Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,44 Mn 34,80 / 34,80
17,30 9.98% 29,45 Mn 16,41 / 17,30
85,95 9.98% 225,21 Mn 76,30 / 85,95
6,39 9.98% 503,57 Mn 6,02 / 6,39
2,90 -9.94% 882,56 Mn 2,90 / 3,13
6,42 -9.7% 90,34 Mn 6,42 / 6,88
1.353,00 -9.68% 159,20 Mn 1.353,00 / 1.508,00
21,70 -8.67% 248,55 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,18 3.92% 21,07 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 8,43 Mr 317,75 / 322,25
13,02 9.14% 5,41 Mr 11,64 / 13,12
412,00 0.24% 4,04 Mr 407,00 / 416,25
24,12 7.2% 3,78 Mr 22,36 / 24,18
18,38 -1.08% 464,61 Mn 18,28 / 18,66
77,75 -0.45% 2,89 Mr 77,40 / 78,50
194,20 1.15% 3,28 Mr 189,40 / 194,40
745,50 -0.07% 1,39 Mr 742,50 / 752,00
93,45 0.27% 213,13 Mn 92,75 / 94,05
115,80 -0.17% 96,31 Mn 114,90 / 116,30
30,98 0.52% 113,36 Mn 30,62 / 31,62
10,74 0.37% 108,23 Mn 10,71 / 10,82
81,85 0.55% 204,22 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 82/853 ÝlkÝlk ... 3272808182838492132182582 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 649 - 656 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

abi gece vardiyasýnda aklýma geldi senin toplumsal yazýlarý okuyunca buraya
    yazayým dedim ciddi bu arada..... dedem her gün anlattýðý için beynime kazýmýþ
    bu alametler konusuna deðin abi toplum okumuþundan cahiline
    inanýyor ilginç .neyse
    abi saygýlar..

2. [QUOTE=alicemal;2952113]Ýlk 10 ayda, kaynaðý belirsiz 18 milyar dolar Türkiyeye girmiþ. Aslýnda bize giriyor yani halkýn %60 ýna.

Kaynaðý belli de kimse telaffuz edemiyor. Para geliyor yüksek kurdan bozdurulyor, kur düþünce tekrar döviz olup geldiði yere geri gidiyor. Dedikleri gibi "win-win" yani. Para bizim, hepimizden çalýnmýþ. Ekonomi dünyasý da önünde sonunda IMF kapýsýna gitmekten bahsediyor, halbuki bizim kendi ÝMF miz bizzat iþ baþýnda.
    Tamamýyla yerli ve milli, ama milliyeti biraz karýþýk galiba.
    Yalanýn evrensel olduðu bir zamanda, gerçeði söylemek devrimci bir eylemdir.

Duhul
    Jun 2018
    Ýkamet
    tekirdað
    Gönderi
    77
    Asgari ücret bu ekonomiye göre kaç olacak bakalým. 2,5 olsa anca kurtarýyor ama 1900 olacak :D

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün, BISTin düþmesini beklediðimden piyasaya bakmayacaktým.
    Yerel seçimlere oynayan hükümetin, Suriye ye tekrar gireceðiz kararý, BIST i düþürmek için güzel bahane.

Nasýl olsa ekonomik durum nanay. hemen yükseltmenin zararý var, zamana yaymýþým. Bu arada mal kaptýrmadan ucuza mal nasýl toplarým. BISTi düþürdüðümde millet korkudan mal alamasýn satsýn. Nasýl yaparým.?
    Karanlýk haberler gelirse.

Suriyeye girecez haberide karanlýk haber. abd nin koruduðu yere gireceðiz dedik.

Tabi abd nin izin vermediði hiç bir þeyi orada yapamayýz. Ancak menbiç te olduðu gibi Milletin gazýný alacak þeyler yapabiliriz. ABDli askerlerin kontrolunde bizimkiler bi caddede gider gelir. Bi kaç boþ araziye bomba atarýz. Ahada abd yi dize getirdik masallarý anlatýrýz.

Ama içeride bunu yahudi kanallarý ve yahudi medyasý yorumcularý sayesinde karanlýk günler geliyor diye pazarlayýp, BISTi düþürüp, korkup bolca satanlardan ucuza güzel mallar alýnabilir.

Düþme yükselme ihtimali eþite yakýnken, Suriye haberi ile düþme ihtimali daha yüksek hale geldi.

Yahudi Medyanýn yorumcularý, abd ile karþýlaþacaðýz haberlerini pompalamaya baþlarsa, bilinki BIST de düþmeye hazýrlýk yapýyorlar.
    ABD ile anlaþýp gireceðiz haberleri çýkarsa, aþaðý düþme ihtimali çok azalabilir ama bu yükseleceði anlamýna gelmez.

Hala büyükler topa girmedi.

Ne demiþtim. uzun vadeyi büyükler belirler, aralarý daha küçükler doldurur.
    Büyükler uzun vade yeni trende nasýl geçirir.? Büyüklerin pozisyonu hazýr olunca.

Bekliyorlar.

Bu arada 2 haber dikkatimi çekti.
    Bi tanesi abd li ford otomotiv, fransa fabrikasýný kapatacakmýþ.? Avrupadaki diðer fabrikalarýn iþine yarar, bi tanede bizde var. Bu haberin derin yaný, abd içine kapanýyor. Bunu yazmýþtým. trump kararlarý, kýsa vadede abd nin iþine yarar görünsede, UZUN VADEde abd nin gerilemesini hýzlandýracaktýr.

Diðer haberde vosvos firmasý Türkiyede araba üretme kararý almýþ. Bu iyi haber gibi görünsede, nasýl acýnasý halde olduðumuzun göstergesi.
    DOVIZ yükselince ithalat pahalý hale gelince, TR içinde üretim yapma kararý alan fabrikalar var. reno ilk hamleyi yaptý, bursada enjeksiyon fabrikasý kurdu, þimdi vosvos.

Trajedi ise þurda.
    Avrupada en fazla 10 yýl içinde pistonlu motor üretimi duracak. hepsi elektrikli olacak. 20 yýl içindede pistonlu motor kullanýmý yasaklanacak.

Pistonlu motor avrupada kalkacaðýndan, o teknolojinin bir kýsmýný bizim gibi geri kalmýþ sömürge ülkelere aktarýyorlar.

Ýnsanlar iþ bulacak diye sevinirmisin, yoksa boynumuzdaki zinciri azcýk gevþettiler baþka biþey yapmadýlar diye ülkeyi ateþemi verirsin senin kararýn.

Benim kararým belli. Herkesi as.

Bu arada VOB tarafýnda bi kaç sayfa okudum, yapay zeka yazýlýmlardan epey rahatsýzlar.
    Yapay zekadan korkmak yersiz. Onlar olmadan önce HEP kazanýyormuydunuzki, þimdi kaybedeceðiz diye korkuyorsunuz.
    BISTin ilk reklam ve kabul görme yýllarý hariç, KY ne zaman OH dediki.
    O sebeple kaybedeceðiz diye robot denen yapay zekalardan korkmak yersiz.

Robot lardan önce kazanan yine kazanacak, kaybedende yine kaybedecek. robotlar þekli deðiþtirecek, öz ayný kalacak. Dünyanýn iþleyiþi bu. Öz ayný ama þekil zamanla hep deðiþir.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Üstteki yazýmda yazýlým kelimesi geçti diye hemen bana yazýlým firmasý reklamlarý görünmeye baþladý.
    Alýn buda google ýn yapay zekalarýndan biri.

Telefonunu dinler, konuþmana göre reklam gösterir, yazýný inceler yazýna göre reklam gönderir.

yahudilerin hoþuna gitmeyen problemli kelimeleri kullanýrsan, andoid-OS-IOS-WÝNDOWS-LINUX-UNIX-vodafone hepside CIA merkezine yazýný konuþmaný ve koordinatýný gönderir bunu zaten biliyor olmanýz gerekir diye yazmadým, yazmamda.

Ahada rahaaatça endeksi aþaðý indirmeye baþladýlar.

Dünki yükseliþ ne kadarda düþük hacimle olmuþ.

Bugünde hacim yok. düþüþ devam edecek demektir.

Þu an için USD yükseldi o sebeple BIST düþtü demek abesle iþtigaldir.
    Papaz krizinde USDnin yükselmesi BISTi düþürdü ama bugün için geçerli deðil. Þu anki hareket tamaaaaamen piyasa profesyonellerinin seçimi. hem BIST hemde USD de. -korelasyon var þu an birbirlerini etkiliyor.

Þöyle düþünün.
    Demirden tren yolu.
    Aþýrý sýcak yada soðuk, demiryolunun demirlerini genleþtirir yada büzer. Ýþleyiþi zora sokar, önlem almak gerekir. hava sýcaklýðý ile demiryolu demirleri arasýnda - korelasyon vardýr. USD ve BIST gibi. Þu anki gibi.

Ama heyelan olurda demiryolu çökerse, sebep -korelasyon deðildir ekstra durumdur aynen papaz olayýnda olduðu gibi. Dýþarýdan bir etken, korelasyonun tüm taraflarýný harekete geçirebilir.

Örnek tam oturmadý ama anlaþýldý sanýyorum. Tam oturan örnek aklýma gelirse yazarým.
    Kurtlarla kuzular olurmu.? Olmaz.
    Tahteravalli olurmu. Olur. Bi yan kalkýnca diðer yan düþüyor. Ama ya heyelan olurda tahtýrevalli toptan çökerse... olmadý yaw.. toptan gitti.

Arýlarla polenlenme olur bak.
    Arýlar artýnca, polenlenme artar. Ama her bir arýnýn bir bacaðýný kýrarsak... dur yaw... Bu +korelasyon oldu.

her neyse... epey bi bekleyiþ var önümüzde, bu seferki iniþ uzun sürecek gibi görünüyor. ekistra bir haber gelmezse tabi... ama o haberde geçici etkisi olur, ancak çok ciddi bi haber gelirse belki...

bol þans.
    @NeAcaipDunya

6.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Üstteki yazýmda yazýlým kelimesi geçti diye hemen bana yazýlým firmasý reklamlarý görünmeye baþladý.
    Alýn buda google ýn yapay zekalarýndan biri.

Telefonunu dinler, konuþmana göre reklam gösterir, yazýný inceler yazýna göre reklam gönderir.

yahudilerin hoþuna gitmeyen problemli kelimeleri kullanýrsan, andoid-OS-IOS-WÝNDOWS-LINUX-UNIX-vodafone hepside CIA merkezine yazýný konuþmaný ve koordinatýný gönderir bunu zaten biliyor olmanýz gerekir diye yazmadým, yazmamda.

Ahada rahaaatça endeksi aþaðý indirmeye baþladýlar.

Dünki yükseliþ ne kadarda düþük hacimle olmuþ.

Bugünde hacim yok. düþüþ devam edecek demektir.

Þu an için USD yükseldi o sebeple BIST düþtü demek abesle iþtigaldir.
    Papaz krizinde USDnin yükselmesi BISTi düþürdü ama bugün için geçerli deðil. Þu anki hareket tamaaaaamen piyasa profesyonellerinin seçimi. hem BIST hemde USD de. -korelasyon var þu an birbirlerini etkiliyor.

Þöyle düþünün.
    Demirden tren yolu.
    Aþýrý sýcak yada soðuk, demiryolunun demirlerini genleþtirir yada büzer. Ýþleyiþi zora sokar, önlem almak gerekir. hava sýcaklýðý ile demiryolu demirleri arasýnda - korelasyon vardýr. USD ve BIST gibi. Þu anki gibi.

Ama heyelan olurda demiryolu çökerse, sebep -korelasyon deðildir ekstra durumdur aynen papaz olayýnda olduðu gibi. Dýþarýdan bir etken, korelasyonun tüm taraflarýný harekete geçirebilir.

Örnek tam oturmadý ama anlaþýldý sanýyorum. Tam oturan örnek aklýma gelirse yazarým.
    Kurtlarla kuzular olurmu.? Olmaz.
    Tahteravalli olurmu. Olur. Bi yan kalkýnca diðer yan düþüyor. Ama ya heyelan olurda tahtýrevalli toptan çökerse... olmadý yaw.. toptan gitti.

Arýlarla polenlenme olur bak.
    Arýlar artýnca, polenlenme artar. Ama her bir arýnýn bir bacaðýný kýrarsak... dur yaw... Bu +korelasyon oldu.

her neyse... epey bi bekleyiþ var önümüzde, bu seferki iniþ uzun sürecek gibi görünüyor. ekistra bir haber gelmezse tabi... ama o haberde geçici etkisi olur, ancak çok ciddi bi haber gelirse belki...

bol þans.
    Gaza gelip , ne var ne yok piyasaya sürmeyin... Kademeli toplayýn diyorsunuz yani.
    Düþük maliyet ve GÜVEN her þey !
    Hayat Hoþ,Gerisi Boþ .

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    HBY nokta nokta abimiz gene uðramýþ.

Sanýrým kendisi marsta yaþýyor. Biz dünyalýlarý kaale almýyor, yazýp, kurnaza yatarak akýl verip kaçýyor. Tabi kurnaz olduðunun kendisi farkýnda deðildir.

Devami yazýlarý okumuyor. Nasýl olsa okumasý yok yazmasý var diye, kendisine okkalý giydirebilirim ama efsane keçi olarak örnek olmam lazým.

Proleter abimizde yazýp kacardi. Ne günlerdi.

Þimdi HBY abimizi mars'ta yaþadýðýndan kaale almicam. kendi kafamdakileri yazacam.

Bu gün caným sýkkýn, yakýp yýkmayý düþünüyorum. Yaani hergünki gibi bi gün.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ukc kardeþimiz aklýmda. Bi soru sordu, yanitlicam dedim.
    O yanitlicam kelimesi sýrtýma aðýr yük yükledi. Kaç gündür onun aðýrlýðýný yaþýyorum. Bu olayýn yarattýðý fýrsatla bi konuyu açayým. Siz nasýl bi maymunsunuz bi örnek daha verecem.

Bu yazýdan sorada hala bu topiðe giriyosanýz, yuh yani.

2 tür insan var.
    Nasýl ayýrayým abi.?

Bu 2 tür insan olayýný, topiði açtýðým andan beri yazýyorum. Bi makakla, þempanzeden evrilen tür, Birde orangutandan evrilen.

Orangutan evrimin en üst basamaðýnda ama makak ve þempanzeye göre nüfusu çok az. Toplam nüfusun %80 i þempanze ve makak.
    %20 orangutanda aþýrý melez, safýný bulmak zor.

Birde insan olmayan tek varlýk ben varým, efsane keçi.

Her neyse... konu neydi.
    2 tür insan var.

Örnekle açýklayayým. %80 makakmýsýn, %20 orangutanmý yoksa efsane keçi soyundanmý.?

Ýþin yok iþ baþvurusu yaptýn. Ýþe kabul edilme aþamasýnda, aklýna gelen, iþe kabul edildiðinde elde edeceðin avantajlarsa, ilkel maymun türündensin. Yok iþe kabul edilirsen, hangi sorumluluklar altýna gireceðini düþünüyorsan, orangutan sýn.

Ýþte kabul edildin çalýþmaya baþladýn. Aklýnda bu iþten elde edeceðin fayda varsa, ilkel maymunsun. Yapman gereken iþi düþünüyorsan geliþmiþ maymun yani orangutan.

Ýlkel olan, ödülü düþünür.
    Geliþmiþ olan, sorumluluðu.
    Efsane keçi ise biþey düþünmez, sadece seyreder ve herþey normal sakin ol, sakin ol olm der.

Bir örnek vereyim.
    chp e akp, Ýstanbul belediye baþkanlýðýna aday yaptýlar sizi.
    Kazanýrsanýz, istanbulu nasýl soyup soðana cevirip zengin olacaðýnýzý düþünürsünüz. O sebeple hiç düþünmeden atlarsýnýz.
    Bu kafadaysanýz, ilkel-vahþi-saldýrgan-talancý-katil-tecavüzcü-sapýk maymun türündensiniz. Yani þempanze ve makak.

Yok eðer, "yaw istanbulun trafik sorunu daðlar gibi, geliþmiþlik farký ve sonucunda nefret daðlar gibi, göç daðlar gibi, hava kirliliði daðlar gibi" diyerek sizi aday gösteren siyasi partiye hemen evet demeyip "sorunlarý çözmeye çalýþýrým ama þartlarým var" derseniz, ödülü deðil sorumluluðu görmüþsünüzdür, yani geliþmiþ ve evrimin tepesindeki hominid maymun türü orangutandansýnýz.

Ýlkel, ödülü,
    geliþmiþ sorumluluðu görür.

Allaaaam, ne yazýlar yazýyorum...

bedrettin dalan zengin oldu gitti. Anadolu yakasýndaki tüm o beton yýðýný mahalleler bedrettin dalan denen az geliþmiþin ürürü.
    erdoðan parti kuracak kadar zengin oldu, kendi dediðine göre istanbulu bu hale getiren kendileri. yani kendisi ve akp belediye baþkanlarý. hepsi süper zengin ama servetleri(man adasý hikayesi) ülke içindemi deðilmi belli deðil.

chp belediye baþkanlarýda benzer, ama yüzyýllardýr katledilmenin verdiði bir korku genlerine iþlemiþ, aþýrý korkak olduklarýndan yasal kýlýfa uydurarak hýrsýzlýðý yapmaya çalýþýyorlar, hali ile saðcý partiler gibi gemilerle malý götüremiyorlar ama yinede ülkeye ve halka zararlýlar..

Neyse hapse atýlabileceðim bir yazý. erol 14 de gün doðdu.

Olsun zaten dünyada ben hapiste gibi hissediyorum... ayrýca 4 duvar arasýna atýlmak zarar vermez. hatta iyi bile gelebilir. erol14 þikayet et beni yaw...

her neyse konu neydi... ortalýðý ateþe verecektim. O zaman, ukc nin sorusuna geleyim... sorumluluðu atmam lazým.
    bi daha kiþisel sorulara izin vermeyeyim yaw. birini kaçýrýyorsun diðeri geliyor...
    Çoban olsam sürü yapardýmda o yeteneðimde ve daha önemlisi ÝSTEÐÝM YOK. Sürüyü sorumluluk olarak görüyorum, etlerinden sütlerinden faydalanýrým ödülüm olur diye görmüyorum.

Sanýrým efsane keçi olmak böyle biþey... gelelim ukc ye.
    Sorumluluðu atayým.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 82/853 ÝlkÝlk ... 3272808182838492132182582 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •