Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 740/853 ÝlkÝlk ... 240640690730738739740741742750790840 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,913 - 5,920 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1. bugün yýlmaz özdilin köþe yazýsýný okudum.Aziz nesin vakfýný ,öðrencileri yazmýþ ,aç doyurma bahanesiyle cebine çalýþan dernekleri anlatmýþ.sanki üstteki yazýma cevap gibi olmuþ ,tesadüflere inanmam .ben balarýsý gibiyim aziz nesinin kitaplarýný da okudum ,cav bella da mehterde türküde ilahide her türlü hoþuma giden müziðide dinlerim hiç bir kalýba sýðmam bugun atomu parçalayan zeka sayesinde uzaya gidebiliyoruz ki inançsýz ilim kör ilimsiz inanç topaldýr diyor.her türlü yobazlýk baðnazlýk dinsizlik ahiretsizliði reddediyorum,eðitim sevgiyle olmalý bir tarafý doldururken diðer taraf boþaltýlmamalý,aç doyur derken hayvana bitkiye insana güzel davran ruha da hitap et anlamýnda söyledim.ben yetimhane ziyaretine gittim oradaki çocuklarý gördüm herþeyleri var devlet ve yardýmseverler el uzatmýþ ama gözlerinde sevgi eksikliði vardý.bir adam savaþta kolunu kaybetse acý çeker ama bir müddet sonra geçer ,fakat uzuv eksiliði ruhi üzüntüye sebep olur demekki insan sadece maddeden ibaret deðil.hem sevgi dolu huzurlu bir ruh hemde maddi ilim ile ancak bir yere varýlýr.bilen insan öðrendikçe sonsuz bilgi karþýsýnda ne kadar cahil olduðunu keþfeder , karþýsýndakini hiç bir deðer üretmediði halde eðitimsiz cahil diye yaftalayamaz yaparsa kendi cahilliði ortaya çýkar, saygýlarýmla

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    hs37 skolastiðin anlamýna bakmam gerekti. Anlamýný yarýn yine unuturum. 50 kere anlamýna bakýpta 10 dakka sonra unuttuðum onlarca yabancý kelime var. Benim beynin kötü taraflarýndan biri bu.

---

Rehab'a biþey yazmama gerek yok gibi görünüyor. Doðruyu arama yazýsý deðilde, propaganda yazýsý yazmýþ. Onun yazdýklarýný onaylarsam büyük adamým, onaylamazsam kötüyüm gibi gördüm. Üþenmedende hepsini okudum. Normalde 3 cümleden sonra o tür yazýlarý okumam, sahibinin neden bu tür bir yazý yazdýðýný anlamaya çalýþýrým. Acaba bir çýkar grubunun askerimi yoksa yanlýþ yönlendirilmiþ sempatizanmý.? Sonra sessizce ayrýlýrým. Ancak araya "bilim, öðretmen, eðitim" kelimelerini filan serpiþtirmiþ, o sebeple sonuna kadar okuyayým belki anlayamadýðým derin biþeyler vardýr dedim. Yokmuþ. Yeni çaða ayak uydurmak için bir kaç çaðdaþ kelime sýkýþtýrýlmýþ propaganda yazýsý. Belki kendiside kullanýldýðýnýn farkýnda deðildir, bu cümleyede çakacak büyük ihtimalle. Her neyse foruma niye girdim oraya geleyim.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    kavala konusunu yazarken bir þeyi unuttuðumu fark ettim.

Konu hakkýnda soran ve yazan kiþi, hukuk kurallarýný ona uygulamak gerekir demiþti. Ben adamý kýtýr kýtýr keserim diye biþeyler yazmýþtým.

2 konuya açýklýk getireyim. Birincisi kavala'yý Gezi Parký olaylarýndan dolayý kýtýr kesmem. Yaptýðý iþleri biraz incelediðimi yazmýþtým, adam doðuyu bölme çalýþmalarý yapýyor. Bunun için oradaki halký ayaklandýrmaya çalýþtýðý açýk. Bu sebeple kýtýr kýtýr keserim. kavala daha öncede en az 2 kere yazdýðým gibi direk abd nin adamlarýndan biri ve o tür adamlardan ülkemizde ve dünya ülkelerinde siyasetçisi, iþ adamý, mafyasý, medyasý, sanatçýsý binlerce, on binlerce, yüzbinlerce var.

Ýkinci husus, kötü olarak gördüklerimize de hukuk kurallarý uygulanmalý. Teoride bu kesinlikle bence de doðru. Ancak hiç bir ülke vatan hainlerini, normal bir hýrsýzmýþ gibi cezalandýrmaz. Onlara özel kurallar uygulanýr çünki sokaktaki hýrsýz-katil yaptýðý eylemle 1 kiþiye ve belki bir kaç aileye zarar verirken, vatan hainleri tüm ülke insanlarýna ve onlarýn gelecek nesillerine kalýcý zarar verirler.

Hukuk kurallarýný almaya çalýþtýðýmýz batý ülkeleri bile vatan hainlerine ayrý kurallar uygular ama dünyaya pazarlarken eþit davranýyoröuþ gibi pazarlar. Bunlarýn detayýna girmeyeyim uzun hikaye. Zaten parça parça batý ülkelerinin yediði haltlarý yazmýþtým. ÞU AN BÝLE NATO, KENDÝ ADAMLARI DÝYE FETÖCÜLERÝ KORUYOR KOLLUYOR. Bir kýsmý almanyada, bir kýsmý yunanistan, ingiltere ve abd de. baþka batý ülkelerindede vardýr. Örnek aldýðýmýz batý kültürü, özne vatan olunca gözü hiçbir þeyi görmüyor. Hukuk karanlýk odaya kilitleniyor.

Doðrusu bumu.? Detay düþünmedim. Tek emin olduðum, sýradan suçlu ile vatana ihaneti ayný tutamazsýn. ya batý gibi gizlice guantanamoya götürür her türlü iþkenceyi yaparsýn, yada onlar için özel hukuk kanunlarý çýkarýr ve uygularsýn. Çýkarmak baþka uygulamak baþka. Bizdeki kanunlar uygulansa, TV lerde gördüðünüz o saygýn sanýlan insanlarýn %90 ý hapislerde sürünürdü.

Onlarada yine hukuk kurallarý uygulanmalý ancak vatan hainleri için ayrý kurallar belirlenmeli. teoride buda doðru. Doðru olmayan yine insan. Bizim hukuk kurallarýný kim yazdý.? Mesele burada.

Misafir geldi, ara vereyim
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Misafir gelince üstteki yazýyý yarým yamalak baðlamak zorunda kaldým. Birde tekrar okuyup geliþtirme ve düzeltme yapamadým.

Önce hukuk doðru düzgün yazýlacak, bizim hukuk özellikle hýrsýzlýklara açýk bir hukuk. Güçlünün güçsüzü ezdiði bir hukuk. Uygulayanda güçlüye hizmet eder halde. O sebeple pek bir anlamý yok hukuktan bahsetmenin.

Önce düzgün yazacaksýn, sonra uygulayacak olanlarý düzgün seçeceksin, sonra herþey düzenli iþler zaten.

Öyle bir ülkede kavala'lar türemez, bin Ali'ler türemez, cengiz'ler, aðaoðlu'lar, akp ler, suudi tarikatlarý olmaz, baykal'lar kýlýçdaroðlu'lar olmaz, bizde bu tartýþmayý yapmayýz "karþý parka hangi bitkileri dikelim" onun tartýþmasýný ayný bu hararetle yaparýz. Evet birde iþin felsefi yaný var. Öyle bir ülkede, kavala tartýþmasý yapar gibi ayný hýnç ve hararetle bitki kavgasý yaparýz, sanki gül yerine lale dikilirse ülke elden gidecekmiþ gibi.

Yine insan doðasýna geldik iyimi.?
    @NeAcaipDunya

5. temel analizle ilgili bir hisse ile bilgi sahibi olmak için bakarken burasý denk geldi son iki sayfan hariç okumadým yazýlarýný ,insanlarýn maymundan, kendýnýn kecýden geldýgýný ,halkýn eðitimsiz oldugunu falan fýstýk bunlarý görunce gerekený yazdým. hep baskalarýndan alýntýlar yapmýssýn ,ben mavý yaka ýscýyým aslýnda beyaz yaka, lýsans mezunuyum orta hallý býrýyým , ozel býr fýrmada senelerdýr az ucrete talým edýyorum ,askerlýgýmý yapalý 25 sene oldu nerdeyse ,propaganda nedýr býlmem, sýyaset anlamý yalan demek oldugu ýcýn hýc anlamam ,çakma asker ,sempatýzan da degýlým ,tek derdým cocuklarýmý ýyý okutabýlmek ,kecýden gelmen onemlý degýl, ama ýnsanlarý maymun yerýne koyman ve kendýnde nasýl býr cevher gordun ký bu halký egýtýmsýz yerýne koyuyorsun, bunlarý merak ettým dedýgýn gýbý onemlý býrý degýlým ,orta hallý vergýsýný odeyen aýle babasýyým ,normalde cok sakýn etlýye sutluye karýsmayan býrýyým ama konu dunyanýn en guzel ýnsanlarýnýn oldugu mýlletýmýze gelýnce iþ deðiþiyor ,sende ego kiþilik bozuklugu narksýt býr dusunce yapýsý oldugunu zannedýyorum ,hangý partýyý sahýslarý sýkayet edersen yaz kardesým ama lutfen mýllete halkýmýza laf ederken dýkkat et

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    rehab bu sefer biraz doðruyu aramaya çalýþmýþ. Sanýrým sýradan birinin sayfasýna girmediðini biraz anlamýþ. Sýradan deðil derken kendimi övmüyorum. Alýþkanlýklarýnýzýn, öðrendiklerinizin, gördüklerinizin dýþýnda bir þey demek sýradan olmayan demektir. Sýradan olmayan þey, iyide olabilir, kötüde olabilir.

Önceki yazdýklarý yönlendirilmiþ birinin yazdýklarýydý. Bu kez içten yazdýðý için kestirip atmayacaðým. Kiþiye hakaret de içeren bir yazý yazmýþ, hoþ olmamýþ ama sebebini anlýyorum. Yazdýklarým geçmiþ öðrendiklerine ters olduðundan, bu yaþta kabul edilemez. Çok genç olan bunalýma girer, yaþlý ve orta yaþlý olanlar saldýrýya geçer. Bildiklerinize çok ters bir bilgi almýþsanýz, boþluða düþersiniz. Doðal davranýþ tarzý saldýrýdýr. Oda bunu yapmýþ, sorun deðil anlýyorum. Ýkimizin bildikleri çok farklý. Benim bilgimi kendisine saldýrý olarak algýladýðý için, karþýlýk vermiþ.

Maymun olayýný ben yazmadým, maymundan evrildiðimiz tüm dünyada derslerde okutuluyor. Sadece kendi katkýmý sunuyorum. benim katkým doðruda olabilir yanlýþta. Ýsteyen kabul eder isteyen red eder.
    Evrim, sadece bilimsel hiç bir temeli olmayan din adamlarý tarafýndan kabul edilmiyor. Ýnanç ile, deneysel gerçeklere dayanan bilimi yalanlamaya çalýþýyorlar. Sanki bilim adamlarýnýn söyledikleri doðru olsa, kendilerini yok olacaklarmýþ gibi hissettiklerinden, var olma savaþý verdiklerini düþünüyorlar. halbuki insanlar arasýnda din'ede yer var, bilimede. Onlar tamamýný istiyorlar. Gerçekte sadece abd ve ingilterenin yarattýðý tarikatlar bu istekte gibi. Gerçek islam'ý, hristiyanlýðý, museviliði öðrenen-öðreten din adamlarýnýn böyle bir dertleri olduðunu sanmýyorum. abd-ingiliz emri ile, suudi arabistan ve bae'nin parasýyla yaratýlan tarikatlar, dine deðil abd ve ingiltereye hizmet ediyorlar. siyoniste hizmet eden musevi ve hristiyan din adamlarýda ayný.
    Önde olan, etkin olanlar maalesef çýkar gruplarýna hizmet eden din adamlarý ve kendi çýkarlarý doðrultusunda eðip büktükleri dinler. Gerçek din adamlarý daha çok, ama geri planda kalýyorlar.

rehab baþka ne yazmýþ. Son bölümde taraftar toplamaya çalýþmýþ o kýsmý geçelim. Maç yapmýyorum veya ispat derdim yok, kabul edileyim gibi bir derdim yok, tersine geleni kovalýyorum. Admin ceza versede yazmaktan kendimi kurtarsam diye bakýyorum. Çok vaktimi alýyor ama yazmadan da duramýyorum. Burdan kovalasalar baþka yerde yazarým. Þimdiden planým hazýr. Hatta epey güzel bir plan, kovalasalar iyi olur.

Her neyse, sýrf içten yazdýðý için uzattým, gereksiz yazý oldu. Þimdi önemli bir konu bulayýmki, kafam daðýlsýn.
    @NeAcaipDunya

7. Bilimsel olarak bir türün baþka bir türe dönüþebilmesinin imkansýz olduðu, yani maymun insana insanýn maymuna dönüþmesi mümkün olmadýðý ispatlandý, biz insaný en mükemmel þekilde yarattýk bu da ayet, hem bilimsel hem örnekle açýklamaya çalýþtým, yazýlarýmda herhangi bir hakaret bulamazsýn herkesin düþüncesine saygý duyarým, ama bilime saygý göstermemek olmaz, insanýn maddi bedenden ibaret olmadýðý ruhunun olduðunu da örnek ile yazmýþtým, ben sevgiden bahsediyorum atomu parçalayan bilim adamýda inanç ve ilimin bir arada olursa güzel olmasýndan bahsediyor, taraftara ihtiyac ta duymuyorum, bir þey ispat derdinde de deðilim, sen beni hiç bir partiyi grubu savunmadýðým halde birþeyler olmakla suçladýn, buna paranoya derim kendini halktan üstün gördün buna ego narksist bir düþünce yapýsý derim, insanýn maddi ve ruh tarafýný da geliþtirmesi de gerektiði ni söylüyorum, sevgi den bahsediyorum, senin ne deðer ürettiðini sordum zenginlik güç makam mevki bunlarmý üstünlük kriterleri, yazýlarýmý düþünce seviyesine göre artýrýr veya azaltýrým umarým yardýmcý olmuþumdur, gerçek insan bilim adamlarý çok mütevazidirler, benim kriterim bir iþi yaparken sevgiyle yapmak ve hakkýný vermektir ister prof ol ister memur ister iþçi,bir þeyi ortaya atarken ispat etmen lazým ama sen bunu yapamadýn, sana yardýmcý olmam mümkün deðil, tavsiyem yazdýklarýmý defalarca okuman,

Alýntý Originally Posted by Rehab Yazýyý Oku
    Bilimsel olarak bir türün baþka bir türe dönüþebilmesinin imkansýz olduðu, yani maymun insana insanýn maymuna dönüþmesi mümkün olmadýðý ispatlandý, biz insaný en mükemmel þekilde yarattýk bu da ayet, hem bilimsel hem örnekle açýklamaya çalýþtým, yazýlarýmda herhangi bir hakaret bulamazsýn herkesin düþüncesine saygý duyarým, ama bilime saygý göstermemek olmaz, insanýn maddi bedenden ibaret olmadýðý ruhunun olduðunu da örnek ile yazmýþtým, ben sevgiden bahsediyorum atomu parçalayan bilim adamýda inanç ve ilimin bir arada olursa güzel olmasýndan bahsediyor, taraftara ihtiyac ta duymuyorum, bir þey ispat derdinde de deðilim, sen beni hiç bir partiyi grubu savunmadýðým halde birþeyler olmakla suçladýn, buna paranoya derim kendini halktan üstün gördün buna ego narksist bir düþünce yapýsý derim, insanýn maddi ve ruh tarafýný da geliþtirmesi de gerektiði ni söylüyorum, sevgi den bahsediyorum, senin ne deðer ürettiðini sordum zenginlik güç makam mevki bunlarmý üstünlük kriterleri, yazýlarýmý düþünce seviyesine göre artýrýr veya azaltýrým umarým yardýmcý olmuþumdur, gerçek insan bilim adamlarý çok mütevazidirler, benim kriterim bir iþi yaparken sevgiyle yapmak ve hakkýný vermektir ister prof ol ister memur ister iþçi,bir þeyi ortaya atarken ispat etmen lazým ama sen bunu yapamadýn, sana yardýmcý olmam mümkün deðil, tavsiyem yazdýklarýmý defalarca okuman,
    maymun insana dönüþtü diyenlere kimse þunu sormuyor!
    þimdiki maymunlar ne iþ diye :-)

Sayfa 740/853 ÝlkÝlk ... 240640690730738739740741742750790840 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •