Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 810/853 ÝlkÝlk ... 310710760800808809810811812820 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,473 - 6,480 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Süper delikanlý fatih altaylý, bu seferde akp nin iþ adamý ethem sancak ve katarlýlarý meþrulaþtýrmýþ.

Devleti soyarak yapýlan iþlerde, senden hesap sorulacaðýndan korkuyorsan, yaptýðýn iþi meþrulaþtýrmaya çalýþýrsýn. Aklarsýn. akp ilelebet baþta kalacak deðildi. akp döneminde devletle yaptýklarý iþlerden büyük paralar kazananlar, o iþlerden kazandýklarýný meþrulaþtýrma çabasýndalar. Olurda kýlýçdaroðlu hesap sorarsa diye.

Örneðin kara paracýlar otel restoran alýrlar. O otel ve restoran her yýl zarar eder, müþterisi yoktur ama devlete çok iþ yapýyormuþ gibi gösterip paralarýný aklarlar.Sadece vergi vererek para aklanýr. 100 bin TL lik iþ yapar zarardadýr. 20 milyon ciro yaptýk derler 10 milyon kâr derler bir kaç milyon vergi verip 10 milyo TL lik uyuþturucu parasýný aklamýþ, meþrulaþtýrmýþ olarak bankaya kendi adlarýna yatýrýrlar.

Sizde denk gelmiþsinizdir, iþ yapmadýðý halde yýllarca kapanmayan oteller, barlar ve restoranlara. Özellikle turistik ilçelerde boldur.

Birde devletten þaibeli iþ alan iþ adamlarý var. Devlete büyük zarardýr, iþ adamý tonla arazi yada paraya konmuþtur. Onu nasýl aklayacaksýn.?

Halkýn gözünde temiz dürüst görünen Uður Dündar, Özdil, Altaylý gibi gazetecileri yanýna alýr, onlarla pozlar verir ve güzel açýklamalar yaptýrýrsýn. Zaten konu hakkýnda az þey bilen halkýn gözünde yaptýðýn iþ aklanýr, pürü pak olur. Siyasetçi o iþe hesap sormaz çünkü iþi kendisi vermiþtir. Özdil ve Dündar'ý bu tür BARÝZ aklama iþinde görmedim. Diðer duayen denen gazetecilerden bazýlarýný bol bol görüyorum. altaylý mesela.

Ýstanbul Atatürk havaalaný. Kapatýldý ve 300 milyon dolarýn üzerinde kapamak için tazminat ödendi. Gidildi acaip pahalý bir havaalaný yapýldý ve yollar metrolarla ilave masref. Tamamý devlete zarar. Nasýl meþrulaþtý. Hem zaman çok geçti hemde altaylý'yý çaðýrdýlar. fatih altaylý orada resimler pozlar verdi ve parlatma aklama yazýlarý yazdý. Þimdi o iþe kimse hesap sormaz. Olay normalleþtirildi hazmedildi.

Sonra %70'i ithal araba TOGG için bence þu ana kadar 1 milyar TL den fazla devlet kaynaðý kullanýlmýþtýr. Artý verilen milyarlarca liralýk arazi ve vergi teþvikleri. Büyük ihtimalle en az 10 yýl tek kuruþ vergi vermeyecek, iþçilerin sigortalarýný vergilerini biz ödeyeceðiz, belki pek çok eðitimli kiþinin maaþýda bizden olacak. Ama kazança tamamen 4 kiþinin cebine girecek. Yüzde 80 i içerde üretilebilecek bir arabanýn %30 u içeride üretiliyor ve parasýný o arabaya uzaktan bakabilecek olan halk ödüyor. altaylý orada da resimler pozlar verdi ve karþýyým demedi. Orada olman onayladýðýný gösterir. Seni okuyanýn kalabalýklarýn gözünde de orasý normalleþir.

altaylý Dün de ethem sancak ve katarlýlara verilen 50 yýllýk tank-palet obüs fabrikasýný aklaþtýrmýþ. Devletin olan fabrika hiç bir ek katký üretmeyen 2 kiþiye veriliyor ve altaylý yapýlan iþi övmüþ. Fabrikaya gidip fotoðraflar vermiþ, yazý yazmýþ. Hesapta motoru yerli olacaktý oda ithal. Motor projeleri yýllardýr var. Saðdan soldan apartýp "kendi üretimimiz yerli motor" diye tanka takacaklar. altaylý yine çaðrýlacak. Devletin ileri teknoloji motor üreten 2 fabrikasý var. Dizel ve benzinlinin yanýnda Füze ve jet motorlarýda üretiyorlar. Normalde ethem sancak(payýný tosyalý holdinge sattý ve sýfýr zahmetle cebine tonla para indirdi.) ve katarlýlara verilmeden motoru da ileri teknoloji yerli olarak üretilip tüm gelir devletin kasasýna girebilirdi. Þimdi 2 kiþinin cebine giriyor biri katarlý.

Þu ana kadar yapýlan iþ de kozmetik bazý þeylerin haricinde hepsi zaten devlette olan þeyler. Devletin kasasýna girmesi gereken paralar 2 kiþinin cebine girecek. Birde detay bilmediðinden yanlýþ bilgi vermiþ. Fýrtýna obüsleri ithalmiþ de yeni sahipleri yerlileþtirmiþ miþ. O obüsler 1997 den beridir tam olarak üretiliyor. Belki bir kaç elektronik kart gibi küçük parçasý ithaldir ve yerlileþtirilmiþtir. Buda son derece normal çünkü aradan 25 yýl geçmiþ, kalan parçalarda Türk þirketleri tarafýndan üretilebilecek hale gelmiþtir. Neticede obüs bu þoförsüz otonom uçan taksi deðil.

Süper altaylý'nýn yazýsýndaki son cümleyi görünce durumu anladým, aydýnlandým. "Bu tesisin Altay üretimi için özel sektöre tahsisindeki yanlýþ bunun ihale öncesi açýklanmamýþ olmasý." Bu cümle, altaylý'nýn bulunduðu konumu kaybetmemek için bu tür iþler yaptýðýnýn itirafý. Tamam "iyi para kazanmak ve kariyerimi korumak için patron parlatma iþi yapýyorum" dediðinin kanýtý. "Bir terslik var kabul ediyorum" cümlesi bu ve zayýf mazeretini de sunmuþ. Sunmayabilirdi ama hafif de olsa ciðeri sýzlamýþ. Emir kuluyum itirafý bu.

Birde þaþýrdýðým bölüm, ethem sancak tosyalý holdinge payýný satmýþtý. Þu an %50,1 in sahibi tosyalý grubu. Þaþýrdýðým kýsým yahudi koç ailesinin tosyalý gruba bu fabrikada çok fazla destek vermesi.

Devletten beslenenlerin meþrulaþtýrýcýsý olarak iþ görmeye devam ediyor.

Altaylý ülkenin zenginleri ve bilim adamlarý ile yanyana olmayý seviyor. Bunu anladým. Güçlüye yakýn olmak zaafý. O güç neden kaynaklanýyor olursa olsun. Ýster cübbeli gibi tarikat gücü olsun, ister Aziz Sancar gibi bilimin gücü olsun ister limak holding tosyalý holding, katar þeyhleri gibi paranýn gücü olsun. altaylý için gücün niteliði fark etmiyor.

.
    Son düzenleme : alicemal; 23-03-2023 saat: 15:03.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Emekli zammý kararýný yeni gördüm.
    Yukarýdaki mevzu buydu demek.

Aralýk ayýnda en düþük emekli maaþý 3500 müydü. 7500 yapacakmýþ.

4000 TL zam Yani yaklaþýk %115 zam geldi.

7500 TL ve üzeri alanlara zam gelmedimi.? O zaman kötü.

Neden.?

Çünki esnaf, maaþ alanlara gelen zamma göre zam yapýyor.

En önemlisi asgari ücret. Asgari ücrete ne kadar zam gelmiþse anýnda zam yapýyorlar. Ayrýca dolar arttýmý veya tedarik ettiði ana ürüne zam geldimi artýrýyorlar.

Hali ile ayný oranda maaþlarýna zam alamayanlar fakirleþiyorlar.

Devlet kendi hizmet, ceza ve ürünlerine yanlýþ hatýrlamýyorsam %100 ün üzerinde zam yaptý.

En düþük emekli maaþý alanlar yaþadý ama diðer emekliler ve %30 zam alan memurlar fakirleþmiþ oldu. Çünki herþeye %30 dan çok daha fazla zam geldi. En azýndan ilk altý ay için %50 zam almalýydý herkes. Son dört ayda %50 nin üzerinde ortalama zam var.

En düþük maaþlý emekliye neden zam yapýldý.? Çünki hem gazeteciler yazýyorlar. "akp öncesi en düþük emekli maaþý asgari ücretin çok üzerindeydi" diye. Hemde akp eðitimi ve geliri düþük olanlara oynuyor. Onlardan oy alabildiði için.

Diðer emekli ve memurlarý koruyan olmadýðý için tayyip in aklýna zam yapmak gelmiyor.

O zaman sizde mail adresi olan gazetecilere yazýn.

Biz fakirleþtik. En düþük emekli maaþýnýn üzerinde alýyoruz, o sebeple sadece %30 zam aldýk ama fiyatlar %50 ile %120 arasýnda zamlandý. Fakirleþtik. Devlet bu davranýþý ile halka kötü mesaj veriyor. Düþük emekli sigortasý yatýrýn mesajý veriyor.

Örneklerle yazýn.
    Altaylýnýn mail adresini koyayým, bir çaok gazetecinin mail adresi sayfalarýnda yazýlý.
    faltayli@htgazete.com.tr

Sözcü'nün bu tür þeyleri yazan adamý Rahmi Turan rturan@sozcu.com.tr
    Ayrýca yazarlar sayfasýna girin, mail adresi olanlara gönderin.
    https://www.sozcu.com.tr/kategori/yazarlar/
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Aralýkta 135 TL ye aldýðým orta yaðlý kýyma 220 TL oldu. Neredeyse her ay zam yapyýlar.

220-135= 85 TL 4 ayda zam.

85/135 x 100 = 63 Yüzde 63 zam. 4 ayda. Aslýnda dört ay da deðil 3 ay.

Temel ihtiyaç maddesi.

Türk halký yýlda ortalama 20 kg et yiyordu. 2 veya 3 yýl öncesinin rakamýydý. Þimdi dahada aþaðý düþmüþtür.
    Fakir Yunan halký yýlda ortalama 60 kg et yiyor.
    Bizi kýskanan Almanya yanlýþ hatýrlamýyorsam Avrupa ortalamasý yýlda 80-100 kg arasýnda bir þeydi.
    Amerika kýtasý yýlda ortalama 120 kg civarý.

Türk halký 20 kg veya daha aþaðýsý.

Dehþet korkunç diyorum ya. Türk halkýnýn %40'ý akp döneminde düzenli zenginleþti, kalan %60 ise düzenli fakirleþiyor.

akp önceside aynýydý, ama akp dönemi çok hýzlandý.
    @NeAcaipDunya

selimhan01 Guest
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Aralýkta 135 TL ye aldýðým orta yaðlý kýyma 220 TL oldu. Neredeyse her ay zam yapyýlar.

220-135= 85 TL 4 ayda zam.

85/135 x 100 = 63 Yüzde 63 zam. 4 ayda. Aslýnda dört ay da deðil 3 ay.

Temel ihtiyaç maddesi.

Türk halký yýlda ortalama 20 kg et yiyordu. 2 veya 3 yýl öncesinin rakamýydý. Þimdi dahada aþaðý düþmüþtür.
    Fakir Yunan halký yýlda ortalama 60 kg et yiyor.
    Bizi kýskanan Almanya yanlýþ hatýrlamýyorsam Avrupa ortalamasý yýlda 80-100 kg arasýnda bir þeydi.
    Amerika kýtasý yýlda ortalama 120 kg civarý.

Türk halký 20 kg veya daha aþaðýsý.

Dehþet korkunç diyorum ya. Türk halkýnýn %40'ý akp döneminde düzenli zenginleþti, kalan %60 ise düzenli fakirleþiyor.

akp önceside aynýydý, ama akp dönemi çok hýzlandý.
    SAYIN ALÝ CEMAL BEY ÇOK GÜZEL ANLATMIÞ ELÝNE SAÐLIK

Arada bir derim ülkenin sorunu bilgisizlik deðil ahlaksýzlýktýr.
    Özal döneminde baþlayan yýkým tarikat ve cemaatlerin aktivitesini hýzlandýrmasýyla yozlaþma daha da hýzlandý ve tamamlandý desem doðru olur. toplumda tuhaf bir grup oluþturuldu. Bunlar için menfaat odaklý siyasal Ýslamcýlýk bir tabu.... bunun Allah, peygamber yada din ile alakasý yok bu tamamen sosyal psikolojinin ve psikiyatrinin araþtýrmasý gereken bir konu. yaþanan yüzlerce olumsuzluklara raðmen hala 5 li çeteleri, terör üreten Hizbullah partilerini yada milliyetçi Kürt orjinli PKK partilerini, hayat pahalýlýðýný kurumsallaþan rüþvet düzenini es geçiyorum .....zira bunlar daha önce defalarca yazýldý çizildi, asýl daha önemli olan eðitim sisteminin kasýtlý olarak çökertilmesi. Batýda 2 dünya savaþýnda bile eðitim çökertilmedi. En iyi edebiyat eserlerinin büyük buhranlarda yazýldýðýný görebilirsiniz. Batý her þeye raðmen bilim ve sanat üretmeye devam etti. Þu anda Türkiye'de gündeme bakýn yeniden refah partisi ...üstelik hala enkaz altýnda 10 binlerce vatandaþýnýn cenazenin beklediðini düþünürsek .....durumun vahameti daha iyi anlaþýlýr. otokrat ülkelere dikkat edin her hafta bir silah denemesi yapar burada benim favorim kuzey Kore lideri Kim Jong-Un dur adam her ay birkaç füze denemesi yapar ve ailesi ile beraber oturur izler....halkýda kendi liderini dünya lideri sanýr... ama halk iþin aslý açlýkla mücadele etmektedir.....bir toplum düþünmesi gereken konularý baþkasýnýn aklýna býrakýrsa sizi bekleyen durum geleceðinizin yýkýmý olacaktýr. zira fakirlik babadan oðula geçiyor.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Temmuzda asgari ücrete bir zam daha gelecekmiþ.

Normalde asgari ücret yýlda 1 kez zamlanýr, emekli ve memur maaþlarý ise yýlda 2 kez zam alýr.

Ne biliyoruz, asgari ücrete yüzde kaç zam geldi ise, her þeye en az asgari ücret zammý kadar zam geliyor. Bu durumda asgari ücret kadar geliri artmayanlar fakirleþmiþ oluyor.

Asgari ücrete yýl baþý %50 küsür zam geldi.

Aradan 3 ay geçti ve benim hesapladýðým her þeye 3 ay içinde %50 ile %124 arasý zam geldi.

Benzin ve elektriðe o kadar zam gelmediðinden ortalamayý düþürüyor. Ana kalem olduklarýndan %50 nin biraz altýna çekiyor. Benzinle elektrikle hiç iþiniz yoksa, Benzin elektrik harcamanýz gelirinize nazaran çok azsa, o zaman sizin enflasyonunuz son 3 ayda %50 nin epey üzerinde demektir. Ýþiniz benzine elektriðe çok dayalý ise %50 veya biraz altý demektir. vb.
    Enflasyon hesabý biraz emek ister ben kabaca anlatýyorum. Ayrýca bu hesap orta alt gelir gruplarý için. Diðer gruplarda durum epey farklýdýr.

Ocak ayýndan beridir Asgari ücrete %50 küsür, en dip emekli maaþý alanlara %114 zam geldi. Asgari ücrete seçim rüþveti olarak tekrar zam yapacak ve %50 yi epey geçecek.

Peki bu grubun son 3 ayda enflasyonu ne.? Ana harcamalarýnýza göre ve zenginliðinize aylýk gelir miktarýnýza göre benim hesapladýðým kadardýr Biraz aþaðý biraz yukarý oynar. Geliriniz ne kadar çok ise enflasyonunuz o kadar düþer, geliriniz ne kadar az ise enflasyonunuz o kadar yükselir. Bu hesap maaþlýlara göre. Patron olanlarýn hesabý ayrýdýr. Gelir gider kalemlerinin geçmiþ ve þimdi fiyatlarýný bilmek ve yapýlan iþe orantýsýna uyarlamak gerekir. Belli ölçüde muhasebecisi yapabilir veya kapsamlý yazýlým kullanýyorlarsa o yazýlým hesabý yapar.

Bu durumda asgari ücretli þu ana kadar enflasyon oranýnda zam aldý ve fakirleþmedi, zenginleþmedide. En dip emekli maaþý alanlar 2 kat zenginleþtiler. Diðer emekliler ve memurlar ise %30 zam aldýklarýndan 3 ayda çok fazla fakirleþtiler.

Üzerine asgari ücrete bir zam daha gelecek ve memur ve en dipten maaþ almayan emekliler dahada fakirleþecekler. sebebini biliyorsunuz, asgari ücrete zam geldimi herþeye zam yaðýyor.

Burada suçu hemen asgari ücretliye yada en diptan emekli maaþ alanlara atmayalým. Konu onlarýn elinde deðil. Eðer siyasetçileri kendi halkýný soymayan ülkelerle kýyaslarsak, onlarýn aldýðý bile hâlâ az. Daha fazla almalýlar. Þu anki görünen durum ise, bizi yöneten sunni ihvancý imam eðitimli kiþinin kapasitesi, çalýþandan alýp çalýþmayana vermeye yetiyor. çalýþanlarý hýzla fakirleþtiriyor. Diðerleri zaten fakir. Hatýrlatayým orta alt gelir grubunun geneline göre yazýyorum. Genelde maaþlýlar ve fakirleþen kesimlere iþ yapanlar için. Ülkeye uyarlarsak yazdýklarým fakirleþen %60 ý kapsýyor. Bu %60 içinden, fazla çalýþýp fazla vergi vererek biraz rahat yaþamayý hak edenlerden alýp, daha alttakilere vererek orta kesimi fakirleþtiriyor.

Problem siyasetçide. Enflasyon oranýnda diðer gruplara maaþ artýþý yapmýyor. siyasetçi geçen yýl kendi maaþýna ise ikibuçuk kat zam yaptý. Bu sadece ilkel kabile devletlerinde olur. O kabile halký da ses çýkarmaz. Bizde de aynýsý oluyor.

Geliþmiþ olan Avrupa ülkelerinde bu tür bir þey imkaný yok olmaz. Olsa ortalýk ayaða kalkmýþtý, halk sokaklardaydý.

Bizim gibi devleti tarafýndan yüzyýllardýr ezilen vatandaþlara sahip ülkelerde ise, vatandaþý ne kadar soyarsan soy halk ses çýkarmýyor. Öðrenilmiþ çaresizlik var. %60 bilinçsiz olduðundan, en çok da soyulan ve ezilen onlar olduðundan, ses çýkarmýyorlar, çýkarmayý bilmiyorlar.

Onlar yani kötü eðitimli, bilinçsiz halk, ancak liderle hareket eder.

Ülkemizi sömürenler bunu bildiðinden, kendilerinden maaþ ve destek alan liderler yaratmýþlar bizim ülkede. Çoðu din maskesini kullanýyor. Bunlar gerçekte lider görünümlü sömürgeciler olduðu içinde, halký hak aramak için peþlerine takmýyorlar. Tersine ses çýkarmalarýný engelleyip kabullendiriyorlar.

Geçenlerde zam almayanlar gazetecilere yazsýn etkili olur dedim.

Kaç kiþi zahmet edip yazdý.?

20 kiþi okuduysa 2 kiþi yazmamýþtýr.

Öðrenilmiþ çaresizlik var.

Sýk sýk verdiðim bir oran var. Halkýn %60'ý fakirleþiyor. O kesimin cebinden çýkan para %40 ýn cebine giriyor derim.

Bu verdiðim oran onlarca yýllýk gözlemlerime ve onlarca yýllýk okuduklarýmdan edindiðim izlenime dayanýr.

Geçen gün bazý istatistikler yayýnlandý. Tamamen benim verdiðim oranlarý doðruluyor. %60 oran birebir uyuyor. Þimdi konu detayý aklýmda kalmadý. Beynim detay bilgi tutmuyor ama o bilgi taze olduðundan internet de hemen bulunabilir.
    Son düzenleme : alicemal; 29-03-2023 saat: 18:37.
    @NeAcaipDunya

asgari ücrete zam geleceðini sanmýyorum
    bombayý attý ortaya zat
    kim öle kim kala
    asgari ücrette yeni bir zam yapýlabiilmesi için ocak ayýnda yapýlan zammýn üstünde bir enflasyon olmalýki zam yapýlsýn
    bence seçimi kaybedecekleri var sayýmlarý ile iþlemler yapýyorlar þu anda
    bizden sonrasý fýrtýna
    bir halt olacaðý yok.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by ayhan53 Yazýyý Oku
    asgari ücrete zam geleceðini sanmýyorum
    bombayý attý ortaya zat
    kim öle kim kala
    asgari ücrette yeni bir zam yapýlabiilmesi için ocak ayýnda yapýlan zammýn üstünde bir enflasyon olmalýki zam yapýlsýn
    bence seçimi kaybedecekleri var sayýmlarý ile iþlemler yapýyorlar þu anda
    bizden sonrasý fýrtýna
    Aslýnda unutmuþum.

Temmuz'da tayyip isimli, ingilizler'in kurduðu sunni ihvan örgütü sempatizaný imam, büyük ihtimalle baþta olmayacak. Hali ile seçimden sonrasý için verdiði sözler seçim yatýrýmýndan ibaret kalacak. Ancak baþta kalýrsa yapma ihtimali çok düþükte olsa var mý? Yok. Kazanmýþsa verdiði sözleri de tutmasý için sebep kalmaz. O paralara ihtiyacý var.

Seçimi unutmuþum ayhan, evet zam konusunda haklýsýn.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Citroen Türkiye sitesi yakýt tasarrufu hesabý koymuþ. Elektrikli araçla sývý yakýtlý araç farký diye.

https://www.citroen.com.tr/araclar/c...910.1680170803

Eðer elektrikli araç kullansaydým, ortalama rakamlarla hesap yaptým, yýlda 5bin TL kadar tasarruf ediyorum.

Benim sývý yakýtlý 100 km de 6 LT tüketir yakýt fiyatý 22 TL yazdým.
    Elektrikli araç içinde ortalama yazdým, 100 kilomtrede 18 KW tüketir, KW sý 2 TL den hesapladým.

Normalde fabrika verileri 2 araç içinde bu rakamlar deðil. Daha yüksek yazdým gerçekçi olsun diye. Elektrikli aracý 20KW tüketir diyede yazabilirdim.

Þimdi arabayý ben az kullanýyorum o sebeple yýlda 5 bin tasarruf görünüyor. En önemlisi ev elektriðinden hesapladým. Dýþarýda þarj ederseniz, elektrikli arabanýn yakýta ödediðiniz tutar açýsýndan benzinli yada dizel arabadan farký olmuyor. Devlet, elektrik þirketleri ve cihazý koyanlar ceplerini dolduruyorlar. Ahlaksýz bir sistem de oraya koymuþlar. Hep yazarým Satýcýnýn ahlaksýz olmasý doðal, devletin görevi engel olma. Yakalayýp aðýr cezalandýrmak. Ama bizde devlet 1939 dan beridir hýrsýzlarýn yanýnda maalesef.

Evde þarj etmezseniz, yakýt tasarrufunuz olmuyor. Sadece motor tamir ve bakýmý konusunda tasarrufunuz oluyor. Ne kadar olur bilmiyorum ama epey olmasý gerekir. Elektrikli araçlarýn güç sistemleri, sývý yakýtlý araçlara göre çok daha az parçadan oluþuyor. Ayrýca araç içinde taþýnan ve yanan bir sývý yakýt olmadýðýndan, titreme, borulardan cihazlardan yakýt taþýma ve ýsýnmadan kaynaklý sorunlarda olmuyor.

Evde þarj ederseniz, 10 yýl sonra pil deðiþtirmeniz gerektiðinde, pilin parasýný çýkarmýþ olursunuz diye düþünüyorum. 10 yýl sonra pil fiyatlarý da biraz ucuzlamýþ olur.

Aslýnda düzgün yönetilen bir devlet olmayý baþarabilseydik, ne araba derdin olacaktý, ne pil derdin olacaktý ne þarj derdin.

Her çocuða çok ciddi eðitim þart. Çocuðun beynini küçük yaþtan zorlamazsan geliþmiyor, mal kalýyor. 2bin sene önce yaþasaydý bu mallýk normal olurdu, ama 2bin yýl öncesinin kafasý ile 2023 de yaþayýnca doðal olarak çürük partiler, tarafýndan yönetilir hale geliyoruz.

Her problemi, sebebine mutlaka baðlýyorum deðilmi. Buda tabi yazarken beni rahatsýz ediyor, okurken sizi rahatsýz ediyor. Sýrtýnýza ekstra sorumluluk almýþ gibi oluyorsunuz.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 810/853 ÝlkÝlk ... 310710760800808809810811812820 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •