Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 801/853 ÝlkÝlk ... 301701751791799800801802803811851 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,401 - 6,408 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Milli eðitimin bütçesi göründüðü gibi deðildir. O paranýn ne kadarý normal eðitime gidiyor, ne kadarý suriyelilere gidiyor, ne kadarý milli eðitimin bol paralý ihalelerine gidiyor, ne kadarý milli eðitimin içine sokulan tarikatlara gidiyor bilmek lazým. Bazý tarikatlar okullara gidip çocuklara eðitim verme izinleri aldýlar.

Kim bilir neleri soktular milli eðitim bütçesine. Kuran kurslarýný, tarikat yurtlarýný, özel okula gidenlere verilen paralarý, imam hatip okullarýný filanda soktularsa þaþýrmam. Son beþ yýlda en az 800 imam hatip orta öðrenim okulu açýldý.

akp lilerin özelliklerinden biri, uygulamayý düzeltemeyince þekli kurtarmaya çalýþýrlar. Ekonomiyi düzeltemeyince verileri uyduruk açýklayarak görüntüyü kurtarmaya çalýþmasý gibi.

Eski yýllarda Diyanetin bütçesi, Milli eðitimin bütçesini geçti gibi haberler çýkýnca, görüntüyü bu þekilde kurtarmýþlardýr. O para gerçek milli eðitime gitmiyordur. Yarýsý gidiyorsa þaþarým.

Aslýnda akp nin zihniyeti deðil. Küçük yaþta ÝYÝ eðitilmemiþ tüm dünya halkýnýn zihniyeti bunun gibidir. Bizim ülkeye özel deðil.

Bize verilenle gerçekler 1950 den beridir hiç bir zaman tutmaz. akp döneminde ipin ucu kaçtý. Bunu 2006 da ilk söyleyende bildiðim kadarý ile benim. Benim gibi yutmayan Ege Cansen hoca bile benden çok yýllar sonra yazdý. "Ekonomi uçup kaçmadý, üçe beþe katlanmadý, gerçek hesapla sadece %40 büyüdük" diye yazdý. Ben gördüklerimden yani dolaylý verilerden gerçeðe ulaþtým, o akademisyen olduðu için ve mesleði olduðu için verilere ve hesaba dayanarak söyledi.

Olayý yine kendime döndürüp ne kadar efsane olduðumdan bahsedebildim. Artýk uyuyabilirim. Dün çayý fazla kaçýrmýþým.

.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ülkemizi bu hale getiren grubun iribaþlarýndan olan aydýn doðan'ýn müritleri sözcü televizyonunu kurmuþlar. Yayýna baþlamýþlardýr.

Bir ara bakayým ne yapýyorlar.

Siyonist þirketlerden bolca reklam alma þanslarý var. Bu durumda önleri açýk maddi zorluk çekmezler.

Baþýnda Y. Özdil varmýþ. Uður Dündar'a takýntýlýydý.

Dündar'ýn durumu nedir acaba.? O TV ye çýkaracaklarmý? Program yaptýracaklarmý.?

Uður Dündar o televizyona çýkamazsa büyük ihtimalle çatlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün aklýma abd geldi.

Kapitalizm'in kalesi abd, serbest piyasanýn kalesi abd'nin son 20 yýlda yaptýklarýna bakýn.

Bizde TV de yer alan özellikle siyonist kanallarda baþta bloom berg, eskiden cnbc ve e gibi, ntv gibi, cnn gibi kanallardaki ekonomist diye çýkarýlan soytarýlar. Hala da çýkarýlýyorlar. Bir kaçý hariç tabi.

Sürekli abd yi serbest piyasa konusunda örnek verir, bizimde onlar gibi olmadýðýmýz için ilkel yaratýklar olduðumuzu savunurlardý. Halký bu þekilde yönlendiriyorlardý. Sonra emirlerindeki siyasetçilere kanunlarý çýkarttýrýyorlardý. Halk yönlendirildiði için olmasý gereken oluyor zannediyordu.

Ne oldu.?

Çin ayaða kalkýp abd yi geçeceði anlaþýlýnca abd sapýttý. En korumacý ülkelerden biri oldu. Ticaret savaþlarý baþlatýldý, ek vergiler konuldu, 10milyarlarca dolarlýk cezalar, yaptýrýmlar. "Ya abd de fabrika açarsýnýz yada ebenizi bellerimler." Neler neler.

Hani serbest piyasa edecektik.?

abd ye serbest, kalana deðil.

Bir grup toplanmýþ, gruptaki her bir lavuk "burada demokrasi yok" diyorsa, bilinki "benim istediklerimi yaparsanýz demokrasi olur, sizin istediklerinizi yaparsanýz baþka þey olur" demek istiyordur.

Ýnsanýn doðasý böyle, iþine geldikçe savunduðu þeyden iþine gelmeyince hemen vazgeçer. Þartlar aynýdýr ama kazanç baþkasýna gitmeye baþlamýþtýr.

Buraya kadarý tamam. Ben zaten baþtan beridir biliyordum, halkýn %20 sinede anlatabilirim. Zaten biliyorlardýr, bilmeyenin ilgi alanýnda deðildir anlatýnca hak verirler. Kalan %80 e anlatamazsýn ama hatip yeteneðin varsa, parada saðlamsa anlamasalar da seni takip ederler.

Her neyse konu bu deðil de, asýl anlatmak istediðim abd buraya nasýl geldi.! Anlatmak istediðim buydu.

Aslýnda parça parça da deðindiðimi hatýrlýyorum. Ama dün akþam parçalarý aklýmda toparlamýþ ve hazýrlýk yapmýþtým. Þimdi unuttum iyi mi.!

abd neyi kaçýrdý, neyi hatalý yaptýda iþi bu kanlý kavga aþamasýna kadar getirdi.

Japonya hýzlanýnca anýnda durdurmuþlardý. Çin hýzlanýnca durduramadýlar. Hâlâ çabalýyorlar. Salgýn hastalýklar üretip Asya'ya saldýlar, hem de kaç tane. Kuþ gribi, domuz gribi, covid. Ticaret savaþý baþlattýlar olmadý, vergiler yasaklar tehditler. Þimdi Rusya'ya uyguladýklarý Ukrayna taktiðine döndüler. Taiwan yöneticilerini satýn almýþlar orayý kaþýyorlar.

Halbuki Rusya da binlerce, Çin'de en az yüzlerce nükleer baþlýklý füze var. abd ne yaptýðýný biliyor mu? Olaya hakim mi acaba.? Yoksa ipin ucunu kaçýrýnca panikle kontrolsüz iþ yapmaya mý baþladýlar.

Kaç yýl önce yazmýþtým hatýrlamýyorum ama en az 10 yýl vardýr.

"abd ancak dünya savaþý ile Çin'i durdurabilir, 20 yýl daha beklerse iþ iþten geçmiþ olacak, Çin'e silahlý olarak karþý koyamayacak hale gelecekler" demiþtim. Bir kaç kez yazmýþtým. Ya bu forumda yada önceki forumda. Yazdýðýmý çok iyi hatýrlýyorum.

abd hangi hatalarý yaptý da bu duruma düþtü.?
    @NeAcaipDunya

selimhan01 Guest
    Güzel bir Yazý olmuþ

Eklemek istediðim birkaç þeyde bende var tabi kabul görür mü bilemem

ABD küresel güç olmasý 2 dünya Savaþý'nýn ortalarýnda baþlar mihver devlerinin üreticiler konusunda baþarýlý olmasý dönemin devleti Fransa'yý savaþ dýþýnda býrakmasý ve Ýngiltere'nin adasýnda sýkýþmasý Rusya'nýn içi boþ bir devlet olduðu gerçeði ile müttefik devletlerini yeni bir müttefik arayýþýna itti tabiki bu davete bir ücret karþýlýðýnda icap edecektir.... Bedel olarak Britanya sömürge düzeninden, ABD merkezli dolar+enerji egemenliði düzenine geçilecektir bu ise Britanya nýn güneþ batmayan bir imparatorluðun sonunu getirdi tüm Avrupa'da askerî ve ekonomik olarak piyasa ABD kontrolü altýndadýr ve bu kontrolün ilk bebesi NATO olmuþtur... Hitler'in Almanyasý bile bukadar yapamazdý....
    Bir süre sonra ABD Ýþler tuhaflaþma ya baþlar
    ABD hýzlý büyümesinin temelinde bilimsellik olmadýðý ve kendi orijini dýþýnda göçlerin bunu saðladýðýnýn görülmesidir özellikle 2 dünya Savaþý'nýn etkileri nedeniyle çok sayýda Alman mühendisi ve bilim adamý buraya gelmiþ Uzay sanayi,savunma sanayi ve aklýnýza gelebilecek birçok kritik yerde 1970 lere kadar bu nesil devam eder ve doðanýn kanunu olarak bu neslin ölümü ile ABD eksikliði hissedilen toplumun yerine yeni üretim milletleri aranýlýr.. ABD özünde obez bir devlet ve toplumdur ama sermaye burada olmasýna raðmen üretimin pahalýya gelmesi gözleri uzak doðuya çevirir Sovyetleri dengelemek için önce Japonya'da sonra japonyayý dengelemek için komünist Çini, Çin'in dengelenmesi için Güney Kore ve Tayvan finanse edilirken blr þeyi unutulur oda Uzak Doðu milletlerinin militarizm kültürleri......ve burada yasak aþkýn meyvesi Çin bir Süper güç olarak dünyada söz sahibi olur günümüz dünyasýnda sadece üretim ve sanayi olarak deðil ARGE olarak da ABD meydan okumaktadýr..ve artýk çanlar ABD içinmi çalmaya baþlar.....

Gelelim Avrupa'da neler oluyor
    2 dünya Savaþý'nýn sonunda baþýna gelenleri gören Fransa ve Almanya Avrupa kömür Çelik topluluðu kurarak ABD direnmeye baþlar baþlangýç da bu eylem *** bir eylemdir sahipsiz gibi gözükse de iþe yarar kýsa sürede Avrupa'da AET topluluðu kurulur ve geniþler bugüne gelirken adýna Euro topluluðu dediðimiz yapýya dönüþür yani ADB dolarýna karþý Avrupa merkezli EURO merkezli bir ekonomik sistem...ve bu sistem ekonomik olarak baþarýlý olurda askeri olarak baþarýlý olamaz sonuçta NATO Avrupa'da dýr ve bazý Avrupa devletlerinin artýk natoya ihtiyaç olmadýðý Euro Bölgesi'nin ayrý bir askerî sistemi olmasý gerektiðini ifade ettiði zamanda kucaðýnda Ukrayna krizi bulur paralelinde Uzak Doðu da Savaþ bulutlarýnýn artmasý yeniden tüm dünyada ABD orijinli bir askerî,ekonomi ve mali sistemi etkin kýlar
    Kýsacasý 80 yýllýk sistem tekrar baþa döner ....
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Dün aklýma abd geldi.

Kapitalizm'in kalesi abd, serbest piyasanýn kalesi abd'nin son 20 yýlda yaptýklarýna bakýn.

Bizde TV de yer alan özellikle siyonist kanallarda baþta bloom berg, eskiden cnbc ve e gibi, ntv gibi, cnn gibi kanallardaki ekonomist diye çýkarýlan soytarýlar. Hala da çýkarýlýyorlar. Bir kaçý hariç tabi.

Sürekli abd yi serbest piyasa konusunda örnek verir, bizimde onlar gibi olmadýðýmýz için ilkel yaratýklar olduðumuzu savunurlardý. Halký bu þekilde yönlendiriyorlardý. Sonra emirlerindeki siyasetçilere kanunlarý çýkarttýrýyorlardý. Halk yönlendirildiði için olmasý gereken oluyor zannediyordu.

Ne oldu.?

Çin ayaða kalkýp abd yi geçeceði anlaþýlýnca abd sapýttý. En korumacý ülkelerden biri oldu. Ticaret savaþlarý baþlatýldý, ek vergiler konuldu, 10milyarlarca dolarlýk cezalar, yaptýrýmlar. "Ya abd de fabrika açarsýnýz yada ebenizi bellerimler." Neler neler.

Hani serbest piyasa edecektik.?

abd ye serbest, kalana deðil.

Bir grup toplanmýþ, gruptaki her bir lavuk "burada demokrasi yok" diyorsa, bilinki "benim istediklerimi yaparsanýz demokrasi olur, sizin istediklerinizi yaparsanýz baþka þey olur" demek istiyordur.

Ýnsanýn doðasý böyle, iþine geldikçe savunduðu þeyden iþine gelmeyince hemen vazgeçer. Þartlar aynýdýr ama kazanç baþkasýna gitmeye baþlamýþtýr.

Buraya kadarý tamam. Ben zaten baþtan beridir biliyordum, halkýn %20 sinede anlatabilirim. Zaten biliyorlardýr, bilmeyenin ilgi alanýnda deðildir anlatýnca hak verirler. Kalan %80 e anlatamazsýn ama hatip yeteneðin varsa, parada saðlamsa anlamasalar da seni takip ederler.

Her neyse konu bu deðil de, asýl anlatmak istediðim abd buraya nasýl geldi.! Anlatmak istediðim buydu.

Aslýnda parça parça da deðindiðimi hatýrlýyorum. Ama dün akþam parçalarý aklýmda toparlamýþ ve hazýrlýk yapmýþtým. Þimdi unuttum iyi mi.!

abd neyi kaçýrdý, neyi hatalý yaptýda iþi bu kanlý kavga aþamasýna kadar getirdi.

Japonya hýzlanýnca anýnda durdurmuþlardý. Çin hýzlanýnca durduramadýlar. Hâlâ çabalýyorlar. Salgýn hastalýklar üretip Asya'ya saldýlar, hem de kaç tane. Kuþ gribi, domuz gribi, covid. Ticaret savaþý baþlattýlar olmadý, vergiler yasaklar tehditler. Þimdi Rusya'ya uyguladýklarý Ukrayna taktiðine döndüler. Taiwan yöneticilerini satýn almýþlar orayý kaþýyorlar.

Halbuki Rusya da binlerce, Çin'de en az yüzlerce nükleer baþlýklý füze var. abd ne yaptýðýný biliyor mu? Olaya hakim mi acaba.? Yoksa ipin ucunu kaçýrýnca panikle kontrolsüz iþ yapmaya mý baþladýlar.

Kaç yýl önce yazmýþtým hatýrlamýyorum ama en az 10 yýl vardýr.

"abd ancak dünya savaþý ile Çin'i durdurabilir, 20 yýl daha beklerse iþ iþten geçmiþ olacak, Çin'e silahlý olarak karþý koyamayacak hale gelecekler" demiþtim. Bir kaç kez yazmýþtým. Ya bu forumda yada önceki forumda. Yazdýðýmý çok iyi hatýrlýyorum.

abd hangi hatalarý yaptý da bu duruma düþtü.?
    Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

selimhan01 Guest
    2 kýsým

Peki tüm oyuncular 80 yýlda bunlari yaparken biz nasýl bir konumda idik

2 dünya savaþýnýn sinyalleri Atatürk Türkiyesi de anlamýþ olacak ki asker tepkisini vermeye baþlamýþtý doðasý gereði ülkenin kurucularý asker kökenli olduðu için ilk yaptýklarý paktlar kurmak olur Balkanlar ve Ortadoðu'da eski düþmanlarla bile birliktelik saðlanýr tabi bu gelecek fýrtýna için yeterli deðildir montrö ile boðazlar emniyete alýnýr Hatay anavatana dahil edilir Savaþ vergileri çýkartýlýr ve ciddi bir erkek nüfusu silah altýna alýnýr ...ülke birinci dünya savaþýndan çýkalý 16 yýl olmuþtur ama daha büyük bir bela kapýdadýr...
    Savaþa girilmemesi ne raðmen insan kaybý dýþýnda ülke çok etkilenir TC herþeye raðmen bu genç devlet olaðanüstü bir baþarý ile Ýnönü sayesinde savaþa girmemiþ ve olaylarýn dýþýnda kalmýþtýr ...
    lakin savaþý kazanan ABD ve Sovyetler dünyayý ikiye bölmek konusunda hemfikirdir. Öncelikle Ýnönü hükümeti çok istekli deðil bu iþlere bulaþmak istemez fakat Stalin Kars Ardahan ve boðazlarý istemesi üzerine Ýnönü istemeyerek de olsa ABD ile anlaþýlýr ve NATO ya girilir... þimdi þöyle diyebilirsiniz neden bunlarý anlattýnýz.. iþte o NATO bugün yaþadýðýmýz sorunlarýn nedenleri olan siyasal Ýslamcýlarýn hamisi koruyucusu ve akýl hocasý dýr iþte o NATO bugün milliyetçi ve muhafazakar olarak kurulan partilerin hamisi ve akýl hocasýdýr..
    Bizim gibi ülkelerde meydanda bulunan sivil toplum kuruluþlarý bu NATO nun çocuklarýdýr.... Hiçbiri bu ülkenin gerçekleri için faaliyet gösteremez amaçlarý sadece büyük efendiye hizmettir....1652 yýllarýnda ilk olarak millî eðitime el atan sonrasýnda savunma sanayi ve ekonomik politikalara el atan bu zümre resmi olmayan bir iþgale baþladý....taaki 1960 anayasasýna kadar okuyanlar bilir TC hiçbir anayasa bu kadar iyi ve demokratik deðildir...bu anayasa özü itibariyle evrensel ilkeleri esas olarak alan yönetimde sadece siyaseti deðil ayný zamanda iþinde uzmanlaþmýþ bürokratlarýn da yönetim de etkin olmasýný saðlamýþtýr.... yanlýþ bilinen bir konuda Menderes hükümeti olan 1949 ve 1960 arasýndaki siyasetin ve devlet anlayýþýnýn özgürlükçü olduðunu iddia eden anlayýþýn sakat olmasýdýr o yýllar boyunca özgürlük anlayýþý konusunda demokrat Parti'nin tahkikat komisyonlarýnýn mahkeme gibi hareket etmesi ise büyük bir ironidir....
    Sonuçta bugün karþýmýza çýkan TC sorunlarýn %90 gerek siyasi gerek ekonomik terör ve millî eðitim v.b sorunlarýn nedenleri bu dönemde aramak gerekir....

Aydýn Doðan tarzýnda medya, Mafya tarzýnda suç örgütü kavramý, askeri cuntalar ve siyasal Ýslamcýlarýn hareketleri bu dönemin mirasýdýr hatta iþ o kadar rayýndan çýkmýþ iki ABD 6 filosuna karþý kýble durup namaz kýlacak kadar Þeref yoksunu siyasetçiler bile yetiþmiþtir ve bu siyaseti yapanlar hâlâ ülkenin gündemine yerleþmesi ve insanlarýn bunlardan beklenti içinde olmasý ne kadar ironik bir durum..... kiþi attýðý iftirayý görmeden ölmüyor dedikleri bu olsa gerek....

Sonuçta ülkenin millî eðitim ekonomik ve tarýmsal politikalar 80 yýl boyunca kör ve Topal kalmýþtýr yaratýlan suni politikalar ile ülkenin millî ekonomisi yabancý þirketler tarafýndan yaðmalanmýþ,bu yaðmalanmýþ ülkenin siyasetini alkýþlarla destekleyen bir insan kalabalýðý meydana gelmiþtir...
     Alýntý Originally Posted by selimhan01 Yazýyý Oku
    Güzel bir Yazý olmuþ

Eklemek istediðim birkaç þeyde bende var tabi kabul görür mü bilemem

ABD küresel güç olmasý 2 dünya Savaþý'nýn ortalarýnda baþlar mihver devlerinin üreticiler konusunda baþarýlý olmasý dönemin devleti Fransa'yý savaþ dýþýnda býrakmasý ve Ýngiltere'nin adasýnda sýkýþmasý Rusya'nýn içi boþ bir devlet olduðu gerçeði ile müttefik devletlerini yeni bir müttefik arayýþýna itti tabiki bu davete bir ücret karþýlýðýnda icap edecektir.... Bedel olarak Britanya sömürge düzeninden, ABD merkezli dolar+enerji egemenliði düzenine geçilecektir bu ise Britanya nýn güneþ batmayan bir imparatorluðun sonunu getirdi tüm Avrupa'da askerî ve ekonomik olarak piyasa ABD kontrolü altýndadýr ve bu kontrolün ilk bebesi NATO olmuþtur... Hitler'in Almanyasý bile bukadar yapamazdý....
    Bir süre sonra ABD Ýþler tuhaflaþma ya baþlar
    ABD hýzlý büyümesinin temelinde bilimsellik olmadýðý ve kendi orijini dýþýnda göçlerin bunu saðladýðýnýn görülmesidir özellikle 2 dünya Savaþý'nýn etkileri nedeniyle çok sayýda Alman mühendisi ve bilim adamý buraya gelmiþ Uzay sanayi,savunma sanayi ve aklýnýza gelebilecek birçok kritik yerde 1970 lere kadar bu nesil devam eder ve doðanýn kanunu olarak bu neslin ölümü ile ABD eksikliði hissedilen toplumun yerine yeni üretim milletleri aranýlýr.. ABD özünde obez bir devlet ve toplumdur ama sermaye burada olmasýna raðmen üretimin pahalýya gelmesi gözleri uzak doðuya çevirir Sovyetleri dengelemek için önce Japonya'da sonra japonyayý dengelemek için komünist Çini, Çin'in dengelenmesi için Güney Kore ve Tayvan finanse edilirken blr þeyi unutulur oda Uzak Doðu milletlerinin militarizm kültürleri......ve burada yasak aþkýn meyvesi Çin bir Süper güç olarak dünyada söz sahibi olur günümüz dünyasýnda sadece üretim ve sanayi olarak deðil ARGE olarak da ABD meydan okumaktadýr..ve artýk çanlar ABD içinmi çalmaya baþlar.....

Gelelim Avrupa'da neler oluyor
    2 dünya Savaþý'nýn sonunda baþýna gelenleri gören Fransa ve Almanya Avrupa kömür Çelik topluluðu kurarak ABD direnmeye baþlar baþlangýç da bu eylem *** bir eylemdir sahipsiz gibi gözükse de iþe yarar kýsa sürede Avrupa'da AET topluluðu kurulur ve geniþler bugüne gelirken adýna Euro topluluðu dediðimiz yapýya dönüþür yani ADB dolarýna karþý Avrupa merkezli EURO merkezli bir ekonomik sistem...ve bu sistem ekonomik olarak baþarýlý olurda askeri olarak baþarýlý olamaz sonuçta NATO Avrupa'da dýr ve bazý Avrupa devletlerinin artýk natoya ihtiyaç olmadýðý Euro Bölgesi'nin ayrý bir askerî sistemi olmasý gerektiðini ifade ettiði zamanda kucaðýnda Ukrayna krizi bulur paralelinde Uzak Doðu da Savaþ bulutlarýnýn artmasý yeniden tüm dünyada ABD orijinli bir askerî,ekonomi ve mali sistemi etkin kýlar
    Kýsacasý 80 yýllýk sistem tekrar baþa döner ....

Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Redmi Note 9S cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Üþenmedim Birinci selimhan'ýn yazýsýnýn tamamýný okudum. Çok þey dar alana sýkýþtýrýldýðýndan hazmetmesi biraz zor oldu.

abd neden o hale düþtü düþüncesi ilk aklýma geldiðinde sebepler týkýr týkýr beynime dolmuþ ve way be demiþtim, yarýn bunlarý yazayým.

Ertesi gün unuttum halada hatýrlayamýyorum. Yine bir aydýnlanma evresi geçirmem gerekiyor. Bu arada hiç tecrübenizin olmadýðý, ilk defa duyduðunuz veya daldýðýnýz konuda fikirler nasýl oluþuyor biliyormusunuz.? Bilmiyorsunuz, kendinizin ürettiðini sanýyorsunuz. Halbuki ben gönderiyorum, ruhunuz duymuyor.

Du yaw baþka sebeple geldim cývýmadan yazayým.

---

Ne diyorum hep; "Türkiye'nin tek sorunu var, oda devletin yolsuzluða batmýþ olmasý." Kýzýlay'a girmeyeyim bugün Uður Dündar Kýzýlayýn geçmiþte de nasýl korkunç soyulduðu ile ilgili yeni þeyler yazmýþ onu okuyabilirsiniz. akp öncesi öyle ise akp dönemini siz düþünün.

Deprem de çalmayan belediye baþkanýnýn yönettiði Erzin ilçesini gördünüz. Tek bina yýkýlmadý, tek kiþi ölmedi, yýkýlmayan binalar, ölmeyen insanlar sayesindede aileler fakirleþmedi, sefil olmadýlar. Liderin çalmamasý tüm ilçeyi kurtardý. O çalsa, müteahhitler dünden hazýr çalmaya. Ýnsanýn doðasýnda var izin verirsen mutlaka ve mutlaka olur. Ýster Türkiye, ister Danimarka, fark etmez. Danimarkalý genç müteahhitleri bizim soyan belediyeye getir. Bir nesilde hepsi hýrsýz olur.

Deprem lider-cemaat baðýný gerçek veri ile ispatladý. Benim iddiamý çok acý bir gerçekle doðruladý.

Diðer veriye geçelim, bu biraz daha dolaylý veri. Ýthalat Ýhracat rakamlarý ortada.

USD kaç TL idi, sanýrým 3-5 TL arasýnda bir þeydi. Medyada köþeden yazarlar tutturmuþtu "rekabetçi kur" diye. Bende demiþtim ki, "USD 4 deðil 20 TL olsa bir þey deðiþmez", yine ithalat ihracattan daha fazla olur.

Neden.?

Çünki bunun ana sebebi devletin(siyasetçi diye anlayýn) yolsuzluðu, hýrsýzlýðý.

20 TL o zaman için çok uçuk bir rakamdý. Çok çok cesur bir iddiada bulunmuþtum. O zaman ne dediðimi anlamayanlar þimdi anlamýþtýr umarým.

USD kaç TL. 18.88 yani 19 TL.
    Peki ithalat ihracat ne durumda. Hââââlâ ayný. 15 sene önceki ORAN ne ise þu andada ayný. Her bir 70 TL ihracata karþý 100 TL ithalat yapýyoruz. Bazý yýllar üç artýyor üç azalýyor, ortalama ayný kalýyor.

TL 4 kat deðer kaybetmiþ ama deðiþen hiç bir þey olmamýþ.

Peki o TV lere çýkarýlan ibrani ekonomistlerle kullanýþlý aptal diðer ekonomistler.?
    Aynen devam ediyorlar. Onlar sistemin adamý, sistem deðiþmedikçe o soytarýlar aynen devam edecekler.

Her ana olayý 10-25 yýl öncesinden sizlere yazýyorum. Yazdýðýmda anlamýyorsunuz çünki hiç tepki almýyorum yada olumsuz tepki alýyorum. Gerçekleþtiðinde öðreniyorsunuz ama aradan 10-15 yýl geçmiþ oluyor.

- 2006 da akp enflasyon rakamlarýný isteðe uyarlýyor gerçek deðil dedim. 2018 den sonra anlaþýldý.
    - TR nin tek sorunu siyasetçi hýrsýzlýðý dedim, bu hiç anlaþýlamayacak.
    - ÇÝN in önüne geçmesi için ibrani kökenlilerin(abd ve ingiltere'yi yönetenler) savaþ çýkarmasý lazým dedim, þu an o yola girdik.

Rusya ile direk savaþmadýlar, Ukrayna aracýlýðý ile savaþýyorlar. Çok mantýklý bir yol bulmuþlar.

Çin'le de ayný þeyi Tayvan üzerinden yapacaklar. Çinliler ile Tayvanlýlar gerçekte ayný millet. Sadece Tayvan liderleri satýn alýnmýþ, kendi milletleri ile savaþtýracaklar. Rusya ve Ukrayna da ayný millet. Ukrayna liderleri satýn alýnmýþ, kendi milleti le savaþtýrýyorlar. Bizim Azerbaycan ile savaþmamýz ne ise, Ukrayna-Rus savaþý ve Tayvan-Çin savaþý ayný. Yarýn Türk veya Azeri lideri satýn alýp birbirimizle savaþtýrabilirler. Dünya durumu ortada, çok olasý bir durum.

Birde þu aklýma takýldý. 100 þey söylersin, 5 tanesi tutar 95 tanesi tutmaz. Tutanlarýn reklamýný yapýp kendini pazarlarsýn. Acaba öylemi yapýyorum diye düþündüm. Ana konularda söylediklerim aþaðý yukarý hep tutuyor. Tutmayaný hatýrlamýyorum. Belki beyin korumaya geçmiþtir. Ýddialý söylediklerimden tutmayaný varsa hatýrlatabilirsiniz. Bende fazla havaya uçmadan toparlamýþ olurum.

---

Bu aralar Güntay Þimþek'e þaþýrýyorum. Aylardýr bayraktar ailesi ve baykar firmasý hakkýnda tek cümle yazmadý.

Eskiden düzenli olarak baykar firmasýný haftada bir parlatýrdý. O firmadaki her olayý bir saat anlatýrdý. Kaç aydýr tek cümle yazmadý.

Oysa ki baykar firmasýnda çok önemli geliþmeler oldu. Ýnsansýz uçaklarýný duyurdular. O uçak hangardan motorlu çýktý. O uçak 2 kez test uçuþu yaptý. Tüm dünya yazdý Güntay bey yazmadý.

Eskiden O firmadan para almýþçasýna her hafta öve öve bitiremezdi. Parayý mý kestiler acaba veya para almýyor da küstürdülermi.? Belki Güntay'ýn çalýþtýðý gazete de problem var. Gazete parayý alýyordur Güntay'a da yazdýrýyordur. Olmasada olur köþeden yazarlara böyle yaptýrýrlar. Þu konuda iyi bir yazý yazacaksýn derler, o da yazmak zorundadýr. Parayý patron alýr, yalakalýðý köþeden yazar yapýyormuþ gibi görünür. baykar firmasý Güntay beyin çalýþtýðý gazeteye parayý kesmiþse, onlarda yazýyý kesmiþtir. baykar ýn reklama ihtiyacý kalmadý, sipariþ yetiþtiremiyor.

Sebebi bilmiyorum ancak bir problem olduðu kesin.

Buradan ne öðrendik...
    Köþeden yazarlar çýkar gruplarýna hizmet ederler, o çýkar gruplarýnýn ana amacý sizi soymaktýr. Vergilerinizde, hazine arazilerinizde, madenlerinizde, karasularýnýzda gözleri vardýr. Devlet aracýlýðý ile parça parça sizi soyuyorlardýr. Medya ve devlet bu soyguna aracýdýr. Medya ile sizi hazýrlarlar, yapýlacak soygunu farklý algýlamanýzý saðlarlar, sonrada soyarlar. Siz normal görürsünüz. Devlette ya aracýlýk yapar veya görmezden gelir. Yöneticiler paylarýný alýrlar.
    @NeAcaipDunya

7. Yaw Ali cemal abi yetiþ meral mommy masayý devirdi. Deli kadir uleeenn dedi bi yorumunu alýrýz.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Batman Yazýyý Oku
    Yaw Ali cemal abi yetiþ meral mommy masayý devirdi. Deli kadir uleeenn dedi bi yorumunu alýrýz.
    Valla tamamen kýlýçdaroðlu'nun yaptýklarýnýn sonucu.

Zaten seçime girip kazansalardý en fazla 2 sene dayanýrdý. Ýlk bebecan bozardý sonra iyi parti. Belki tersi.

Neden kýlýçdaroðlu'nun hatasý.

"Halkýn %80'i sað partilere oy veriyor" gibi yanlýþ bir varsayým var sol tarafta. Bu yanlýþ varsayýma dayalý olarak kapasitesi sýnýrlý kýlýçdaroðlu ve ekibi þu planý kurdular.

Madem oylar saða gidiyor, bizde saðcýlarý partiye katalým oylarýmýz artsýn.

Saðcý imamoðlu, saðcý mansur yavaþ'ý kattýlar partiye. Sýrf saðcý siyasetçi diye katillerle hýrsýzlarla ortaklýklar kurdular. Sonuç buraya vardý.

Benim gibi temiz partiye oy verecekleri kaybettiler, saðcýlarýnda kucaðýna oturdular. akþener havaya girdi, kýlýçdaroðlu'nu zayýf lider olarak görüyor ve bastýrýyor. Ýstediðini alacaðýný düþünüyor.

kýlýçdaroðlu'na kendi adamý imamoðlunu seçtirtti, yine kendi adamý mansur'u seçtirtti, þimdi cehape nin tamamýný istiyor.

Ýyi bir lider en baþta saðcýlarý la ortaklýk kurmaz, solda neyi yapamýyoruz diye düþünürdü.

Bu aþamaya bir þekilde gelinmiþsede akþenere "yallah" denir, chp tek baþýna devam eder, hadep masaya dahil edilir.

hadep partisi, iyi parti, akp veya mhp den daha kötü bir parti deðil. abd nin kurduðu pkk nýn partisi. Yani sahibi abd. akp, mhp yi kuran da abd. iyi partide mhp militanlalrýnýn kurduðu parti yani sahibi abd. Hepsinin sahibi abd.
    tayyip, akþener, bahçeli. Bunlar ayný ürün. Birbirlerinden farklarý yok. Baþa geçince ayný þeyi yaparlar.
    Farklý iþ yapacak olanlar cehape ve þaþýracaksýnýz ama pkk nýn partisi hadep. Ýyi iþ yapacaklar demiyorum, diðerleri kadar kötü olmazlar diyorum. Akýllý düþman, aptal dosttan iyidir.

O sebeple cehape hadeple koalisyon kurar ve iyi savunurlarsa yine ayný sonuca ulaþýr.

Ama bunu yapabilecek kapasite cehape ve kýlýçdaroðlu nda yok. O sebeple akþener'in istediðini yapma ihtimalleri yüksek. yani kýlýçdaroðlu aday olmayacak, akþener kimi istiyorsa o aday olacak. Büyük ihtimal bu.

Bizim açýmýzdan bir þey deðiþmiyor. Ha o soymuþ, ha diðeri soymuþ. akp veya iyi parti baþta olursa soygun büyük hýzla devam eder. cehape baþta olursa soygun düþük hýzda devam eder. Soygun garanti yani. batýþ hýzlý veya yavaþ olacak.

kýlýçdaroðlu maðduru oynamaya baþlamýþ. Bunu iyi yaparsa akþenere ihtiyaç olmaz, hadep e ihtiyaç olmaz. Oylarý çok artar.

Bakalým ne olacak.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 801/853 ÝlkÝlk ... 301701751791799800801802803811851 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •