Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 760/853 ÝlkÝlk ... 260660710750758759760761762770810 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,073 - 6,080 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Desidero74 Yazýyý Oku
    Hüsnü yü sevmem , Murat ý daha da sevmem , Murat in inandýrýcý olmak için gözlerini pörtletmesine uyuz ötesi uyuz olurum .
    Hic bir delil sunamam ama Hüsnü nün , ajan olabileceðini düþünmüþümdür hep , neden bir ara çok zaman önce Türkiyenin arap devletlerine güvenmesi falan filan saçmalamýþtý , Arap devletlerini Ýsrail yönetirini öðrenememiþ veya gizleyen gazeteci bence ajandýr . Çok zamandýr dinlemem Hüsnü yü .
    Hüsnü benim içinde tam netleþmemiþ biri. Geçmiþinden edindiðim bilgilere bakarsam, Türkiyeyi düþündüðü kadar Suriye, Irak, Ýran gibi diðer ülkelerinde iyiliðini düþünüyor. Bunda kötü bir þey yok tabi ki. Ancak "acaba" diyorsun gizlediði bir þey mi var.

Normalde bende benzer yapýdayým, belli grup ve kiþi deðil herkes için doðru olaný görmeye çalýþýrým. Hüsnü de öyle yapýyor olabilir. Aslýnda biþey gizleyecek birine de benzemiyor. Düþünmeden net konuþuyor. Gizleyenler düþünerek konuþur.

Du yaw. Ben de acaip düþünerek konuþurum. Bak yaw ajanmýyým neyim. Yok yok benimkisi güvensizlikten. Kendime deðil insanlara güvenmesi zor. Karþýndaki kiþinin ilk bakýþta evrimini, kökenini, genetik yapýsýný, bu yapý ile neler yapabileceðini bilince, güvenmesi zor oluyor.

---

1 haftalýðýna Ýstanbula iþ gezisi için gittim.

Korkunç yaw.

4 yýl önce arabasýz gitmiþtim, þehir içi otobüs, dolmuþ, taksi rezaletti. Hatýrlamak bile istemiyorum. Birde þehir çok deðiþmiþ, gözü kapalý gidebildiðim yerleri bulamadým. Bu kez araba ile gitti. Ayný rezillik fark yok. Milim milim ilerle. Nereden döneceðini, nereye gideceðini bileme. navþgasyonla 3 kez kayboldum, sora sora buldum.

Ulaþým berbat. Orada doðanlar, o ulaþým þartlarýnda doðduðu için normal doðal görüyorlar. Onlara kötü gelmez. O þartlarda sinir stres sahibi olurlar, kavgacý olurlar, erken hastalanýrlar, hepsini doðal sanýrlar, çevreleride öyledir fark görmezler.

Ama güzel taraflarýda çok. Ulaþým cehennemini saymazsan, kendi zevklerine göre keyif alabileceðin çok fazla yeri var. Ýþin ve evin ayný bölgede olacak. Orasýda eski Ýstanbul bölgelerinden biri olacak, þehir dýþý olmayacak. Maddi açýdan sýkýntý yaþamayacaksýn. O zaman yaþamasý çok keyifli olurdu. Sadece yanýnda silah taþýsan yeterli. Bu gidiþimde her türden çok fazla yabancý gördüðüm gibi, hayat þartlarýnýn her yýl giderek aðýrlaþmasý, Türkleri de yasa dýþý iþlere zorlamýþ. Bir cafe de kýzlý erkekli Suriyeli tipler vardý.

Yan masamda sanýrým altý kiþilerdi. Hem arapça hem Türkçe konuþuyorlardý. Öðrenciydiler, az ilerdeki kampüsten çýkmýþlardý. Büyük ihtimalle eðitim, saðlýk, barýnma, ulaþým, günlük ihtiyaçlar tüm masraflarýný bizler karþýlýyoruz. Türkçe yaptýklarý muhabbete ister istemez tanýk oldum. Ýðrençti. Kýzlar türbanlý hesapta.. Muhabbet aðýr cinseldi ve yazamayacaðým þeylerdi. Bu insanlarý besliyoruz. Sýrf benim tanýdýðým bir genç var, ailesi fakir olduðundan üniversiteye gidemedi.

akp elemanlarý ülkeyi kendi seviyelerine çektiler. Doðal sonuç bu, bunu biliyordum. Yöneticin hangi seviyede ise, seni o seviyeye çeker. Mecbur kalýrsýn, kaçarý yok, doðal süreç bu.

Her neyse canýmý sýkmayayým.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yeni sansür kanunu çýkmýþ. Aðýr istanbul seyahati beni epey yordu. Kendime bir kaç günde ancak gelirim. Ýlginç anýlar kaldý beynimde.

Bahsetmek istediðim konu þu, bir kaç yýl öncede yazmýþtým. %9 faizle konut kredileri verildiði yýl olmuþtu, o dönem yazmýþtým. Þu an benzeri gerçekleþiyor. Servet transferi yaþanýyor hemde topluca.

Sansür kanunu çýktýðý için çok daha dikkatli yazmalýyým. 2005 li yýllarda 30 yýl geri filan gittik yazýyordum. Okuyanlar youm yapmýyordu çünki anlayamýyorlardý. Geçen yýllarda 100 yýl geri gittik yazdým, bu sefer belki biraz anlaþýldý. Bu sansür kanunu adnan menderesin çýkardýðý kanun, tam 70 yýl kadar öncenin. E artýk anlayýn yaw. Size 15 yýl önceden bildirmiþtim.

Neyse.

Biliyorsunuz devlet kendi para üretmiyor(Kanunen Üretmemesi lazým ). Vatandaþýn vergileri.

Ýmdi kafam sansür kanununa takýldý, yazý yazamýyorum. Neyseki beni üç beþ kiþi okuyor.

Þimdi ben bazý iþlerim için kredi çekmem gerekiyor. Hakkaten çekeceðim örnek deðil. Diyelimki 100bin çektim. Faizi Yaklaþýk %25 civarý.
    Enflasyon %80. Benim maaþa diyelimki enflasyon kadar zam geldi maaþým %80 zamlandý.

Kredim %25 di. Maaþým kredi faizimden 3 kat fazla arttý. hali ile krediyi çok kolay ödemeye baþladým. Sonraki yýl maaþým bir %50 daha arttý diyelim, banka faizi yine %25 olsun ki öyle görünüyor. ben çok daha kazançlýyým artýk kredi ödemelerim bana ucuz gelmeye baþladý.

Ne oldu.?

Kredi çekerek aslýnda faiz ödemedim gibi bir þey oldu ÇOK kazançlý çýktým. Normalde %25 faiz tabiki ödedim ancak benim maaþa gelen %80 lik zamlar, kredi faizini sýfýrladý ve negatife çekti.

Tabi bu böyle hesaplanmaz, yanlýþ anlamayýn. Benim maaþa gelen zamdan çok daha fazlasý satýn aldýðým ürünlere geliyor. kazançlý kýsým sadece kredi kýsmý.

Hali ile kredi çekmek avantajlý.

Kuralýmýz neydi.?

"Üretmeden kazandýðýn her para, diðerlerinin cebinden çýkar." (yaw yine süper bir yazý oluyor.)

Peki çýkýyorda nasýl çýkýyor yaw.?

Bunu beþ on kere yazmýþýmdýr yine yazayým. Nasýl çýkýyor. Özet geçeyim.

Ben 100 bin çektim, o parayý diyelimki mahallemde harcadým. Bakkaldan aldým, marketten aldým, pastaneden bolca aldým, ailecek yedik içtik. Mahallede talebi artýrdým. Mahallede 10bin kiþi yaþýyor, bin kiþi kredi çektik harcadýkta harcadýk. Talep patladý. Pastacý kazandý, bakkal kazandý, manav kazandý, perakendeci kazandý, beyaz eþyacý kazandý. Onlarda kazandýklarýný harcadý para döndü. Bozuk devlet düzenlerinde bu para dar alanda dönüyor. Bin kiþi kredi çektik, bizden kazananlar, onlardan da kazananlar tahminim 3bin kiþi daha ekle. 4 bin kiþi zenginleþti. Kredi çekenler gelirlerine gelen enflasyon zammý ile kredi ucuza geldi bolca harcadý, perakendeci, toptancý ve bazý üreticiler kazandýlar harcadýlar. talep patlayýnca fiyatlar katlandý. Maaþlara gelen zammý çoktan geçti. Kredi çekenler durumu kurtardý, çekemeyen kalabalýklar ayvayý yedi çünki harcayanlar enflasyonu katladýlar. Maaþýna %80 zam geldi, satýn aldýðý ürünlere %150 zam geldi.

Tahminimce halkýn %60 ý bu döngüden faydalanamýyor. Bu yüzde altmýþýn %20'si yerinde sayýyor, %40 fakirleþiyor.

Çünki ben üretmedim, enflasyon sayesinde bedava paraya kondum ve o üretmediðim parayý harcadým. O paranýn birilerinden çýkmasý lazým. Aðaçtan toplamadým.

%40 fakirleþti.?

Ya hiç Kredi çekemediler. Çektiler 5bin onbin borç ödemek için.

Ben 100 bin çektim dedik, yüzlerce milyon dolar çekenler oldu. Benimki solda sýfýr.

Dahada kötüsü yüzlerce milyon dolarlarý çekenler þirketim battý dedi o parayý geri ödemedi. yada parayý yurt dýþýna çýkardý. O parayý yine vatandaþ ödüyor afrika ülkelerinde. Yine sansür aklýma geldi. Bizim ülkede durum neyseki iyi. Fakirleþenlere devlet yardým yapýyor, aç kalmýyorlar açýk kalmýyorlar. Afrika ise vahim.

Batýk krediler yine hazineden karþýlanýyor afrika ülkelerinde. Bizde avrupadaki gibi biþey olmuyor.

Keseyim yaw. Eþyalarýmý toplayýp hapishane için hazýrlanayým, moral kalmadý. Düzeltmede yapmayayým, aanlam kaymasý ve ya yeterince anlatamadýðým yer olduysa öyle kaldý demektir. Afrikaya üzüldüm.

Ýmdi herkes krediye koþar deðilmi.?

Asýl parayý banka sahipleri ve banka üst yönetimleri kazanýyor. Taþ atmadan yorulmadan malý götürüyorlar. Kuralýmýz neydi?
    @NeAcaipDunya

Þimdi senin topiðin gerilerinde kalan yazdýklarýn kanundan önce yazýldýðýndan suç olmaz ama biz alýntý yapýp katýldýðýmýzý söylersek biz yanarýz. Sen hata yapmýþým katýlmýyorum dersen yada ses etmezsen yýrtarsýn.
    bir halt olacaðý yok.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by ayhan53 Yazýyý Oku
    Þimdi senin topiðin gerilerinde kalan yazdýklarýn kanundan önce yazýldýðýndan suç olmaz ama biz alýntý yapýp katýldýðýmýzý söylersek biz yanarýz. Sen hata yapmýþým katýlmýyorum dersen yada ses etmezsen yýrtarsýn.
    Aynen, bende öyle yapacam.
    @NeAcaipDunya

5.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Aynen, bende öyle yapacam.
    Hoþgeldin Ali Cemal abi sizi tekrar görmek Afrika hakkýndaki tecrübe/görüþlerinizi öðrenmek çok deðerli.

Eskiden bi Dr. Alban vardý hatýrladýn mý abi? African people you're nice hello Africa

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Batman Yazýyý Oku
    Hoþgeldin Ali Cemal abi sizi tekrar görmek Afrika hakkýndaki tecrübe/görüþlerinizi öðrenmek çok deðerli.

Eskiden bi Dr. Alban vardý hatýrladýn mý abi? African people you're nice hello Africa
    Evet, þarkýydý deðilmi o. hatýrladým.

---

Yukarýdaki yazýda biri üretmeden kazanýrsa, diðerlerinin nasýl fakirleþtiðine tek örnek verdim. Enflasyon dedim. Krediden girdiðimden olay faizine oradanda enflasyona geldi. Baþka türlüde etkisi oluyor, geçmiþte dönem dönem yazmýþtým.

Çok geniþ ve uzun anlatýlmasý gereken konu. Düzgün liberal sistemlerde fazla sorun çýkmadýðýný çünki zenginleþenin parasýnýn herkese yayýldýðýný anlatmýþtým. Bozuk sistemlerde ise para belli ceplere girip orada kalýyor. Afrika ülkelerinde adam o kadar dolduruyorki, harcayacak yer bulamýyor. Stokluyor. Para daðýlmýyor. Çoðunu da yurt dýþýna çýkarýyor. Ege Cansen hoca da bunu açýkça anlatmýþtý. Ben biliyordum ama Sermaye temsilcisinin açýksa söylemesi þaþýrtmýþtý. patronlarýn ilk yaptýðý iþ yurt dýþýna servet çýkarmaktýr demiþti. Emniyet amaçlý.

Paranýn daðýlmamasý fakirleþtirir.
    Yurt dýþýna çýkarýlan servet fakirleþtirir çünki içerde kalsa o para harcanacak daðýlacak. Ýþ yapan herkes kazanacak, devlet bolca vergisini alacak, o vergilerle iþ bulamayanlarada eðitim verilip iþler açýlacak. Yeni iþler ve iþe baþlayanlarla para yine dönecek filan. Para yurt dýþýna çýkarsa dönmüyor, millet iþsiz kalýyor, eðitim alamýyor, içerde para kalmadýðýndan gelirler düþüyorda düþüyor.

Mafya geliþmiþse benzer durum oluþuyor. Mafya düzeni bozuyor ve iþ yapmayan üretmeyen hýrsýzlar zenginleþirken, çalýþanlar yeterli gelir elde edemiyor.

Kaçakçýlýk da ayný. Ülkeye çok aðýr darbe vuruyor. Bunu anlatmasý uzun baþka zaman anlatýrým. Bizde kaçakçýlýk çok aðýr boyutlarda ve ülkenin turizmini bile vuruyor. Ne alaka diyeceksiniz, çok alaka. kaçakçýlýktan büyük servetler edinenler sýnýrda kalmýyor. Hemen batýya gelip kendi sistemlerinide getiriyorlar. Gaspla elde etme, yasadýþý iþlerle iþ yürütme, bol beleþ para ile her þeyi satýn alýp oralarý eðitimsiz kötü yetiþtirilmiþ gasp zihniyeti ile yetiþtirilmiþ ellere teslim etme... Bu adamlarýn girdikleri yerlerde Fiyatlar uçarken eðitimli kesim oradan uzaklaþýr. vb... Ýlrde detaylý anlatýrým.

Baþka vurucu örnek anlatmýþtým. 2 ev yanyanayýz demiþti. gelirimiz ayný giderimiz ayný ailelerimiz ayný. Ben yolda gömü buldum(üretmeden kazandým) ve tonla param oldu. Evi yeniledim, lüks araba aldým, iyi giyindim, lüks elektronik aldým, havuz yaptým, komþumun eski evini görmeyeyim diye yüksek duvar ördüm. Komþunun geliri, ev, ailesi herþeyi ayný. Ama fakirleþti.? neden? Karþýlaþtýrma yapacaðý komþusu aldý baþýný gittide ondan. Herþeyi ayný ama artýk kendini fakir hissediyor. O evde doðan çocuklarý kendini ezik hissediyor, mutsuzlar. Normalde zenginleþen komþu harcadýðýnda,düzeni olan ülkede komþuda payýný alýr. Ona hizmet yada mal satar para kazanýr, o para herkese yayýlýr. Ama mafyanýn hakim olduðu düzensiz ülkelerde para yayýlmaz yukardaki örnek, ayrýca ithalatçý ülkedede yayýlmaz. Para yurt dýþýna çýkar. Ýthal araba alýr, ithal aðaç, ithal mermer alýr, ithal elektronik alýr, paranýn çoðu ithalata gider, az kýsmý içerde daðýlýr. Komþunun eline para ya geçmez yada çok az geçer. Yaþlý komþu çocuklarýnýn üzüntüsü ile yaþlanýp ölür, komþunun gençleri ise farklý yol izler. Sittun sene çalýþýp o zenginliðe ulaþamayacaðý için, erkekler kestirme yola baþvurur, kýzlarda baþvurur ve hep beraber gömü ararlar. Bulamayýnca ne yaparlar dýþarý bakýn.

Bizde düzen 1938 den sonra bu hale döndü.Hiç bir partide düzeltemedi ve düzelmesi imkansýzdý çünki bu sistemi kuranlar belli ve onlar güçlüler. Onlar oldukça sistemi deðiþtiremezsin. Belkide deðiþtiririm, sýradýþý bir adamým. Siyonistlerle pazarlýða otururdum, onlarýda yükseltecek plan ortaya koyarým, "yapmayýn etmetin yazýktýr" derim, filan fýstýk.

Yaw ben bunlarý yýllar önce yazmýþtým. yeni deðil ona göre. Zaten 80 yýllýk düzen bu, bir partiye ait deðil.

Konuya göre kýsaca anlatmaya çalýþtým. Bu kadarcýk yazýdan bir ekonomi kitabý çýkar, nobel de alabilir. Yeterli rüþvete bakar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Voleybolda bizim kadýnlarýmýz çok iyiler. Ancak belli yerden ileri gidemediler.

Ben 2 sebep görüyorum.
    Birinci sebep vakýfbank gibi zengin takýmlar, ligdeki en iyi oyuncularý toplayýp takýma koyuyor sonrada yedek býrakýyorlar. Çünki yurtdýþýndanda çok pahalý transferler yapýp onlarý oynatýyorlar. Yedek kalan iyi oyuncularýmýz daha iyi seviyeye çýkamýyor, köreliyorlar. En iyi oyuncularýný alýnca rakipleride zayýflatýyorlar. Hali ile ligin kalitesi düþüyor. Düþük kaliteli ligin milli takýmýndan da kalýcý baþarý beklenmez.

Ýkinci sebep ise yazmýþtým. Maçlarda her sayý alýndýðýnda bizim kýzlar kendilerini yýrtýyor. Kafayý yemiþler. Finale kalan 2 takýma bakýn, bir tek brezilyada azcýk fazla baðýran bir kýz gördüm.
    5 set oynuyorsun her sette 25 sayý avazýn çýktýðý kadar baðýrýrsan, saða sola koþturup tüm enerjini harcarsan, sonraki setlere enerjin kalmaz. Enerjini koruman gerekli. Biraz sevin yeter. Maçý kazanýnca da kendini yýrtma. Final oynar maç biter, ondan sonra 1 hafta kendini yýrt. Bu aþýrý sevinci takým kaptaný baþlattý. Sonra diðer gençlere yayýldý. Zehra bile katýldý aþýrý yýrtýnmaya. Önceki turnuvalarda yýrtmazdý kendini, bu maçta çok yýrtýndý. Teknik ekip ayrý mal. Görüyorlar ve ses çýkarmýyorlar çünki sorunun farkýnda deðiller.

---

Diðer takip ettiðim spor world superbike yarýþlarý. Geçen yýl Toprak Razgatlýoðlu þampiyon oldu. Çok geçiþ olduðundan seyretmeside keyifli. Bu sene þampiyon olamayacak gibi. Yamaha motor ile yarýþýyor ve bu sene Dukati motorlar çok hýzlýlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýþimde var ama süper delikanlý fatih altaylý'nýn ensesini tokatlamadan edemeyeceðim.

2 gündür TOGG'un parlatmasýný yazýyor. Bu herif 1 yýl kadar önce TOGG fabrikasýna gidip anlatmýþ da anlatmýþtý. Onun üzerine adama mail atýp hatalarýný göstermiþtim, oda bana küfür maili atmýþtý, bende karþýmdakinin kim olduðunu kavrayýp gülmüþtüm.

Karþýmda azda olsa kötü karakterli çocuk vardý. Yaþ olarak deðil ama beyin olarak. Benim mailin akabinde de, okuyucu maillerine artýk yer ayýrmayacaðým diye açýklama yapmýþtý.

2 gündür yazdýðýna göre herkes bu araba yapýlamaz demiþde kendisi yapýlýr demiþ de. Bunu övünerek anlatýyor.

Birincisi ülkenin sýrtýna yük olacak bir proje bu. Yapýlmamasý yapýlmasýndan çok daha iyi. yapýlma yöntemini bir kaç kez yazmýþtým. Otomotiv sektöründeki küçük üreticilere teknoloji ve diðer desteklerden verirsin. 3 yýlda sana iki üç tane %80 i yerli otomomil üreticisi çýkar. TOGG un %70 i ithal ve uzun yýllar ithal etmeye devam edecek, ülke halkýnýn sýrtýna yük bir proje. Hem parasýný biz karþýladýk, hemde ithalat ýn verdiði zarar sebebi ile.

Ýkincisi bu otomobili yapmak bu yöntemle çok kolay. Hayatýmda otomobil üretmedim ama bu otomobili ayný þartlarda çok kolay üretirim. Hatta ileri gidiyorum, ticaret ve iþ hayatý tecrübesi olan çoðu kiþi bu þartlar ile üretir.

Þartlar ne.?

Devlet fabrika kurman için para arazi ve tüm desteði verecek, alým garantisi verecek sen üreteceksin. Alým garantisi vermezse yine üretirsin ama TOGG üretmiþsen bu fabrika kalýcý olmaz.

Peki nasýl üretirsin. Çok kolay. SÝHA üreten bayraktar ailesi gibi üretirsin.

para arazi devletten vergi almýyor. Devletten aldýðýn para ile yönetici ekibi kurarsýn. O ekip sana fabrikayý kurar üretime baþlarlar. Sen parmaðýný oynatmazsýn, cebinden tek kuruþ çýkmýyor, riskin yok. batarsan fabrikanýn trilyonluk araziside senin. Sadece battýðýný borca girmeden açýklayacaksýn, baktýn satamýyorsun battým dersin, arazi ve techizat sana kalýr.

Bayraktar aileside ayný þekilde siha fabrikasý kurdu ve yok satýyor. para devletten. Gitti TUSAÞ ýn SÝHA mühendislerini transfer etti, TUSAÞ tökezledi ama bayraktar bu mühendislerle siha fabrikasýný kurup üretmeye baþladý. Devlet alým garantiside verdi. Zaten ÝHA üretmiþ olan TUSAÞ mühendisleri ÝHA yý ürettiler ve devlete sattýlar. Sonra yürüdüler. hepsi bizim vergilerimizle bizim yetiþtirdiðimiz TUSAÞ mühendisleri sayesinde oldu.

TOGG da alým garantisi varmý bilmiyorum mutlaka belli ölçüde devlet alacaktýr. Lüks otomobiller tabiki alýrlar. para ceplerinden çýkmayacak bizden çýkacak. Devletin alýmý tek baþýna fabrikayý kurtarmaz, ülke çapýnda ve yurt dýþýna satabilmeleri gerekir. Ýsimsiz tecrübesiz bir firma bu fiyata o ürünü tutturamaz. Proje liderini tayyipin anlatýmýndan tanýdým yapamaz. Faaliyetlerinden de belli yapamaz.

Ýþ adamý herkes(hatta gençlerin bir kýsmý) devletten para alýp otomobil üretir(ürettirir) ama o fabrikayý devlet yardýmý olmadan yaþatmak asýl iþ. TOGG Otomobillerin, dünya devi firmalarýn ürettiði otomobillere göre hiç bir avantajý yok. Niye toyota, mercedes, audi, hyundai, tesla yerine ismini ilk defa duyduðu TOGG'u ünlü lüks araba fiyatýna alsýn.?

Yaparsa özür dilerim.
    Üretmesini devlet parasý ile komþu kadýn halime bile yapar. Devlet yardýmý olmadan o fabrika yaþayacakmý o önemli.

10 yýl sonra görüþürüz. Devlet yardým etmez ise göreceðiz. Devlet fabrika batmasýn diye her yýl yardým ederse de, ülke çalýþanýnýn parasý TOGG sahip ve yöneticilerine transfer edilmiþ olur.

fatih altaylý çoðu parçalar ithal ve pili içeride yabancý þirketin ürettiði bu fabrikayý anlata anlata bitiremiyor. Ýstanbul havaalanýnýda böyle anlata anlata bitirememiþti. O projede bizim sýrtýmýza yük olarak bindi.

Bu arada haberimin türkü sitesinin okunacak köþe yazarý pek kalmamýþ. abdurrahman var, altaylý var ki altaylýnýn %30 faydasý oluyorsa %70 da zararý oluyor bu ülkeye. Ülkeye yük proje sahiplerini onayladýðý için.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 760/853 ÝlkÝlk ... 260660710750758759760761762770810 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •