Reklamýný gördüm çakma gandi BÜYÜK MÜJDE vermiþ. Nasýl akýl edebildiler hayret. Çin'e Ýpek Yolu yapacaðýz diyor.
Hani yazmýþtým ya cehape ye bir sürü proje gönderdim, hiç birini kaale almadýlar. Sadece bazý cümlelerimi slogan olarak kullandýlar.
Ýþte gönderdiðim projelerden biride bu ipek yoluydu.
O zaman çakma gandi sadece millet vekiliydi, henüz parti baþkaný deðildi. Bu durumda 10 yýldan fazla olmuþ. Projeleri gönderdiðim tarihte Çin ünlü "Bir kuþak bir yol" projesine baþlamamýþtý. Öyle bir proje piyasada yoktu. Bu projeyi ilk dile getiren benim.
Projem neydi, Ýstanbul'dan Çin'e kadar dev bir demiryolu. Ama demiryolu olabildiðince düz gidecek. Dümdüz bir hat çizmeye çalýþacak. Vagonlar þu anki normal vagonlara göre dev olacak. Tüneller köprüler bolca olacak. Çok kýsa sürede ulaþabilmek için düz gidiþ saðlanmalý ve as istasyon olmalý. Her ülkede bir veya 2 istasyon olacak, o merkez istasyonlara ülke içinde aðlar baðlanacak filan. Detaya girmeyeyim, gemi ile 1 aydan fazla sürede yapýlan ticareti üç beþ güne indirecek bir proje. Ben Ýran Hindistan üzerinden geçirmiþtim çünkü Hindistan'dan da geçerse Çin'i de dahil et çok büyük bir nüfusu kapsamýþ oluyor. Bunlar Türki Cumhuriyetlerden geçirmiþler oda "siyasi olmuþ" ama mantýklý. Belki 2 hat yapýlmalý.
Avrupa'nýn deniz yolu ticareti biterdi. Danimarka, yunan gemi filolarý iflas ederdi. Türkiye ana hat olurdu.
Bu projenin tehlikesi var. Hemde büyük. Bu projeyi mevcut siyasetçiler yaparsa Türkiye'ye büyük zararý olur. Türkiye 1 ihraç ederse Çin ve Hindistan dan 10 ithalat olur. Zamanla Türkiye ayvayý yer. tayyip in ülkesine döner.
Hali ile bu proje tek baþýna yapýlamaz, üretim artýþý ile beraber planlanýlmalý. Üreteceksin ki satasýn. Ýçimizdeki dýþ destekli siyonistlerin kurduðu mevcut vatan topraklarýný ve þirketlerini satarak iþlem yapýlan ithalatçý yapýmýzla batarýz.
Çok saðlam bir sözleþme ile bu proje yapýlabilir. Tüm ülkeler birbirlerine eþit mal satýp alacaklar. Deðer olarak 100 ithal ediyorsam 100 ihraç etmeliyim. Bu þart garanti altýna alýnmalý. Yoksa az üreten ülkeler büyük zarar görme ihtimalleri var. Köleleþirler.
Her neyse... Bu projem o zaman adam yerine konmadý ve seçim kampanyasýnda kullanýlmadý. soros'un emrindeki baykal dönemiydi.
kýlýçdaroðlu bu projeleri "cehape yetkili kurullarýna veririm" demiþti. O kurullardan benim projeler elenmiþti.
Þimdi bakýyorum altýn bulmuþ gibi projelerden birine sarýlmýþlar. Kurtarýcý olarak görüyorlar.
Daha ilginci o projede yazdýðým "batýya baðýmlýlýðýmýz biter" cümlesinide reklamda kullanmýþ. bir kaç hafta öncede yazmýþtým, batýya baðýmlýlýðýmýzý bitirecek projelerdi diye.
Neden Ýstanbul da sonlandýrdým da Avrupaya kadar taþýmadým. Çünki Avrupa bize düþmanca davranýyor. Gümrük birliði anlaþasýndada bize kazýk attýlar. Eðer dostça bir yeni anlaþma yapýlýrsa demiryolu avrupaya kadar uzatýlýr. Anlaþmaya baðlý. Bu proje düzgün yapýlýrsa biz Avrupa ya deðil Avrupa bize girmek isteyecektir de demiþtim.
O projeyi þimdi mucize kurtuluþ diye sunuyorlar. Taaa 15 yýl önce gönderdiðim adam yerine konulmayan proje.
Daha sonra Çin bu projenin daha kullanýþsýz olanýný devreye soktu, dahada sonra tayyip mevcut Kars demiryolu hattýný Azerbaycan a uzatýp Ýpek yolu diye kendi kalabalýklarýna yutturmaya çalýþtý.
Ne yazýyordum. Size 10 - 15 yýl sonra gerçekleþecek olaylarý önceden yazýyorum diye.
Yazdýðýmda kavrayamýyorsunuz. Ya tam itiraz ediyorsunuz yada bazý kýsýmlarýna itiraz ediyorsunuz. Ama 15 yýl sonra gerçekleþtiðinde kavrýyorsunuz.
Çakma gandi ve ekibide 15 yýl sonra uyanmýþlar.
Çok çok deðerli bir proje daha göndermiþtim. O projeyi daha sonraki yýllarda solcu baþka parti seçim kampanyasýnda kullanmýþtý. Projem cehape den o partiye nasýl geçti bilmem.
Neydi o proje?
Çanakkale ve Ýstanbul boðazý akýntýlarýndan elektrik üretme.
Çoðunuz bilmiyorsunuzdur, bu 2 boðazda çok güçlü akýntýlar var. Bu akýntýlara döner sistemler konularak elektrik üretilebilir. Akýntý suyun derinliklerinde de devam ediyor, belki daha güçlü. Döner sistemler diplere yerleþtirilecek su yüzeyine deðil.
Büyük ihtimalle mevcut barajlarýn tamamýndan daha fazla elektrik üretilir. Bu 2 boðaz çok uzun, akýntýlar çok güçlü.
Elektrik fiyatlarý en az üçte 2 kadar düþer. Aylýk faturanýz 400 TL ise 100 - 150 TL ye kadar düþer. tabi parti bu düþüþü yansýtmaz kendi ceplerine indirir o ayrý mesele. O hikaye yargýnýn iþi, polisin iþi. Bu sebeple ne diyorum. Ülkede bir tek þeyi düzeltmekle olmaz. Toptan ele almak gerekiyor ve buna yargý sisteminden baþlanmalý. Önce mutlaka ve mutlaka polisi, savcýyý, hakimi, yargýcý düzelteceksin. Þu an çýkar gruplarýna çalýþýyor görünüyorlar. Saðlam olanlarýnýn da elleri kollarý baðlanmýþ çünki polis fetö gibi dýþ güçlere ait örgütlerin elinde.
Her neyse.
Belki bu projeyide mucize diye açýklarlar veya benim burada yazdýklarýmdan baþkasý görür kullanýr.
Ama mevcut siyesiler yaparsa halkýn iþine yaramaz. ceplerine indirirler. Önce ihale yapar oradan milyarlarca dolar cebe indirirler. Ýhaleyi alan rüþvetçi firmada siyasetçiyi baðladýðýndan verimsiz uyduruk bir þey yapar, pahalý satar. Aynýsýný Çin demiryolu projesindede yaparlar. Bu projeler sadece siyasetçiyi ve ihale verdikleri patronlarý zenginleþtirir. Birde o projelerde çalýþan kilit elemanlarý.
Sokaklara bakýn. Yeni yol yapýyorlar, ilk yýldan bozulmaya baþlýyor. 4 yýl boyunca bozulmuþ ve düzgün tamir edilmemiþ yollardan atlaya zýplaya gider kendi paranla çile çektirilirsin. Sonra kurtarýcý olarak siyasetçi yeni ihale yapar yeni yol yapýlýr, yine ilk yýldan bozulmaya baþlar ve 4 yýllýk soygun sistemi devam eder. Hem soyarlar hem o yollarýn çilesini çektirirler hemde 4 yýlda bir kurtarýcý rolü ile yeni yol ihalesine çýkarlar. Her gelen yeni belediye baþkaný 100 kat daha zengin gider. kalabalýklar ise çile çeker ve fakirleþir.
Adama yük taþýsýn üretim yapsýn diye kamyon verirsin. Adam soysuzsa o kamyonlarla insan kaçakçýlýðý yapar. iþi yapacak insanýn kalitesi önemli. Maalesef mevcut siyasi partilerde insan kalitesi yerlerin altýnda.
.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri