Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 767/853 ÝlkÝlk ... 267667717757765766767768769777817 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,129 - 6,136 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by palmet Yazýyý Oku
    Geçenlerde 6 -7 aydýr, iþi olmadýðý için çalýþtýrmadýðým benzin motorlu testereyi çalýþtýrmak istedim çalýþmadý, muhtemelen içinde uzun süre, yaðlý benzin kaldýðýndan buji oksitlenme yapmýþtý , herneyse sonuçta çalýstýramadým. Bu iþ ile ilgili tamircilerin bulunduðu Ankara/Ulusta bir iþ hanýndaki tamirciye götürdüm. Neyi var diye soran kiþiye neyi olduðunu bilmediðimi ancak en son 6-7 ay once çalýþtýðýný, sonra çalýþtýramadýðý söyledim..Tamirci Motorun ipini iki kez çekti..3 çekmesinde '' Pýr pýr veya týr týr '' nasýl duyduðunuza baðlý, sesi çýkardý..bu ses çýkýnca bir daha ipi çekseniz motor çalýþacak. Bu sesi duyan tamirci herhalde birsey bilmediðimizi düþünerek veya çalýþan motoru arýzalý diye getirdiðimi düþünse gererek..Testere burda kalacak yarýna tamirini yapýp verebilirim dedi. karburatör arýzasý felan var gibi pek mantýklý olmayan açýklamalarda bulundu..Hemen yaparsa beklýyeceðimi , hemen yapamýyorsa makinayý götüreceðimi söyledim. Biraz duraksadý an itibarýyla yapamayacaðýný söyledi..
    Testereyi 20 mt ilerde baþka bir dükkana dötürdüm. Tamirci testerenin ipini çeker çekmez çalýþtý. Zaten ilk girdiðim tamircide bir daha ipi çekse çalýþacaktý..Tamirciye borcumu sordum. borcunuz yok birsey yapmadýkký dedi...Diger tamirci testereyi bir gun alý koyup saðýný solunu temzileyip verecek en az 500 tl alacaktý.Ertesi gün yine ayný yere gel zaman kaybý , iþinizin beklemeside cabasý.Her daim kötü niyetli kazýkçý tabir ettiðimiz tipler iþ hayatýnda, bakkalda , lastikçide ,pazarda,lokantada karþýmýza çýkýyor.
    Aslýnda örnek çok fazla. Komþularda çok örnek anlatýyor. Millet olarak deliriyoruz. hele yeni nesil tam hýrsýzlýk ve talan ortamlarýnda büyüyor. Onlar normal algýlamaya baþladýlar. Doðal görüyorlar. Çok daha kötüye gideceðiz.

Belki dünya savaþý çýkar, bu ara iþler bayaðý kýzýþtý, taraflar yerlerini alýyorlar. Dünya savaþý çýkarsa kötü gidiþattan kurtuluruz gibime geliyor.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by palmet Yazýyý Oku
    Geçmiþ olsun. Tilki o da doyma içgudusuyle hareket ediyor. Þu an bilmiyorum araþtýrsam bilirim. Bazý yabani hayvanlar doyacaðý kadar hayvaný katledip yiyor.. Bazýlarý hunharca yemeyeceklerinide katlediyor.. Nasýl bir içgüdü ve hangi hayvanlar bilmiyorum.
    Tilkiler, Gelincikler vakti varsa tamamýný öldürüyorlar. Sanýrým kýþa hazýrlýk iç güdüsü. Doðal ortamda fazla eti topraða gömüyorlar. Kýþýn gidip kazýp bulup yiyorlar.

Tabi baþka bir þeyde olabilir. Belgesellerde böyleydi ama insana bakýnca baþka þey görüyorsun.

Ýnsan doymuyor.

80 yaþýna gelmiþ, Türkiyenin en zengini olmuþ. Sonraki 30 nesle yetecek serveti kasaya koymuþ, hala soygun peþinde.

Öteki dünyaya giden sakýp sabancý öyleydi mesela. Adam TR nin ikinci en zengini, yaþlanmýþ ölmek üzere. Kendi bankasý kriz çýkacak diye pozisyon almýþ, kriz çýkmadýðý her ay banka 10 kazanacaðýna 6 kazanýyor. sakýp sabancý TV TV gezip kriz çýkmalý diye açýklamalar yapýyordu. Kriz çýkarsa bankasý 4 daha kazanacak. Kriz çýktý akbank büyüdü milyonlarca insan fakirleþti, onbinler iflas etti, aileler periþan oldu. sakýp sabancý da her ay 4 daha fazla kazandý. Sonrada nallarý dikti.

tabi bu istisnai örnek. Türkiyede baþka örneði yok, siyasetçiler içinde hiç yok mesela. Tok gözlüler. Afrika öyle deðilmiþ, üzülüyor insan.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Rehab Yazýyý Oku
    Daha bitmedi çalýþtýðým firmada yeni yýla çok önem verir eðlence düzenler yýlbasý agaclarý felan susler, tabý ben inancým geregý sýradan bir gün kabul ederim ama severim yeniyýlý asýrý olmamak kaydýyla ailemle evde takýlýrým, acaba patronlar bu kadar yený yýla onem verdýklerý kadar, iþçi emekçi kardeþlerine önem verirlermi, yeniyýl ikramiyesi yakacak yardýmý alýþveriþ paketi, vs, sonuçta emekçiler servetlerini çoðaltmalarýna çalýþýyorlar, farkýndalýklarý var mý acaba,
    Çok düþünülmesi gereken geniþ bir konu. Arada aklýma takýlýyor, iþçiye çok versen, patron daha az kazansa ne olur.? O ülke batarmý.? Diðer ülkelere yenilir, geride kalýrmý.?

Ýþçi olmasa ne olur.? O zaman patronda olmaz.?
    Patron olmasa ne olur.? O zaman iþçide olmaz diyemezsin herkes iþçi olur, patronda iþçi olur çünki herkes karnýný, ailesini doyurmak zorunda.

patron olmayýnca oluyor. Ýþçi olmayýnca olmuyor.

Bir ülkede patron var diðerinde yok. patron olan ülke diðer ülkeyi geçip, zenginleþip, sadece iþçilerden oluþan diðer ülkeyi köle yaparmý.?

Aslýnda komik. Patron zaten hýzlý zenginleþmek için kendi ülkesini köle yapmýþ. O ülkede 1 patron var kalaný zaten köle.
    Patronlu ülke zenginleþip diðer ülkeyi köle yapsa, sadece patrona faydasý var, ülke halkýna yok. O zaman bir patron ve iþçi haline gelmiþ 2 ülke ahalisi olacak.

Bunlar uç örnekler. konu üzerinde detaylý düþünmek lazým. Olay çok gri.

Ýnsanýn doðasýna inmek gerekiyor. Doðaya inersem bu olayý kolayca açýklayabilirim. Yaþadýklarýmýzýn aynýsý maymun ýrklarýnda var. Onlarý birebir kopyalýyoruz.

Bu aða maraba(patron iþçi) hiyerarþisini maymunlarla kolay açýklarým. Onlardada var. sakýp sabancý nýn korkunç aç gözlülüðünü ise çocukluk dönemine inerek kolayca açýklayabiliyorum. Çocukluk yetmiyor hangi maymundan evrildiðinde devreye giriyor. Ayný olaylarý yaþayan bebeler farklý maymun ýrkýndan evrildilerse, sonuç biraz farklý oluyor.

Neyse, çalýþmam lazým diyerek kaytarayým.
    @NeAcaipDunya

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Tilkiler, Gelincikler vakti varsa tamamýný öldürüyorlar. Sanýrým kýþa hazýrlýk iç güdüsü. Doðal ortamda fazla eti topraða gömüyorlar. Kýþýn gidip kazýp bulup yiyorlar.

Tabi baþka bir þeyde olabilir. Belgesellerde böyleydi ama insana bakýnca baþka þey görüyorsun.

Ýnsan doymuyor.

80 yaþýna gelmiþ, Türkiyenin en zengini olmuþ. Sonraki 30 nesle yetecek serveti kasaya koymuþ, hala soygun peþinde.

Öteki dünyaya giden sakýp sabancý öyleydi mesela. Adam TR nin ikinci en zengini, yaþlanmýþ ölmek üzere. Kendi bankasý kriz çýkacak diye pozisyon almýþ, kriz çýkmadýðý her ay banka 10 kazanacaðýna 6 kazanýyor. sakýp sabancý TV TV gezip kriz çýkmalý diye açýklamalar yapýyordu. Kriz çýkarsa bankasý 4 daha kazanacak. Kriz çýktý akbank büyüdü milyonlarca insan fakirleþti, onbinler iflas etti, aileler periþan oldu. sakýp sabancý da her ay 4 daha fazla kazandý. Sonrada nallarý dikti.

tabi bu istisnai örnek. Türkiyede baþka örneði yok, siyasetçiler içinde hiç yok mesela. Tok gözlüler. Afrika öyle deðilmiþ, üzülüyor insan.
    Ali Cemal , son günlerinde de yetkileri alýndý anladýðým zaaf gösterip , saða sola para daðýtmasýn diye .
    Yeðeni de Thy nin uçuþ hakký elde ettiði yerlere onun kontenjanýndan bedava uçuþ düzenleme derdine düþmüþ tü.
    Babasý da rahmetli, Hilton otelinin bilmem kaç numaralý odasýnda kalp krizi geçirip vefat ediyor.Ýste hayatýnýz programýnda uður dundara ,babam hayatýnda lokantada yemek yememiþtir denen bir kiþinin neden hiltonda vefat ettigini anlaymamistim yýllarca . Yani rahmetli ye emr-i Hak orada vaki olmuþ . Vikipedi þöyle yazmýþ "1966 yýlýnda, þeker ve kalp rahatsýzlýklarý nedeniyle Ýstanbul Hilton Oteli 237 numaralý odada öldü. ".Muhtemelen yeni þirket görüþmeleri esnasinda , taksirati affedilsin diyelim.
    Ülkemizde zengin olabilmek hep ve her zaman devlet eliyle yol verilerek olmuþtur ve görünen hep boyle devam edecektir.

5. Yazdýklarýnýza harfiyen katýlýyorum. Ancak taksonomi sýnýflandýrmasýndaki alemler: bitkiler, hayvanlar ve insanlar alemi olursa, insanlarýn ve hayvanlarýn benzer ozellýk ve egilimleriyle, sabancýnýn açgözlülüðü arasýndaki nedensellik baðý açýklanabilirdi. Yazýlarýnýzý severek okuyorum. Güzel türkçeniz ve güclü kaleminiz ve baðýmsýz yazýlarýnýz ile coðu köþe yazarýndan iyisiniz. Burda yazarken bende daha itinalý ve kurallý yazmaya çalýþýyorum.
    ''Yatýrým Tavsiyesi Deðildir'' görüþlerim tamamen þahsi düþüncelerim olup beni baðlar

Alýntý Originally Posted by Desidero74 Yazýyý Oku
    Ali Cemal , son günlerinde de yetkileri alýndý anladýðým zaaf gösterip , saða sola para daðýtmasýn diye .
    Yeðeni de Thy nin uçuþ hakký elde ettiði yerlere onun kontenjanýndan bedava uçuþ düzenleme derdine düþmüþ tü.
    Babasý da rahmetli, Hilton otelinin bilmem kaç numaralý odasýnda kalp krizi geçirip vefat ediyor.Ýste hayatýnýz programýnda uður dundara ,babam hayatýnda lokantada yemek yememiþtir denen bir kiþinin neden hiltonda vefat ettigini anlaymamistim yýllarca . Yani rahmetli ye emr-i Hak orada vaki olmuþ . Vikipedi þöyle yazmýþ "1966 yýlýnda, þeker ve kalp rahatsýzlýklarý nedeniyle Ýstanbul Hilton Oteli 237 numaralý odada öldü. ".Muhtemelen yeni þirket görüþmeleri esnasinda , taksirati affedilsin diyelim.
    Ülkemizde zengin olabilmek hep ve her zaman devlet eliyle yol verilerek olmuþtur ve görünen hep boyle devam edecektir.
    Ali Cemal biraz fazla ýlýmlý yazdým , umarým anlaþýlýr nedeni .
    Bu arada tv de doðunun , sakýp aðanýn ceketinin ceplerine elini sokarak iþte vergilerimiz buraya gitti demesini de hatýrladým unutulmaz komik ve de gerçek bir sahneydi .
    Doðu da sonradan geliþerek miydi deðiþerek miydi dönüþtü bayaðý bi , belki de hep aynýydý ve hala ayný .

7. Ýnsanda iki tür özellik vardýr, kalp ve akýl, akýl okumakla vs geliþsede asýl geliþimi dikkat ve sabýr ile olmaktadýr, kalp ise ne ile doldurduðumuz oranda baþka bir dolulugu azaltýr, açalým biraz kuranda ne kadar az akýl ediyorsunuz deniliyor, dikkatle sabýrla düþünerek akýl edersek çevremizdeki herseyden manevi kazanc elde edilebilir, bir yaþlý adam olur yeri gelir, bir hayvan bitki, saygý sevgi ile yardým edebiliriz, kalp ise ne koyarsak içine o oranda diðer hissimiz azalýr, hangi görüste olsun ister maymundan gel ister ademden, insan olmak budur, toplumda gördüðün herseye yaklasýmýn önemli, dýsarda gördüðün öðrenciler kendi evladýn, yaslýlar annen baban deden, karsýnda dolandýrdýgýn hakaret ettýgýn zalimlik ettiðin de sen, onun için öfkelenmeden, saygýyla sevgiyle davranmalý, bu arada tesekkur ederým yaslý adama yardým için mesaj yazanlara ama her zaman boyle fýrsatlar gelmiyor bir daha görmedim onu, ama çevrede benzer olaylar çok dikkatle bakýlýrsa görülür, maharet görünmeyeni görebilmekte, ben inanan biriyim ölürsem cenazem kýlýnýr belki bir iki seven dua eder yeter bana, ha inanamýyorsundur topluma faydan dokunmustur alkýsla defnedilirsin, ama gerisi olmaz,

8. Tarikat badem madem iþlerine gelince hiçbir ilimleri yok yüzeysel cahillik, birinin peþine takýl maddi yardým et kýz çocugu istismarlar, islamla alakasý yok ne yaptýklarýnýn farkýnda degýller sunnet dýyen býlgýsýz kýsýler var, hz ayse de bu yasta evlenmýs dýyenlere, cahýlýye devrýnde adet goren kýz 1 yasýnda sayýlýrdý, yaný 12 yasýnda adet gorse 6 yasýnda dense, 18 olur, peygamber sehvet duskunu degýldý her yaptýgý evlýlýk ýslam içindi, dýrý dýrý kýz cocuklarý gomuluyordu kadýnýn hatta gucsuz erkegýn býle degerý yoktu en ufak seyde kýlýc konusulan kaba barbar býr zamandý, kadýna islam buyuk deger vermýstýr, dovmek kotu davramak ýncýtmek uzmek býle ote tarafta hatta burda manevi tokata sebep olur, kolelýk bile kaldýrýlmýstýr,cahillikmi yoksa bilerek mi bazý kazanýmlar elde etmek içinmi bilemiyorum ama çok fena, rezalet,

Sayfa 767/853 ÝlkÝlk ... 267667717757765766767768769777817 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •