Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,86 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 504,53 Mn 6,02 / 6,39
85,95 9.98% 240,10 Mn 76,30 / 85,95
4.557,50 9.95% 265,40 Mn 4.147,50 / 4.557,50
1.349,00 -9.95% 202,34 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,75 Mn 2,90 / 3,13
6,48 -8.86% 112,77 Mn 6,40 / 6,88
21,74 -8.5% 274,70 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,20 4.58% 22,15 Mr 3,06 / 3,32
320,00 0.87% 9,02 Mr 317,75 / 322,25
13,01 9.05% 5,47 Mr 11,64 / 13,12
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
413,50 0.61% 4,24 Mr 407,00 / 416,25
18,46 -0.65% 498,35 Mn 18,28 / 18,66
78,05 -0.06% 3,14 Mr 77,40 / 78,50
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
747,50 0.2% 1,52 Mr 742,50 / 752,00
93,70 0.54% 225,07 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 101,32 Mn 114,90 / 116,30
30,98 0.52% 116,32 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 112,47 Mn 10,71 / 10,82
81,95 0.68% 219,74 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 756/853 ÝlkÝlk ... 256656706746754755756757758766806 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,041 - 6,048 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by narin Yazýyý Oku
    herkese selam,

abi borsayý býraktýn mý
    Rusya Ukrayna savaþý öncesi parayý çektim. Borsa bi sebeple çakýlýrsa tekrar para koyacaðým. Kenardayým.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ege Cansen hocayý düzenli okuduðumu bilirsiniz. Okuduðum medya içinde aydýn olarak gördüðüm tek gazetecidir. Ama iþçiyi 3. sýnýf mahluk olarak görmesini aðýr eleþtirdiðimi bilirsiniz. Aslýnda kendiside maaþlý çalýþan ama beyni kendini patronlara eklemlemiþ.

Her neyse, bugün yine maaþlý çalýþanlara geçirmiþ. Dolaylý yoldan iyi kazanýyorlar demiþ. Tezinide mantýksýz bir matematiksel hesaplamaya dayamýþ.

Konu þu.
    Ýþgücü ödemelerinin(Çalýþanlarýn maaþlarý) milli gelire oraný 2019 de %39.1, 2022 Eylül %25.4 diye açýklandý.

Yani çalýþanlarýn alým gücü veya baþka bir anlatýmla çalýþanlarýn bu ülkede bir yýlda üretilen toplam paradan aldýðý pay son yýllarda büyük bir hýzla düþmüþ.

Elma aðacý örneðini anlatmýþtým.

Kýsaca hatýrlatayým:
    Bir elma aðacýna 2 kiþi ortak. Aðaç her yýl 100 elma ürün veriyor. 40 tane elma Ali(çalýþanlar) alýyor, 40(patronlar) tane Veli alýyor, kalan 20 taneyi üretimi 2 ortaða eþit paylaþtýran Hulusi(Devlet) alýyor.

Üretim bu yýlda ayný, 100 elma ama Hulusi bu yýl Ali'ye 40 deðil 30 elma vermiþ. 10 elma eksik.

Sadece Ali nin aldýðý elmayý ve toplam üretimi bilmeniz, Veli ile Hulusi nin cebine giren elma sayýsýný bilmeniz için yeterli. Üretim 100 elma, Ali 40 yerine bu yýl 30 almýþ. Demekki almadýðý 10 elmayý ya Veli aldý, ya Hulusi aldý veya ikisi anlaþýp aralarýnda paylaþtýlar. Ýki kere iki dört.

Ali bu yýl fakirleþti.
    Ali'nin almadýðý 10 elma, Veli veya Hulusi'nin cebine girmiþ. Hangisinin cebine girdiði Ali nin fakirleþmesini etkilermi.? Hangisi ne kadar fazla almýþsa almýþ, Ali fakirleþmiþ.

Ana konumuza dönelim.

Ege hoca diyorki.
    Tamam Ali 40 elma alýyorken 30 elma aldý ama, almadýðý 10 elma kayýt dýþý elma toplayýcýsý Þükrü'nün cebine girdi. Veli'nin(patronlarýn) cebine girmedi.

Ege hoca Þükrü parametresini olaya sokarak kafa karýþtýrýyor. Þark kurnazýmý desem, tilki mi desem, bunadý mý bilemiyorum. Neden bu kurnazlýðý yaptýðýndan emin deðilim. Aptal olduðundan desem kesinlikle deðil. Ülkede sürü nün topluca melediði yerlerde "nooluyor" diyen kiþilerden ikincisi. Birincisi benim. Benden 5-6 yýl sonra bu dedi.

Bir kere Þükrü bu senenin icadý deðil. Önceki yýl hesaplarýnda adý geçmemiþ olabilir ama elmalarý her yýl þükrü toplar ve payýný alýr ancak hesaplarda söylenmemiþti. Þükrü bu sene ortaya çýkmadý.

Þükrü yüde hesaplara dahil ediyorsan, geçmiþ sene hesaplarýnda da dahil etmelisin. Kesin olan þu, geçmiþ senelerde Þükrü yine vardý ve Ali 40 elma alýyordu. Bu durumda bu sene Alinin alamadýðý 10 elma, Veli(patron), Hulusi(devlet) ve Þükrü(kayýtsýz ekonomi) arasýnda paylaþýlmýþ demektir.

Yeni açýkladýðý argüman, Alinin yani çalýþanlarýn fakirleþtiði gerçeðini deðiþtirmez.

Türkiye gerçeðine bakarsanda, patronlar devletle beraberler güçlüler. Çalýþanlar güçsüz ve savunmasýz. Çalýþanlarýn cebine giren paranýn azalmasý, diðer güçsüz olan kayýtsýz çalýþanlarýn cebine girdiðini göstermez. Türkiye gerçeðinde o paranýn yine devlet-medya, patronlar, mafya aralarýnda paylaþtýklarý kesin.

Ben kayýtsýz çalýþan diyerek kestirmeden gittim. Bu þekilde herkes anlayabilir diye umdum. Normalde kayýtsýz çalýþan deðilde baþka teknik ekonomik argümanlardan bahsediyor. Ancak özü benim anlattýðýmla ayný.

.
    @NeAcaipDunya

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Ege Cansen hocayý düzenli okuduðumu bilirsiniz. Okuduðum medya içinde aydýn olarak gördüðüm tek gazetecidir. Ama iþçiyi 3. sýnýf mahluk olarak görmesini aðýr eleþtirdiðimi bilirsiniz. Aslýnda kendiside maaþlý çalýþan ama beyni kendini patronlara eklemlemiþ.

Her neyse, bugün yine maaþlý çalýþanlara geçirmiþ. Dolaylý yoldan iyi kazanýyorlar demiþ. Tezinide mantýksýz bir matematiksel hesaplamaya dayamýþ.

Konu þu.
    Ýþgücü ödemelerinin(Çalýþanlarýn maaþlarý) milli gelire oraný 2019 de %39.1, 2022 Eylül %25.4 diye açýklandý.

Yani çalýþanlarýn alým gücü veya baþka bir anlatýmla çalýþanlarýn bu ülkede bir yýlda üretilen toplam paradan aldýðý pay son yýllarda büyük bir hýzla düþmüþ.

Elma aðacý örneðini anlatmýþtým.

Kýsaca hatýrlatayým:
    Bir elma aðacýna 2 kiþi ortak. Aðaç her yýl 100 elma ürün veriyor. 40 tane elma Ali(çalýþanlar) alýyor, 40(patronlar) tane Veli alýyor, kalan 20 taneyi üretimi 2 ortaða eþit paylaþtýran Hulusi(Devlet) alýyor.

Ege hoca diyorki.
    Tamam Ali 40 elma alýyorken 30 elma aldý ama, almadýðý 10 elma kayýt dýþý elma toplayýcýsý Þükrü'nün cebine girdi. Veli'nin(patronlarýn) cebine girmedi.

Ege hoca Þükrü parametresini olaya sokarak kafa karýþtýrýyor. Þark kurnazýmý desem, tilki mi desem, bunadý mý bilemiyorum. Neden bu kurnazlýðý yaptýðýndan emin deðilim. Aptal olduðundan desem kesinlikle deðil. Ülkede sürü nün topluca melediði yerlerde "nooluyor" diyen kiþilerden ikincisi. Birincisi benim. Benden 5-6 yýl sonra bu dedi.

Türkiye gerçeðine bakarsanda, patronlar devletle beraberler güçlüler. Çalýþanlar güçsüz ve savunmasýz. Çalýþanlarýn cebine giren paranýn azalmasý, diðer güçsüz olan kayýtsýz çalýþanlarýn cebine girdiðini göstermez. Türkiye gerçeðinde o paranýn yine devlet-medya, patronlar, mafya aralarýnda paylaþtýklarý kesin.

Ben kayýtsýz çalýþan diyerek kestirmeden gittim. Bu þekilde herkes anlayabilir diye umdum. Normalde kayýtsýz çalýþan deðilde baþka teknik ekonomik argümanlardan bahsediyor. Ancak özü benim anlattýðýmla ayný.

.
    Ege Hoca ile ilgili görüþlerine katilirim , gençliðini arcelikte muhendis ,genel mudur yardimciligi yaparak geçirmiþ sonra Anadolu grubunda icra kurulunda bulunmuþ bir kiþi iþçi dostu olamaz , iþçiye sadece bir gider kalemi olarak bakabilir .

Ancak bilhassa Ege , temel ekonomik bilgileri düzeltme konusunda çok basarili ve hatta , her þeyi bildiðinden çok emin olan kahvede piþti oynayandan , pazarda patlýcan satan sayýn halkýmýza hatta hatta beyaz yakalý pek çok okumuþ cahil içinde eþsiz bir öðretmen , tabii kýt olmayanlara.

Bir ara Allah söyletti , "Turkiye de cari açýk o kadar da çok deðil aslýnda belki çok az deyiverdi , Asaf Bon bon bakarken , bu kadar iþadamýnýn kayýt dýþý yurtdisinda bulunan varlýklarý,( bayaðý milyar dolarlar ) nerede kazanýldý , burada deðil mi " dedi.
    Bu hayati tespit aslýnda ülkenin içerden , dýþardan birlikte soyulduðunu kanýtlar nitelikte .
    Bir arada , hani bir söz vardýr ya " siz içerden biz dýþardan soyuyoruz bi türlü batýramadýk bu ülkeyi derler ya " lafýný tekrarladý .Yaþlandý da demans belirtisi ile mi konuþuyor bilemedim.
    Cari açýk tespiti herþeyin anahtarý bence. Evropalilar abd liler bize boyalý boktan kaðýtlarýný verecek deye domatisi 20 liradan yiyoruz hatta bu topraklarýn en iyi meyvalarýný , peynirlerini , çaylarýný biz görmüyoruz toplayýp üretip satýyoruz hep borcun faizine yetmiyor , ülkeyi maraba yapan 1950 zihniyeti ile býrakýnýz çalsýnlar býrakýnýz çýrpsýnlar diyen iksv de giriþte sýrýtarak çanta saat gözlük ayakkabý elbise tanýtýmý yapan sorosçu zenginlere bakalým daha ne kadar hizmet edecez.

Alýntý Originally Posted by Desidero74 Yazýyý Oku
    Ege Hoca ile ilgili görüþlerine katilirim , gençliðini arcelikte muhendis ,genel mudur yardimciligi yaparak geçirmiþ sonra Anadolu grubunda icra kurulunda bulunmuþ bir kiþi iþçi dostu olamaz , iþçiye sadece bir gider kalemi olarak bakabilir .

Ancak bilhassa Ege , temel ekonomik bilgileri düzeltme konusunda çok basarili ve hatta , her þeyi bildiðinden çok emin olan kahvede piþti oynayandan , pazarda patlýcan satan sayýn halkýmýza hatta hatta beyaz yakalý pek çok okumuþ cahil içinde eþsiz bir öðretmen , tabii kýt olmayanlara.

Bir ara Allah söyletti , "Turkiye de cari açýk o kadar da çok deðil aslýnda belki çok az deyiverdi , Asaf Bon bon bakarken , bu kadar iþadamýnýn kayýt dýþý yurtdisinda bulunan varlýklarý,( bayaðý milyar dolarlar ) nerede kazanýldý , burada deðil mi " dedi.
    Bu hayati tespit aslýnda ülkenin içerden , dýþardan birlikte soyulduðunu kanýtlar nitelikte .
    Bir arada , hani bir söz vardýr ya " siz içerden biz dýþardan soyuyoruz bi türlü batýramadýk bu ülkeyi derler ya " lafýný tekrarladý .Yaþlandý da demans belirtisi ile mi konuþuyor bilemedim.
    Cari açýk tespiti herþeyin anahtarý bence. Evropalilar abd liler bize boyalý boktan kaðýtlarýný verecek deye domatisi 20 liradan yiyoruz hatta bu topraklarýn en iyi meyvalarýný , peynirlerini , çaylarýný biz görmüyoruz toplayýp üretip satýyoruz hep borcun faizine yetmiyor , ülkeyi maraba yapan 1950 zihniyeti ile býrakýnýz çalsýnlar býrakýnýz çýrpsýnlar diyen iksv de giriþte sýrýtarak çanta saat gözlük ayakkabý elbise tanýtýmý yapan sorosçu zenginlere bakalým daha ne kadar hizmet edecez.
    Önemli ,pek mühim not :ülkenin soyulmasý sadece 1950 meselesi deðil daha öncede ve her devirde Bursanin fethinden bu yana belki en baþtan, sistemi içeriden yiyen bitiren tiplerin iþi bunlar , man of all seasons ,yani her devrin adamý olmakta fevkalâde mahir insanlardýr .Düzeltiyorum .

5. [QUOTE=alicemal;6081384]Bugünki haber.

"Otomobilini satýn alacaðýz ama önce tamirciye kontrol ettirelim" deyip kendi tamircilerine götürüyorlarmýþ. Araç sahibi çayýný içerken tamirci otomobilin altýnda yer alan orjinal katalizörü çaktýrmadan söküp baþka hurda katalizörü takýyormuþ. Sonra "arabayý beðenmedik" deyip satýn almýyorlarmýþ.

Orjinal katalizörüde büyük ihtimalle merkezi tamircilere satýyorlar. Merkezi tamircilerde o katalizörlerin yaðýný tozunu alýp, boyayýp
    SIFIR parça diye Türkiyenin her yerine internetten satýyorlardýr. Baþýmdan geçen klima kompresörü olayýný yukarda yazmýþtým. Benzeri sistem, otomobilin tüm parçalarýnda yapýlýyor olabilir. Bunu yapanlar azýlý sabýkalý hýrzýlar deðiller. Sýradan vatandaþlar. Sorsan çevrelerinde namuslu ortalama vatandaþlar olarak biliniyorlardýr.

Yaw nereye gidiyorsun Türkiye.

Geçmiþ yýllarda benim arabadada pek çok parça tamircilerden sonra ya yerinde yoktu yada kýrýðý ile deðiþtirilmiþti. Bu tür bir þeyden kesin emin olamazsýnýz o sebeple onlar aldý, deðiþtirdi diyemiyorsunuz. Tamircilerle bu türden pek çok olay baþýma geldi ama kesin yaptýlar diyemedim. Bugün ki haberi okuyunca onlar aklýma geldi. En az 4 parçayý deðiþtirdiler ve en az 2 kezde bilinçli olarak arabamýn parçasýna zarar vererek tekrar tamire gitmemi saðlamaya çalýþtýlar.

Benim japon arabanýn yetkili servisi 3 saat uzaklýkta ve arada 72 tane kýrmýzý ýþýk olduðundan, BASÝT ÝÞLER ÝÇÝN yakýn çevremdeki sanayide farklý tamircilere götürüyordum. O tamircilerin yediði haltlar hep. Birde Ýzmir deki yetkili serviste þüpheli olay gerçekleþti. Sonra o yetkili servis kapandý, baþka semtte yenisi açýldý. Demekki vardý biþey.[/QUO

maalesef esnaflýk artýk hýrsýzlýk ve sahtekarlýk oldu...çözüm çok basit..sýfýr araç veya tüketim malý alýp sadece yetkili servisle garanti ile iþlem yaptýracaksýnýz..aylýk aidat ödediðiniz avukat bürosu da olacak..oto sanayi yok tamirci..düþünün büyük þehirlerde dükkan kirasý 20000 iþçi 3 kiþi 30000 faturalar 5000 patron ev gideri 15000...5000-10000 senet söyle veya extra gider söyle..topla ve nasýl çýkaracaðýný düþün...bir de aracýnýz marka ise model fark etmiyor yandýnýz..iþin kötüsü böyle soyulanlarda baþkalarýný soyup telafi etmeye çalýþýyor..tabii ki dürüst insanlarý tenzih ederim..

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    desidero ya katýlýyorum,
    maltepe sýfýr araç almak normal çalýþarak kazanan biri için mantýklý deðil. Az yakan, orta konfor, otomatik bir araba alayým desen fiyatý ikinci el ev fiyatý.

Tekrar söyleyeyim, sadece emeðinin karþýlýðýný alan biri, parasý olsa bile gidip sýfýr araba deðil ikinci el ev alýr kiraya verir. Gelen kira ile kredi çeker (yada biriktirir) ikinci el araba alýr.

Ancak baba parasý yiyenle kolay kazananlar sýfýr araba alýr. Hak ettiðinden fazlasýný kazananlar alýr. Tabi bu lafa alýnan çok olacaktýr ama izah edeyim. Ýyi okul mezunusun iyi bir yerde yüksek maaþla iþe baþladýn. Bi kaç sene sonra gittin sýfýr araba aldý kýz tavlayacaksýn. Bunu geçiyoruz, kýz tavlama ve hava atma amaçlý alýnan araçlar mantýða girmiyor duygusal alýmlar bunlar. Bunu geçtik ayný yerde 10 sene çalýþtýn maaþýn katlandý sýfýr ev aldýn sýfýr araba aldýn. Ýþte ben böyle yerlerde uzun seneler çalýþtým evler arabalar aldým ama hepsi hak etmediðim paraydý. Dev þirketlerde basit ekip iþleri yapýp tonla para kaldýrýyorduk.

Hak etmediðim paraydý ve yüzlerce kiþi çalýþýyorduk tek kiþi hak etmiyordu. En baþta yöneticiler hak etmiyordu. O yüksek maaþlarýn çoðu haram paraydý çünki bize böyle yüksek ücret veren büyük þirketler devleti direk soyan yada bankalar gibi devletle ortak halký soyan þirketlerdi. Halký soyup bize bol maaþlar veriyorlardý. Oralarda çalýþan yüzlerce teknik elemana ve yöneticiye sorsanýz, çalýþtýklarý þirketlerin kendisine verdiði parayý nereden kazandýðýný bilmediði için aldýðý paranýn da haram olduðunu bilmez. Çalýþýyorum hak ediyorum diye düþünür. Her neyse.

Diyeceðim oki hakettiðini kazanýp ev ve sýfýr araba alacak olanlarda çok var ama onlar dediðim gibi ev-arsa alabilecekken o parayý sýfýr arabaya gömmez diye düþünüyorum. Araba fiyatlarý olayýný defalarca yazdým. Türkiyede otomotivde devlet destekli KARTEL var ve otomobilde bu ülke 60 yýldýr acaip soyuluyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Benim ilçede bir kaç haftadýr hergün sela okunuyor. Bazen günde iki kez. Ambulanslar hiç durmadan dolaþýyorlar.

Anladýðým kadarý ile covid den ölenler patladý.

Özellikle bünyesi zayýf olanlar, baþka hastalýðý olanlar ve yaþlýlar, maske takmadan çýkmayýn, kapalý alanlara maskeli bile olsanýz girmeyin.

Bol bol C vitamini tüketin. ben hergün bir kaç bardak limonlu bitki çayý tüketiyorum. Bol meyve yiyorum. 10 yýldýr pastahane ürünlerini býraktým sayýlýr, haftada bir güne indirdim. Bir kaç aydýrda hamur dan uzak durmaya baþladým.

Covid döneminde 3 kez rahatsýzlandým. Sadece ikincisinde 3 gün kadar evde yatmak zorunda kaldým. Birincisi ve üçüncüsü ayakta hafif geçti. Sanýrým covid in bütün varyantlarýna yakalandým. covid veya nesle-grip ilaçlarý kullanmadým sadece aspirin aldým. hastahaneyede gitmedim. Sadece birincisinde test yaptýrdým oda negatif çýktý ama tüm belirtilerim covid i destekliyordu. Bence kesin test hatalýydý. Zaten doðruluk oraný %60 mýþ. Hastaneye gitmemek ve ilaç kullanmamakla övünmüyorum yanlýþ anlaþýlmasýn. Tüm hayatým spor ve saðlýklý beslenme ile geçtiði için hastanelerle az iþim oluyor. Mecbur hissettiðimde tabiki gidiyorum ama önce saðlýklý yaþamak gerekir.

Demem oki, iþler covid konusunda bir kaç haftadýr karýþtý. Dikkatli olalým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Piyasalarda bir kaç aydýr karýþýk. Sebebi ukrayna-Rusya savaþýnýn ciddiye doðru gitmesi. Bu hafta Rusya, abd yi tehdit etti. Ukrayna ya uzun menzilli füze verirsen, kýrmýzý çizgimizi geçtin demektir. Senide düþman olarak iþleme alýrýza gelen açýklama yaptýlar. yani abd hedeflerini de vururuz diyorlar.

Avrupa ülkeleri abd ye boyun eðmek zorunda, Ukrayna ya destekte çok ileri gitmeye baþladýlar. Bunun sonucu Ukrayna savaþý uzadý. Sonucunda Avrupa ülkeleri ekonomik açýdan zorlanmaya baþladýlar. Zorlanýnca ekonomilerini vurdu ve borsalarýda doðal olarak zorlanmaya baþladý. abd zorlanmýyor çünki para matbaalarý durmadan çalýþýyor ve dünyadan istediklerini o dolar denen kaðýtla alabiliyorlar. Avrupa ve dünyanýn geri kalan ülkeleri yapamýyor hali ile zorlanýyorlar.

AB'nin savaþa verdiði destek sonucu ekonomileri zorlanmaya baþlanýnca, abd parasýna karþý paralarýda deðer kaybetmeye baþladý. abd parasý Avrupa parasý karþýsýnda yükselince, abd parasý ile fiyatlanan EMTÝA ürünlerininde fiyatlarý düþmeye baþladý. Ons altýnda bu sebeple düþüyor.

Rusya ve Çin le iliþkileri geliþtirmeye baþlayan Merkel'i dehleyip, abd nin köpeði olan yeni baþkaný Almanya nýn baþýna geçiren abd, Avrupayýda bataðýn içine soktu. abd karþýsýnda avrupanýn ne kadar aciz olduðu da ortaya çýktý. Ne kadarda çok abd ye baðlýlarmýþ. Zaten trump almanyaya ticari savaþ açtýðýnda, Alman ekonomisinin abd parasýna ne kadar çok mahkum olduðunun ip uçlarýný almýþtýk. abd ye karþý gelen Avrupa ülkesi lideri, ya hemen ayaklanmalarla baþ baþa kalýyor(Fransa-Makron), yada Almanya gibi baþkanlarý deðiþiyor.(Merkel-hoþ Merkel'in oylarý azalmaya baþlamýþtý, abd ne kadar etken oldu bilemiyorum, bence muallak ama abd nin çok iþine yaradý ve yeni gelenin abd kuklasý olmasýda düþündürücü. Giden ve gelen'in yaptýklarýna bakýnca Almanya baþganýnýn dehlenmesinde abd parmaðý var gibi görünüyor.)

Bir tek bizim borsa savaþý týnlamýyor. BIST in ortaðý olan katar lýlar BIST i yukarý çekip duruyorlar. Son günlerde bankalara gelen aðýr satýþa raðmen BIST dayanýyor. abd nin bizim bankalarý tehdit etmesi sonucu bizim bankalar tabanlara baþladýlar. Rusya dijital finans aðý MÝR e baðlanan Türk bankalarý, abd tehdidi altýnda.

Ne zamandýr ekonomi yazýsý yazmamýþtým. Yazdýklarým hafif takip sonucudur. Olaya hakim deðilim, sadece dýþarýdan bakýþ.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 756/853 ÝlkÝlk ... 256656706746754755756757758766806 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •