Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 751/853 ÝlkÝlk ... 251651701741749750751752753761801851 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,001 - 6,008 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by miranda Yazýyý Oku
    2 secim (erken mý olur gec mý olur býlemem) fýyatlanýyor olabýlýr
    Dolar azýcýk düþse, tayyip'in oylarýda hemen üç beþ puan artýyor. Ben demiyorum test yapýlmýþ. Rakamlarý unuttum yanlýz.

Dolarý bir kaç ay azda olsa düþürebilse, oylarý yine %40 ý geçecek gibi görünüyor. O zaman erken seçime gider. Þu an %30 un altýnda oyu var seçime gitmesi imkansýz. Eðer normal seçimlere yaklaþana kadar oylarý %40 ý geçmezse, malýnýn mülkünün servetinin kalanýnýda amerika ve ingiltereye taþýyacaktýr. Zaten çevresinde ihale alan iþ adamlarý harýl harýl yurt dýþýna iþlerini çýkarmaya çalýþýyorlar, örnekleri yazmýþtým.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by maltepe Yazýyý Oku
    hayret ediyorum..erken seçim isteyen varmý??? iktidarýn ve muhalefetin istediði de yok..halk desen zaten umurunda deðil..böyle bir ekmek elden su gölden yaþamý verebilecek alternatif bir iktidar düþünceside yok.. ali cemal i de belli yine kýzdýrmýþlar..eminim benim gibi takipçisi çok..adam havadan sudan yazmýyor býrakýnda yazsýn çizsin.. bazýlarýmýzýn bilgi daðarcýðý çoðalsýn..
    Saðol maltepe.
    akp oyu düþük olduðundan þu an seçim istemez. Afgan gençleri Ýran sýnýrýndan geçirip akp lilerin kurduðu sadat denen paralý askerler örgütüne alýyorlarmýþ. chp nin iddiasý, seçimde sadat'ýn paralý onbinlerce askeri(sayý yüzbinlerde olabilir) saða sola saldýrýp akp yi iktidarda tutacaklarmýþ.
    chp dersen, koltukdan baþka biþey düþünmeyenlerin, kapasitesi yerlerde olan insanlarýn ve küçük hýrsýzlarýn yuvasý olmuþ. Ýktidarý deðil vekil koltuklarýný, belediye koltuklarýný istiyorlar. Doðma büyüme ve yedi sülaleden chp içinde olan biri olarak bunlarý yazýyorum. Artýk deðilim o ayrý konu. Ailemden ve akrabalarýmdan bir sürüsü chp de üst yönetimlerdeler ve geçmiþte yer aldýlar. Ayrýca kýlýçdaroðlu'nun yönettiði iþyerindede bir kaç yýl çalýþtým. chp nin içinden ben bile böyle söylüyorsam chp nin durumunu siz hesap edin.

Yinede þunu bilin. chp 10 kötü ise meclisteki diðer partiler 100 kötü bin kötü. Sonuçta biz, seçimlerde iyiyi deðil az kötüyü seçmeye çalýþýyoruz. Tabi bunu düþünebilenler için diyorum, ezbere yaþayanlar nereye yönlendirildi ise iyimi kötümü bilmeden oraya oy atýyorlar.

Bugünde içimiz karardý.
    Biraz küntür fizik yapýp çay içmeye güzel bir yere gideyim, hoþ hatunlara bakýp moral düzeltmeye çalýþayým. Sorada nalburdan eksik sarf malzemelerimi alayým. Bu aralar boþ vakitlerimde hobi amaçlý marangozluk iþlerine sardým. Kendi tasarýmým 4 adet sehpa yaptým. Bitmek üzere. Boya ve vernik olaylarýnda çuvalladým. Ahþap'a sürünce düþündüðümden farklý renkler çýktý. Açýk yeþil yazan kutudan vernik sürüyorum, koyu yeþil siyaha yakýn bir þey oluyor.

---

rehab'a cevap yazmadým kusura bakmasýn. Sinirlerimi oplatan biþey yazmýþ olabilir diye yazýlarýný okumadým. Zaten 1938 den beridir her yýl artan ölçüde soygun talan düzeninde yaþýyoruz(görebilenlere veya talana katýlmayanlara kast ettim) üzerine ilave yüke katlanmasý zor oluyor.
    @NeAcaipDunya

3. akp seçim kaybetmez..erdoðan sýrf seçimleri kazanmak amacýyla aday olacak..eminim seçimden sonra baþka birini yerine geçirecek..
    insanlarýn düþünceleri evrilmediði sürece sonuçta ya akp kazanýr veya akp zihniyeti yine devam eder fark olmaz...herkez takým tutar gibi parti tutar..
    düþünsenize 6 lý masa koalisyon yapýp iktidara geliyor...ne kadar ömrü olur??
    chp kadýköy belediye baþkanýn sülalesini tanýyorum..çok düzgün asil insanlar..öyle bir aileden kötü insan çýkmaz..kendisini hiç tanýmam..ne yazýkki chp iþte belediye rezalet bir hal aldý..mütahitler yok avanta iþler gýrla gidiyor..hadi büyük þehir cezalý iþ yaptýrýlmýyor da bu kadarmý olur??
    akp gerçekten halk partisidir..sayesinde gece kondu sahipleri apartman sahibi oldu dik yürüyorlar..taksi-dolmuþ iþletmecileri parayý buldu..esnafýn küçük iþletmenin kapýsýna maliye gelmedi...herkes krediyle borçlandý enflasyon þiþti..krediyle iþ yapan ev-arazi-araba alan trilyoner oldu..kafeler barlar turistik yerler e bakýn hepsi zengin..sonradan görmenin keyfini yaþýyorlar...sosyal destekler de cabasý..
    aa diyorlar borsa çökermi??yav niye çöksün..merkezin dolarý zorla tuttuðuna inanýyorsunuzda borsayý desteklemediðinimi sanýyorsunuz..
    rýzkýn 10/9 u ticaret ve cesarettedir...yani kumar gibi..kimse yanlýþ anlamasýn..varmý bilinçli borsa hissesi alan varmý fx yok diger yatýrýmlar varmý bu sitede gerçek veya ciddi paylaþýmlar? evet vardýr amma çok azdýr..
    kalýn saðlýcakla..

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    akp seçim kaybetmez..erdoðan sýrf seçimleri kazanmak amacýyla aday olacak..eminim seçimden sonra baþka birini yerine geçirecek..
    insanlarýn düþünceleri evrilmediði sürece sonuçta ya akp kazanýr veya akp zihniyeti yine devam eder fark olmaz...herkez takým tutar gibi parti tutar..
    düþünsenize 6 lý masa koalisyon yapýp iktidara geliyor...ne kadar ömrü olur??
    chp kadýköy belediye baþkanýn sülalesini tanýyorum..çok düzgün asil insanlar..öyle bir aileden kötü insan çýkmaz..kendisini hiç tanýmam..ne yazýkki chp iþte belediye rezalet bir hal aldý..mütahitler yok avanta iþler gýrla gidiyor..hadi büyük þehir cezalý iþ yaptýrýlmýyor da bu kadarmý olur??
    akp gerçekten halk partisidir..sayesinde gece kondu sahipleri apartman sahibi oldu dik yürüyorlar..taksi-dolmuþ iþletmecileri parayý buldu..esnafýn küçük iþletmenin kapýsýna maliye gelmedi...herkes krediyle borçlandý enflasyon þiþti..krediyle iþ yapan ev-arazi-araba alan trilyoner oldu..kafeler barlar turistik yerler e bakýn hepsi zengin..sonradan görmenin keyfini yaþýyorlar...sosyal destekler de cabasý..
    aa diyorlar borsa çökermi??yav niye çöksün..merkezin dolarý zorla tuttuðuna inanýyorsunuzda borsayý desteklemediðinimi sanýyorsunuz..
    rýzkýn 10/9 u ticaret ve cesarettedir...yani kumar gibi..kimse yanlýþ anlamasýn..varmý bilinçli borsa hissesi alan varmý fx yok diger yatýrýmlar varmý bu sitede gerçek veya ciddi paylaþýmlar? evet vardýr amma çok azdýr..
    kalýn saðlýcakla..
    maltepe uzun yazmýþ. Yanlýz tam anlayamadým bir kaç kez okursam anlarým belki. akp ile ironimi yapmýþ yoksa "akp seçim kaybetmez herkesi zengin yaptý" derken inanarakmý yazmýþ bilemedim.

akp bakanlýðýnýn açýkladýðý veri, 2021 de sýkýntý çeken 27 milyon kiþi öyle veya böyle devlet yardýmý almýþ. akp den önce 7 milyon kiþiydi. Halkýn üçte birini fakirleþtirmiþ.

Kuralýmýz neydi.? "Birileri üretmeden kazanýyorsa, mutlaka ve mutlaka o para çalýþan kalabalýklarýn cebinden çýkýyordur" Hali ile akp döneminde fakirleþen 20 milyon kiþinin cebine girmesi gereken paralar her neyse yaw... caným yazmak istemiyor.

Yoksa artan borçlarý, atadan kalan mülkleri satarak GEÇÝCÝ OLARAK zenginleþen köylüleri yazacaktým.

Geçmiþte yazdýðým, "halkýn ortak mallarý birileri tarafýndan sahiplenilirse, o halkýn gelecek nesilleri fakirleþir" konusunu yazacaktým ki yakýn zamanda erik aðacý örneði ile açýklamýþtým.

---

Dün çýktým turiztik beldede gezip güzel þeyler seyredeyim diye. Pazar günü olduðunu unutmuþum. ortalýkta üç beþ gariban sanayi iþçisi çocuk eskimiþ kot pantolanlarý ile dolaþýyorlardý. Sokaklarda tek tük turist vardý ki þaþýrtýcý. 15 yýl önce sahile yakýn sokaklarýda çoðunluk avrupalý turistlerdeydi. Þimdi tek tük var. Kalaný Suriyelimi, bizim iþçi çocuklarmý çýkaramadým.

Peki neden avrupalý turiztler ortalýkta yoktu.? Sanýrým gelir açýsýndan turist kalitemiz iyice yerlere düþmüþ. Avrupada devlet yardýmý alanlar, fakir fukara, evlerinde kalacaklarýna daha az para ile gelip Türkiyede 5 yýldýzlý tam pansiyon otellerde kalýp dönüyorlardýr. Bu tür bitli turiztler otelden çýkmazlar. Dýþarýda harcayacak paralarý yoktur. Otelde sürekli içip dururlar.

akp ülkeyi iyice aþaðý çekti, kendi seviyelerine indirdiler. Ama kendi seviyelerini beðenmedikleri için servetleri avrupada.

Forumda bir zibidi vardý. Faydasýndan çok zararý olan tiplerden biri. Biþeyler satýp Japonyaya gitti. "yaw burasý mükemmel, Japonlar çok iyi, buraya yerleþmek lazým" dedi. Lang zibidi, orasý sen ve senin gibiler yok diye güzel. Senin gibiler doldurursa laðýma döner. Sende bu sefer singapur a gitmeye çalýþýrsýn, kendi yarattýðýn laðým kokusuna dayanamazsýn.

Bizdeki siyasetçiler ve siyasetçilerle beraber ülkeyi sömürenlerin avrupaya kaçmasý gibi, buda Japonya ya kaçmaya çalýþýyordu. nooldu bilmiyorum.

Bu arada 5 sene kadar önce bu bölgede ztarbaks'lar genelde tenha olurdu. Sadece turiztik mevsimde nadiren kalabalýk olurdu. Ýmdi ne zaman baksam kalabalýk. Bizim gençler simit evlerini býrakýp ztarbaks lara doluþmuþ gibi. Bana yer kalmamýþ. Tenha yerlerde bitki çayý içmeyi severim. Benim açýmdan kötü oldu. Kendim için ztarbaks benzeri self servis bir yer açmam lazým. Tenha kalsýn diyede gelen müþteriyi kovalamam lazým.

Caným yazmak istemiyor dedim yine bi sürü yazdým.
    @NeAcaipDunya

5. ali cemal...hep ironi yapardým..ince ince dalga geçip iðnelerdim..böyle bir sistemin yürümeyeceðine inanýrdým..þimdi benim gibi eski nesil insanlarý adalet sistemindeki yanlýþlarý kiþilere göre özel uygulamalarý açýklamak inandýrmak mümkünmü?
    þapkayý önümüze koyalým..akp taraftarlarýný devlet dairelerine yerleþtirdimi? evet...taraftarlar her türlü imkanlardan faydalanýyormu? evet..düþünsenize tüm kanallar gazeteler gazeteciler nasýl destekliyor?kimse büyük paralar kazanmasa bu kadar desteklemez..adamlar inançlarýný en güzel þekilde uyguluyor..çok iyi örgütlenmiþler..deneyebilirsiniz çevrenizde hasta yoksul kim varsa akp bölge temsilcilerini arayýn..anýnda gelirler yaðdýrýrlar..esnaf,tüccar nasýl daha fazla kazanýrým diye düþünür..yandaþ dedikleri kesim iyi para kazandý..ülkemizde çok cüzi bir kesim gerçek adalet adil paylaþým medeniyet çaðdaþ yaþam ister..çok cüzi bir kesim gerçek aydýndýr..maalesef ya bu deve güdülecek ya da bu diyardan gidilecek..kaçan kaçana..akp taraftarý düþünmez kadere inanýr..ne demiþ atalarýmýz?düþün düþün þeydir iþin..hiç düþünüp kanser verem akýl hastasý olmaya gerek yok..her þey olacaðýna varýr...azýlýðýn iktidar olma þansý yok..sizinde düþünmenizi tavsiye etmem..her þey yeni (aslýnda hep böyle) dünya düzeninde maddi menfaattir..
    sn.alicemal yazlýktasýnýz..ege mi..söylendiði gibi turist çok mu? yoksa yalanmý?

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ali cemal...hep ironi yapardým..ince ince dalga geçip iðnelerdim..böyle bir sistemin yürümeyeceðine inanýrdým..þimdi benim gibi eski nesil insanlarý adalet sistemindeki yanlýþlarý kiþilere göre özel uygulamalarý açýklamak inandýrmak mümkünmü?
    þapkayý önümüze koyalým..akp taraftarlarýný devlet dairelerine yerleþtirdimi? evet...taraftarlar her türlü imkanlardan faydalanýyormu? evet..düþünsenize tüm kanallar gazeteler gazeteciler nasýl destekliyor?kimse büyük paralar kazanmasa bu kadar desteklemez..adamlar inançlarýný en güzel þekilde uyguluyor..çok iyi örgütlenmiþler..deneyebilirsiniz çevrenizde hasta yoksul kim varsa akp bölge temsilcilerini arayýn..anýnda gelirler yaðdýrýrlar..esnaf,tüccar nasýl daha fazla kazanýrým diye düþünür..yandaþ dedikleri kesim iyi para kazandý..ülkemizde çok cüzi bir kesim gerçek adalet adil paylaþým medeniyet çaðdaþ yaþam ister..çok cüzi bir kesim gerçek aydýndýr..maalesef ya bu deve güdülecek ya da bu diyardan gidilecek..kaçan kaçana..akp taraftarý düþünmez kadere inanýr..ne demiþ atalarýmýz?düþün düþün þeydir iþin..hiç düþünüp kanser verem akýl hastasý olmaya gerek yok..her þey olacaðýna varýr...azýlýðýn iktidar olma þansý yok..sizinde düþünmenizi tavsiye etmem..her þey yeni (aslýnda hep böyle) dünya düzeninde maddi menfaattir..
    sn.alicemal yazlýktasýnýz..ege mi..söylendiði gibi turist çok mu? yoksa yalanmý?
    Bu sefer yazýlaný kolay anladým.
    Sýcaktan pelte haline geldim, anlamak zorlaþtý. "lang kýþýn anlýyomuydun dingil" dediniz.

maltepe nin bu yazdýklarýnýn hepsine katýlýrým.

akp nin alt gelir grubuna maddi yardým yaptýðýda ortada. Hepsi fakirlikten gelen bebelerdi o sebeple fakiri biliyorlardý(chp vekili denen asalaklar bilmez). akp li fakir bebeler abd desteði ile hükümet olup zenginleþtiler. Cepleri geliþti ama beyinleri geliþmedi ayný kaldý. O sebeple ülkeyi yönetmek yerine kendi çýkarlarý peþinde koþturdular. Bu durumu açýklayan ben dahil günümüz aydýnlarý ve hatta binlerce yýl geri gidin o zamanýn aydýnlarýda var. Ýnsanoðlu ayný.

Ülke geri gitti, üretim artmadý ithalat artý. Ýthalatý ödeyebilmek için de borçlar arttý ve mal mülk sahipliði azaldý. Mal mülk satýlýp ithal mallar alýndý.

Üretim artmadan birilerine para yaðdýrýlýyorsa ne oluyordu.? O para diðerlerinin cebinden çýkýyordu. BU SEBEPLE akp nin kötü yönetimi sebebi ile fakirleþtirilen milyonlarca insana yapýlan yardýmlar, diðer çalýþanlardan çýktý. Diðer çalýþanlardan alýnýp, en alt gelir grubundaki on milyonlara daðýtýldý. Hali ile orta kesimde fakirleþti.

Üst gelir grubundan para çýkmaz. Çýkan para hep orta ve alt gelir grubundandýr. Üst gelir grubu güçlüdür, devlete verdiðinin fazlasýný yine devletten öyle yada böyle alýr.

---

Ege sahilinde yerleþiðim, yazlýk deðil.
    Turizt durumunu çözemedim, azmý var çokmu.? Bu hafta içinde çözerim. Zaten çoðalmýþ olsalar da, gelen turistin gelir seviyesi eski 10 yýllara göre daha düþük olduðundan, sayý artsada býraktýklarý döviz azalýyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ayhan saðol. bana verdiðin onuncu reputation puaný. Bense ancak bir kez verebiliyorum. Sen nasýl 10 kez verebildin emin deðilim.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ege Cansen hoca, bugün ki yazýsýnda yine enflasyon ve sebebi-çözümüne hafiften deðinmiþ. Ben de ona yine mail attým. Aynen aþaðý kopyalýyorum.

Ege bey, uzun yýllar sizin "enflasyonu düþürmek için maaþlarý düþürün" tezini neden söylediðinizi çözmeye çalýþtým. Doðru veya yanlýþ kendimce sebepler buldum.

* Adam ülkeyi sömüren sermayenin temsilcisi, tabiki maaþlarý düþürün diyecek. "Üretimi artýrýn, tam rekabet ortamýný saðlayýn" diyerek kendi kolay hayatýný söndürecek hali yok.

* Adam Çin hariç dünyayý sömüren ibrani soyundandýr veya onlarla ortak çalýþan yahudi dinini benimsemiþ Hazar Türklerindendir, tabiki öyle söyleyecek.

Gibi sebepler üretirdim. Ancak bu sebeplere inanmak istemezdim. Çünkü diðer her yazdýðýnýz bu ülkenin yararýna, bu ülkeyi kalkýndýracak þeylerdi.

Size tutunmasam, tutunacak baþka ekonomist yok. SIFIR. Ekonomist diye ekranlarda konuþan bir dolu sürü adamý var. Her biri çýkar gruplarýnýn borozaný. Benim gibiler için medya da dinleyebilecek kimse yok. Yakýn arkadaþýnýz Asaf bey bile 2005 li yýllarda kalkýndýðýmýzý sanýp hükümeti eleþtirmeyi býrakmýþtý. Halbuki TL aþýrý deðerlenmiþ, ucuz ithalata boðulmuþuz, borçluluk serbest býrakýlmýþ halk borç paraya hücum etmiþ, yabancýya koþulsuz mal mülk satma serbest býrakýlmýþ, atadan kalan mülklerimizi satmaya baþlamýþýz fiyatlarý 10 kat yüz kat artmýþ. O paralarla gidip ithal otomobiller ve elektronik almýþýz, beyaz eþya ve otomobil satýþlarý patlamýþ. Bunlarla Asaf beyin gözleri kamaþmýþtý ve mal mülk satarak, borçlanarak beyaz eþya-otomobil satýþlarýný patlattýðýmýzý görememiþti. O dönem Asaf beye yazmýþtým, "sebepler bunlar, gelecekte bunlarýn acýsý çýkacak" diye.

Nihayet bugün ki yazýnýzda "maaþlarý düþürün" diye açýkça yazmamýþsýnýz. Hatta el artýrýp üretimi artýrýn demeye gelecek þeyler yazmýþsýnýz. Sizmi aydýnlanýyorsunuz benmi körlükten kurtuluyorum bilemiyorum.

Bize iþletme yönetimi derslerinde siz hocalar ne öðrettiniz.? "Serbest piyasa sistemlerinde enflasyonu düþürmenin yolu üretimi artýrmak, tam rekabeti saðlamak". Ýki kere iki dört.

Bizde ne tam rekabet var, nede üretim yüksek. Aþýrý ithalat ve devlet yöneticilerinin "akçeli sebeplerle" büyük þirketlere kayýrmacýlýðý var. Yani enflasyonun bu sistemde KALICI düþmesine imkan yok. "Maaþlarý düþürün enflasyon düþsün" demek ise ekonomi yönetimi hocalarýna hakaret, eðitim sistemimize hakaret.

Türkiye de Karteller yakalanýyor komik cezalarla býrakýlýyor, ithalatçýlar ise hibe desteklerle besleniyor, üreticiler ise devlet engellerine sürekli takýlýyorlar. Devlet yöneticileri talanýna hiç girmiyorum, aslýnda her þeyin baþý o.

Aslýnda size bilmediðiniz bir þeyi anlattýðýmý sanmýyorum. Ekonomi dünyasý konusunda benim belki 100 katýmý biliyorsunuz, Size sadece þunu anlattým, ne döndüðünü ve ne söylediðinizi, neden söylediðinizi biliyoruz.

Sanýrým size bunu hatýrlattým. Tayyip beyin çevresinde ona gerçekleri söyleyebilecek cesarette kimse yok veya kalmadý.
    Sizin de yoktur. Yoksa yýllarca bu kadar rahat "maaþlarý düþürün" diyemezdiniz. Çalýþanlarýn maaþlarý düþtü düþtü herkesinki ancak karnýný doyurmaya yetecek hale geldi. Hâlâ "enflasyonu düþürmek için maaþlarý düþürün" demek komedi haline geldi yine de çalýþanlarýn enflasyonu yüzde yüzün üzerinde.

Tam rekabet ortamý ve üreticilerin artmasý enflasyonu düþürür ama siz dev þirket yöneticilerinin iþini çok zorlaþtýrýr. Sýrt üstü yatarak devlet ve ibrani-yahudi medya desteði ile bu kadar rahat hayat süremezdiniz. Siz sürerdiniz aslýnda çünki yüksek kapasitelisiniz, akýllýsýnýz(kendi kapasitem ölçüsünde deðerlendirebildiðimi biliyorsunuz). Ama her kes sizin kadar rahat edemezdi, verimliliði ve kaliteyi artýrmak, ar-ge ye sürekli yatýrým yapmak zorunda kalacaklardý. Öyle olunca ülke kalkýnýp geliþmiþ ülkeler safýna girecekti. O da bazýlarýnýn iþine yaramýyor. Siz onlardan deðilsiniz diye düþünüyorum.

.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 751/853 ÝlkÝlk ... 251651701741749750751752753761801851 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •