Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 769/853 ÝlkÝlk ... 269669719759767768769770771779819 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,145 - 6,152 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yaw bu tayyip erdoðan zorla imamoðlunu cumburbaþganý yapacak yaw. Hapse atmaya çalýþýyor. Bu hareketi imamoðlunun aylarca konuþulmasýný saðlayacak, dolayýsý ile halk seyredecek. Tehdit altýnda olduðu içinde kararsýzlar imamoðluna kayacak. Altýlý saz heyeti de mecburen imamoðlunun arkasýnda birleþecek.

imamoðlu altýlý adaylar içinde en fazla bu ülkeye zarar verecek olaný. Belki tayyip den bile daha fazla zarar verecek olanýki tayyip ve akp nin verdiði zararý belki 30 yýl sonra fark edeceksiniz, oda belki. Zararlarý baþka þeyden sanacaksýnýz. Du yaw hakkatende baþka þeyden. akp proje partilerden biri, o projeyi yapanlar asýl herþeyin sebebi. tayyip beyin verdiði zarar bu ülkeyi abd kucaðýna ilk oturtan adnan menderesin verdiði zararla kýyaslanýr.

Her neyse siyaset okumam ama imamoðlu konusu her yerde yazýlýnca gözüme çarptý. tayyip kendi çýkarý açýsýndan çok büyük hata yaptý, belki danýþýklý dövüþtür. abd, tayyibin yerine imamoðlunu istiyordur, tayyibe emir vermiþtir. nasýl tayyibi chp li baþganý baykal baþa geçirdi, þimdide imamoðlunu tayyip baþa geçirir.

Hangi aday daha iyi diye yazmadým, tayyip in taktik hatasýný yazdým ve bu iþ bu þekilde giderse imamoðlu baþa geçecek. tayyiple beraber en istemediðim adamdý. Ýlk gördüðümde notunu vermiþtim, sonra haklý çýktým.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2. Olaylara tarafsýz bakmaya çalýþýrsak, belký bakýþ açýmýz farklý olur, ilk olarak istiklal saldýrýsý oldu sanki devlet suçlu izlenimi verilmek istendi failler süratle yakalandý paravan yerlere hesap kesýldý, sonra dovýz stabýl oldu petrol dustu fakat gýda basta olmak uzere fýyatlara yansýmadý, zincirlerin ustune gýdýldý, sonra sapýk býr dýncý cýktý sanký ýnanlar boyleymýs gýbý bir izlenim çýktý gereklý ceza verýldý, sýmdýde pek gundemde olmayan býrýne hakaret sucundan sýyasý yasak vs cýktý aslýnda mahkeme bunu bozup para cezasý verecektý ký bence oyle olacak, gumus yuzugu tekrar parlatma gýbý oldu, tam da bunlar ýyý asgarý ucret ve eyt beklentýsý varken, ve bazý sýlahlar ozellýkle fuze, yapay zeka, gýbý ortaya cýkmaya basladýgýnda, gorusum bu bence asýmetrýk býr olay var, ben stratejýst degýlým, polýtýka býlmem yanlýs dusunuyor olabýlýrým, ama boyle goruyorum, gorusum ýcýn lutfen kýsýsel elestrý yazmayýn, varsa kendý fýkrý olan yazabýlr,

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Yaw bu tayyip erdoðan zorla imamoðlunu cumburbaþganý yapacak yaw. Hapse atmaya çalýþýyor. Bu hareketi imamoðlunun aylarca konuþulmasýný saðlayacak, dolayýsý ile halk seyredecek. Tehdit altýnda olduðu içinde kararsýzlar imamoðluna kayacak. Altýlý saz heyeti de mecburen imamoðlunun arkasýnda birleþecek.

imamoðlu altýlý adaylar içinde en fazla bu ülkeye zarar verecek olaný. Belki tayyip den bile daha fazla zarar verecek olanýki tayyip ve akp nin verdiði zararý belki 30 yýl sonra fark edeceksiniz, oda belki. Zararlarý baþka þeyden sanacaksýnýz. Du yaw hakkatende baþka þeyden. akp proje partilerden biri, o projeyi yapanlar asýl herþeyin sebebi. tayyip beyin verdiði zarar bu ülkeyi abd kucaðýna ilk oturtan adnan menderesin verdiði zararla kýyaslanýr.

Her neyse siyaset okumam ama imamoðlu konusu her yerde yazýlýnca gözüme çarptý. tayyip kendi çýkarý açýsýndan çok büyük hata yaptý, belki danýþýklý dövüþtür. abd, tayyibin yerine imamoðlunu istiyordur, tayyibe emir vermiþtir. nasýl tayyibi chp li baþganý baykal baþa geçirdi, þimdide imamoðlunu tayyip baþa geçirir.

Hangi aday daha iyi diye yazmadým, tayyip in taktik hatasýný yazdým ve bu iþ bu þekilde giderse imamoðlu baþa geçecek. tayyiple beraber en istemediðim adamdý. Ýlk gördüðümde notunu vermiþtim, sonra haklý çýktým.
    Aynen katýlýyorum , dolar topiðinde de bir kaç kez yazdým Ýmamoðlu 2. ....olacak diye ama artýk öyle bi býktýk ki sonuç bu adama gidiyor , Abd istediklerinin çoðunu ayný milli görüntülü elemanlarla yapýyor ,dun Bahçe sahibi bugün Ak þenlik ,akþenlik in yanýndaki adamlara bakýnca eski dünyanýn kurtlarý hemen anlaþýlýyor .Ama þöyle bir durum var Erdoðan artik tek baþýna Erdoðan deðil , önemli bir eküri grubu var , bir çoðu akademisyen ve iþadamý bürokrat devlete oturmuþ durumdalar , Erdoðan giderse bu lar kendilerini kötü hisseder ve onu kalmak için zorlarlar yani dese ki ben misyonumu tamamladým ,artýk torun sevecem, gidiyorum , yok olmaz öyle diyeceklerinden adým gibi eminim.
    Bu nedenle seçime kadar petrol, altýn, platin , uranyum dahil herþeyi bulabiliriz , Ýmamýn oðlunun ise hic bir ideolojisi ve hedefi yok tek hedefi kendi çýkarý bu çok açýk ayrýca diktatörlük eðilimi her konuþmasýnda anlaþýlýyor hemen saddama dönüþebilir .
    Sonumuz yaðmurdan kaçarken doluya yakalanmak olacak gibi .
    Bu arada Murat Bayraðý tanýr mýsýn bilmem , ben öðrendiðimde sok olmuþtum , Ýlk hava taksi þirketini kuran kiþi , Tamer Yiðit in kayýnbabasý , onu birkaç kez dövdürdü ve kursunlatti kýzý ile evlenmesine rýzasý yoktu , Tamer Yiðit gidip Turkeþten yardim ister , Türkeþ , ona benden ne istersen iste Murat Bayrak dýþýn da benim ona sözüm geçmez der iste bu adam abd nin has adamý dýr bu adamlar olduðu surece iþimiz zor. Murat Bayrak der ki beni hapse atsalar Amerika beni hapisanenin tepesine helikopter getirip kurtarýr beni orada býrakmaz.Bu oturduðumuz arsanýn deðerini iyi anlamamýz lazým.

4. her kes balýkçý kavgalarýný oyunlarý çözmeye çalýþýp yorum yapýyor...gerçekte bizi yönetenlere kimsenin aklý gücü yetmez..kimin iktidara geleceði belirlenmiþtir..tek sorun erdoðanýn saðlýðý yoksa ne seçim ne seçim sonuçlarý..

5. asgarý ucret ýyý mý kotumu ,ben zam alýrken kýyas ayný ýsý yapan oluyor her yerde oyledýr,tembellýkte zýrve yapmýs turýzm harýcý uretýmý olmayan ,her yerý satýlmýs yunanýstanda asgarý ucret 700 750 errro ,beraber calýstýgýmýz genc kardesým bana dedýký abý býz ekmek fazla yýyoruz onun ýcýn mý ben cok zeký degýlým dedým ký hayýr bos vakýtlerýmýzde okumuyoruz ,býze gosterýlern sahte dunyada yasýyoruz,bugun acaýp mafya dýzýlerý toplum ahlakýyla bagdasmayan dýzýler programlar ývedýk gýbý karakterler ,bu ulkenýn yuzde 85 ý calýsan aýlesýný gecýndýrmeye çalýsan okutmaya ugrasan babalar anneler evlatlarý ,tembellýkle alakamýz yok sabah aksam calýsan hatta uc kurus fazla ýcýn mesaý yaparýz kesýntý olur ondada hele yýl ortasýndan ýtýbaren baslar ,muhalefette ýktýdarda yuksek maasýný alýr tatýllerýný yaparlar ,ulkede sorunlarýn en temelý gelýr esýtsýzlýgý ,bu gundemde olmasý gerekýrken ,abd rusya gýbý dusman gozukup ýstedýklerýný yaparlar ,muhalefette rahat ýktýdarda kýmse kusura bakmasýn ,yuzde 85 ne kadar kazanýrsa o kadar harcar kazanamazssa ne harcayacak durgunluk bu ýste ben tarafsýz olarak kadým turk yasasýnda ýký kýsý tek kýsýye saldýramaz kanununu severým coklu masa ýktýdar kavgasý sahte gelýyor bana ,bu ulkede calýsacak hýzmet edecek ustelýk bunu vatan sevgýsýyle halk sevgýsýyle para makam ugruna degýl boyle kýsýler lazým ,výzyon varmý ,býlemýyorum goremýyorum ,hepsýde rahatlar ekonomýk yasam olarak ,ama asýl bu guzel mýlletým rahat yasamayý ,refah sevýyesý yuksek kulturlu saygýlý egýtýmlý olmayý hakedýyor ,ben muhalefette boyle býr çaba gorus vs goremýyorum ,ýktýdarda da bu cabayý fazla goremýyorum ,sýlahlarýmýz yapýlýyor eyvallah hosuma gýdýyor ama
    dýger alanlarýnda suratle guzellestýrýlmesý lazým ,ozellkýle buyuk sehýrlerde trafýk deprem karmasýklýk had safhada ,yený muhýtler açýp yogunlu arrtýrmak cozum degýl ,tarým hayvancýlýk cok ýlerý gýtmelý ,muhalefette ýktýdarda cooook calýsmalý hemde cok býze layýk gorulen bu asgarý ucrete býz calýsýyorsak en az 10 kat fazla calýsýp býze hýzmet etmelýler, tarafsýz yazmaya çalýstým ben ýnanan býrýyým vatanýmýda cok sevýyorum kýmseyýde ayýrmam severým ,gelýr esýtsýzlýgý býterse terorde býter ,kalýtelý uretým yapýp mýllý satarsak ýyý fýyata ,patronda kazanýr ýscýde ,yoksa ýthal et sat burda tekrar bu ýs degýl uretýmde degýl ,ben ýthal hýcbýr sey almamaya calýsýrm ama pýrýnc býle ýthal tosya deposu ,fýndýk fýyatý alman belýrlýyor ,hayvancýlýk azaldý fýyatlara yansýyor ,ben kýmseyý elestýrmýyorum kýzmýyorumda ama uzuluyorum ,altý ustu býr ýscýyým ama okumus ýscý býrseyede ýhtýyacým yok var cok sukur ama herkes guzel ýyý olsun ýstýyorum ,bu da coook calýsmayla olur ancak dýyorum yunanýstan kým ký býz ondan daha rehaf sevýyesý olarak ustun olmayalým ,hatalarým yanlýs dusuncelerým varsa affola saygýlar sevgýler

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Rehab, murat bayrak'ý bilmiyordum. Þimdi araþtýrýp okudum.
    Bilmeyenler için bir kaç cümle yazayým. Göründüðü kadarý ile CIA ya hizmet eden satýlmýþ vatan hainlerinden biriymiþ. Türkiyede abd ye çalýþan vatan haini çok. Tarikatlarý kurduranlar besleyenler bunlar, partileri kuranlar bunlar, eylemleri yaptýranlar bunlar, aydýnlarý öldürtenler bunlar.
    murat bayrak hakkýnda özet bir yazý burada var. https://www.birgun.net/haber/hep-kor...kollandi-96006

---

Asgari ücreti artýrdýlar ama miktarý deðil alým gücü ile kýyaslamak gerekir. Asgari ücrete gelen zam kadar, anýnda esnaf her þeye zam yapýyor. Neden zam yapýyor çünki çalýþtýrdýðý elemanlara zam vermiþse, sattýðý ürüne de zam yapmak zorunda. Hali ile yüzde bin de zam gelse, yine çalýþanýn alým gücü deðiþmiyor.

Burada asýl kazýðý emekliler yiyor.

Emekliler geçen yýl, asgari ücretliye yapýlan zamdan daha az zam aldýlar. Esnaf asgari ücret kadar ürünlere zam yapýnca, emekli fakirleþmiþ oldu çünki asgari ücretliden daha az zam aldýlar.
    Bu sene daha büyük kazýk yüyecekler gibi görünüyor. Eðer asgari ücretli kadar zam alamazlarsa, bir kaç ayda çok fakirleþmiþ olacaklar çünki esnaf her ürüne asgari ücret zammý kadar zam yapacak. Bir kaç ay içinde tüm ürünler %50 zamlanýr. Ama emekliye %17 civarýnda zam yaparlarsa emekli bir kaç ayda acaip fakirleþmiþ olacak.

tayyip neden emekliye bu kazýðý atmaya baþladý.?

Aklýma gelen bir kaç sebep var. EN önemli sebep kendi emekli maaþlarýna farklý zam yapýyorlar. Ýþçi memur emeklilerine yaptýklarý zam ayrý vekillere ve gazeteci emeklilerine yapýlan zam farklý. Her seferinde onlar çok daha fazla zam alýyorlar o sebeple etkilenmiyor, hissetmiyorlar. vekil ve gazeteci emeklileri fakirleþmiyor. Gazetecilerde emeklileri fazla yazmýyorlar.

Ýkincisi tayyip emeklilerden az oy alýyor olabilir, o sebeple onlara þirin görünmek istemiyordur. Emekli dediðin yaþlý, tecrübeli kiþiler. Yaþlý kiþilerin de aklý kemale ermiþ oluyor. Kötüyü iyiyi az da olsa görebiliyorlar. Gençler ise beyinleri tam oturmadýðý, yeterli tecrübeyi henüz edinmedikleri için daha kolay yönlendirilebiliyorlar. Daha kolay kandýrabilirsin. O sebeple asgari ücrete emekliden daha yüksek zamla gençlerin oylarýný kazanmak istiyor olmalý. Ama iþsizlik arttýðýndan onlardan da oy alamaz. Oy aldýðý kiþiler devlet yarýmýna muhtaç býraktýðý 20 milyon kiþi ile vatandaþ yaptýðý ve aylýk maaþa baðladýðý milyonlarca göçmen. Birde akp vasýtasý ile sistem ve devlet den ÝYÝ beslenen milyonlar var onlar konu dýþý. Örneðin inþaat ve emlek sektörü elemanlarý son 3 yýlda korkunç para kazandýlar. Bu düzen bitsin istemezler. Gayrýmenkulu bol olupta son 3 yýlda serveti yüze katlananlar var, onlarda sistem deðiþsin istemez vb.

Emekli %17 civarý zam alýrsa bir kaç ayda yaklaþýk %30 fakirleþmiþ olacak. yani bir aylýk maaþý ile aldýðý tüm ürünlerden %30 daha az alabilecek. Ayný miktar almak isterse daha kalitesize yönelmiþ olacak. Miktarý tutturacak ama kalite düþmüþ olacak. Kalitesiz ürünlerde kanserojen katký maddeleri ile dolu. hali ile saðlýk masraflarý artacak ve rahatsýzlýklar sebebi ile yaþam kalitesi uzun vadede çok düþecek. Hayatý cehenneme dönecek.
    Son düzenleme : alicemal; 23-12-2022 saat: 12:40.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by maltepe Yazýyý Oku
    her kes balýkçý kavgalarýný oyunlarý çözmeye çalýþýp yorum yapýyor...gerçekte bizi yönetenlere kimsenin aklý gücü yetmez..kimin iktidara geleceði belirlenmiþtir..tek sorun erdoðanýn saðlýðý yoksa ne seçim ne seçim sonuçlarý..
    Evet Atatürkten sonra baþa gelenlerin hepsini ingiltere ve abd belirledi. Türkiye halkýný kötü yönde dönüþtürdüler. Bu hale geldik. Atatürkü de erkenden onlar öldürdü büyük ihtimalle. Atatürk bir nesli yetiþtirseydi, büyük ihtimalle Türkiyeyi ele geçirmeleri daha zor olacaktý, o sebeple hemen öldürmüþ olmalýlar. Biliyorum Atatürk'ün saðlýðý ile ilgili geliþmeleri okudum ancak inanmýyorum. Sebep sonuçlarý baðlayýnca inanmak zor oluyor.

Kimsenin aklý gücü yetmez lafýna katýlmýyorum. Bilen çok kiþi var belki milyonlar. Ama onlarýn liderleri düzenli olarak öldürtülüyorlar. Kalanlarda sinmiþ oluyor. Medya siyonist ve uþaklalrýnýn kontrolunde olduðundan da bilen kiþiler ön plana çýkamýyor. Þirketi varsa devlet eli ile batýrýlmaya çalýþýlýyor, toplum lideri pozisyonunda ise ve satýn alýnamýyorsa öldürülüyor. Halký medya ve satýn alýnmýþ toplum liderleri ile, biraz para ile yönlendirmek te çok kolay. TVler ile gençler çok kolay yönlendirilebiliyor.
    @NeAcaipDunya

8. Ali cemal kardeþim, çalýþma bakanýmýzý dinledim, çok mütevazi, beyefendi, akýllý, iþinin ehli birisi, kaným ýsýnýyor, dedikleri þu bize yüksek asgari ücret rakamýyla gelmediler, iþçilerde sendikayý tavsiye ederim, rakam iþçiler arasýnda makul karþýlandý, çalýþmamýzý yapýp sistem dolayýsýyla son karar bizden çýkýyor, iþçi emekçi yanlýsý biri bu kanaattayým, marketlerde de bazý ürünler indirime baþlamýþ, tabi realite var devletin bütçesi var, sendikanýn s sini söylediðin anda patron kapý dýsarý eder, çin mallarý ucuz kalitesiz, avrupa mallarý kaliteli ama çok pahalý, bizdede kaliteli ve orta fiyattan mal ürettiðimiz sürece büyük bir pazar potansiyeli var, bunun için kalifiye iþçiler çok önemli, çalýþan kesime ne kadar verilirse, iþadamlarý kat be kat fazlasýný kazanýrlar, ben nankör degýlým devletimize boynum kýldan ince ama yetmez illaki büyük ekonomiler deðil ama yunanistan asgari ücretini geçmemiz lazým, saygý sevgiler,

Sayfa 769/853 ÝlkÝlk ... 269669719759767768769770771779819 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •