Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,45 Mn 34,80 / 34,80
17,30 9.98% 29,57 Mn 16,41 / 17,30
6,39 9.98% 504,12 Mn 6,02 / 6,39
85,95 9.98% 239,89 Mn 76,30 / 85,95
1.349,00 -9.95% 184,92 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,58 Mn 2,90 / 3,13
21,66 -8.84% 265,05 Mn 21,42 / 24,44
6,49 -8.72% 98,62 Mn 6,42 / 6,88
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,20 4.58% 21,84 Mr 3,06 / 3,32
320,00 0.87% 8,87 Mr 317,75 / 322,25
12,98 8.8% 5,46 Mr 11,64 / 13,12
193,40 0.73% 5,03 Mr 189,40 / 197,00
413,00 0.49% 4,18 Mr 407,00 / 416,25
18,50 -0.43% 492,30 Mn 18,28 / 18,66
78,00 -0.13% 3,07 Mr 77,40 / 78,50
193,40 0.73% 5,03 Mr 189,40 / 197,00
749,00 0.4% 1,51 Mr 742,50 / 752,00
93,70 0.54% 223,21 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 98,61 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 115,93 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 110,97 Mn 10,71 / 10,82
81,90 0.61% 215,20 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 796/853 ÝlkÝlk ... 296696746786794795796797798806846 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,361 - 6,368 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    snkleyp benim yönettiðim ülkeyi tarif etmiþ.
    buysell cuk oturtmuþ.
    3520'de sanýrým islam hakim ülkeleri haritasý yayýnlamýþ.

3520'nin Ýmzadaki yazýsý dikkatimi çekti.
    Hani üstte camiye giden bazý kiþilerdeki çeliþkiden bahsetmiþtim ya. Çevremde böyle birileri var oradan sýk sýk aklýma geliyor.

Þimdi "burada yazýlanlar yatýrým danýþmanlýðýna girmez" yazýsý hukuki açýdan hiç bir anlam ifade etmez. (Benim hukuk kuralýnda iddialý konuþmam, Celal Þengör hocanýn Haarp konusunda iddialý konuþmasýna benzer)

EÐER ben "þu senedi mutlaka alýn" diye yazmýþsam ve yazýnýn altýna "burada yazýlanlar yatýrým danýþmanlýðýna girmez" demiþsem normalde bir iþe yaramaz. Yazýya deðil kime zarar verdiðine bakarlar.

Basit örnekle açýklayayým.

Elimde býçakla adamý býçaklayýp duruyorum. Göðsüne karnýna saplýyorum. Sonrada çevreye toplananlara "þu an yaptýklarým adam öldürme kapsamýna girmez" diyorum. Gülerler deðilmi.? Yani öyle ülkede yaþýyoruzki güleceklerinden de emin deðilim.

Yayýnladýðýn haritada, alttaki "burada yazýlan..." yazýsýna cuk oturmuþ.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2. Atýcýlarý pardon tahmincileri bekleriz yaw!
    https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=60830

selimhan01 Guest
    Kardeþim Hatay'da iþ yapar Avrupa normlarýna göre çalýþýr

Þimdiye kadar yaptýrdýðý binalarýn ve iþletmelerde býrak yýkýlmasýný tek bir sýva bile dökülmedi neden acaba ?

1-Çünkü ahlâk sahibi
    2-Sonra bilime saygý duyar
    3-Ama en önemlisi Avrupa Birliði normlarýn;a göre çalýþmayý sever

Sizce hangisi

Þu saydýðým özellikler kamuyu yöneten insanlarda yoksa önce eviniz yýkýlýr sonra canýnýz yanar en sonunda ülkemizi kaybederiz...

Ama üzülmeyin daha kötüsü de var baþýna gelenleri yaradana atýp Kendi aptallýðýna yanacaðýna.. þükredenler tayfasý ...

Size Küçük bir hikaye

Ýki arkadaþ yola çýkarlar gece biri diðerine tecavüz eder tecavüz edilen sabahýn Ýlk ýþýklarýnda aðlamaya baþlar... suçu iþleyen sorar neden aðlýyorsun?
    Edilen; Bana tecavüz ettinya!
    Eden; Aðlama aðlama Belki hakkýnda böyle hayýrlý idi..........

Kýssadan hisse bu memleket adam olmaz... haline þükreder .....baþýna gelenleri sorgulamadýkça, bilme deðer vermedikçe daha fazlasýna maruz kalacaktýr

Allah ölenlere rahmet kalanlara sabýr versin...

Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku

Hani üstte camiye giden bazý kiþilerdeki çeliþkiden bahsetmiþtim ya. Çevremde böyle birileri var oradan sýk sýk aklýma geliyor.
    Ben muhafazakar, dindar bir ailede yetiþtim ama babam önceden 60 lý yýllarda iþçi Partisi ne gider mitinglere de katýlýrmýþ Çetin Altan dan eski halinden bahsederdi , hatta eski arkadaþlarýndan biri senin baban zorla bizi mitinge götürürdü, þimdi hacý oldu diye babamýn yanýnda nazire yapmýþtý.

Benim lisede her iki kesimden iyi arkadaþlarým oldu, solcu saðlam örgütsel mücadele eden de , ülkücünün az biraz okumuþ olaný da, bu samimi insanlarla ters düþtüðüm noktalarda hiç biri bana kýzmadý, ama bunlar kendi içlerinde davalarýnda tutarlý olan insanlardý . Artýk önemli olan insanlarýn kendilerini ne diye ifade ettikleri deðil de ne olduklarý olduðunu anladým aslýnda iki çeþit insan var bir inanmaya meyilli biri inanmamaya,.

Ýnanmaya meyilli insan ýrk üstünlüðüne din gibi
    baðlanabilir, veya eþitlik için sosyalizme bir din gibi baðlanabilir veya bir dine islam, Hristiyan lýk baðlanabilir bunlar tutarlý olurlar yanlýþ yapmamaya çalýþýrlar farklý görünseler de birbirine benzerler.

Ýnanmamaya meyilli insanlar hiç bir görüþe tam olarak baðlanmaz fazlasýyla realist ve paracý olurlar, onlar için ilk etapta para, güç, statü gelir ama bunu hiç ifade etmezler, solcu da olsalar, dinci de olsalar fark etmez kaygan zeminde dirler, çýkarsýz kesik parmaða iþemek istemezler.
    Çoðu kere böyle olduklarýný bile fark etmeden böyle olurlar.

Ben yetiþme tarzýmdan çok piþmaným zira insan çevresini açýk fikirle tanýmalý babasý da ona bunlarý doðru anlatabilmeli dindar iyidir dersen hayata 5-0 yenik baþlarsýn veya tersi . Bu yüzden insan ateyistten de, dindardan da, komünist ten de ayný kazýðý yiyebilir.

Þimdi lafa deðil icraata bakýyorum ama yalan da söyleyemem dindarým diyenden daha fazla korkuyorum, bu topraklarda insanlara çok zulüm de yapmýþlar haklý çýksrmasa da o yüzden acýmasýzlýk ve iki yüzlülük çok yaygýnlaþmýþ hayatta kalma þartý gibi kabul görmüþ. Varvar Ali Paþa isyaný ve ibriþ paþa hikayesi de bize Osmanlý yý ve idarenin nasýlýný anlatýyor. Osmanlýya bu kadar gýcýk gideceðimi gençken asla tahmin edemezdim. Bir iki padiþah ve idareci dýþýnda neredeyse hepsine fena takmýþ durumdayým. Konuyu daðýtmayayým , the end.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    3520 yine þifreli paylaþým yapmýþ. Þifreyi çözmek için uðraþmayacaðým bayaðý meþgulüm.

---

Birinci selimhan soymayan müteahhit den bahsetmiþ. Ben ne diyordum.?
    "Bu ülkenin tek bir sorunu var oda devletin siyasetçinin yolsuzluðu." Birazdan bu konuya gireceðim. Cümle soyut olduðu için anlaþýlmasý zor biliyorum ama bu depremde deliller ortaya çýktý. Artýk anlaþýlýr oldu.Yinede anlamadýysam aynaya bakýp kendime þu soruyu sormalýyým "ben nasýl bir insaným".

---

Desidero insanlar hakkýndaki gözlemlerinden bahsetmiþ. Ýtiraz edebileceðim bir þey yok. Bu aþamadan sonrasý ise "bu insanlar neden böyle yapýyorlar" sorusunun peþine düþmek. O zaman ortam aydýnlanýyor. Neden sorusu nun cevabý en önemlisi. Ne yapýyorlarý doðru gözlemlemek gerekir, neden yapýyorlar sorusuna sonra geçilir.

Þimdi bir cümle yazacaðým, bu cümle Orta doðu, daha çok Batý Hint kültüründe ve sanýyorum din kitaplarýnda da farklý þekillerde var. Zaten din kitaplarý Batý Hint kültürünün temel özelliklerinin kendi halklarýna uyarlanmýþ þekli.

Cümle þu "Kendini tanýrsan, evrenide tanýrsýn." Hali ile evrende yer alan diðer insanlarýn hangi davranýþý neden yaptýklarýný da bulursun.

Maalesef kendini anlamak sadece Orangutan dan evrilenlerin yeteneði. Diðer insani maymun gruplarýndan evrilenlerde o yetenek yok. Kendimi anladým desede yanlýþ anlamýþtýr yada ezberlediðini söylüyordur. Dikkat ederseniz tüm manevi soyut deðerlerin temeli Orangutan kuþaðýndan çýkmadýr. Dinler, felsefe bu kuþaktan çýkmýþtýr. Orangutan kuþaðý da Batý Hindistan'dan baþlayýp Akdeniz'e kadar uzanýyor. Aslýnda bunlarý geniþ olarak hemde delilleri ile beraber kitapta yayýnlamayý düþündüðümü söylemiþtim ama artýk kitap okuyan kalmadý. Ýnternette yayýnlamak lazým. Ýnternette yayýnlayýnca da yanlýþ ellere geçiyor. Din kitaplarýný hýrsýzlarýn katillerin kullanmasý gibi. Her neyse.

---

Oralet in verdiði link te depremle ilgili bir konu var. Biraz baktým. Ýzmir'de eskiden Oralet içerdik. Özlemiþim Ýzmir'i.

Deprem demiþken bir konuya açýklýk getireyim.

Neydi benim cümlelerimden biri.

"Ülkemizin tek sorunu var, oda siyasetçinin devletin yolsuzluðu. Diðer bütün sorunlarýn temelinde bu yatar."

Ýmdi bu cümleyi aç aç bitmez o sebeple kýsa keseceðim.

Deprem bölgesine bakýn, bir tarafta soymayan belediye baþkaný var. Fay hattý üzerindeki ilçe Erzin.

Adam müteahhitlerden rüþvet alýp yapýlan binalarý görmezlikten gelmemiþ. Benim ilçenin eski belediye baþkanýndan bahsetmiþtim, imar müdürlüðü müteahhitlerden rüþvet alarak her türlü kanunsuzluða izin veriyorlardý. Rüþvet aldýklarý yerlerde denetleme yapýlmýyor, iskanlar veriliyordu. O belediyenin imar müdürü 3-4 milyonluk SUV ile geziyor, kirada 150 tane dairesi var ve tüm ilçe bunu biliyor. Ses çýkaramýyorsun çünki öðretilmiþ çaresizlik var. Devlet halký eze eze sindirmiþ, suçluyu görüyorsun ses çýkaramýyorsun.

Bizim ilçede deprem olsa aynen Maraþ gibi olur.

Diðer yandan deprem bölgesine bakýyorsun, Erzin ilçesi deprem fayý üzerinde ama tek bina yýkýlmamýþ, ölen tek kiþi yok. Erzin Belediye Baþkaný Ökkeþ Elmasoðlu müteahhitlerden rüþvet almamýþ, kendi halkýný soymamýþ. Soysa, Erzin den daire alanlarý o dairenin altýnda kalýp ölecekti. Daireye verdiði para ve caný gidecekti. Hali ile parasý uçmuþ olacaktý. O para nereye girdi.? Belediye baþkanýnýn ve malzemeden çalan müteahhidin cebine. hali ile ortada hýrsýzlýk var. Rüþvet aldýðýnda halký soymuþ oluyorsun müteahhidi deðil. Onunla ortaksýn.

Bu delili anlayabildik mi?

Kendi halkýný Soymayan belediye baþkaný ve soyan belediye baþkanlarý. Soymayanýn halký ölmedi, evler yýkýlmadýðý için fakirleþmedi, iþsiz kalmadýklarý ve aileden kimseyi kaybetmedikleri için sefil olmayacaklar.

Diðer yanda soyan belediye baþkanlarýnýn olduðu yer.
    Mallar gitti, iþsiz kaldýlar fakirleþtiler.
    Canlar gitti öldüler.
    Ailede para getirenler öldü yada sakat kaldý ailede canlý kalan diðerleri sefil oldular. Hýrsýzlýk fuhuþ patlayacak. Çocuklar kaçýrýlýyor, yaðmalar var vb.vb.

Pek çok sonucu olacak ve hepsinin suçlusuda kendi halkýný soyan belediye baþkanlarý.

Þimdi suçu müteahhitlere atýp soyan belediye baþkanlarýna ellemeyecekler. Gazeteler medya belediyelerden bolca beslendiði için mecbur kalmazlarsa belediye ve siyaseytçiye pek dokunmuyorlar.

Suçlu müteahhit deðil belediye baþkanlarý.

Alýn önünüzde örnek. Erzin belediyesi. Tek hýrsýz müteahhit varmý.?

YOK

Neden yok, onlarýn genetiðimi farklý.?

Hayýr, ayný genetik. Erzindeki ayný müteahhiti alýn Maraþ'a, Hatay'a, Adýyamana veya baþka bir ile koyun hýrsýz olacak.

BU KADAR AÇIK.

Erzin de belediye baþkaný izin vermediði için müteahhitler hýrsýzlýk yapamadý. Ýnsanlar ölmedi.

AÇIK DELÝL ÝLE ÇOK ÖNEMLÝ BÝR ÞEY ORTAYA KOYUYORUM.

Ne diyordum, kötü liderin varsa bir müddet sonra insanlarýn çoðu hýrsýz olmak zorunda kalýr. Buyrun açýk delil Erzin. Lider soymadýðý için müteahhitler hýrsýz katil deðiller. Ama genetiklerinde var, çok kolaylýkla dönüp hýrsýz katil olabilirler. Ýnsanýn doðasýnda var.

Bunu önlemek için DEVLET adýnda bir mekanizma kurduk ve devlette çalýþanlara maaþ verdikki bizi korusun.

Erzin de devlet korudu hýrsýzlýk olmadý, ölen olmadý, fakirleþen olmadý.

Diðer ilçe ve illerde.? Ýnsanlar hýzla fakirleþti.

Fakirleþmenin sonuçlarý vardýr.

Sonuçlardan biri Sürünen insan kendini kurtaracak güçlü arar. Tarikatlar oradadýr ve seni kurtaracaðýz bana biat edersen der. Sonuçlardan biri din adý altýndaki gruplarýn hýzla çoðalmasýdýr.

Sonuçlardan diðeri uyuþturucu kullanýmý ve fuhuþ hýzla artar.

Devlet ortada olmadýðýndan mafya hortlar vb. vb.

Tonla sonucu vardýr da konu o deðil.

Erzinde belediye baþkaný soymadý, bunlarýn hiç biri olmadý.
    Diðerlerinde belediye baþkanlarý soyduar ve sonuçlarýn hepsi az yada çok olacak.

Eðer yardýmlar çalýnmaz ve oranýn halkýna destek için kullanýlýrsa sonuçlar hafif atlatýlýr. Ama o yardýmlar cebe indirilirse o zaman sonuçlarýn hepsi ortaya çýkacak.

Siyasetçi o kadar önemlidir. Çocuðunun, torununun geleceðini belirler. Siyasetçi seçerken duygularýnla karar veremezsin. Kendi ailenden, kendi mezhebinden bile olsa hýrsýzmý deðilmi ona bakacaksýn, kapasitesi varmý ona bakacaksýn.

Yaw ne yazsam boþ biliyorum, insanýn davranýþ þekillerini biliyorum ve neden yaptýklarýný biliyorum. Yazýp rahatlýyorum, yazma sebebim bu. Sýk sýk bunu belirttim diye hatýrlýyorum.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Son bir þey daha ekleyeyim. TV de birileri "kentsel dönüþüm yapýlsaydý bunlar olmazdý" diyor. Bunu diyenin kafasýna odunla çot diye vuracaksýn.

Ya devlet zoru ile insanlarýn evleri arsalarý alýnsýn biz müteahhitlerle daha çok kazanç elde edip yolumuzu bulalým kafasýndalar, ya gerçek suçlularý gizlemek amaçlý konuþuyorlar, yada kullanýþlý aptallar. Bunu diyenleri taklit ediyorlar."

Körmüsün depremde bir sürü yeni bina yýkýlmadýmý.? Yýkýldý. 1yýllýk, 2 yýllýk binalar yýkýldý. radya temel depreme dayanýklý diye yazmýþ site çöktü.

Belediye baþkaný çalarsa, yeni binalarý denetlemez de iskan verirse, kentsel dönüþümle yapýlacak binalardan da çökecek olanlar çoktur.

Asýl suçlularý gizlemek amaçlý hedef saptýrýyorlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Üstteki yazýda "kentsel dönüþüm yapýlmasýn" anlamý çýkmasýn. Suçu kentsel dönüþüme atmayalým demek istedim. Verdiðim GERÇEK örneklede suçlunun kim olduðunu çok açýk gösterdim.

---

Yurt dýþýnýda dahil edersek Yüzlerce milyar yardým toplandý. 400-500 bin daire yapýlýr diye kaba hesap yapýyorum. Evleri bedava vermeleri gerekir.
    Van depremindeki gibi evleri depremzedeye müteahhit fiyatýna satarlarsa, bu yüzlerce milyar lira yok edildi demektir. Üstelik Rusya ya ödememiz gereken 30 milyar dolar gaz borcu da ertelenmiþ. Harcayacak 30 milyar dolarlarýda var, o parada kaybolursa þaþýrmam. Þaþýrdýðým savaþta zor durumda olan Rusya'nýn bu parayý almayýp ertelemesi. Çok önemli bir karþýlýk almýþ olmalý.

Geçmiþte yardým yapacaðým diyenlerin bir kýsmý yardým yapmamýþtý. TV de lafda yaðdýrýyorlar, vermeye gelince kayýplar.

yýldýrým baþbakan olursa Milletin anasýný öpeceðiz diyen cengiz holding de TV de 3 milyar TL baðýþlamýþ. Gerçekte o parayý verirmi bilinmez ama bugünki resmi gazetede yazýlana göre devlet hazinesinden bu yaþam formuna 3 milyar TL bugün itibari ile sözü verilmiþ.
    https://www.birgun.net/haber/cengiz-...destegi-421665

Son 6 ayda devletin normal düzeninin haricinde ele geçen para.
    30 milyar dolar Rusyaya borç ödenmiyor. O paranýn hazinede olmasý lazým. Her sene bulunup ödenen para, bu seneye özel deðil. Hali ile o para NORMAL ÞARTLAR ALTINDA hazinede olmalý. Yüzlerce milyar TL de yardým toplanýyor.

amerika'nýn kurdurduðu parti akp gitmeden önce ekstradan toplanan paralar bunlar. Bakalým bu paralar ne olacak. ?

(abd nin kurdurduðunu ben deðil, akp iþ adamý ethem sancak söyledi)
    @NeAcaipDunya

Sayfa 796/853 ÝlkÝlk ... 296696746786794795796797798806846 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •