bortruva ya bilgi verdiði için teþekkür ederim.
ÝHA'lar konusunda yazdýklarýný deðinmedim ama az çok bende biliyorum. Tabi mesleði direk ÝHA larý ilgilendiriyorsa onun kadar bilemem. Bu konu ile alâkalý bildiðim ise okuduklarýmla sýnýrlý.
Önceki yazdýðýmý destekleme amaçlý þunu ekleyebilirim, Ýran bugün ÝHA lar yapýp satýyor. Medyada yazýlana göre ilk ÝHA sýný, baþka ÝHA yý inceleyerek yapmýþ ve sonra kendi baþýna yýllar içinde geliþtirmiþ. Ýncelediði ÝHA ise amerikanýn, Ýran topraklarýnda casusluk amacý ile kullandýðý ÝHA lardan biri. Düþürmüþler, incelemiþler ve ÝHA sanayilerini geliþtirmiþler. Rusya bu hafta Ýran dan bir sürü ÝHA satýn almýþ. Buda Ýran'ýn ÝHA larýnýn ciddiye alýnmasý gerektiðini gösterir. Yazýlan bu, ne kadar doðru bilmiyorum ancak yazýlým paketlerinin kolaylýkla tersine mühendislik ile çözülebildiðini biliyorum. Kilitli yazýlým paketlerinin kýrýldýðýný ise belki 30 yýldýr biliyorum. Hali ile bizim suudi arabistan'a, bae'ye sattýðýmýz ÝHA lar, incelenip teknolojisi kolaylýkla çalýnabilir. Bizim ÝHA yý, eðer yazýlýmý kýrýp deðiþtirmemiþlerse bize karþý kullanamazlar onu biliyorum. Söylemek istediðim teknolojisinin çalýnmasý. Kullanýlan metal malzemenin labaratuvarda incelenmesi, motorunun incelenmesi, boyasýnýn kaplamasýnýn incelenmesi. Hangi alaþýmlarýn kullanýldýðýnýn çözülmesi. hangi yakýt kullanýlmýþ labaratuvarda incelenmesi. vb... Yazýlým önemli, kullanýlan alaþýmlarda önemli.
Bizim ÝHA teknolojimiz ise, Ýsrail ve abd den dönemlik kiraladýðýmýz ÝHA larýný incelememizle 1990 dan önce baþladý diye yazýlýyor. bende öyle biliyorum. Bizde israil ve abd teknolojisini çaldýk. Hepsini olmasada çalarak baþladýk, sonra kendi teknolojimizi ambargolar ve O DÖNEM SÝYASÝLERÝN KONTROLUNDE OLMAYAN ORDUMUZ sayesinde, mecburen geliþtirdik. Ýran da çaldý, bizde çaldýk.
Yarýn ukrayna ilede savaþabiliriz ve hýrsýzlarýn soysuzlarýn yönettiði o ülkede ÝHA teknolojisini geliþtirecek yetiþmiþ beyin var ama o beyinleri kullanacak devlet ciddiyeti yok. ÝHA yapabilecek o gençler hacker lýk yaparak dünyayý soyuyorlar. Yasa dýþý iþlere yöneliyorlar. Tonla eðitilmiþ genci var ama ülke soysuzlarýn elinde olduðundan, dýþarýdan yardým almadan sýfýrdan teknoloji geliþtiremezler. Ellerindeki teknoloji SSCB nin devamý. üzerine sýfýrdan biþey eklemediler diye biliyorum. Bunun gibi bugün bize düþman olmayýp yarýn olacak pek çok ülke vardýr. tayyip e bakarsanýz, dün ailecek tatile gittikleri ülke baþkanýna ertesi gün devirmek amaçlý saldýrabiliyor.
Ukrayna þu an abd kontrolünde ve yarýn bize saldýrabilir.
abd bir kaç yýldýr yunanistanda üsler açýyor, adalara aðýr silahlar yýðýyor. abd emri ile yarýn yunanistan bize saldýrdýðýnda ki iþler oraya doðru gidiyor, abd nin kontrolunde olan Ukrayna dan destek alabilir. ÝHA teknolojimizi fabrikasý ile beraber ukrayna ya taþýdýk. Ukrayna hepsine bir günde el koyabilir ve yazýlýmýn tüm þifrelerini, çalýþma yöntemlerini yunanlýlarla paylaþabilir.
---
Dini konuya gelirsek, gördüðüm kadarý ile olaya mantýk ölçüsünde yaklaþmýþsýnýz. Arka planda kötü niyet yok. O sebeple saygým sonsuz. Ýsteyen istediði gibi ibadet edebilir.
Dini konularda GERÇEK DÝNDARLARIN en büyük düþmaný, DÝNÝ SAHÝPLENEN siyasiler ve tarikatlar. Din denince akla siyasiler ve tarikatlar geldiðinden, ister istemez her din diyene "aklýmýza hemen siyasiler ve tarikatlar geldiðinden" önyargýlý yaklaþýyoruz. Herkesi ayný kefeye koyuyoruz. Cevap verirkende akp ve tarikatlara cevap yazýyormuþ gibi yazýyoruz. Gerçek dindar olan ise üzülüyor ister istemez.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri