Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,86 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 504,53 Mn 6,02 / 6,39
85,95 9.98% 240,10 Mn 76,30 / 85,95
4.557,50 9.95% 265,40 Mn 4.147,50 / 4.557,50
1.349,00 -9.95% 202,34 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,75 Mn 2,90 / 3,13
6,48 -8.86% 112,77 Mn 6,40 / 6,88
21,74 -8.5% 274,70 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,20 4.58% 22,15 Mr 3,06 / 3,32
320,00 0.87% 9,02 Mr 317,75 / 322,25
13,01 9.05% 5,47 Mr 11,64 / 13,12
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
413,50 0.61% 4,24 Mr 407,00 / 416,25
18,46 -0.65% 498,35 Mn 18,28 / 18,66
78,05 -0.06% 3,14 Mr 77,40 / 78,50
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
747,50 0.2% 1,52 Mr 742,50 / 752,00
93,70 0.54% 225,07 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 101,32 Mn 114,90 / 116,30
30,98 0.52% 116,32 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 112,47 Mn 10,71 / 10,82
81,95 0.68% 219,74 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 786/853 ÝlkÝlk ... 286686736776784785786787788796836 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,281 - 6,288 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    palmet,
    Yýkýlan yerler ana cadde kenarý 4 kat izinli arsa tapulu yerlerdi. Üzerindeki evler 40-50 yýllýk eski yerleþimcilerden kalan evlerdi. Son 5 yýldýr evlerini yenilemek yerine boþaltýp müteahhit beklemeye baþlamýþlardý.

Zaten evin boþ olduðunu ancak resmi kurumdakiler bilebilirler birde ev sahipleri. Ev sahibinin olayda parmaðý olmadýðýna göre demekki resmi kurum bu haltý yedi. Ya belediye bu haltý yedi çünki seçim ortada geçiyor bir kaç kiþinin bile önemi var, veya merkezden yani nüfus idaresinden bu haltý yediler. Onlarda adres kayýtlarýndan hangi evde insan var, hangisi boþ biliyorlar. Filan. Bunu 2 farklý gazetedeki köþeden yazarýnada detaylý olarak yazýp gönderdim. Ada parselide verecektim sonra gereksiz dedim. Onlar yazar belki ama bir iþe yaramaz çünki muhalefet de beþ para etmezlerden kurulu.

Beldelerde belediye iþleri düzgün yürümez. Bizim burada belediye yetkilisinin "hemen yapýlacak" dediði imar düzenleme iþleri 5 yýldýr ÖZELLÝKLE bekletiliyor. Ev arsa sahibi kimsenin çivi çakmamasý gerekirken 2 katlý izni olan yere koca 5 katlý KAÇAK APARTMAN diktiler. Daha kötüleride var, yol olan yerlerde evler var, zeytinlik olan yerde 4 katlý KAÇAK APARTMAN var. Birde yasak olan izinler mucizevi þekilde müteahhitlerce kaldýrýlýyor. Mütahhide bakýyorsun belediye baþkanýnýn hemþehrisi filan.

2 önceki belediyede imar müdürü tam 150 ev sahibi oldu altýnada range rover çekti. Tüm ilçe adamýn hýrsýz olduðunu biliyor hatta imar iþlerinden kimden kaç TL aldýðýnýda herkes söylüyor. Benden bu kadar aldý, baþkasý benden de bu kadar aldý filan diye.. Adam çaldýklarý ile þimdi yaþýyor kimsede gýk çýkarmýyor. Ýmar müdürü 150 ev sahibi olduysa o dönemin belediye baþkanýný sen düþün. Mevcut belediye baþkaný hakkýndada imar iþleri ile ilgili suçlamalar ve zimmete para geçirme ile ilgili ispatlý milyarlarca TL lik suçlamalar var.

Bizim ilçe insanlarý içinde emekli okumuþ çok o sebeple ortaya pislikler dökülüyor. Ama devlet malum olduðundan suçlulara "suçlu" bile diyemiyorsun, suçlu yerine seni içeri atýyor. vs.

.
    Son düzenleme : alicemal; 28-01-2023 saat: 17:24.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ne yazmaya gelmiþtim yaw, unuttum.
    Hatýrlarsam yazarým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bayraktar'ýmý yazacaktým acaba.?

Süper delikanlý Fatih Altaylý bayraktar'ý yazýnca olay büyüdü.

Süper delikanlý fatih altaylý o yazýyý yazdýktan sonra, bayraktar'ýn benim burada yazdýðým hikayesini altaylý'yada gönderdim.
    Bana cevap yazmýþ. Cevabýný açýp okumadým.

Daha önceki cevabýnda hakaret ettiði için bu seferkini açmadým. Belki ilerde bir gün açarým.

"Yaw sana hakaret eden adamýn yazýlarýný neden okuyorsun, bide mail atmýþsýn" derseniz darýlýrým. Bunu daha öncede yazmýþtým. Karþýmda kim olursa olsun eðer bilgi veriyorsa okurum, dinlerim. O bilgiden eleme yapar iþime yarayacaklarý alýrým. bana nasýl davrandýðý önemli deðil, hangi siyasi görüþten olduðuda. Bilgi veriyorsa alýrým.

Birde bilmediklerini bilmedikleri için herkese bilgi vermeye çalýþanlar var, tabiki onlarý dinlemem okumam. Özellikle sað cenah medya korkunç.

Yoksa yeni zamlarýmý yazacaktým.
    Þu ana kadar sadece 1 cafe zam yapmamýþtý. Geri kalaný 1 ay dolmadan %25 ile %100 arasý zam yaptý.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yaw bide ayhan'ý takdir edeyim.

Tarafsýz olduðumdan(belkide öyle sanýyorum) her partiye olduðu gibi her mesleðede açýklarýný gördüðümde eleþtiri yapýyorum. Hangi mesleðin kötü elemanlarýný eleþtirmiþsem o mesleði yapanlardan beni okuyanlar bir daha okumuyorlar. Ýçlerinden "lang bunu adam sanmýþtým" deyip gidiyor olmalýlar.

Ýlaç firmalarý ile anlaþýp, ilaç firmalarýnýn halký soymasýna vesile olan doktorlar hakkýnda yazdým, doktor okuyucular arazi.
    Arabamýn tamir maceralarýný nasýl kazýk attýklarýný yazdým, tamirciler arazi.
    akp ye chp ye aðýr yazdým bu 2 partililer arazi.
    Fatura kesmeyen esnaf hakkýnda yazdým, esnafýn hepsi arazi.
    Neredeyse herkesi kapsayan yazýlar yazdým o sebeple eski okuyuculardan kimse kalmadý. Tabi para piyasalarý yazmayý býraktýðýmdan sadece o bilgi için gelenler takibi býraktý, orasý doðal.

Kaç yýldýr burada yazýyorum, okuyucularýmýn hepsi dönem dönem küstü deðiþti, eski isimlerden kimse kalmadý, bir tek ayhan deðiþmedi.

Benim yazýlarýmý okuyup hala takip ediyorsanýz, haram yememiþsinizdir sonucunu çýkarabilirmiyim bilmiyorum. Haram yemiþse bile doðruyu arýyordur ve gerçeðe katlanabilecek kadar güçlü karaktere sahiptir.

Ben yemedim mi? Tabii ki epey yemiþimdir, gelecekte de yiyeceklerim vardýr. Ama kendi zararýma bile olsa doðruyu söylerim, yazarým. Bu huyum deðiþmez. Doðru derken kendi kapasitem ölçüsündeki doðruyu kast ediyorum. Yoksa doðru dediðim þey yanlýþ da olabilir, ben hatalýyýmdýr.

Örneðin hýz yaptýðýmda bana okkalý ceza kesen Trafik Polisine ceza makbuzunu alýrken teþekkür ederim. Çünki bana ceza keserken, kesmeseydi ileride birisi çok hýzlý giderken beni veya çevremden birini ezme ihtimalini ortadan kaldýrmýþ olduðunu bilirim. Karýþýk oldu cümle. Þunu demek istedim, o trafik polisi ben dahil herkese ceza kesmese, yarýn öbür gün çok hýzlý giden birileri bana ve çevremede zarar verecektir. Bunu bildiðimden teþekkür ederim polise. O zaman neden kaç kere hýz yaptýn. Eþeklikten. Neticede bende hayvaným ve hatalarým çok oldu, ileride de bir sürü olacak. O sebeple devlete vergi veriyoruz ki düzeni saðlasýn. Ama o devlet bizi bir güzel benzetiyor, hemde bizim paramýzla. Neyse yaw, yazmýþ olmak için yazmayayým.
    @NeAcaipDunya

Teþekkür ediyorum.
    Seni takip etmekten keyif alýyorum
    Ne yazarsan yaz en Fazla yanlýþ olduðunu düþünürsem gereken cevabý yazarým
    Harama gelirsek haram yemedim dersem yalan olur.
    Lise sona kadar ankara batýkentte oturdum. Yuvaköyüne çok yakýndýk
    Yuva kavunu çok ünlüydü.7-8 arkadaþ her yýl aðustostan itibaren 2 km kadar yürür kavun tarlalarýna dalar kavun karpz kelek ve taze ayçekirdeði çalardýk. O dönem çok haram yemiþimdir. Üniversiteden itibaren o iþi býraktým. Üniversiteden sonra iddialýyýmdýr tek kuruþ haram yemedim. Riskli mesleðim vardýr. Tehdit edende oldu önüme koca zarflarla para koyanda oldu. Ailecek tatil köylerinde tatil yapmam için teklif yapanda oldu. Beni tehddit edip kendini vuranda oldu. Cezaevine gönderdiðim ve kanserden ölende oldu. Sürgün sayýlacak þekilde tayinle gönderipte kalp krizinden ölende oldu. Hiç birinden piþmanlýk duymadým hepsi suçlu idi ve yaptýklarýnýn karþýlýðýný yaþasýlar.
    Ama bu adamlarýn hiç biri benim taraflý olduðumu kasýrlý iþlem yaptýðýmý yada haram yediðimi söylemedi/söyleyemedi.
    Trafik polisi ve trafik cezalarýna gelince en son 4 gün önce susurluk çýkýþýnda ceza yedim 110 olan yerde 135 le gidiyormuþum.

Tüm yediðim trafik cezalarýnda sövmüþümdür. Çünkü ceAlar hý yapýlmamasý gereken yerlerde deðil aksine yolun boþ olduðu insanlarýn rahat hýz yapabilecekleri ve en kötü ihtimalle kendisinden baþkasýna zarar veremeyecekleri yerlere tuzak radarlar kurmaktadýrlar. Eðitici caydýrýcý deðil tuAk cezalar yazMaktadýrlar
    Burdur tarafýnda yýllar önce bi cezA yedim 3 km 2 tane kamyonun arkasýna takýldýk konvoy halinde gittik bazý araçlar sollama yasaðýna raðmen solladý geçtiler.düzlüðe çýkýnca ben dahil 15 kadar araba sollamanýn serbest olduðu yerde peþ peþe solladýk radarý gördüm hýzýmm 105 bile deðildi solladýðýmda.1 km sonra trafik polisi ben dahil 15 e yakýn insaný çevirdi ve hýz ceAsý kesri. 101 ila radara girmiþim 90 mýþ hýz sýnýrý hepimiz itiraz ettik sollama yaparken yazdýnýz diye kabul etmediler. Hepimize cezA yaDýlar
    En çok o gün sövmüþtüm trafik polislerine
    Sizin amacýný caydýrýcýlýk deðil. Eðer caydýrmak isteseni sollamanýn yasak olduðu yere radar koyar hatalý sollayana ceza yazardýnýz dedim. Aadece güldüler
    Ben bu ülkede iþini ençok savsaklayarak kötü niyetli olarak yapan grubun trafik polisleri olduðunu düþünmüþümdür
    bir halt olacaðý yok.

6.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    palmet,
    Yýkýlan yerler ana cadde kenarý 4 kat izinli arsa tapulu yerlerdi. Üzerindeki evler 40-50 yýllýk eski yerleþimcilerden kalan evlerdi. Son 5 yýldýr evlerini yenilemek yerine boþaltýp müteahhit beklemeye baþlamýþlardý.

Zaten evin boþ olduðunu ancak resmi kurumdakiler bilebilirler birde ev sahipleri. Ev sahibinin olayda parmaðý olmadýðýna göre demekki resmi kurum bu haltý yedi. Ya belediye bu haltý yedi çünki seçim ortada geçiyor bir kaç kiþinin bile önemi var, veya merkezden yani nüfus idaresinden bu haltý yediler. Onlarda adres kayýtlarýndan hangi evde insan var, hangisi boþ biliyorlar. Filan. Bunu 2 farklý gazetedeki köþeden yazarýnada detaylý olarak yazýp gönderdim. Ada parselide verecektim sonra gereksiz dedim. Onlar yazar belki ama bir iþe yaramaz çünki muhalefet de beþ para etmezlerden kurulu.

Beldelerde belediye iþleri düzgün yürümez. Bizim burada belediye yetkilisinin "hemen yapýlacak" dediði imar düzenleme iþleri 5 yýldýr ÖZELLÝKLE bekletiliyor. Ev arsa sahibi kimsenin çivi çakmamasý gerekirken 2 katlý izni olan yere koca 5 katlý KAÇAK APARTMAN diktiler. Daha kötüleride var, yol olan yerlerde evler var, zeytinlik olan yerde 4 katlý KAÇAK APARTMAN var. Birde yasak olan izinler mucizevi þekilde müteahhitlerce kaldýrýlýyor. Mütahhide bakýyorsun belediye baþkanýnýn hemþehrisi filan.

2 önceki belediyede imar müdürü tam 150 ev sahibi oldu altýnada range rover çekti. Tüm ilçe adamýn hýrsýz olduðunu biliyor hatta imar iþlerinden kimden kaç TL aldýðýnýda herkes söylüyor. Benden bu kadar aldý, baþkasý benden de bu kadar aldý filan diye.. Adam çaldýklarý ile þimdi yaþýyor kimsede gýk çýkarmýyor. Ýmar müdürü 150 ev sahibi olduysa o dönemin belediye baþkanýný sen düþün. Mevcut belediye baþkaný hakkýndada imar iþleri ile ilgili suçlamalar ve zimmete para geçirme ile ilgili ispatlý milyarlarca TL lik suçlamalar var.

Bizim ilçe insanlarý içinde emekli okumuþ çok o sebeple ortaya pislikler dökülüyor. Ama devlet malum olduðundan suçlulara "suçlu" bile diyemiyorsun, suçlu yerine seni içeri atýyor. vs.

.
    renkli yerlere katýlmamak imkansýz hangi siyasi partiden olursa olsun , imar ve rant vurgunu malesef coðu belediyede artýk kanýksanmýþ ve olaðan hale gelmiþ durumlardan,
    akrabam olacak kiþiye tebligat kanununa göre mernis adresi olan yere tebligat çýkarýlmýþ. tebligat çýkarýldýðýnda akraban olan kiþinin ikametgah adresi yok, evi yýkýlmýþ ve kayýtlara iþlenmiþ: tebligattan 3 gün öncesinde evi boþaltmýþ ve esyalarýný bir yere geçici depolamýþ. 20 gün sonrada ev kiralamýþ ve adres kaydýný yaptýrmýþ.
    tebligat çýktýðý adreste bina yok yýkýlmýþ ve adres kayýt sisteminden düþmüþ. nufusta kiþinin yerleþim yeri adresinin karsýsýnda yanan yýkýlan yerler YAZIP ,UATV ye göre adresi silinmiþtir diyor. ve bu arada iþlem mernis adresine tebligat yapýldýðý varsayýlarak kesinleþiyor.(adresi sistemden gücelle butonuna bassalar durum açýga çýkacak, mernis adresinin yýkýldýðý görülecek)
    Bu durum öðrenilince ilgili kuruma nufus kayýt ve silinme tarihleriyle itiraz ediliyor. ilgili kurum biz mernis adresine teblið yaptýk kesýnlesti diyor...tebligattan 3 gün önce nufus kaydýndaki adresine yýkýlmýþ diye þerh düþülüyor. bu kiþinin böyle bir adresi yok, yanan yýkýlan yerleden þeklinde bir önceki yazýda anlattýðým üzere þerh düþülmesine raðmen, aslýnda tebligatýn mernis adresine yapýlmadýðýný, ispat etmesine raðmen kabul görmüyor. ve hak kaybýna uðruyor.
    Anlatmam o ki bazý yönetmelikler, kanunlar, kitabýna göre mükemmel ötesi harfiyen iþliyor. Bazý konularda da devletin þefkatli yüzünü görüyorsunuz!!!!. imar affý, vergi affý, genel af, eyt gibi.. bu durumda bende oluþan duygu, ben neden hep kanunlara uydum. bu yaþýma kadar hiç bir aftan yaralanmamýsýmdýr.
    bir beklentisi de ben yazayým..bugune kadar düzenli bir sekýlde kanunlara , yönetmeliklere ,uyan vatandaþlar için; herhangi bir af getirdiklerinde. bu aflardan hiçbir sekýlde yararlanmamýs-yararlanmayý gerektiren bir durumu oluþmamýþ vatandaslara da bir sekilde ödül vermeliler.(vergiden indirim, emlak vergisini bir dönem ödememe, ilerde oluþabilecek bir hapis cezasýnda-trafik cezasýnda %xx gibi indirim vs .. bunlarýn sosyolojik ve toplumdaki psikolojik etkileri tartýþýlarak böyle þeyler yapýlmalý.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ayhan'ýn trafik polisleri hakkýnda söylediklerine bende katýlýrým. Yine de ben biri hariç tüm cezalarýmda teþekkür etmiþtim. O zamanki amacým aferin görevinizi yapýn anlamýnda gaz vermekti. Ama zamanla ben de gördümki tuzak kurmak istisna deðil asýl görevleri olmuþ. Þehir içinde tüm araçlarýn en az yarýsý ceza yiyebilir. Kaldýrýmlara park edenler, o sebeple yayalarýn yolda yürümek zorunda kalmasý, yola park edip þeridin birini týkayanlar, durup trafiði kesenler filan. Tek ceza yemiyorlar en fazla uyarýlýyorlar. Bomboþ bölünmüþ yolda 70 yerine 87 ile ceza yiyorsun. Tabela da 90 ý görüyorsun, bir kaç yüz metre sonra 70 koymuþlar ama göremiyorsun, derken köþede çeviriyorlar.

Susurluk'ta ceza yemeyen yok anlaþýlan. Epey eskidendi, Ýstanbul tarafýndan Susurluk'a yaklaþýrken bir tepeden iniyoruz. Yol þehirlerarasý bölünmüþ koca yeni asfaltlanmýþ tenha bir yol. Hafif bir tepeden aþaðý dümdüz yol iniyor. Yolda çok geniþ. Pek araba da yok. Arabalar kendi aðýrlýklarý ile aþaðý doðru süzülüyor. Tehlike sýfýr eðer araba arýzasý yoksa. Arýza varsa mesela fren tutmuyorsa, zaten 40km ile giderken bile bir dükkana girersin, veya birilerine çarpar bacaklarýný kýrarsýn.

Tepenin aþaðýsýnda yol saða dönüyor, saða dönüþün arkasý görünmüyor oraya tuzak kurmuþlar. Tepeden inen tüm araçlarý kenara çekip cezayý kesiyorlar. Kurtulan yoktu.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    palmet, bugün görmüþtüm. Gerçekte zamanýnda ödeyenlere bir indirim varmýþ ama o kadar azmýþ ki kimse anlamýyormuþ.

Ben olsam genel vergiyi çok düþük tutarým, az kazanandan hiç vergi almam o da vergi kaçýrma ihtiyacý hissetmez. Kazanandan da az vergi aldýðým için herkes verir. Ama buna raðmen vermeyen olursa onun da canýna okurum.

Önemli olan herkesten vergi almak. Herkesden alýnabilse, yük belli bir kesimin sýrtýna binmez.

Her neyse, bununla ilgili geniþ notlarým var. Ben nasýl yapardým diye. Bu türden bir sürü çalýþmam var, hepsi kayýtlý. Bir gün lazým olur diye tutuyorum.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 786/853 ÝlkÝlk ... 286686736776784785786787788796836 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •