Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 453,42 Mn 3,31 / 3,63
34,80 9.99% 88,86 Mn 34,80 / 34,80
85,95 9.98% 240,14 Mn 76,30 / 85,95
6,39 9.98% 504,53 Mn 6,02 / 6,39
1.349,00 -9.95% 204,07 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,91 Mn 2,90 / 3,13
21,70 -8.67% 277,63 Mn 21,42 / 24,44
6,51 -8.44% 114,63 Mn 6,40 / 6,88
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,22 5.23% 22,33 Mr 3,06 / 3,32
320,25 0.95% 9,20 Mr 317,75 / 322,25
13,01 9.05% 5,48 Mr 11,64 / 13,12
193,10 0.57% 5,41 Mr 189,40 / 197,00
412,00 0.24% 4,30 Mr 407,00 / 416,25
18,44 -0.75% 503,10 Mn 18,28 / 18,66
78,20 0.13% 3,21 Mr 77,40 / 78,50
193,10 0.57% 5,41 Mr 189,40 / 197,00
745,50 -0.07% 1,55 Mr 742,50 / 752,00
93,75 0.59% 226,00 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 102,40 Mn 114,90 / 116,30
30,94 0.39% 116,75 Mn 30,62 / 31,62
10,76 0.56% 114,35 Mn 10,71 / 10,82
81,95 0.68% 220,26 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 818/853 ÝlkÝlk ... 318718768808816817818819820828 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,537 - 6,544 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by hs37 Yazýyý Oku
    2.ci dünya savaþý sonrasý USA Almanlara siz ancak çiftçilik yapabilirsiniz daha fazlasýna izin vermem dedi.Bildiðimiz Meþhur Unimog (Evrensel motorlu araç manasýna gelen Universal-Motor-Gerät .köylülerin çok amaçlý ihtiyaçlarý için üretimine izin vermiþlerdi.Türkiye ye ise domates biber üretmek için yol verdiler.100 senedir kuru üzüm incire ilaveten domates biber 80 sonrasý don göynek iþçilið ilave ettik.
    Hafýzam beni yanýtýlýyor olabilir yetmiþlerin sonu seksenleri baþý Avrupa tabakhaneleri doðu avrupaya þutlamýþtý bizde nasibimizi aldýk.daha sonraki on yýlda yarý otomatik dokumayý daha sonra paslanmaz çeliði batýdan doðuya göndermiþlerdi.
    Tarým ve hayvancýlýk ülkenin ikilim ve coðrafi þartlarýna uygun yapýlmak zorunda.bizim otlaklarýmýzdaki otlarýn boyu 5 10 cm dir.Bu da ancak küçük baþ yayýlýmý için uygundur. Büyükbaþý siz ahýra çeker %50 si ithal hammadeden oluþan fenni yem ile beslemeye kalkýþýrsanýz bir kgr eti bir litre sütü hans dan pahalýya üretirsiniz.

Millet ittifakýnda tarým ve hayvancýlýk konusunda yaptýðým iki teklifi programlarýna alýp deklare ettiler.

Tarým ve hayvancýlýk stratejik sektördür ve desteklenmek zorundadýr.
    Þimdi o 2 teklifi yazman lazým, merak ettim.
    Çünkü geçmiþte ben cehape ye üç beþ proje gönderdim, hiç birini kullanmadýlar, sadece yazýdaki bazý cümleleri slogan olarak kullandýlar. Baþka partiler ise benim 2 projeyi sahiplendiler ama pzvng'e iþçi taþý diye araba verirsen o arabayla ne yapar malum.

Aydýnlandýktan sonra benim projeleri neden kullanmadýklarýný anladým. Benim projeler ülkeyi batýya baðýmlýlýkdan kurtarýyordu.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Þimdi o 2 teklifi yazman lazým, merak ettim.
    Çünkü geçmiþte ben cehape ye üç beþ proje gönderdim, hiç birini kullanmadýlar, sadece yazýdaki bazý cümleleri slogan olarak kullandýlar. Baþka partiler ise benim 2 projeyi sahiplendiler ama pzvng'e iþçi taþý diye araba verirsen o arabayla ne yapar malum.

Aydýnlandýktan sonra benim projeleri neden kullanmadýklarýný anladým. Benim projeler ülkeyi batýya baðýmlýlýkdan kurtarýyordu.
    1.teþvik ve destek ödemelerini yýlda dört sefer de yapýlmasý.
    2.süte parite uygulamasýnda uygulanmasý gereken yöntem.(Büyükbaþ hayvancýlýða verilen tüm desteklerin tek kalemde toplanýp süt maliyetini %50 sine denk gelecek þekilde ayarlanmasý.

Bu teklifimi daha ayrýntýlý þeklini cimer üzerinden tarým þurasý katýlýmcýlarýna da göndermiþtim.kalýn kalýn dosyalarýn içnde yarým sayfa kaybolup gitti.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    1.teþvik ve destek ödemelerini yýlda dört sefer de yapýlmasý.
    2.süte parite uygulamasýnda uygulanmasý gereken yöntem.(Büyükbaþ hayvancýlýða verilen tüm desteklerin tek kalemde toplanýp süt maliyetini %50 sine denk gelecek þekilde ayarlanmasý.

Bu teklifimi daha ayrýntýlý þeklini cimer üzerinden tarým þurasý katýlýmcýlarýna da göndermiþtim.kalýn kalýn dosyalarýn içnde yarým sayfa kaybolup gitti.
    Kategorilerimiz farklýymýþ.
    Benimkiler çoðunluðun anlayamayacaðý sadece konusunda uzman kiþilerin oda görüþü geniþse anlayabileceði teknik projeler.

Seninkiler hazmý kolay, pratik, yapýlmasý kolay faydalý projelermiþ.

Aklýma benim banka geldi.
    Her yýl proje yarýþmasý düzenleyip müþterilerine mail atarak sizde katýlýn diyorlar.

Üþenmeyip bir fikir gönderdim ama umudum hiç yoktu çünkü Ýstanbul banka merkezlerinde çalýþtým, bankacý yöneticileri biliyorum. Bende yöneticiydim ama teknik yönetici baþkadýr, yada ben baþkaydým diyeyim yiyen olurmu bilmem. Proje neydi, sanýrým ATM lerdeki dolandýrýcýlýðý önleme amaçlý, yüz tanýma teknolojisiydi. Ama fotoðrafla filan kandýrmayý da önlüyordu, biraz zeki biþeydi. O sene hangi projeyi kabul etmiþlerdi. Yanlýþ hatýrlamýyorsam, tüm müþterilerden ek bir para toplama yöntemini kabul etmiþlerdi.

Zaten hiç ümidim yoktu da, bu kadarýný da beklemiyordum. Biri ortaya çýkmýþ "müþterilere ek vergi salalým" demiþ. Onuda yeni buluþ olarak kabul etmiþler. Proje yarýþmasý düzenlenmese, kimsenin aklýna gelmeyecek biþey. Ödül de vermiþlerdir.

Benim bir kadýn yeðenim var. Bazý teknik konularda benden yardým ister, hiç bir faydam olmadý hala boynum bükük. O yeðenim Tübitak'a bir proje sunuyor. Proje bazý genetik analizlerin ülkemizde yapýlmasýný saðlayacak, bu konuda dýþarý doviz gitmeyecek. Kendisi o konunun uzmaný. Tübitak o sene yeðenime "seninkisi iþe yaramaz" deyip, sanýrým kýbleyi gösteren seccadeye mi ne, o tür dini bir þeye proje desteði vermiþti. Yeðenimde kýzýp Amerika'ya gitmiþti. Þu an dünyanýn en ünlü üniversitesinde akademisyenlik yapýyor.

Ne anlatmaya çalýþýyorum. Verdiðin bilgi, almaya çalýþan kiþinin kapasitesini(belki hedefini) aþýyorsa hiç uðraþma yaw. Bu cümle tam doðru olmadý. Alacak kiþinin niyetide önemli. Her neyse, hayat böyle.

Bu türden çok aným var. Bir kýsmý iþ hayatýna ilk baþladýðým Kamu da, kalaný özel sektörde.
    @NeAcaipDunya

4. ''Seninkiler hazmý kolay, pratik, yapýlmasý kolay faydalý projelermiþ.''
    iþin içinde yetiþince uygulabilirlik ön planda oluyor.
    Yazýlýmdan bahsettiniz.Ýþim gereði 90 lý yýllarda henüz daha windows 3.02 nin yeni piyasaya çýktýðý dönemlerdi.Ýsviçre de linkini vereceðim iki muhasebe yazýlýmýnýn ön muhasebe stok cari vs kullanmýþtým.Birisi almanca konuþan bölgeye hitap eden ayrýntýcý katý kuralcý .
    Diðeri kurallarý arka planda tutup seni yormadan iþini gördürüyordu.
    https://de.wikipedia.org/wiki/KHK
    yazýlýmýcý ekibin içinden muhasebeci tanýdýðýmdý hatta windos versiyonunu bana kurmuþtu.

https://www.z-soft.ch/fibu---lohn.html
    Bunun la beni tanýþtýran yazýlýmcýsý ise isviçre ordusuna depo yazýlýmý yazmaya çalýþýoyrdu.

Her ne ise konuyu daðýtmadan asýl meseleye geleyim.OECD ülkeleri içinde destek ve teþvikler sýrlamasýnda epeyce yukarýlardayýz.geri dönüþ ve faydalý ürün konusnda son sýralardayýz.Asýl buna ankaradak zerzevatýn kafa patlatmasý gerekmez mi?

5. Tokanmayýn keyfine yalan dünyanýn
    Ýpini eline dolamýþ gider

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ''Seninkiler hazmý kolay, pratik, yapýlmasý kolay faydalý projelermiþ.''
    iþin içinde yetiþince uygulabilirlik ön planda oluyor.
    Yazýlýmdan bahsettiniz.Ýþim gereði 90 lý yýllarda henüz daha windows 3.02 nin yeni piyasaya çýktýðý dönemlerdi.Ýsviçre de linkini vereceðim iki muhasebe yazýlýmýnýn ön muhasebe stok cari vs kullanmýþtým.Birisi almanca konuþan bölgeye hitap eden ayrýntýcý katý kuralcý .
    Diðeri kurallarý arka planda tutup seni yormadan iþini gördürüyordu.
    https://de.wikipedia.org/wiki/KHK
    yazýlýmýcý ekibin içinden muhasebeci tanýdýðýmdý hatta windos versiyonunu bana kurmuþtu.

https://www.z-soft.ch/fibu---lohn.html
    Bunun la beni tanýþtýran yazýlýmcýsý ise isviçre ordusuna depo yazýlýmý yazmaya çalýþýoyrdu.

Her ne ise konuyu daðýtmadan asýl meseleye geleyim.OECD ülkeleri içinde destek ve teþvikler sýrlamasýnda epeyce yukarýlardayýz.geri dönüþ ve faydalý ürün konusnda son sýralardayýz.Asýl buna ankaradak zerzevatýn kafa patlatmasý gerekmez mi?
    Yazýlýmda anlamak ayrý iþ, tasarlamak ayrý iþ, yazmak ayrý iþ. Aslýnda en kolayý yazmak iþi. Çok iyi tasarlanmýþsa yazmak sadece tercümanlýktan ibaret kalýyor. Tasarýmý yazýlým diline çevirmen gerekiyor. Onuda yazýlým eðitimi almýþ milyonlarca kiþiden herhangi biri yapar. Tabi özel projelerden bahsetmiyorum, kurumlarýn ihtiyacý olan muhasebe stok vb. tabanlý uygulama projelerinden bahsediyorum.

Bir müþteri, çok iyi eðitimli bilgisayar mühendisi iþ arkadaþýmdan katýr istemiþti. Arkadaþ müþterinin istediðini anlayamamýþ kalkmýþ Fil yapmýþ. Son gördüðümde müþteriyi karþýsýna almýþ gerçekte katýra deðil fil'e ihtiyacý olduðunu anlatmaya çalýþýyordu. Hali ile o proje çöpe gitti. O dönem bilgisayar dergilerinde projelerin %95 inin çöpe gittiðinden bahsediliyordu. Gerçektende çalýþtýðým kurumsal firma elemanlarýnýn projeleri hep çöpdü. Dýþarýdan milyonlarca dolara alýnýp duruyordu. Çok Büyük rüþvetlerde dönüyordu.

---

Türkiyede destek ve teþvik çok, ama kötü amaçlý kullanýlýyor. Adama %4 faizle tarým kredisi veriliyor, o krediyle gidip ev alýp satýyor. Hem tarým üretimi yapmýyor, azalan ürün sebebi ile tarým ürünleri fiyatý artýyor, hemde ev alýp sattýðýndan evlere gelen talep yüzünden ev fiyatlarýný artýrýyor ve ev alabilecek olan kalabalýklar ev alamýyor.

Teþviði alanlarýn bir kýsmý, aslýnda çoðu, o teþvikle bu ülkeye zarar veriyorlar. Tek iþlemde 3 kazýk birden.
    Aldýðý %4 faizin parasý halktan çýkýyor bir. Devlet bankasý %26 ile mevduat toplamýþ, maliyeti %28. Çiftçiye %4 faizle veriyor. %22 zarar yazýyor. O yüzde %22 çalýþan halktan çýkýyor. Bir kazýk oradan yiyoruz. Devlet bankalarýna bu zararlar yüzünden hazineden durmadan para konuyor. Birde batýk krediler varki ana kaçak oradan.

Aldýðý çiftçi kredisiyle ev alýp satýyor. Ev fiyatlarýný artýrýyor. Bize ikinci kazýk buradan. Aslýnda kazancýný beyan etmediðinden gelir vergiside ödemiyor. Kazýk üç etti. O vergi vermeyince, vergi kaçýramayan halktan daha fazla vergi toplanýyor.

Üzerine çiftçilik yapmýyor. Çiftçilik yapsýn diye bizden aldýðý kredi ile çiftçilik yapýp üretmiyor. Hali ile tarým üretimi azalýyor. Tarým ürünleri fiyatý artýyor. Etti kazýk 4.

Üç dedim 4 kazýk yiyormuþuz. Bu örnek, çiftçi kredisini o amaçla kullanmayanlar içindi. Çiftçi kredisine karþý deðilim, bilakis verilmeli.

Pandemide verilen yüz milyarlarca liralýk kobi kredileride maalesef bu ülke çalýþan halkýna büyük zarar verdi çünki amacýna uygun kullanýlmadý. Lafým kullanana deðil.

Arkadaþýmda bu kredilerin hepsini aldý ve gitti ev al sat yaptý. Gelir vergiside beyan etmedi. Üstteki 4 kazýðý birden yine bu halka attý.

Hep derim, hýrsýz en az suçlu olandýr. Hýrsýzý yakalasýn diye maaþ verdiðimiz kamu görevlisi görevini yapmýyorsa büyük suçlu odur.

Hali ile ne çiftçi kredileri denetleniyor, ne kobi. Ne müteahhitler, ne al satçýlar, ne özel doktorlar, ne avukatlar, ne esnaf, nede tamirciler hiç bir þey denetlenmiyor.

Burada bana kýzmayýn. Vergi vermeyenler yüzünden vergi kaçýramayanlarýn anasý belleniyor.

Aðýr denetleyeceksin ve nefes aldýrmayacaksýn. Cezalar aðýr olacak. Ama karþýlýðýndada vergiler düþük olacak. Herkes vergi vereceðinden aþýrý vergi almanýn gereði kalmayacak. Ayrýca zarar eden ve az kazanandan gerçek anlamda SIFIR vergi alacaksýn. O kadar az vergi alýyorken birde onuda kaçýrmaya kalkan olursa vatana ihanetle yergýlayýp asacaksan. Sonra yedi sülalesini toplayýp "lang bu adamý kim doðurdu" diye anlatabiliyrmuyum. Konuþmayaný atacaksýn zindana, baþlarýnada gardiyan olarak vurgun'u koyacaksýn. neyse bunlar güzel hayaller. Gerçekleþmez.

Filan fýstýk. Konu neydi unuttum.
    @NeAcaipDunya

Evet pek çok kiþi 100 000 - 150 000 ihtiyaç kredisi ile dolar ve altýn aldý , sorsan projeye direk ödeme olmasý lazým ama öyle bir þey yok , yapmayan aptal oluyor .Bunu yani "bu kredileri kullandýrýn " ý bu ülkede kim düþünüp kararýný alýyor , nedeni nedir ? Piyasa canlanacak desen iþe gitmiyor para , dolares e veya sarikiza gidiyor .

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Desidero74 Yazýyý Oku
    Evet pek çok kiþi 100 000 - 150 000 ihtiyaç kredisi ile dolar ve altýn aldý , sorsan projeye direk ödeme olmasý lazým ama öyle bir þey yok , yapmayan aptal oluyor .Bunu yani "bu kredileri kullandýrýn " ý bu ülkede kim düþünüp kararýný alýyor , nedeni nedir ? Piyasa canlanacak desen iþe gitmiyor para , dolares e veya sarikiza gidiyor .
    Evet maalesef öyle. Gerçek ihtiyaç sahiplerine gitmiyor.

Geçen hafta benim emlak al-sat çý arkadaþýma bir devlet bankasýndan %32 faiz teklif edildi. Mevduatý var, doviz yükseliþi yavaþladýðýndan al-sat iþi biraz yavaþladý. Son 4 yýlda elde ettiði serveti mecburen mevduata yatýrýyor. Devlet bankasý %32 teklif etti. Ýþletme maaliyetler ile beraber alacaðý paranýn bu bankaya maliyeti %35 filandýr diye tahmin ediyorum. Devlet bankalarý verimsiz çalýþtýðýndan maliyet çok daha yüksekte olabilir. %35 diyelim.

Ayný devlet bankasý TOGG satýþýna destek için 36 ay vade aylýk %0,99 faizle kredi vermeye baþladý. Yýllýk ne eder.? 12 ile çarp, diðer masraflarý dosya masrafý sigorta filan koy %15 edermi.? Bazý yerlerde çok daha fazla hesaplýyorlar ama o hesabý bilmiyorum nasýl o kadar yüksek çýkýyor. Ben %15 diyeyim.

TOGG alacak kiþiye yýllýk %15 ile verdiði krediyi %35 ile alýyor. %20 zarar.

Peki devlet bankasý zararýna iþ yapýyorken nasýl ayakta kalýyor.? tabiki bizim vergilerimizle. halkýn vergilerinin bu kadar yüksek olmasýnýn sebebi devlet talaný.

Neredeyse her yýl devlet banka kasalarý boþalýyor ve hazineden takviye yapýlýyor. Düzenli olarak devlet bankalarý aracýlýðý ile YASAL YOLDAN soyuluyoruz.

Sen vergi kaçýrmýyorsun veya kaçýramýyorsun, TOGG alacak gelirinde yok, dar veya orta alt gelirlisin. TOGG alanýn parasýný sende ödüyorsun.

Çinden iki kat, Avrupadan %50 pahalý araba üreten TOGG fabrikasý, araba alamayan halkýn vergileri ile ayakta kalacak. Kaç yýl kalýr bilmem ama kaldýðý müddetçe bizim sýrtýmýzda olacak. akp in yaptýðý her iþ gibi. Paralý yollar köprüler tüneller ayný, þehir hastahaneleri ayný, devlet bankalarý ayný, hükümetten, belediyelerden ihale alan firmalar ayný. Hepsi vergi kaçýramayanlarýn sýrtýndan besleniyor. Fakir daha fakir, zengin daha zengin hale getiriliyor. Yasal ama ahlaklý olmayan yolla. O yasalarý yapan ve uygulayanlarda bu sistemden faydalananlar.

Birde devlet bankalarýnýn batýk kredi sistemi var ki oradan da soyuluyoruz. Normal þartlarda hiç bir bankadan kredi alamayacak kiþilere her yýl milyarlarca lira veriliyor. O krediler geri dönmediði için batýk hanesine yazýlýyor. Bu sistemden faydalananlar en büyükler. Nasýl oluyorda geri dönmeyeceði açýk olan kredi bu kiþilere veriliyor.?
    @NeAcaipDunya

Sayfa 818/853 ÝlkÝlk ... 318718768808816817818819820828 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •