Originally Posted by
Desidero74
Hüsnü yü sevmem , Murat ý daha da sevmem , Murat in inandýrýcý olmak için gözlerini pörtletmesine uyuz ötesi uyuz olurum .
Hic bir delil sunamam ama Hüsnü nün , ajan olabileceðini düþünmüþümdür hep , neden bir ara çok zaman önce Türkiyenin arap devletlerine güvenmesi falan filan saçmalamýþtý , Arap devletlerini Ýsrail yönetirini öðrenememiþ veya gizleyen gazeteci bence ajandýr . Çok zamandýr dinlemem Hüsnü yü .
Hüsnü benim içinde tam netleþmemiþ biri. Geçmiþinden edindiðim bilgilere bakarsam, Türkiyeyi düþündüðü kadar Suriye, Irak, Ýran gibi diðer ülkelerinde iyiliðini düþünüyor. Bunda kötü bir þey yok tabi ki. Ancak "acaba" diyorsun gizlediði bir þey mi var.
Normalde bende benzer yapýdayým, belli grup ve kiþi deðil herkes için doðru olaný görmeye çalýþýrým. Hüsnü de öyle yapýyor olabilir. Aslýnda biþey gizleyecek birine de benzemiyor. Düþünmeden net konuþuyor. Gizleyenler düþünerek konuþur.
Du yaw. Ben de acaip düþünerek konuþurum. Bak yaw ajanmýyým neyim. Yok yok benimkisi güvensizlikten. Kendime deðil insanlara güvenmesi zor. Karþýndaki kiþinin ilk bakýþta evrimini, kökenini, genetik yapýsýný, bu yapý ile neler yapabileceðini bilince, güvenmesi zor oluyor.
---
1 haftalýðýna Ýstanbula iþ gezisi için gittim.
Korkunç yaw.
4 yýl önce arabasýz gitmiþtim, þehir içi otobüs, dolmuþ, taksi rezaletti. Hatýrlamak bile istemiyorum. Birde þehir çok deðiþmiþ, gözü kapalý gidebildiðim yerleri bulamadým. Bu kez araba ile gitti. Ayný rezillik fark yok. Milim milim ilerle. Nereden döneceðini, nereye gideceðini bileme. navþgasyonla 3 kez kayboldum, sora sora buldum.
Ulaþým berbat. Orada doðanlar, o ulaþým þartlarýnda doðduðu için normal doðal görüyorlar. Onlara kötü gelmez. O þartlarda sinir stres sahibi olurlar, kavgacý olurlar, erken hastalanýrlar, hepsini doðal sanýrlar, çevreleride öyledir fark görmezler.
Ama güzel taraflarýda çok. Ulaþým cehennemini saymazsan, kendi zevklerine göre keyif alabileceðin çok fazla yeri var. Ýþin ve evin ayný bölgede olacak. Orasýda eski Ýstanbul bölgelerinden biri olacak, þehir dýþý olmayacak. Maddi açýdan sýkýntý yaþamayacaksýn. O zaman yaþamasý çok keyifli olurdu. Sadece yanýnda silah taþýsan yeterli. Bu gidiþimde her türden çok fazla yabancý gördüðüm gibi, hayat þartlarýnýn her yýl giderek aðýrlaþmasý, Türkleri de yasa dýþý iþlere zorlamýþ. Bir cafe de kýzlý erkekli Suriyeli tipler vardý.
Yan masamda sanýrým altý kiþilerdi. Hem arapça hem Türkçe konuþuyorlardý. Öðrenciydiler, az ilerdeki kampüsten çýkmýþlardý. Büyük ihtimalle eðitim, saðlýk, barýnma, ulaþým, günlük ihtiyaçlar tüm masraflarýný bizler karþýlýyoruz. Türkçe yaptýklarý muhabbete ister istemez tanýk oldum. Ýðrençti. Kýzlar türbanlý hesapta.. Muhabbet aðýr cinseldi ve yazamayacaðým þeylerdi. Bu insanlarý besliyoruz. Sýrf benim tanýdýðým bir genç var, ailesi fakir olduðundan üniversiteye gidemedi.
akp elemanlarý ülkeyi kendi seviyelerine çektiler. Doðal sonuç bu, bunu biliyordum. Yöneticin hangi seviyede ise, seni o seviyeye çeker. Mecbur kalýrsýn, kaçarý yok, doðal süreç bu.
Her neyse canýmý sýkmayayým.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri