Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 739/853 ÝlkÝlk ... 239639689729737738739740741749789839 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,905 - 5,912 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Daha önce en az 2 kez yazdýðým yazýyý tekrar yazýyorum. Bunu unutmayýn, gerçekleþecek.

Girizgâh yapayým.

1970 sonrasý abd karþýlýksýz para basmaya baþladý ve para basma maliyeti sýfýrlandý. Para: Üretimin karþýlýðýdýr. Ülkede 1 yýlda 100 ton altýnlýk mal ve hizmet üretiyorsan 100 ton altýna karþýlýk gelen para basarsýn. Altýn'ý referans için kullandým, baþka bir þeyde kullanýlabilir.

1970 den sonra abd, ürettiði mal ve hizmetin ederinden, çok daha fazla eden para basmaya baþladý. Bir yýlda 100 birim mal ve hizmet üretti ise 200 birime karþýlýk para bastý, 500 bastý.

Bu basýlan beleþ paralar sayesinde ithalata abandý. Bolluk bereket dönemine girdiler. Çalýþmadan kazandýlar.
    Az eðitimli kesimde bedensel olarak halk hýzla obezleþti. Eðitimli kesimde ise parmak oynatmadan para kazanýldýðý için beyinsel açýdan obezleþtiler. Beleþ paraya baðýmlý hale geldiler.

Dünyadan ithalata abanýnca, ihracatçý ülkelerde bu beleþ paradan nasibini aldý. Onlarda hýzla zenginleþtiler, ama üreterek. Obezleþmediler.

abd, bedensel olarak geliþmeden büyüdü. Örneðin, beyin ayný kaldý ama beden 180 cm boy, 80 kg dan, 2 metre boy ve 300 kg'a çýktý. Vücudu yöneten beyin, büyüyen vücuda paralel büyümediðinden bedene hakim olamaz hale geldi. Böyle durum korku yaratýr. Korku insaný saldýrganlaþtýrýr. Son 30 yýla bakýn, saldýrmadýðý, darbe yapmadýðý kilit ülke kalmadý. Çin'e biyolojik silahlarla saldýrýyor, Rusyaya Belarus, Gürcistan, Ukrayna gibi vekil ülkelerle saldýrýyor. Diðer ülkelerde ya darbe yaptý yada paralý vekil yabancý ülke askerleri ile saldýrdý. Kendi ürettiði iþid, el kaide, pkk gibi terör örgütleri ile saldýrdý.

2008 krizinden sonraki süreçte bu durum iyice abartýldý ve paranýn baraj kapaklarý açýldý. Zaten tembelliðe alýþmýþ olan abd þirketlerine para yaðdýrýldý.

Olay 1970 den beridir devam ettiðinden, kolay para ve tembellik köklü þekilde abd ye yerleþti. "yaw biz ne yapýyoruz, çalýþmaya baþlayalým" dönemi geçti.

Þirketlerin batmasýna da izin vermiyorlar çünki o dev þirketlerin sahipleri ile devleti yönetenler ayný aileye mensuplar. Þirketler batarsa onlarda batar.

Þimdi para daðýtmayý kestiler. Piyasadaki parayýda faiz artýrarak geri döndürmeye çalýþýyorlar.

Bir kaç yýl içinde 2008 krizinde zora düþen þirketler yeniden zorlanmaya baþlayacaklar. Ama duyulmayacak. Aradan 3-5 yýl geçince zorlanmaya baþlayan dev þirketleri duymaya baþlayacaksýnýz.

Eðer abd devleti para musluklarýný yeniden dev þirketlere açmazsa 10 yýl içinde abd de þirketler devrilmeye baþlayacaklar.

Hali ile bir bahane ile yeniden para daðýtmalarý gerekecek.

Bu kez pandemi yi bahane edip daðýttýlar. Ýleride bahaneleri ne olacak þimdiden kestirmek zor. Ama mutlaka para daðýtma aþamasýna gelecekler. Para daðýtmak için sebep üretmeleri gerekecek. Ya bir salgýn veya baþka bir þey.

2008 de morgýç krizi dendi finans kesimine helikopterle para yaðdýrýldý, 2020 pandemi dendi paralar saçýldý.
    Mevcut durumda abd li obez finans þirketleri 3-5 yýl idare ederler diye düþünüyorum.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugünki bir haber, sürü hareketine güzel bir örnek teþkil ediyor. Ýnsanoðlu dediðiniz þeyin, aslýnda sürü halinde oradan oraya "vaak vaak" diye koþuþturan ördek sürüsünden farký yok, bunu hep beraber anlayacaðýz.

Ayrýca medya'nýn üzerimizde sandýðýnýzdan çok daha fazla etkili olduðunuda bu örnekle þak diye anlýnýza çakacaðým. Anlaþýlmayacak oda benim derdim.

Haber þu:
    Almanya'da dikkat çeken aþý araþtýrmasý: mRNA aþýlarýnýn(BioNTech, Moderna) yan etkisi, açýklanandan 40 kat fazla.

Açýklanan : 10000 kiþide 2 kiþi aðýr yan etkilere maruz kalmýþ.
    Gerçek ise: 10000 kiþide 80 kiþi. Bu rakam Ýsveç, israil, Kanada gibi diðer ülkelerdeki rakamlarla örtüþmüþ.

Aþý olayýmý yazmýþtým.

mRNA aþýlarý dünyada ilk kez kullanýlacaðý ve sentetik olduðu için vurulmayacaðýmý söylemiþtim. Zaten geçmiþten bildiðim ne var.? Eski aþýlarýn içindeki civa gibi aðýr metaller, yeni doðan çocuklarda anormal durumlar yaratýyor. Yeni doðan anormal çocuk vakalarý eskiye nazaran çok fazla kat artmýþ. Aklýmdaki oran biraz uçuktu, yanlýþ olabilir diye yazmadým.

mRNA aþýsýda sentetik ve dünyada ilk kullanýlacak. Ýnsan üzerindeki Kýsa ve uzun dönem etkileri bilinmiyor. hali ile önlem olarak vurulmak istemedim.
    Þunu söyleyeyim, aþý - ilaç karþýtý deðilim. Kötü insan karþýtýyým.

Bir müddet sonra ülkelerde aþýsýzlara karþý kýsýtlama gelmeye baþlayýnca da, "yaw TR dede kýsýtlama gelebilir, bari eski tip aþý Çin aþýsýný vurunayým" dedim ve aþý olmaya gittim. Bu maceramý da yazmýþtým.

Aþý vurulan devlet hastanesi önünde uzun kuyruk vardý. Hem Alman biontek, hemde Çin sinovak aþýsý vuruluyor.

Sinovak aþýsý kuyruðuna gireyim dedim, baktým tüm kuyruk biontek aþýsýna ait. Sinovac ta tek kiþi var oda benim. Hiç duraklamadým girdim aþýmý oldum. Neden sürü biontek peþindeyken bundan etkilenmedim.? Çünki yaptýðým hareket bilgiye dayanýyordu, temelsiz deðildi. Bakýn burada doðru yaptým demiyorum. Doðruyu yanlýþý savunmuyorum, bilginin öneminden bahsediyorum. Uzun vadede benþm hata yaptýðýmda ortaya çýkabilir. Þimdilik biontek seçimi hata görünüyor.

Aþýyý hemen oldum çýktým. Bu arada biontek aþýsý vurulacak olanlar form dolduruyorlardý ama sinovak ta bu form doldurma yoktu. Form a yüzeysel bir baktým ve þaþýrdým. Çünki "biontek olduktan sonra, sakat kalýr, ölür, sürünürseniz bizi baðlamaz emþerim" mealinde yazý var. Millet yazýya raðmen formlarý doldurup biontek kuyruðuna giriyordu.

Hiç bir þey bilmesem, yinede o formu görünce biontek'i býrakýr sinovak a geçerdim.

Her neyse.

Tüm bu net verilere raðmen eðitimlisi eðitimsizi neden biontek'de kuyruða girmiþti.?

Sürü psikolojisi ve medya nýn etkisi.

Aþýnýn bir tanesi, zengin, kalkýnmýþ, fiziksel açýdan bize güzel görünen insanlarýn olduðu ünlü Almanya'ya ait. Diðeri daha düne kadar sürünen 1 milyar insanýn yaþadýðý Çin'e ait. Bizim aþýmýz yoktu çünki akp 2006 da aþý fabrikamýzý kapatmýþ, ülkeyi ithalata mâhkum etmiþti. Bir insan neden bunu yapar.?????

Diðer yandan TV lerdeki parlak insanlar durmadan Alman aþýsý deyip duruyorlar.

Bu yönlendirme ile, kapýdaki formlara RAÐMEN o aþýlara hücum edildi. Bizim aile ve sülalede çoðunlukla biontek olmuþ.

Zihnimizdeki Almanya ve Çin imajý, TV lerin yönlendirmesi ile hastane kapýlarýna doluþup "vaaak vaaak biontek" deyip durduk.

Ýþte size güzel bir nasýl sürü hareketi yapýyoruz-yaptýrýyorlar hikâyesi.

---

mRNA aþýlarýndaki grafen maddeside ayrý incelediðim bir konu. O grafen ne amaçla konmuþ, cevabý sanýrým 5 yýl içinde alacaðýz. 5 yýl içinde, dünya nüfusunun %90 dan fazlasý ölmüþse, bende ölmeyenler içindeysem, o zaman "haaa grafeni koyanlar kötü insanlarmýþ, bu sebeple koymuþlar" diyeceðim. Yok diðer ihtimal ölenler içindeysem "iyiki ölmüþüm yaw, cennet iyiymiþ" diyerek 60 huriye üzüm ve köfte yedireceðim. 60 çok aslýnda, o konuyuda halletmem ve cennete çeki düzen vermem lazým. Oradan atýlmazsam iyi.

.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    haber turk sitesinin köþeden yazarý çetiner çetin, bugünki yazýsýnda tayyip erdoðanýn suudi politikasýný güzellemiþ.

çetiner çetin'de biraz ibrani tipi var, yazýlarýda zaten ortadoðu ve uluslararasý siyaset. Bugüne kadar açýk renk vermemiþti ama bugünki yazýsýnda ben abd ye çalýþýyorum arkadaþ diye baðýrmýþ. Zaten patrounu ve þirketin yabancý ortaklarý ibrani kökenli yahudiler.

tayyip, akp yi kuran abd nin,(Geçen hafta kendi adamlarý ethem sancak açýkça söyledi. Zaten biz kimler nasýl kurdu nerede kurdu ya kadar biliyorduk.) 2015 abd darbesinden beridir ortadoðu ve dünya ile kavgalý. suudlarlada kavgalýydý. suud larýn kankasý bae, darbeye açýk destek vermiþti.

Geçen yýlda tayyip, suud kralýnýn TR deki suikastini kullanarak suud kralýný yok etmeye çalýþmýþtý. suud kralýda TR ye boykotla karþýlýk vermiþti. Müslüman ülkelerdede "ben halifeyim" kavgasý vardý ikisi arasýnda.

tayyip geçen yýl katillikle suçlayýp dünyaya kasetlerini daðýttýðý suudi arabistan kralýnýn ayaðýna gitti. suud kralýnýn "kapat" dediði bazý uydu kanallarýný kapattý. Yani her dediðini yaptý. Benim gözümde teslim oldu.

Bir yýldýr Orta Doðuda görülen "düþmanlarýn barýþmasý" hareketinin aynýsýný yaptýlar. Bu hareket çok açýkki abd isteði ve hedefleri doðrultusunda oluyor. Bu beþ para etmez soysuzlar hýrsýzlar katiller grubunun yönettiði yobaz ülkeler, durup dururken kendi baþlarýna barýþmazlar.

çetiner çetin ise, suud-tayyip barýþmasýnýn yüceliðinden bahsederken, tamamen tayyip i güzellemiþ. Ne büyük iþ yaptý demiþ. Halbuki tayyip suud kralýna teslim olmuþ durumda. Belki biraz para alacak.

Okuduðunuz yazarlarýn kim olduklarýný bilin yoksa çeþmeye götürür, suyu sana taþýtýr, 1 damla suda vermez. Adamlarýn iplerini kimlerin tuttuðunu bilirseniz, hangi yazýyý ne amaçla yazdýðýný tahmin edebilirsiniz. Belliki yazýsý ýsmarlama yazý. Durumu kurtar demiþler pek çok köþeden yazara. Buda onlardan biri.
    @NeAcaipDunya

4. Koskoca kanalýn tek dýþ haber muhabiri mübarek..Ben de epeydir iþkilleniyordum

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by hs37 Yazýyý Oku
    Koskoca kanalýn tek dýþ haber muhabiri mübarek..Ben de epeydir iþkilleniyordum
    Aynen hs37.

---

Desidero'yu kýzdýrmýþtým, biontek olanlarý da kýzdýrýnca okuyucu kalmamýþtýr.

Aslýnda TV lerin insanlarý nasýl profesyonelce yönlendirdiðinin farkýna varsak, alýþkanlýklarýmýzý bile onlarýn belirlediðini göreceðiz. O kadar sürü yapmýþlar bizi. Zaten doðamýzda var, kullanýyorlar.

Bugün ki Yýlmaz Özdil yazýsý da buna deðiniyor. Ýnsanoðlu dediðimiz þey aynen de benim binlerce kez yazdýðým gibi hayvan abicim. Ayrý bir tür deðiliz, hala hayvanýz. maymundan farkýmýz, hafýzamýzýn biraz daha güçlü olmasý diye düþünüyorum. Bizi uzaya götüren þey, azýcýk hafýza farký. Bu konuda yanýlabilirim fakat bir miktar soyut bir olay, herkes bir þey söyleyebilir.

Aklýma suudi arabistan'ýn para ile beslediði sunni tarikatlar geldi. Diyorlar ki "maymundan evrildiysek, niye maymun hala var.?" Mantýklý bir soru.
    Cevap yine evrim içinde yattýðý için, bunu cevaplamak çok zor.

Kaplan, aslan, vaþak, ev kedileri hepsi ayný tür. Sanýrým sýçandan evrilmiþler. Kaplan varsa, kedi neden var, sýçan neden var demek gibi bir þey.

Karadaki tüm canlýlar, kertenkele, öncesinde çamur balýklarýndan evrilmiþler, daha geride hem karada hem denizde yaþayabilen amfibi balýklar, daha da geride bildiin balýk. Ýnsan varsa, kertenkele neden var, balýk neden var demek lazým.
    Ama adam evrimi kafadan red ettiðinden, ona bu cevapda saçma gelecek.

Ben bu kadar düþünebildim, daha iyi cevabý olan varmý bilmiyorum. Eðitimsiz halka hitab edecek bir cevap olmalý.
    @NeAcaipDunya

6. alicemal

Benim de bu konuda cevabým yok
    Uzun yýllar önce Ziya GÖKALP'in Türkçülüðün Esaslarý isimle eserinden þöyle bir cümle aklýmda kalmýþ;''Batý deneysel Doðu skolastik düþünür.''

7.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Aynen hs37.

---

Desidero'yu kýzdýrmýþtým, biontek olanlarý da kýzdýrýnca okuyucu kalmamýþtýr.

Aslýnda TV lerin insanlarý nasýl profesyonelce yönlendirdiðinin farkýna varsak, alýþkanlýklarýmýzý bile onlarýn belirlediðini göreceðiz. O kadar sürü yapmýþlar bizi. Zaten doðamýzda var, kullanýyorlar.

Bugün ki Yýlmaz Özdil yazýsý da buna deðiniyor. Ýnsanoðlu dediðimiz þey aynen de benim binlerce kez yazdýðým gibi hayvan abicim. Ayrý bir tür deðiliz, hala hayvanýz. maymundan farkýmýz, hafýzamýzýn biraz daha güçlü olmasý diye düþünüyorum. Bizi uzaya götüren þey, azýcýk hafýza farký. Bu konuda yanýlabilirim fakat bir miktar soyut bir olay, herkes bir þey söyleyebilir.

Aklýma suudi arabistan'ýn para ile beslediði sunni tarikatlar geldi. Diyorlar ki "maymundan evrildiysek, niye maymun hala var.?" Mantýklý bir soru.
    Cevap yine evrim içinde yattýðý için, bunu cevaplamak çok zor.

Kaplan, aslan, vaþak, ev kedileri hepsi ayný tür. Sanýrým sýçandan evrilmiþler. Kaplan varsa, kedi neden var, sýçan neden var demek gibi bir þey.

Karadaki tüm canlýlar, kertenkele, öncesinde çamur balýklarýndan evrilmiþler, daha geride hem karada hem denizde yaþayabilen amfibi balýklar, daha da geride bildiin balýk. Ýnsan varsa, kertenkele neden var, balýk neden var demek lazým.
    Ama adam evrimi kafadan red ettiðinden, ona bu cevapda saçma gelecek.

Ben bu kadar düþünebildim, daha iyi cevabý olan varmý bilmiyorum. Eðitimsiz halka hitab edecek bir cevap olmalý.
    selamlar ,herþey sudan baþladý ,hem bilimsel hem yüce kitapta yazan ,öncelikle hayvan ve bitkiler baktýðýmýz incelediðimiz zaman bir program dahilinde yaþadýklarýný görürüz .buna bilimsel olarak doða, yüce kýtaba göre ise kainatýn zikri denilir .her varlýk hareket halindedir duran hiçbirþey yoktur,insan ise farklýdýr iradesi sayesinde programýn dýþýna çýkma yetkisine sahiptir ama bu yetkide mutlak güçün iradesine baðlýdýr .nefsini bilen rabbini bilir sözü ve ben insanýn sýrrýyým insanda benim sýrrýmdýr sözünün açýklamasýdýr,evrime maddesel olarak sýnýrlý bakýlmasý akla hakaret gibi gelir bana ,her þeyiyle yetkiyle güçle güzellikle donatýlmýþ bir insanýn sevgiye güzelliðe doðru ruhunu ýþýldatmasý ,kýsacýk hayatýnda maddesel deðilde ruh olarak evrilmeye çalýþmasý bence olmasý gereken istenendir,maymuna sordum senden evrilmiþiz ne dersin diye ,olamaz kabul etmem bunu dedi bana ,saygýlarýmla

8. hiçbir eðitimsiz öðrenci yoktur ya öðretmen sevgisiz anlatmýþtýr yada öðretmen konu hakkýnda yeterli bilgiye sahip deðildir ,eðitimsiz halk sözünüz için yazdým bunu ,albert einstein dediði gibi inançsýz ilim kör ,ilimsiz inanç topaldýr ,günümüz tarikatlarý için ve batý medeniyeti için söyledim bu sözüde ,hiç bir hayvan yoktur ki ailesi dýþýnda yemeðini paylaþþýn ,yoksulu aç doyurmanýn insanýn ne kadar farklý ne kadar mükemmel oldugunu anlatmak ýcýn soyluyorum,bir kedi tuvaletýný yapacagý zaman topragý koklar kazar yapar tekrar koklar sýlkelenýr ýyýce ve kapatýr tekrar koklar ,batý medenýyetý kýçýný bile yýkamaz ,araplar yaðlý yemek yerler elleriyle her yeri tutarlar ,kedi nerde insan nerde evrimin neresinde ,ben geçim için çok çalýþýyorum ama yaratanýda unutmamak için uðraþýyorum,týrnaklarý nasýrlý kurtuluþ savaþý analarýmýz hayatýn baharýnda düþünmeden þehit olmuþ çocuklarý iþte ben böyle eðitimsiz bir milletin çocuðuyum ve bununla gurur duyuyorum,yukardaki yazýmý eðitimsiz halkýmýz sizin tabirinizle için bu yazýmýda size yazdým saygýlarýmla

Sayfa 739/853 ÝlkÝlk ... 239639689729737738739740741749789839 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •