Originally Posted by
palmet
Geçenlerde 6 -7 aydýr, iþi olmadýðý için çalýþtýrmadýðým benzin motorlu testereyi çalýþtýrmak istedim çalýþmadý, muhtemelen içinde uzun süre, yaðlý benzin kaldýðýndan buji oksitlenme yapmýþtý , herneyse sonuçta çalýstýramadým. Bu iþ ile ilgili tamircilerin bulunduðu Ankara/Ulusta bir iþ hanýndaki tamirciye götürdüm. Neyi var diye soran kiþiye neyi olduðunu bilmediðimi ancak en son 6-7 ay once çalýþtýðýný, sonra çalýþtýramadýðý söyledim..Tamirci Motorun ipini iki kez çekti..3 çekmesinde '' Pýr pýr veya týr týr '' nasýl duyduðunuza baðlý, sesi çýkardý..bu ses çýkýnca bir daha ipi çekseniz motor çalýþacak. Bu sesi duyan tamirci herhalde birsey bilmediðimizi düþünerek veya çalýþan motoru arýzalý diye getirdiðimi düþünse gererek..Testere burda kalacak yarýna tamirini yapýp verebilirim dedi. karburatör arýzasý felan var gibi pek mantýklý olmayan açýklamalarda bulundu..Hemen yaparsa beklýyeceðimi , hemen yapamýyorsa makinayý götüreceðimi söyledim. Biraz duraksadý an itibarýyla yapamayacaðýný söyledi..
Testereyi 20 mt ilerde baþka bir dükkana dötürdüm. Tamirci testerenin ipini çeker çekmez çalýþtý. Zaten ilk girdiðim tamircide bir daha ipi çekse çalýþacaktý..Tamirciye borcumu sordum. borcunuz yok birsey yapmadýkký dedi...Diger tamirci testereyi bir gun alý koyup saðýný solunu temzileyip verecek en az 500 tl alacaktý.Ertesi gün yine ayný yere gel zaman kaybý , iþinizin beklemeside cabasý.Her daim kötü niyetli kazýkçý tabir ettiðimiz tipler iþ hayatýnda, bakkalda , lastikçide ,pazarda,lokantada karþýmýza çýkýyor.
Aslýnda örnek çok fazla. Komþularda çok örnek anlatýyor. Millet olarak deliriyoruz. hele yeni nesil tam hýrsýzlýk ve talan ortamlarýnda büyüyor. Onlar normal algýlamaya baþladýlar. Doðal görüyorlar. Çok daha kötüye gideceðiz.
Belki dünya savaþý çýkar, bu ara iþler bayaðý kýzýþtý, taraflar yerlerini alýyorlar. Dünya savaþý çýkarsa kötü gidiþattan kurtuluruz gibime geliyor.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri