Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 789/853 ÝlkÝlk ... 289689739779787788789790791799839 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,305 - 6,312 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

mayýsa kalmaz en geç nisanda ek zam verecetir
    bir halt olacaðý yok.

2. Ýþ bilmeyen çavuþlar dönüp kýçýný avuçlar - Türk Atasözü.

19 faiz - 20 enflasyon - 8,31 kur - 6 tl mazot dengesini "açýlýn ben ekonomistim" diye bozmayacaktýn. O dengeyi bir türlü tutturamýyorsun þimdi.

Verilenler, dipsiz kör bir kuyu tarafýndan adeta yutuluyor.
    Nisanda ilave zam verilse ne olur.

Bir de bu ortamda dolar düþmeli mi?
    Bir yýldýr uygulanmaya çalýþýlan sabit kur rejiminin maliyeti 110 milyar dolar cari açýk.

Ýki ucu boklu deðnek.

Kuru tutamazsan bu seviyelerde, mevcut enflasyonu azdýrýrsýn, tutmak için neleri nasýl feda ettiðimiz muamma. Tutarsan da pahalý tl ile düþük ihracat geliri artan ithalat ve önlenemeyen cari açýk.

Sahi rekabetçi kur diye mi yola çýkmýþtýk?

Evet, iþini bilmeyen çavuþlar

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by snkleyp Yazýyý Oku
    Ýþ bilmeyen çavuþlar dönüp kýçýný avuçlar - Türk Atasözü.

19 faiz - 20 enflasyon - 8,31 kur - 6 tl mazot dengesini "açýlýn ben ekonomistim" diye bozmayacaktýn. O dengeyi bir türlü tutturamýyorsun þimdi.

Verilenler, dipsiz kör bir kuyu tarafýndan adeta yutuluyor.
    Nisanda ilave zam verilse ne olur.

Bir de bu ortamda dolar düþmeli mi?
    Bir yýldýr uygulanmaya çalýþýlan sabit kur rejiminin maliyeti 110 milyar dolar cari açýk.

Ýki ucu boklu deðnek.

Kuru tutamazsan bu seviyelerde, mevcut enflasyonu azdýrýrsýn, tutmak için neleri nasýl feda ettiðimiz muamma. Tutarsan da pahalý tl ile düþük ihracat geliri artan ithalat ve önlenemeyen cari açýk.

Sahi rekabetçi kur diye mi yola çýkmýþtýk?

Evet, iþini bilmeyen çavuþlar
    Güzel espri var. "açýlýn ben ekonomistim"

Evet zamlar geri alýnýyor. Gerçek Enflasyon kadar zam verilirse hiç olmazsa mevcut kötü durumunu sürdürür daha geri gitmezsin.

Söylediðin gibi mevcut düzende bir þeyin ne kurlarla nede baþka þeyle oynayarak düzeltilmesine imkan yok.

Cansen hoca 'da bugünkü yazýsýnda kurlara deðinmiþ, muhalefete "aman düþürmeyin" demiþ. Resmen komedi.
    USD 6 TL iken ithalatýn neydi ihracatýn neydi, ne faydasý vardý ülkeye. USD 20 TL ye çýkýnca ne oldu.?

USD 6 TL ikende ithalat çok yukarýdaydý. Köþeden yazarlar rekabetçi kur olmalý diyerek kurun yükselmesini savunuyorlardý.

O zamanki yazýmý hatýrlayýn. "USD 20 TL ye çýksýn durum deðiþmez. Yine ithalat ihracatýn çok üzerinde olur" demiþtim. Ýnanmayan bu topiðin sayfalarýnda arasýn.
    Forum un arama kýsmý arýzalý. Aradýðýn kelimeyi buluyor listeliyor. Ama týklayýnca yazýnýn olduðu sayfaya deðil ilk sayfaya gidiyor. Bazende doðru yere gidiyor, ilginç.

USD 20 TL ye çýktý durum deðiþmedi. Cansen hoca saçmalamýþ.

Problem kurun seviyesi deðilki. Problem ülkedeki soygun. Medya siyasiler ve çevrelerindeki iþ adamlarý toplanmýþ halký soyuyorlar. Atadan kalan arazileri yaðmalýyorlar, madenleri yaðmalýyorlar.

Ana problem soygun düzeni. Bu soygun düzenini deðiþtirmeden hiçbir þeyi baþaramazsýn.

Geçici olarak baþarmýþ gibi görünürsün, ama 3 dakka sonra o hurmalar girer hepimize ve baþaramadýðýný, görüntüde düzelttiðini anlarsýn.

akp ilk dönemini hatýrlayýn. Kendi kurduklarý parti baþa geçtiði için abd ve avrupa ülkemizdeki dovizi anormal haketmediði yere düþürmüþ. Neredeyse 1USD=1 TL olmuþ. O anda ithalat patlamýþ ve ucuz mallar ülkeye dolmuþtu. Herkes zenginleþtiðini sanmýþtý. Ben o zaman durumu görmüþ yazmýþtým, bunun acýsý çýkacak diye. Ýþte o acýyý yaþýyoruz.

Her neyse iþim var. Uzatmayayým özetle yazarsam muhteþemim yaw. O kadar olur. Her þeyi biliyom da bana acý vermekten baþka bir iþe yaramýyor.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

selimhan01 Guest
    Güzel bahsedilen konular da sorun zaten sorunun kendisi olan Halk hükümet siyaset yâda politikacý deðil el deki malzemenin kalitesizliði

Siyasi olan ben bunu böyle istiyorum diyor doðru olan bu demiyorki

Faizin ve enflasyon nedenini bilimsel olarak açýklamýyor sokakta ki zevatlarýn düþüncesi ne göre yapýyor ve adam dürüstçe umrumda da deðil yaklaþýmýnda

Piyasalarda ne olduðu konusunda bilgisi olmadýðýný ifade etmek saflýk olur

Son 10 gündür borsayý izlediniz sanýrým tam bir soygun du

Doðalgaz %80 düþtü hükümet konuþmuyor ama muhalefet de konuþmuyor tuhaf deðil mi

Zamlar alýnýyor olayýna katýlmýyorum son 1ayfa 2 defa internette zam geldi 3 ay sonra gene bir zam var

Bakýn üstat neye ne zam geldiði kimsenin umrunda deðil eldeki mevcut malzemenin kalitesizliði ortada bu toplum cahil demek deðildir. Bu toplumun ahlaksýz olduðunu gösterir....
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Güzel espri var. "açýlýn ben ekonomistim"

Evet zamlar geri alýnýyor. Gerçek Enflasyon kadar zam verilirse hiç olmazsa mevcut kötü durumunu sürdürür daha geri gitmezsin.

Söylediðin gibi mevcut düzende bir þeyin ne kurlarla nede baþka þeyle oynayarak düzeltilmesine imkan yok.

Cansen hoca 'da bugünkü yazýsýnda kurlara deðinmiþ, muhalefete "aman düþürmeyin" demiþ. Resmen komedi.
    USD 6 TL iken ithalatýn neydi ihracatýn neydi, ne faydasý vardý ülkeye. USD 20 TL ye çýkýnca ne oldu.?

USD 6 TL ikende ithalat çok yukarýdaydý. Köþeden yazarlar rekabetçi kur olmalý diyerek kurun yükselmesini savunuyorlardý.

O zamanki yazýmý hatýrlayýn. "USD 20 TL ye çýksýn durum deðiþmez. Yine ithalat ihracatýn çok üzerinde olur" demiþtim. Ýnanmayan bu topiðin sayfalarýnda arasýn.
    Forum un arama kýsmý arýzalý. Aradýðýn kelimeyi buluyor listeliyor. Ama týklayýnca yazýnýn olduðu sayfaya deðil ilk sayfaya gidiyor. Bazende doðru yere gidiyor, ilginç.

USD 20 TL ye çýktý durum deðiþmedi. Cansen hoca saçmalamýþ.

Problem kurun seviyesi deðilki. Problem ülkedeki soygun. Medya siyasiler ve çevrelerindeki iþ adamlarý toplanmýþ halký soyuyorlar. Atadan kalan arazileri yaðmalýyorlar, madenleri yaðmalýyorlar.

Ana problem soygun düzeni. Bu soygun düzenini deðiþtirmeden hiçbir þeyi baþaramazsýn.

Geçici olarak baþarmýþ gibi görünürsün, ama 3 dakka sonra o hurmalar girer hepimize ve baþaramadýðýný, görüntüde düzelttiðini anlarsýn.

akp ilk dönemini hatýrlayýn. Kendi kurduklarý parti baþa geçtiði için abd ve avrupa ülkemizdeki dovizi anormal haketmediði yere düþürmüþ. Neredeyse 1USD=1 TL olmuþ. O anda ithalat patlamýþ ve ucuz mallar ülkeye dolmuþtu. Herkes zenginleþtiðini sanmýþtý. Ben o zaman durumu görmüþ yazmýþtým, bunun acýsý çýkacak diye. Ýþte o acýyý yaþýyoruz.

Her neyse iþim var. Uzatmayayým özetle yazarsam muhteþemim yaw. O kadar olur. Her þeyi biliyom da bana acý vermekten baþka bir iþe yaramýyor.
    Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Toplum nasýl ahlaksýz hale geliyor, o konuya girmiþtim.

Verdiðim gerçek örneklerde kalabalýklarýn çok kýsa bir sürede ahlaksýz yüzsüz ktipiyozlara nasýl döndüðünü, DÖNMEK ZORUNDA KALDIÐINI anlatmýþtým. Topik de aranýrsa bulunur.

Demem oki insanlar ben ahlaksýz olayým deyip olmuyor. Þartlar onu oraya itiyor.

Ýnsanýn uyum yeteneði sayesindede çok çabuk benimseyip özümsüyor, savunur hale geliyor. Bu uyum yeteneði emin deðilim ama evrimle âlâkalý bir konu olsa gerek. Evrimin yani doða'nýn doðru yanlýþ kavramý yoktur.(Vay be yine neler yazýyorum öyle.) Sadece uyum saðlar. Bu ne anlama geliyor. Gerçekte hayvandan farkýmýz yok.

Kýsa kesyim.

Ýnsan bu kadar hýzlý þekilde kötü olup onu benimsiyorsa, TERSÝ de mümkün mü.? Yani temiz bir yönetim gelirde TR yi sömüren ibrani lerde karýþmazsa ülkeyi yönetirse, hýzla kötü olan bu insanlar, ayný hýzla iyi olurlarmý.?

Bu konu hakkýnda detaylý düþünmedim, sadece nasýl kötü olduklarýna çalýþtým.

Ýlk izlenimim evet ayný hýzlada iyi olurlar. Kesin böyledir demiyorum, konu üzerinde düþünmedim ve örneðe denk gelmedim ama tahminim, evet hýzla düzelirler yönünde. Arkaný dönmediðin müddetçe. Du yaw yine aklýma evrim geldi.

Her neyse iþime bakayým. Bugün keyfim yerinde, sevdiðim arkadaþlarýmla görüþtüm, kadýn olanlarýna sarýldým, erkek olanlara týslayýp uzaklaþtýrdým filan, kötü þeylerden bahsetmeyeyim.
    @NeAcaipDunya

6. Ana problem soygun düzeni. Bu soygun düzenini deðiþtirmeden hiçbir þeyi baþaramazsýn.(alicemal) doðru..

Bakýn üstat neye ne zam geldiði kimsenin umrunda deðil eldeki mevcut malzemenin kalitesizliði ortada bu toplum cahil demek deðildir. Bu toplumun ahlaksýz olduðunu gösterir....(selimhan01) bu da doðru..

þimdi iyiyi kötü yapmak kolaydýr...kötünün iyiye dönüþmesi çok zor hatta imkansýzdýr...bireysel düþündüðümüzde umursamayýp geçimimizi saðlayýp akþam rahat uyuyabiliyorsak ne mutlu..yani gününüzü kimseyi kandýrýp incitmeden geçirip akþamda huzurla uyumak..yakýnlarýnýzda bulunan iyi insanlarýn kýymetini bilin..adalet kavramýna dikkat edin,baþkalarýnýn dikkat etmiyeceðinin bilincinde olun..
    ha..böyle derken piyangodan aksilikler belalar her þey çýkabilir..tesadüf yani ona da temkinli olun artýk...

selimhan01 Guest
    Hayvanlar aleminden en sevmediðim keklik türkülerden en sevmediðim (çökertmeden çýktýmda halilimdir)
    Þimdi ne alakasý var dediniz dimi [emoji57]

Bakýn bir toplum düþünün pusu atmanýn türküsünü yapmýþ,,,bir hayvan düþünün türüne ihanet içinde
    Yani toplumun eðitimi ile ilgili deðil türün yapýlanlarý içselleþtirme ve ona bir mana yükleyip örf ve adetlerinde yer vermesi....

Bakýnýz bir zaatýn o eleþtirdiði Fransýz kültürü daha düne kadar düello yapanlar birbirinin önüne eldiven atar ve þahitlerin önünde vuruþur kim öle kim kala....... gelelim bize kan davasý filanca tarihte güney doðu da blr olayda 44 insan öldürüldü kadýn çocuk demeden (sað kalan olursa ileride intikam peþinde koþar korkusu) hani kim konuþuyor þimdi bu toplum eðitilse ne olur örfüne iþlemiþ.....

Atatürk'ün devrimleri bedel ödetmeden geldiði için bugün toplum anlamýyor ....bizim tarihimizden devlet kutsal insan Kutsal deðildir dikkatli bakarsanýz hiç bir Ýslam topraklarýnda Atatürk ten baþka devrim yapan varmý yâda þöyle devam edelim siz hiç 500 yýlda bir Fransýz devrimi yapan müslüman ülke gördünüz mü????
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Toplum nasýl ahlaksýz hale geliyor, o konuya girmiþtim.

Verdiðim gerçek örneklerde kalabalýklarýn çok kýsa bir sürede ahlaksýz yüzsüz ktipiyozlara nasýl döndüðünü, DÖNMEK ZORUNDA KALDIÐINI anlatmýþtým. Topik de aranýrsa bulunur.

Demem oki insanlar ben ahlaksýz olayým deyip olmuyor. Þartlar onu oraya itiyor.

Ýnsanýn uyum yeteneði sayesindede çok çabuk benimseyip özümsüyor, savunur hale geliyor. Bu uyum yeteneði emin deðilim ama evrimle âlâkalý bir konu olsa gerek. Evrimin yani doða'nýn doðru yanlýþ kavramý yoktur.(Vay be yine neler yazýyorum öyle.) Sadece uyum saðlar. Bu ne anlama geliyor. Gerçekte hayvandan farkýmýz yok.

Kýsa kesyim.

Ýnsan bu kadar hýzlý þekilde kötü olup onu benimsiyorsa, TERSÝ de mümkün mü.? Yani temiz bir yönetim gelirde TR yi sömüren ibrani lerde karýþmazsa ülkeyi yönetirse, hýzla kötü olan bu insanlar, ayný hýzla iyi olurlarmý.?

Bu konu hakkýnda detaylý düþünmedim, sadece nasýl kötü olduklarýna çalýþtým.

Ýlk izlenimim evet ayný hýzlada iyi olurlar. Kesin böyledir demiyorum, konu üzerinde düþünmedim ve örneðe denk gelmedim ama tahminim, evet hýzla düzelirler yönünde. Arkaný dönmediðin müddetçe. Du yaw yine aklýma evrim geldi.

Her neyse iþime bakayým. Bugün keyfim yerinde, sevdiðim arkadaþlarýmla görüþtüm, kadýn olanlarýna sarýldým, erkek olanlara týslayýp uzaklaþtýrdým filan, kötü þeylerden bahsetmeyeyim.
    Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Þunlara elbise giydirip bizim meclise koysan diðerlerinden ayýrd edemezsin. Bakanlýklarý versen ülkemiz þaha kalkar. Ýddia ediyorum, ülkeyi bunlar yönetse ülke daha iyi olur. Hiç olmazsa soymazlar biraz meyve yeter.

Yanlýz mecliste 3 gün kalsalar, soymayý çabuk öðrenirler.

https://www.instagram.com/p/Cli7uiyJvU9/
    @NeAcaipDunya

Sayfa 789/853 ÝlkÝlk ... 289689739779787788789790791799839 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •