Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 733/853 ÝlkÝlk ... 233633683723731732733734735743783833 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,857 - 5,864 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1. aslýnda intikam alýrken
    bundan faydalanacan da
    yani adamý ittim düþürdüm
    ben ne kazandým ?
    gibi

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    maltepe, aynen katýlýyorum.

Desidero, fransa'nýn detayýný bilmiyorum, zaten bilememde. Genel bakýnca fark görmüyorum. Peki neden orada biraz daha fazla itiraz var, neden iþçiler haftalýk çalýþma saatini 35 saat gibi çok düþük bir þeye indirebilmiþler filan. Bu gibi þeyler görüntüde fark yaratýyor gibi görünsede, ana konuda fark olmadýðýný düþünüyorum. Net konuþmam için fransa hakkýnda daha fazla þey öðrenmem gerekir. Öðrensemde beni doðrulayacaðýný düþünüyorum. Bu tür bilgiler arkadaþlara bakarak veya turistik bölgeleri gezerek öðrenilemiyor. Bizim ailenin bir amerikalý bir ingiliz damadý var. Yüksek eðitimliler. Kendi ülkelerinin dýþ politikalarý, uluslararasý iliþkileri, müdehaleleri hakkýnda konuþ, resmen mal'lar. abd nin Irak'a, Suriyeye demokrasi götürdüðünü, yunanlýlarýn savaþta Türkiyeyi yeneceðini filan söylüyorlar. Kendi ülkelerinin ne halt yediðini bilmiyorlar. Dünyaya kendi gizli servislerinin medya aracýlýðý ile verdiði at gözlüðü ile bakýyorlar.

snkleyp, senin düþüncelerine katký veya cevap verebilmem için çok ince çalýþmam gerekir. Epey düþünüp, notlarýma bakýp hata yapmadan cevaplamalýyým. Ama o kadar vakit ayýrmak istemiyorum. O sebeple aklýmda kalaný ezbere yazayým.
    waterloo savaþýný anlamak için Rothschild sülalesini tanýmak anlamak gerekiyor. Çok geniþ konu girmeyeyim.
    1789'unda derinine inilse belkide onunda altýndan Rothschild ler çýkacak. 1789a Yüzeysel bakarsak abd iç savaþýnda fransýzlara yenilen ingilterenin, olaydan 6 yýl sonra(notlarýma bakmadýðýmdan zamanlama hatasý yapmamýþýmdýr umarým) fransadan intikamý var. O esnada ingiltereyi kim yönetiyordu, fransayý kim filan aslýnda araþtýrýp daha saðlam bilmek gerekir de, kim uðraþacak niye uðraþacak.? Kim yönetiyordu derken isim olarak deðil köken olarak. Eskiden avrupa yönetici sülaleleri hep ayný aile gibi. Evlilikler le akrabalýk var ama daha derine inilse ayný soy da çýkabilir.
    Filan fýstýk iþte.
    Burjuva olayý bize avrupalýlarýn öðrettiði þey. "Sizde burjuva yoktu o sebeple adam olamadýnýz" filan. Burjuva sýnýfý sonuçtur sebep deðil. Zenginleþen toplumda burjuva sýnýfý ortaya çýkar, sanaatkarlar, sanatçýlar, bayýndýrlýk filan... Zenginleþen toplum ayrýca dýþ ülkelerden mesleðinde en iyi olanlarýda çeker. Hali ile zengin ülke dünyanýn mesleðinde iyi olanlarýn merkezi haline gelir. Ülkenin kendi baþarýsý özelliði deðil, paraya gelen yetenekler. Paranýn kaynaðý kanlýda olabilir, çalýþmaya akla dayalýda. Batýnýn ki kanlý idi hemde çok çok çoook kanlý. Fakir ülkede burjuva olmaz. Önce üretmeye baþlayacaksýn. Üretmek için bilgi, kaynak ve istek olacak. Batý kaynaðý amerika ve afrika katliamlarý ile saðladý. Madenlerini aldý insanlarýný köle yaptý. tarým üretti. Büyük altýn ve ürün ilede dünyadan mesleðinde iyi olan insanlarý çekti. O insanlarla bilgi geldi, ileri üretime geçildi. Ýleri üretimle zenginleþen kesimler oluþtu. Bu kesimler paralarý ile saraylar yaptýrdýlar, sanat denen þeylere çok para ödediler, eðlenceye daldýlar, eðlendiren kesim doðdu, sanatçý kesimi doðdu, zanaatkar kesimler çogaldý filan. Sonuç uygarlýk ve burjuva kesimi.

Du yaw...
    Ýþim vardý o sebeple pek düþünmeden yazýlar yazdým. Düþük cümleler, kronolojide hata, yannýþ yönlenmeye yol açacak kelimeler varsa naaapim abi yani. Öliim mi.?

Moruk, katýlýyorum.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Geleceði yazdýðýmý söylemiþtim. Genelin 10 15 sene sonra görebileceði, anlayacaðý þeyleri þimdiden yazýyorum.

2006 da devletin açýkladýðý enflasyon uydurma yazmýþtým.

2005 ve 2010 arasý ülke zihniyet açýsýndan 30 yýl geriye gitti yazmýþtým. Çünki geçmiþte bolca zarar görerek bazý dersler almýþtýk, bu dersler sonucu bunlarýn kanunlarýný çýkarmýþtýk. Örneðin ihale kanunu, örneðin MB gibi özerkleþtirdiðimiz kurumlar kanunlarý gibi pek çok kanunu akp iptal etmiþti ve yaðmaya açýk hale getirmiþti. Sonra eðitim yargý sistemi ve orduyuda der dest ettiler. Þu an zihniyet açýsýndan 100 yýl geri gitmiþ olabiliriz. akp çok uzun süre kaldýðý için geri düzeltmesi neredeyse imkansýz hale geldi. Yeni nesil yolsuzluk içinde doðdu ve normalleþti.

5-10 yýl önce abd yi yok edebilecek tek ülke Çin demiþtim. Çin'in ordusu þu an için abd yi yenmeye uygun deðil ama yakýn gelecekte ordusuda güç açýsýndan abd yi geçecek demiþtim. abd Çin i alt etmek için bir savaþ çýkarmazsa, ekonomik açýdan Çin'e yenilmemesi imkansýz demiþtim. Çünki Çin liler çalýþýyor, abd liler beyin olarak obezleþti, hazýra alýþtýlar, çalýþmýyorlar. Deðiþmelerine de imkan yok demiþtim. 40 yýl içinde(2050 ye kadar) abd diye süper güç kalmayacak, abd gidince kankasý ingiltere de gidecek, abd den güç alan abd, almanya, fransa gibi ülkelerin büyümeside duracak sýradan ülkeler haline gelecekler demiþtim. Rusya Ukrayna savaþýna bakarsak abd ilk adýmlarý atýyor gibi. Rusya yý ekonomik açýdan çökertirse sýra Çin e gelecek. Artýk askeri açýdan Çin i yok etmesi zorlaþtý. Rusyaya Ukrayna da yaptýðý gibi, Çin e de benzer þeyleri önümüzdeki yýllarda yapma teþebbüsünde kesin bulunacaktýr. Önce Rusya.

3-4 yýl kadar önce(zaman ne çabuk geçti yaw) USD yükselmeye baþlayýnca TV ekonomistlerinin geneli "Yükselen kur seviyesi ihracatçýya yarayacak, ithalat düþecek" benzeri þeyler yazmýþlardý. Bende çok iddialý görünen bir yazý yazmýþ ve "USD 20 TL olsun, yinede ithalat ihracattan fazla olur" demiþtim. O zaman USD sanýyorum 3-4 TL civarýydý ve 20 TL çok uçuk bir rakamdý. Sebebini ise TR ye yüklenen sisteme baðlamýþtým. Bu sistemi 1938 sonrasý kuranlar, ithalata dayalý sömürge sistemi kurmuþlar. Bunun deðiþmesine izin vermezler. hem dýþarýdan bastýrýrlar, hemde içerideki bütün dev firmalar yabancýlarýn, partilerinin tamamý onlarýn kurduðu veya kontrol altýna aldýðý partiler, halkýný TV lerle þartlandýrmýþ gönüllü askerleri yapmýþlar. Bu sistemi deðiþtiremezsin. siyonist hayranlarý çok arttý, stocholm sendomuna en çabuk en zayýf karakterliler tutulur. Bu arada fiyatým hâlâ 200 milyon avro, siyonistlere duyrulur.

Ne oldu. USD þu an 14küsür civarýnda, bir ara 18 i görmüþtü ve ithalat hâlâ ihracatýn çok üzerinde.

Geçmiþi analiz edip, bugünü kavrayýp geleceði yazýyorum. Yazdýklarým birer birer doðrulanýyor.
    @NeAcaipDunya

4. ''Sebebini ise TR ye yüklenen sisteme baðlamýþtým. Bu sistemi 1938 sonrasý kuranlar, ithalata dayalý sömürge sistemi kurmuþlar. ''Býraz açarmýsýnýz?

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by hs37 Yazýyý Oku
    ''Sebebini ise TR ye yüklenen sisteme baðlamýþtým. Bu sistemi 1938 sonrasý kuranlar, ithalata dayalý sömürge sistemi kurmuþlar."

'Býraz açarmýsýnýz?
    hs37, aslýnda uzun ve çok düþünülmesi gereken bir konu. Benim bilgim yüzeysel. Tabi yüzeysel demiþken sýradan, bu iþleri takip etmeyene göre bu konuda prof. sayýlýrým. Güvenilir kaynaklardan bilgi bulunca hemen alýp saklýyorum.

Yazýmda bazý baþlýklarla deðinmiþim.

Nasýl anlatayým bilemiyorum, uzun ve rahatsýz edici bir konu.

Bu sistemin temeli kaç yýl geri gidiyor emin deðilim. Belki 600 yýl kadar geri belki 2bin yýldan fazla geri. Çok derin ve geniþ bir konu.

Ben Atatürk öldükten sonraki dönemi kabaca yazayým. Zaten bilgimde kaba. Bilginin iskeleti okuduðum bilgiye dayalý, aralarý yorumla dolduruyorum. Doldurduðum kýsmýnda yanlýþ çýkma ihtimali düþük çünki çok okuyorum, tecrübeliyim.

Cebe koymamýz gerekenler.
    - TR de ibrani kökenli azýnlýk var. 500 yýl önce abd kýtasýnýn altýnlarý gemilerle Ýspanya'ya taþýnmaya baþladýktan sonra bir grup ibrani kökenliyi, yine ispanyayý o dönem yöneten ibrani kökenliler bir sebep uydurup Anadolu'ya gönderiyor. Bunlarýn Ataman(Osmanlý) imparatorluðunun duraklama ve çöküþ dönemlerindeki etkisi araþtýrýlmalý.

Atatürk ölmeden önce, devletteki ibrani kökenli azýnlýðýn etkisini ortadan kaldýrýyor. Örgütlerini kapatýp mallarýna el koyuyor. Bunlar devlette çöreklenmiþ zengin kesim. Teknolosi ve sanayide bunlarýn elinde. batýda abd ve afrikayý 500 yýl soyarak zenginleþen ibrani kökenlilerden destek alýyorlar ve Ataman(Osmanlý) imparatorluðu içinde köþebaþlarýný kapatýyorlar.

Atatürk öldükten sonra Ýnönü döneminde, bu azýnlýk yeniden devlete baský yapýyor. Ýnönü ya gücü yetmediði için yada onlarla ortak olduðu için ibrani azýnlýða mallarýný ve yerlerini geri veriyor. Ankara'lý bakkal vehbi koç gibi ibrani kökenlileri devlet desteði ile büyütmeye baþlýyorlar. Ayrýca vehbi koç gibi ibrani kökenliler batýdaki ibrani þirketleri desteði ile ülkemizdeki köþe baþlarýný kapmaya baþlýyorlar. Devlette güçleniyorlar. Devlet ve medya bunlara çalýþmaya baþlýyor. Ülke kaynaklarý bunlara akýyor. Teknoloji fabrikalarýmýzý medya ve toplum liderleri baskýsý ile kapattýrýyorlar. Onlarca karar aldýrýyorlar ülkeyi sömürgeleþtirecek. Bu ibrani azýnlýðýn batýdaki güçlü devlet ve þirketlerle 500 yýldýr baðlantýlarý var. Ülkeyi haraca baðlayan yabancýlarýn Ataman(Osmanlý) ayaðý bunlar.

Bir tek TR de deðil dünyanýn pek çok ülkesinde bu ibrani-yahudi azýnlýk var ve ayný yöntemle ülkeleri kendilerine baðlayýp sömürgeleþtiriyorlar. Ülkenin malýný, mülkünü eni sonu sahipleniyorlar. Bu iþi sessiz ve derinden yapýyorlar çünki binlerce yýl, ülkelere yaptýklarý yüzünden öldürülmüþler, kovalanmýþlar, yasaklanmýþlar. Batýda mal mülk edinmeleri, devlete girmeleri yasaklanmýþ. Yýlmamýþlar çözüm olarak isimlerini deðiþtirip, ülkenin dili ile konuþup, o ülkenin yerlisi gibi davranýp yine ülkeyi sömürgeleþtirmiþler.

Gizlenmek bunlarýn birinci önceliði. Genlerine iþlemiþ. Binlerce yýldýr ayný taktik. Bizdeki bu azýnlýðýnda TC. kimlikleri var, nüfudlarýnda islam yazar, isimleri Türkçe gibi görünür. Senle Türkçe konuþur, kendi aralarýnda Ýbranice. Tüm dünyada son 100 yýla kadar böyle idi. Son 100 yýlda abd ve ingiltere eþliðinde bunlar dünyaya meydan okuyacak kadar güçlenince, pek gizlenmemeye baþladýlar. abd ve ingiltereyi yüzyýllardýr bunlar yönetiyor, diðer ülkelerde kontrolleri altýnda. Detaya girmeyeyim.

Bir ülkenin malýný mülkünü ee geçirip insanlarýný köleleþtirebilmen için birinci yöntem savaþmak, ikinci yöntem bunlarýn yaptýðý.

Toplum liderlerini satýn al. Bizdeki çoðu dernek, tarikat bunlar tarafýndan kuruldu. Partiler bunlar tarafýndan kuruldu. Kurulmayan chp de benim bildiðim baykal ve kýlýçdaroðlu döneminde bunlardan emir alýyor.

Medyayý kontrol et. Matbaa önce batýda çýktýðý için TR ye batýdaki ibrani zenginlerin desteði ile bunlar getiriyor. Dergileri gazeteleri bunlar basmaya baþlýyorlar. Hali ile okuduðumuz seyrettiðimiz medya 100 yýldan fazladýr bunlarýn kontrolunde. Onlarýn öðrettikleri ile yetiþiyoruz. Ne halt yediðimizi bilmeden gönüllü askerleri oluyoruz.

Toplum liderlerini satýn aldýn ve kontrol ettin, medya senden yana. Gerisi kolay.
    Medya ile halký hazýrlarsýn, sana çalýþan toplum liderleri ilede ülkeyi yabancýya açarsýn. Gelirler þirketlerini, topraklarýný satýn alýrlar. hemde ceplerinden kuruþ çýkmadan. abd ve ingiltere'nin parasý sýfýr maliyetli.

Atatürk öldükten sonra güçlerini hemen toparlýyorlar. Kendi kontrollerinde olan Medya aracýlýðý ile ülkeyi seçimlere hazýrlýyorlar. Bu arada uzun süredir orta doðuda tarikatlar kurmuþlar, sahte din adamlarý ile müslümanlýkla alakasý olmayan büyük gruplar kurmuþlar islam adý alltýnda uydurma dinler yaratýp halklarý birbirlerine düþürmeye çalýþmýþlar. Bizdeki tarikatlarýn önde gelenleri, abd emri suudi parasý ile kurulmuþ ve beslenmiþtir. Amaçlarý abd ye hizmet etmektir, tarihe de bakarsanýz abd savaþ gemileri geldiðinde limanda secde ederek karþýlamýþlardýr. suudi ve bae parasý ile hýzla kalabalýklarý çevrelerine toplamýþlardýr. Bunlar kaçtýklarý zamanda islam dininin olduðu yere deðil abd veya ingiltereye kaçarlar. Çünki sahipleri, yaratýcýlarý onlar.

Medya ve toplum liderleri baskýsý ile seçimlere gidilir. Seçimler baþlamadan öncede ülkemizdeki ajanlarý celal bayar'a parti kurdurtuyorlar. Baþýnada kendilerine hizmet edecek kullanýþlý bir aptalý getiriyorlar. Bu parti döneminde 1950 den 1960 a kadar devlet batýya kapýlarýný açýyor. Atatürkün kurduðu Üretim ekonomisinden ithalat ekonomisine geçiliyor. Teknoloji fabrikalarý kapattýrýlýp ibrani azýnlýðýn kurduðu þirketlere ithalat yaptýrýlýyor. Millet bilinçsiz kalsýn diyede, düþünmeye araþtýrmaya dayalý köy enstitüleri kapattýrýlýp beynin geliþmesini önleyen ezbere dayalý imam hatip tipi eðitime geçiriliyor.
    ibrani batýlýlar partili sistemin kurdu olduklarý için, medya ve para bunlarda olduðu için ülkemizde hiç bir zaman baðýmsýz bir aday seçim kazanmadý. abd ye hizmet etmeyen biri geldiði zamanda hemen ayaklanmalar çýkarýldý, kýtlýklar yaratýldý ve o kiþiler gönderildi. Bazen darbe ile bazen kriz yaratýlarak. TR de son 100 yýlda yapýlan bütün öldürme ve katliamlarýn arkasýnda batýlý gizli servisler var. Örneðin bakýyorsun mhp elemanlarý veya fetö elemanlarý adam öldürmüþ ama olay yerinde pek çok CIA görevlisi var.

Amma yazdým yaw. Üç beþ cümle ile hallederim demiþtim.

Özete geçeyim. ibrani azýnlýk, batý destekli kurduðu sistemle, teknoloji geliþtirmeni engeller. Devletteki partileri bunu yapar ve medya ile destek olurlar. Ülke kaynaklarýnýda kendileri sömürürler, kendileri hariç büyüyenleri ya satýn alýrlar yada yok etmeye çalýþýrlar.

Medyan onlarda, devletin onlarda, partilerini onlar kurmuþ, dev þirketlerin onlarda, yapabileceðin hiç bir þey yok. para onlarda. Yetmezse batýdan destek alýyorlar filan fýstýk.
    @NeAcaipDunya

6. 300'ler Komitesi John Coleman yazdýklarý ile sizin yazdýklarýnýz örtüþüyor.Son zamanlar da Hazar yahudileri ve Roothschildlerin Türk asýllý olduklarý ve Türkiye yi koruyup kolladýklarýna dair epey bir þeyler yazýlýp söyleniyor.Bunlarý da benim gibi yarý cahiller yazsa komplo der geçerim.yazanlara bakýnca hepsi kelli felli usturuplu konuþan etiketleri epey kalabalýk olunca benim devreler error veriyor.Büyük para (reyizimizin dediði gibi yeþil çayýr)ý kontrol eden kurbanlarýný besleyip besleyip mezbahaya yolluyor.

7. rothschild isim olarak alman ismi türk mürk olmaz uydurmasýnlar
    eðer alpaslan filan olmuþ olsa ismi inanýrdým
    inanasým yok pek o medya yalanlarýna da, bugüne dek belki kaç tane iþ buldum çalýþtým
    ne arkadaþ ne akraba, bi tek kiþi gelip yardýmcý olmadý bunlar mý bize yardýmcý olacakmýþ

esas sýkýntý þey de
    israil cumbabasý herzog
    son 40 gün içinde
    2 kez TR ye geldi
    bi sýkýntýlarý var demekki

açýn abijim þuna bi soda filan
    gaz ý keser miðdedeki barsaklardaki

hoþ bizim ekonomi de demekki yerlerdeki
    adama yok gelme gardaþ, ziyaretini istemezük
    sen daha yeni geldin, ne bu her gün çýkýp çýkýp buraya gelmek yýrtýk dondan fýrlar gibi
    sürekli geliyon bak daha sonra gel deyemiyok

ehonomi eyi olmuþ ossa , der idük - fazla açýlmýþýk demekki kýyýya dönemiyok kolaycana
    kulaçla baba kulaçla
    Son düzenleme : Moruk; 20-04-2022 saat: 09:27.

8. Kore de ki gibi bizi gene kullanmaða çalýþýyür kefere (galibað) emme bu defa inþaAllah olmaz Vallaha bilmiom ki
    olüm gýzým her kim ise, bzim zate kimseyle sýhýntýmýz yoh ki, þeytancýlar savaþ istiyo diye niye þey olak? þey yaðni.

Sayfa 733/853 ÝlkÝlk ... 233633683723731732733734735743783833 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •