Çinli nýn.

Sosyal sitelerine bakýn. Çin ürünü. Çin li sosyal siteler, batýnýn sosyal sitelerinden çok daha yaygýn. tikTok gibi Çin siteleri ise dünyaya yayýlýyor.

Ýþte bu yüzden Çin, abd sömürgesi olmuyor. Kendi ülkesinde abd þirketleri deðil Çinli þirketler kullanýlýyor. Halka býraksan direk abd sitelerine ve teknolojisine yönelir. Ama býrakmýyorlar. Ne batý medyasýný serbest býraktýlar(en önemlisi bu ayak), ne batý bankalarýný serbest býraktýlar nede batý internet sitelerini serbest býraktýlar. Kendi ürün ve þirketlerini destekleyip, dýþarýdan gelenleri olabildiðince engellediler. Sert önlem aldýlar.

Bize bakýn. Hücuuum faceBook, instagram, twitter. TV de bu þirketlerden bahsetmek reklama girmiyor. Sabah akþam bedava reklamlarý yapýlýyor.
    Yerel TROY kredi kartý þirketimiz var, devlet bile kullanmýyor.
    Yerel toplu görüþme yazýlýmýmýz var, devlet bile kullanmýyor, zoom kullanýlýyor.
    Yerel sosyal sitelerimiz varmý bilmiyorum. Diyelimki var, TV de adýný geçirsen reklam yaptýn diye direk yakana yapýþýrlar. abd siteleri ismini istediðin kadar geçir, reklama sayýlmýyor.
    Yerel iþletim sistemimiz var pardus, devlet ne kadar kullanýyor bilmiyorum. Çok eskiden kamuda çalýþýrken abd sistemlerini kullanýyorduk.
    Yerel e-ticaret sitelerimiz var. Bu konuda çok kötü deðiliz ama önemli kýsmýný yabancýya sattýk. Korumadýk.

Yarýn batý ile soðuk veya ýlýk bir savaþa girsek. Herþeyimiz batý ve içeride bile olsa batý sahipli þirketlerce üretildiðinden, dýmdýzlak kalacaðýz ortada. Bakýn rusya ya, kredi kartlarý iptal.

1938 den sonra batýya þartlandýrýldýk. Benim bu yazýya sinirlenip "ne diyo lang bu zibidi" diyerek batý ürünlerini sahiplendiyseniz. Tamda sömürgecilerin istediði kývama getirilmiþsiniz demektir.

10 yýl önce genelde vasýfsýz iþçilik yapmýþ olan 55 yaþlarýnda bir adamla konuþtum. "Þu mesleði filan edinsen, biraz öðrensen, maddi açýdan þöyle rahat edersin, kendi patronun olursun." gibi bir konuþmaya giriyordum.

Adam lafýmýn gideceði yeri gördü ve kesti. "Bana biri iþ verecek, parasý önemli deðil karným doysun yeter. eðitime gelemem, iþ kurup riske giremem." benzeri bir açýklama yaptý. Vatandaþ tam köle zihniyetine sahipti. "Ben düþünmeyeyim, sadece beden iþçiliði yapayým, karným doysun, barýnaðým olsun yeter. Benim yerime patron düþünsün."

Üstteki açýklamalarýma kýzdýysanýz, ÖZDE bu kafadasýnýzdýr.

Bu dayýnýn kendi yaþýnda bir karýsý var, bir kaçda çocuðu. Çoðunlukla Ýþsiz geziyordu. Erkek çocuklarý çalýþýyordu. Benim kadýn arkadaþlarýmdan iyi eðitimli bir kadýn vardý. Onada abayý yakmýþtý ve gizleme ihtiyacý hissetmiyordu. Benden çaktýrmadan bilgi almaya çalýþýyordu, ikinci "karý" olarak göz koymuþtu.

Çocukluktan itibaren aðýr eðitimle beyni geliþtirilmemiþ kiþi bu þekildedir. Paket olarak gelir. Bir huyu kötü diðerleri iyi gibi olmaz. Çalýþmaz ama her ay yeni bir genç kýzý koynunda ister. Ýyi yemek ister iyi araba ister. Kýsa yollarý sever, hemen ister, herþeyi yapmaya hazýrdýr. Kolaycada kandýrýlýrlar çünki beynin olmasý gereken yer boþtur.

Kendi suçu deðil. Eðitmezsen hepimiz gerçekte hayvanýzdýr. Önce karnýmýzý doyururuz, sonra uçkurumuzu düþünmeye baþlarýz. Hayvanýn temel özellikleridir.

(aile ve mesleki eðitiminide kast ediyorum, sadece okul olarak ele almayýn)

Pardon yaw. Konuya farklý yerden girip buradan çýkmýþým. Oldu artýk, yazýyý ayýrmak için uðraþmayayým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    2022 Þubat - Türkiye motorin yaklaþýk 18 TL Asgari ücret net 4250 TL
    2022 Þubat - Almanya motorin yaklaþýk 1.87 AVRO Asgari ücret net ortalama 1300 AVRO brüt 1621 AVRO

2022 Þubat Türkiye, asgari ücretle alýnabilecek toplam motorin 4250/18 - 236 LT
    2022 Þubat Almanya, asgari ücretle alýnabilecek toplam motorin 1300/1,87 - 695 LT

Bir Alman, maaþý ile bizden 3 kat daha fazla yakýt alabiliyor.
    BU TÜR hesaplamaya SATIN ALMA GÜCÜ deniyor.

Hangi ülke vatandaþý zengin, hangisi fakir, bu þekilde hesaplamak gerekir. Satýn alma gücü ile.

"Almanyada motorin 29 TL bizde 18 TL. Biz ucuza alýyoruz" demekle olmaz. Çok düþük maaþ veriyorsun, köle maaþý. Tabi köleliðe alýþtýðýmýzdan 4250 TL size çok yüksek geliyordur. Bu ülke kötü yönde evrildi. Ýnsanlýktan çýktýk. karýn doyurmayý insan yaþamý olarak algýlamaya baþladýk. Ambalajlý köftenin, aroma sýkýlmýþ soya fasulyesi olduðunu anlayamayacak hale geldik. Köfte alabiliyorum diyoruz. Lang ninen haftada 3 gün katkýsýz halis etle köfte yapardý. O zaman köylüyüz fakiriz sanýrdýnýz dingil.

Hani Almanlar bizi kýskanýyor ya. Ki bizde asgari ücrete %50 gibi dev zam yeni yapýldý. Almanyada ise Temmuz da %25 gibi bir zam gelecek. Temmuzda fark dahada büyüyecek.

Tarýmýmýzýn bakaný demiþ ya "Rusya dan saman alýyor diyorlar. paramýz varki alýyoruz." (Rusyamýydý baþka ülkemiydi.?)
    Yaw o para senin deðilki halkýn, çalýþanýn parasý. senin paran yok. Milletin parasý o. Tarýmý bitirdin, çalýþanýn parasý ile Rus köylüsünü zengin ediyorsun.

Bunu niye hesapladýysam. Konuya neden girdim hiç hatýrlamýyorum. En son zombi dizisi seyrediyordum, bi baktým motorin hesaplýyorum.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün y.özdil ile Ege Cansen hocamýn, yazýlarýndan dolayý enselerini tokatlamam lazým ama caným istemiyor.

Az önce y.özdil'in yazýsýna sinirlendim ve kendisine mail attým.
    Bazý köþeden yazarlar okuyup yanýtlýyorlar, çoðunluk okumuyor, yanýtlamýyor, mail adresi koymuyorlar.

Ege hoca okuyor bazen cevap veriyor. Abdurrahman Yýldýrýmda okuyor ve yanýtlýyor.
    y.özdil i bilmiyorum. Bugünki yazýsýný esprili bir dille eleþtridim. Bakalým cevap gelecekmi.

2006 ve 2018 de akp li bakanlarca çýkarýlan tarým kanunlarý sebebi ile ülke tarýmýnýn yabancý þirketlere yönlendirildiðini yazmýþtým. Bu bilgiyi köþeden yazarlarda veriyor ancak bakan ismi vereni görmedim. Maaþýmý kaybederim korkusu vardýr veya ayný çýkar grubu içinde olduklarýndan fazla ileri gitmemeye çalýþýyorlardýr.

Sorunu yazayým, millet okusun ama suçluyu yazmayayým milletin kafa karýþýk kalsýn, suçluyu yanlýþ yerde arasýn ki ben ballý maaþýmý ve olanaklarýmý kaybetmeyeyim.

Vekiller ve gazetecilerin, kömür madeni iþçileri gibi aðýr mesleki þartlar kategorisine sokulup erken ve yüksek emekli maaþlarý aldýklarýný biliyormuydunuz.? Bilmiyordunuz, o zaman niye yaþýyonuzki.?

2006 da tarýmýn bakaný akp li mehdi eker.
    Yerli tohumun ortadan kalkmasýný saðlayacak kanunlar çýkarýyor. Köylüde yerli tohumu býrakýp, fabrikalarda üretilen kýsýr hibrit tohumlara geçmek zorunda kalýyorlar. Þu an tohum sanayinin %70 i yabancý þirketlerin elindeymiþ. sözcü yazarý Serpil Yýlmaz bugün yazmýþ, bakan ismi vermemiþ.

1938 den beridir yerliyi köreltip yabancýyý yüzelten yüzlerce kanun çýkarýldý, her parti tarafýndan. mehdi eker bunlardan sadece bir tanesi.

Kimin imzasý var bilmek gerekiyor.

Örneðin suçlulara af olayý var.
    Afla erken çýkanlarýn iþlediði tonla suç var. O suçlarýn tazminatýný, affý çýkaran siyasetçiler ödemeli. bak o zaman akýllarýna af geliyormu.

Bugünki haber. Cinayet suçu ile içeri atýlmýþ, afla çýkan bir adam 2 kiþiyi daha öldürmüþ. Öldürülenlerin mirasçýsý olsam, o afda imzasý olanlara dava açarým. AÝHM e kadar giderim. Bir þey çýkmasada, oy için af kanunu çýkarmak isteyecekler, tekrar düþüneceklerdir midir.? Bilemiyorum.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST de yabancýlar çýkmaya devam ediyor ama BIST endeksi ayný oranda düþmüyor.
    Hatta savaþ hattýndan arada kötü haber gelmese bayaðý bir yükselecek gibi duruyor. Yabancý hafiften çýkmaya devam ediyorsa kim alýyor.?

akp yine tonla KOBÝ kredisi daðýttý, daðýtýyor. Geçmi 2020-2021 den hatýrlýyoruzki, pandemi kredileri sanayiye, ticarete, tarýma vb. gitmedi, büyük çoðunluðu borsa, doviz ve kripto paralara gitti.

Acaba yeni daðýtýlan kredilerin bir kýsmý BIST e mi girdi. yabancý payý düþtüðüne göre öyle olmalý.

Bir kaç hafta önce BIST %9 civarý düþtüðünde, 2bin in epey altýndaydý ve düþüþler uzun vade için alým fýrsatý demiþtim. Seçim sonrasýný hedefleyin ve senet alýn, viop deðil demiþtim. 1950 altýna iniþler senet alým fýrsatýdýr. BIST hýzlý yükselmesede dediðim gibi gidiyor. Savaþ yoðunluðu deðiþebilir o sebeple hýzlý bir çýkýþ beklemiyorum. Savaþta çok ekstra þeyler olursa BIST de kartlar yeniden daðýtýlýr, o tür istisnalar söylediðim tahmini geçersiz kýlar.

ONS altýnda ise yýlbaþýnda yazdýðým tahmin aynen iþliyor. BIST ve dovizde bu yýl için net tahmin yapamam demiþtim. ONS da ise tahmin yapabilirim demiþtim.

1800 ün hafif altýnda iken. Yýl içinde FED sebebi ile 1750 altýna yönelir, yýl sonunu 2300-2600 aralýðýnda kapar demiþtim. Sonra Ukrayna-Rusya savaþý çýkýnca 1750 nin altýna inmeden,1780 den yukarý yöneldi ve þu an 2bini geçti. Savaþa baðlý olarak tekrar 2 bin altýna biraz iner, tekrar çýkar filan kýsa vade önemli deðil. Yýl sonu tahminimin tutacaðýný düþünüyorum.

Doviz de fiyatlar suni bilek güreþi ile belirlendiðinden, bu yýl tahmin yapamýyorum. Bankalar dovizin inmesine izin vermedi. EUR/USD paritesi dolar lehine iþlemeye baþlayýnca USD ye 14 ü geçirdiler. Þu an ise aleyhine iþliyor ama yine dovizi yükseltiyorlar çünki algýyý deðiþtirdiler. Algý deðiþince millet doviz satmýyor, alýyor.
    @NeAcaipDunya

7.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    BIST de yabancýlar çýkmaya devam ediyor ama BIST endeksi ayný oranda düþmüyor.
    Hatta savaþ hattýndan arada kötü haber gelmese bayaðý bir yükselecek gibi duruyor. Yabancý hafiften çýkmaya devam ediyorsa kim alýyor.?

akp yine tonla KOBÝ kredisi daðýttý, daðýtýyor. Geçmi 2020-2021 den hatýrlýyoruzki, pandemi kredileri sanayiye, ticarete, tarýma vb. gitmedi, büyük çoðunluðu borsa, doviz ve kripto paralara gitti.

Acaba yeni daðýtýlan kredilerin bir kýsmý BIST e mi girdi. yabancý payý düþtüðüne göre öyle olmalý.

Bir kaç hafta önce BIST %9 civarý düþtüðünde, 2bin in epey altýndaydý ve düþüþler uzun vade için alým fýrsatý demiþtim. Seçim sonrasýný hedefleyin ve senet alýn, viop deðil demiþtim. 1950 altýna iniþler senet alým fýrsatýdýr. BIST hýzlý yükselmesede dediðim gibi gidiyor. Savaþ yoðunluðu deðiþebilir o sebeple hýzlý bir çýkýþ beklemiyorum. Savaþta çok ekstra þeyler olursa BIST de kartlar yeniden daðýtýlýr, o tür istisnalar söylediðim tahmini geçersiz kýlar.

ONS altýnda ise yýlbaþýnda yazdýðým tahmin aynen iþliyor. BIST ve dovizde bu yýl için net tahmin yapamam demiþtim. ONS da ise tahmin yapabilirim demiþtim.

1800 ün hafif altýnda iken. Yýl içinde FED sebebi ile 1750 altýna yönelir, yýl sonunu 2300-2600 aralýðýnda kapar demiþtim. Sonra Ukrayna-Rusya savaþý çýkýnca 1750 nin altýna inmeden,1780 den yukarý yöneldi ve þu an 2bini geçti. Savaþa baðlý olarak tekrar 2 bin altýna biraz iner, tekrar çýkar filan kýsa vade önemli deðil. Yýl sonu tahminimin tutacaðýný düþünüyorum.

Doviz de fiyatlar suni bilek güreþi ile belirlendiðinden, bu yýl tahmin yapamýyorum.
    ali cemal abi o zaman tahminlerinize göre senet almaktansa altýn almak daha iyi durmuyor mu ? bugün bile alýnsa dolar bazýnda %15-%30 kazanç bekliyorsunuz Býst ayný oranda kazandýrýr mý belki ama riski çok daha fazla sanýrým.

Saygýlar.

8. 2006 da tarýmýn bakaný akp li mehdi eker.
    Yerli tohumun ortadan kalkmasýný saðlayacak kanunlar çýkarýyor. Köylüde yerli tohumu býrakýp, fabrikalarda üretilen kýsýr hibrit tohumlara geçmek zorunda kalýyorlar. Þu an tohum sanayinin %70 i yabancý þirketlerin elindeymiþ. sözcü yazarý Serpil Yýlmaz bugün yazmýþ, bakan ismi vermemiþ.

Yasal olarak mümkünatý ve imkaným olsa Yüce Divanda yargýlanmasýný talep ederdim.

Sayfa 727/853 ÝlkÝlk ... 227627677717725726727728729737777827 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •