Ege Cansen hocaya yazdýðým efsanevi yazý kaybolmasýn diye bir müddet yazmadým.
---
Beþ on yýl önce bir akrabamýn evine gitmiþtim, sahil köyündeki çay bahçesinde masada oturuyoruz. Bu tür sahil kasabalarý genelde cehape lidir. Burayýda cehape yönetiyordu.
Yan masada konuþan yazlýkçý kadýnlara kulak misafiri oldum. "keþke burayýda akepe kazansaydý, hiç olmazsa yollar böyle kötü olmazdý" dediler. Bu tarzda konuþup durdular.
Beni direk ilgilendirmeyen konulara müdahil olmam ancak içimden "ne kadar aptallar" diye düþünmüþtüm. "Yol yapsýn diye oy verirsiniz, evinizi bile kaybedebilirsiniz" diye düþünmüþtüm.
Haklýydýmda.
Üç beþ yýl önce Ýzmir çeþme sahilinde güzel bir koy'a akepe el koydu. Kamu yararý dediler köylünün elinden aldýlar. Katarlýlara satmaya çalýþtýklarý ortaya çýktý, gazeteler yazýnca el koyma iþi suya düþtü. Zaten Ýzmir halkýný kolay söðüþleyemezsiniz. Hoþ eski Ýzmir lede pek alakasý kalmamýþ, çok göç almýþ.
Ýkinci olay yeni. Ýstanbul güngören akepe li belediye baþkaný bünyamin demir, koskoca Tozkoparan mahellesine yazý lar gönderiyor. "Evlerinize el koyduk, dönüþüm yapacaðýz, yakýnda yýkmaya geleceðiz."
Tozkoparan halký %50 akepe ye oy vermiþ. Araþtýrýyorlar bakýyorlar olay dönüþüm deðil birilerini zengin etme projesi. Halk birleþiyor mahkemeler filan mahkemede plan iptal oluyor ama belediye dinlemiyor, farklý yollarla yeni planlar yapýyor. Derken belediye baþkaný Tozkoparan'ýn elektriðini suyunu filan keserek halký kaçýrmaya bezdirmeye çalýþýyor.
Aha buda dönüþüm yapmaya çalýþan Güngören belediye baþkaný.
bunyamin-demir-kimdir-ak-parti-gungoren-belediye-baskan-adayi-bunyamin-demir-kac-yasinda-1546090.jpg
Maalesef ülke bu haldeki bu olaylar devede kulak. Her neyse, haber okumaya kalkýnca cehennemde yaþadýðýný anlýyorsun.
---
yýlmaz özdil'de bugün osman kavala yý korumuþ.
kavala'yý daha önce yazmýþtým, siyonistlerin türkiye ajaný olduðu açýk
(hiç kafa yormayýn akepe de 20 yýldýr kavala nýn siyonist ajaný olduðunu biliyordur. Þu an iþlerine geldiði için içeri almýþlardýr. cehape de bilir CIA ajanlarýný diðer partilerde. hangi partiyi hangi batýlý gizli servis kurmuþ, hangi parti liderleri ermeni, hangileri eþcinsel hepsini bilirler. Oynadýklarý oyun tamamen tiyatroddur ve ne kadar kavgalý gibi görünselerde birbirlerini ölümüne korurlar çünki hepsi ayný yolun yolcusudur ve çýkarlarý ortaktýr.). özdil yine ülkeyi bu hale getiren çýkar gruplarýndan aydýn doðanýda sýk sýk korur.
özdil doðru þeyleri yazýp, yanlýþ kiþilere baðlýyor.
Klasik kurnaz taktiðidir.
3 doðru söyler güven kazanýrsýn sonra dördüncüde 3 doðruyu kullanarak yanlýþa yönlendirme yaparsýn.
yiðit bulut da bu kurnazlýðýn kýralýdýr.
En basiti ile anlatayým.
2x2=4 dersiniz, herkesin bildiði bir doðru bu.
3+3=6 dersiniz, herkesin bildiði bir doðru bu.
4-1=3 dersiniz, herkesin bildiði bir doðru bu.
7x8=87 dersiniz ve bu kafa karýþtýran yanlýþý, 3 basit doðrunun arkasýna koyunca, matematiði zayýf olanlar 7x8 in 87 ettiðini hafýzalarýna yazarlar. Matematiði iyi olanlar yutmaz ama zaten hedefiniz onlar deðildir. kalabalýðýn bilgisi zayýftýr, amaç kalabalýklarý kendi aðýlýna sokmak.
özdil'de 20 tane basit ve duydulara hitab eden doðruyu sýralamýþ güveninizi kazanmýþ, peþine osman kavala maðdur oldu diyerek yanlýþýný doðrulara eklemiþ. Halbuki normal bir ülkede osman kavala vatana ihanetle yargýlanýr ve idam cezasý varsa 50 kere idam edilir. kavala nýn yaptýklarýný bilmiyorsanýz kavala için "vah yavrucak vah" dersiniz, çünki matematiði zayýf olan kalabalýktansýnýzdýr.
.
Yer Ýmleri