Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 743/853 ÝlkÝlk ... 243643693733741742743744745753793843 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,937 - 5,944 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1. alicemal...boþ boþ bakýyoruz..eminim fikirlerinden faydalanmýþ bir çok insan da öyle...

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by maltepe Yazýyý Oku
    alicemal...boþ boþ bakýyoruz..eminim fikirlerinden faydalanmýþ bir çok insan da öyle...
    Saðol maltepe, 1 haftalýk bir gezim vardý. Döndüm ama hava öyle sýcak hale gelmiþki, beden mevsim geçiþine hazýrlanýyorken bayaðý bir uyuþuk oluyorsun.

---

Geçmiþte devlet taraf tutarsa gelir daðýlýmý nasýl bozulur, vatandaþýn çoðunluðu nasýl hýzla fakirleþir harika bir örnekle anlatmýþtým.

Ayný detayda olmasada ayný sonuca ulaþan benzer bir örneði yazayým. Benim sokaktaki bir geliþme, devletin bozuk olmasýnýn sonuçlarýný anlatýyor.

Sokakta bir kaç dönümlük boþ bir arazi var. 10 yýllardýr öyle atýl duruyor, sahibi kim ise ilgilenmiyordu. Arazi içinde bir tane büyük erik aðacý var. Ýlkbahar geldiðinde ilk meyve vermeye baþlayan aðaçlardan biri erik aðacýdýr. Çiçek açar, erikler oluþmaya baþlar, erikler henüz daha zeytin büyüklüðündeyken mahallenin çocuklarý onlarý yemeye baþlarlar.

Erkeði kýzý bütün çocuklar farklý saatlerde gelir erikleri yerler. Bazen büyüklerde eþlik edeler. Aðaç büyük, yiyenler aç gözlü olmayýnca mahallede haftalar boyu erik yeme þenliði olur. Kimse torba getirip erikleri torbaya doldurup götürmez. Tüm çocuklar faydalanýr.

Derken 2 yýl önce arazi satýldý. Yeni sahipleri araziyi yüksek dikenli tellerle çevirdiler. Ýçine güzel bir ev yaptýlar.

Bu senede erik aðacý ayný çoklukta meyve verdi. Önceki yýllardan farký mahalleli çocuklar o eriklerden artýk yiyemiyor. Bir kaç kez çitten atlayýp girdiler ancak büyük þehirden gelen yeni sahipleri hemen ilçe polisini arayýp mahalleye korku saldýlar. Artýk çocuklar erik aðacýna ulaþamýyor, araziye yaklaþmaya da korkuyorlar.

Çocuklar her ilkbaharda hesapsýz erik yiyebiliyorken, arazi birilerine verilince artýk erik yiyemiyorlar. Çocuklar maddi anlamda fakirleþtiler.

MAHALLENÝN ORTAK KULLANDIÐI ÜRÜN, BÝRÝNE VERÝLÝNCE TÜM MAHALLE FAKÝRLEÞTÝ.

Yaþam kaliteleri düþtü. Artýk eriði para ile almak zorundalar. Hesapsýz kitapsýz her ilkbaharda neþe ile erik yerken, artýk mahallede korktuklarý biri oldu. Korkmayý öðrendiler, yasak öðrendiler, ellerindeki bir þeyi kaybetmenin acýsýný yaþadýlar, ellerindeki paranýn artýk eski mutlu hayatlarýný ayný þekilde devam ettiremeyeceklerini öðrendiler. Zorlukla tanýþtýlar. En önemlisi ayrýmcýlýkla tanýþtýlar. Artýk mahalleden bir aileye farklý gözle bakýyorlar. O bizden deðil.

Araziyi çeviren aile bahçe kapýsýna kablosuz zil taktýlar. O zil, meraklý çocuklardan biri tarafýndan alýndý. Arazi sahipleri yakýndaki çocuklarý çaðýrdýlar ve zili çalaný gösterirlerse onlara çukulata vereceklerini söylediler. Suçlu çocuk yakalandý, zil geri alýndý, arkadaþlarýný ispiyonlayan çocuklar çukulata alarak, arazi sahibi aileye hizmet ettiklerinde refah seviyelerinin arttýðýný fark ettiler. Çocuklarýn karakteri aða maraba anlayýþý doðrultusunda deðiþti. Çukulatayý yiyemeyen çocuklarsa, yiyen çocuklarý kýskandýlar. Çocuklar arasýnda ayrýmcýlýk oluþtu. Ýspiyonlanan çocuk, ispiyonlayanlara karþý nefret geliþtirdi, ispiyonlayan çocuk güçlüye hizmet ederse kendi ailesini bile satsa çukulata yiyebileceðini öðrendi. Seyirci olan büyük kalabalýk çocuk grubundan ise bazýlarý bu aileden nefret etti, bazýlarýda o aileye hizmet etmek için fýrsat kollamaya baþladý.

Sonuca gelelim.
    Erik aðacý olan arazinin, devlet arazisi olduðunu ve herkesin eþit faydalandýðýný düþünelim ki gerçekte de aynen bu þekildeydi tüm mahalle çocuklarý faydalanýyordu.
    Sonra o erik aðacýný devletin güçlü bir aileye sattýðýný düþünün. Güçlü aile polisi kullanmayý devlet olanaklarý kullanmayý biliyor. Devlet erik aðacýný bir kiþiye satýnca, o kiþi eriði para ile satarak daha da zenginleþti erik satabilir. Mahalle ise artýk erik yiyemiyor yaþam kaliteleri düþtü ve gençler arasýnda kin nefret tohumlarý ekildi.

Bu gerçek bir hikâye. Sadece sonuç olaylarýný hýzlandýrdým. Bizde 100 yýlda olan þeyi kýsa süreye sýkýþtýrdým.

Devletin, halka ait arazileri þirketleri, madenleri vb. satmasý, iþte böyle sonuçlar doðuruyor.

Neden futbol takýmý taraftarlarý birbirlerinden nefret eder, neden siyasi partileri tutanlar birbirlerinden nefret ederler, neden çeþitli halk gruplarý birbirlerinden nefret eder, her fýrsatta birbirlerine girerler.?
    Neden.?
    Yüzeysel sebep rakip olduklarý için ama gerçek sebep ülkeyi yönetenler adaleti saðlamadýðý içindir. Erik aðacýný devlet halkýn elinden aldý, ayrýcalýklý birine sattý(verdi demek lazým).

ÜLKEDE GÖRÜNEN HER SORUNUN TEMEL SEBEBÝ, DEVLETÝN YOLSUZLUÐUDUR. (bunu defalarca yazdým)
    Devletin adaletsizliði, bazýlarýný kayýrmacýlýðý, devlet erik aðaçlarýný birilerine vermesi 1939 ve sonrasý baþladý, 1950 ve sonrasý hýzlandý.

Devletin, halka ait arazileri þirketleri, madenleri vb. satmasý, yolsuzluða batmamýþ normal bir ülkede sorun yaratmaz. Devlet satýþtan aldýðý para ile yeni teknolojilere, yapay zekâya, kuantum ve uzay teknolojisine yatýrým yapar ve o para katlanarak ülkeye faydalý olur. Halk zenginleþir. Bizim gibi yolsuzlukta OECD ülkeleri arasýnda hep ilk 5 te yer alan bir ülkede ise satýþtan gelen para bazý güçlü ailelerce paylaþýlýr ve çoðu yurt dýþýna çýkar. Çünki yolsuzluk parasýdýr, ülke içinde kalýrsa kaybedilebilir. Sonuçta halk hýzla fakirleþir, erik aðacýný satanlarla alanlar zenginleþir, zili çalaný ispiyonlayanlarda(hýrsýza hizmet edenler) talandan pay alýrlar.

Ülkemizde erik aðacýný alanlar, o parayý ahlâklý yolla kazanmamýþ oluyorlar. Örneðin devletin petrol ofisini aydýn doðan denen siyonist ortaðý iþ bankasýnýn ballý kredisi ile aldý çok ucuza ve cebinden kuruþ çýkmadý.
    demirören grubu, kanal D yi, cnn Türk'ü, Hürriyet grubu gazetelerini devlet bankalarýnýn ballý kredileri ile aldý, yani cebinden kuruþ çýkmadý.
    Lübnan'lý hýrsýzlari Türk Telekom'u devletten banka kredileri ile aldý ve bu kredilerin kuruþunu ödemedi, toplamda 2017 parasý ile 20 milyarTL civarýnda þirketi soydu gitti ve hesap sorulmadý.

Neyse örneði daðýtmayayým.

Çok basit sandýðýmýz bir erik aðacýnýn halkýn elinden alýnmasýnýn sonucunu gördük. Bu milletin 1939 dan sonra neredeyse her þeyi teker teker ülke içindeki azýnlýklarca, dýþ destek yardýmý ile alýndý.

Bugün o beðenmediðiniz halk, siyonistlerce þekillendirildi. nefret etmeniz gereken halk deðil, çocuklarýn erik aðaçlarýný ellerinden alanlar.

.
    Son düzenleme : alicemal; 30-05-2022 saat: 11:15.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

3. Alicemal =

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ÜLKEDE GÖRÜNEN HER SORUNUN TEMEL SEBEBÝ, DEVLETÝN YOLSUZLUÐUDUR.

- Kadýnlar öldürülüyormu? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Geçinemiyormusun, yaþam kaliten düþüyormu? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Þort giyen kýza tekme atýlýyorsa, türbanlý kadýn aþaðýlanýyorsa, .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Boþanmalar artmýþmý? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Trafik kazalarý artmýþmý? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Yunanlýlar Ege adalarýný teker teker alýyormu? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Eðitim kalitesi düþmüþmü, dünya sýralamasýnda geriliyormuyuz? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Spor baþarýlarýnda dünyada geriliyormuyuz? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Hapishaneler doldu taþtýmý? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Hastalýklar artmýþmý? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Saðlýk hizmetini düzgün alamýyormusun .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Çalýþtýðýn halde tatil yapamýyormusun, çocuklarýna yeterli harçlýk veremiyormusun? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Gece korkmadan sokaða çýkamýyormusun? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Ülkede bazý mahallelere korkudan giremiyormusun? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Ülkeye dýþ saldýrýlar artmýþmý, terör týrmanmýþmý? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Herkes gergin ve kavga bahanesi arýyormu? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Ülke içinde saldýrgan gruplar çoðalmýþsa?- .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.

Devletin ne kadar pisliðe batmýþsa, yukarýdaki sorunlarý o kadar þiddetli yaþarsýn.
    @NeAcaipDunya

5.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    ÜLKEDE GÖRÜNEN HER SORUNUN TEMEL SEBEBÝ, DEVLETÝN YOLSUZLUÐUDUR.

- Kadýnlar öldürülüyormu? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Geçinemiyormusun, yaþam kaliten düþüyormu? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Þort giyen kýza tekme atýlýyorsa, türbanlý kadýn aþaðýlanýyorsa, .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Boþanmalar artmýþmý? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Trafik kazalarý artmýþmý? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Yunanlýlar Ege adalarýný teker teker alýyormu? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Eðitim kalitesi düþmüþmü, dünya sýralamasýnda geriliyormuyuz? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Spor baþarýlarýnda dünyada geriliyormuyuz? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Hapishaneler doldu taþtýmý? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Hastalýklar artmýþmý? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Saðlýk hizmetini düzgün alamýyormusun .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Çalýþtýðýn halde tatil yapamýyormusun, çocuklarýna yeterli harçlýk veremiyormusun? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Gece korkmadan sokaða çýkamýyormusun? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Ülkede bazý mahallelere korkudan giremiyormusun? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Ülkeye dýþ saldýrýlar artmýþmý, terör týrmanmýþmý? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Herkes gergin ve kavga bahanesi arýyormu? .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.
    - Ülke içinde saldýrgan gruplar çoðalmýþsa?- .... .... .... Suçlu devletin yolsuzluða batmýþ olmasý.

Devletin ne kadar pisliðe batmýþsa, yukarýdaki sorunlarý o kadar þiddetli yaþarsýn.

ali cemal yazýlarýn düzelmiþ, halkýný sevmeye baþlamýþsýn, halký düþünmeye baþlamýssýn,güzel ,ýþýk görüyorum sende , herþeyin sýkýntýlarýn devletten
    olduðunu yazmýþsýn ,kýsmen doðru ,ama kadýn olayý farklý ,kadýn anadýr ,bacýdýr, hayat ortaðýdýr ,sevilir ,adam iþsiz kalýyor , kadýn çalýþýyor, tarlada ,temizliðe ,çaycýlýða veya daha yüksek alanlarda devam ediyor ,adam iþ aramýyor, gidiyor kahvede orda burda al papazý ver kýzý, baþlýyor maç muhabbeti ,siyasi parti eleþtirmeleri ,önce adam olacaksýn iþ arayacaksýn az çok demeden ,kadýn bir müddet sonra kýzýyor doðal olarak adam bu sefer dövüyor sövüyor ,boþanýyorlar ,ama adamýn para kaynaðý kesiliyor gidiyor kadýný öldürüyor ,suç devlette mi ,erkekliðin yüz karasý adam demeye bin þahit lazým olan bu kiþilerde ,içki içene bir þey demem bende zamanýnda içtim sigarada öyle evet israf zarar sadece sigaram var ama sigara aldýðým zaman çocuklarýmada çukulata meyva alýrým alamassam içmem ,velhasýl önce insan olacaðýz ,devlet konusunda ben parti tutmam ama devletimi çok severim ,eleþtirim ise þu osman gazi edebali nasihati, halkýný yaþat ki devlet yaþasýn,sadece þunu merak ediyorum ben maaþýmdan gelir vergisi veriyorum
    neden zarurý ihtiyaç olan marketten yaptýðým alýþveriþten kazanç elde etmediðim halde lüks olmadýðý halde vergi ödüyorum ,karlarýndan az kar etsinler satan marketler ,bir de istanbul boðaz köprüleri yapýmýndan belli bir süre sonra vergi alýnmayacaktý ama hala geçiþ vergisi alýnýyor ,kadýn konusunda karýncayý bile incitmeyen ben kadýna þiddet uygulayan olursa dayanamayabilirm ,kadýnlar o kadar duygusal hassas güzel varlýklar erkeðe armaðan olarak verilmiþ kýymetini bilelim ,þortlusuda tesettürlüsüde hepside güzel sevilmek için yaratýlmýþlar ,erkek kadýný sever korur üzmez ,iþ konusunda ise ben zamanýnda parasýz kaldým ek iþ gece garsonluk bile yaptým kýsa bir süreydi ama zordu iki iþ olunca ,ama gidip kahvede oturup kadýnýmý çalýþmaya zorlamayý da düþünmedim kýz çocuðunu çocuktan saymayýp miras damada gitmesin diye bir zihniyet yüzünden eþimin ailesi çook zengin olduðu halde hak yediler þimdi altlarýndan alýnýyor ben yaratýcýma güvenirim ,kimseden istemem beklemem gerekirse laðým temizlerim gocunmam o bana verir veriyorda çok þükür

hayat ta trafik kurallarý gibidir sen düzgün gidersen kolay kolay sana bir þey olmaz hasta bile olmassýn istisnalar olabilir onlarýnda baþka sebepleri vardýr ,
    tekrar edebali dediði gibi, halkýný yaþat ki devlet yaþasýn

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Hay allah yaw, rehab uðramaz sanmýþtým. kitapçý aklýma geldi.
    "Yazýlarýn düzelmiþ" demiþ, teþekkür ederim, önceden bozuktu.

Þimdi o cümleleri tek tek açýklamam gerkiyorki rehab anlasýn. Erik aðacý örneðini niye anlamamýþ.? Anlamýþ da devletlerin yolsuzluðu ile bað kuramamýþ olabilir mi.? Sanýrým bende geliþiyorum, örnekler gerçek hayatla baðlý olmalý. Baðlý olduðunu sanýyordum, daha ne kadar baðlý olabilir ki.?
    Anladým bað deðil uyarlama sorunu oluþmuþ. Olayý kadýn olayýna uyarlayamamýþ gibi. Veya mevcut bilgisinin dýþýna çýkmak istemiyor konforu bozulacak.. Baþa döndük...
    Her neyse rehab'ý bir kenara koyalým.

---

Buraya baþka amaçla girmiþtim, neredeyse unutuyordum.

Çin le ilgili bir haber var. Çin'in Türkçe yayýnlanan sitesinde gördüm.
    https://criturk.com/demir-ipek-yolun...onem-basliyor/

Diyorki Çinden Avrupaya demiryolu aðlarý yapýyoruz. Hem kuzeyden hemde Ýran, Türkiye üzerinden güneyden gidecek.
    Geçen yýllardan hatýrlarsanýz, tayyip erdoðan Bakü ye giden tren yolunun açýlýþýný yapmýþtý. Aslýnda o tren yolu zaten vardý sanýrým yenilediler veya eksik yeri varsa orayý tamamladýlar. Bakü dende hazar denizini gemilerle geçip son durak Doðu Çin'e kadar gidiyor. akp bunu büyük cümbüþle günlerce yayýnlamýþtý.

2010 yýlýndan önce sanýrým 2009 du Kemal Kýlýçdaroðlu ile mailleþtik. O zaman sadece milletvekili idi.
    Ona 5-6 tane proje gönderdim. Ülkemizi kalkýndýracak projeler. Projelerden bir tanesi de Güneyden Çin'e demiryolu projesi. Bu projeyi yapýn, biz AB'ye deðil AB bize girmek isteyecek diyede açýklamýþtým.

Tabi o zaman baykal ve kýlýçdaroðlunun direk abd den emir aldýðýnýn farkýnda deðildim. Çin'i düþman olarak gören abd, emrindeki chp ye bu tür iþleri yaptýrmaz. (yanlýþ anlama olmasýn meclisdeki diðer partileri zaten abd kurdu. Bizzat kendileri söyleyecek kadarda cesurlar. chp'yi de sonradan ele geçirmiþler.)

Çin'e demiryolu projem Ýstanbuldan baþlayýp Ýran Hindistaný geçip Çin e varýyor. Dünya nüfusunun yarýsý ve dünyayý geliþtiren projeleri yaratan kuþaðýn ortasý.(Dün abd ve batý ile ilgili bir haber okudum. Zaman kristallerini keþfetmiþler. Detaya girmeyeyim olaðanüstü bir buluþ. Proje lider ve sorumlularýna baktým, Hint isimleri, Çin ve Ýran isimleri. Yani batý buluþlarýný bile orta doðulu ve asya lýlar yapýyor. hangi projeye baksanýz ayný. Ya proje lideri veya ekip elemanlarýndan biri veya bir kaçý Orta Doðulu yada Asya lý.) Mevcut sisteme benzemiyor, dev trenler dümdüz bir hat üzerinden gidiyor, çok az istasyon var ve istasyonlarda duruþ süresi çok kýsa. Bunun yolu da var.

Denizden 1 ayda, mevcut demiryollarý ile yaklaþýk 2 haftada yapýlan taþýmalar üç beþ güne iniyor. Hattýn düz olmasý(bolca tünel), istasyonlarýn çok az olmasý bunu saðlýyor. Maliyet kýsa sürede ticaretle çýkar.

Bu bilgiyi gönderdim, ancak Çin'in ithalatçýsý olacaðýmýzdan korkacaklarýnýda hesaba kattým. Eðer böyle bir demiryolu olursa mevcut düþük kapasiteli siyasetçilerin elinde bize zarar verir. Ýthalatýmýz patlar ve kýsa sürede batarýz.(Hoþ akp onu demiryolu projem olmadanda baþardý. fabrikalarýmýzý kapattý, sattý, aðýr ithalatçý ülke olduk.) Onunda yolunu gösterdim. Þimdi detay hatýrlamýyorum ama anlaþmalar yapýlýr ve çok sýký kurallar koyulur. Her ülkenin ithalatçý olmamasýný ayný zamanda ihracatçý olmasýný saðlayacak sýký kurallar. Bu tür anlaþmalar ülkeler arasýnda yapýlýyor ama ilgili kararlarý alacak siyasetçilerin ceplerine üç beþ milyon dolar konunca iþler deðiþiyor. Ýhracat yerine sadece ithalat yapýlýyor. Ülkeniz halký fakirleþirken anlaþmalarý yapan siyasetçi ile siyasetçinin yanýndaki ithalatçý firmalar zenginleþiyor. Örnek için afrikaya bakýn. Bizimde öyle olma tehlikemiz var.

Nereye vardýk?
    Üstteki yazýma.

Devletin yolsuzsa, hiç bir þey düzgün gitmez çünki devletin asýl görevleri yerine getirilmez, devletin tüm kademeleri yolsuzluk yapacak veya izin verecek iþ bilmeyen kapasitesiz insanlarla doldurulur ve halk her konuda ayvayý yemeye baþlar.

Her neyse, ben bugünü taaaa 13 yýl önceden yazmýþým hemde çok daha geliþmiþ bir sistemle.

Sonuç:
    Kýlýçdaroðlu partide bu konuyu görüþeceðiz dedi ama 2011 seçimlerinde benim hiç bir projem kullanýlmadý, sadece projelerimi anlatýrken kullandýðým bir kaç cümleyi slogan olarak kullandýlar. Ama projelerimden 2 tanesini sonraki yýllarda baþka partiler kullandýlar.

Çin þu anki demiryollarý projesini gerçekleþtirirken sadece tekniðe dayalý davranmýyor, ayný zamanda siyaseti de göz önüne alýyor. Çok kýrýlgan bir dünya dengesi var, onu kýrmayayým, bu yanlýþ anlamasýn derken iþler yavaþ ilerliyor. O sebeple benim sadece tekniðe dayalý(hedefe odaklý) projemin yanýnda basit kalýyor.
    Son düzenleme : alicemal; 04-06-2022 saat: 12:30.
    @NeAcaipDunya

7. oturduðum mahallede erik kiraz ýhlamur aðaçlarý var .sokak aðaçlarý devlete ait muhtemelen ben çocuklarýmla ailemle geçerken almak istemesinler ,devletinde olsa ,haketmedikleri için alýþmasýnlar diye gidip parasýyla marketten alan biriyim ,ben biraz farklý biriyim alanada bir þey diyemem boþa gidiyor çünkü ,iþyerinde de öyle elma çýkar bazen çoðunluk haklarý bir adet olmasýna raðmen 2 3 alýrlar ben almam belki benden sonra gelene yetmez,o yüzden bu kadar hassas olan ben yolsuzluk vs bunlarý anlayamam ,biz yaratýcýyý unuttukça ,kendimizi maddi manevi geliþtirmeye çalýþmadýkça ,bu sýkýntýlar artarak devam edecektir ,neden dolar yüksek desem ekonomi falan þu bu tabiki doðru ama abd dolarýnýn üstünde yazan we trust god kelimesinin biz Allaha tanrýya güveniriz demek olduðunu bilir biraz ingilizcesi olan ,adamlar bir dine ve tanrýya inanýyorlar ve genelde de tutucu insanlar ama kiliseyede gidiyorlar hatta düðünleri bile kilisede oluyor ,ben bütün sorunlarýn bireysel hatalarýmýzdan kaynaklandýðýný zannediyorum,eðer iþimizi layýkýyla dürüstçe yapar sevgiyle yaklaþýr kimseye zulmetmessek harama el sürmessek Allaha tanrýya güvenirsek iþte herþey o zaman güzel olur ,siyasetten anlamam ama bildiðim bir þey var eskiþehirde annemin teyze kýzý var çok yaþlýlar þimdi çocukluktan beri giderim eskiþehir baþkaný helal olsun onunda kýsýtlý bütçesi vardý belki siyasi görüþü tam bilmiyorum ama chp ye yakýn olmalý tahminen masal þehri gibi olmuþ ,ne olursan ol iþini sevgiyle layýkýyla(çok çalýþarak) dürüstçe yapan her zaman kazanýr,benim düstürum budur ,herkes böyle olmalý ,tembellikte var bizde biraz kýzacak belki birileri çiftçi biriyle konuþtum zamlardan önceydi dedim ki durumunuz kötüymüþ kazanamýyormuþunuz olurmu dedi biz tembeliz o yüzden mesela martta kiraz ekecen iki ay sonra mahsul alacan yeter deyip devam etmedikleri için oluyor dedi haziranda patates sonra eylülde lahana devamlý çalýþýrsan kazancýn karsýlar demiþti tarih ve sebzeler örnektir tam tarihini ekme zamanýný unuttum ,
    sen düzgün olursan her iþin düzgün olur ,ben aþýdan çok kaçtým olmak istemedim iþten ayrýlma noktasýna gelince çin aþýsý oldum komplo teorisi olabilir ,kesin olarak þunu bilirim Allaha güvenen ,çalýþan çabalayan seven kimseyi incitmeyen birine hiç bir þey olmaz ne þikayet eder ne morali bozulur vahþi hayvan bile bir þey etmez dost görür kendine ,baþýma bir þey gelse iþim ters gitse ben hatayý hep kendimde ararým ,birinimi incittim hak mý geçti nedir diye ,dünyada yýkýlsa her türlü komplo teoriside gerçekleþþe ,böyle insana hiçbir zarar gelmez ,ölünce mezarý bile görenlere huzur verir ,elin amerikalýsý bile parasýnda allaha güvenecek ,ben Allaha da kendimede ,halkýmada ,devletimede güvenmeyeceðim olacak iþ mi ,futbol takýmý gibi seviyorsan renklerini klüp kötüde gitse maça gideceksin destekleyip düze çýkmasýna yardým edeceksin ,benim renklerim kýrmýzý beyaz ,ayyýldýz bayraðým hep destekleyeceðim kötü zamanýnda da yanýnda olacaðým ,elbet düze çýkacaktýr parti olarak söylemiyorum bakýn ,kendi adýma yapabileceklerim yaþým geçti ama çaðýrýrlarsa askere severek giderim ,çocuklarýma iyi eðitim saðlamak ,aileme hayýrlý olmak , çalýþmak çalýþmak ,kitap okumak spor yapmak ,kan baðýþý,maddi manevi moralimi yüksek tutmak ,gezmek avm deðil doðal yerler müzeler vs mutlu olacaðýn az paraylada gezebileceðin yerler kiþiler vs ,devletin iþleri aðýr yürür ama elbet düzelir ,devletten sorumlu olanlar gereðini yaparlar yapamýyorlarsa bayrak deðiþtirirler seçim zamaný ,ama ben aileme faydalý olmalýyým ,kendime faydalý olmalýyým önce ki topluma ve devlete faydalý olabileyim ,sevgiyle kal kardeþim yazmana devam

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yýlmaz Özdil bugünki yazýsýnda yine beni veri ile doðrulamýþ. Son 2 yýlda bunu bir kaç defa yaptý. Dolaylý verilere dayanarak çýkardýðým sonuçlarýn doðru olduðu yýllar sonra ortaya veriler ile çýkýyor.

Ülke kötü yönetiliyorsa, ülkede pek çok kötü geliþme olur.:
    Sporda gerilersin, hýrsýzlýk patlar, fuhuþ artar, tarikat sayýsý hýza artar, gruplaþmalar oluþur ve gruplar arasý nefret baþlar, devletin ezdiði kalabalýklar hayata tutunabilmek için tarikatlara, adaleti saðlasýn diye mafyaya koþmaya baþlar, eðitim sistemi bozulur, namuslu halk mecburiyetten namussuz olmaya baþlar, dýþ ülkeler ülkene üþüþür ve arazilerini þirketlerini paylaþmaya baþlar, iyi eðitilmiþ gençlerin her fýrsatta ülkeden kaçmaya baþlar, geçim derdi sebepli boþanmalar, kavgalar cinayetler artar, vs. vs.

Yüksek enflasyonda kötü yönetim sonuçlarýndan biridir. Epey üstte yazdýðým suçu hep devlete baðladýðým yazýmýn veri ile onaylanmasý.

Özdil bugünki yazýsýnda, enflasyonun halk üzerindeki etkisini veriler ile açýklamýþ. Daha doðrusu bu araþtýrmayý yapan batýlý bir ekibin araþtýrma sonuçlarýný yayýnlamýþ.

https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarl...uctur-7175313/

Sonuçta anlamamýz gereken þu... Yazmýþtým sildim.
    Bunu yazarsam siyasilerle mahkemelik olabilirim o sebeple yazmadým.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 743/853 ÝlkÝlk ... 243643693733741742743744745753793843 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •