Doðu dediðin Doðu Perinçek olsa gerek.
Ermeni meselesi konusunda, devletin iþi olduðu halde meseleyi sahiplenip Ýsviçre deki davaya gidip kazanýnca dikkatimi çkmiþti. Bu adama oy verebilirmiyim diye incelemeye almýþtým.
Sonra fark ettim ki(Yaw palmet güzel Türkçe filan deyince gramer kurallarýna daha dikkat etmeye baþladým.Þu da ispatlý ki, baþkasýndan çok kendimi inceliyorum. Kendini bilen evreni bilir. Bu teori(benzer teoriler) Kutsal kitaplarda da geçer ve temeli Budha nýn bulduðu(Aslýnda Budha'ya gelen) Nirvana ya dayanýr. Demek ki Tevrat dahil kutsal kitaplar Budha dan çok sonra yazýlmýþ. Tabi ilk Budha, bilinen bildiðiniz Budha deðil. Daha önceleride pek çok Budha oldu ve sonralarýda çok Budha oldu. Hâlâ da çýkýyorlar. Biride benim. En süperMan i benim tabiki.)
Sonra fark ettim ki adam kendi küçük krallýðýný kurmuþ, orada cemaati ile yaþýyor. Kendini eleþtirenleri cemaat den atýyor. Kendini eleþtirecek bilgi birikimi henüz oluþmamýþ gençlerle devam ediyor. Tamamen kendi krallýðý için yaþýyor. Krallýðý ayakta kalsýn diye her türlü kötüye kötülüðe el açýyor yol veriyor. Sonra oy verilecek adam deðil diye incelemeyi býraktým. Þu ara Halkýn Kurtuluþu Partisini inceliyorum. Yöneticileri hakkýnda pek bir bilgi bulamadým. Þimdilik onlara oy vermeyi düþünüyorum.
Yedi sülaleden CHP liyim ama Atatürk ün Ecevit in CHP si.
Þu anki CHP artýk chp.
Atatürk ün CHP si ile uzaktan yakýndan alakasý yok. Bildiðin hýrsýzlarla dolu, hýrsýzlarý katilleri koruyan saðcý parti oldu. Rezil bir parti oldu. Yýkýlýp yeniden ayaða kalkmasý gerekir.
baykal kötüydü, chp yi halktan uzaklaþtýrdý, orta-üst gelir grubu bir zümre ile chp nin mirasýný belediyelerde gazetecilerle beraber yemeye baþlamýþlardý. kýlýçdaroðlu (maalesef benim soyumdan geliyor. Bizim aþiretin yüz karasý oldu.) da çok düþük kapasiteli çýktý. Kendi aklý çabasý ile oy artýrmayý beceremeyince bu millet hýrsýzlara katillere soysuzlara oy veriyor deyip hýrsýzlarý katilleri partiye doldurmaya baþladý. Gitti sermaye temsilcisi bir adam için 600 km yürüdü. "erdoðan'a çay vermem" dediði için tutuklanýp hapse atýlan çaycý için yürüseydi tüm Türkiye akp nin yarýsý dahil þimdi arkasýndaydý. Bu kadar basit bir þeyi bile düþünecek adam chp'nin üst kademesinde kalmamýþ.
Du yaw, siyasete nereden girdim.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Rehab güzel yazmýþ. Tabi duygusal açýdan ve inanç odaklý yazmýþ.
Bu arada çocuk yaþtaki bir kýzla evlenen Hz. Muhammed, onu kötülemek istenenlerce kullanýlýyor. Ben dinlerin geliþimine odaklanmadýðýmdan konuyu detaylý bilmiyorum, merak da etmiyorum. O konuda düþündüðüm ve bu güne kadar söylediðim þey. Kuran'ý yazan biri kalkýpta 6-9 yaþýndaki bir çocukla cinsel sebeple evlenmez. Bunu söyleyenler, kendi yaptýklarýna destek olmasý için böyle bir dayanak uydurmuþlardýr. Dedim hep.
Doðru da çýktý. Rehab da farklý açýdan yaklaþmýþ ve mantýklý yazmýþ. Dönemi, devri bilmeden bir olayý açýklayamazsýnýz. Ayrýca Soner Yalçýn da bu olayý dün açýklamýþ, onunki belgeye dayalý.
Küçük çocuklara göz koyan pedofili(genetiði bozuk canlý) insanlarýn uydurduðu bir þey.
Bu arada Hz. Muhammed i savunuyorum. Þunu hatýrlatayým, o dönemin müslümanlýðý ile bizim ülkedeki müslümanlýðýn arasýnda hiç bir bað yok. Þu anki islam Ýngilizler ve abd tarafýndan kötü amaçlar için yozlaþtýrýlmýþ deðiþtirilmiþ bir din. Þu anki Türkiyede siyasal islamýn peþinden gidenler aslýnda abd ve ingiltereye hizmet ediyorlar. Bu 2 ülkenin sahibi ibrani kökenli insanlar (siyonistler) olduðu için gerçekte onlara hizmet ediyorlar. %99 u bilmeden, en tepedekiler ise bilerek.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
sevgili ali cemal..bunlar bilinen,saklanan olaylar..eger bu dönem olmasaydý yine çoðu olay gizli kapaklý kalacaktý...artýk maymunun gözü açýlýyor...fikirlerine katýlmamak mümkün deðil sadece neden kýlýçdaroðlu cumhurbaþkaný olmasýn? diger seçenekler zaten plan dahilinde...bahsettiðin siyonistlerin kabul edemiyeceði sadece kýlýçdaroðlu...zaten ikdidar olmalarý imkansýz ama halka ve dýþarýya karþý güzel bir aday..zaten eli kolu baðlý olacak fakat demokrasi geleceði için iyi...sadece bir düþünce yani tavsiye deðil...
Alicemal kardeþim yazýlarýný bende okuyorum güzel bir köþe burasý yapýcý içtenlikle yazýlanlara merakým vardýr herzaman, özellikle maddiyatsýz karþýlýk olmayan yazýlar, bazý köþe yazarlarý var arasýra okuyorum ama meslek oldugu için belki, bazý çevrelere yönelik tarzda olunca, taraflý, önyargýlý yazýlardanhaz etmiyorum malesef ama senin köþen bazen fikir ayrýlýklarýmýz olsada maddiyatsýz ve içten olunca samimi sýcak bir üniversiye kantin muhabbeti gibi oluyor, baþarýlar
Masal tarzýnda bir yazým olacak, matrix filmi, bedeni býrakýp sadece ruhu ile ibadet edebilen çok çok az kiþi vardýr, bunlar bir meslek altýnda gizli,dine ticareti karýþtýrmayan, temiz, yalan olmayan, dikkat çekmeyen, yanýnda çok rahat hissedeceðin kiþilerdir, kravatlý takým elbiseli uzun saçlý entel görünümlü de olabilirler bazen kimsesiz berduþ gibi de olabilir, hýzýr tayfasý, ricali gayb da denir, sayýlarý günümüzde çok azalmýþtýr, yüksek lisans prof, doktor, gibi olanlarýda vardýr, tarikatlar ise nefsi yenme amacýyla eskiden kitap ilim az oldugu için vardý, ama günümüzde bilim ilerledi nefsi yenme amacý deðilde semirtme amacý olmaya basladý, bir insan kýlýgýný peygamberý temsýl amacýyla degýstýrýp tam tersý davranýslarda bulunur ise bu inanan insanlarý sýkýntýya sokar, tertemiz hakiki ýnananlarýda önyargýlý kiþiler hedef secer, bunlarý yapanlar ýký dunyadada çekerler, bilgisizlikten ve samýmýyetsýzlýkten belkýde býlerek dýn yorumlarýný yanýltýcý yapýp çýkarlarýna uygun hale getýrýyorlar, çok uzucu, onlar adýna uzucu, tertemýz hakýký ýnanan kýsýye zarar veremezler ama inanmak isteyen belký dusunen kýsýlerýnde aklýný karýstýrýyorlar, ateýstte olsa býr kere herkesýn kurana bakmasý lazým, tertemýz peygamber var hayatýný okumalý, buda da bir elini havaya kaldýrmýs býr ayagý dýgerýnýn uzerýnde ýlmý olan býlýr sebebini, tarýkatlar ruya býle yorumlayamýyorlar, sahtelerle dolu býr zamandayýz gýda býle oyle, gozumuzlemý goruyoruz ruyada gordugumuz gercek gýbý gelýyor bazen ne ile goruyoruz,, ilmi olan gizlidir ilmim var demez maddi amaclý din konusmaz,mide sabrý býlýr sehvetten uzak, varmý boylelerý masal dedým ya bastan masal nýyetýne yazdým, sevgýyle kal kardesým
Bu konu baþlýðýndaki yazýlarý okuyorum fýrsat oldukça. Hepimiz farklý inançta, görüþte olabiliriz, ki öyleyizdir de. Ama küçük yaþta dogmalarla ele geçirilmiþ beyinlerin tarafsýz ve akýlcý düþünmeleri olgun yaþlara gelseler bile zorlaþýyor. Bu fanatizm içeren her konuda da böyle. Takým taraftarlýðý, particilik, ýrkçýlýk, hemþehricilik, dincilik v.s.
Bunu niye yazma gereðini duydum. Bir üstteki yazýda sn.rehab demiþ ki "ateýstte olsa býr kere herkesýn kurana bakmasý lazým," Yani o kadar emin ki orada yazan her þeyin herkes için doðru ve eþi bulunmaz þeyler olduðuna. Halbuki pek çok ateist, deist veya agnostik, her ne ise, pek çok dindarým diyenden daha bilinçle ve anlayarak okumuþtur kuraný veya diðer dinlere ait kitaplarý.
Ve pek çok ateist veya dine inanmayan insan bu kitaplarý okuyarak, akýl ve mantýk süzgecinden geçirerek inanmamayý seçmiþlerdir.
Yalanýn evrensel olduðu bir zamanda, gerçeði söylemek devrimci bir eylemdir.
Cok guzel haklýsýnýz ama lafýmdan anlasýlacagý uzere bir kere bile okumayýp onyargýyla davrananlara, okumadýgýmýz bir sey hakkýnda nasýl yorum yapýlabýlýr elestýrýlebýlýr, ben okumadýgým býlgý sahýbý olmadýgým konularda kýmseyý elestýremem sadece sunu dýyebýlýrým bana hýtap etmez, yoksa okuyup arastýrmýs kendý ýnancýna ozgurce karar vermýs kýsýlere bir þey deme haddýne sahýp degýlým, herturlu ýnanca saygýlýyým,ayný zamanda okudugum konularda varsa eksýklerýmý gormek cok hosuma gýder, sevgilerimle
Yer Ýmleri