Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,86 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 504,53 Mn 6,02 / 6,39
85,95 9.98% 240,10 Mn 76,30 / 85,95
4.557,50 9.95% 265,40 Mn 4.147,50 / 4.557,50
1.349,00 -9.95% 202,34 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,75 Mn 2,90 / 3,13
6,48 -8.86% 112,77 Mn 6,40 / 6,88
21,74 -8.5% 274,70 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,20 4.58% 22,15 Mr 3,06 / 3,32
320,00 0.87% 9,02 Mr 317,75 / 322,25
13,01 9.05% 5,47 Mr 11,64 / 13,12
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
413,50 0.61% 4,24 Mr 407,00 / 416,25
18,46 -0.65% 498,35 Mn 18,28 / 18,66
78,05 -0.06% 3,14 Mr 77,40 / 78,50
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
747,50 0.2% 1,52 Mr 742,50 / 752,00
93,70 0.54% 225,07 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 101,32 Mn 114,90 / 116,30
30,98 0.52% 116,32 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 112,47 Mn 10,71 / 10,82
81,95 0.68% 219,74 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 759/853 ÝlkÝlk ... 259659709749757758759760761769809 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,065 - 6,072 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    bortruva ya bilgi verdiði için teþekkür ederim.

ÝHA'lar konusunda yazdýklarýný deðinmedim ama az çok bende biliyorum. Tabi mesleði direk ÝHA larý ilgilendiriyorsa onun kadar bilemem. Bu konu ile alâkalý bildiðim ise okuduklarýmla sýnýrlý.

Önceki yazdýðýmý destekleme amaçlý þunu ekleyebilirim, Ýran bugün ÝHA lar yapýp satýyor. Medyada yazýlana göre ilk ÝHA sýný, baþka ÝHA yý inceleyerek yapmýþ ve sonra kendi baþýna yýllar içinde geliþtirmiþ. Ýncelediði ÝHA ise amerikanýn, Ýran topraklarýnda casusluk amacý ile kullandýðý ÝHA lardan biri. Düþürmüþler, incelemiþler ve ÝHA sanayilerini geliþtirmiþler. Rusya bu hafta Ýran dan bir sürü ÝHA satýn almýþ. Buda Ýran'ýn ÝHA larýnýn ciddiye alýnmasý gerektiðini gösterir. Yazýlan bu, ne kadar doðru bilmiyorum ancak yazýlým paketlerinin kolaylýkla tersine mühendislik ile çözülebildiðini biliyorum. Kilitli yazýlým paketlerinin kýrýldýðýný ise belki 30 yýldýr biliyorum. Hali ile bizim suudi arabistan'a, bae'ye sattýðýmýz ÝHA lar, incelenip teknolojisi kolaylýkla çalýnabilir. Bizim ÝHA yý, eðer yazýlýmý kýrýp deðiþtirmemiþlerse bize karþý kullanamazlar onu biliyorum. Söylemek istediðim teknolojisinin çalýnmasý. Kullanýlan metal malzemenin labaratuvarda incelenmesi, motorunun incelenmesi, boyasýnýn kaplamasýnýn incelenmesi. Hangi alaþýmlarýn kullanýldýðýnýn çözülmesi. hangi yakýt kullanýlmýþ labaratuvarda incelenmesi. vb... Yazýlým önemli, kullanýlan alaþýmlarda önemli.

Bizim ÝHA teknolojimiz ise, Ýsrail ve abd den dönemlik kiraladýðýmýz ÝHA larýný incelememizle 1990 dan önce baþladý diye yazýlýyor. bende öyle biliyorum. Bizde israil ve abd teknolojisini çaldýk. Hepsini olmasada çalarak baþladýk, sonra kendi teknolojimizi ambargolar ve O DÖNEM SÝYASÝLERÝN KONTROLUNDE OLMAYAN ORDUMUZ sayesinde, mecburen geliþtirdik. Ýran da çaldý, bizde çaldýk.

Yarýn ukrayna ilede savaþabiliriz ve hýrsýzlarýn soysuzlarýn yönettiði o ülkede ÝHA teknolojisini geliþtirecek yetiþmiþ beyin var ama o beyinleri kullanacak devlet ciddiyeti yok. ÝHA yapabilecek o gençler hacker lýk yaparak dünyayý soyuyorlar. Yasa dýþý iþlere yöneliyorlar. Tonla eðitilmiþ genci var ama ülke soysuzlarýn elinde olduðundan, dýþarýdan yardým almadan sýfýrdan teknoloji geliþtiremezler. Ellerindeki teknoloji SSCB nin devamý. üzerine sýfýrdan biþey eklemediler diye biliyorum. Bunun gibi bugün bize düþman olmayýp yarýn olacak pek çok ülke vardýr. tayyip e bakarsanýz, dün ailecek tatile gittikleri ülke baþkanýna ertesi gün devirmek amaçlý saldýrabiliyor.

Ukrayna þu an abd kontrolünde ve yarýn bize saldýrabilir.
    abd bir kaç yýldýr yunanistanda üsler açýyor, adalara aðýr silahlar yýðýyor. abd emri ile yarýn yunanistan bize saldýrdýðýnda ki iþler oraya doðru gidiyor, abd nin kontrolunde olan Ukrayna dan destek alabilir. ÝHA teknolojimizi fabrikasý ile beraber ukrayna ya taþýdýk. Ukrayna hepsine bir günde el koyabilir ve yazýlýmýn tüm þifrelerini, çalýþma yöntemlerini yunanlýlarla paylaþabilir.

---

Dini konuya gelirsek, gördüðüm kadarý ile olaya mantýk ölçüsünde yaklaþmýþsýnýz. Arka planda kötü niyet yok. O sebeple saygým sonsuz. Ýsteyen istediði gibi ibadet edebilir.

Dini konularda GERÇEK DÝNDARLARIN en büyük düþmaný, DÝNÝ SAHÝPLENEN siyasiler ve tarikatlar. Din denince akla siyasiler ve tarikatlar geldiðinden, ister istemez her din diyene "aklýmýza hemen siyasiler ve tarikatlar geldiðinden" önyargýlý yaklaþýyoruz. Herkesi ayný kefeye koyuyoruz. Cevap verirkende akp ve tarikatlara cevap yazýyormuþ gibi yazýyoruz. Gerçek dindar olan ise üzülüyor ister istemez.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Nihayet.

Pandemi baþladýktan sonra defalarca yazmýþtým. Þirketlere verilen krediler doviz, altýn ve borsaya gidiyor diye. Þirketlere her ucuz kredi verildikten sonra dolar yükselmiþti ama devleti yönetenler ve TV ekonomistleri bir türlü bunu görmemiþ veya iþlerine geldiðinden görmemezlikten gelmiþti. Önlem almamýþlardý. TV ekonomistleri bu iþten para kazandýlar çünki çekilen krediler kendilerine geldi. Hepsi finans piyasalarýnda çalýþýyorlar, gelirleri bolca arttý. Devleti yöneten geniþ kadronun bu iþten nasýl kazandýðýný yazamam direk içeri alýrlar.

Pandemi döneminde 2020 den beri tanýdýðým þirket sahiplerinin tamamý, verilen tüm ucuz kredileri almýþ ve kimisi dolara, kimisi faize, kimisi ev-araba alýp satmaya, kimiside borsaya yatýrmýþtý. Þirketi için kullanan yoktu. Devlete BÝLEREK ödemedikleri tonla vergileri var ve onlarý bile ödememiþlerdi.

Kuralýmýz neydi: "Üretmeden kazanýlan para, diðer insanlarýn cebinden çýkar, onlarý fakirleþtirir"

Devletten geç ödemeli düþük faizli kredileri alan þirket sahipleri;
    - Dolara yatýranlar dolarý yükseltimiþ, yükselen dolar tüketim mallarýnýn fiyatlarýný yükseltmiþti. Yükselen fiyatlar, ayný oranda maaþý yükselmeyenleri fakirleþtirmiþti.

- Faize yatýranlar, geç ödemeli %12-14 faizle aldýklarý kredileri baþka bankaya %20-23 ile yatýrýp aradaki farký kâr olarak ceplerine indirdi.Devlet bankalarý bu iþden tonla para kaybetmiþ, boþalan kasalar devlet hazinesinden yani bizim vergilerimizle doldurulmuþtu. Hazine kasasý boþalýncada vergilerimiz artmýþ fakirleþmiþtik.

- Ev araba al-sat a yatýranlar, ev arsa ve araba fiyatlarýnýn hýzlý yükselmesinde pay sahibi olmuþ, ev alabilecek 10 binlerce kiþi, fiyatlar hýzla arttýðý için ev araba arsa alamaz hale gelmiþlerdi. Bu kalabalýklar fakirleþmiþti. Kazandýklarý bol paralarý beleþ para olduðundan bolca harcarlar ve diðer tüketim fiyatlarýnýnda artmasýnda etki ederler. Çifte kazýk atarlar diðer vatandaþlara. Aslýnda üçlü kazýk atarlar çünki zenginleþenlerin peþinden sürü halinde kýzlar koþar. Zenginleþemeyen erkekler ise sürü kýzlarý uzaktan izleyerek hayattan nefret etmeye baþlarlar.
    Çevremde pandemiden bu yana al-sat la zenginleþen bir kaç þirket sahibi var. 2 yýlda parasýný 13'e katlayan arkadaþým var. Eðer eviniz arsanýz varsa, fiyatlarý uçtuðu için bu iþten sizde gayrýmenkul miktarýnýz kadar faydalandýnýz. Ya diðer yerlerden kaybettiklerinizi bu sayede telafi ettiniz, yada büyük kazanç elde ettiniz. Ama gayrýmenkulu olmayanlar, bu iþten ayvayý yedi.

- Borsaya yatýranlarýn direk etkisi olmadý. Dolaylý oldu. Ne kadar etkisi oldu onun hesabý zor. Herkes kazanmýþ olsa hesabý kolay. Kazanýlan beleþ paralarla yapýlan BOL BOL harcamalar eni sonu tüketim fiyatlarýnýn artmasýnda bir miktar etkisi olur ve borsadan kazanamayanlarý fakirleþtirir çünki artan fiyatlar sebebi ile ayný ürünlere daha çok para öderler ve gelirleri artmamýþtýr. Borsada Parayý kaybedenlerde, aldýklarý krediyi geri ödemezlerse, o para yine vatandaþtan çýkar çünki hazine kasasý boþalýr ve bizim vergilerimizle doldurulur.

Nihayet devlet verdiði ucuz kredilerin takibini yapmaya baþlamýþ. Þirketlere 1 aydýr %14 le devlet bankalarýndan kredi çýkardýlar, ancak son 2 yýlda olduðu gibi parayý alýp gitmiyorsunuz. Karþýlýðýnda fatura istiyorlar. Hali ile çevremdekiler parayý alamadýlar. Alsalardý direk baþka bankada %23 brüt faize yatýracaklardý.

Devletin nasýl çalýþan üretenden alýp, çalýþmayan üretmeyene aktardýðýný basitçe anlattým. Hikayelerle geçmiþte anlattýðýmda oldu. Bu anlatýmýmý çok daha detaylandýrabilirim ama uðraþmak istemiyorum. Anlaþýldý diye umuyorum.

Eðer faydalanmadý iseniz, faydalananlarýn parasý sizden çýktý.
    Bu forumda olanlarýn çoðunluðu þirket sahibi olsa gerek. O sebepleyazýmdan pek hoþnut kalacaklarýný sanmam.

.
    @NeAcaipDunya

Ziraat bankasýnda 1 yýldýr fatura karþýlýðý kredi kullandýrýlýyor. Hatta öyle her fatura deðil þirketin iþtigal ethiði alana dair fatura

Ben iþadamý olmadýðýmdan nefret etmedim ama sürü kýzlarý kýsmý yüzünden az sinirlendim öyle uAktan bakýp duran grubu olabilirim
    bir halt olacaðý yok.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by ayhan53 Yazýyý Oku
    Ziraat bankasýnda 1 yýldýr fatura karþýlýðý kredi kullandýrýlýyor. Hatta öyle her fatura deðil þirketin iþtigal ethiði alana dair fatura

Ben iþadamý olmadýðýmdan nefret etmedim ama sürü kýzlarý kýsmý yüzünden az sinirlendim öyle uAktan bakýp duran grubu olabilirim
    Ýþ adamý arkadaþlarýmdan öðrendiðimden, onlarýn anlattýklarýný yazdým. Ýlk defa fatura dediler.
    Kýzlar hikayesini vurucu olsun diye yazdýmidi. Netçede en güçlü dürtülerimizden birisi üreme dürtüsü. Erkek yaptýðý her þeyi diþi için yapar diye düþünüyorum. Nihai hedef hep diþidir. Ya hedefteki diþi, yada evdeki eþi ve çocuklarý.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýmdi genelde yanlýþ bilinen bir konuya dalalým.

Dünyanýn neredeyse tüm ülkeleri, global bilgiyi hep siyonist medyadan alýr. Yüzyýllardýr bu böyledir. Merkezleri ise eskiden Avrupaydý, sonra Ýngilizlerintere, sonrada amerika oldu. Dünya haberi ve kendi tarihlerini bile, Avrupa ve abd yi yöneten siyonistlerin medyasýndan aldý.

Hali ile siyonistlerin iþine ne geliyorsa o þekilde öðrendik. Batýlý þeytanlarý geliþmiþ süper insanlar, kendimizi ise geri kalmýþ kötüler olarak belledik.

Medyamýz batý emrinde olduðundan, bizde çýkan haberlerden, batýnýn düþmaný olan ülkelere iliþkin haberlerin çoðu ya tam yalandýr veya saptýrýlmýþtýr. kalaný doðrudur ama o kadar kötü tüm dünya ülkelerinde var, hatta daha fazlasý. Ama o ülkelerinki abartýlarak servis edilir.

Batýnýn(siyonistin) düþman bildiði baþ ülkeler hangileri. Çin, Rusya, Ýran, Kuzey Kore. Baþkada varda, son aylarda en aktif olanlar bunlar.

Kuzey Kore yi hep siyonist medya gözü ile inceledik. Alternatif kaynaklardan bilgi edinemedik. Mevcut bilgimize göre Kuzey Kore geri kalmýþ, fakir, açlýk içinde gezen insanlarýn olduðu diktatörlükle yönetilen, saldýrgan bir ülke.

Bugün haberleri okurken Lazarus isimli Hacker grubunun dünyada yaptýðý bir saldýrýyý okudum. Lazarus hacker grubu için her yerde, Kuzey Kore devleti destekli yazmýþlar. Gerçekten öylemi diye interneti tararken Kuzey Kore ile ilgili farklý yönden bakan bir yazý buldum. Onu asayým.

Benim temel yaklaþýmým, "ÇOK ÇOK zengin olman, senin üstün insan olduðunu göstermez, tam tersini vahþi olduðunu gösterir." Ülkemizdeki en zenginlere bakarsak bunu zaten görürüz. Tabi bizim zenginlerin ne mal olduðunu bilmeniz için benim bilgime sahip olmanýz gerekir. Hoþ yazdýklarýmýn tamamýný okumuþsanýz o bilginin epeyine sahipsinizdir.

Yazýnýn linki bu.
    https://www.stratejikortak.com/2016/...ercekleri.html

Önemli gördüðüm kýsmýda bu. Ne kadarý doðru yanlýþ bilemiyorum. Ama mantýklý.
    "Ortalama ömür beklentisi ve okuma yazma oraný üzerinden saðlýk ve eðitim konusuna baksakta, iþ ve aþ durumu sosyal açýdan çok daha önemli bir mevzu. Kuzey kore her ne kadar dünya genelinde ambargolarýn ve silahlanmanýn getirdiði yük yüzünden bir bunalým içinde olsa da iþ ve aþ noktasýnda bütün dünya ülkelerine örnek teþkil edebilecek bir yere sahip. Çünkü ülkede hem iþsizlik oraný hemde evsizlik oraný yüzde sýfýr. Her yeni evlenen çift, çocuk sahibi olana kadar küçük bir daire ile düðün hediyesini devletten alýyor, çocuk sahibi olan çiftler ise daha geniþ bir eve geçiyorlar. Fakat tek baþýnýza bir eve çýkamazsýnýz, zaten öyle bir þey olsa devlet ev yetiþtiremezdi. Ayrýca her vasýflý veya vasýfsýz yeni mezun gençte durumuna göre bir kuruma yerleþtiriliyor. Zaten özel mülkiyetin olmadýðý ve devlet tekelinin olduðu bütün sosyalist ülkelerde olan da budur. Çünkü sosyalizmde, vatandaþlarýn eðitim, saðlýk, iþ, ev ve gýda gibi temel ihtiyaçlarýný devlet vermek zorundadýr. Temel hakkýn dýþýnda kalanlardan ise vatandaþýn kendisi ilgilenir.

Bir de herkesin övmeye doyamadýðý Güney Kore'ye bakalým Elbette Güney, teknolojisi ve markalarýyla adýndan çok söz ettiriyor. Peki ekonomik olarak iyi görünen bu ülkede ekonomik sebeplere baðlý intihar oranlarýna ne demeli? Güney Kore dünyada intihar oraný en yüksek 2. ülke ve Litvanya ile aralarýnda çok az fark kaldý. 2000 yýlýndan beri intiharýn artýþta olduðunu düþünürsek, azalýþta olan Litvanya'yý geçmeleri an meselesi. Güney Kore'nin en büyük sorununun kuzeyden ziyade kendi içinde ki intihar oraný olduðu ortaya çýkýyor. OECD ülkeleri arasýnda 11 yýldýr birinci Güney Kore, ikinci ise Japonya. Bu ülkelerde insanlarýn kapitalizmin getirdiði yoðun rekabet ortamýnda geride kalmalarý halinde, aþýrý mükemmelci olmalarý sebebiyle gururlarýnýn kýrýldýðý ve bu yüzden intihara aþýrý meyilli hale geldikleri tespit ediliyor.

Bunun yaný sýra yetiþkin bireylerin ölene kadar ebeveynlerine bakma zorunluluðu olduðundan, yaþlý insanlar hep çocuklarýyla beraber bulunuyor. Ancak ebeveynler çocuklarýnýn ekonomik sýkýntýlar içinde olduklarýný gördüklerinden onlara yük olmamak için intihar ediyorlar.

Ýþ öyle bir hal almýþ ki intiharý önlemek için kurslar bile açýlýyor ve insanlarýn intihara meyilli olup olmadýðýný anlamak için telefonlarýna soru soran uygulamalar yükleniyor. Öyle bir vaziyet yani. Ancak tüm fakirliðine raðmen kuzeyde böyle þeyleri göremiyoruz çünkü onlarda kapitalizmin getirdiði yoðun rekabet ortamý olmadýðý gibi insanlar kültürel yozlaþmaya maruz kalmamýþ ve sýrtýný devlete yaslamýþ durumda. Kapitalizmde olduðu gibi bireyselcilik ve kültürel yozlaþma yok yani herkes kendi baþýna deðil. Devletin durumu belli olduðundan insanlarda yarýnýný ona göre hazýrlýyorlar."
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Üstteki yazýlara ekleme olsun.

Bizim haberleri ve bilgiyi batý medyasýndan aldýðýmýzý yazmýþtým. Onlarýnda kendi çýkarlarý doðrultusunda haberleri filtrelediklerini yazmýþtým. Çoðuda yalan yönlendirme haberleri.

Hedeflerindeki ülke hakkýnda dünya çapýnda büyük hýzla yönlendirme yalan haberler yapýyorlar. Yüzbinlerce kullanýcý(çoðu robottur(yapay zekâ yazýlýmlarý)) aracýlýðý ile yalan bilgiyi yayýyorlar. Ýran da abd destekli ayaklanma çýktýðýnda twitterde 750 bin yeni kullanýcý açýlmýþ ve çoðunun tek yazdýðý Ýran ayaklanmasýymýþ.

Hüsnü Mahalli geçen gün Ýran hakkýnda yazmýþ. O da taraflý ortadoðu yazarýdýr. fanatik deðil ama tarafflý yazýyor. taraflý ile Fanatik arasýndaki fark.
    Taraflý olan; iþine gelmeyen haberi görmez. Çoðunlukla iþine gelenlerin iþine gelen yanlarýný yazar. Yalan yazmamaya çalýþýr.
    Fanatik: Tartýþmayý savaþ olarak görür. Bu savaþý kaybederse hayatý bitecekmiþ gibi davranýr. Her türlü yalan dolanla savaþý kazanmaya çalýþýr. Savaþý kazanacaksa tüm ahlaksýzlýklarý normal doðal görür. Bunun sebebi beyninin normal olmamasý. Kendi isteði ile fanatik olmuyor.

Hüsnü yazýnýn bir yerinde demiþki "Ýran'da doktorlarýn yarýsý, mühendislik ve teknoloji fakülte öðrencilerinin yüzde yetmiþi, bilim insanlarýnýn yüzde 37'si, yazarlardan sekiz bini, yayýncýlarýn 712'si kadýn. Parlamentoda kadýnlarýn sayýsý din adamlarýndan fazla. "

Bu bilgiye benim inanmam zor. Hüsnü gibi biride yalan yazmaz herhalde, ben denk gelmedim.Ama bazen bilmeden yanlýþ yazabiliyorlar. Bende yazabiliyorum. Bazen çok güvendiðim yazarýn bilgisini yazýyorum. Aylar sonra baþka yerden görüyorumki, o bilgi hatalýymýþ. Nadiren oluyor. Yýlda belki bir kez.

Netçede bilgiyi doðru kabul etmedim. Yanlýþ da kabul etmedim. Beynime yazdým. Ýlave bilgi ile desteklenirse doðru kabul edeceðim. Ýlave bilgi bu bilgiyle çeliþirse yanlýþ kabul edeceðim. Bilgiyi iþleme tarzým böyledir.

Bugün haber-turk internet sitesinin köþeden yazarý murat bardakçý nýn baþlýðýný gördüm. "Ýran" yazmýþ. bardakçý'yý normalde okumam, saygý da duymam. Bilgisi çok evet ama o bilgiyi doðru kullanamýyor ve aþýrý taraflý biri. Fanatikmidir bilemiyorum, iyi eðitimli ve TV den bolca para kazandýðýndan, fanatik taraflarýný dizginliyor olabilir.

bardakçý nýn Ýran baþlýðýný görünce, Hüsnü nün yazdýklarýný doðrulamýþmý acaba diye sayfasýna girdim. Girince gördümki, hafýzamdaki bardakçý tarifi aynen geçerliymiþ.

Adam önce Ýran da, geçmiþte gerçekleþmiþ amerika destekli darbeden bahsediyor. Amrika nýn medyasý ile beraber Ýran'a nasýl taraflý yüklendiðini uzun uzun anlatýyor. Yazýsýndan amerika nýn Ýran üzerindeki emelleri hakkýnda fikir ediniyorsunuz. Sonrada Ýran daki son ayaklanmanýn amerika ile alakasýnýn olmasýnýn imkansýz olduðundan bahsediyor. bunu iddia edenlere aðýr hakaret ediyor. Sanýrým Hüsnü ye geçirmiþ kendi aklýnca. Halbuki ne kadar gerzek olduðunu o yazý ile ispatlamýþ. Tek yazý ile kendini rezil etmiþ. Hani yarým akýllý olsa derdiki "tamam geçmiþte abd bu ülkede defalarca darbe yaptý, o ülkeyi çok uzun zamandan beridir kontrol altýnda tutmaya çalýþýyor ama bu seferkinin abd destekli olduðunu sanmýyorum, þu sebepten dolayý" der.

Yarým akýllý bile deðil.
    Evime 10 sefer ayný hýrsýz girmiþse, onbirincide direk ayný hýrsýz aklýma gelir. O hýrsýzýn bu sefer suçlu olmadýðýný benim gözümde savunmasý gerekir. Dünyada, baþka ülkelerde yapýlan ayaklanmalar ve darbeler konusunda son 100 yýldaki en suçlu ülkesi abd'dir. Büyük fark atar. Sonra ingiltere(dünya) fransa(afrika) rusya(komþu ülkeleri, kendini abd ye karþý koruma amaçlý) filan gelir.

Her neyse.

Netçede hüsnü nün yazdýðýný destekleyecek bilgi yoktu.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bankalarda geçen ay manipulasyon yapanlar tutuklanmýþlar. Eleþtirmiþtim, 4 gün taban yapanlar tutuklanmadý, bunlarda tutuklanmaz demiþtim. Bu kez tutuklanmýþlar. Ýlginç. Bekleyelim bakalým arkasýndan ne çýkacak.

Net 4 Milyar cebe indirmiþler. Normalde suçlu bulunduktan sonra, bu 4 milyarýn oransal olarak zarar görenlere daðýtýlmasý gerekir. Aracý kurumlarda zarar görenlerin isimleri ve gördükleri zararlar var. kolayca hesaplanýp liste çýkarýlýr.
    4 Milyar Yetmemiþse bu kiþilerin mal varlýklarýna el konulmalý ve maðdurlara daðýtýlmalý. Doðru olan bu.?

Bakalým ne yapacaklar, zarar görenlerin eline tek kuruþ geçecekmi.? Yoksa o 4 milyar yukarda paylaþýlacakmý.? Yakalanmalarýnýn sebebi 4 milyarý paylaþmamalarýmý.?

Bakalým görelim.

4 Milyar buhar olursa, o zaman baþka þey yazarým. Yok eðer daðýtýlýrsa o zaman iyi þeyler yazarým.
    @NeAcaipDunya

Hüsnü yü sevmem , Murat ý daha da sevmem , Murat in inandýrýcý olmak için gözlerini pörtletmesine uyuz ötesi uyuz olurum .
    Hic bir delil sunamam ama Hüsnü nün , ajan olabileceðini düþünmüþümdür hep , neden bir ara çok zaman önce Türkiyenin arap devletlerine güvenmesi falan filan saçmalamýþtý , Arap devletlerini Ýsrail yönetirini öðrenememiþ veya gizleyen gazeteci bence ajandýr . Çok zamandýr dinlemem Hüsnü yü .

Sayfa 759/853 ÝlkÝlk ... 259659709749757758759760761769809 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •