Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 757/853 ÝlkÝlk ... 257657707747755756757758759767807 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,049 - 6,056 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Selam,

Herkese bol kazançlar. Okunacak bayaðý mesaj birikmiþ.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by abigailcat Yazýyý Oku
    Selam,

Herkese bol kazançlar. Okunacak bayaðý mesaj birikmiþ.
    Sanada bol kazanç dilerim.

---

erdoðan'ýn damadýna ait baykar þirketinden bir kaç kez bahsetmiþtim. Sebebi ile beraber, baykar þirketi damada ait olmasaydý ancak oyuncak drone yapabileceðini anlatmýþtým. Teknolojiyi TUSAÞ'ýmýzdan aparttýðýný ve bu Teknolojiyi dýþarý çýkardýðýnýda yazmýþtým.

Ýlave etmek istediðim þu. 24 ülkeye ileri teknoloji SÝHA larýmýzý satýyor ve hiç bir kurala tabi deðil. Ýleride savaþ yapma ihtimalimiz olan ülkelerede satýyor.

Bu tür ileri teknoloji ürünlerin ihracatý batý ülkelerinde meclis onayýna tabidir. Hangi ülkeye ne satacaðýna meclis karar verir. Bizim ülkede ise kim kime ne satýyor belli deðil. Meclisdeki yaþam formlarýnýn bu satþlardan benim kadar bile haberi yoktur.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Sanada bol kazanç dilerim.

---

erdoðan'ýn damadýna ait baykar þirketinden bir kaç kez bahsetmiþtim. Sebebi ile beraber, baykar þirketi damada ait olmasaydý ancak oyuncak drone yapabileceðini anlatmýþtým. Teknolojiyi TUSAÞ'ýmýzdan aparttýðýný ve bu Teknolojiyi dýþarý çýkardýðýnýda yazmýþtým.

Ýlave etmek istediðim þu. 24 ülkeye ileri teknoloji SÝHA larýmýzý satýyor ve hiç bir kurala tabi deðil. Ýleride savaþ yapma ihtimalimiz olan ülkelerede satýyor.

Bu tür ileri teknoloji ürünlerin ihracatý batý ülkelerinde meclis onayýna tabidir. Hangi ülkeye ne satacaðýna meclis karar verir. Bizim ülkede ise kim kime ne satýyor belli deðil. Meclisdeki yaþam formlarýnýn bu satþlardan benim kadar bile haberi yoktur.
    Alicemal çenem durmadý yazmadan edemedim, biz de bu isler meclis kararýyla olmaz olsada sayýn meclisimiz zaten verilen kararý oylar biz de bu isler , kýraathane mantýðý ile çalýþýr , þöyle ki ," ya arkadaþlar bu desideroyu tanýyan var mi , yaw ben tanýyorum iyi adamdýr verelim sihalari sikinti olmaz , adamýn arsasý var kat karþýlýðýnda inþaatý alýrýz ondan ,,," iste boyle bir mantýkla siha deðil hidrojen pompasý olsa satarik tabi money de gelecek .Damadýn torunlarýn iaþesini karþýlamasý lazim.

Bu arada seni kutlarým 10 numara yazmýþsýn,haram para aldýk çalýþtýk diyen bi seni gördüm koca ülkede , baðýmsýz aday ol verecem oyu sana ,bir ara þirketler , 2005 lerde nlp ,þu ,bu millete oyun oynatýp para döküyorlardý , arpa fazla gelince beyaz yakalýlar sapýtýr bi mok ürettiklerini zanneder çok ciddi pozlar takýnýr baksan dersin adam dünyayý çözmüþ .Halbuki dediðin gibi soyulan ülkeden simit kaþar yemektedir.Hey gidi beyinsizler hey .
    Oyumu 1920 tkp ye verecektim ,kapatacaklar dükkaný gibi eski tüfenkler , sen bi yer bulursan bana da haber et .

Bunu da söyleyip bi sure dinleneyim , dolarcilarin orada dedim ki faizi yüzde 7 ye indirsinler oyumu bunlara verecem , imamýn oðlunun pesine takýlan dangalaklar hemen inandý, ironi bile yapamadýk , bana trol diyen bile oldu bu kadar solcusu saðcýsý beyinsiz bi milletten ne çýkar , anca bu kadar , adamlar bunlara boþuna idraksiz ....dememiþ , yapacak bi þey yok savrulacaðýz sonra aðýt yakarýz , en iyi bildiðimiz þey .Hadi eywallah.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Meclis konusunda desidero ya katýlýyorum. Aynen öyle yapýlýyor.
    tkp yi bende araþtýrdým ve amerika üretimi olduðuna karar vermiþtim. Devletin ince yerlerinde çalýþan bir arkadalþým tkp yi fransýz gizli servisinin kurduðunu söylemiþti. tkp den vazgeçtim.
    Þimdi hkp yi(Halkýn kurtuluþu partisi) inceliyorum. Arkasýnda dýþ devlet þu ana kadar bulamadým. Kapasiteleri çok güçlü görünmüyor saçma hareketleride var ama koyunun olmadýðý yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derlermiþ. Bu atasözüde ilginç, açýklamaya muhtaç gibi. Sonuçta mecburiyetten verebilirim yada saçmalamaya devam ederlerse hiç bir partiye vermem. "Boþ oy atmak rakip partinin iþine yarar" diyen fatih altaylý gibi devlet sülüklerinede aldrmýyorum. Oda devleti soyan medyadan bol yüklü haram maaþ alýyor ve hak ettiðini sanýyor. Boþ oy atma benim hýrsýzýma oy at diyorlar. Her neyse.

---

Oxford ve Google ýn ortak yaptýðý araþtýrma da, "yapay zekâ"larýn tehlikeli olma ihtimalinin yüksek olduðu sonucu çýkmýþ. Bunu twitterde üç beþ ay önce yazmýþtým. Yapay zekâ ya öðrenme yeteneði eklersen tehlikeli hale geliyor.

Bunu nerden çýkarmýþtým.

Geçmiþte yazdýðým bir projeye, temel bazda özellikleri olan basit bir yapay zekâ modülü eklemiþtim. Bu modül, web sitesinde yazanlarýn, hangi konudan bahsettiðini anlamaya çalýþýyordu.

Basit anlamda öðrenme yeteneðide eklemiþtim. Yapay zekâ modülünün tasarýmý kodlamasý tamamen bana ait. Hiç bir satýrý baþka yerden alýnma deðil.

Bu sene düþünmüþtüm. "Acaba o modülü projeden ayýrýp, modül için kendi baþýna bir site açsam. Öðrenme yeteneklerini geliþtirsem" nasýl olur.?

Sonrada öðrenme yeteneklerini nasýl geliþtirebilirim diye düþünmeye baþlayýnca, yapay zekâ daki tehlikeyi fark ettim. Yazýlým, öðrenmeye baþlayýnca, tehlikeli hale geliyor.

O iþi hâlâ yapmadým ama yapmayý düþünüyorum. Basit bir web sitesi kurup, yapay zekâyý koyup geliþtirmeyi düþünüyorum.

Pek akýllýca deðil. Mevcut geliþmiþ yapay zekâ'lar zaten o iþi yapýyor. Onlarca yýldýr onlarca ülkede onbinlerce yazýlým mühendisi yazýlaný ve konuþulaný anlayan yapay zekâlar yazmýþlar. Üzerine benim yazmamýn anlamý yok. Onlarýn yazdýklarýna ekleyecek bir þeyim varmý.? Bilmiyorum çünki onlarýn yazýlýmlarýný incelemedim, eðitimini almadým, yüz tanýma haricindeki yapay zekâ yazýlým kütüphanelerini kullanmadým.

Benim amacým öðrenme meraký. Beyin sürekli öðrenmek istiyor bende mecburen yemliyorum. Umarým beyin durmaz ölene kadar öðrenme hevesi devam eder.
    @NeAcaipDunya

Alýntý Originally Posted by Desidero74 Yazýyý Oku
    Bunu da söyleyip bi sure dinleneyim , dolarcilarin orada dedim ki faizi yüzde 7 ye indirsinler oyumu bunlara verecem , imamýn oðlunun pesine takýlan dangalaklar hemen inandý, ironi bile yapamadýk , bana trol diyen bile oldu bu kadar solcusu saðcýsý beyinsiz bi milletten ne çýkar , anca bu kadar , adamlar bunlara boþuna idraksiz ....dememiþ , yapacak bi þey yok savrulacaðýz sonra aðýt yakarýz , en iyi bildiðimiz þey .Hadi eywallah.
    Þöyle bi baktým sadece biri iki cümle kurmuþ hatta biri sans destek vermiþ eksi yaparlarsa bende oy veririm demiþ.
    Sen sanýrým burada ali cemalve abartý sanatýný kullanmýþsýn yada neyse...
    bir halt olacaðý yok.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ayhan yýllardýr burada yazmamýþtý. Sadece kýzýnca gelip yazýyor. Desidero ile dolar topiðinde pek anlaþamýyorlar sanýrým.

---

2 gündür gaza gelmiþ durumdayým, yazýyorum.

Yine yazayým.

Ýnsan evrimi ile ilgili ne bilgi vermiþtim. Oran %80.

Ýnsanlarýn %80 i ezbere yaþar. Beyinlerinin düþünme yeteneði yoktur, ezberlerini kullanarak hayatlarýný devam ettirirler. Ezberlerinde olmayaný yaratamazlar. Mecburlarsa þansa ilerlerler. Örneðin yollarýna nehir çýkmýþsa ve hayatlarýnda ilk defa nehir görmüþlerse, nehri analiz etmezler, ya korkup geri dönerler veya direk dalýp geçmeye çalýþýrlar. Cahil cesareti ile geçmeye karar vermiþlerse ya ölürler ya kalýrlar. Daha önceden nehir görmüþlerse ve baþka insanlar nehrin derin olmayan yerini arayýp yüzerek geçmiþlerse, o zaman bilgileri dahilinde nehre muamele yaparlar.

Ýmdi baþýmdan geçen örnekle evrilmemiþ beynin olaylarý analiz þeklini yazayým.

Evrilmemiþ olanla ilgili baþka ne örnek vermiþtim, havuç sopa sistemi ile çalýþýrlar. Doðru olan havuca ulaþmaktýr, yanlýþ olan sopa yemektir. Havucu çalsanýz da o doðrudur çünki karnýnýz doyar. Sopayý sizden daha þeytan biri atmýþ olsa da yaptýðýnýz þey sopa yemenize sebep olduðu için yanlýþtýr. Çünkü canýnýz yandý.

Doðru ve yanlýþ anlayýþý hayvanidir. Yani iç güdüseldir. Ýç güdülerimiz hayvani yanýmýz en ilkel tarafýmýzdýr.
    Hoþuna gitmiþse doðrudur, canýn yanmýþsa yanlýþdýr.

Örneðin kendisi evliyken komþunun 18 yaþýndaki kýzýna sulanýr tenhada sýkýþtýrmaya çalýþýr, hoþuna gittiði için doðrudur. Sokakta yürürken yol kendisinin olsa bile karþýdan gelen polis e kenara çekilerek yol verir, polisten korktuðu için kenara çekilmesi doðrudur. Yada karþýdan sedat peker geliyordur, caný yanacaðý için yol kendisinin olsa da kenara çekilir. Doðru olan budur.

Ýmdi ana örneðe gelelim.

3 yýl önce bölünmüþ yolda arabamla gidiyorum. Bekar arabasý, en fazla 180 yapan orta halli bir araba. Gidiþ yolu 2 þerit. Hýz sýnýrý 90 km.
    Ýleride 2 otomobil var, ikiside çok yavaþ gidiyorlar ve sol þeritteler. En fazla 60 veya 70 le gidiyorlar. Onlarýn arkasýna 90 la geldim. Yol tenha ve yeni yapýlmýþ süper yol, çift þerit, þehir dýþýnda bir yol. Arabalara yaklaþýnca baktýmki öndeki araba lüks bir BMW. Çok yavaþ gidiyor, ya çok yaþlý biri veya bir kadýn olmalý. Sað boþken solda yavaþ gidenler genelde bu tipler oluyor veya çok eski arabalý köylüler oluyor.
    BMW nin arkasýnda toyota nýn yeni SUV larýndan var. Ýlginç olan oda yavaþ yavaþ BMW nin arkasýndan gidiyor, geçmeye çalýþmýyor. Böyle durumda ne yaparsýnýz, flaþörleri yakýp yol istersiniz, yol verirse geçersiniz, vermezse saðda güvenli boþ yer varsa saðdan geçer gidersiniz.

Toyota ikisinide yapmýyor. Biraz bekledim toyota BMW yi kenara çeksin ve geçsin diye. Yok, yavaþ yavaþ ikiside sol þeritte gidiyorlar.

O zaman ben geçmeliyim dedim çünkü çok yavaþ gidiyorlar ve kenara çekilme gibi bir görüntüleri yok, hallerinden memnunlar.

Flaþör yaksam olmaz çünki çekilmeyen önümdeki toyota deðil, onunda önündeki lüks büyük BMW.

Sað þerit boþ, saða geçip gaza bastým toyota yý geçtim. O esnada ilerde saðda kamyon belirdi. Saðdan devam edip BMW yide geçemedim, toyota ile BMW nin arasýna girip kamyonu geçmemizi bekledim.

Kamyonu hep beraber geçince BMW ye flaþörleri yakýp kenara çekilmesini istedim. BMW de hemen kenara çekildi ve geçtim.

Olay ondan sonra koptu.

Toyota SUV un þoförü aniden sapýttý. Flaþör ve kornasýný açýp gaza bastý ve çok hýzlý gelip saðdan beni geçti. Ben 90 la gidiyordum yasal sýnýr oydu, toyota beni geçmek için yasal sýnýrýda geçti. Ýlerde sola döneceðim için solda kalmýþtým ayrýca saða geçecek süre bana tanýmamýþtý.

Toyota nýn þoförü anladýðým kadarý ile BMW yi önce ben geçecektim sen nasýl benim hakkýmý gasp edersin demeye getiriyordu.

Olayý analiz edelim.

Sen BMW yi uzun süre geçmemiþ, yol da istememiþ arkasýnda yavaþ yavaþ gidiyorsun. Bunu gören benim gibi biri toyota nýn geçmeye niyeti yok belkide beraberler diye düþünür.

Ama hayýr geçmek istiyormuþsun hemde çok istiyormuþsun ama geçmiyorsun, arkasýnda bekliyorsun. BMW nin keyfini bekliyorsun ne zaman saða çekilirse o zaman geçeceksin. BMW den korkuyorsun.

Peki BMW den neden korkuyorsun? Plakasýný tanýdýn mafya babasýmýydý? Veya içindeki adamý gördün korkutucu biri miydi ki korktun.? Hayýr. Korksaydýn ben geçtikten sonra BMW yi geçmezdin.

Buda demektir ki BMW nin temsil ettiði þeyden korktun.

O araba BMW olduðu için hýzlý, lüks olduðu için sahibi güçlü. Ondan korkarým, geçemem. O ne zaman insaf ederse ben o zaman geçerim. Ben alt sýnýfým.

Ýþte ilkel kafa böyle çalýþýr. Olayý analiz etmez, ÞEKLE BAKAR.

Evde namaz kýlmayý camide namaz kýlmadan daha aþaðý görenlerde ayný düþünce tarzýndadýr. Olay tanrýya ibadetse, evde de edebilirsin. Evde de, cami de de Tanrý sana ayný mesafededir. Ama þekle uyar ve camiye gider. (Tanrý ya inanmadan ÇIKAR AMAÇLI gösteriþ yapanlarý saymýyorum. Onlar sokakta bile aniden namaza dururlar. En kalabalýk yer lazým onlara. Tanrý ile iþleri yoktur.)

Ezber beyin BMW yi geçmeye korktu, ismi ve cisminden dolayý.

Geliþmiþ beyin ise þekli deðil olayý analiz etti. Yaptýðýmýz þey ihtiyaç amaçlý bir yerden bir yere gitmek. Ulaþým yapýyoruz. Altýnda istersen eþek olsun, istersen BMW olsun istersen balistik füze olsun. Ulaþýmýn kurallarý belli ve o kurallar dahilinde herkes gideceði yere varýr.

Benim gördüðüm, ulaþým ve ulaþým kurallarýydý, toyotayý süren adamýn gördüðü ise güç'dü.

Ben olayý analiz ederken toyota þoförü ezberindeki þeye uygun davranýyordu. BMW sahibinden korkacaksýn ve BÝAT edeceksin. Ama önünde senden daha düþük bir araba varsa o sana BÝAT EDECEK. Oradaki en uygun fiyatlý araba benimkiydi ve en arkada onlarýn keyfini beklemem gerekiyordu. Onlar üstündü.

BMW þoförüde hemen yol verdiði için oda þekle deðil olaya dikkat etmiþti. Olay zenginlik güç deðil ulaþým olayýydý.

Ezber beyinle yaþayan düþünemediði için olaylarý anlayamaz, ezbere hareket eder. Belleði ise, korktuðu ve peþinden koþtuðu sopa ve havuçlarla doludur.

Benzer olay ilçe içinde yaþamýþtým. Þehir içi 2 þerit yol ama sað taraf park yeri olmuþ arabalarla dolu geriye tek þerit kalmýþ. Kalabalýk yer olduðundan arabalarýn arasýndan insanlar çýkýyor hýzlý gidemezsin. 20 - 30 km civarý hýzla gideceksin. Bende öyle yapýyorum. Arkamdan bir araba hýzla geldi, baþladý bana korna çalmaya ve flaþör yakmaya. Kenara çekilemem, hýz yapamam salak olmam lazým. Tam o an epey ileride trafik polisinin renkli flaþörleri göründü. O flaþörler görünür görünmez arkadaki ilkel beyinli korna çalmayý ve flaþör yakmayý býraktý. Öküz den koyuna döndü. SOPA yý görmüþtü ve BÝAT etmeliydi. Yaptýðýnda haklý isen, trafik polisi varken de ayný þeyi yapmalýsýn. Ezber beyni trafik polisinden korkuyordu ve beni rahatsýz etmeyi býrakmasý onun için doðru olandý.

Haftaya bu yazý ile baþladýk. Daha öncede parça parça yazdýðým yazýlarýn toparlamasý gibi oldu.

Bu yazýyý kopyalayýp alayým, örnekleri kitabýmda kullanýrým.

.
    Son düzenleme : alicemal; 19-09-2022 saat: 12:20.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada son haftalardaki bankalar üzerindeki abartýlý hareketlerin sebeplerinden biride bir manipulatörmüþ. Aslýnda bankalarda yýllardýr anormal hareketler oluyor. Hem siyasi hemde BIST in manipulatörlere izin veren kötü yönetim þekli ile.

Bu son anormal tavan tabanlarda, abd nin tehdidi olduðu kadar bir manipulatörün etkiside varmýþ. Mutlaka piyasa topiklerinde bu kiþiden bahsetmiþlerdir. Bende manipulatörler dosyamdan aldýðým kýsa bir paragrafý asayým. Bir kaç farklý piyasa sitesinden alýp özeti kaydetmiþtim.

--- mehmet akdere ---

2022 Temmuz Aðustos aylarýndaki viop üzerinden bankalarýn tavan olmasýnda payý var. MB nin faizi 1 puan indireceðinden haberi oluyor. Enflasyon %80 leri aþýyorken MB Faizi 14 den 13 e iniyor ve bazý bankalar tavan oluyor. Spekülatör mehmet akdere, çoðunlukla akp ye yakýn olduðu bilinen ahlatçý yatýrýmdan iþlemleri yapýyor.
    Baþka haber: Borsa Ýstanbul piyasasýnýn yakýndan tanýdýðý, sürekli Sermaye Piyasasý Kurulu tarafýndan idari ve yasal yaptýrýmlara maruz kalan Ýttifak Holding'in eski Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Akdere, kendi þirketi olan Akdere Ýnþaat üzerinden Ýþ Gayrimenkul ve Yatýrým Ortaklýðý (ISGYO) þirket hisselerinden alýþ yaptý. Ýttifak Holding'in eski Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Akdere, 2009 yýlýnda içlerinde Mecnur Çolak'ýn da bulunduðu "keriz silkeleme" adý altýnda yapýlan borsa manipülasyonlarýndan dolayý tutuklanmýþtý. Dönemin ünlü spekülatörleri ile tutuklama kararý çýkarýlan ekibin 1 ayda 25 milyon liralýk vurgun yapýldýðý iddia edilmiþti.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 757/853 ÝlkÝlk ... 257657707747755756757758759767807 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •