Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 802/853 ÝlkÝlk ... 302702752792800801802803804812852 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,409 - 6,416 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1. "Milli Ýrade"

Kutsal, büyük, süslü bir laf. Meþruiyetin kaynaðý.
    Olaylar þöyle geliþiyor;
    Ýnsanlýðýn tarihsel süreçte verdiði büyük mücadeleler, ödedikleri aðýr bedeller; egemenlerin saltanatlarýný halkýn onayýna sunmalarý gibi "tatsýz" bir zorunluluðu ortaya çýkardý.
    Tatsýz fakat kolayý var. Siyaset mühendisliði.
    Ýktidar partisi uzunca bir süre kendi özgül aðýrlýðýnýn çok ötesinde bir kapsama alanýna bu sayede ulaþtý.
    Cuma günü namazdan çýkýp, akþamýna raký masasýna oturan, dükkanýnda Atatürk'ün general üniformalý tablosu asýlý olan merkez sað seçmen, uzun yýllar kendini radikal islamcý bir ideolojinin destekçisi olarak buluyor. Oraya koþulmuþ.
    Uzun yýllar iktidar olmanýn getirdiði yorgunluk, yýpranma her ne ise, þimdi burada bir iktidar deðiþikliði umudunu doðdu.
    Fakat, burada da benzer bir siyasi mühendislik çalýþmasý harýl harýl yapýlýyor.
    Seçmende karþýlýðý yüzde 1 veya ikiyi bulmayan baþka bir radikal grup, bu uzun süreçte doðal olarak oluþan toplumsal muhalefeti kendisine yedekliyor.
    Kentli, hayat pahalýlýðýndan yakýnan, katýksýz Atatürkçü, ramazanda orucunu aksatmayan laikçi teyzeler fala... Þimdi bunlar da yýllardýr hangi radikal sol fikirlere koþulduklarýný, yedeklendikerini bilmeden sandýklara koþulacaklar.
    Mevcut düzende seçmene biçilen rol bu maalesef. Egemenlerin elindeki en büyük güç; seçmeni manipüle etmek ve aslýnda kendi seçtiklerini seçmene seçtirmek.
    Þüphesiz, konusunda çok yetkin hukukçular, siyaset bilimciler, partilerin bünyesinde dahi vardýr. Siyasi partiler kanununu seçmen iradesini yansýtacak düzenlemeleri yapmak çok kolaydýr. Ancak "düzen" özünde kendisinin rýzasý hilafýna deðiþtirilmesine müsaade etmiyor.
    Bu koþullar altýnda saðcý ya da solcu olmanýn ayný atkýnýn farklý renkleri olmak kadar bile hükmü yok.
    Bir mutlak iktidardan diðerine savruluyoruz.
    Biri diðerinden daha özgürlükçü gibi davranýyor.
    "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararý kurtaracaktýr"
    Ya milletin azmi yoksa ve kararýna çok kolay tesir edilebiliyorsa.

selimhan01 Guest
    Kendi görüþüm sadece beni baðlar

Yýllardýr izlerim ülkenin siyasetini aslýnda sizin seçtiðiniz bir þey yok sadece önünüze ne konursa onu yemek zorundasýnýz en fazla þikayet etmek gibi bir hakkýnýz vardýr ama onunda bir karþýlýðý yoktur....

Gelelim siyasetçilere
    Gene bana göre

Sayýn Meral haným bence bu ülkenin en iyi NATO sevdalýlarýndandýr, siz hiç siyaset yaparken aleyhine bir þey dediðini duydunuz mu yada þöyle devam edelim Meral haným Suriye'de musulda Libya'da yâda Kýbrýs'la alakalý kaç demecini okudunuz hafýzalarda kalan bir söylemi varmý ben hatýrlamýyorum... zaten böyle bir entelektüel bilgileri olduðunu da düþünmüyorum...

Ama taktirde bulunacaðým bir eylem yaptý siyasi olarak ya batarým yada çýkarým dedi ve adayýný açýkladý bence doðru bir hamle sonuçlarý ne olursa olsun.... sadece güneþin zararlarýndan bahsederken bunu güneþ batarken deðil tepede iken söylemesi gerekir di... seçime 70 gün varken bu iþ baþ aðrýsý yapar...

CHP' Kýlýçdaroðlu kendi zekasýyla poker oynadýðý ortada ama o zekâ ancak fal bakmak için uygundur...sende aday olacaktýn madem ne diye güneþ tepede iken deðilde batarken konuþuyoruz bu konuyu ... kimse bunu sormuyor ha bire neden Meral haným daha önce fikrini demesi gerekiyor diyor sanki diðeri konuþmuþ gibi....

Millet ittifakýnýn 7 cüce sine gelince oylarý ortada güya Kemal Kýlýçdaroðlu na destek verdi bence ellerinde imkân olsaydý önce ak parti ile pazarlýk yaparlardý ....hele o [emoji193] suratlýnýn olduðu yerde hayýrlý iþ çýkarmýþ gibi.. sen önce Suriye'de yaþanan olaylarýn hesabýný ver... Diðer prenses de önce Türk Telekomun hesabýný vermeli...

Genel kaný iyi Parti'nin kaybetti deniyor ama ben farklý düþünüyorum nereye gideceðini bilmeyen %20 bir oy var piyasada bunlarýn çoðu da sað seçmen sanýrým Meral haným bunlara oynadý...ve oyda alabilir..

Kýlýçdaroðlu'nun siyasi hayatýnýn bittiði kanaatindeyim onunla birlikte gazmanlarý olan basýn yayýn yoluyla geçinenler de bu iþten zararlý çýkar...

Son olarak pek ifade etmiyor kimse ama þu iki belediye baþkaný kendilerine teklif edilen baþkanlýða raðmen CHP baþkanýna destek açýklamalarda bulunmalarý artýk bir daha baþkan olma olaylarýný bitirdi bu saatten sonra artýk iyi Parti'nin desteði ni alamazlar

Son olarak peki kim kazanýr?

Bizim mahalle de bir eþek var gýravat baðlarsanýz sanýrým kazanýyordu ama tek þartla Kýlýçdaroðlu aday olmasýn....
    Not: kanaatim en iyi yapacak adayýn topluma sorulmasýdýr...9 seçim kaybedenler olmamalýdýr....

Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    snkleyp açýk fikir beyan etmemiþ, anlamasý zor yazý yazmýþ.
    birinci selimhan ise medyanýn yarattýðý algýdan etkilenip sürü içine girmiþ. Sürünün verdiði huzuru yaþýyor, diðer yön zorlu yol.

Olaylarýn neden öyle olduðunu yazdým, kim liderlik edecek ülkenin geleceði açýsýndan önemi yok. Bazýlarý az kötü, diðerleri çok kötü. Bazýlarý hýrsýz, diðerleri hem hýrsýz hem katil, hem uyuþturucu satýcýsý. Bunlar için kafa yoracak halim yok. Benim geleceðim de belirleniyor ama yapabileceðim bir þey yok. Altýlý grubun rakibi hakkýnda yazsam çok çok aðýr yazarým mahkemelik olurum o sebeple yazamýyorum.

Yapabileceðim bir þey yok, bu partiler dünyaya hakim dev sermaye ye hizmet ediyorlar.

Onlara zarar verme ihtimalim yok.

Zarar vermem gerekir mi ondan emin deðilim. Benim soyumun davranýþ tarzý zararlýyý yok etmek deðil, onu faydalý hale getirmek. Doðru yöne çekmek. Enerjisini, içinde olduðu grubun iyiliði için harcatmak.

---

Benim için kötü haber HKP de kötü çýktý.

cehape nin Ankara Ýstanbul yürüyüþünde aydýnlanmýþ ve cehape ye oy vermeyi býrakmýþtým. O tarihten beridir hangi partiye oy vereceðimi araþtýrýyorum.

Önce perinçeke dikkat kesildim çünki üzerine vazife olmadýðý halde Ýsviçre de sözde ermeni soykýrýmý davasýna müdahil olup kazanmýþtý. Ýlerleyen zamanlarda perinçekin kapasitesinin vasat olduðunu gördüm.

Tekrar parti arayýþýna girdim, HKP yi gördüm. Halk adýna devlet görevlilerini mahkemeye veriyordu. Mantýklý bir davranýþtý. Ýncelemeye devam ederken bir kaç aptalca hareketlerini gördüm ve þüpheye düþtüm. Son hareketleri ise imamoðlunu kendi adaylarý olarak belirlemeleri. Buda kapasitelerinin vasatýn altýnda olduðunu gösterir.

Þimdi yine parti arayýþýndayým. Birde Haydar Baþýn oðlunun partisine bakayým. haydar Baþ'ýn görüntüsü çok kötüydü. yiyici parti liderleri havasý vardý ve çok rahatsýzdým görüntüsünden. Oðlu nasýl acaba.? Genç olduðu için saðlýklý görünüyor henüz göbek yapmamýþ. Ýncelesem onlarda kötü çýkacak gibi.

Peþine takýlacaðým adam Kemal Derviþ görüntüsünde olmalý. Saðlýklý, canlý, medeni. Sadece yemek ve uçkur peþinde koþan erkek görüntüsü olmamalý. Ýsmail Cemde düzgün görünümlüydü, birde limon sýkan Ýnönü vardý. Kýlýçdaroðlu'nda biraz o görüntü var ama kapasite çok düþük. Birde partinin geri kalaný çöp.

Umutsuz durumdayým.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

selimhan01 Guest
    Sayýn ALÝ Cemal beyefendi bana çok güzel yakýþtýrma yapmýþ hoþuma da gitti zaten bu formu bu nedenlerle takip ediyorum...

Aslýnda sürülere girmiyorum.. hayatýmda sürülere hep karþý çýktým genelde rüzgâra karþý koþmayý dalgaya karþý durmayý da severim hayatý da inatla yaþarým bolca da isyan ederim... siyasete, ekonomiye ve bize biz olduðumuz için kiþiliðimize yapýlan her türlü saldýrýya karþýyým tavýr alýrým....

Bu ülkede siyaset asla siyaset olmadý ki, týpký futbolun futbol olamadýðý, diyanetin din olmadýðý , ekonomi denen þeyin faiz demek olmadýðý gibi hatta daha ileri giderek her insan yýðýnlarýnýn insanlýðý temsil etmediði gibi siyasetinde bizi temsil edemediði gibi...

Sayýn ALÝ Cemal beyefendi çok güzel bahsetmiþ belli kesime gücünün yetmediði ni. Elinden geldiðince bu kesimi yönlendirmek suretiyle doðru yöne sevkederek bir nebze birþeyler yapýlabilir demiþ... faydalý bir hâle getirmekten bahsetmek güzel bir düþünce...lakin af buyurun pisliðin rengi deðiþince içeriði deðiþmiþ olmuyor... Bu nedenle tarikat cemaat siyasi partiler den keramet beklemeyi çok önce býraktým....polyanamý 20 yýl önce pýçakladým ama ölmedi kurþunladým gene ölmedi sonunda duyarsýzlaþýnca hayatýmdan çýktý.....bu toplum bu insanlarý hayatýndan çýkarmadýkça huzura kavuþamaz bunlar sadece pisliðin farklý bir rengi....

Son olarak da Erdal Ýnönü yü çok ama çok severdim Allah ondan razý olsun

Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Birinci selimhan artýk sürülere girmediðini, kaza ile son dalgaya girdiðini, tadýna bakýnca durumu fark ettiðini ve hemen çýktýðýný söyledi.

Þaka bi yana biraz ciddi konuya gireyim.

---

Normalde esnafýn fatura kesmesi gerektiðini epey yazdým. Esnaf fatura keserse, müþteriden aldýðý paradan yaklaþýk %18 kadar KDV tutarýný devlete vermesi gerekecek. Birde fatura kestiðinden gerçek satýþ ortaya çýkacak ve gelir vergisi filan ödeyecek. Götürü usül filansa vergisi sabit ama faturaya göre vergi veriyorsa, fatura kestiðinde vergisi artýyor.

Neticede fatura keserse müþteriden aldýðý paradan epey bir kýsmý devlete gidecek.

Geçen hafta hepsiburada sitesinden ayný sipariþle 3 ürün aldým. Üçüne de fatura gelmedi. Üstelik bir ürün de sipariþini verdiðimi deðil daha ucuz bir þey göndermiþ.

Diðer ünlü sitelerde ise 10 ürün alýyorsam 8 tanesine fatura gelir, kalan 2 tanesi için fatura isterim 1 tane daha gelir. Sonuçta 10 üründen dokuzunda fatura alýrým.

Ýlk çýktýðýnda 10 yýl kadar hepsiburada dan sipariþ verdim. Rakipleride yoktu.

Rakipleri çýkýnca, hepsiburada sitesinin bir kaç olumsuz yönü sebebi ile N11 e geçtim. Birde trendyol var, mecbur kalmazsam oradan almýyorum. Trendyol Çin'lilerin, N11 ise Türkiyede yaþayan, TC kimlikli ibrani kökenli ferit þahenk'in, hepsiburada ise ibranilerin grubunda olan yahudi aydýn doðan'ýn. aydýn doðan ibrani kökenlimi emin deðilim. Tipi biraz benziyor biraz benzemiyor. (Yahudi olmakla ibrani olmak farklý þey. ibraniler bir soydur. Genetik bað var demektir. Dinleri ise yahudilik(Musevilik). Yahudilik din olduðu için farklý soydan gelsende yahudiliði seçebilirsin. Mesela Türk soyundan gelen Hazar Türkleri yahudi dinini seçip ibranilerle dünyada iþ çeviriyorlar. Türk soyundan gelen ilk Selçuklu ülkesi soylu tabakasý da Yahudiliði benimsemiþler filan.)

Fatura gelmeyince ürün yorumlarý kýsmýna "Fatura gelmedi, vergi kaçýrmýþ oluyor. Üstelik farklý ucuz ürün gönderilmiþ." diye yazdým. Yazým onay almadý. Satýcý hem fatura göndermiyor, hemde satmayý taahhüt ürünü deðil daha ucuzunu gönderiyor. Ürün yorumlarýna bakýnca bir sürü kiþiye daha ucuz ürün gönderdiði görülüyor. ben maalesef yorum okumadan sipariþ vermiþtim. Neticede satýcýnýn Ahlâksýz olduðu açýk. Benim yorumumu onaylamamakla hepsiburada sitesi satýcýyý korumuþ oldu. Halbuki tam tersi, kimlere ucuz ürün göndermiþse hepsi belli. Satýcýdan hepsini telefi etmesini ve fatura kesmesini istemeliydi. Ama yapmadýlar. Þikayet de yazdým, "ne yapýyorsunuz ahlaksýz satýcýyý koruyorsunuz" diye. cevap da gelmedi. yeniden hepsiburada sitesini kullanmayý býraktým, bu sefer kalýcý olarak.

Tabi sýradan vatandaþ benim fatura konusunda bu kadar hassas olmamý anlamaz. Bunu anlayabilmek için sebeplerin sonuçlarýný görebilmek, sonuç görünce sebebini anlayabilmek gerekli. Oranýmýz neydi? %80.
    Vatandaþýn yüzde sekseni anlayamaz. Kesilmeyen faturanýn kendisine girdiðini anlayamaz.

Fatura konusu üzerinde bu kadar durmamýn sebebi, fatura kesmeyip devlete gitmesi gereken %18 KDV yi cebe atan iþyerleri yüzünden hazine yeterince dolmuyor. Dolmayan hazine yüzünden devlet yeni vergiler çýkararak yine bizim cebimize elini daldýrýyor. Yeni vergi çýkarmasa, çalýþana emekliye daha az zam vererek yine hazineyi dolduruyor. Az zam verdiði için yine çalýþan ve emekli kesimin cebine elini daldýrmýþ oluyor. Zamda verse bu sefer farklý yerden kesiyor, yapmasý gereken yollarý yapmýyor, almasý gereken elemanlarý almayýp hizmet sunmuyor, tamir etmesi gereken altyapýyý yapmayýp, daha az elemanla kötü hizmet sunup, halkýn yaþam kalitesini düþürüyor filan. Eni sonu o iþ bize giriyor. Fatura kesilmedikçe, fatura kesmeyenler zenginleþiyor, çalýþan ve emekliler fakirleþiyor.

Kuralýmýz neydi.? "Üretmeden cebe indirilen para, üreten baþkalarýndan çýkar."

%18 KDV yi esnaf üretmeden cebe indiriyor, hali ile o paranýn birilerinden çýkmasý gerekir. Yukarda anlattýðým yöntemlerle çalýþan ve emeklilerden çýkýyor.

Gelecek nesillerden de çýkabilir.
    Devlet hazinedeki para miktarý azalsa bile vatandaþa ek vergi salmayýp, enflasyon oranýnda zam verebilir. Hizmetten de kesinti yapmayabilir. O zaman problemi ötelemiþ olur. Problem ortadan kalkmadý, hazinede para az. KDV ler ödenmiyor hazinede para hýzla azalýyor. Eni sonu o hazineye para girmeli ki devlet normal iþlerini yapabilsin. Ertelenebildiði kadar ertelenir, patlama noktasýna geldiðinde fatura yine çalýþana kesilir.

Diyeceksiniz ki. %18 KDV versem devlet o parayý devlet iþleri için harcamýyor ki. Siyasetçilerle çevresindekiler cebe indiriyor.

O konuda haklýsýnýz. Ona verecek cevabým yok. Ama sonuçta kesilmeyen faturalar diðer çalýþanlardan üretenlerden ve emeklilerden çýkýyor. Devlet deki soysuzlar yine ceplerini dolduruyor.

Dünki korkunç haber, maalesef deprem bölgesinde görevlendirilen bir emniyet amiri, yardým için gelen ürünlerden bir kamyonetlik kýsmý evine götürmüþ. Götürdükleri yalýtýmlý çadýrlar, elektrikli ýsýtýcýlar gibi hep deðerli þeyler. Bunu ihbar etmiþler yakalanmýþ, ihbar edilmeyen ve edilemeyenler.?

.
    Son düzenleme : alicemal; 06-03-2023 saat: 16:37.
    @NeAcaipDunya

6. Slm.....

Aydýn doðan....sürgün kürdü....400 -500 yýl önce kürdistanda isyan çýkartýyorlar.....osmanlý.....bu dümbüðün aþiretini gümüþhaneye sürgün ediyor....

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by baddog Yazýyý Oku
    Slm.....

Aydýn doðan....sürgün kürdü....400 -500 yýl önce kürdistanda isyan çýkartýyorlar.....osmanlý.....bu dümbüðün aþiretini gümüþhaneye sürgün ediyor....
    Mümkün olabilir. Belki Kürt kökenli yahudidir. Belki sadece Kürt kökenlidir ama yahudi ve ibranilerle iþ yapýyordur.

Benim tarzým ortada. Etikete bakmam. Etikete göre karar verince yanýlma þansýn var. Özellikle ibraniler ve yahudiler söz konusu olunca yanýlma þansýn epey yüksek oluyor.

Binlerce yýlda dünyanýn yarýsýna yayýlmýþlar, içinde olduklarý milletlerde gizlenmiþler, isimlerini, görüntülerini deðiþtirmiþler filan. Etiketle hareket edince özellikle yahudileri bulma þansýn az.

aydýn doðan'ýn içinde olduðu grup, kan baðlarý, geliþi, yaptýklarý, içinde olduðu ortam, ortaklarý, iþ yaptýðý kiþiler filan, onlara bakýnca yahudi diyenlere katýlýyorum. Tipine bakýnca direk Kürt diyemem deðil de diyemem. ibrani diyemem, deðil de diyemem. Net bir þey çýkaramýyorum melez olmalý. Eleme yönteminden gidersek, Zenci deðil, Çin'li deðil. Türk deðil.
    @NeAcaipDunya

8. Kürt.....

Aytemiz ptrol.....baþtan aþþaðý alayý kürt.....ortada dolaþan kedi köpekleride dahil....

Aytemiz petrol.....kaçak petrolden çok þikayet yemiþtir.....ýrak petrolü....!!!!!!!!!!!!

Sayfa 802/853 ÝlkÝlk ... 302702752792800801802803804812852 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •