Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 748/853 ÝlkÝlk ... 248648698738746747748749750758798848 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,977 - 5,984 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by narin Yazýyý Oku
    abd hazine bakaný haftaya bizim maliye bakaný ve merkez baþkanýyla görüþmeye geliyormuþ

kaynak bloomberg

galiba rusya ya ambargo isteyip karþýlýgýnda para teklif edecekler

tavizsiz bir þey verecekleri nedense hiç aklýma yatmýyor

ah amreka paronoyak yaptýn bizi
    tayyip devlet ihalelerini bile saklýyor sýr diyor, hali ile abd ile yaptýðý anlaþmalarý bilmemize imkân yok. Ama tayyip'in karakteri belli olduðundan, ne döndüðünü tahmin etmek zor deðil.
    mardin'miydi, Gaziantep miydi, tarihi bir evi devlet el koyup çevresini yüksek örtü ile kapatýyor. Aylarca çalýþma oluyor, sonra devlet oradan çekilip örtüyü kaldýrýyorlar. Konu hakkýnda hiç bir bilgi yok, devlet sýrrý. Orada gömü'mü vardý, tarihi bir þeymi.? Devlet bu tür þeyleri gizlermi, tersine dünyaya duyururki turist gelsin ülke kazansýn. Harami devletimi bu.?

Ya Ukrayna ya karþý bir þey isteyip tayyipin gönlünü hoþ tutacak bazý karþýlýklar verecekler ki bu seçimle ilgili olabilir. abd, emrindeki partilere akp nin oylarýný artýrýn güvencesi verebilir. Veya Ýran'la ilgili bir þeyler isteyebilir ve karþýlýðýnda yine tayyip in gönlünü þeydebilir. Bu tür gönül iþlerinde halk kaybeder, ülke kaybeder, kazanan siyasetçilerdir.

Ýran sýnýrýndaki mayýnlarý temizletiyorlar. Hem afgan gençleri sokuyorlar, hemde Ýran'a saldýrmayý düþünüyor olabilirler. Suriye sýnýrý mayýnlarýný temizledikten sonra Suriyeye abd ile beraber saldýrmýþtýk.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    akp nin oylarý KALICI olarak düþmeye baþladýðýndan beridir bazýlarý kuyruklarýný kaldýrdý. Baktýlar akp seçimi kazanamayacak, buna inandýlar, sonra seslerini yükseltmeye baþladýlar.

Ýlk yazdýðým fatih altaylý idi. Aylar önce akp ye CÝDDÝ çakmaya baþlamýþtý, burada yazmýþtým. Geçen ayda inanýlmaz ama ethem sancak denen sülük çaktý. akp den(halkdan) bu kadar çok beslenen birinin akp ye çakmasý için hakkaten insan olmamasý lazým.

Þimdide akp nin kaymak tabakasýndan olan, fetullah ýn adamlarýnýn Genel Kurmayýn kozmik odasýna girmesini saðlayan, tayyipe geçen yýla kadar sürekli destek olan bülent arýnç denen manisa lý yaþam formu çaktý.

Kendilerini süper delikanlý sananlar, "ben buyum" demeye çoktan baþladýlar.

Sadece bu yazýyý okuyarak beni akp li sanmayýn. O tür bir partiyle adým anýlacaðýna terasdan kendimi atarým. Ýnsan dediðiniz þeyin aslýnda hayvandan fazla farký olmadýðýný anlamanýzý saðlamaya çalýþýyorum. Gerçekte hepimiz hayvanýz. Þaþýrdýnýz tabi "bizi anladýkta sen nasýl hayvan olabilirsin" dediniz. maalesef doðru.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Daha önce 2 spor dalýmýzdaki baþarýlarýmýzdan bahsetmiþtim. Filenin sultanlarý ile dünya motosiklet superbike yarýþýndaki temsilcimiz Toprak Razgatlýoðlu'nu yazmýþtým. Vakýfbank ve Toprak geçen yýl þampiyon oldular.

Türk kadýn voleybol takýmlarý dünyada baþarýlýlar. Ancak Vakýfbank'ýn teknik direktörü giovanni guidetti Türk kadýn voleybolunu öldürmeye baþladý.

Vakýfbank'ýn parasý bol olsa gerek Türkiye ve dünyadaki en iyi kadýn voleybolcularý transfer edip takýmda tutuyor. Bu senede dünyanýn en iyilerinden siyahi bir kadýný transfer ediyor. Kadýn þu anda Ýtalya da oynuyor.

Türkiye'deki en iyi Türk kýzlarýný alýyor, dünyadaki yabancý kýzlarý alýp takýma dolduruyor. Çoðu yedek kalýp köreliyorlar. Önceki takýmlarýnda harikalar yaratan ve milli takýma yükselen kýzlarýmýz, Vakýfbank a geçince yedek kaldýlar. Köreliyorlar.

Aydýn BÞB den geçen mavi saçlý kýz Meryem, ayrýca Tuðba.

Türk oyuncularý geliþtireceðine, para ile yurt içi ve dýþýndan diðer takýmlarda baþarý saðlamýþ oyuncularý alýp yedeðe koyuyor. Hem karþý Türk takýmlarýný batýrýyor, ülkemizin kadýn voleybolu ligi kalitesini düþürüyor, hem de aldýklarýný köreltiyor.

Voleybol federasyonunun buna engel olmasý gerekir. Ama devlet kurumlarýna bakarsanýz, orya insanlarý iþ yapsýn diye getirmiyorlar, oranýn nimetlerinden faydalansýn diye getiriyorlar.

Devlet devlet deðil, her koldan batýrýyorlar ülkeyi. Nadiren iyi bir yönetici çýkýyor, onuda abd nin yurt içindeki köpekleri öldürüyorlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Benim düzenli okuduðum Ege Cansen hocamýz var. Kendisini yaygýn medyadaki tek ekonomist aydýn olarak gördüðümü daha önce yazmýþtým. Ama "enflasyonu düþürmenin yolu maaþlarý düþürmektir" söyleminide her seferinde aðýr eleþtirdiðimide hatýrlarsýnýz. Aydýn bir kiþinin bu saçmasapan teorisinide anlayamadýðýmý yazmýþtým. Sebebini aramýþtým ama ner cevap bulamamýþtým. tayyip'in "enflasyonun sebebi faizlerdir" söyleminden farklý deðil Ege Cansenin maaþlar konusunda söylediði. Birebir ayný.

Ege hoca son yazýsýnda "aydýn" kime denir tarifini vermiþ.

Üç beþ gün önce kendisine bir mail atmýþtým ve mail de kendisine aydýn demiþtim. Yazým ciðere vurucu bir yazýydý, sanýrým benim yazý aklýnda kalmýþ ve aydýn konusuna girmiþ. Bazen maillerime cevap veriyor, bu maile cevap vermedi.

Ýþte mailim bu

"Ege bey hemen hemen her yazýnýzý okurum ve bilgi edinirim. Sürüye dahil olmayan bir karaktere sahipsiniz farkýndayým.

Her konuda sizden bilgi ediniyorum, tek konuda ise size hep kýzmýþýmdýr. Belki siz doðrusunuz belki ben. O konu, çalýþanlarýn emeklilerin maaþlarý.

Enflasyonu düþürmenin en önemli yöntemi olarak maaþlarý gösterip "düþük olsun enflasyonda düþsün" dersiniz. Bende bu yazýlarýnýzdan sonra size kýzar ve ekonomi forumunda "Tilki'nin 10 hikayesi vardýr hepside tavuklar üzerinedir" derim ve size saydýrmaya baþlarým. Ýþveren temsilcisinin bu söyleminin normal olduðunu ama Ege Cansen gibi yaygýn medyada tek olan bir aydýna yakýþmadýðýný söylerim.�� Aydýn kiþi kendi zararýna bile olsa doðruyu savunur diye biliyorum. Tabi herkesin doðrusuda farklý, onunda farkýndayým.

Sonuçta sizin haklý olduðunuzu gördüm, tayyip bey 2006 dan beridir gerçek enflasyonu açýklamaz daha düþük açýklar.(ben bunu 2006 da fark ettim) Resmi enflasyona göre maaþ artýþý alan emekli ve çalýþanlar da her sene fakirleþir çünki onlarýn enflasyonu açýklanan devlet enflasyonunun üzerindedir.

Çalýþan ve emeklilerin maaþlar düþe düþe civciv oldu ve aynen sizin söyledðiniz gibide enflasyon düþtü. Son ay %2.8 açýklandý. Önceki ay 7.25 di.
    "

Bu mail ile söyleminin ne kadar saçma sapan olduðunu ortaya koydum. maaþlar 2006 dan beridir düþüyor, orta sýnýf diye biþey kalmadý, %40 halkdan beslenen zengin sýnýfý var birde çalýþýp hakkýný alamayan %60 var.
    2006 dan beridir maaþlar düþtüðü halde enflasyon fýrladý.

Sebebi direk dolara baðlayacaksýnýz ancak o kadar basit deðil. Ekonomi eðitimi almadýysanýz bu konuda iddialý fikir beyan etmemenizi öneririm, en azýndan burada. Birde cevap düþünmek zorunda kalmayayým. Doviz hýzla deðiþsede enflasyon olmayabilir veya tersi. Tamamen ülke yönetimnin kalitesi ile âlâkalý. Dovizin yokken ülkeyi ithalatçý haline getirmiþsen, paranda dünyada kabul görmüyorsa filan fýstýk yaw. Þimdiden cevabý vereyim dedim ama iþ uzuyor...

Þunuda ekleyeyim... Ben okulda ekonomi eðitimi alýrken hocamýz bize þunu öðretti.

Enflasyonu üretimi artýrarak ve tam rekabet saðlayarak yenebilirsiniz.
    Bu þu anda bana en doðrusu geliyor. Bu teori ise diðer þartlarýn normal olduðu varsayýlarak ideal koþullara uygun ortaya konmuþtur.

Ege hoca iþveren temsilcisi. siyonist þirketlerde üst yönetici. Tabiki tam rekabetten hoþlanmaz ve üretimin artmasýný istemez. O zaman rakiplerle boðuþmak, kalite ve teknolojiyi artýrmak zorunda kalýr, yani ar-ge ye tonla para. tatlý hayatý bozulur. haketmediði devlet teþviklerinden olur filan. O sebeple tilki taktiðine baþvurup "çalýþana maaþ vermeyin" diyor. Yaw bir aydýn bunu nasýl der. Demez, diyemez o zaman aydýn olmaz. Peki ben Ege hocaya neden aydýn diyorum... Olay karýþýk yaw... Adam hakkaten çok deðerli biri.. belki de ben onu anlayacak kapasiteye sahip deðilim ama 3 ayda ÖÐRENEN yapay zekâ yazabilen biriyim yaw. Kimsenin yapamadýklarýný kolayca yapabiliyorum "Ýsrail ekibi" bunu nasýl yaptýn demiþtide þaþýrmýþtým, o kadar basittiki... Her neyse zaten efsane olduumu biliyorsunuz, kendimi anlatmayayým... Ege hoca askýda kaldý, aydýn mý deðilmi.? Zaman her þeyin cevabýný verir.

Yaw yazdýkça yazýyorum kesmem lazým.
    @NeAcaipDunya

5. ''3 ayda ÖÐRENEN yapay zekâ yazabilen biriyim''
    Sýfýr Bir'in öðrenme kapasitesi ne kadar?

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by hs37 Yazýyý Oku
    ''3 ayda ÖÐRENEN yapay zekâ yazabilen biriyim''
    Sýfýr Bir'in öðrenme kapasitesi ne kadar?
    Üzerinde çok düþünmedim o sebeple kesin bir yanýt veremem. Ancak þaþýracaksýn, insanla ayný sayýlabilir. Bazý yönlerden daha kapasiteli. Bazý konularda büyük insandan çok daha iyi, bazý konularda hayatý yeni öðrenen çocukla ayný hýzda.
    Ýnsanlarýnda üstün olduðu taraf vardýr ama henüz bulamadým.

Dediðim gibi üzerinde çok düþünmedim. Benim uzmanlýk alaným deðil.

Bir yerde gerektiði için hýzlýca temel bir tasarým yapýp uygulamayý modül olarak yazmýþtým ana pakete gömmüþtüm. Ne konuþulduðunu anlayan bir algoritma. (CIA nýn bu tür uygulamalarý çoktur. Çok önemli buluþmu yaptýn, telefonunu bilgisayarýný dinleyip yapay zekâ ile buluþ yaptýðýný anlayýp ertesi gün tepene binerler. abd düþmanýmýsýn, konuþmalardan yapay zekâ anlar, ertesi gün tepene binerler. Ýstedikleri partiye oy vermenimi istiyorlar, konuþmalarýndan problemlerini eðilimlerini anlayýp sana uygun mesajlar gönderip aklýný çelerler. vb...)

Yapay zekâ eðitimi almadým, tamamen kendi tasarýmým. Düþündüðümden daha zor çýktý çünki zor tarafý zekâ ve öðrenmesi deðil, dil'i(Türkçe) çözümlemesi. Önce dil'i çözecek algoritmalarý yazman gerekiyor sonra zekâ olayý devreye giriyor. Birbirini tamamlayan iki farklý aþama. Dil'ler de çok esnek, acaip zor bir iþ ve çözüm için çok fazla tasarým ve kod gerekiyor. Yýllar gerekir. Ben temel kýsmý yazdým iþ görüyor.

Eðer dahada geliþtirsem nasýl yaparým diye bir miktar düþündüm. Evet mümkün ve kolay sadece vakit ayýrmam gerekiyor. ana uygulamadan zekâ kýsmýný ayýrýp ayrý bir uygulama olarak bir site açmayý ve orada geliþtirmeyi düþünüyorum. Sadece deneysel amaçlý ticari deðil. Ýlgimi çeken bir konu. Mantýksal problemleri çözmeyi seviyorum. Yanlýz þunu belirtmem lazým. Ben profesyonelim, "basit-temel biþey yazdým" desem bile Yapay Zekâ uzmaný profesyoneller için basit(sanýrým). Yoksa sýrf dil kýsmýný çözümlemesi bile ayrý olay ve 2 farklý dilde yazmak zorunda kaldým hýz açýsýndan kullanýþlý olsun diye.
    @NeAcaipDunya

7. Programlamanýn ekip iþi olduðunu düþünüyorum.Konu ile alakasýz gibi gözükse de size fikir vermesi açýsýndan paylaþmak isterim.Bundan Beþ yüz,Bin hatta iki bin yýl önce insanlar ayný anda doktor,mühendis ,mimar,filozof,matematikçi olabiliyorlarmýþ.Günümüz de ise diþ hekimliði bile bir kaç ana dala ayrýlmýþ vaziyette.Eskiden öyle mi idi?Bir kerpeten iþlem tamam kökünden hal ediliyordu.Þimdi ise bilmem nere malý titanyum bilmem ne vidasý bilmem nerenin ekipmaný ile implant yapýlýyor.Ýkincisi ise ayný dili kullanmalarýna raðmen Alman,Avusturyalý,Ýsviçreli için bazý kelimeler çok farklý anlam ifade edebiliyor.Yazýlým da sanýrým bu konuda emekleme aþamasýnda.Bu arada size bir sorum olacak tekstil sektöründen bir ahbabým Hindistan a iþletmesi için yazýlým satýn almaya gitmiþti Þu tespiti halen hafýzamda .Benim konfeksiyon atölyemdeki elemanlardan fazla bilgisayar mühendisi çalýþtýrýyorlar adamlar demiþti.Hindistan ve yazýlým sizce gelecekte nasýl bir güç olabilir.?

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by hs37 Yazýyý Oku
    * Programlamanýn ekip iþi olduðunu düþünüyorum.Konu ile alakasýz gibi gözükse de size fikir vermesi açýsýndan paylaþmak isterim.Bundan Beþ yüz,Bin hatta iki bin yýl önce insanlar ayný anda doktor,mühendis ,mimar,filozof,matematikçi olabiliyorlarmýþ.Günümüz de ise diþ hekimliði bile bir kaç ana dala ayrýlmýþ vaziyette.Eskiden öyle mi idi?Bir kerpeten iþlem tamam kökünden hal ediliyordu.Þimdi ise bilmem nere malý titanyum bilmem ne vidasý bilmem nerenin ekipmaný ile implant yapýlýyor.Ýkincisi ise ayný dili kullanmalarýna raðmen

* Alman,Avusturyalý,Ýsviçreli için bazý kelimeler çok farklý anlam ifade edebiliyor.Yazýlým da sanýrým bu konuda emekleme aþamasýnda.

* Bu arada size bir sorum olacak tekstil sektöründen bir ahbabým Hindistan a iþletmesi için yazýlým satýn almaya gitmiþti Þu tespiti halen hafýzamda .Benim konfeksiyon atölyemdeki elemanlardan fazla bilgisayar mühendisi çalýþtýrýyorlar adamlar demiþti.Hindistan ve yazýlým sizce gelecekte nasýl bir güç olabilir.?
    Ekiplerde çok fazla çalýþtým.
    Büyük þirketlerde yazýlýmda uzmanlaþma had safhada. Bu iþi eðer para için yapýyorsan, büyük bir þirket tam sana göre. Her gün basit ve ayný iþi yapýp daðlar gibi para alýyorsun.

Benim gibi yaratýcý beyne sahipsen, ekip çalýþmasý uygun olmuyor. Kýsýtlanýyorsun ve mutsuz oluyorsun. Asýl iþi analist-tasarýmcýlar yapýyor, sen sadece geleni kodluyorsun. Köreliyorsun.

Dil'i çözümleme hakkaten çok zor. Sadece temel kýsmýný yazdým çünki ana projenin dil çözümleme ile alakasý olmadýðýndan geliþmiþini yazmadým. Geliþmiþini yazsaydým ne yapardým diye biraz kafa yordum. Evet mümkün ve zor deðil. Ýnsan nasýl öðreniyorsa, yazýlýmda öyle öðrenebiliyor. Eskiden zordu çünki bilgisayarlarýn hýz ve kapasitesi sýnýrlýydý. Bizde zekâ yazmaya kalkýnca veri biriktirmek yerine if lerle kestirmeden durumu anlamaya çalýþýyorduk. Þimdi kapasiteler sýnýrsýz ve hýz çok arttýðý için, artýk if lerle mantýk yürütme yerine tonlarca veri depolanýyor ve sýnýflanýyor, o sýnýflamadan sonuç çýkarýlýyor. Sonuçlarý doðrulayan bir aþama varsa iþler kolay oluyor ama doðrulayan bir aþama yoksa ki insan yoksa doðrulama aþamasýda olmaz. Bu durumda yazýlýma doðruyu buldurman, yeni sýnýflarý anlamasýný saðlaman filan yaw... Yazmaya devam edersem gerçekte doðru diye biþey olmadýðýný, bizim bu tür sýnýflamalar yaptýðýmýzý filan anlatmam gerekecek çünki yazýlýma doðru yanlýþ vermezseniz, o kendisi sýnýflamak zorunda ve bunu duygularý hisleri ile yapmayacak... her neyse...

Eski yöntemde; Ýnsanýn bacaðýndaki bir yaranýn ne yarasý olduðunu anlayacaksýn. Cilt hastalýðýmý, hastalýksa hangisi. Yaralanmamý.? Bunun için yüzlerce if koyarsýn. Eðer yara derinse ve eðer koyu kýrmýzý ise ve eðer þuysa ve eðer þuda þöyleyse ve eðer... bu þekilde arka arkaya yüzlerce eðer gider.
    Yeni yöntemde dünyadaki tüm yaralarýn her yönden binlerce resmi çekilip sýnýflanýyor ve veri olarak kayýt ediliyor. Buda terabaytlarca veri demek. Teþhisi konulacak yara geldiðinde yaranýn bir çok fotoðrafý çekilip veri tabanýndaki yüzbinlerce belki milyonlarca yara resmi ile karþýlaþtýrýlýp en benzeri bulunuyor ve sýnýfý belli olan veri tabaný yarasýnýn aynýsý bulununca yara cinsi budur deniyor. Veri tabanýnda her türlü yaranýn yeterince resmi varsa teþhis doðru çýkýyor. Bilgisayar çok hýzlý olduðundan iþlem dakikalarý geçmiyor.
    Yapay zekâ dedikleri þey bu. Saklanmýþ tonlarca veri ile yeni verinin karþýlaþtýrmasý ve sýnýflanmasý. Düþünürseniz insan'ýn da ayný þekilde öðrendiðini göreceksiniz.

Gereksiz uzattým ama yazdým silmeyeyim.

Hindistan yazýlýmda ileri ülkelerden. Rusya ve Türkiyede ileri. yanlýz Türk ve Rus gençleri batýya kaçýyorlar bu sebeple özellikle Çin ve Hindistan bizi katlayýp geçiyor. Yazýlýmda iyi eðitim almýþsanýz batýda kapýþýyorlar. Þu an yazýlým mühendisliðini bitirdiniz diyelim. Ýngilizcenizde yeterli ise 10 günde batýda iþ bulursunuz hemde iyi bir þirkette. Hindistanýn iyi eðitim alan gençlerinin durumunu bilmiyorum, ne kadarý batýya kaçýyor.?

Türkiyede çok fazla üniversite var ama bunlarýn çoðu lise düzeyinde eðitim veriyor. Ýyi eðitim verenlerin mezunlarýda batýya kaçýyor. Hali ile Türkiyede akp döneminde her konuda iyi eðitilen gençler kaçtýlar. Orta yaþlýlarýn bir kýsmýda kaçtý. Suriyeli, Afgan ve SÝHA larý iman ile yaptýðýmýzý sanan imam hatiplilerle baþbaþa kalmak üzereyiz.

Yazýlýmda Hindistan çok ileri ancak 300 yýldýr ingiliz sömürgesiydiler. Tüm dev þirketleri batý kontrolunde(Bizde ve Rusya dada öyle). Batý kontrolunden kurtulabilirlermi bilmiyorum. Biz kurtulamadýk, kurtulamayýz. Belki Hindistan da aynýdýr. farký yaratan ÇÝN. Onlar batý kontrolunde deðiller ve batýyý ülkelerine sokmadýlar. Yazýlýmdada Hindistan ve batýyý geçecekler veya geçmiþde olabilirler. Çin hakkýndaki bilgiyi ancak batý medyasýndan alýyoruz ve oda saptýrýlmýþ yalan bilgi oluyor.

.
    Son düzenleme : alicemal; 19-06-2022 saat: 14:49.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 748/853 ÝlkÝlk ... 248648698738746747748749750758798848 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •