Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
3,63 10% 472,27 Mn 3,31 / 3,63
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,91 Mn 34,80 / 34,80
85,95 9.98% 240,75 Mn 76,30 / 85,95
6,39 9.98% 504,55 Mn 6,02 / 6,39
1.349,00 -9.95% 206,72 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 885,50 Mn 2,90 / 3,13
21,72 -8.59% 279,76 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
6,53 -8.16% 115,90 Mn 6,40 / 6,88
3,23 5.56% 22,56 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 9,29 Mr 317,75 / 322,25
192,50 0.26% 5,52 Mr 189,40 / 197,00
13,02 9.14% 5,50 Mr 11,64 / 13,12
411,75 0.18% 4,35 Mr 407,00 / 416,25
18,41 -0.91% 506,97 Mn 18,28 / 18,66
77,95 -0.19% 3,25 Mr 77,40 / 78,50
192,50 0.26% 5,52 Mr 189,40 / 197,00
745,00 -0.13% 1,57 Mr 742,50 / 752,00
93,55 0.38% 230,69 Mn 92,75 / 94,05
115,90 -0.09% 103,11 Mn 114,90 / 116,30
30,96 0.45% 117,91 Mn 30,62 / 31,62
10,77 0.65% 116,46 Mn 10,71 / 10,82
81,70 0.37% 223,82 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 798/853 ÝlkÝlk ... 298698748788796797798799800808848 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,377 - 6,384 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Desidero ve Birinci selimhan derin konulara girmiþler. O konulara parça parça geçmiþte girmiþtim.
    Desidero yine negatif enerji çekme konusunda benle yarýþa girmiþ. Üç beþ gün daha iþlerim iyi gidecek diye tahmin ediyorum.

---

Depremden sonra batý ülkeleri dahil pek çok ülke ekiplerini yollayýnca aklýma bir þey takýlmýþtý. Bize açýk düþmanlýk yapan ülkelerde bu iþin içindeydi.

Bildiðim bir þey var, özellikle abd, israil, ingiltere, fransa, almanya gibi ülkeler, hedeflerine koyduklarý ülkelerde rahat ajan faaliyetlerini sürdürebilmek için çeþitli yöntemler kullanýrlar. Bunlardan biri, hedef ülkede dernekler vakýflar kurarlar, kuran kiþiler o ülkenin insaný gibi görünen ama maaþlý ajan olarak çalýþan kiþilerdir. Dernek veya vakýfýn görünen amacý iyilik yardým filandýr ama gerçekte ajanlýk yapan bir kurumdur. Kurulduktan sonra gönüllü yada maaþlý hiç bir þeyden habersiz iyi niyetli insanlarýda toplayýp hizmet ederek kamuflaj yaparlar. Türkiyede bir sürü örnekde var, en günceli vakýf sahibi hapisteki adam. Adý neydi yaw unuttum. akp yi kuran abd, bu adamýda besliyordu. akp nin bu tür adamlardan haberi var tabiki, bütüm meclis partilerinin var. Ne zaman abd ile akp aralarý açýldý, adamý içeri attýlar. abd ile dostlarken adamýn ülkeyi ayaklandýrmasýna izin veriyorlardý. Adamýn yüzüde gözümün önünde ismi aklýma gelmiyor. Gezi eylemini bahane edip almýþlardý içeri.

Ne diyordum. Deprem için gelen ülkelerden kötü niyetli olanlar varmýdýr.?

Deprem anýnda aklýmdaydý ama yazmadým, depreme gelen ekip ne yapabilirki diye düþündüm. Zaten ülke sýnýrlarý herkese açýk, gizli gelmelerine gerek yok, yol geçen haný gibiyiz. Ayrýca bizi hedef alan her ülke yeterince dernek vakýf kurmuþ durumda. kuweyt konsolosluk elemanlarý bile sokakta bizim pilot yüzbaþýmýzý bir güzel dövüp hiç bir ceza almadan ülkede yaþamaya devam edebiliyorlar. Bizim ülkeye özel garabet süper ülkücüler bile o olay için tek kelime ettilermi bilmiyorum.

Hüsnü Mahalli yazmýþ.
    https://tele1.com.tr/hsunu-mahalli-h...israil-791978/
    (Bu linki koydum diye siyonistler benide hedefe koyarmý bilmem. Okuyorlarsa tekrar hatýrlatayým, 200 milyon avro ya size teslim olurum. Herkesin fiyatý var. Tek avro inmem ona göre.)
    Deprem için gelen israil ekibinde silahlý adamlar varmýþ. israil'in vatandaþlarý ve deprem altýnda kalan antik eserlerini kurtarmaya gelmiþler. Antik eserleri hemen götürmüþler. Deprem sonrasý geri getireceklermiþ. Silahlý adam kýsmýný çýkarýp, gizli yapmalarýný da çýkarýrsak yaptýklarý bana doðal geldi. Kötü yönetilen baþka bir ülkede, istisnai zamanlarda o ülke yönetimi vatandaþýmý korumayacaksa, elimden geldiðince kendi vatandaþýmý korurum bende.

Bahsetmek istediðim twitter'in yaptýðý.

Geçmiþte arada deðinmiþtim, siyonistler dünyada birlik olup çalýþýrlar. O ülkeyi birlikte soyarlar, sömürürler. Görünürde deðillerdir. Devlet de kilit yerler ve medya ellerindedir. Bu ikisi elindeyse bol paranla o ülkeyi kolayca ele geçirirsin. Aslýnda medya ve bol para devleti eline geçirmeye yeter. Atatürk öldükten sonra dýþarýdan gelen bol para, içerideki TC kimlikli ibrani kökenliler artý onlarla ortak çalýþan ibrani kökenli olmayan yahudiler ve ellerindeki medya aracýlýðý ile ülkeyi 10-15 yýlda teslim aldýlar. Devlet ele geçincede o ülke yavaþ yavaþ senin olur, ülke vatandaþlarý iþçindir, madenleri doðal kaynaklarý da sana açýktýr. medya bu kadar önemli.

twitter Hüsnü Mahalli nin israilin depremde yaptýðý þeyi yazan yazýsýný sansürlemiþ. Tehlikeli yazý kategorisine koymuþ. Ancak týklarsan okuyabiliyorsun. Yüz kiþiden doksaný týklayýp okumaz, korkar.

twitter kimin.? abd de siyonistlerin kurduðu þirketin. Þimdi Elon Musk a sattýlar. Elon Musk ise kimdir nedir bilmiyorum. acun ýlýcalý gibi, siyoniste hizmet ediyor ama ibrani kökenlimidir yoksa sadece siyonistlerce kullanýlan pazarlama dehasý olan bir adammýdýr onuda henüz çözemedim. Tipi ibrani deðil, þirketleri ibranilerle iç içe ve ortaklar ama bazý davranýþlarý ilede ibranilerle ayrýþýyor. Kafayý karýþtýran kýsmý bu taraf. Örneðin trump ý ala aþaðý eden siyonistlerin bazý ipliklerini açýða çýkardý.

Siyonistlerin dünya ülkelerinde kartel gibi çalýþtýklarýna örnek yakalamýþken yazayým dedim.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Unutmadan bir ekleme daha yapayým.

Yukarýda "mahallendeki en fakiri bul, bütçen ölçüsünde bir eksiðini gider" diye alternatif bir öneride bulunmuþtum. Bu konuyu üzerinde biraz daha düþündükten sonra açmam gerekiyor.

Normalde kendi mahallen veya ilçen veya þehrindeki en fakire bütçen gücün ölçüsünde yardým edersen, depremde tek kiþi ölmüyor. Biraz soyut yazacaðým ama ileride açarým.

Artvin'de, kendi sokaðýn yada mahallendeki en fakire yardým edersen, Maraþ'da, Hatay'da, Adýyaman'da depremde kimse ölmüyor.

Çok iddialý gibi görünüyor, ama aslýnda çok basit. Herkes bu dediðimi yaparsa, ülkede bizim meclisteki gibi çok alt seviye partilerde olmaz, kadýn ölümleri çok çok azalýr, depremlerde ölüm olmaz, sel basmaz, terörist sorunumuz olmaz, uyuþturucu sorunumuz olmaz vb. (Uyuþturucu dedimde, büyük hýzla gençler arasýnda yaygýnlaþýyor. binali yýldýrým ailesi, mehmet aðar ortaklýðý, yalýkavak daki marina, Mersin limaný ve Güney Amerika iliþkisi. Bunu biliyoruz ama þu an kimse çok açýk yazamýyor. akp giderse yazacak çok kiþi var.)

Çok çok iddialý deðil mi.?

Eðer depremdeki ölümlerin sebebini doðru olarak bulursanýz, o sebebi ortadan nasýl kaldýrmanýz gerektiðini düþündüðünüzde, "evet doðru söylüyor. Bu þekilde de çözüme ulaþýlýyor. Tüm ülkede her kes bu þekilde davranýrsa, depremde tek kiþi ölmüyor, tek bina yýkýlmýyor." diyeceksiniz.

Bunun imkaný var mý.? Yani ülkede herkes kendi çevresindeki en fakire gücü ölçüsünde yardým eder mi.? Din kitaplarýndada benzeri yazýyordur mutlaka. Ama dini sahiplenen dinCÝ ler bu sistemi kendi çýkarlarýna kullanýyorlar.

Hayýr.?

O an geldiðinde insan genetiði devreye giriyor. Hayvan tarafýmýz devreye giriyor ve eðer baðýmsýz karar vermemiz gerekiyorsa iç güdülerimizle hareket ediyoruz.

Birde ülkede herkesin katýlmasý gerekiyor. Belli kesim bu þekilde davranýrsa iþe yaramaz. Sen kendi þehrinde böyle davranýrsýn, þehir kurtuldu süper olduk dersin. aaaa bi bakmýþsýn geri kalan þehirler gelip seni kendi seviyelerine indirmiþ. Aynen cehape lilerin "biz kendimizi eðittik kurtardýk ne güzel oldu" demesi gibi. Ne oldu, diðerleri anap akp gibi partileri senin yöneticin yaptýlar tepene gardiyan gibi diktiler, þimdi aðlayýp sýzlayýp yandan baðýrýyorsun. Yýlmaz Özdil benzerlerine dokundurmaydý bu.

Veya batýyý kalkýndýrdýn, "ooo ne cici olduk" dedin. Ama ne oldu. Doðuda kalkýndýrmadýðýn ama doðal kaynaklarýný insan gücünü sömürdüðün insanlar göçle geldi, diðer kalkýnmayan kalabalýklar anap akp yi getirdi, onlarda 10 milyon suriyeli afgan ve afrikalýyý getirdi. Ne oldu, aþaðý indin. Ya ülke olarak kalkýnýrsýn, yada belli zaman sonra topluca batarsýn. abd ayný süreci yaþýyor.. Du yaw uzatýyorum...

Her neyse, konuyu sonra açarým demiþtim, iþlerim var uzayayým.
    Son düzenleme : alicemal; 21-02-2023 saat: 12:53.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    DEVLETler, kendi ülkelerinde geliþtirilen ÝLERÝ TEKNOLOJÝleri diðer ülkelere vermezler.

Bu teknolojileri dýþarý satan, satmaya çalýþan kendi elemanlarýný bile hiç acýmadan öldürürler. Ýleri teknolojiye sahip olmak o kadar önemlidir. Bu teknolojiye sahipsen, diðer ülkeler üzerinde caydýrýcýlýða sahipsindir. Sana bulaþmazlar. Son ürünleri dýþarýya yüksek paralara satarsýn bol doviz giriþin olur.

Türkiye sömürge ülke olduðu ve yöneticilerini batý devletlerinin gizli servisleri belirlediði için bugüne kadar ileri teknoloji geliþtirmedi.

abd ajaný celal bayar'a kurdurulan DP nin kukla lideri adnan menderes 1960 da asýldýktan sonra bu ülke 20 yýl kadar nefes aldý. O esnada þu an adýný hiç hatýrlamadýðýnýz devlet baþkanlarýmýz tarafýndan TÜBÝTAK, TUSAÞ, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN gibi þirketlerimiz kuruldular.

Bu þirketler ileri teknoloji üretmek amacý ile kuruldular. Henüz abd ve ingilterenin kurdurduðu tarikatlarýn orduyu ele geçiremediði dönemdi, ordu generallerinin isteði ile kuruldular. Batý nýn sýk sýk kafasýna göre ambargo koyup bize vermediði silahlarý üretmek için kuruldular.

Cumhuriyet ilk dönemlerinde kurulan üniversitelerimizin de iþ birliði ile bu fabrikalar ordu silahlarý ve teknoloji üretmeye baþladýlar. akp dönemine kadarda yazýlým teknolojileri, uçak ve drone teknolojilerinde epey yol aldýlar. Üretmeye baþladýlar. Füze teknolojisini ya Pakistan yada Çin den aldýk. (Çin diyenler daha çoðunlukta) Uçak-drone teknolojisini israil ve abd den kiraladýðýmýz dronlarý inceleyerek, tersine mühendislik yaparak çözdük. 1980 lerde ÝHA üretelim dendi baþladýk, 2000 lerin baþýnda TUSAÞ ile ANKA yý üretmeye baþlamýþtýk. Yazýlýmlar ise tamamen yerli üretim, o konuda ülkemiz çok iyi. Çip, motor ve optik kýsýmlarý ise tihal ediyor ama içeridede üretmek için çalýþmalar yapýyorduk. Zamanla hepsini üretmeyi baþardýk da.

1980 abd darbesi ve sonrasý abd nin evladý özal ailesi dönemi ile ülke yeniden abd, ingiltere ve israile açýldý. Polis teþkilatý ellerindeydi, ordu yu ele geçirmek için uðraþýyorlardý. Önlerindeki tek engel vardý oda ordu teþkilatý. Onuda abd nin TR deki TC. kimlikli ibrani kökenli yahudi ajanlarýna kurdurduðu akp partisi döneminde tarikatlarla birlik olup yýktýlar.

Elimizde 2 ileri teknoloji ürün var. ÝHA yani drone teknolojisi ve füze teknolojisi. Bunlarýn iþe yararlarýný dünyada sayýlý ülkeler üretiyorlar.

Normal bir ülke bu teknolojileri baþka ülkeye vermez.

Ama akp yönetimindeki Türkiye devleti bu teknolojileri Türkiye düþmanlarýna bile veriyor.

Bugünki haber;

bae (birleþik arap emirlikleri) denen ülke ile ortak füze fabrikasý kuracakmýþýz. Roketsan bu ülkeye füze teknolojisi aktaracak. bae denen ülke lideri, fetö darbesini para ile destekleyen ülke. Bunu söyleyen bizzat bae nin darbe esnasýnda öldürmeye çalýþtýðý tayyip erdoðan. Þu an bu düþman ülkeye füze teknolojimiz veriliyor.

ÝHA teknolojimiz ise ukraynaya aktarýlýyor, oradada baykar tarafýndan fabrika kuruluyor.

baykar'ýn neden fabrikasýný yurt dýþýna kaçýrdýðýný anlýyorum, Devlet parasý ile devlet firmasý teknolojisini sahiplenip köþeyi döndüler. Yeni gelecek olan parti elinden alýr diye korkup malý mülkü götürebildiði kadar yurt dýþýna uygun ülkeye taþýyor. Ama bae ye verilecek olan füze teknolojisini anlamýyorum.

Tahmin edebiliyorum. Petrol zengini olan ülkeler dünyada para saçýp duruyorlar. suudi krallar bu ülkeye geldiklerinde o dönemin cumbaba sý abdullah gül ve sonraki devlet baþkaný erdoðan a milyonlarca dolarlýk hediyeler veriyorlardý. Çok kolay para saçýyorlar. Ayrýca diðer ülkelerde çok büyük rüþvetlerle iþler çevirebiliyorlar. Büyük rüþvet çarklarý dönen diðer ünlü ülkeler afrika ülkeleri , Türki Cumhuriyetler, ukrayna, Rusya, ermenistan.

tahminim iþin içinde para var. ermenistan azerbaycan savaþýnýndaki tahminimide yazmýþtým. Durup dururken ermenistan lideri paþinyan, gücünün yetmeyeceði Azerbaycan'a saldýrmýþtý. Zaten elinde iþgal altýnda tuttuðu Azerbaycan topraklarý varken saldýrmýþtý. Tahminim arkasýnda fransa vardý. paþinyan ve bir kaç generale belki bakana onlarca milyon avro verip azerbaycan'a saldýrtmýþtý. Orada açýlacak cephe ile Türkiye meþgul olacak ve Libya'da Suriye de geri çekilecek. Hesaplarý tutmadý o ayrý konu. Aðýr yenilgiye uðrayan paþinyan'ýn savaþtan sonraki seçimide kazanmasý tahminimi destekler nitelikte. Arkasýnda güçlü ülke olmayan hiç bir lider, böyle aðýr bir yenilgiden sonra baþta kalamaz.

Roketsan'ýn bae ile yaptýðý füze anlaþmasýný görünce epey üzüldüm.

Ýnanmayacaksýýz ama yapýlan anlaþma, sizin çocuklarýnýzýn cebinden para alýp bae çocuklarýnýn cebine koymaktan baþka bir þey deðil. Birde o anlaþmayý imzalayan ailelerin cebine bolca para giriyor olmalý.

Anlaþýlmadýysa ayný soygunu baþka örnekle açýklayayým.

mesut yýlmaz döneminde Azerbaycan bize yarý fiyatýna doðalgaz vermeyi önerdiðinde mesut yýlmaz gitti rüþvetle karanlýk iþler yaptýðý dünyaca bilinen Rusya ile anlaþma imzaladý ve dünyanýn en pahalý doðalgazýný almaya baþladýk. Türk halký doðalgaza 10 TL yerine 20 TL verdi. Cebinden fazladan para çýktý (HALADA ÇIKIYOR) O para Rus halkýnýn ve anlaþmada imzasý olan kiþilerin cebine girdi giriyor. mesut yýlmazýn kardeþi banka ve holding sahibi oldu. O anlaþma ile Türk halkýnýn gelecek nesillerin gelirlerinin bir kýsmý ceplerinden alýndý alýnýyor. Daha nasýl anlatabilirim bilmiyorum. Devletin 25- 30 yýllýk fahiþ fiyatlý ihaleleri de ayný. Üstelik akp döneminde sorumlu mahkemeler Ýngiliz mahkemeleri. yani ihaleyi alana gidip ne yaptýn dersen, ingiliz mahkemesine hesap vermen gerekecek. Ýhaleyi veren bizim devlet, alan Türkiye deki Türk firmasý ama anlaþmazlýkta gidilecek yer ingiliz mahkemesi. Her þey çok açýk. Ýhale süresi boyunca akp gitse bile o parayý ingiliz mahkemeleri aracýlýðý ile garantiliyorlar. Bu devleti yönetmiyorlar da ingiltereyi yönetiyorlar sanki. Korkunç, korkunç. Ama normalleþti.

.
    Son düzenleme : alicemal; 23-02-2023 saat: 11:52.
    @NeAcaipDunya

4. Sayýn Ali Cemal;

Önceki sayfalarda göremedim.Siz ahbap ve Haluk Levent organizasyonu hakkýnda ne düþünüyorsunuz?

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by dealer35 Yazýyý Oku
    Sayýn Ali Cemal;

Önceki sayfalarda göremedim.Siz ahbap ve Haluk Levent organizasyonu hakkýnda ne düþünüyorsunuz?
    dealer, o konuya bir kaç cümle ile deðinmiþtim. Bu kez biraz daha fazla fikir belirteyim.

Önce dýþarý almamýz gereken bir dernek ve vakýf türü var. Yabancý ülkelerin ajanlýk faaliyetlerini yürütebilmek için dünyanýn pek çok ülkesinde kurduðu dernek ve vakýflar. TR dede çok var bunlardan. Arkasýnda baþka devlet gücü olduðundan, bol para ile kolay kurulurlar, paraya dayanan güçlü medyalarý ile sempatizan çok çabuk bulurlar. Hýzla büyürler. En büyük ve tanýnmýþlar gerçekte arkasýnda baþka devlet vardýr.
    Bunlarý hesaba katmayalým. Birde "Yeþil gövel ördek sevenler derneði" gibi kumar oynatma amaçlý kurulan küçük dernekler var onlarýda dýþarý alalým.

Kalanlarý ele alýrsak, 2 türlü dernek vakýf var.
    Biricisi direk halký soymak amaçlý güçlü kiþilerce kurulan dernek ve vakýflar. Bu güçlü kiþiler koç holding gibi özel sektör güçlü kiþileri olabilir, vakýf üniversiteleri var vergi vermeden bol para kazanýrlar. Diðerleri ise devlette yer alan güçlü kiþiler. Osmanlý(Ataman imparatorluðu) dan beridir ayný amaçla kullanýyorlar. Belediye baþkanlarý, bakanlar, devlet baþkanlarý ve bu güçlü kiþilerin aile fertleri tarafýndan kurulan dernek ve vakýflar. Bunlar çok büyük miktarlarda parayý ve gayrýmenkulü her yýl cebe indirirler. Bunun partisi dini yok, hepsi ayný yolun yolcusu. Ýyi niyetle kurulan varsa ki bugüne kadar görmedim istisnadýr.

Ýkincisi iyi niyetle kurulan dernek ve vakýflar. Kiþi çok büyük sýkýntý çekmiþtir, ayný sýkýntýyý baþkalarý çekmesin diye kurar. Kýzý kanserden ölen adamýn kurduðu kanser derneði gibi veya emeklilerin haklarýný korumak amaçlý kurulan dernek gibi veya tüketiciye atýlan kazýklardan kurtarmak amaçlý kurulan dernekler gibi.

Haluk Levent'in özel hayatýný bilmiyorum, kurduðu dernek hakkýnda hiç bir tarafsýz bilgi görmedim. Derneði zaten yeni sayýlýr ve geliþme aþamasýnda. Problem dernek büyüdükten sonra baþlýyor. Örneðin Ankara'daki emekli derneðinin bir kaç ay iþini yapmýþtým adamlarýn iyi geliri vardý ve göstermelik iþler yaparak görüntüyü kurtarýyor ve emeklileri soyuyorlardý.

Dernekler büyüyene kadar iyidirler çünki ellerinde para ve güç yoktur. Ýyiliðe odaklanýrlar. Ýyilikleri ile çevrelerinde yeterince büyüyünce para gelmeye baþlar. Ýþte o zaman dernek liderlerinin karakterleri ortaya çýkar.

Örneðin Akut denen yapý. Hoþ Akut'u örnek vermem doðru olmaz çünki (her ne kadar kendisi kabul etmesede)ibrani kökenli birinin kurduðu dernek. ibrani kökenli kurmuþsa o dernek veya vakýfta gizli amaç aramak gerekir. Yinede yazayým, ünlü olup paraya kavuþunca dernek yönetimi karýþtý. Sonrasýnda bunu fýrsat gören akp yönetimi akut u daðýtýp Afad ý kurdu diye biliyorum.

Haluk Levent'e dönelim. Þu an iyi niyetle kurulduðundan eminim. Mutlaka yýllarca pek çok iyilik yapacaktýr. Ancak eline para geçince ne olacak o önemli. Sapýtacakmý.?

Bunu normalde þu andan söyleyemeyiz, ancak ben normal olmadýðýmdan söyleyebilirim.
    Mevcut ip uçlarýna dayanarak tahmin yapabiliriz. Ýp uçlarýna dayanarak söyleyebilirimki Haluk Levent'in kapasitesi o tür baðýþ alan bir derneði yönetmeye uygun deðil. Dernek para sahibi olursa o parayý yeme ihtimalleri çok yüksek. hatta granti veririm. Tamamen geçmiþte yaptýðý bir olay, içinde olduðu sektör ve genetik yapýsýna bakarak söylüyorum. Hoþ genetik yapýsý dahil her þeyi uygun olanýn sapýtmasýda son derece normal. Tahminim güce kavuþanlarýn hepsi belli ölçüde kontrolu kaybeder. Buradan þuraya geliyoruz, hep söylediðim gibi kötüyü suçlayamayýz, kötüyü yakalayýp cezalandýrsýn diye maaþ verdiðimizi suçlamalýyýz iþini yapmadý diye. Dernekler vakýflar çok çok iyi denetlenmeli yönetenlerin insafýna býrakýlmamalý. Denetleyecek olan devlet zaten bozuksa o zaman kiþisel önlemler devreye giriyor, þu anda oradayýz.

Uzun süredir bu tür dernek ve vakýflara yardým yapmýyorum. Ailem, apartmaným, sokaðým veya ilçemde en fakir aileyi bulup, bütçem ve gücüm olduðu dönemlerde onun eksiðini giderme taraftarýyým. Bir derneðe 100 TL yardým yapmak kolaydýr. Ama sokaðýnýzda tanýdýðýnýz birinin çocuðuna 100 TL lik ayakkabý almak çok zordur. Çünki o kiþi ile sokakta geçmiþiniz vardýr ve hoþunuza gitmeyen þeyleri vardýr. O kiþinin ailesine yardým yapmayý býrakýn "sokaktan gitsede kurtulsak" dersiniz. Ýþte bu tür yardýmý ancak yüce kiþiler yapabilir. Ayýptýr söylemesi oda benim öhhö.

O kiþiye yardým yapmaktansa bir derneðe 100 TL vermek çok kolaydýr. O 100 TL ler birleþip milyon olur ve dernek yöneticileri güzelce yerler. Bu kimseyi rahatsýz etmez. Neticede verdiðiniz 100 TL, iyilik yaptým sanýrsýnýz ama para iyiliðe çoðunlukla gitmez. Sokaktaki fakir aileye aldýðýnýz terlik ise garanti iyiliktir. Hatta size hiç ummadýðýnýz anlarda geri dönebilir. Biriyle kavga ediyorsunuzdur, terlik aldýðýnýz ailenin büyükleri odunlarla, demir levyelerle gelip rakibinize dalarlar. O anlarda göz yaþlarýnýzý tutamazsýnýz, iyiliðiniz demir levye gücü olarak geri dönmüþtür. Anlatabiliyormuyum. Yine bir gün demir levyeli arkadaþlarla mahallede devriye atýyoruz... Cývýttým, iþime bakayým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    birleþik arap emirlikleri (BAE) ile bizim devlete ait ileri teknoloji firmalarýnýn teknoloji transferli anlaþmalarýna deðinmiþtim. Ayrýca ilginç þekilde seçime az süre kalmýþken ve akp gidici gibi görünürken güney asya devletlerinede teknoloji transferleri hýz kazandý.

Yeni haber bizim ileri teknoloji þirketlerimiz Roketsan dan sonra Havelsan da bae ile anlaþma imzaladý. Yine teknoloji transferi olacak.

Dahada ilginci bae firmasý halcon'un sergilediði SÝHA.

Ýsmi Reach-S.

baykar'ýn ürettiði TB2 nin Havada kalýþ, aðýrlýklar, boyutlar, menzil, irtifa gibi tüm özellikleri ile TB2 nin neredeyse aynýsý. baykar projeyi vermiþ, mühendislerini göndermiþ onlarda yapmýþ gibi.

SÝHA nýn üzerindeki yine bae üretimi bombalara bakýyorsun, inanýlmaz ama bizim ileri teknoloji firmalarýn ürettiði bombalarýn birebir aynýsý.

Roketsan'ýn ünlü MAM-L si ve Tübitak Sage'nin Bozok'u.

akp giderayak baþka ülkelerle bir sürü anlaþma imzalayýp bizim ülkeyi baðlýyor.

Þirketleri, madenleri, arsalarý yabancýlara açtýðý yetmedi, ileri teknoloji firmalarýmýza tarikatlarý doldurduðu yetmedi, hýzla ilave þeyler yapýyor.
    @NeAcaipDunya

7. (akp giderayak baþka ülkelerle bir sürü anlaþma imzalayýp bizim ülkeyi baðlýyor.

Þirketleri, madenleri, arsalarý yabancýlara açtýðý yetmedi, ileri teknoloji firmalarýmýza tarikatlarý doldurduðu yetmedi, hýzla ilave þeyler yapýyor.)

Bürokrasinin üst düzeyi iþbirliði yapmadan bu iþler olabilemez

Sildigim yorum , fikrim deðiþtiði veya korkumdan dolayý deðil, güneþli bir þubat gününde bostancý sahilden adalara bakarken pozitif enerji kaybýný engellemek içindir . Gereksiz olsa da, olmasa da arz ederim.

Sayfa 798/853 ÝlkÝlk ... 298698748788796797798799800808848 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •