Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 749/853 ÝlkÝlk ... 249649699739747748749750751759799849 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,985 - 5,992 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay be 16 ziyaretçi yazýyor. Ýlk defa ayný anda 16 ziyaretçi þeytti.
    Yapay zekâ kelimelerini kullanýnca arama motorlarýndan hücum ettiler. Yapay zekâ yazmaya devammý etsem. Gençlere yol göstermiþ olurum hemde zor olmadýðýný görünce cesaretlenirler. Hoþ bana kolay geliyorda genele nasýl geliyor bilmem.
    Bide ingilizcesini yazalým yabancýlarda þeytsin.
    AI artificial intelligence is simple yaw.
    Yoksa SÝHA kelimesini yazdým diyemi geldiler.? Bak buda var.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2. Abartmýþ olmayým... alicemal = kütüphane

3. ''Benim gibi yaratýcý beyne sahipsen, ekip çalýþmasý uygun olmuyor. Kýsýtlanýyorsun ve mutsuz oluyorsun. Asýl iþi analist-tasarýmcýlar yapýyor, sen sadece geleni kodluyorsun. '' if koy '' MS DOS 6.0 günlerimi hatýrladým...
    Her ne ise Dülger olan Büyük babamýn bir sözü ile meramýmý anlatayým.USTANIN MAHARETÝ YAPTIÐI ÝÞ ÝLE DEÐÝL YETÝÞTÝRDÝÐÝ ÇIRAKLA ÖLÇÜLÜR.Ýnsanlýða faydalý ürünler geliþtirmeniz temennisi ile Size gelecekte baþarýlar .

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Uzun yýllardýr arada sýrada yazarým. Dün yine sinirlerimi bozdular ve ayný konuyu tekrar yazmam gerekiyor. Ayrýca fanatik rehab'ýn sorduðu sorunun cevabýnýn bir parçasýný tekrar yazmýþ olacaðým. Devleti nasýl yönetirsin demiþti. Bütün bu forum boyunca parça parça olaya yaklaþým tarzýmý yazdým. Projelerimin bazýlarýný yazdým ve pek çok projemde teorik halde bilgisayarýmda kayýtlý duruyor.

Bizim devlet, aklý baþýnda herkesinde bildiði gibi güçlü ile güçsüz kapýþmýþsa, güçlüyü tutar. çünki o devlet yöneticilerini oraya getiren güçlü çýkar gruplarýdýr. Eðer o çýkar gruplarýna zarar verirsen, devletten istediklerini alamazlarsa seni aþaðý indirmek için tüm güçlerini kullanýrlar. Örneðin chp hiç bir zaman "iktidar" olamamýþtýr. abd ve abd kontrolundeki bizim dev þirketlerimiz buna izin vermemiþtir.

En son Ecevit'li(Hakiki chp'li) koalisyonunda, koalisyon ortaðý mhp li bahçeli, hemen koalisyonu bozmuþ ve Eceviti al aþaðý etmiþtir. Ecevitin geçmiþ iktidarlarýndada en küçük olayda medya yüklenmiþ, dýþ destekli krizler çýkarýlmýþ ve Ecevit-chp yine alaþaðý edilmiþtir.
    Þu an ise akp ye destek olan bahçeli, akp yüzünden oylarý sýfýra yaklaþtýðý halde koalisyonu bozmuyor. Ecevitle iken hemen bozmuþtu. Belliki emir alýyor, bozacaksýn, bozmayacaksýn diye. Yarýn chp, iyi parti ortaklýðý olup seçimi kazansalar, ayný þey olacak. Ýyi partiye(mhp den ayrýlanlar) emir gelecek ve koalisyon daðýlacak. chp iktidardan sepetlenecek. 5yýl tutmayacaklar. Veya 5 yýl tutsalarda iþ yapmasýna izin vermeyecekler. ibrani-yahudi medya yüklenecek. Zaten kapasitesi düþük chp parazitleride kuyruðu kýstýrýp her denileni yapacaklar.

Ne anlatýyorum yaw.? Konu neydi.

Ha güçlüyü tutan devlet. Dün vodafon'dan kazýk yedim. Ev internetim vodafondan. Geçen yýl beni aramýþlar ve sizi mevcut hýzýnýzdan daha hýzlý bir yapýya geçireceðiz, 2 yýllýk sözleþme olacak ama zam alacaðýz dediler. Kabul ettim. Normalde ilk üyeliðim zaten en hýzlý paket fiber internetti ancak bizim ilçede fiber alt yapý olmadýðýndan fiber sözleþme ile normal adsl hat baðlanmýþtý. Oradan zaten kazýðý yemiþ kabullenmiþtik. Geçen yýl aradýklarýnda sizi hýzlý hatta geçireceðiz derken adsl içinde biraz daha hýzlý olaný. Kazýklarý mecburen kabul ettim çünki alternatifleri de benzerler. Geçen yýl anlaþtýðým sözleþme 2023 Aralýkta doluyor.

Dün aradýlar sizin sözleþmeniz bitti yenisini yeni fiyattan vereceðiz ama acaip de indirim yapacaðýz. Ýndirim dediðide önce kazýk fiyat söyleyip, indirim yaptýk deyip normal fiyatý söylüyorlar. Daha 1 yýl dolmadan zammý yapýþtýrýyor.

Buyur burdan yak. Yaw benim sözleþme Aralýk 2023 de doluyor.

Yok abicim senin ki bu ay doluyor kayýtlarýmýzda öyle.

Belliki resmi enflasyon %70 leri geçince 2 yýllýk sözleþmeler rahatsýz etmiþ bunlarý.

Þimdi ben ne yapacaðým. Mecburen yenisinide kabul ettim.

Önceki sözleþme kaðýda dökülü deðil, telefonde anlaþýyorsun ve kayýt ediyorlar. Hepsi o. Bende belge yok.
    Þimdi konuþma kaydýný istesem vermeyecekler. mahkemeye verip uðraþman gerekecek. Onun yerine mecburen kabul ediyorsun.

benim anlamadýðým ise þu. Benim mesleðimi bilmiyorlar. Ya ben savcý hakim olsaydým.? Mutlaka onlarca savcý ve hakimede benzer kazýklarý etýyorlar, lang hiçbiriniz bunlarý mahkemeye vermiyormusunuz.? Durumu millet adýna düzeltmiyormusunuz.?

Olaný söyleyeyim. Telefonda ben savcýyým Hakimim deyip kendi tarifelerini düzelttiriyorlardýr o kadar. Kendini kurtardýmý tamam. yaw iyiki savcýyým hakimim bak kazýk yemedim diyorlardýr. yaw senin görevin kendini deðil milleti kurtarmak. Tüm zarar görenleri bulup toplu dava açýp þirketin defterini dürmen gerekiyor.

Nerde o bilinç.?

Þirketlerin attýklarý TOPLU KAZIKLARA dair örnekler geçmiþte vermiþ ve baþlangýcýnýda yazmýþtým.

Ýlk toplu kazýðý(benim bildiðim) atan 1990 lý yýllarda cem boyner denen siyonist yahudiydi. Ýbrani azýnlýktan. boyner maðaza üyelerinin kartlarýna 5 TL eklemiþti. Bugünki 5 TL ye yakýn bir paraydý. Boyner maðaza üyeleri gelir seviyesi orta ve yüksek kesim olduðundan 5 TL yi farketmezler veya aldýrmazlar diye düþünmüþtü. Ama yanýlmýþtý. boyner kartlý üyeler evet orta sýnýf gelir düzeyi de iyi olan ailelerdi ama bunlarýn eðitim düzeyide yüksek ve bilinçli kesimdi. Gider binlerce TL yardým yapar ama 1 TL kazýk atmana ahlaksýzlýða namussuzluða ellerinden geldiðince itiraz ederlerdi. Tam tersi gariban aileler sesleri çýkaramýyorlar. Neticede fark edildi ve anýnda olay oldu, tüm ülke duydu. boyner 300 bin kartlý üyesine 5 TL geçirmiþti.
    5 TL Kiþi baþý hiç bir þey deðil ama 300binle çarpýnca 1.5 milyon TL ediyor. boyner için çok iyi para. Tutsaydý bunu her yýl yapardý.

boyner ceza almadý. Normalde o þirketi batýrma noktasýna getirecek ceza almasý gerekirdi. Ceza almadý.

O ceza almayýnca. Suç cezasýz kalýnca arkasý geldi. Ülkemizdeki büyük þirketler her yýl düzenli olarak topluca kazýk atmaya baþladýlar. Þu an artýk normalleþti.

Ne örneði vermiþtim, kapalý toplumda 1 kiþi suç iþler ve ceza almazsa, o toplumun tamamý zamanla suçlu haline gelmek zorunda kalýr.. Örneðin mahallede bir esnaf fatura kesmesin %18 KDV yi cebine indirsin. 5 yýl içinde o mahalledeki tüm esnaflar fatura kesmez hale gelmek zorunda kalýr.

Þu an ülkemiz bu halde. özal ailesi yargýlanmadý ve ülke þu an suç ve yolsuzluk bataðýnda. Bu yýl ve gelecek yýl toplamda 43 yeni hapishane binasý yapýlýyor ve yetmeyecek. Yer olmadýðýnda pek çok suçlu tutuksuz yargýlanmak üzere serbest býrakýlýyor. Adamýn 20 tane aðýr sabýkasý var ama hala sokaklarda suç iþliyor. yakalanýyor kýsa sürede çýkýyor tekrar yakalnýyor dýþarýda. Zarar görenler.???

Bir örnek daha elektrik abonesi oldunuz. Her ayýn 20 sinde ödeme yapýyorsunuz. Peki ödemeyi ayýn 15 ine alýrsa ne olur.? Parayý milyonlarca kiþiden beþ gün önce almaya baþlar ve her ay 5 günlük faiz geliri olur. 1 milyon kiþiden ortalama 200 er TL alsa(þirketlerde dahil ortalama. Aslýnda çok daha yüksektir ya). 1 milyon çarpý 200=200 milyon TL. Bunun 5 günlük faizi her ay ceplerine girecek. hanginiz biliyor su ve elektrik faturalarýnýn düzenli ödeme gününü.? Gelince ödüyorsunuz hatta otomatik ödemede.

Bankalarýn attýðý toplu kazýklarý yaþadýk. Telefon þirketleri, üyelikli sistemler, toplu hizmet aldýðýmýz þirketler filan... Düzenli olarak millete geçiriyorlar. Borsa da dahil. manipulatör yakalanýyor zarar görenler dava açsýn deniyor. 10binlerce kiþi mahkemelere koþup dolandýrýcýdan parasýný kurtarmaya çalýþacak. YANLIÞ.

Toplu kazýklarda devlet dava açýp tüm parayý tahsil edecek ve zarar görenlere oransal olarak daðýtacak. Suç iþleyen þirkete batma noktasýna getiecek cezayý keseceksin.

Belki 1 þirket batacak ama gelecek 100 yýlýný kurtaracaksýn. Diðer þirketler cesaret edemeyecek ve toplu dolandýrýcýlýðý tek ceza bitireceksin. Bu sayede yüzbinlerce mahkeme dosyasýna gerek olmayacak ve yargý sisteminede yük bindirmeyeceksin. Bunun gibi yan faydalarýda var. Ayrýca bir yan fayda daha. kazýðý yiyen milyonlarca kiþinin cebinde o para kalsa, para piyasada dönecek. Ama o para topluca bir kiþinin cebine girince piyasadanda çýkýyor. Çarkýn dýþýna taþýnýyor. Adam ya bankaya koyup üzerine bize faiz yükü bindiriyor. yada dolandýrýcýlýk parasý diye yurt dýþýna çýkarýyor. Katmerli kazýk.

Telefon-internet þirketlerinde olmasý gereken. Her yýl yenilenen paket yerine, kullandýðýn kadar öde ile yýl sýnýrý olmayan paketler. isteyen bir paket seçer her yýl yenileme derdinden kurtulur. Þirket bu yýl yüksek zam yapmýþsa o zaman diðer þirketlere bakarsýn. Her yýl paket yenileme olayý hakkaten rezillik. Üstelik binlerce memur tutup paket için aratýyorlar, onlarýn yüküde þirketlerden kalkacak ve o çalýþanlar üretim yapabilecekleri alanlara kayacaklar. Sistem düzelirse kimse iþsiz kalmadýðý gibi rahat yaþayabileceði gelir elde ederler.

Filan fýstýk, ya iþte böyle.

Yazdým rahatladým. rehab olsaydýda okusaydý, gözleri yaþarýrdý. Tabi fanatik olduðu için o yine ezberlediklerini anlatýrdý ve gözleri yaþarmadýðý gibi gittiðim noktayý görmezdi. Oranýmýz neydi %80. fanatikler %80 içindedir.
    Adýný anmasam iyiydi gelmeye kalkar.

.
    Son düzenleme : alicemal; 24-06-2022 saat: 13:04.
    @NeAcaipDunya

5.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Þirketlerin attýklarý TOPLU KAZIKLARA dair örnekler geçmiþte vermiþ ve baþlangýcýnýda yazmýþtým.

Ýlk toplu kazýðý(benim bildiðim) atan 1990 lý yýllarda cem boyner denen siyonist yahudiydi. Ýbrani azýnlýktan. boyner maðaza üyelerinin kartlarýna 5 TL eklemiþti. Bugünki 5 TL ye yakýn bir paraydý. Boyner maðaza üyeleri gelir seviyesi orta ve yüksek kesim olduðundan 5 TL yi farketmezler veya aldýrmazlar diye düþünmüþtü. Ama yanýlmýþtý. boyner kartlý üyeler evet orta sýnýf gelir düzeyi de iyi olan ailelerdi ama bunlarýn eðitim düzeyide yüksek ve bilinçli kesimdi. Gider binlerce TL yardým yapar ama 1 TL kazýk atmana ahlaksýzlýða namussuzluða ellerinden geldiðince itiraz ederlerdi. Tam tersi gariban aileler sesleri çýkaramýyorlar. Neticede fark edildi ve anýnda olay oldu, tüm ülke duydu. boyner 300 bin kartlý üyesine 5 TL geçirmiþti.
    5 TL Kiþi baþý hiç bir þey deðil ama 300binle çarpýnca 1.5 milyon TL ediyor. boyner için çok iyi para. Tutsaydý bunu her yýl yapardý.

boyner ceza almadý. Normalde o þirketi batýrma noktasýna getirecek ceza almasý gerekirdi. Ceza almadý.

O ceza almayýnca. Suç cezasýz kalýnca arkasý geldi. Ülkemizdeki büyük þirketler her yýl düzenli olarak topluca kazýk atmaya baþladýlar. Þu an artýk normalleþti.

.
    Abi 5 TL ekleyince nasýl bir kazýk atmýþ oluyordu ben anlayamadým o zaman YKM deðil miydi yaw tam hatýrlayamadým ama ekstra puan gibi bir þeyden bahsetmiyor musunuz?

Ali Cemal abi yazýlarýn çok güzel maalesef itibar veremiyoruz saygýlarýmla. Kalemine saðlýk.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Batman Yazýyý Oku
    Abi 5 TL ekleyince nasýl bir kazýk atmýþ oluyordu ben anlayamadým o zaman YKM deðil miydi yaw tam hatýrlayamadým ama ekstra puan gibi bir þeyden bahsetmiyor musunuz?

Ali Cemal abi yazýlarýn çok güzel maalesef itibar veremiyoruz saygýlarýmla. Kalemine saðlýk.
    Ýmdi batman,

Bu adam maðaza kartýný aktif kullanan, alýþveriþlerini bu kart üzerinden yapýp taksitleri düzenli ödeyen, veya peþin alsa bile kart üzerinden alýp indirimlerden faydalanan 300 bin kiþilik kesimin kart borçlarýna 5 TL ödeme ekliyor. Banada eklemiþti diye hatýrlýyorum.

300bin kart sahibinin kart borçlarýna 5 TL ek borç yüklüyorum, açýklama olarakta dikkat çekmeyecek bir þey yazýyorum. Kart sahipleri her yýl yüzlerce-binlerce TL lik alýþveriþ yapýyor, 5 TL arada kaynýyor.

Buna benzer bir þeydi iþte.
    Þimdi baktým kartýn ismi advantage kartmýþ ve kartý 2002 de hsbc denen global siyonist bankaya satmýþ.
    5TL kazýk haberini aradým sildirmiþ galiba bulamadým. Belki çok eski olduðu için arama motorlarýnda kalkmýþtýr veya o dönem arama motorlarý ve internet bu kadar aktif deðildi haber internette depolanmamýþ. Bu tür olaylarý unutamýyorum aklýmda kalýyor.
    @NeAcaipDunya

7. Ali cemal kardeþim ,yazdýklarýn þeyler ,bakýþ açýsý demiþtim ,sevgi demiþtim ,hem maddi hem manevi geliþim demiþtim,önce içerden bakarsan dýsarýya farklý, dýsardan içeri bakarsan farklý görursun,öncelikle sorum su devleti nasýl yonetýrsýn degýlde aslýnda akýllý düzgün bir insan siyasetle neden uðrasmak ýster ki bunu bir düþün anla ,dünyada neler oldugunu takýp etmessen turkýyede olanlarý eksýk anlarsýn ,ben tatýldeydým anadolu her taraf ekýlý kýtlýk mýtlýk yok yagmur yagdýkca ekýnler ýký mýslý uzuyor neyse ,cernobýl patladýgýnda alp daglarýndaký agaclar 1 veya 1 .5 metre ,kýsaldý ama radyasyonu emdýler ,radyasyonun en buyuk sýkýntýsý suya karýsmasý bunun çaresý teknolojýde henuz yok ,ormanlarý ne yapýp edýp çogaltmalý ve korumalýyýz ,býr de ormanlar baska zararlý seylerýde engellýyor ,hadýste oldugu gýbý kýyametýn baslangýcýný gorsen elýnde fýdan varsa dýk ,sen hýc 7 danlý aýkýdo ustasý yaklasýk 10 dýlý anadýlý gýbý konusan sakalsýz sarýksýz tarýkatsýz ve ýlk kol bacak naklýný dunyada gerceklestýren býr Allah dostu gordunmu ,manevý tavsýye ýstersen münýr derman okumaný soylerým ,yok dýn ýlgýlendýrmýyor dersen eský turk yasalarý var 33 kanun bakmaný soylerým ,ben fanatýkmýyým eger vataný halký ýnsanlýgý cýcegý bocegý sevmek fanatýklýkse evet,bakmakla gormek farklýdýr býrde gorunmeyený gorebýlmek ýse asýl hunerdýr ,ben kendýme guvenýrým yaratanýda severým guvenýrým 72 mýlletýde býr tutarým herkese saygým sevgým vardýr ,sunu býl ký hepýmýz yasýmýz ne olursa olsun yaslanýyoruz sona dogru kuzularýn sessýzlýgý gýbý gýdýlýyor ,ýyýler ve kotuler var sadece ,fazla takýlma bazen oluruna býrakmak lazým,Türkiyeye bütün ülkeler muhtaç olacak bir zaman gelecek bunu da unutma ,kendýne guven ,yaratana guven, ýncýnme ýncýtme sev guclu ol hýcbýrsey olmaz ,çalýstýgým fýrmada hep cýro hesabý yaparlar ýste seneye bu kadar buyuyecez soyle olacak demezler ký calýsanda bundan sebeblenecek onlarýda kalkýndýracaz ,danýsmanlar hep calýsandan kýrptýrýr ,devlette de bu var ýsterým ký halk guclensýn sýkýntýya dusmesýn ,salgýnda asý devlet ne derse onu uygulayacaz dedýler,e devlet sýmdý sendýka dýyor nýye uymuyorsun ,haný kardeslýk sevgý ,býlsýnlerký ölüm var ,roko da gitti feller herkes gidecek ,velhasýl iyiler ve kötüler ,ama dünyada bir sürü ülke sýkýntýlý ayaklanmalar baþlýyor ,savaslar silahlar haksýzlýklar ,bir ülke bir ülkeye bu asýrda kolayca bahaneyle savas acabýlýyor ,onun ýcýn dýkkat edýlmelý,hacý bektas velý zýyaretý nasýp oldu guller ýcýnde her taraf mýsler kokuyor ýký rekat kýldým namaz ve okudum dualarý ,farklý dusuncede olsa herkes guler yuzlu bený sever zaten herkes cok guzeldý herkesý cok sevýyorum kýmseyle býr dusmanlýgým yok ha 1 90 boy var býraz boksla da ugrastým ama zarar vermem kýmseye ýncýtmem kardesým ,herkesý anlamaya calýsýrým halden anlama bazen sýgorta atýyor ama býr delýlle 40 alim anlar 40 delýlle býr cahýl anlamaz ,býr ýnsan nasýl orman yakar nasýl anlayamýyorum ,heryer agacla guzel ,mýlyonlarý daha fazla hesaba gecýrmek yerýne patronlar býrazda calýsanlarý emekcýlerý dusunmelý danýsmanlarýn aldýgý para ýle emekcýlerden daha da nasýl somururuz degýlde paylasmak onlarýnda evýne daha ýyý ekmek goturmesýne yardým etmek olmalý , ben sýyasetten anlamam ,býr de televýzyon kanallarýndaký ýsrarla aýle yapýsýna ters proglamlar ,meyýlý olaný cukura dusurmek ýcýn mý yapýlýyor anlamýyorum ,neyse kardesým fanatýk demek koru korune baglý bagnaz býr dusunce ,sýyahla beyaz arasýnda hýc býr fark gormem ,kýmseye býat etmem ama devletýme vatanýma yaratana herzaman ýtaat ederým,sevgýlerýmle kardesým

8. Evet Alicemal kardeþim, ben senin gibi çok akýllý yüzde 20 lere girememiþ biri olabilirim hatta ben kendimi bazen daha da geri bile görüyorum ama iyi bir özelliðim var her gördüðüme dikkat ederim gözlemlerim sonra karar veririm, oðlumda çok zeki satrancý çok iyi ama oda senin gibi hep yabancýlarla internette oynar bana yendiði maçlarý izletir, sana da ona söylediðimi diyeyim yendiðini zaten geçmiþsin yenildiðini tekrar gözden geçirmelisin, mesela youtube da stratejistler anlatýr birþeyler senin gibi arka fonda kitap vardýr genelde yani ben bilirim akýllýyým iþte ben önce arka fona bakarým sade ýþýk çiçek çay içen gibi fonlarý izlerim, ufolar mars anlatýrlar su bulunmuþ filan önemsemem ama eski bir haber vardý güneþ ve yakýnýnda büyük gemi gibi birþey, iþte bu ilgimi çekti güneþten enerji doldurup etkilenmeyen bir teknoloji olabilirmi, ben yüzde 80 içindeyim ama dikkat olarak farklý, karþýmdakinin önce arka fonunu görürüm bir de gözlem her gittiðim yerde genelde herþeyi beynime kaydederim unutmam kolay kolay, ortada soyle bir durum var ben yoldayým su þisem var bazýsý diyor ki ilerde su yok bazýsýda var arkafon gecerli olmaz o zaman, suyu doldurur devam ederim ilerde su varsa dokup tazelerim yoksa kalan suyla devam ederim, bana kalýrsa sende yanýldýklarýný gözden geçirmelisin iyi bir tiyodur siyasetten anlamam ama ýsrarla lakaplar dedin söyleyeyim peki siyasettede ben arka fona bakarým, az çok yönümü belli etmiþimdir, ben çoðu partinin arka fonunu beðenmiyorum, seçim olursa da bir oyum var, dýþ politikayý, istikparatý, askeri gücümüzü, milli yapýlan yapýlmaya çalýþanlarý beðeniyorum, ekonomi ve halký önemseme konularý hoþuma gitmiyor düzelir mi çabalar var bunlarýn sonucu belirleyecek seçimimi,
    Son düzenleme : Rehab; 29-06-2022 saat: 00:42.

Sayfa 749/853 ÝlkÝlk ... 249649699739747748749750751759799849 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •