Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,44 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 503,71 Mn 6,02 / 6,39
17,30 9.98% 29,48 Mn 16,41 / 17,30
85,95 9.98% 225,25 Mn 76,30 / 85,95
2,90 -9.94% 882,75 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 159,20 Mn 1.353,00 / 1.508,00
6,43 -9.56% 91,04 Mn 6,42 / 6,88
21,66 -8.84% 249,84 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,19 4.25% 21,18 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 8,58 Mr 317,75 / 322,25
12,99 8.89% 5,43 Mr 11,64 / 13,12
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
412,50 0.36% 4,10 Mr 407,00 / 416,25
18,40 -0.97% 466,71 Mn 18,28 / 18,66
77,85 -0.32% 2,93 Mr 77,40 / 78,50
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
747,00 0.13% 1,42 Mr 742,50 / 752,00
93,40 0.21% 214,62 Mn 92,75 / 94,05
115,70 -0.26% 96,66 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 114,76 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 108,60 Mn 10,71 / 10,82
81,80 0.49% 211,22 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 729/853 ÝlkÝlk ... 229629679719727728729730731739779829 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,825 - 5,832 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Ali Cemal , Soner Yalçýn Ermeni ve hýristiyan mi oðlunun adi bi acayip gelmiþti , Arel mi neydi ?

Ancak kitaplarýný hep okudum yalniz ilginç , beyaz Türkleri anlattýðý kitabi doðan yayýnlarýndan çýktý .

Daha ilginç olaný ise odatv yazarý Sami Rafael , kendisi Ýsraile göç etmiþ saðlam ir siyonisttir kendi tanýmýdýr .Soner Yalçýn in Sami Rafael öncesinde bir benzer yazarý daha vardý.Sami Rafael bodoslama siyonizm yapar baþka hic bir yerde bu þansý da bulamazdý.Yayýn açýsýndan .

Sen bi araþtýrýp anlarsan bana da anlat zira ben hic bir þey anlamadým , bay pipo dahil hemen bütün kitaplarýný da okudum.

Ýþkenceye karþý olmak adýna ayni yerde duruyoruz ama Soner Y. cidden kra karýþtýrýcý benim acimdan.

Yazarýn adini karýþtýrmýþým Rafael Sadi olacak sanýrým .

Ayrýca Rafael Sadi , sayýn Cumhurbaþkaný nin sýnýf arkadaþý olduðunu aksaraydaki
    Ýktisadi ticari ilimler okulunda okuduðunu ,kendisini hep okulda gördüðünü , söyleyen tek kiþi veya birkaç kiþiden biri .Bu þekilde sayýn Cumhurbaþkaný na yöneltilen ithamlara cevap vermiþ oldu .

Rafael Sadi ayni zamanda mavi marmara gemisinde filistine yardim götürenlerin hepsinin terörist olduðunu ve israil in uluslararsý sulardaki müdahalesini de hakli ve gerekli bulan bir yazardýr .

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Desidero74 Yazýyý Oku
    Ali Cemal , Soner Yalçýn Ermeni ve hýristiyan mi oðlunun adi bi acayip gelmiþti , Arel mi neydi ?

Ancak kitaplarýný hep okudum yalniz ilginç , beyaz Türkleri anlattýðý kitabi doðan yayýnlarýndan çýktý .

Daha ilginç olaný ise odatv yazarý Sami Rafael , kendisi Ýsraile göç etmiþ saðlam ir siyonisttir kendi tanýmýdýr .Soner Yalçýn in Sami Rafael öncesinde bir benzer yazarý daha vardý.Sami Rafael bodoslama siyonizm yapar baþka hic bir yerde bu þansý da bulamazdý.Yayýn açýsýndan .

Sen bi araþtýrýp anlarsan bana da anlat zira ben hic bir þey anlamadým , bay pipo dahil hemen bütün kitaplarýný da okudum.

Ýþkenceye karþý olmak adýna ayni yerde duruyoruz ama Soner Y. cidden kra karýþtýrýcý benim acimdan.
    Desidero bir sayfa önceki #5818 nolu yazýda Soner Yalçýn hakkýnda bildiðim þeyleri yazmýþtým. Az buçuk da tahlil yapmýþtým. Çok fazla bilgi veren bir kiþi o açýdan benim için deðerli. Ancak zamaný geldiðinde Ermeni ve Türk arasýnda seçim yapmasý gerekirse Ermeni yi seçeceðini de farkýnda olmadan belli ediyor. Bunu niye yazýyorum, adamýn bilgisini al ama çocuðunu emanet etme.

Siyasi yönlendirmesine kulak asma çünki siyasetçiler içindeki gizli ermeni, yahudi yada rum'u destekliyordur. Ben bu gözle bakýyorum.

Tabi adamýn ermeni olmasý önemli deðil çünki kendisine Türküm deyipte ülkeyi amerikaya siyoniste satan yüzbinlerce siyasetçi ve iþ adamý var. O açýdan hangi soydan geldiðine deðilde ülkeye katkýsýna bakmak gerekiyor. benim düþüncem böyle.

odaTV yazarlarýda azýnlýklardan. Nereden biliyorum.? Tiplerine bakýnca ermeni yada ibrani görüyorum. Tamamen tipleri ve bulunduklarý yere bakarak sonuç çýkarýyorum. Rafael Sadi ise ismi ve tipi ibrani'yim diyor. Aslýnda arap tipi de var, melez olmalý. Zaten ismi ve yaþadýðý yer ben ibrani'yim diyor. Hali ile yahudidir. Zaten kendiside açýklamýþ. Açýklamasa da benim gibilere yutturamazlar.

akp dahil tüm siyasi partiler yahudi-siyonist-ibrani lerle iç içe olduklarýndan birbirlerini görmeleri, tanýmalarý normal. Siyasi parti liderleri ilerlemek istiyorlarsa sýk sýk gidip siyonist yahudi lobileri ve liderleri ile gizli gizli görüþürler. Onlardan onay alýr öyle devam ederler. Bunlarý meslek olarak siyaseti seçmiþ olan kiþiler ve benim gibi çok okuyan meraklý kiþiler bilirler. Tabi sosyal medyada yazabildiklerimiz var, yazamadýklarýmýz var.

Atatürk öldüðünden beridir bu böyle. Liderler içinde siyoniste tam biat edenler var, siyonistin her dediðini yaparlar. Bunlar ülkeyi hýzla batýranlar, geri götürenler.

Birde siyonistin her dediðini yapmayan liderler var. Hani kiralýk katil tutarsýn herkesi öldürtürsün ama çocuk öldür dediðinde öldürmez. Onun gibi. Tam biat etmeyen liderlerimiz bu türden.

Tam biat edenlerse kadýn çocuk herkesi öldüren kiralýk katillerden. Mesela yaþamayan parti liderlerinden isim yazabilirim. adnan menderes, özal, tam biat edenlerden.

yarým biat edenlerse demirel, erbakan. Bunlar kadýn ve çocuk öldürmediler bildiim kadarý ile.

Ecevit ise hiç biat etmedi diye biliyorum. abd ambargolarýna raðmen Kýbrýs a çýktý, abd örgütü pkk yý koruyan Suriyeye savaþ ilan etti filan. Zaten batý ülkeleri ecevite hiç nefes aldýrmadýlar, baþýna sürekli çorap ördüler. Rakiplerini ise sürekli desteklediler. O sebeple sol diye biþey kalmadý bu ülkede. Eðer gizli bazý emirleri yaptý ise ben bilmiyorum. yapmýþda olabilir çünki ecevitin eþi ibrani ve ecevit misyoner okulu robert kolej mezunu. Böyle birde çeliþki var. Belki siyasete atýlýnca hidayete ermiþtir "abd emirlerini uygulamayacaðým" demiþtir..

Du yaw, soru neydiki.? mahkemelik olacak biþey de yazmamýþýmdýr umarým.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Desidero bir sayfa önceki #5818 nolu yazýda Soner Yalçýn hakkýnda bildiðim þeyleri yazmýþtým. Az buçuk da tahlil yapmýþtým. Çok fazla bilgi veren bir kiþi o açýdan benim için deðerli. Ancak zamaný geldiðinde Ermeni ve Türk arasýnda seçim yapmasý gerekirse Ermeni yi seçeceðini de farkýnda olmadan belli ediyor. Bunu niye yazýyorum, adamýn bilgisini al ama çocuðunu emanet etme.

Siyasi yönlendirmesine kulak asma çünki siyasetçiler içindeki gizli ermeni, yahudi yada rum'u destekliyordur. Ben bu gözle bakýyorum.

Tabi adamýn ermeni olmasý önemli deðil çünki kendisine Türküm deyipte ülkeyi amerikaya siyoniste satan yüzbinlerce siyasetçi ve iþ adamý var. O açýdan hangi soydan geldiðine deðilde ülkeye katkýsýna bakmak gerekiyor. benim düþüncem böyle.

odaTV yazarlarýda azýnlýklardan. Nereden biliyorum.? Tiplerine bakýnca ermeni yada ibrani görüyorum. Tamamen tipleri ve bulunduklarý yere bakarak sonuç çýkarýyorum. Rafael Sadi ise ismi ve tipi ibrani'yim diyor. Aslýnda arap tipi de var, melez olmalý. Zaten ismi ve yaþadýðý yer ben ibrani'yim diyor. Hali ile yahudidir. Zaten kendiside açýklamýþ. Açýklamasa da benim gibilere yutturamazlar.

akp dahil tüm siyasi partiler yahudi-siyonist-ibrani lerle iç içe olduklarýndan birbirlerini görmeleri, tanýmalarý normal. Siyasi parti liderleri ilerlemek istiyorlarsa sýk sýk gidip siyonist yahudi lobileri ve liderleri ile gizli gizli görüþürler. Onlardan onay alýr öyle devam ederler. Bunlarý meslek olarak siyaseti seçmiþ olan kiþiler ve benim gibi çok okuyan meraklý kiþiler bilirler. Tabi sosyal medyada yazabildiklerimiz var, yazamadýklarýmýz var.

Atatürk öldüðünden beridir bu böyle. Liderler içinde siyoniste tam biat edenler var, siyonistin her dediðini yaparlar. Bunlar ülkeyi hýzla batýranlar, geri götürenler.

Birde siyonistin her dediðini yapmayan liderler var. Hani kiralýk katil tutarsýn herkesi öldürtürsün ama çocuk öldür dediðinde öldürmez. Onun gibi. Tam biat etmeyen liderlerimiz bu türden.

Tam biat edenlerse kadýn çocuk herkesi öldüren kiralýk katillerden. Mesela yaþamayan parti liderlerinden isim yazabilirim. adnan menderes, özal, tam biat edenlerden.

yarým biat edenlerse demirel, erbakan. Bunlar kadýn ve çocuk öldürmediler bildiim kadarý ile.

Ecevit ise hiç biat etmedi diye biliyorum. abd ambargolarýna raðmen Kýbrýs a çýktý, abd örgütü pkk yý koruyan Suriyeye savaþ ilan etti filan. Zaten batý ülkeleri ecevite hiç nefes aldýrmadýlar, baþýna sürekli çorap ördüler. Rakiplerini ise sürekli desteklediler. O sebeple sol diye biþey kalmadý bu ülkede. Eðer gizli bazý emirleri yaptý ise ben bilmiyorum. yapmýþda olabilir çünki ecevitin eþi ibrani ve ecevit misyoner okulu robert kolej mezunu. Böyle birde çeliþki var. Belki siyasete atýlýnca hidayete ermiþtir "abd emirlerini uygulamayacaðým" demiþtir..

Du yaw, soru neydiki.? mahkemelik olacak biþey de yazmamýþýmdýr umarým.
    Umarým mahkemelik olmazsin /olmayýz , Ecevit in sað kolu , Hüsamettin Özkan 30 yaþýndaki kýzýný kendi yaþýndaki Turgay Ciner le everdi , Ciner karýsýndan boþanýp bu hatunu aldý , daha önce konuþmuþtuk , bir laf vardýr generalin karisi generalin generalidir.Ecevitin karisi bu acýdan maalesef sýkýntýlý , ancak , Ecevit bu kadýna siir yazmýþ aþýk olmuþ . Ama Ecevit bati için hep sorun oldu hep takoz koydu , þayaný takdir e layýktýr.

Demirel incirligi kapattý , adamlar bu fakir ülkenin kit imkanlarýna raðmen ellerinden geleni yapmaya çalýþtýlar , Fuat Doðu nun tarihi lafý önemlidir .

Rafael Sadi gibi birine Telaviv den yazarlýk yaptýrmakta nedir kardeþim , Sami Kohen buradan yazardý , Soli Özel de buradan yazýyor adamlar en azýndan burada ikamet ediyor bu adamý arayýp bulmak is vermek te bir ayrý yetenek , ben çok az da olsa paralel düþündüðümüz solcu ibraniler olacaðýný /olduðunu düþünüyorum . Shitisel diye bir dizi izledik Netflixde ortodoks Yahudilerin geleneklerini öðrendik bu sayede .

Araplarýn bir bölumu ile ibranilerin ortadoðu kökenli olanlarý çok birbirlerine benziyor.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    damat bayraktar'ýn firmasý baykar'ýn ürettiði SÝHA larý epey konu etmiþtim.

Ukrayna savaþý ile daha çok þey öðrendim. TB2 lerin ANKA lara göre çok daha fazla parçasý ithal. Neredeyse montaj yapýyorlar gibi bir þey. Türkiyede devlet firmalarý ayný kalitede parça üretsede, damat parçalarý ithal etmeyi tercih ediyor. Bazý kanat parçalarý bile ithalmiþ.

Asýl öðrendiðim þeyse, SÝHA'lar, eðer elektronik harp sistemleri ile desteklenmezse patýr patýr düþürülüyorlar. Ukraynada ördek avlar gibi TB2 düþürmelerinin sebebi bu. Azerbaycan, Suriye ve Irak da bizim SÝHA larý düþürememelerinin sebebi, Aselsan, Roketsan ve Tübitak-Sage'nin yerde konuþlu elektronik harp destek sistemleri sayesindeymiþ. Bu destek sistemleri olmayýnca SÝHA lar kolay av haline geliyorlar. Yavaþlar ve TB2 ler alçaktan uçuyorlar.

Ukrayna bunu dert etmiyor çünki TB2 ler alternatiflerine göre çok ucuz, vurulanýn yerine yenisini koyuyorlar. Yenisini koyarkende Ukrayna halkýnýn parasýnýn bir kýsmýný güzelce indiragandi ediyorlardýr. Rusya ve Ukrayna hükümetlerinin dünyaca bilinen becerileri arasýnda bu da var. Rüþvetsiz iþ yapmazlar, karanlýk iþleri boldur.

Devlet firmasý TUSAÞýn ürettiði ANKA larda ise bu elektronik harp sistemleri gömülmüþ olarak var. Bu sebeple hacimsel açýdan daha büyük ve fiyat açýsýndan çok daha pahalý. TUSAÞýn ürettiði ANKA-I ise dünyada sadece 2 ülkede var. Türkiye ve abd. Aslýnda abd de olan israil dede var demektir, belki ingiltereyide dahil etmeli.

ANKA lar çok daha fazla yerli. bayraktar ÝHA larý ise fiat egea gibi olsa gerek. Egea'ya yerli deniyor ama %70 i ithal ve ithal edilen parçalar ileri teknoloji parçalar. Asýl parayý onlar tutuyor.

Bu yazýda bayraktar'larýn baykar firmasý olmasaydý keþke demiyorum. Rakip olmasý firmalarý hýzlý geliþtirir. baykar firmasýnýn olmasý çok iyi. Ayrýca Türkiyede üretilen mühimmatlarý kullandýklarýndan bolca füze ihraç ediyoruz. Az da olsa baykar firmasýndan Devlet de kazanýyor. Kýzdýðým konu bayraktar'ýn ÝHA fabrikasý kurma þekli ve yerli üretime aðýrlýk vermemesi, teknolojiyi yarýn düþmanýmýz olacak ülkelerle paylaþmasý. Ülke odaklý deðil para odaklý çalýþmasý. Aslýnda özel sektörün para odaklý çalýþmasý son derece doðal, buna kýzamam. Bu tür firmalarý engellemesi gereken kurum devlet kurumlarý. Ýleri teknolojimiz ihraç edilirken veya satýlýrken, devletin çok sýký þekilde denetlemesi ve bu ülkenin çýkarlarýný korumasý gerekir. O iþi yapmasý gereken devlet kurumlarýda zaten bayraktar ailesinin emrinde(Aileden kastým bayraktarýn kayýn pederi Sayýn Cumhurbaþkanýmýz), hali ile yunanistana bile satarlar.

TB2 ye monte edilen hedef bulma ve iþaretleme cihazý, Kanada dan ithal ediliyordu. abd baskýsý ile Kanada ambargo koyunca bizim Aselsan fimasý CATS geliþtirmeye hýz verdi ve en son geliþtirdiði Aselflir600 ile batýlý rakipleri seviyesine geldi. Hatta bazý konularda geçti bile deniyor. 20 km irtifadan hedef bulma ve iþaretleme yapabiliyor. Stabil çalýþmama sorununu ise halletmiþ diyorlar.
    @NeAcaipDunya

Ali Cemal , bizim bu yerli milli abiler her bi þeyi yapýyorlar da bi motor þeedemiyolla,

Tank yapacüz dediler motorunu yapamadýlar , Avusturya vermeyince proce yattý .

Heligopter yaptýk hatta Pakistan aldý da ama motoru amerigo vespucci vermeyince Pakistan anlaþmayý iptal edip baþka yerden aldý deye biliyorum ,

Bu motor isi çözüldü mu , I -rahmatlý Erbakan hayatta olaydý tulumu giyer motoru bi güzel yapardý , itü odtü muendisler odasý þu ,bu, o kimse yokmu bu ülkede motor yapacak , bu konuda geliþme var mi ?

Uçak yapacak idik txf miydi neydi motoru yok herhal , motorsuz uçaðý bende evde kaðýttan yapýyorum .

Umarým tizzz zemanda yapýlýr .Yoksam tas devrindeki gibi alttan ayaklarla iteriz .

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Desidero, motor var hemde her türlüsü.
    Devlet kurumu TUSAÞ üretiyor.
    Dünya seviyesinde benzinli ve dizel motor üretiyor, jet motorlarý da hazýr olmak üzere.2 yýl içinde çok güçlü jet motorlarý hazýr olacak. 1 tane küçük jet motoru hazýr, küçük füzelerde kullanýlýyor, diðerleri þu an test aþamasýndalar.

baykar firmasý TUSAÞ motorlarýný az kullandý. Çoðunu bizi ilkel düþmanlar olarak gören Avusturya'dan ithal ediyor. Jet motoru ihtiyacýnýda hýrsýz abd uþaklarýnýn yönettiði Ukrayna dan almaya baþladý. 2 yýl beklese TUSAÞ ýnkiler hazýr. Beklememeside normal, ona kýzamam. Özel sektör para gördümü saldýrýr. Jet motorlu iha larý satmaya baþladýlar, 2 sene beklememelerini doðal karþýlýyorum. Ama TUSAÞ jet motoru ürettiðinde de almayacaklardý çünki Ukrayna ile fazla sarmaþ dolaþ oldular.

Tusaþ dýþýnda kale grup da jet motoru üretimine baþladý. kale grubu rolls royce motor parçalarýný üretiyordu, bilgi birikimleri vardý. Jet motoru ihtiyaç olunca geliþtirmeye geçtiler.

kale grup ve TUSAÞ, jet uçaðý ve helikopter motorlarý geliþtirmeyede çok önce baþlamýþlardý. Test aþamasýndalar. 2 yýl içinde onlarda hazýr. akp çomak sokmasa çoktan hazýr olacaktý ama iþler biraz yavaþ ilerledi. akp, hem bmc firmasý gibi yapamayacak insanlara motor ihalesi verdiler hemde savunma sanayi sektöründen binlerce tecrübeli mühendisin ülkeden kaçmasýna sebep oldular. Dünya ülkeleri onlarý kapýþtýlar.

Tabi millet bunun tam tersini biliyor, akp sayesinde herþey oluyor sanýyorlar, oda ayrý mesele.

Ha birde kale grubunda problem var. Bu grubun sahibi ibrani kökenli yahudi. Onlarýn ürettiði motorlara savaþ anýnda güvenemeyiz. israilin savaþmamýzý istemediði bir ülke ile savaþa girersek, kale grubu üretimi bir bahane ile durdurabilir veya motorlarý savaþ anýnda havada arýza yapabilir. yani bilerek arýzalý motor üretip verebilirler, bahane üretmek kolay.

tusaþdan ve devlet savunma sanayii kuruluþlarýndan tarikatlarý temizlemek gerekir.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 729/853 ÝlkÝlk ... 229629679719727728729730731739779829 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •