Geçen gün tanýmadýðým birinden bir mesaj aldým. Dolandýrýcýlýk mesajý, enayi arýyor. Kemal Sunal filmi sahnesi gibi.
Kýsaca Diyor'ki
"Abi(ismimi belliki öðrenememiþ) ben Ahmet(Herkesin Ahmet diye bir tanýdýðý vardýr, çok kullanýlan bir isim.)
Karýmýn Ýzmir'deki köyünün bilmem neresinde bilmem hangi ahýrýn köþesinde 1,5 metre derinde, bir sürü Ataman dilinde(Osmanlýca) yazý olan küpte (Bolca detay vermiþki inandýrýcý olsun.) 1556 tane(küsürata bak) altýn para bulduk. Elden çýkarmam lazýmda, yardým etde filan fýstýk.
Bayaðý uzun bir mesaj. Bu tür dolandýrýcýlýðý biliyorum. Aradýnmý "sana yarý fiyatýna býrakýrýz" derler. Sevinirsin. Ama zekisin ya, "altýný bir test edelim" dersin. Tanýdýðýn kuyumcuya götürürsün. Bu para her kuyumcuya götürülmez. Altýn para gerçek çýkar. Çünki sana göstermek için bir kaç tane gerçek altýn hazýrlamýþtýr. Tamam alýyorum dersin, 5 tane gerçek 1550 tane sahte altýný alýrsýn.
Sonuçta mesajý Ýzmir Emniyet amirliðine attým, "böylede böyle" dedim.
Polisten ne bekliyordum.?
Alýcý gibi aralar, adamý yakalarlar hapse atarlar.
Veya
Ahlaksýz polisse, dolandýrýcýnýn elinden gerçek altýnlarý alýr adamýda serbest býrakýr.
1 Hafta sonra yanýt geldi, "bizene emþerim, sen bizzat savcýya git þikayet et." mealinde cevap geldi.
Bende peþini býraktým.
Olurda üþenmeyip savcýya gitsen, "ortada dolandýrýcýlýk yok niye geldin.?" diyecek.
Baþýma bir kez daha geldi, telefonla yapýlan bir dolandýrýcýlýk denemesinde polise ve ismi kullanýlan þirkete mesaj attým. polis "dolandýrýldýnmý emþerim" dedi. "henüz hayýr, teþebbüs var."
"dolandýrýlmadýysan niye bizi rahatsýz ediyon. Dolandýrýl öyle gel" mealinde cevap verdi.
Lang dolandýrýldýktan sonra hýrsýzý nereden bulacaksýn.?
Bak yüzbinlerce kiþiyi dolandýranlar yurt dýþýnda paralarý harcýyorlar.
Bana çok ters bu saçmalýk. Dolandýrýcý belli, teþebbüs açýk. Polisin davranýþýna aklým almýyor.
Diceksinizki hapishaneler týklým týklým, polisin iþi baþýndan aþkýn.
Tamam öylede, olmasý gereken o deðil.
Her neyse yaw... Kel baþa þimþir tarak hesabý. Polisin düzelmesi için ülkenin düzelmesi lazým. Laðým akýyorken sadece bir kanalý temizlemeye kalkman zaman kaybý.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri