Sanýrým bir süre dinlenmek iyi olur
Sanýrým bir süre dinlenmek iyi olur
Son düzenleme : selimhan01; 05-02-2023 saat: 00:24.
Kahramanmaraþ merkezde 7.4 deprem oldu.
Biraz aðýr yazacaðým kusura bakmayýn.
Yine ayný görüntü.
Bir sürü apartman sapasaðlam tek ciddi çatlak olmadan duruyor, arada bir veya bir kaç apartman tuzla buz olmuþ.
Yýkýlan apartmanlara onay verenler, belediyelerin imar müdürlükleri. Belediyelerin imar müdürlükleri, belediye yöneticilerinin 2 büyük SOYGUN KAPISINDAN BÝRÝDÝR.
Müteahhitlerden bolca rüþvet alýrlar.
Müteahhitler NEDEN RÜÞVET VERÝRLER.?
Yasal bina yapsan rüþvete gerek varmý.? Müteahhitler o binada oturmayacaklar satacaklar. En çok kazancý cebe koyma amaçlý iþ yaparlar. Bazý müteahhitler malzemeden çalar, kalitesiz ürün kullanýr. Bu binalara onay alabilmek içinde rüþvet verirler.
yýkýlacak binaya o onayý rüþvet karþýlýðý veren mühendis, imar müdürü, belediye baþkaný katildir. Alýnan rüþveti topluca onayda parmaðý olanlar paylaþýrlar.
Türkiye'de yaklaþýk 900 ilçe belediyesi var. Kaç tane belediye rüþvetsiz iþ yapýyor. bana kalýrsa 10 taneyi geçmez. Çünki siyaset para iþi. Çok para harcayarak vekil veya belediye baþkaný olabiliyorsun.
Peki neden o kadar para harcayýp belediye baþkaný olursun.? O parayý yüze katlamak için.O zamanda belediye rüþvet bataklýðýna döner.
Eðer belediye baþkanýnýn hýrsýz olduðunu bile bile oy veriyorsan, onu savunuyorsan, SUÇ ORTAÐISIN.
Partiyle, grupla, hemþeriyle, mezheple, dinle açýklayamazsýn. Suç ortaðýsýn.
Gölcük-düzce depreminde yardýma gittim, sokaklarda gezdim yardým malzemesi daðýttým. Her yer insan cesedi kokuyordu. O koku hala burnumda.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
MTA(Maden Tetkik Arama Enstitüsü)
MTA'nýn sitesinde jeolojik bir etkileþimli harita var.
Fay hatlarýný, heyelanlarý vb. gösteriyor. Evinizin fay hattý durumunu öðrenebilirsiniz.
http://yerbilimleri.mta.gov.tr/anasayfa.aspx
Solda faylar'ý iþaretleyin ve biraz bekleyin. 1 kaç dakikaya kadar bekletebiliyor. Koyu kahverengi çizgi ile faylarý çiziyor.
Saðda konum alanýna ilçe, il ismini girip bekleyin. Taksim, Ýstanbul gibi. Açýlýr listede il, ilçeyi seçin.
Sizin ilçeyi gösteriyor.
Sol üstte eksi iþareti ile biraz uzaklaþtýrýp bekleyin. Kahverengi çizgiler geliyor.
Sonra kendi evinizi, mouse ile haritayý tutup saða sola çekip bulun. Eksi artý ile yaklaþtýrýp uzaklaþtýrýn.
Benim evin 100 metre altýnda bir kahverengi çizgi var.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Ölenlere Allah rahmet eylesin mekaný cennet olsun
Kalanlara Allah sabýr versin
Benim yaþadýðým yeri de deprem vurdu yeni yapýlan binalarda yýkýldý eski olanlardan da
Gene konuþulur zaman geçince gene unutulur
Gene ders çýkarýlmaz
Gene ilahi rýzaya þuç yüklenir
Herþeyi yaratana yýkar giderler
Kimse bedel ödemez çalan müteahhit
Olmaza imar veren belediye
Uymazsa uyduran iktidar
Sorumluluk almaz çünkü suçlu bulundu
Yaratana yýkýlacak
Týpký doðum ve ölüm gibi
Tekrar geçmiþ olsun dileklerimizle
Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
AFAD Deprem Yardým Baðýþ Hesaplarý
https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2
Siyasi partiler hazine seçim yardýmlarýný depreme baðýþlamalý , öz kaynaklarýyla seçime gitmeli,milletvekillerimiz en az 1 maaþ bu yardým için býrakmalý , Amerika da savaþa yazýlma olurken önce Baþkan ve meclis üyelerinin çocuklarý yazýlýr, bu fikirleri geliþtirerek yayalým biraz ellerini ceplerine atsýnlar bizi yöneten zevat.
Ve huzur hakký ücretlerini de tabii.
tüm halkýmýza geçmiþ olsun..
þimdi herkes elinden geldiðince yardým etmeye çalýþýyor...
peki gerçek anlamda yardýmlarý koordine eden bir kuruluþ,veya yetkilileri varmý?? markette çocuk bezi toplayýp gönderenler bile çoðunlukta(istanbul)..
deprem paralarý vergileri bile yerine ulaþmadý..hiç olmaz ise yardýmlarý düzenleseler...
birde binalar için rantsýz bir geri dönüþüm...tabiiki zeki halkýmýzýn istekleri doðrultusunda olmayacak...
yok belediye yok devletin imar kararlarý yok mütahitler..hangisinden hesap soracaksýnýz??imkansýz bari gelecek depremleri düþünüp asgari önlemleri alabilsek..
yapý denetim firmalarý ne iþe yarar, boyle býr yetkýlý kuruluþ var. binanýn betonarme yaný sýstemýný kontrol edýyor ve sorumluluðu 15 yýlmýþ..neden 15 yýl sorumlu betonarmeden.??o zaman neden býnalarý kontrol edýyor ve para alýyor.betonarmenýn omru 15 yýlmý?
Yer Ýmleri