Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 80/853 ÝlkÝlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 633 - 640 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugünki dersimizde, bizde büyüme negatif bile olsa, enflasyon %20 lerin altýna hiç düþmüyor.
    Devletin rakamlarýna bakmayýn, son 20 yýlda %20 altýna hiç düþmedik, bu senede %50 den aþaðý deðil. bence %70 civarý filan. Ayný kalite ayný marka ürünlerde, geçen sene satýn aldýklarýnýzla bu seneki fiyatlarý karþýlaþtýrýn. %100 artmýþ. Mesela tamek kayýsý alýrým hep. Geçen sene 4 TL bugün 6,45. Üstelik geçen sene þiþe altýnda 3 cm, kaysý tortusu olurdu, bu sene safi su. Yani hem fiyat %60 artmýþ, hemde kalite, dolayýsý ile maliyetten çalmýþlar yani %100 artmýþ malýn fiyatý. Kanserojen katký da koymuþ olabilirler, ithal kaysý tozu mesela. Onun zararýný ölçemezsin.

Enflasyonu böyle ölçeceksin. Bitek ürünün etiketi ve fiyatý deðil, kalitesinden ne kadar çalmýþlar.?
    Gýda %100 arttý ama kiraydý baþka dayanýklý tüketimdi daha artmýþ olabilir. hepsini ortalarsan %50 nin üstünde çýkar. Zenginin enflasyonu farklý. Onlarýn gýdaya harcadýðý %5 bile deðil ama halkýn %60 ýnýn tüm parasý gýda, kira, belki benzin, okul,giysi vb.. gibi. Oda %50-70 diyebiliriz. Gelirin ne kadar azalýyorsa, enflasyonun o kadar artýyor.

Neyse ana konuya geleyim.

Ülkede büyüme durmuþsa, enflasyon düþer çünki millet almayý keser. Amam bizde enflasyon hep yüksek.
    Halbuki geliþmiþ ülkelerde negatif enflasyona düþüyor.

Neden bizde böyle anormal bir durum var. %6 büyürkende enflasyon yüksek, %6 küçülürkende enflasyon yüksek. Sebebi ne kardeþim.

Bu gün bu soruya cevap arayacaðýz.

Aramaya baþlayalým. Buralara ben bakayým, sizde oralarý kurcalayýn.? Bakalým ne bulacaz.
    Hadi bakiiim..
    Yaw zihnen çok yorgunum, siz arayýn icabýna bakýn, beni meþgul etmeyin.

Çok sinirliyim, futbol medyamýzda çok sinirli. ali koç denen yahudi, FB futbolcularýný lüks otobüzle 4 saat nasýl çile çektirdi konusu gündemde. istanbula lüks otobüsle gitmiþlermiþ, niye uçakla gitmemiþlermiþ, bir futbolcuya bu nasýl yapýlýrmýþ.

Çok haklýlar. Yýlda ortalama 2 milyon AVRO alýp(12 milyon TL) sorada yenilen adama bu yapýlmaz. Her ne kadar Bu ülke gençlerinin yýlda 2 milyon avro için Ýstanbula yürüyerek gideceðini kabul etsekte, bu futbolculara yazýk. Olcak þey deðil.

Halbuki süper ligi toptan kaldýrýn. Her yýl o lig futbolcu ve camiasýna ödenen yüzlerce milyon avroyu ödemeyin.
    Süper lig yok oldu diye bu ülke çöker.
    Neden.? Bilmiyom. Ama bizim süper zeki medyamýz biliyor olmalýki, futbolcular için aðlayýp duruyorlar.

Süper ligi kaldýrýn, 1. ligide ayný hasta ruhlular ayný fanatiklikle savunmaya baþlarlar. Hiç bi þey deðiþmez. Hatta süper ligi altyapý oyuncularý ile tamamen oynayýn. Yýlda 600 milyon AVRO yu sürekli yenilen yerli yabancý futbolcuya deðilde, alt yapýlara, okullara harcayýn. 5 sene sonra futbolda dünya liderleri arasýna girersiniz.

Ama bizim medya aðlýyor. Neden.? futbolcular otobüse mahkum edilmiþ.
    Ya bunlar hasta ruhlu gerizekalýlar sürüsü. yada benim abicim. Onlara sorsan benim. bana sorsan onlar.

2 taraftan biri uzayda yaþýyor ama kim belli deðil...
    Son düzenleme : alicemal; 11-12-2018 saat: 15:19. Sebep: colored
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Simetrik üçgenin alt bandýndan þimdilik döndü. Üst bant 95 bine kadar indi.
    Üçgende uzatmalar oynanýyor.

Bir kaç gün içinde üçgeni bozacak.
    Hala bekledikleri biþeyler varsa, takozlar gibi yeni bir formasyona da geçebilir.
    Veya Yukarý-aþaðý bi tarafa kýrabilir.
    Ne alýcýlar istekli, nede satýcýlar. Balinalar Zamana yaydý. Bazý ekonomik verileri beklediler belkide.
    Son düzenleme : alicemal; 11-12-2018 saat: 18:51.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay canýna. Kafamýn karýþýk olduðu bir durum.

Milyonlarca üyesi yada satýþý olan büyük kurumlarýn yaptýðý bir uygulama var.

Alamadýðý alacaklarý satýyorlar. Bunu çoðunuz duymuþsunuzdur.

Bankalar, telefon ve internet hizmeti veren þirketler, otomobil üretip satan fabrikalar.

Örnek verince kolay anlatýrým.
    Banka 100 milyar kredi vermiþ, 10 milyarý alamamýþ. Vadesi geçtiði halde borç ödenmemiþ. Faiz iþleyip duruyor.
    banka bunlarý alamayacaðýna kanaat getirmiþ. O zaman bu 10 milyarlýk alacaðýný satýyor.

Kim alýyor.
    Hukuk bürolarý.(sanýrým)

Hukuk bürosu neden alýyor.
    10 milyar borcu satýn alýyor, avukatlarý aracýlýðý ile borçlu olan onbinlerce kiþiyi bulup baský oluþturuyor. Kafalarýnda boza piþiriyor. Alabildiði kadarýný alýyor.

10 milyarý bankadan kaça aldý, kaç lirasýný tahsil etti bilmiyordum.
    Bugün kaça aldýklarýný öðrendim. %5 e alýyorlarmýþ. Ýnanýlmaz.

Bankanýn 10 milyar alacaðý var. 500 milyona hukuk bürosuna bu alacaklarý satýyor. Hukuk bürosu 500 milyondan fazla tahsilat yaparsa kazanç saðlýyor.

Kafam neden karýþýk.?
    Bankanýn alamadýðý bu 10 milyar borçun çoðu faiz. Yýllarca ödenmemiþ olan para, tam zaman aþýmýna uðrayacakken hukuk bürosuna satýlýyor. Yýllarca faizi birikmiþ oluyor.

Diyelim benim 100bin borcum var bankaya ödememiþim, zamanaþýmý olmak üzere. Bunun en az 60 bini faizdir.

Banka bana gelse, öde ana parayý borcu sileyim dese. Çoðu kiþi öder.

Ama banka bunu yapmýyor, 100 bin TL de 40 bin benden alacaðýna, 5 bin TL alýp hukuk firmasýna satýyor. Firma benden 100 bini almak için kanuni yollar baþlatýyor. tehdit, haciz, ipotek. Tabi bulabildiklerine.

Banka neden 40 bin almýyorda 5 bine satýyor.
    YOL OLMASIN DÝYE olsa gerek. Duyulursa, çoðu kiþi borcunu ödemez, bankanýn gelip ana parayý öde demesini bekler.

Kafam bu yüzden karýþýk. Anormal faizlerle ödenemeyecek hale getirilen borç var. Ödenmediði halde haciz çýkarýlmayýp, yýllarca yüksek faizle þiþmesi bekleniyor. Ýyice þiþtikten sonra hukuk bürosuna bedavaya satýlýyor.

Adamýn 40binlik borcu olmuþ 100bin. banka ödenmediði ilk yýl gelip istese 40-50 bin arasý olacak borç Hacizle ipotekle alýr. Ama bekleniyorki borç þiþsin.

Bana olmuþtu. Kapattýðýmý sandýðým bir hattan Haberim olmayan üç beþ liralýk telefon borcum. Zamanaþýmý yýlýna gelince 384 TL olmuþ. Geldiler ödedim. Ýlk yýl gelse 10 TL ye iþ bitecek. zamanaþýmý sonunda geliyorlar.

otomobil firmalarý ne alaka.?

2017 model yýlý üretilen otomobillerden yüzbinlercesi satýlamadý. fiat(tofaþ) ve hyundaiyi biliyorum satamadýlar.
    Bu satýlamayanlarý 2018 yýlý içinde eski yýl diye 2018 liste fiyatýndan %10 daha ucuza satýþa çýkarýyorlar. Yinede 2017 fiyatýndan pahalý oluyor, 2018 liste fiyatýndan ucuz oluyor.
    Bu sene 2017 yýlý otomobillerden satýlamayan yüzbinlercesi vardýr. Çoðu gümrüklerde. özellikle FIAT firmasýnýn egealarý duruyordur.

2018 in ilk üç yada altý ayýnda satýþa sundular 2017 diye. Sonra ilanlar yok oldu.
    Satamadýklarýndan eminim çünki 2017 eylül ayýndan baþlayarak, yüzde yüz zam yaptýlar.

Peki ne oldu o otomobiller.
    Tahminim toptan maliyetine galericilere yada büyük þirketlere yada araba kiralama firmalarýna sattýlar. 100 binlik liste fiyatý olan arabayý 40 bine sattýlar.

Peki o kadar zam yapmasalardý satamazmýydý. Saten USD 7 den 5 e düþtü.
    Satardý. Ama yapmýyorlar.
    YAHUDÝ SÝSTEMÝ BÖYLE. Sömürdükleri ülkelerdeki sömürdükleri vatandaþa acýmýyorlar... Öyle alýþmýþlarki kolay sömürmeye, her türlü mantýða uymayan uygulama var.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    91.500 den yine alým gelmiþ. Hacim dünde yoktu bugünde.

simetrik üçgeni aþaðý zorluyor ama kýrsada, bu hacimle biþey kýrýlmýþ gibi olmayacak. üçgeni oyuncular kaale almamýþ demek hoþ bu aralar hiç biþey kaale alýnýr gibi deðil.

Alýcýlarda satýcýlarda isteksiz. 2 taraf isteksiz olunca ortam kýsacý ortaoyunculara kalýyor.

Büyükler yani balinalar hala ortada yoklar.
    Aralýðýn 23 ünden sonra batý piyasalarý zaten ortada olmuyor.

BIST bayaðý can sýkýcý alýcýyada satýcýyada.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ABD-ingiliz denen cani nin Suriye iþgali baþlamadan önce, Suriye ye körükle gitmeyip destek verseydik.
    Suriye bölünmez, milyonlarca kiþi yerleþmek için gelmez, o kadar askerimiz ölmez, tonla paramýz gitmezdi.
    Yine mok içinde yüzüyor olurduk ama en azýndan sebep Suriye olmazdý.

Tabi o zaman bu kadar hýzlý milyoner sayýmýzda artmazdý.

sunni-selefi-vahabi katillerin dediðine göre, Türkiye üzerinden 130 milyar dolar aktardýk Suriye muhalif kafa kesenlere.

130 milyarý Türkiyede kimin üzerinden aktardýlarsa, epey bi ense kalýnlaþmýþ olmalý. Vergi cennetlerinde milyarlar istiflenmiþtir.

Pardon. pardon...
    endeksi aniden görünce, noolduki dedim en son 92 bindi. meðerse hükümet konuþmuþ.
    Konuþmasada büyük ihtimal düþecekti ama suriyeye girecez deyince, ikiside birleþince hormonlar yerinden oynuyor.

Tekrar pardon... ahada geçti... tren seyretmeye devam edebilirim... tamamen hormonal.. henüz kontrol edemiyorum...

Bi dakka ya.!!! tren seyretmeyi sevmem, keçiler ne seyretmeyi sever. vadiyi...

Evet karlý daðýn tepesinden sinirli sinirli melemeyi býrakýp, vadideki saða sola koþan sýðýr sürülerini ve çobanlarýný seyredeyim...

pardon, pardon, tamamen hormonal, daha geçmemiþ... 3 dakkaya geçer... mil pardone mua...

derin nefes, derin nefes...
    ahada geçti...

Gücü abd ye yetmez, neden giriyor acaba... seçim sebebi ilemi.... göstermelikmi.?
    kahramanlýk destanlarý uydurup yerel seçimlerde oy mu artýrmak amaç... afrin iþe yaramýþtý ama orda abd bu kadar yerleþik deðildi. Fýratýn doðusunda direk abd ve temsilcileri ile muhatab olacaksýn.

her neyse...
    Son düzenleme : alicemal; 12-12-2018 saat: 15:54. Sebep: sentax and tiny setting.
    @NeAcaipDunya

selimhan01 Guest
    Ama yol yapiiiyeeeeeee
    Ali cemal aðabey [emoji316]

SM-A710F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

7.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Vay canýna. Kafamýn karýþýk olduðu bir durum.

Milyonlarca üyesi yada satýþý olan büyük kurumlarýn yaptýðý bir uygulama var.

Alamadýðý alacaklarý satýyorlar. Bunu çoðunuz duymuþsunuzdur.

Bankalar, telefon ve internet hizmeti veren þirketler, otomobil üretip satan fabrikalar.

Örnek verince kolay anlatýrým.
    Banka 100 milyar kredi vermiþ, 10 milyarý alamamýþ. Vadesi geçtiði halde borç ödenmemiþ. Faiz iþleyip duruyor.
    banka bunlarý alamayacaðýna kanaat getirmiþ. O zaman bu 10 milyarlýk alacaðýný satýyor.

Kim alýyor.
    Hukuk bürolarý.(sanýrým)

Hukuk bürosu neden alýyor.
    10 milyar borcu satýn alýyor, avukatlarý aracýlýðý ile borçlu olan onbinlerce kiþiyi bulup baský oluþturuyor. Kafalarýnda boza piþiriyor. Alabildiði kadarýný alýyor.

10 milyarý bankadan kaça aldý, kaç lirasýný tahsil etti bilmiyordum.
    Bugün kaça aldýklarýný öðrendim. %5 e alýyorlarmýþ. Ýnanýlmaz.

Bankanýn 10 milyar alacaðý var. 500 milyona hukuk bürosuna bu alacaklarý satýyor. Hukuk bürosu 500 milyondan fazla tahsilat yaparsa kazanç saðlýyor.

Kafam neden karýþýk.?
    Bankanýn alamadýðý bu 10 milyar borçun çoðu faiz. Yýllarca ödenmemiþ olan para, tam zaman aþýmýna uðrayacakken hukuk bürosuna satýlýyor. Yýllarca faizi birikmiþ oluyor.

Diyelim benim 100bin borcum var bankaya ödememiþim, zamanaþýmý olmak üzere. Bunun en az 60 bini faizdir.

Banka bana gelse, öde ana parayý borcu sileyim dese. Çoðu kiþi öder.

Ama banka bunu yapmýyor, 100 bin TL de 40 bin benden alacaðýna, 5 bin TL alýp hukuk firmasýna satýyor. Firma benden 100 bini almak için kanuni yollar baþlatýyor. tehdit, haciz, ipotek. Tabi bulabildiklerine.

Banka neden 40 bin almýyorda 5 bine satýyor.
    YOL OLMASIN DÝYE olsa gerek. Duyulursa, çoðu kiþi borcunu ödemez, bankanýn gelip ana parayý öde demesini bekler.

Kafam bu yüzden karýþýk. Anormal faizlerle ödenemeyecek hale getirilen borç var. Ödenmediði halde haciz çýkarýlmayýp, yýllarca yüksek faizle þiþmesi bekleniyor. Ýyice þiþtikten sonra hukuk bürosuna bedavaya satýlýyor.

Adamýn 40binlik borcu olmuþ 100bin. banka ödenmediði ilk yýl gelip istese 40-50 bin arasý olacak borç Hacizle ipotekle alýr. Ama bekleniyorki borç þiþsin.

Bana olmuþtu. Kapattýðýmý sandýðým bir hattan Haberim olmayan üç beþ liralýk telefon borcum. Zamanaþýmý yýlýna gelince 384 TL olmuþ. Geldiler ödedim. Ýlk yýl gelse 10 TL ye iþ bitecek. zamanaþýmý sonunda geliyorlar.

otomobil firmalarý ne alaka.?

2017 model yýlý üretilen otomobillerden yüzbinlercesi satýlamadý. fiat(tofaþ) ve hyundaiyi biliyorum satamadýlar.
    Bu satýlamayanlarý 2018 yýlý içinde eski yýl diye 2018 liste fiyatýndan %10 daha ucuza satýþa çýkarýyorlar. Yinede 2017 fiyatýndan pahalý oluyor, 2018 liste fiyatýndan ucuz oluyor.
    Bu sene 2017 yýlý otomobillerden satýlamayan yüzbinlercesi vardýr. Çoðu gümrüklerde. özellikle FIAT firmasýnýn egealarý duruyordur.

2018 in ilk üç yada altý ayýnda satýþa sundular 2017 diye. Sonra ilanlar yok oldu.
    Satamadýklarýndan eminim çünki 2017 eylül ayýndan baþlayarak, yüzde yüz zam yaptýlar.

Peki ne oldu o otomobiller.
    Tahminim toptan maliyetine galericilere yada büyük þirketlere yada araba kiralama firmalarýna sattýlar. 100 binlik liste fiyatý olan arabayý 40 bine sattýlar.

Peki o kadar zam yapmasalardý satamazmýydý. Saten USD 7 den 5 e düþtü.
    Satardý. Ama yapmýyorlar.
    YAHUDÝ SÝSTEMÝ BÖYLE. Sömürdükleri ülkelerdeki sömürdükleri vatandaþa acýmýyorlar... Öyle alýþmýþlarki kolay sömürmeye, her türlü mantýða uymayan uygulama var.

Yapý Kredi, tasfiye hesaplarýnda izlenmekte olan bir kýsým tahsili gecikmiþ alacaklarýn satýþýný gerçekleþtirdi
    Yapý Kredi, tahsili gecikmiþ olan 513.7 milyon liralýk alacaklarýný 31.1 milyon liraya Güven Varlýk Yönetim ve Ýstanbul Varlýk Yönetim'e sattý.

Bankadan þu açýklama yapýldý:

Bankamýz Yönetim Kurulu'nun 28.06.2018 tarihli kararý ile Banka'nýn tasfiye hesaplarýnda izlenen; 30.04.2018 tarihi itibarýyla donuk alacak tutar toplamý 513.742.516,18 TL tahsili gecikmiþ alacaðýn, toplam 31.153.000,00 TL bedelle Güven Varlýk Yönetimi A.Þ., Hayat Varlýk Yönetim A.Þ. ve Ýstanbul Varlýk Yönetim A.Þ.'ye satýlmasýna karar verilmiþtir.

ETÝKETLER :
    Yapý Kredi
    tahsili gecikmiþ alacak

http://www.finansgundem.com/haber/ya...-satti/1320141

8.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Japonyayý merak etmiþimdir.
    Gisip bir kaç ay yaþamak hiç istemedim ancak isteyenler çok. Giden bir daha gitmek istiyor.
    Burdan görünen de onurlarýna topluca çok düþkünler.

Detayý bilmiyorum ancak, fakir ve sürünenide yok gibi görünüyor. Ýçini bilemezsin. Asya konusunda yeterli veri gelmiyor. varsa yoksa batý.

Japonya, 1980 lere kadar, çok dandik mallar ürettiler. Japonsa at deniyordu. 10 yýl önceki çin mallarý gibiydi.
    Ama sürekli ticareti artýrýp zenginleþtiler ülke olarak. Halk olarak ne kadar zenginleþtiler bilemezsin. gelir herkese yayýlýyormu yoksa bizde ve rusyadaki gibi en tepedeki yahudilerce paylaþýlýyormu bilemezsin.

Sonra japonyada kalite arttý, büyüme hýzlandý sony marka elektronik almak bizde zenginlik göstergesiydi.
    Sonra otomobil kalitelerini artýrdýlar veeee ASSÝMO ortaya çýktý. 2 ayak üstünde dengede duran ve yürüyebilen robot.

Sonra ilginç bir þekilde durgunluða girdiler. Sanki görünmez bir el yeter bu kadar dedi. Ardýndan Assimoda elde edilen baþarý, abd ye taþýndý. Yani dengede insansý robot teknolojisi sadece Japonlarda varken, baktýk abd de ginger çýktý. 2 tekerli dengede giden araç. Sonra boston dynamicsin korkunç insansý ve hayvansý dengede giden robotlarý. Assimo ise hep yerinde saydý. Sanki denge ve yapay zeka teknolojisini assimo nun beyninden alýp, abd ye taþýdýlar.

1990 lardan beri Japon ekonomisi durgun. Bir duvara gelip tosladýlar ve ilerleyemiyorlar. Görünmez bir duvar.

Þu anki görüntüleri, çok modern, medeni bir ülke.
    Ama mafya var. Hoþ ben sadece TV lerde görüyorum, gerçek suç oranlarýný bilmiyorum ama bu kadar onuruna düþkün insanlarýn içinde mafya nasýl büyüdü anlamadým.

Dünyada en yüksek intahar oranlarý - tabi düzgün sayýlabilen ülkeler içinde -
    Rusya birinci, isveç ikinci, Japonya üçüncü.
    Rusya bizim gibi, ülkenin azýnlýðý, çoðunluðunu soyuyor. Halkýn emeði her yýl para ve altýn olarak yurt dýþýna taþýnýyor.
    ama isveç ve japonya medeni modern fakiri olmayan, en fakirlere devletin çok iyi baktýðý ülkeler gibi görünüyor.

Hoþ isveçteki cinsel suç ve kadýna þiddet oraný bizden çok daha yüksek. Ama gelir sorunlarý yok. Dünyaca satýþ yapan birden fazla kaliteli markalarý mevcut halada çýkarýyorlar.

Japonyaya 1990 larda ne oldu.? Neden durdu.?
    1980 lerde nüfus artýþý durmuþ, onun etkisi olabilirmi.? Adalarýnýn yüzölçümüne göre nüfus yoðunluðu açýsýndan sýnýramý dayandýlar? Nüfus durunca geliþmedemi durdu. Ada olmalarýndanmý kaynaklanýyor.

Ama varupadada nüfus onyýllardýr artýþý durmuþ hatta geri gidiyor ama nüfusu artmayan kuzey ülkeleri kalkýnýyorlar. Finlandiye, isveç, norveç, danimarka. Son 10 yýllarda nokia, ikea, maersk gibi dünya çapýnda bi sürü marka çýkardýlar. Küçücük nüfuslar ama 30 yýlda bizim arçelik, beko gibi markalardan daha büyüklerini çýkardýlar. Bizim bu markalara sahip koç holding 90 yaþýnda. 90 yýldýr emeðimizi yiyorlar ama bir nokia çýkarmadýlar. Çýkaramadýlar demiyorum, bu yahudiler çýkarmadýlar, bizde teknoloji üretmediler ve bilinçli seçimdi.

Neyse konu japonya.
    Neden durdular.?

Tabi Japonyanýn tarihi ilginç.
    Ýkinci dünya savaþý öncesi durup dururken Çin i iþgal etmeleri. ABD ye savaþ açmalarý.?
    Yenilgi sonrasý abd nin tam kontrolune girmeleri.

Büyümeye baþladýklarý tarih ve durgunluk tarihi.?
    Ayný geliþme ÇÝN in yanýndaki taiwan dada oldu sonra singapurda.
    Japonya abd ye teslim olunca, merkez bankasýný ve bizdeki MIT abd deki CIA ya karþýlýk gelen gizli servisini abd kurdu. Ayný þekilde almanya dada.Onlarda yenilmiþti abd ye.

Acaba, hýzlý büyümesi, sonra duraklayýp yapay zekalý insansý robot teknolojisinin abd ye götürülmesinin arkasýnda abd mi var.?

Hoþ tabi almanya, japonya saldýrgan ülkeler. Bunlarýn geliþmesi dünya için felaket. Özellikle almanlar geliþiyorsa kaçýn.
    Son dönemde, yugoslavya nýn parçalanmasýnýn ardýnda, ukraynanýn parçalanmasýnýn ardýnda alman desteðide var.?

Tabi almanlar abd ye yenilince, ismini ezbere bildiðiniz pek çok ünlü alman markasý aslýnda yahudilerin eline geçti. Bir kýsmýnýda zaten onlar kurmuþlardý. gizli servisleri ve merkez bankalarýnýda CIA kuruyor. Belkide almanya içindeki yahudilerdir bu dýþ ülkeleri parçalayanlar. Ben bilemiyorum. Ama 1. ve 2. dünya savaþlarýndaki paylarý ortada.

Konuyu daðýttýnýz. Keseyim.
    Bence durgunluðun nedenini incelerken, Japon yeninin grafiklerine bir göz atýn. Bir de G.Kore benim için nedense daha bir cezbedici geliyor.Ve dahi bu dýþ güçlerin ,bu kadar etkili olduðunu hiç zannetmiyorum. Hükümetlerin hiç mi suçu yok...?
    Düþük maliyet ve GÜVEN her þey !
    Hayat Hoþ,Gerisi Boþ .

Sayfa 80/853 ÝlkÝlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •