Dün aklýma abd geldi.
Kapitalizm'in kalesi abd, serbest piyasanýn kalesi abd'nin son 20 yýlda yaptýklarýna bakýn.
Bizde TV de yer alan özellikle siyonist kanallarda baþta bloom berg, eskiden cnbc ve e gibi, ntv gibi, cnn gibi kanallardaki ekonomist diye çýkarýlan soytarýlar. Hala da çýkarýlýyorlar. Bir kaçý hariç tabi.
Sürekli abd yi serbest piyasa konusunda örnek verir, bizimde onlar gibi olmadýðýmýz için ilkel yaratýklar olduðumuzu savunurlardý. Halký bu þekilde yönlendiriyorlardý. Sonra emirlerindeki siyasetçilere kanunlarý çýkarttýrýyorlardý. Halk yönlendirildiði için olmasý gereken oluyor zannediyordu.
Ne oldu.?
Çin ayaða kalkýp abd yi geçeceði anlaþýlýnca abd sapýttý. En korumacý ülkelerden biri oldu. Ticaret savaþlarý baþlatýldý, ek vergiler konuldu, 10milyarlarca dolarlýk cezalar, yaptýrýmlar. "Ya abd de fabrika açarsýnýz yada ebenizi bellerimler." Neler neler.
Hani serbest piyasa edecektik.?
abd ye serbest, kalana deðil.
Bir grup toplanmýþ, gruptaki her bir lavuk "burada demokrasi yok" diyorsa, bilinki "benim istediklerimi yaparsanýz demokrasi olur, sizin istediklerinizi yaparsanýz baþka þey olur" demek istiyordur.
Ýnsanýn doðasý böyle, iþine geldikçe savunduðu þeyden iþine gelmeyince hemen vazgeçer. Þartlar aynýdýr ama kazanç baþkasýna gitmeye baþlamýþtýr.
Buraya kadarý tamam. Ben zaten baþtan beridir biliyordum, halkýn %20 sinede anlatabilirim. Zaten biliyorlardýr, bilmeyenin ilgi alanýnda deðildir anlatýnca hak verirler. Kalan %80 e anlatamazsýn ama hatip yeteneðin varsa, parada saðlamsa anlamasalar da seni takip ederler.
Her neyse konu bu deðil de, asýl anlatmak istediðim
abd buraya nasýl geldi.! Anlatmak istediðim buydu.
Aslýnda parça parça da deðindiðimi hatýrlýyorum. Ama dün akþam parçalarý aklýmda toparlamýþ ve hazýrlýk yapmýþtým. Þimdi unuttum iyi mi.!
abd neyi kaçýrdý, neyi hatalý yaptýda iþi bu kanlý kavga aþamasýna kadar getirdi.
Japonya hýzlanýnca anýnda durdurmuþlardý. Çin hýzlanýnca durduramadýlar. Hâlâ çabalýyorlar. Salgýn hastalýklar üretip Asya'ya saldýlar, hem de kaç tane. Kuþ gribi, domuz gribi, covid. Ticaret savaþý baþlattýlar olmadý, vergiler yasaklar tehditler. Þimdi Rusya'ya uyguladýklarý Ukrayna taktiðine döndüler. Taiwan yöneticilerini satýn almýþlar orayý kaþýyorlar.
Halbuki Rusya da binlerce, Çin'de en az yüzlerce nükleer baþlýklý füze var. abd ne yaptýðýný biliyor mu? Olaya hakim mi acaba.? Yoksa ipin ucunu kaçýrýnca panikle kontrolsüz iþ yapmaya mý baþladýlar.
Kaç yýl önce yazmýþtým hatýrlamýyorum ama en az 10 yýl vardýr.
"abd ancak dünya savaþý ile Çin'i durdurabilir, 20 yýl daha beklerse iþ iþten geçmiþ olacak, Çin'e silahlý olarak karþý koyamayacak hale gelecekler" demiþtim. Bir kaç kez yazmýþtým. Ya bu forumda yada önceki forumda. Yazdýðýmý çok iyi hatýrlýyorum.
abd hangi hatalarý yaptý da bu duruma düþtü.?
Yer Ýmleri