Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 758/853 ÝlkÝlk ... 258658708748756757758759760768808 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,057 - 6,064 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Ali cemalcim bi vobelit bi senin topiðin okumaktan keyif alýyorum. Deniz hocanýn topiði adeta akademik çalýþma içeriyor. Senin yazýlarýndanda keyif alýyorum. Çok yazmýyorum ki laf kalabalýðýna gitmesin
    Desideroyu tanýmam yazýsýný okuyunca merak ettim gittim baktým neyi kaçýrmýþým neler olmuþ diye.
    Dediði türde bi yazý yazmýþ ama diþe dokunur biþey deðil bir kiþi dediði gibi.troll demiþ oda diþe dokunur bi durum deðil biride destek atmýþ onunda çok bi anlamý yok
    Öyle yazmýþ ki bende yazýlarda kan gövdeyi götürmüþ sert fikir tartýþmalar olmuþ dedim yok öyle biþey suya yazýlmýþ yazýlar

Boþa gidipmaraþtýrmýþým onun için sayfaný meþgul ettim. Bak 1 günde 2 mesaj yazdým

Yazmýþken o manipilatörün arkasýndaki ekip bi bakmak lazým kombasancýlarýn adamý arkasýndaki ekip ve para kimin kimlerle anlaþmýþlar neden spk imkb masak 2-3 haftadýr trene bakar gibi bakýyorlar. Kazanýlan cukkalar kimlere daðýtýlmýþ hepsinin kaydý kuydu vardýr.
    Adam gibi bi denetim piyasamýz olsa bunlarýn hepsini cüklerinden yeni finans merkezimizin kulelerine asarlar.
    bir halt olacaðý yok.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bir günde ayhan'a 2 kez yazý yazdýrdýk.

Günlük bir olaya ait teknik bilgi gerektiðinde gidip Deniz hocayý okuyorum. Aslýnda kendisine þaþýrýyorum da. Bu kadar geniþ ve derin akademik bilgisi olan birinin buradaki çakal çukal la iþi ne diye. Maaþlý eleman gibi, herkesi muhatab alýyor ve üþenmeden detaylý cevap veriyor. Kimse ile kapýþmýyor. Belki de maaþlý elemandýr. Yada süperMen dir. Kendisi burayý okumadýðýndan istediðim gibi atýp tutabilirim gibime geliyor.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bir kaç aydýr borsada bankalar eþliðindeki aþýrý hareketlerin açýklamasý odatv4 de yapýlmaya çalýþýlmýþ.

Linki bu:
    https://www.odatv4.com/guncel/borsa-...-elinde-251044

Þubattan beridir borsadan uzak olduðum için kendi fikrim oluþmadý. Ancak genel görüþümü eski yazýlarýmdan biliyorsunuz. Genel görüþüm, bu linkteki açýklamalarý destekler nitelikte.

Açýklamalar uzun, bir kýsmýný aþaðý koydum.

... borsanýn büyük oyuncularý ise ellerinde büyük paralar olmasa bile kendi kendini besleyen bir sistem kurdular. Bu sistemi kurarken baþta Varlýk Fonu olmak üzere devletten destek aldýklarý da söyleniyor ama hemen belirtelim bu bilgi sadece dedikodu olarak ortalýkta dolaþýyor. Sektör olarak da yabancý yatýrýmcýlarýn Borsa Ýstanbul'dan çýkmalarý nedeniyle fiyatlarý oldukça düþük olan (bazý bankalarda defter deðerinin üçte biri kadar) bankacýlýk seçildi. Yani esasen alýnan hisseler de pahalý deðil ucuzdu. Peki sistem nasýl kuruldu? Onu da maddeler halinde anlatalým.

a-Ýsim olarak borsanýn en eski oyuncularýnýn da aralarýnda bulunduðu yatýrýmcýlar kamu bankalarý ve özel bankalar ile bir kaç reel sektör þirketinin hisselerinde Vadeli Ýþlemler Piyasasý'nda (VÝOP) iþlem yapmaya baþladý. Bu piyasada vadeli olarak aldýðýnýz hissenin tüm karþýlýðýný deðil hisse senedine göre yüzde 10 ile 15 lira arasýndaki tutarý nakit teminat olarak yatýrýyorsunuz. Borsada hisse fiyatý düþerse teminat tamamlanýyor hisse fiyatý yükselirse teminat fazlasý oluþuyor. Borsada hisse senedi 1 arttýðýnda VÝOP'da 10 lira kazanýyorsunuz.

b-Buna karþýn oyuncular ellerindeki para ile Borsa Ýstanbul'da (spot piyasa) ayný hisseleri satýn alýyor. Tabii bununla da yetinilmiyor eþe dosta da hisse aldýrýlýyor. Böylece spot piyasada hisselerin fiyatý yükseliyor. Hisse fiyatý yükseldikçe diðer yatýrýmcýlar da bu harekete katýlýyor.

c-Hisse fiyatlarý Borsa Ýstanbul'da yükseldikçe VÝOP'ta bire 10 kazanýlýyor ve yatýrýlan teminat fazla geliyor. Yani teminat fazlasý meydana geliyor. Artan bu teminatý olan yatýrýmcýlar bu tutarý yine borsada spot piyasada ayný hisselere yatýrýyor. Bu iþlem sonucu aracý kurumlarýn bu yatýrýmcýya verdiði kredi hacmi de artýyor. Daha fazla kredi de yine daha fazla hisse almak ve hisse senedi fiyatýnýn daha fazla yükselmesi anlamýna geliyor. Yükseliþ böyle birbirini besleyen sistem içinde sürüyor.

Kurulan sistemi bozan ise Akbank çalýþanlarý sandýðýnýn yaptýðý yaklaþýk 150 milyon lira tutarýndaki Akbank hissesi satýþý oldu. Bu kurumsal satýþý gören yatýrýmcýlar zaten hýzlý yükseliþ nedeniyle her an geri dönüþ beklerken paniðe kapýldý ve satýþlar baþladý. Daha önce hisse almak için sýraya giren yatýrýmcýlar bu kez ayný hisselerde satýþ için sýralandý.

4-Bu durum makinenin bu kez tersine iþlemesini saðladý. Yani önceden hisse fiyatý yükselirken oluþan fazla teminat bu kez açýða dönüþtü. Aracý kurumlar yatýrýmcýlardan VÝOP'ta teminat açýðýný tamamlamalarýný istedi. VÝOP'tan kazandýðýný spot piyasada hisse senedine yatýran yani elinde yeterli nakdi olmayan yatýrýmcýlar da borsada hisselerini satmak zorunda kaldý. Veya aracý kurumlar bu yatýrýmcýlarýn hisselerini satarak teminat açýklarýný tamamlamaya baþladýlar. Bundan sonraki süreçte de teminatlarýn günü ve zamanýna göre ya yatýrýmcýlar nakit bulacak veya hisseleri satýlacak.
    (...)
    Son olarak olup bitene Sermaye Piyasasý Kurulu'nun (SPK) seyirci kalmasý büyük tepki topluyor. Bazý hisselerde yüzde 2-3 yükseliþlerde þirketten açýklama isteyen SPK bu hareketler olurken bankalardan herhangi bir bilgi istemedi.
    @NeAcaipDunya

Alýntý Originally Posted by ayhan53 Yazýyý Oku
    Þöyle bi baktým sadece biri iki cümle kurmuþ hatta biri sans destek vermiþ eksi yaparlarsa bende oy veririm demiþ.
    Sen sanýrým burada ali cemalve abartý sanatýný kullanmýþsýn yada neyse...
    Ayhan bana hitaben yazdýklarýna cevap yazmayacaktým ama gidip araþtýrma yapmýþsýn , yorulmussun falan emeðe saygý babýndan bi þeyler karaliyim da aydýnlatayým dedim ,
    Þöyle ki ben faiz düþtükçe düþüyor reel anlamda bi de iyice eksi olsun da millet görsün ........ sýnýn ora....sini diyerekten yazdým týnaz denen kanadalý gerçek trol bana sen trolsün deyince Allah Allah bu kadar muhalif yazý yazdým ulan hala bunu nasýl söylersin deyince refaba adli þahýs ve konyakçý Reha topa girdiler , neyse hal hatýrlarýný sorunca 1 hafta ceza alarak sari kart gördüm , aslýnda deðmezdi ama ironi yi bile anlayamayacak seviyeden bi þey çýkmaz demek istedim AliCemal e o kadar .Yazýlar silindiði için onlarý görmedin ve geldin okuduklarinla konuþtun , haklisin bilimsel bi yazý deðildi tabii .Hepsi budur , bilmem anlatabildim mi .

Ali Cemal , Ayhan ý þahsen tanýmam ama otel maceralarýný okudum anladýðým otel lobilerini seven bir kiþi siyasi görüþlerini detaylý bilmesem de sola meyilli bir kavgamýz olmadý, biraz mantýksýz yazmýþ burada ama silinen yazýlarý gormemistir diyorum . Yalniz basta konyakçý Reha olmak üzere bazý katalizör kiþilerin yönetimden en azýndan raký -meze karþýlýðý yazý yazdýðýný düþünmeye baþladým para alan var mi bilemem .Nedense bazen boyle hisler oluþuyor bende .Yaþlandýkça havadan nem kapýyorum , iki tane tkp var bir tkp bir de 1920 tkp hangisini Fransýzlarýn kurdurduðunu düþünüyorsun ikii ni de mi ? Bunu bi aciklarsan memnun olurum .

Uzatmanýn manasý yok. Tek yazý gördüm tek cevap gördüm gördüklerim üzerinden yorum yaptým.
    Burada para ile iþ yapan olmaz o senin hüsnü kuruntun
    Gerçi alicemalde deniz hoca için maaþlý eleman gibi cevaplýyor demiþ (kötü manada yazmamýþ) ama sonuçta burada maaþla yazan yoktur

Neyse 1 hafta dolmadan alicemalin sayfaya 3 yazý çýzýktýrmak zorunda kaldým kusura bakmasýn.
    bir halt olacaðý yok.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Hiç yazan olmayýncada can sýkýcý oluyor.

---

Çok önemli olduðunu düþündüðüm bir analiz okudum. Ukrayna savaþýna farklý bir açýdan daha bakmamý saðladý. Savaþ tehlikeli yöne doðru týrmanýyor. Kimse nükleer savaþ beklemiyor ancak putin'in yeniden nükleer silahlarýndan bahsetmesi, köþeye sýkýþtýðýný hissettiðinin bir göstergesi. Yanlýz nükleer bomba atacaksa Ukrayna ya atmasý çok büyük aptallýk olur. Rusya yý bitirir. Atacaksa AYNI ANDA abd, ingiltere ve fransa ya atmalý. Almanya seçmeli. Buda Rusya yý bitirir çünki Rus füzeleri havalandýðý anda abd ve ingiltere füzeleride havalanýr. Rusya açýsýndan kazanç ise kendine saldýran batý ittifakýda biter. Kazanan Çin olur. Çinde dahil olmuþsa kazanan kim olur.?

Yazýnýn önemli gördüðüm kýsmý aþaðýda. Linkide bu.
    https://www.veryansintv.com/rusyanin...upanin-acmazi/

Bu arada Ýsveç gazetesi Nya Dagbladet RAND Corporation'a ait olduðunu iddia ettiði, 25 Ocak 2022 tarihli gizli bir raporun özetini (executive summary) yayýmladý. Batý medyasý raporu görmezden geldi. RAND bir açýklama yaparak raporun "sahte" olduðunu iddia etti.

Sahte midir yoksa sýzdýrýlmýþ mýdýr, bilemeyiz. Fakat üç sayfalýk metin Ukrayna savaþýnýn baþýndan itibaren ABD'nin hareket tarzýný gerçeðe en yakýn biçimde öngörüyor.

Rapordan Amerikalý stratejistlerin Rusya'ya uygulanan yaptýrýmlarýn AB ülkelerinde yaratacaðý sorunlarý Ukrayna krizinin týrmanmasýndan önce analiz ettiklerini öðreniyoruz. Rapor, Vaþington'un Avrupa ülkelerinin ekonomilerini tahrip etmek için Ukrayna'nýn saldýrgan dýþ politikasýný teþvik ederek Rusya Federasyonu'nu bilinçli olarak "özel askerî harekât"a zorladýðýný gösteriyor.

"Almanya'yý zayýflatmak, ABD'yi güçlendirmek" baþlýðý altýnda, Amerikan ekonomisinin, "özellikle bankacýlýk sistemi"nin sürdürülebilmesi için dýþardan kaynak aktarýmýnýn "acil bir ihtiyaç" olduðu belirtiliyor. Bu ihtiyacý "ancak AB ve NATO taahhütlerine baðlý Avrupa ülkeleri, bizim için önemli askerî ve siyasî maliyetler olmadan karþýlayabilir," deniyor.

Almanya'nýn önceleri bir engel olarak görüldüðü anlaþýlýyor. Brexit'in Almanya'ya artan bir baðýmsýzlýk saðladýðý, ABD'nin bu yüzden AB hükümetlerinin kararlarýný etkilemekte zorlandýðý (Merkel döneminde) kaydediliyor. Esas hedefin Almanya ile Rusya, yaný sýra Fransa arasýndaki, ABD'ye yönelik en büyük ekonomik ve politik tehdit olarak görülen iþbirliðini engellemek olduðu, gerçekleþmesi hâlinde bu iþbirliðinin AB'yi sadece ekonomik deðil ayný zamanda politik bir rakibe dönüþtüreceði belirtiliyor. ABD'nin dümen suyundan ayrýlarak Rusya'yla yakýnlaþan baðýmsýz bir AB'nin rekabetinden korkuyorlar.

Bunu önlemek için öncelikle Almanya'nýn Rus gazýný reddetmesi gerekiyor. Raporda bunun tek yolunun "her iki tarafý Ukrayna'da askerî çatýþmaya çekmek" olduðu belirtiliyor.

Özetle Rus gazý kesildiðinde Alman ekonomisini, yaný sýra bir bütün olarak AB'yi tahrip edecek "sistematik bir kriz"in baþlayacaðý, Avrupa ülkelerinin savaþý sürdürmeye mecbur kalacaklarý, Ukrayna'daki "sürekli eylemlerimiz"in ve Ukrayna ordusunun Donetsk üzerinde baský kurmasýnýn Rusya'yý askerî karþýlýðý týrmandýrmaya zorlayacaðý, böylece Rusya'nýn saldýrgan taraf olarak görüleceði ve yaptýrýmlarýn artarak uygulanacaðý öne sürülüyor.

Bu geliþmeler nedeniyle Avrupa ekonomisi "kaçýnýlmaz biçimde çökecek" ve baþka imkânlarýn yaný sýra 9 milyar dolarlýk bir kaynak ABD'ye akacak ve Avrupa'daki eðitimli genç nüfus göçe zorlanacak.

Henüz gerçekleþmeyen son tahmini bir yana býrakýrsak, þu ana kadar AB-Ukrayna-Rusya sahasýnda "sahte" ya da "sýzdýrýlmýþ" raporun öngörülerinin gerçekleþtiði, AB ekonomisinin zorlanmaya baþladýðý ve Avrupa ülkelerinin çatýþmaya giderek daha fazla angaje olduklarý, Rusya'nýn da daha saldýrgan göründüðü açýktýr.

Raporda yeþillerin ve "Avrupa ideolojileri"nin fanatik olmasalar da aþýrý dogmatik ve tuzaða çekilmeye müsait olduðu özellikle belirtiliyor. Almanya Dýþiþleri Bakaný Baerbock ile ekonomik iþler ve iklim bakaný Habeck'in kiþisel özellikleri ve profesyonellikten yoksun oluþlarý nedeniyle hatalarýný zamanýnda görerek politika deðiþtiremeyecekleri, yaptýrýmlarý katý ve kararlý bir tutumla destekleyerek "savaþ partisi"ne dönüþecekleri belirtiliyor.

Rapor sahte olsa da olmasa da, ABD'nin Rusya'yý kýþkýrtarak çýkardýðý krizden yararlanmaya, krizin maliyetini Avrupa ülkelerine yüklemeye çalýþtýðý, bu ülkelerin çapsýz liderlerini tam bir açmaza sürüklediði açýkça görülüyor. ABD'nin sinsi saldýrganlýðý, Rusya'nýn telaþý ve Avrupalý liderlerin basiretsizliði insanlýðý nükleer savaþa sürüklüyor.

.
    Son düzenleme : alicemal; 24-09-2022 saat: 11:01.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Son bankacýlýk sektörü spekülasyon(Belki manipulasyon)larýndan sonra viop kýsmýna yeni düzenlemeler gelecekmiþ. KY nin hiç bir iþine yaramayacaðýndan emin olabilirsiniz. Gaz alma amaçlý yeni hafif kurallar getirirler.

Ne 4 günlük toplu BIST tabanýn da, nede bankacýlýk spekülasyonunda hiç kimseye ceza gelmedi.

Neden.?

Çünki yapanlarla denetleyenler ve ceza vermesi gerekenler ayný gruptanlar. O sebeple olayý yargýya taþýmýyorlar. Baþka gruptan birileri yapmaya cesaret etse, uzan ailesinin baþýna gelen olur. Anýnda saldýrýrlar.

Tüm partiler için geçerli, hepsi kendi hýrsýzýný koruyor.
    @NeAcaipDunya

8. Merhaba,
    Bu topige arasýra girer okurum.
    Özellikle alicemal Bey'in yazýlarýný daha dikkatli okuyorum.
    Son 3-4 sayfada okuduklarým arasýnda iki konuda ilave yapmak istiyorum. Mesleðim gereði...
    Ýlki SiHA lardan bahsedilirken ileride düþmanýmýz olabilecek olanlara meclis kararý vs olmadan kahvehane kültürüyle satýþ yapýldýðýný vs konusu..
    Hiç endiþeniz olmasýn, satýlan bu silah sistemlerinin bize karþý kullanýlmasýný engelleyecek onlarca önlem var.. elektronik karýþtýrmaya karþý tedbirlerini sizin yazdýðýnýz sistemde hiç kimsenin bilmediði öyle bir açýk býrakýr ya da o ana kadar kapalý olan fakat göndereceðiniz bir telemetry ile açacaðýnýz komut alma sistemine bir komut gönderir sistemin crash olmasýný saðlamanýz bunlardan sadece biridir. ÝHA ve yer kontrol sistemlerinin yazýlýmlarý sizde olduktan sonra yapamayacaðýnýz bir müdahale yoktur.

Ýkinci konuda ise camiide namaz konusu..Dinlerin bir ilahý ve öðreticisi (peygamber) olduðunu varsayarsak ve dindar kiþi (biz inanalým ya da inanmayalim) dinini bunlardan öðrenip tatbik ettiðini düþünürsek ve kiþi öldükten sonra tekrar diriltilecegine ve yaptýklarýndan/yapmadýklarýndan hesaba çekileceðine bir þekilde inanmýþ ise baþkalarý ne düþünürse düþünsün evinden çýkýp camiiye giderebilir. Çünkü dininin emrettiði bu olabilir, saygý duyulmalýdýr. Baþkalarýnýn ne amaçla bunu yaptýðý onu/bizi baðlamaz. Gösteriþ vs yapýyorsa zaten inanmýyordur ve sonuçlarýna katlanýr.
    Umarým yanlýþ anlaþýlma olmaz.

Sayfa 758/853 ÝlkÝlk ... 258658708748756757758759760768808 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •